Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1] 2  Sve
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Roland-Garros 2008  (Pročitano 15012 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« poslato: 23.05.2008. 00:29:02 »

B 92


Na Rolan Garosu srpski tenis imaće čak sedam sigurnih predstavnika. Đoković, Ivanovićeva, Jankovićeva, Zimonjić, Tipsarević, Pašanski i Troicki su potvrđeni učesnici, Ilija Bozoljac igra kvalifikacije, dok je Dušan Vemić poražen u drugom kolu.

Na turniru u Francuskoj u muškoj konkurenciji protekle tri godine dominantan je bio Rafael Nadal, dok se zbog promenljive situacije u vrhu svetskog tenisa ove sezone očekuje nešto neizvesnija završnica turnira, gde i Novak Đoković i Rodžer Federer imaju dobre šanse da uzdrmaju presto "kralja šljake". U ATP trci za ovu godinu i dalje prednjači svetski broj tri Đoković, sa 521 bodom, dok Rafael Nadal ima 510, a Rodžer Federer 360 bodova.

U ženskoj konkurenciji osvajačica Žistin Enan objavila je povlačenje iz tenisa, te su srpske teniserke Ivanović i Janković, svetski broj dva i tri, dospele među glavne favorite za osvajanje. Ana Ivanović je prošle godine poražena u finalu. U ženskoj WTA trci prva je Marija Šarapova sa 2255 bodova, druga je Jelena Janković sa 2050, dok se Ivanovićeva sa 1671 bodom nalazi na četvrtom mestu, tik iza Serene Vilijams, koja ima 1675.

Rolan Garos igra se za ukupni nagradni fond od 15 miliona 576 hiljada evra, gde će i muškarci i žene biti plaćeni isto. Pobedniku će pripasti milion evra i hiljadu ATP bodova, dok će finalista dobiti 700 bodova i 530 hiljada evra.

Turnir će trajati od 25. maja do 8. juna.

http://www.rolandgarros.com/
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #1 poslato: 23.05.2008. 14:44:45 »

B 92


Janković:"Pobednici RG 1. mesto"



Srpska teniserka Jelena Janković ocenila je u četvrtak da će pobednica Otvorenog prvenstva Francuske zauzeti prvo mesto na listi Udruženja teniserki (WTA) i istakla da je to jedan od njenih ciljeva. "Želim prvo mesto. Žistin Enen ga je zasluženo držala, a sada nas nekoliko konkurišemo za tu poziciju. Verujem da će pobednica Rolan Garosa doći do prvog mesta. Ja se spremam, vredno treniram i šta mi Bog da", rekla je Jankovićeva novinarima u Beogradu.

Jankovićeva i Nenad Zimonjić kratko su novinarima govorili o predstojećim turnirima i čestitali su jedno drugom na osvojenim trofejima.

Jankovićeva je odbranila titulu u Rimu, dok je Zimonjić sa partnerom Danijelom Nestorom osvojio turnir u Hamburgu.

"U Rimu smo igrali finale, a u Hamburgu smo ih konačno pobedili. Na Rolan Garosu smo sada drugi nosioci, što znači da nećemo moći da se sretnemo sa braćom Brajan do finala", rekao je Zimonjić.

Reprezentativac Srbije kazao je da će igrati i dubl sa Slovenkom Katarinom Srebotnik, sa kojom se krajem prošle godine dogovorio da igraju na Rolan Garosu i Ju-Es Openu.

Zimonjić će se u subotu oženiti, a već u nedelju putuje u Pariz, gde u ponedeljak počinje Rolan Garos.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #2 poslato: 24.05.2008. 14:21:36 »

8 92



Ivanović: "Treba mi snaga za RG"



Ana Ivanović, druga na WTA listi, ne može da se pohvali rezultatima ove sezone na šljaci, ali ako ova 20-godišnjakinja bude malo bolja na Rolan Garosu i pobedi, njen napor neće biti uzaludan. Ivanovićeva je izgubila u polufinalu turnira u Berlinu od Dementijeve i u prvom meču turnira u Rimu od Bugarke Cvetane Pironkove. Prošle godine Ivanovićeva je, međutim, stigla do finala Rolan Garosa i izgubila od Žistin Enan, a sada posle povlačenja Belgijanke, odjednom je postala glavni favorit za osvajanje titule.

