Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: 1 [2]  Sve
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Roland-Garros 2007  (Pročitano 17643 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #25 poslato: 07.06.2007. 14:16:36 »



     Mediji su nikad lepši.

         Eurosport
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #26 poslato: 08.06.2007. 05:34:56 »

      B L I C

Ana, osveti Jelenu!


To više nije san, nego realnost, Srbija ima finalistu grend slema na Rolan Garosu i to u singlu! Ana Ivanović je održala javni čas tenisa drugoj igračici sveta - Ruskinji Mariji Šarapovoj, pobedivši je za samo 65 minuta sa fenomenalnih 6:2, 6:1 i prava je šteta što Jelena Janković, nešto kasnije, nije uspela da joj se pridruži u meču za titulu.

Trostruka šampionka turnira i prva igračica sveta, Žistin Enan, bila je prejaka za nju pošto je slavila sa 6:2, 6:2.
Ipak, Ana će u sutra u meču za veliki pehar imati priliku da osveti Jelenu. Teniski svet video je juče pravi srpski tornado nad Parizom. Ivanovićeva je srcem velikim kao Srbija, učinila da čuvena „sibirska tigrica“ deluje kao najpitomije mače, a kako je Ana igrala, najbolje svedoči podatak da je iskoristila svih pet brejk lopti.
- Odigrala sam zaista veliki meč, nisam puno grešila i to je bilo jako važno. Očekivala sam da će biti jako teško, ali sam i sama iznenađena da sam iskoristila sve prilike koje su mi se ukazale. Znala sam da moram da budem agresivna, jer ako Mariji date i najmanju šansu, ona je iskoristi. Imala sam uvek u glavi i to da joj šljaka ne odgovara i da se na njoj slabije kreće - rekla je Ana posle meča.
U prvom setu, Ana je iskoristila prvu brejk loptu u drugom gemu da povede sa 2:0, a potom je sigurnom igrom nastavila da pritiska Ruksinju koja je načinila veliki broj grešaka. Posle drugog brejka i 5:1, Ana je dobila priliku da odservira za set, ali joj je Šarapova oduzela servis, međutim, njena nada nije tinjala dugo, jer je Ana fantastičnim udarcima stigla do trećeg brejka i posle 32 minuta igre i prvog seta (6:2).
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #27 poslato: 08.06.2007. 14:07:58 »

     Djoković danas igra u polufinalu sa Nadalom oko 15 časova.

     Juče Zimonjić sa Srebotnikovom izgubio u finalu dubl miksa i u polufinalu dubla sa Santorom. Odličan rezultat...igrati u jednom polufinalu i finalu Roland-Garrosa.   claps

      Jelena nije uspela da izbori finale, izgubila je od Enan sa 2:0.

      Ana Ivanović igraće u velikom finalu sa Enan !!!


Glas javnosti : Ko je ovaj čovek

Ana Ivanović (Rođena šampionka)

POČETAK: Rođena je 6. novembra 1987. godine u Beogradu

DETINJSTVO: Tenis je počela da igra sa pet godina, pošto je gledala na televiziji Moniku Seleš i na reklami zapamtila broj telefona lokalne škole tenisa. Preklinjala je roditelje da je odvedu na teniske terene. Za peti rođendan na poklon je dobila reket i odmah se zaljubila u beli sport. Majka Dragana je pravnik i ona joj pravi društvo na putovanjima širom sveta, dok kod kuće pretežno navijaju otac Miroslav (ekonomista) i četiri godine mlađi brat Miloš, koji igra košarku. Cela porodica je u sportskom fazonu, ali niko pre Ane nije igrao tenis... Iako je non-stop na putu, njena zvanična baza je Bazel u Švajcarskoj.

NACIONALNOST: Srpkinja

VERSKA OPREDELJENOST: Pravoslavni hrišćan

OBRAZOVANJE: Osnovnu školu završila je u Beogradu, a sada zbog obaveza vanredno završava Srednju turističku školu.

