Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1] 2  Sve
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Rolan Garos 2009  (Pročitano 5819 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« poslato: 20.05.2009. 19:38:10 »

http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=135105



RG: Bozoljac ide ka glavnom žrebu


 

Čak 128 tenisera u sredu je startovalo u kvalifikacijama za Rolan Garos, drugi gren slem turnir sezone.

Među njima su se našla i dvojica Srba, od kojih je jedan uspeo da prođe u drugo kolo, a drugi se oprostio od snova o plasmanu u glavni žreb.

Ilija Bozoljac, koji je imenovan za 21. nosioca kvalifikacionog dela, pobedio je rezultatom 6:4, 6:2 nepoznatog francuskog tenisera Žonatana Dasnije de Veižija, 302. na ATP listi.

Za razliku od njega, Boris Pašanski (191) nije bio uspešan u duelu sa Francuzom. Popularni Paša moraće odmah da spakuje kofere, pošto je poražen od 150. na svetu, Nikolasa Maua - 1:6, 5:7.

Bozoljac, koji je u Pariz stigao kao 132. reket sveta, u narednoj rundi će se sastati sa veteranom Džozefom Sirijanijem iz Australije (241).

Ako i tu ostvari pobedu, poslednja prepreka u kvalifikacijama biće mu Italijan Paolo Lorenci (174) ili Španac Danijel Munjoz De la Nava (175). Dakle, bolje je rangiran i od narednog i od dvojice mogućih protivnika, potrebno je "samo" da to potvrdi na terenu!

Nekadašnji član Dejvis kup tima Srbije ove godine je gotovo isključivo nastupao na "čelendžerima", a poslednji put je ušao u glavni žreb gren slem turnira na Vimbldonu 2008.

Tada je Bozoljac izbacio trojicu tenisera u kvalifikacijama, zatim i Australijanca Krisa Gučionea u prvom kolu, da bi onda u pet setova izgubio od Francuza Marka Žikela, iako je vodio sa 2:0!

Na prošlogodišnjem Rolan Garosu prošao je dva kola kvalifikacija i onda ispao od Argentinca Eduarda Švanka.

Kvalifikacije teniserki počinju u četvrtak, ali bez srpskih teniserki, pošto osim Jelene Janković i aktuelne šampionke Ane Ivanović nemamo igračice koje kvalitetom zaslužuju taj nivo takmičenja.

Žreb Otvorenog prvenstva Francuske zakazan je za petak, a turnir počinje već u nedelju.

Od favorizovanih tenisera, na startu kvalifikacija su ispali Argentinac Giljermo Kanjas, Slovak Karol Bek, Kanađanin Frenk Dančević, Nemac Mihael Berer i Francuz Olivije Pasijons.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #1 poslato: 21.05.2009. 14:51:06 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&mm=05&dd=19&nav_id=361500


RG: Bozoljac prošao, Pašanski ispao



Srpski teniser Ilija Bozoljac plasirao se u drugo kolo kvalifikacija za Rolan Garos, pošto je pobedio Žonatana Dasnijea de Vežija 6:4, 6:2.

Njegov rival u narednoj rundi biće Australijanac Džosef Sirijani. Boris Pašanski, drugi srpski predstavnik u kvalifikacijama, izgubio je od Francuza Nikolasa Maija rezultatom 6:1, 7:5.

Bozoljac je postavljen za 21. nosioca u kvalifikacjama, a za trijumf nad De Vežijem bilo mu je potrebno 70 minuta. Srpski teniser imao je 8 asova i 36 direktnih poena.

Džozef Sirijani, naredni Bozoljčev rival, u prvoj rundi je dobio Martina Fišera 7:6, 6:4. Sirijani ima 34 godine i trenutno je 241. na ATP listi. Najbolji rang imao je krajem prošle godine, kada je bio na 138. poziciji. Ove sezone igrao je samo četvrtfinale ’čelindžera’ u Johanezburgu.

Bozoljac i Sirijani sastali su se jednom, a uspešniji na šljaci u Tunisu bio je srpski igrač – 7:6 (7-5), 7:5.