"Radila sam mnogo na mojim specifičnim kretanjima na šljaci. Veoma važna stvar je da budem u kondiciji, da klizam i to je nešto što mi
može pomoći. Kretanja na šljaci se mnogo razlikuju od kretanja po drugim podlogama", rekla je Ivanovićeva u intervjuu Rojtersu u Berlinu.

Spremna je da promeni stil na šljaci i mnogo je radila sa kondicionim trenerom.

"Morate biti veoma jaki i to je nešto o čemu brine kondicioni trener. Naporno radimo", rekla je Ivanovićeva.

Ako uspe da se vrati u formu u kakvoj je bila prošle godine na Rolan Garosu, biće sasvim zasluženo favorit. Ivanovićeva je odlično
odigrala šest mečeva prošle godine na Rolan Garosu, naročito protiv Marije Šarapove, a forma je napustila samo u finalu sa Enanovom.

"Veoma sam uzbuđena što se vraćam u Pariz. Zaista imam lepe uspomene od prošle godine, jer je to bio neočekivano veliki uspeh za mene. Sada treba da napravim još jedan korak i možda pobedim. Međutim, to će biti teško. Spremna sam za to, vredno sam se spremala i nadam se da ću uspeti", rekla je Ianovićeva.

U narednim mesecima srpska teniserka ima još jedan važan cilj koji želi da postigne. Želi da igra dobro na Olimpijskim igrama u Pekingu.

"Olimpijske igre su veoma važne. Veoma sam uzbudjena što ću imati priliku da učestvujem i predstavljam moju zemlju na jednom takvom
takmičenju", rekla je Ivanovićeva i dodala da će joj Olimpijske igre biti veliki izazov i iskustvo, jer će prvi put učestvovati.

"Biću u olimpijskom selu i radujem se tome. Videću ostale sportiste i videću kako se oni pripremaju. Mislim da će biti veoma uzbudljivo", rekla je Ivanovićeva.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #3 poslato: 24.05.2008. 14:23:04 »

BLIC



Nole na Gremelmajera na startu Rolan Garosa


Najbolji srpski teniser Novak Đoković u prvom kolu Rolan Garosa igraće protiv nemačkog tenisera Denisa Gremelmajera, odlučeno je danas žrebom u Parizu.

Đoković je postravljen za trećeg nosioca na turniru, a Grmelmajer trenutno zauzima 47. mesto na ATP listi. Najbolji plasman Gremelmajer ostvario je 2006. godine kada je zauzimao 30. poziciju.

Ako prođe prvo kolo, Đoković će za protivnika imati pobednika duela između Kanađanina Frenka Dančevića i naknadno određenog tenisera iz kvalifikacija.
Drugi najbolji srpski teniser Janko Tipsarević, koji je postavljen za 32. nosioca, u prvom kolu igraće protiv Čileanca Nikolasa Lapentija.

Ukoliko Tipsarević pobedi , u drugom kolu ga očekuje duel sa pobednikom meča između Amerikanca Bobija Rejnoldsa i Francuza Tjerija Asciona.
Boris Pašanski igraće u prvom kolu protiv 19. nosioca Nikolasa Almagra iz Španije, a pobednik duela igraće sa boljim iz duela između Belgijanca Olivijea Rohusa i tenisera iz kvalifikacija.
Viktor Troicki će u prvom kolu igrati protiv 30-godišnjeg Francuza Marka Gikela, inače 59. tenisera sveta. Troicki i Gikel nisu se do sada sastajali, a ukoliko prođe u drugu rundu očekuje ga bolji iz duela Robredo - Korija.