KARIJERA: Pre četiri godine debitovala je kao profesionalac na ITF turnirima (učestvovala na četiri turnira), debitovala i na VTA turnirima (izgubila u kvalifikacijama za turnir u Luksemburgu). Prvu punu sezonu u profesionalnom tenisu 2004. godine završila je među prvih 100 teniserki sveta, ostvarivši skok na rang-listi za 608 mesta. Već naredne godine u Kanberi je osvojila svoj prvi VTA turnir i to kao kvalifikant. Sezonu je završila među 20 najboljih teniserki sveta. I narednu godinu ostala je među prvih 20 (13. mesto), a najbolji deo u sezoni bilo je osvajanje turnira u u Montrealu. Tada je zaradila prvi milion dolara od nagrada na turnirima. Ove godine izborila je plasman među prvih deset teniserki sveta i osvojila turnir u Berlinu. Igrala je mnogo finala i polufinala na turnirima širom sveta, a među najdraže nagrade ubraja Finale juniorskog Vimbldona 2004 godine. Sledeće godine izabrana je za "Teniserku koja je najviše napredovala", bila je "Mis Fed kupa"i Šampion US open serije 2006. godine.

STRANKE: Nema političko opredeljenje.

ZANIMLJIVOSTI: Kaže da je njen najbolji udarac forhend. Voli da igra na svim podlogama. Od filmova uživa u trilerima u bioskopu ili kod kuće na di-vi-diju, takođe uvek koristi priliku da pročita neku "dobru knjigu" (istorijske posebno) i da sluša muziku (pop i R&B). Ističe da uživa u kupovini i da prati modu. Omiljena hrana joj je suši, a omiljeno piće voda ili sveže ceđeni sok od pomorandže. Divi se (trenutno) najboljem teniseru sveta Rožeu Federeru zbog njegovog profesionalizma na terenu i van njega. Priznaje da je sujeverna, jer lopticu pre servisa lupi samo jednom, kao i da ne hoda po linijama terena. Za mečeve se koncentriše tako što igra Sudoku ili bekgemon u svlačionici. Najradije posećuje Melburn, gde ima rođake, London i Pariz. Sebe opisuje kao osobu jake volje, osećajnu, odlučnu i sa izuzetnim takmičarski duhom. Divi se svojoj porodici zbog podrške koju od nje ima. Govori tečno engleski. U najlepše trenutke karijere svrstava pobedu nad Ameli Mrezmo na Rolan Garosu u 2005. i nad Martinom Hingis u finalu Montrela u 2006. godine.

N. MATEJIĆ
« Poslednja izmena: 08.06.2007. 15:59:54 Pedja » Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #28 poslato: 08.06.2007. 19:34:51 »

      icon_rose       F O T O    D A N A
             
         
Sačuvana
Vlad Dracul
Experimental Period
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Milic Filipovic
Mesto: Pozega
Lokacija: Bakionica
Država: Srbija
Horoskop: Bik
Poruke: 1876




« Odgovor #29 poslato: 09.06.2007. 02:32:28 »

Ipak ostajemo samo sa jednim predstavnikom u finalu RG.. ma dobro de kao sto rece Novak posle meca sa Nadalom "ja sam jos mlad ima vremena"

Shpanac nije bio normalan danas.. on nije covek on je masina Sad

Da se nadamo da ce Ana uspeti da bude bolja od Belgijanke sutra
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #30 poslato: 09.06.2007. 03:32:48 »

P R E S S


08.06.2007, BEOGRAD
Izvor: Beta
Žistin Enen: Podjednake šanse u finalu

Srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je danas da je najbitnije da u sutrašnji duel sa Belgijankom Žistin Enen u finalu Rolan Garosu uđe opušteno i pokuša da odigra najbolje što može

"Sigurno će biti veoma težak meč. Žistin je sjajna igračica, iskusna, a već je nekoliko puta osvajala Rolan Garos. Najbitnije je da budem opuštena, da igram svoju igru i pokušam da iskoristim svoje prilike", rekla je Ivanovićeva novinarima u Parizu.