U slučaju da prođe Sirijanija, Bozoljac će za plasman u glavni žreb igrati sa pobednikom meča Paolo Lorenci – Danijel Munjos de la Nava. Italijan je 174. na ATP listi i u prvoj rundi kvalifikacija izbacio je Giljerma Kanjasa, a De la Nava je 175. i eliminisao je Martina Alunda.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #2 poslato: 22.05.2009. 14:07:33 »

Srpski teniser Ilija Bozoljac plasirao se u treće kolo kvalifikacija za Otvoreno prvenstvo Francuske pobedom nad Džozefom Sirijanijem.

Bozoljac, koji je postavljen za 21. nosioca u kvalifikacijama, savladao je australijskog veterana u tri seta, po setovima 6:7, 6:3, 6:4. U trećem, poslednjem kolu kvalifikacija, Bozoljac će igrati sa Paolom Lorencijem iz Italije. Srpski teniser je na Rolan Garos došao kao 132. igrač sveta, dok je Lorenci 174. na ATP listi.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #3 poslato: 23.05.2009. 14:30:07 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&mm=05&dd=22&nav_id=361949



RG: Obavljen žreb za 1. kolo



Jelena Janković će igrati protiv Čehinje Petre Cetkovske u 1. kolu Rolan Garosa, dok će se Ana Ivanović sastati sa Italijankom Sarom Erani, odlučeno je žrebom.



Kod muškaraca, Novak Đoković će igrati sa Ekvadorcem Nikolasom Lapentijem, protivnik Janka Tipsarevića biće Španac Albert Montanjes, dok će Viktor Troicki igrati protiv jednog od igrača iz kvalifikacija.

Protivnica Jelena Janković, Čehinja Cetkovska nalazi se na 82. mestu na WTA listi, a prošle godine dogurala je do 4. kola Rolan Garosa.

Ana Ivanović će se sastati sa 44. tenserkom sveta, Italijankom Sarom Erani, koja je početkom godine stigla do 3. kola Otvorenog prvenstva Australije. U istoj četvrtini žreba nalazi se prvi nosilac Dinara Safina, koju je Ivanovićeva savladala u prošlogodišnjem finalu.

Sa druge strane, Novak Đoković će igrati sa 108. igračem sveta, Nikolasom Lapentijem. U istoj četvrtini žreba je Huan Martin del Potro, potencijalni rival Viktora Troickog u drugom kolu, a u istoj polovini Rodžer Federer.

Takmičenje u Parizu počinje u nedelju, a još uvek nije poznat precizan raspored mečeva.

Prošlogodišnje takmičenje u Parizu ozvaničilo je dolazak najboljih tenisera Srbije na veliku scenu, a svetski mediji opširno su pisali o usponu srpskog tenisa.

Godinu dana kasnije stanje na vrhu je promenjeno. Prošlogodišnja šampionka Ana Ivanović ove godine je tek osmi nosilac, dok Jelena Janković zauzima peto mesto na spisku favorita. Pre 12 meseci, Ivanovićeva je slavila osvajanje titule, Jelena Janković i Novak Đoković stigli su do polufinala, dok je Nenad Zimonjić igrao finale u muškom, kao i u miks dublu.

Najveće šanse za značajan rezultat ovaj put ima Novak Đoković se nalazi u sjajnoj formi. Na prethodnih 5 turnira na ATP turneji, najbolji teniser Srbije je odigrao 4 finala. U Beogradu je osvojio titulu, a u polufinalu Madrida sa Rafaelom Nadalom odigrao je jedan od najboljih mečeva sezone.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #4 poslato: 24.05.2009. 14:48:09 »

Ana Ivanović, branilac titule na Rolan Garosu, jedina od srpskih takmičara izlazi na teren prvog dana u Parizu.

Ivanovićeva u 11 časova igra na centralnom terenu „Filip Šatrije“, a njena rivalka je Italijanka Sara Erani. Njih dve do sada se nisu sastajale. Ukoliko trijumfuje, Ivanovićeva u drugoj rundi igrati sa pobednicom duela Tamarin Tanasugarn – Kamil Pin. U nedelju će nastupiti i Endi Mari, Žil Simon, Fernando Verdasko, Viktorija Azarenka, Ameli Morezmo...
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #5 poslato: 26.05.2009. 14:40:02 »

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pošto je savladao Španca Alberta Montanjesa sa 3:1, po setovima 3:6, 7:6, 7:6, 6:4.