Srbija nije dobila i petog predstavnika na turniru, jer je Ilija Bozoljac u trećem kolu kvalifikacija izgubio od 74. tenisera sveta i prvog nosioca u kvalifikacijama, Argentinca Eduarda Švanka, sa 2:0 u setovima - 7:6 (8:6), 7:5.  Bozoljac se tako pridružio Dušanu Vemiću, kojeg je u četvrtak u drugom kolu kvalifikacija eliminisao Brazilac Tijago Alveš (6:4, 6:7, 6:2).

Turnir na Rolan Garosu igra se za nagradni fond od sedam miliona evra.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #4 poslato: 25.05.2008. 14:47:42 »

BLIC



Novak Đoković uoči starta Rolan Garosa:

Nadal može da izgubi na šljaci


Ana Ivanović ima čast da od šestoro srpskih tenisera na turniru u Parizu, otvori Rolan Garos, koji se igra za ukupan nagradni fond od 15,576 miliona evra. Druga igračica sveta izaći će u 11 sati na teren „Šatrije“, gde će je kao i pre godinu dana čekati Sofi Arvidson. Šveđanka ne bi trebalo da bude težak zadatak za Anu, pa će njeno pozdravljanje publike iz ugla posmatrati Novak Đoković.

Pobednik Australijen opena sačekaće da Ana napusti teren, kako bi on sa istog mesta preko Nemca Gremelmajera krenuo u osvajanje titule u Parizu. On kaže da dovoljno veruje u sebe i mogućnost da osujeti finale Rodžer Federer - Rafael Nadal.

- Da vidimo šta će biti ovog puta. Uvek sam gubio od Nadala u Parizu, najboljeg svetskog igrača na šljaci, ali i ja se dobro osećam na toj podlozi. Došao sam na Frenč open kao pobednik jednog od četiri najveća turnira i kao treći igrač sveta. Pobede na Australijan openu i na nekoliko turnira Masters serije, donele su mi mnogo samopouzdanja. Verujem u sebe i mislim da mogu da pobedim Rafu na šljaci - rekao je Novak Đoković, koji je glavni junak reklamnog sporta ATP tura.

Boris Pašanski, takođe, danas startuje u Parizu, njegov meč sa Almagrom je treći po rasporedu na terenu sedam. Janko Tipsarević se još kasnije sastaje sa Lapentom, njihov duel je četvrti po redu, a igra se na terenu jedan. Jelena Janković i Viktor Troicki imaju vremena da se aklimatizuju, jer će prve mečeve odigrati najverovatnije tek prekosutra.
- Super sam igrala prošle godine u Parizu i nadam se da će sada biti još bolje. Učestvovaću i u ženskom dublu, a partnerka će mi biti Ana Čakvetadze. Nikada nismo igrale zajedno, ali videćemo kako ćemo se slagati na terenu - kaže Jelena.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #5 poslato: 26.05.2008. 15:07:43 »

RG: Igraju Jelena, Rodžer, Rafa...



U ponedeljak je drugi dan Otvorenog prvenstva Francuske koje se održava u Parizu. Posle polovičnog učinka srpskih predstavnika u nedelju, na teren drugog dana izlaze Viktor Troicki i treća teniserka sveta Jelena Janković. Pored naših,pariskoj publici će se prvi put ove godine predstaviti Rodžer Federer i Rafael Nadal, a na programu će biti još mnoštvo zanimljivih mečeva: Vavrinka - Kolšrajber, Gaske - Sera.

Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #6 poslato: 27.05.2008. 00:20:47 »



Srpska teniserka Jelena Janković pobedila je Rumunku Moniku Nikulesku sa 2:0, po stovima 7:6, 6:2 u prvom kolu Rolan Garosa. Jankovićeva, koja je u Parizu postavljena za trećeg nosioca, u drugom kolu će igrati protiv pobednice duela 56. teniserke sveta Tatjane Garbin iz Italije i Novozelanđanke Marine Eraković, koja je trenutno 80. na WTA listi.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #7 poslato: 27.05.2008. 14:44:54 »

Kiša prekinula takmičenje


Na Otvorenom prvenstvu Francuske u Rolan Garosu kiša je danas prekinula takmičenje, a među onima koji su morali u svlačionicu je i srpski teniser Viktor Troicki, koji igra meč prvog kola protiv Francuza Marka Žiskela. Francuz je dobio prvi set sa 6:4, a meč je prekinut u drugom setu pri vođstvu Troickog sa 3:2.