Ivanovićeva je, ipak, priznala da nije lako biti opušten kada igraš svoje prvo finale na nekom grend slem turniru."To je najteži deo. Lako je reći: 'nemoj da se nerviraš'. Na terenu ne smeš da previše razmišljaš o prilici, već treba da se koncetrišeš na samu partiju", rekla je Srpkinja, koja u finalu neće imati pomoć trenera Svena Grenefelda.

Trener srpske teniserke radi za nemačkog proizvođača sportske opreme "Adidas", koji je i sponzor Enenove, pa Grenefeld neće smeti da savetima pomaže Ivanovićevu.

Enenova je ocenila da obe teniserke imaju pođednake šanse za pobedu, pošto u finalima grend slem turnira nema favorita.

"Ana je sjajno odigrala turnir i ima samopouzdanje. Ona sutra nema šta da izgubi, ali sa druge strane to će biti njeno prvo grend slem finale. Ipak, treba da razmišljam samo o sebi", rekla je Enenova.

Najbolja teniserka sveta je u polufinalu eliminisala drugu srpsku predstavnicu u polufinalu Rolan Garosa u ženskoj konkurenciji Jelenu Janković. Belgijanka je taj meč dobila sa 2:0, po setovima 6:2, 6:2, ali je istakla da nije lako stigla do pobede.

"Videćemo kakav će sutra biti meč, ali ću svakako biti spremna za jedan vrlo težak susret. Biću spremna da se borim za svaki poen, a bolja će da pobedi", rekla je Enenova i dodala da će se za finale Rolan Garosa spremati kao i za sve prethodne mečeve.
Sačuvana
nikmen
provereni korisnici
posetilac
**
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
nikola kovacevic
Mesto: uzice
Lokacija: krcagovo
Država: srbija bre
Horoskop: Strelac
Poruke: 25


« Odgovor #31 poslato: 09.06.2007. 03:41:19 »

Ko god da igra ja tenis mrzim naj dosdniji sport na svetu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #32 poslato: 09.06.2007. 03:50:43 »

        B L I C


Ana Ivanović za „Blic“
Mogu da pobedim Žistin
Autor: Z. Kecman | 09.06.2007 - 19:45


Ana Ivanović danas na Rolan Garosu igra svoj najveći meč u karijeri. Finale protiv najbolje na svetu, Belgijanke Žistin Enan, lepši završetak dvonedeljne avanture nije se mogao ni zamisliti. Princeza Srbije na parisku kraljicu, mladost na iskustvo, o drugim stvarima nećemo pričati.

Od momenta kada je čekirala Mariji Šarapovoj kartu za London (uskoro sledi Vimbldon), Ivanovićeva sa svojim timom, trenerom Svenom Grenefeldom i kondicionim stručnjakom Skotom Birnsom, kuje plan kako da dođe do prvog grend slem pehara. Jedna opaska - ako je Grenefeld, stručnjak sa kojim Ana radi još od turnira u Berlinu, mogao da joj da pravi savet kako da pobedi Šarapovu, koju je nekada trenirao, onda možda ima ključ i za „teniski kompjuter“ u liku Žistin Enan.
- Od pre dve godine, kada sam ovde stigla do četvrtfinala, mnogo sam napredovala. Mislim da sam poboljšala servis i kretanje i zaista sam zadovoljna kako ove sezone igram na šljaci - izjavila je za „Blic“ Ana Ivanović.
Danima Ana ne skida osmeh sa lica. Svi u Srbiji veruju da će tako biti i danas posle velikog finala.
- Mogu samo da kažem da ću dati sve od sebe da pobedim Žistin Enan. Ako budem igrala kao do sada, mislim da imam šanse, iako znam da protivnica igra sjajno na celom turniru i da je prva na svetskoj listi. Raspoložena sam i zdrava, očekujem izuzetno težak meč, ali kako drugačije može da bude u finalu - kaže Ana.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #33 poslato: 09.06.2007. 13:55:45 »