Duel Tipsarevića i Montanjesa trajao je 220 minuta. Naredni protivnik srpskog tenisera biće još jedan Španac Felisijano Lopes koji je u prvom kolu posle puno problema pobedio Brazilca Franka Fereira sa 3:2. Bio je ovo treći meč Tipsarevića i Montanjesa i druga pobeda srpskog igrača.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #6 poslato: 26.05.2009. 14:40:23 »

Trećeg dana Rolan Garosa na teren će tri srpska predstavnika - Jelena Janković, Novak Đoković i Viktor Troicki.

Program na centralnom stadionu 'Flip Šatrije' u 11 časova otvara Jelena Janković koja se u prvom kolu sastaje sa Čehinjom Petrom Cetkovskom. Nakon tog meča na isti teren izlazi i najbolji srpski teniser svih vremena Novak Đoković koji u prvom kolu igra protiv Ekvadorca Nikolasa Lapentija. U 11 časova na teren izlazi i Viktor Troicki koji na terenu broj deset igra prvi meč protiv Poljaka Lukaša Kubota.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #7 poslato: 27.05.2009. 15:23:57 »

U utorak su svi srpski predstavnici na Rolan Garosu zabeležili pobede i plasirali se u drugu rundu.

Jelena Janković je dobila Čehinju Petru Cetkovsku rezultatom 6:2, 6:3, a njena naredna rivalka biće Magdalena Ribarikova, 53. teniserka na svetu. Novak Đoković se u drugu rundu plasirao posle predaje Nikolasa Lapentija (6:3, 3:1), a sledeći protivnik biće mu Sergej Stahovski, koji je izbacio Brajana Dabula 3:1. Viktor Troicki je sa 3:2 u setovima eliminisao Lukaša Kubota i igraće sa 5. nosiocem Huanom del Potrom.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #8 poslato: 28.05.2009. 14:39:44 »

Srpski teniseri imali su još jedan izuzetno uspešan dan na Otvorenom prvenstvu Francuske.
Od tri srpska predstavnika koji su četvrtog dana Rolan Garosa izlazili na teren sva tri su zabeležila pobede. Janko Tipsarević pobedio je Španca Felisijana Lopesa sa 3:1, i u narednom kolu će igrati protiv Endija Marija. Sa uspešnim izdanjima nastavila je i prošlogodišnja šampionka Ana Ivanović koja je lako savladala Tamarin Tanasugarn. Njena naredna protivnica biće Čehinja Iveta Benešova.



U četvrtak, petog dana Rolan Garosa, na teren izlazi četvoro srpskih predstavnika – Jelena Janković, Novak Đoković, Viktor Troicki i Nenad Zimonjić.
Jelena duelom sa Magdalenom Ribarikovom otvara program na „Suzan Lenglan“ stadionu, a Novak protiv Sergeja Stahovskog igra poslednji meč na istom terenu. Troicki igra sa Del Potrom, drugi po redu na terenu broj 7. Zimonjić sa Nestorom igra protiv Argentinaca Sebalosa i Kera, a u miksu sa Zi Jan suparnici su mu Soareš i Klejbanova.





Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #9 poslato: 29.05.2009. 15:10:55 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&mm=05&dd=28&nav_id=362991



RG: Polovičan učinak Srba



Srpski teniseri zabeležili su dve pobede i dva poraza petog dana na Rolan Garosu, a meč Novaka Đokovića i Sergeja Stahovskog prekinut je zbog mraka.

Jelena Janković plasirala se u treće kolo pobedom nad Slovakinjom Magdalenom Ribarikovom, i u narednom je oečkuje duel sa Australijankom Jarmilom Grot. Poraz je zabeležio Viktor Troicki koji je u drugom kolu izgubio od petog nosioca Huana Martina Del Potra. Polovičan učinak imao je Nenad Zimonjić.