Dosadašnji rezultati: Žene, prvo kolo:

 (3) Jelena Janković (Srbija) - Monika Nikulesku (Rumunija) 7-6 (7-3), 6-2 ( 8 ) Venus Vilijams (SAD) - Cipora Obziler (Izrael) 6-3, 4-6, 6-2 (10) Pati Šnider (Švajcarska) - Jekaterina Bičkova (Rusija) 6-3, 6-4 (12) Agneš Savaj (Mađarska) - Ajumi Morita (Japan) 6-1, 4-6, 6-4 Karin Knap (Italija) - Martina Miler (Nemačka) 6-0, 6-4 Anastasja Pavljučenkova (Rusija) - Marija Salerni (Argentina) 6-1, 6-1 Emili Loa (Francuska) - Jan Ži (Kina) 1-6, 6-4, 8-6 Timea Bačinski (Švajcarska) - Tamira Pazek (Austrija) 1-6, 6-3, 6-3 Jelena Pandzić (Hrvatska) - Severin Bremon (Francuska) 4-6, 6-3, 6-2 Petra Cetkovska (Češka) - Aljona Bondarenko (Ukrajina) 6-3, 6-0 Gisela Dulko (Argentina) - Sara Erani (Italija) 6-4, 4-6, 7-5


Muškarci, prvo kolo:

 (1) Rodžer Federer (Švajcarska) - Sem Kveri (SAD) 6-4, 6-4, 6-3 (11) Tomaš Berdih (Češka) - Robert Smits (Australija) 6-1, 6-0, 6-0 (12) Tomi Robredo (Španija) - Giljermo Korija (Argentina) 5-7, 6-4, 6-1, 6-4 Simone Boleli (Italija) - Markos Bagdatis (Kipar) 6-2, 6-4, 6-2 Marsel Granoljers-Pujol (Španija) - Mihael Berer (Nemačka) 6-3, 3-6, 6-2, 6-3 Giljermo Garsija-Lopes (Španija) - Serhio Rojtman (Argentina) 6-2, 6-4, 7-6 (7-5) Vejn Odesnik (SAD) - Giljermo Kanjas (Argentina) 7-6 (8-6), 7-6 (7-3), 7-6 (10-8) Li Hjung Taik (J.Koreja) - Jonas Bjorkman (Švedska) 6-4, 6-4, 6-3 Fernando Verdasko (Španija) - Santjago Ventura (Španija) 4-6, 6-3, 6-4, 6-7 (6-8), 6-1 Fernando Gonsales (Čile) - Pablo Kuevas (Urugvaj) 6-3, 6-3, 6-1 Oskar Ernandes (Španija) - Ivo Minar (Češka) 4-6, 7-6 (7-5), 6-3, 7-5 Pablo Anduhar (Španija) - Filipo Volandri (Italija) 6-7 (6-8), 6-2, 6-3, 6-3 Nikolas Devilder (Francuska) - Kris Gučone (Australija) 6-4, 6-1, 6-4 Floran Sera (Francuska) - Santjago Giraldo (Kolumbija) 6-4, 6-3, 6-2 Mihael Lodra (Francuska) - Olivije Pasijans (Francuska) 3-6, 7-6 (7-1), 6-3, 7-5
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #8 poslato: 28.05.2008. 14:03:14 »

BLIC


Kiša ne da mira u Parizu, ali je spasla Troickog od poraza


Problemi sa kišom i danas muče organizatore u Parizu. Početak trećeg dana programa Rolan Garosa odložen je za skoro tri sata, teniseri su konačno izašli na teren oko 13 i 50 časova, mečevi su startovali deesetak minuta kasnije, ali su prekinuti zbog novog jakog pljuska oko 15 i 20.