         Ana danas igra u finalu u 15 časova.


  www.anaivanovic.com



        Anin dnevnik


           Moram da se smirim! / June 08, 2007
    Vau!! Ovo su za mene bile dve divne nedelje, i naravno još uvek nije gotovo. Prvo želim svima da se zahvalim na podršci. Primila sam mnogo vaših poruka kojima ste mi želeli sreću ranije, i još više tokom ovog turnira. Veoma sam zahvalna zbog toga. smile

Nisam sigurna da li je već shvaćeno da sam u finalu French Open-a. O ovome sam sanjala, i naporno sam za to radila. Jučerašnji dan je bio sjajan. Mislim da nisam prestala da se smešim od kako sam izašla sa terena!

Ali važno je da sada pokušam da se smirim. Kasnije tokom dana moram da uradim neke intervjue i sigurna sam da će biti mnogo pitanja u vezi finala. Uvek sam govorila da razmišljam samo o predstojećem meču i da ne želim da razmišljam o finalu. Ali sada sam tamo, i to će svakako okupirati moje misli naredna 24 sata.

Nedavno sam shvatila da nisam izgubila meč od kako sam trenirala u Barseloni. Za kratko vreme sam dosta popravila rad na taktici. Servis mi na ovom turniru veoma dobro funkcioniše i neverovatno je šta samopouzdanje može da uradi u igraču.

Sinoć smo otišli u moj omiljeni restoran u Parizu da proslavimo - tamo smo bili i posle moje pobede u četvrt-finalu. Ponovo smo se divno proveli, svi su bili srećni, smejali se i šalili.

Pa, sada imam još jedan meč. Ovaj će biti najteži do sada, pošto je Justine šampion, zaista sjajna teniserka na šljaci, i naravno 1. teniserka sveta.

Nažalost, Sven ne može da mi bude trener, jer Justine takođe nosi adidas, ali mislim da sam dosta naučila o tome kako da analiziram teniserke, tako da se radujem smišljanju taktike.

Još jednom, hvala vam na podršci.

Voli vas
Ana
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #34 poslato: 09.06.2007. 21:54:47 »




             F I N A L E


    E u r o s p o r t
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #35 poslato: 09.06.2007. 23:25:40 »

      Srpski teniseri na turniru ostvarili su veliki uspeh učešćem u dva finala i tri polufinala.    claps



      B 92


"Srpski heroji sa Rolan Garosa"

Reuters

„Srpski heroji sa Rolan Garosa“, „Mlade srpske zvezde“, „Srpski talas zapljusnuo Rolan Garos“ - to su samo neki od naslova kojima francuska štampa ispoljava divljenje prema impresivnim uspesima Ane Ivanović, Novaka Đokovića i Jelene Janković na Otvorenom prvenstvu Francuske u tenisu.

„Ivanovićeva, kraljica Srbije“, kaže u velikom naslovu Figaro, koji tekst posvećuje 19-godišnjoj srpskoj teniserki nakon plasmana u finale Rolan Garosa.

„Uprkos prilično velikom iskustvu na velikim takmičenjima i dvema titulama na gren slem turnirima, Marija Šarapova nije ni u jednom trenutku ugrozila Anu Ivanović... Srpska teniserka je od početka preuzela stvari u svoje ruke i tako je ostalo do kraja“, komentariše francuski dnevnik, navodeći da su je u publici bodrili i njeni sunarodnici Emir Kusturica i Novak Đoković.

„Ako prisustvo u finalu lepe Srpkinje, sedme igračice sveta, predstavlja malo iznenađenje, njen uspon je već neko vreme nagovešten“, piše Figaro, citirajući trenera koji joj pomaže na turnirima, Holanđanina Svena Grunefelda: „Kao i Rodžeru Federeru, i Ani je trebalo malo vremena.“

Besplatni list Metro piše da „smeđokosa srpska teniserka zapaljivog osmeha... ne dotiče zemlju dok igra“.