On je u dublu zajedno sa Danijelom Nestorom obezbedio plasman u drugu rundu pobedom nad arentinskom kombinacijom Ker-Zebeljos. U konkurenciji mešovitih parova Zimonjić je zajedno sa Kineskinjom Zi Jan poražen od Ruskinje Klejbanove i Brazilca Soareša.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #10 poslato: 29.05.2009. 15:11:42 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&mm=05&dd=28&nav_id=362983



RG: Na terenu Ana, Janko i Dušan



Šestog dana Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu na teren će tri srpska predstavnika – Ana Ivanović, Janko Tipsarević i Dušan Vemić.

Ivanovićeva se u trećem kolu ženskog singla sastaje sa Čehinjom Ivetom Benešovom. Taj meč je prvi na stadionu ’Suzan Lenglan’ i počinje u 11 časova. Na istom terenu program završava Janko Tipsarević koji u trećem kolu igra protiv trećeg tenisera sveta Endija Marija.

Na terenu broj 16 treći meč po redu igra Dušan Vemić koji zajedno sa Italijankom Flavijom Penetom u prvom kolu miks dubla igra protiv češke kombinacije Kveta-František.

Duel Marija i Tipsarevića biće jedan od derbija trećeg kola u muškom singlu. Dva tenisera su se do sada sastajala četiri puta, i Janko je dva puta uspeo da pobedi. Prvi meč odigrali su na Kvinsu 2006. godine kada je Tipsarević trijumfovao posle tri seta.

Naredne godine odigrali su još dva duela. U 1/16 finala Meca Škot je pobedio sa 6:4, 1:6, 6:2, a Tipsarević je uzvratio u Moskvi kada je pobedom od 6:4, 7:5 obezbedio plasman u četvrtfinale. Poslednji duel odigrali su prošle godine u Sankt Peterburgu kada je Mari pobedio posle tesna dva seta (7:6, 7:5). Tipsarević svakako ima šanse protiv Marija koji je pokazao slabosti na šljaci ove sezone.

Ukoliko bude raspoložen za igru, i ukoliko ga prvi servis bude služio, Janko bi možda mogao i do najvećeg iznenađenja dosadašnjeg toka Rolan Garosa.

Ivanovićeva je sa Benešovom do sada igrala četiri puta i sva četiri meča je dobila. Ipak, poslednji duel Ivanovićeve sa Čehinjom bio je 2006. godine u Holandiji.

Čehinja je trenutno 35. teniserka sveta, ima 26 godina i ova sezona joj je najbolja u karijeri. Šestog aprila ove godine zabeležila je, za sada, najbolji plasman kada je bila 25. na WTA listi.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #11 poslato: 30.05.2009. 15:07:54 »

Teniseri Srbije bili su relativno uspešni šestog dana Rolan Garosa.

Plasman u narednu rundu obezbedili su Novak Đoković i Ana Ivanović u singlu, te Dušan Vemić u miks dublu. Jedini neuspeh doživeo je Janko Tipsarević koji je posle dva seta predao meč Mariju.


U ostalim mečevima postignuti su sledeći rezultati, muškarci:
N. Almagro - F. Verdasko 2:6, 6:7, 6:7
F. Gonzalez - J. Uana 7:5, 6:3, 7:5
S. Stahovski - N. Đoković 3:6, 4:6, 1:6
N. Davidenko - S. Vavrinka 6:3, 4:6, 6:3, 6:2
P. Kolšrajber – H.K. Ferero 6:4, 2:6, 6:4, 7:6, 6:3
R. Štepanek - M. Čilić 1:6, 6:7, 3:6
R. Nadal - L. Hjuit 6:1, 6:3, 6:1
R. Soderling - D. Ferer 6:7, 7:5, 6:2, 7:6
V. Hanesku - Ž. Simon 6:4, 6:4, 6:2
E. Mari - J. Tipsarević 7:6, 6:3 predaja

žene:
A. Rezai - M. L. Brito 7:6, 6:2
I. Benesova - A. Ivanović 0:6, 2:6
D. Cibulkova - Ž. Dulko 6:4, 6:2
D. Safina - A. Pavljučenkova 6:2, 6:0
V. Vilijams - A. Šavaj 0:6, 4:6
N. Li - O. Govorcova 7:5, 6:1
M. Šarapova - J. Švedova 1:6, 6:3, 6:4
V. Azarenka - Suarez Navarro 5:7, 7:5 odloženo
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #12 poslato: 30.05.2009. 15:08:20 »

Srpski teniseri Novak Đoković i Jelena Janković igraju u subotu mečeve trećeg kola na Rolan Garosu, dok će srpski dublovi igrati mečeve drugog kola.