Jedan od retkih koji su sigurno bili zadovoljni nepovoljnim vremenskim uslovima je srpski teniser Viktor Troicki čiji je meč protiv Marka Žikela ponovo prekinut. Susret je prekinut pri vođstvu francuskog tenisera 6:4, 6:3, 2:1, a Žikel je dobio čak šest od sedam gemova odigranih u utorak.

Prognoze od jutros nisu bile baš najsrećnije, jer su najavljeni pljuskovi tokom celog dana. Prvo odlaganje koje je trebalo da traje samo sat vremena produžilo se čak do 13 i 50 časova, a igra je potrajala samo oko 90 minuta. To je bilo dovoljno da dve Ruskinje odrade posao - Svetlana Kuznjecova je pobedila Japanku Aiko Nakamuru sa 6:2, 6:3, dok je Dinara Safina savladala Ukrajinku Katerinu Bondarenko sa 6:1 6:3.
Na Šatrijeu su program otvorili Ameli Murezmo i Olga Savčuk, dok je na Lenglenu duel Davidenko - Johanson.

Samo 25 od planiranih 56 mečeva prvog kola je odigrano juče, a među prekinutim je i susret Viktora Troickog i Francuza Marka Žiskela. Francuz je dobio prvi set sa 6:4, a meč je prekinut u drugom setu pri vođstvu Troickog sa 3:2. Viktor će svoj meč nastaviti na terenu broj dva kada (i ako) Soderling i 13. nosioca Huan Monako završe svoj susret, a rezultat u trenutku prekida je bio 6:2, 5:2 za Šveđanina.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #9 poslato: 28.05.2008. 14:04:21 »

BLIC



Đoković: Zreo sam za trijumf


Novak Đoković je spreman da podigne nivo igre u nastavku Rolan Garosa. Posle nešto sporijeg starta i pobede u četiri seta nad Nemcem Denisom Gremelmajerom, srpski teniser je poručio da je u dobroj formi i da se nada uspehu na drugom grend slem turniru sezone.

Gremelmajer mu je zadao dosta problema na startu turnira, ali Novak kaže da je dobro što je na početku imao ozbiljan test.

- Nikada ne potcenjujem svoje protivnike. Videlo se kako je dobro igrao u prvom setu i slažem se sa onima koji tvrde da igra bolje nego što je rangiran na svetskoj listi. Federera je u Estorilu naterao da igra u tri seta i dobar je na ovakvoj vrsti podloge. Ja u prvom kolu nisam igrao na željenom nivou, ali to je početak i pritisak na mene je sada mnogo veći - kaže Novak.
Treći teniser sveta bi, ako vremenski uslovi dozvole, danas trebalo da igra u drugom kolu protiv Španca Migela Anhela Lopeza. Turnir u Parizu ima još nekoliko karakteristika po kojima se razlikuje od ostalih na šljaci.
- Zanimljivo je ovo sa lopticama. Obično se igra sa oficijelnim, marke „Head“, dok je u Parizu u modi „Danlop“. Teško ih je kontrolisati, manje su i lete brže. Takođe, i podloga je drugačija od onih u Hamburgu i Rimu. Istina, i brža je od one u Hamburgu, tako da vam treba vremena da se priviknete. Meni je u prvom meču trebao ceo set da se uigram - napominje Đoković.

Proteklih šest nedelja šampion Australijen opena se pripremao za veliko takmičenje. Osvojio je turnir u Rimu i najavio da će i u prestonici Francuske biti među najvećim favoritima.
- Mislim da sam u dobroj formi i da sam se odlično pripremio. Sada se više ne priča samo o Federeru i Nadalu nego o tri igrača. Prošle sezone sam igrao vrlo dobro, postizao velike rezultate na svim najvažnijim turnirima. Sada sam pod većom lupom medija. Imao sam u Hamburgu priliku da postanem drugi igrač sveta, ali na to ne obraćam pažnju previše. Ako se uključite u tu igru, to može da vas prilično dekoncentriše - smatra Novak.