„Šarapova je pored nje bila kao ‘krava na ledu’“, komentariše taj list.

Liberasion piše da je „skupina mladih srpskih zvezda, koja izaziva zavist najvećih teniskih nacija, čudo za zemlju od 10 miliona stanovnika koja je uvek bila uspešna u kolektivnim sportovima, ali nema tenisku tradiciju”.

Priča o “srpskim herojima sa Rolan Garosa pokazuje", piše taj dnevnik, kako se stvaraju šampioni, naročito u brojnim zemaljama Istočne Evrope: iseljavanje iz zemlje, velika odgovornost koja pada na tinejdžere, odricanje od porodice, privatizacija teniskih struktura...”

Na francuske medije je najveći utisak ostavilo svedočanstvo srpskih tenisera o uslovima u kojima su stasali u tenisere.

„Ana Ivanović je odrasla u ratnoj zemlji, kao i Novak Đoković“, piše Figaro, objašnjavajući kako je srpska teniserka bila na pragu odluke da prekine da igra tenis usred najjačeg bombardovanja, kao i da je morala da se suoči s brojnim problemima oko dobijanja viza i prevoza do turnira u zemlji pod sankcijama.

Uprkos teškoćama, „ona je sačuvala radost života i jednostavnost“, divi se novinar francuskog lista, citirajući Grunefelda: „Ona je potpuno normalna devojka, nogama čvrsto na zemlji. Smirena je, veoma dobro kontroliše emocije i poseduje prave ljudske kvalitete.“

Liberasion konstatuje da je, pored nepostojanja teniske strukture u zemlji, sudbina srpskih tenisera bila još teža zbog ratnog iskustva, navodeći reči Ane Ivanović: “Iz tog iskustva smo izašli zreliji i jači.”

„Nova zvezda svetskog tenisa rođena je u Beogradu“, zaključuje Figaro.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #36 poslato: 10.06.2007. 15:40:56 »



    B L I C


Srpski musketari osvojili u Parizu milion evra


Autor: Z. Kecman | 10.06.2007



Srpski musketari osvojili u Parizu milion evra

Porazom Ane Ivanović juče u finalu Rolan Garosa završeni su dani srpskog tenisa u Parizu! Nikada u istoriji tenisa ove zemlje s jednog grend slem turnira nismo se vratili sa toliko pobeda i velikih rezultata, što može da bude samo veliki plus uoči seobe na čuvenu londonsku travu, turnir na Vimbldonu koji počinje za dve nedelje (25. juna).

Junaci iz Pariza večeras na balkonu
Beograđani će večeras imati prilike da pozdrave naše najbolje tenisere, Anu Ivanović, Jelenu Janković, Novaka Đokovića i Nenada Zimonjića posle njihovih odličnih partija pruženih na šljaci Rolan Garosa. Doček će biti organizovan pred zgradom Starog dvora (Skupština grada Beograda), a svečani program počinje u 19.30 časova. Naši teniseri će pred Beograđane izaći oko 20.30 sati.
Ana Ivanović nije uspela da ostvari san i pobedi prvu igračicu sveta Žistin Enan. Belgijanka je posle 65 minuta igre pobedila lakše nego što je i sama očekivala sa 6:1, 6:2, ali ostaje utisak da niko od 15.000 ljudi i miliona kraj televizijskih ekrana nije video najbolju Anu Ivanović. Bila je isuviše stegnuta, nije bila u tajmingu, mnogo je grešila. Da je igrala kao protiv Kuznjecove i Šarapove, Enanova bi sigurno imala mnogo više muka da stigne do četvrtog trofeja Suzan Lenglen u poslednjih pet sezona.
- Srećna sam što sam uopšte dobila priliku da igram u velikom finalu. Bilo bi mi draže da sam ja dobila ovaj veliki pehar, ali ako je uteha, onda sam bar izgubila od najbolje na svetu. Ovo su bile dve neverovatne nedelje za mene. Bilo je lepo igrati ovde, nadam se da ćemo se i sledeće godine videti u finalu, ali sa boljim ishodom po mene - rekla je Ana posle meča.
Pre početka turnira niko nije očekivao da će Srbija imati finalistu na pariskoj šljaci. Nikome od naših igrača to nije omiljena podloga, ali pred naletom Jelene, Novaka, Ane, Janka Tipsarevića i Nenada Zimonjića u dublu padali su i najveći. Marija Šarapova, Svetlana Kuznjecova, Venus Vilijams, Nikol Vaidisova, Marat Safin, svi su zaustavljeni u pohodu ka završnici od briljantnih Srba.