Jankovićeva igra protiv Australijanke Jarmile Grot, 73. igracice na WTA listi. Teniserke su do sada igrale tri puta i peta teniserka sveta pobedila je na sva tri meča. Đoković igra protiv nemačkog tenisera, 31. na ATP listi Filipa Kolšrajbera. Teniseri su do sada igrali samo jednom, na Mastersu u Indijan Velsu, kada je četvrti igrač sveta pobedio sa 6:3, 6:2.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #13 poslato: 31.05.2009. 14:55:05 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&mm=05&dd=30&nav_id=363320


Dve pobede i tri poraza Srba



Jelena Janković i Nenad Zimonjić ostvarili su pobede, Novak Đoković je izgubio, a Dušan Vemić je poražen u miksu i dublu, rezime je nastupa Srba 7. dana Garosa.

Jankovićeva je rutinski, uz samo dva izgubljena gema, izbacila Jarmilu Grot, a Zimonjić i Nestor su takođe lako eliminisali Škoha i Fridla. Đoković je sasvim neočekivano poražen u tri seta od Filipa Kolšrajbera. a Vemić je u miksu sa Flavijom Penetom takođe ispao iz daljeg takmičenja. baš kao i u muškom dublu sa Zverevom od De Vesta i Fišera.

Jeleni je trebalo 66 minuta da savlada Grotovu i plasira se u osminu finala. Posle meča Jankovićeva je rekla da joj je drago što je lako završila posao.

Zimonjić i Nestor takođe su bili uspešni i plasirali su se u treću rundu.

Đoković je bio žrtva najvećeg iznenađenja dosadašnjeg toka Rolan Garosa, pošto ga je sa 6:4, 6:4, 6:4 eliminisao Nemac Flip Kolšrajber. Novak je posle poraza izjavio da je veoma razočaran zbog poraza, ali ne toliko zbog rezultata, koliko zbog veoma loše igre.

Dušn Vemić poražen je u dublu, a ispao je i u miksu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #14 poslato: 31.05.2009. 14:55:40 »

Osmog dana Rolan Garosa na teren izlazi troje srpskih predstavnika – Ana Ivanović, Nenad Zimonjić i Tamara Čurović.

Ivanovićeva u osmini finala igra sa Ukrajinkom Viktorijom Azarenkom, devetim nosiocem. Taj meč treći je po redu na "Suzan Lenglan" stadionu. Zimonjić i Nestor sastaju se sa Kristoferom Kasom i Rožerom Vasenom u trećem kolu dubla (drugi na terenu broj 2), dok Čurovićeva igra sa Janom Cepelovom iz Slovačke na startu turnira za juniorke. Na igralište izlaze i Nadal, Mari, Safina, Šarapova...
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #15 poslato: 01.06.2009. 15:23:46 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&mm=05&dd=31&nav_id=363453


Ispali šampioni, dominacija Safine
Osmi dan Rolan Garosa svakako je obeležila eliminacija prošlogodišnjih pobednika, Rafaela Nadala i Ane Ivanović. U ostalim mečevima nije bilo većih iznenađenja.

Pored Robina Soderlinga koji je priredio najveću senzaciju turnira eliminisavši Nadala, među osam najboljih u muškoj konkurenciji plasirali su se Endi Mari koji je izbacio Hrvata Čilića sa 7:5, 7:6, 6:1, Fernando Gonzales koji je bio ubedljiv protiv Haneskua 6:2, 6:4, 6:2 i Nikolaj Davidenko koji je izbacio osmog nosioca Fernanda Verdaska 6:2, 6:2, 6:4.