On je uveren da će i ove sezone pružiti mnogo na ovom grend slem turniru.
- Ljudi me više cene, pominju da sam pobednik grend slem turnira i normalno je da zbog toga imam više vere u sebe. Od mene se puno očekuje, ali imam mentalni kapacitet da izdržim sav taj pritisak i postanem najbolji - poručio je srpski teniser koji je prošle sezone na Rolan Garosu zaustavljen u polufinalu od Rafaela Nadala.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #10 poslato: 29.05.2008. 01:45:49 »

MEGAFONIJA


Novak u trećem kolu Rolan Garosa



Novak Đoković se bez veći problema plasirao u treće kolo Rolan Garosa pošto je u sredu ubedljivo savladao Migela Anhela Lopesa Haena sa 3:0 u setovima - 6:1, 6:1, 6:3.

Đoković je s lakoćom okončao duel protiv kvalifikanta koji zauzima 264. mesto na ATP listi. Već prva dva seta su pokazala da Španac nema nikakvih izgleda protiv trećeg tenisera sveta, koji mu je u tom delu susreta prepustio samo dva gema.

Lopes Haen je definitivno odustao od daljeg otpora u trećem setu, kada je Đoković pri vođstvu od 4:3 napravio brejk i potom rutinski okončao neravnopravnu borbu.

Naredni protivnik trećeg nosioca na drugom gren slem turniru sezone biće bolji iz duela u kojem se kasnije u sredu sastaju Amerikanac Vejn Odesnik i Hjung Taik Li iz Južne Koreje.

Odesnik je 106. teniser sveta, dok Li zauzima 52. mesto na ATP listi. Đoković se do sada nije sastajao sa ovim teniserima.

Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #11 poslato: 29.05.2008. 01:46:50 »

MEGAFONIJA


I Ana u trećem kolu Rolan Garosa



Nakon Novaka Đokovića, u sredu je i najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović obezbedila plasman u treće kolo Rolan Garosa pošto je prilično lako savladala Čehinju Lusi Safarovu sa 2:1, po setovima 6:2, 6:1.

U meču koji je više ličio na trening, Ana je za samo 51 minut igre slomila otpor češke teniserke prepustivši joj samo tri gema.

Ana će se za plasman u četvrto kolo boriti protiv mlade Karoline Vozniacki iz Danske koja je u drugom kolu ubedljivo savladala Anastasiju Jakimovu iz Belorusije.

Ivanović je ove godine na Australian Openu pobedila Karolinu Vozniacki, pa će i u meču trećeg kola važiti za favorita.

Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #12 poslato: 29.05.2008. 13:36:28 »

B 92



Danas igraju Jelena, Rafa, Rodžer...

Srpska teniserk Jelena Janković u četvrtak igra meč drugog kola Rolan Garosa sa Novozelanđankom Marinom Eraković. Peti dan u Parizu trebalo bi da donese mnogo zanimljivih mečeva. Rodžer Federer posle rutinski odrađenog posla sa Kverijem igra s Albertom Montanjesom, a Marija Šarapova posle teškog ispita sa Jevgenijom Rodinom ide na megdan Betani Metek iz SAD-a. U ruskom dvoboju sastaju se Nikolaj Davidenko i Marat Safin, dok Lejton Hjuit igra sa Mardijem Fišom.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #13 poslato: 29.05.2008. 20:48:47 »

Jelena Janković se plasirala u 3. kolo Rolan Garosa posle nešto teže pobede nad teniserkom Novog Zelanda Marinom Eraković rezultatom 6:2, 7:6 (5) za nešto manje od dva sata igre.

Na terenima u oblačnom Parizu pobedu u konkurenciji dublova ostvario je i naš par Janko Tipsarević - Viktor Troicki,6:1, 2:6, 6:2.














Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #14 poslato: 30.05.2008. 14:55:07 »

RG: Ana, Jelena, Novak...

Osim troje najboljih srpskih tenisera, u petak na Otvorenom prvenstvu Francuske igraju Marija Šarapova, Rafael Nadal, Serena i Venus Vilijams, Mihail Južni... Četiri meča koja su prekinuta u četvrtak biće nastavljena naredni dan. Ana Ivanović prva izlazi na teren, a sastaje se sa karolinom Vozniacki. Jelena Janković igra u trećem kolu sa Dominikom Cibulkovom.