Zarade u Parizu
Ivanović - 500.000
Đoković - 250.000
Janković - 250.000
Zimonjić - 53.750
Vemić - 14.290
Tipsarević - 39.400
Janković (dubl) - 3.350
Ukupno: 1.110.790 evra
Skor je neverovatan - u singlu jedno finale i dva polufinala, u dublu jedno finale i polufinale! To će za posledicu imati drastična tektonska pomeranja u vrhu ATP i WTA liste, pa će Novak Đoković od sutra biti četvrti, Jelena Janković treća, a Ana Ivanović šesta na svetu, a i Janko bi skočio negde oko 64. mesta. Da ne govorimo da su svi zajedno zaradili preko 1,1 miliona evra za ove dve nedelje, i to samo od turnirskih nagrada!
Pre turnira su igrači iz Srbije smatrani favoritima iz senke, ali niko nije očekivao da će srpski talas u tolikom obimu poplaviti pariske zemljane terene. I najveća teniska imena kao što su Andre Agasi i Martina Navratilova nisu krili oduševljenje rezultatima naših tenisera.
- Svi govore o tome kako je Ana imala tremu uoči finala, ali kako neko ko je išao na trening u okolnostima kada su na njenu zemlju padale bombe može da se plaši nekog kao što je Žistin Enan? - pitala se Navratilova.
Andre Agasi je jednom američkom novinaru rekao da je Novak Đoković fantastičan.
- Momak je sam svetski vrh i smatram ga jednim od tri najbolja na svetu - rekao je Amerikanac.
Ko posle Pariza može da kaže da i u Londonu nećemo gledati istu ili još bajkovitiju priču? Na mapi teniskog sveta, zahvaljujući ovoj sjajnoj generaciji, Srbija je postala velesila. Hvala i bravo!




Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #37 poslato: 10.06.2007. 15:42:52 »

     
        K U R I R


OPILI SMO SVET

Naša najbolja teniserka Jelena Janković najavila početak dominacije igrača iz Srbije posle ovogodišnjeg Rolan Garosa

Naša najbolje rangirana teniserka na WTA listi (od sutra i zvanično treća igračica na svetu) Jelena Janković uporedila je uspeh na Rolan Garosu i plasman troje Srba u polufinale gren slem turnira kao veliku pijanku.
      

SRBI NE TRPE PORAZ

Odgovarajući na bezbroj pitanja, Jelena Janković je u žicu pogodila jednu od glavnih osobina naroda sa ovog podneblja.
- Mi smo jak narod. Verovatno je to posledica svega onoga što smo preživljavali u prošlosti. Mislim da smo mi Srbi generalno težak narod, sa izuzetno jakim mentalitetom. Sigurno je da sam u tom smislu klasičan predstavnik svog naroda. Ne volim da gubim ni po koju cenu i sigurno me nikada nećete videti da odustanem - poručila je JJ.
   

- Razgovarala sam s ocem Novaka Đokovića i pitala ga da li je svestan onoga što se događa u Parizu. Ljudi, pa Srbija je imala tri predstavnika u polufinalu gren slema u singlu! Za nas je bio veliki uspeh i sjajan rezultat kad smo stigli u treće kolo. Onda smo prošli i u četvrto. To je tek bilo slavlje. A, kada smo se našli i u polufinalu, postalo je fantastično. To vam je kao sto pun piva i onda, znate, svi moraju da se napiju - plastično je objasnila uspeh Jelena Janković.