U konkurenciji žena takođe je ispao prošlogodišnji pobednik. Viktorija Azarenka bila je ubedljiva protiv Ane Ivanović 6:2, 6:3. Marija Šarapova je nastavila sa odličnim igrama nakon povratka na teren. Ruskinja je bila sigurna protiv Kineskinje Na Li iako je imala veliki pad u drugom setu (6:4, 0:6, 6:4), a ubedljiva je bila Cibulkova protiv Mađarice Savaj (6:2, 6:4). Najubedljiviju pobedu u osmini finala ostvarila je Dinara Safina, prvi favorit turnira, koja je francuskinji Rezai dozvolila da osvoji samo jedan gem (6:1, 6:0).

Muškarci, osmina finala:
(10)Nikolaj Davidenko (Rusija) - (8)Fernando Verdasko (Španija) 6:2, 6:2, 6:4
(23)Robin Soderling (Švedska) - (1)Rafael Nadal (Španija) 6:2, 6:7, 6:4, 7:6
(3)Endi Mari (V. Britanija) - (13)Marin Čilić (Hrvatska) 7:5, 7:6, 6:1
(12)Fernando Gonsales (Čile) - (30)Viktor Hanesku (Rumunija) 6:2, 6:4, 6:2

Žene, osmina finala:
Marija Šarapova (Rusija) - (25)Na Li (Kina) 6:4, 0:6, 6:4
(9)Viktorija Azarenka (Belorusija) - (8)Ana Ivanović (Srbija) 6:2, 6:3
(1)Dinara Safina (Rusija) - Aravan Rezai (Francuska) 6:1, 6:0
(20)Dominika Cibulkova (Slovačka) - (29)Agneš Savaj (Mađarska) 6:2, 6:4

Rolan Garos se igra za ukupan nagradni fond od 14,54 miliona evra.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #16 poslato: 01.06.2009. 15:24:16 »

Devetog dana Rolan Garosa na teren izlazi jedini preostali predstavnik Srbije u singlu Jelena Janković.

Jankovićeva će se u borbi za četvrtfinale sastati sa Rumunkom Soranom Kirsteom, 41. teniserkom sveta, sa kojom do sada nije igrala. Taj meč je treći po redu na terenu “Suzan Lenglen”, posle mečeva Kuznjecova – Radvanska i Robredo – Kolšrajber.
Sačuvana
Magnum 64
provereni korisnici
početnik
*
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Uros Valjarevic
Mesto: Uzice
Lokacija: Terazije
Država: Srbija
Poruke: 11



« Odgovor #17 poslato: 02.06.2009. 03:20:48 »

Jankoviceva je izgubila sa 2:1 od rumunke. Mogla je da pobedi ali joj je ponestalo snage.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #18 poslato: 02.06.2009. 15:06:48 »

Rodžer Federer plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je posle pet setova pobedio Nemca Tomija Hasa sa 3:2 (6:7, 5:7, 6:4, 6:0, 6:2).

Naredni protivnik 27-godišnjeg Federera biće pobednik duela šesti nosilac Gael Monfis, koji je eliminisao Endija Rodika 6:4, 6:2, 6:3. Španac Tomi Robredo savladao je Filipa Kolšrajbera rezultatom 6:4, 5:7, 7:6, 6:2 i u četvrtfinalu će igrati protiv petog nosioca Huana Martina del Potra, koji je dobio Žo-Vilfrida Congu 6:1, 6:7, 6:1, 6:4.


Parovi četvrtfinala:
Nikolaj Davidenko - Robin Soderling
Endi Mari - Fernando Gonsales
Huan Martin del Potro - Tomi Robredo
Rodžer Federer - Gael Monfis
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #19 poslato: 03.06.2009. 15:29:40 »

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor plasirali su se u polufinale Rolan Garosa.

Srpsko-kanadski dubl je u četvrtfinalu bio bolji od Igora Kunjicina i Dimitrija Tursunova iz Rusije 2:0, po setovima 6:4, 6:2.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #20 poslato: 04.06.2009. 14:45:01 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&mm=06&dd=03&nav_id=364110


RG: Poznati svi polufinalisti



11. dana drugog Gren slem turnira u sezoni Rolan Garosa odigrana su po dva četvrtfinalna meča u obe konkurencije.