- Nema priče. Ovo je izuzetno veliko dostignuće. Posebno sada, kad je sve dobilo još veću dimenziju, jer se zna da je Ana Ivanović uspela da stigne i do finala. Srpkinja u finalu... To je, jednostavno, zapanjujuće. Divno i neverovatno - dodala je JJ, otkrivši i planove za budućnost.

- Osećam da sam veoma jaka i kao ličnost i kao igračica. Spremna sam da uradim sve što je potrebno da bih postala najbolja na svetu. Dakle, preda mnom je veliki rad kako bih svoj cilj i ostvarila - najavila je još bolje dane Jankovićeva.

Na podsećanje da je ne tako davno bila blizu odluke da odustane od tenisa, Jelena je poručila da joj je jedna od najvažnijih stvari uživanje u poslu koji radi, a da se prošle godine nije tako osećala.

- Tada nisam uživala. Nisam volela da igram. Nisam htela ni da izađem na teren. Nisam razmišljala na pravi način i zato sam razmišljala o prekidu karijere. Na sreću, brzo sam promenila mišljenje, i sada je sve sasvim druga priča. Veoma sam motivisana i želim da uradim sve najbolje što mogu. Vežbam svom snagom i mislim da radim prave stvari. Moje vreme, budite sigurni, tek treba da dođe - puna optimizma poručila je Jelena Janković.

(G. F.)
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #38 poslato: 10.06.2007. 16:01:14 »




Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #39 poslato: 11.06.2007. 01:26:08 »

   
   Istorija se ponovila. Pobednici turnira u singlu isti su kao i 2006. godine


 
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #40 poslato: 11.06.2007. 16:02:42 »




          GLAS JAVNOSTI


   
Ispred gradske skupštine Beograđani dočekali srpske tenisere

       Trio ponos Srbije


Budite uz nas, a mi ćemo doći ponovo ovde - obećao je Novak Đoković

"Osvajači" Pariza vratili su se u svoj grad. Više hiljada Beograđana dočekalo je sinoć najbolje srpske tenisere, Jelenu Janković, Anu Ivanović i Novaka Đokovića u centru grada, posle uspeha koje su postigli na Otvorenom prvenstvu Francuske. Sve troje nasmejanih tenisera zahvalili su na podršci okupljenim građanima, koji su skandirali njihova imena. Oni su im za uzvrat obećali nove uspehe.

-Svih ovih godina smo radili da bismo mogli da ove uspehe podelimo sa vama. Kao klinci gledali smo na ovoj terasi košarkaše, vaterpoliste i ostale, sada smo tu i mi - teniseri. Budite uz nas, a mi ćemo doći ponovo ovde - rekao je Đoković na terasi Gradske skupštine.

Ana Ivanović je dodala na to da bi novo okpljanje i slavlje moglo da se dogodi već posle sledećeg "grend slem" turnira, Vimbldona.
-Hvala vam na podršci, nama to znači. Posle svakog meča dobijali smo informacije koliko nas podržavate i to nam je pomoglo. Nadam se da ćemo se uskoro ponovo videti - kazala je Ana Ivanović.

Jelena Janković, kojoj je bilo najteže da se obrati okupljenim, istakla je da je veoma uzbuđena i srećna.
-Dajem sve od sebe da ime naše zemlje na najlepši način predstavim u svetu. Vidim u očima tog sveta poštovanje i divljenje prema našim teniserima. Presrećna sam što sam sa vama i što možemo da podelimo ove naše uspehe. Hvala svima na podršci - rekla je Jankovićeva.

Doček najboljih srpskih tenisera priređen je i u čast Nenada Zimonjića, koji je igrao finale miks dubla i polufinale muškog dubla na Rolan Garosu, ali on sinoć nije bio u Beogradu, pošto je ranije otišao na turnir u Haleu.
Sačuvana
Stranice: 1 [2]  Sve
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.685 sekundi sa 35 upita.