Pošto su prvi polufinalni parovi u muškoj i ženskoj konkurenciji odlučeni u utorak, drugi su postali poznati u sredu. Drugi polufinalni par činiće Rodžer Federer i Huan Martin Del Potro. Drugi teniser sveta je savladao Gaela Monfisa 7:6, 6:2, 6:4, dok je Del Potro bio bolji od Tomija Robleda 6:3, 6:4, 6:2.

U ženskoj konkurenciji u drugom polufinalu će se sastati Samanta Stosur i Svetlana Kuznjecova. Australijanka je pobedila Soranu Kristeu 6:1, 6:3, dok je Ruskinja bila bolja od Serene Vilijams 7:6 (7:3), 5:7, 7:5.

Muškarci, četvrtfinale:
(5) Huan Martin del Potro (Argentina) – (16)Tomi Robredo (Španija) 6-3, 6:4, 6:2
(2) Rodžer Federer (Švajcarska) – (11) Gael Monfis (Francuska) 7-6, 6-2, 6-4
Žene, četvrtfinale:
(7) Svetlana Kuznjecova (Rusija) – Serena Vilijams (SAD) 7-6, 5-7, 7-5
(30)Samanta Stosur (Australija) – Sorana Kristea (Rumunija) 6-1, 6-3
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #21 poslato: 05.06.2009. 14:53:34 »

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor poraženi su u polufinalu Rolan Garosa u konkurenciji parova.

Bolji od njih bili su Ček Lukaš Dlouhi i Indijac Leander Paes rezultatom 7:6 (7-4), 7:6 (7-5). Meč je trajao 1 čas i 48 minuta, a Paes i Dlouhi će se za trofej boriti protiv Veslija Mudija i Dika Normana, koji su napravili još jedno iznenađenje savladavši braću Brajen iz SAD-a.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #22 poslato: 05.06.2009. 14:53:59 »

Ruskinja Dinara Safina plasirala se u finale Rolan Garosa drugu godinu za redom pošto je u polufinalu pobedila Slovakinju Dominiku Cibulkovu 6:3, 6:3.

Safina je tako došla do prilike da se iskupi za prošlogodišnji poraz u finalu od Ane Ivanović. Njena protivnica u finalu biće još jedna Ruskinja Svetlana Kuznjecova, koja je bila bolja od Australijanke Samante Stosur rezultatom 4:6, 7:6 (7-5), 6:3. I 2004. godine u finalu su bile dve Ruskinje - Jelena Dementijeva i Anastasija Miskina.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #23 poslato: 06.06.2009. 15:13:07 »

Drugi teniser sveta Rodžer Federer plasirao se u finale Rolan Garosa, pošto je pobedio petog nosioca Huana del Potra 3:6, 7:6, 2:6, 6:1, 6:4.

Ključni trenutak u završnici bio je sedmi gem petog seta – Del Potro je promašio svih osam prvih servisa, spasao je 0:40, ali potom duplom greškom poklanja Švajcarcu presudni gem. Federer će za svoju 14. Gren slem titulu igrati protiv Šveđanina Robina Soderlinga i imaće priliku da se izjednači sa Pitom Samprasom po broju osvojenih GS trofeja.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #24 poslato: 07.06.2009. 14:52:53 »

Svetlana Kuznjecova osvojila je Rolan Garos pošto je u ruskom finalu pobedila Dinaru Safinu sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2.

Kuznjecova je tokom celog turnira igrala odlično, izbacila je sa turnira Serenu Viljams i najprijatnije iznenađenje Samantu Stosur, a u finalu je popuno razbila Safinu. To je Kuznjecovoj prvi trofej u Parizu (izgubila finale 2006. godine) i druga gren slem titula u karijeri (U.S. Open 2004). Sa druge strane Safina je drugu godinu za redom poražena u finalu Rolan Garosa.
Sačuvana
Stranice: [1] 2  Sve
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.299 sekundi sa 36 upita.