Posle jednog dana pauze, najbolji srpski teniser Novak Đoković igra sa Amerikancem Vejnom Odeznikom.


Specijal  B 92
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #15 poslato: 31.05.2008. 05:18:36 »

B 92


Ana i Novak u 16, Jelena čeka



Ana Ivanović i Novak Đoković plasirali su se u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske. Ana je u trećem kolu bila bolja od Karoline Vozniacki sa 2:0 (6:4, 6:1), dok je Novak dalje prošao takođe bez izgubljenog seta protiv Amerikanca Vejna Odeznika (7:5, 6:4, 6:2). Ivanovićeva će za mesto u četvrtfinalu igrati sa Čehinjom Petrom Četkovskom, trenutno 77. na WTA listi, a Đoković će se u osmini finala sastati sa domaćim igračem Pol-Anri Matijeom koji je savladao Eduarda Švanka u prethodnoj rundi.

Četkovska je u 3. kolu pobedila sunarodnicu Ivetu Benešovu sa 2:0, po setovima 6:3, 6:3, a ovo joj je prvo učešće na Rolan Garosu.

Jelena Janković nije završila meč trećeg kola sa Slovakinjom Dominikom Cibulkovom zbog mraka. Jelena je dobila prvi set rezultatom 7:5 i vodi u drugom 4:2. Pobednica ovog duela za mesto u najboljih osam boriće se sa Poljakinjom Anješkom Radvanskom
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #16 poslato: 31.05.2008. 15:08:34 »

B 92



Vemić u drugom kolu dubla


Srpski teniser Dušan Vemić plasirao se u drugo kolo dubla na Rolan Garosu, pošto je sa Brazilcem Brunom Soarežom porazio Nemca Mišu Zvereva i Južnoafrikanca Krisa Hagarda sa 2:1 u setovima, po setovima 4:6, 7:6, 6:3 za dva sata i 12 minuta igre.

Soareš i Vemić su imali čak 12 brejk-prilika i bili su nadmoćni u svim segmentima igre, ali je slaba realizacija bez brejka u prvom setu omogućila protivnicima da povedu sa 1:0. U drugom setu brejka na strani srpskog tenisera opet nije bilo, pa je u taj-brejku pomoglo bolje serviranje Srbina i Brazilca. U trećem set Vemić i Soarež su igrali mnogo bolje, pa su uspeli i da dve brejk-prilike pretvore u vođstvo, i konačnih 2:1 u setovima

Vemić i Soareš u drugom kolu igraće protiv pobednika duela koji igraju Francuzi Žilijen Beneto i Nikolas Mahu protiv Brazilca Gustava Kuertena i Francuza Sebastijana Grožana.

Vemić se u singlu ove godine nije kvalifikovao za drugi Gren slem sezone.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #17 poslato: 31.05.2008. 21:17:02 »

RG: Tri srpske pobede

Srpski teniseri pobedama su počeli i sedmi dan Rolan Garosa. Jelena Janković je za petnaestak minuta dovršila sinoć prekinuti meč protiv Dominike Cibulkove iz Slovačke i dobila ga 7:5, 6:3. Srpski dubl Viktor Troicki i Janko Tipsarević savladao je 10. nosioce Džefa Kucea i Veslija Mudija rezultatom 6:2, 6:4. Drugi nosioci Nenad Zimonjić i Danijel Nestor pobedili su Brazilca Markosa Danijela i Amerikanca Džima Tomasa sa 7:5, 6:3. U toku dana Dušan Vemić igra muški dubl, a Nenad Zimonjić nastupa i u miksu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #18 poslato: 01.06.2008. 03:10:23 »

Da ne zaboravimo naše juniore koji su još uvek u igri: Bojana Jovanovski i Ilija Vučić.


http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/draws/gs/index.html

http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/draws/bs/index.html
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #19 poslato: 01.06.2008. 15:00:52 »

BLIC


Srpski udar na Ajfelov toranj


Ekspresno, baš kao što je to i priželjkivala, Jelena Janković pobedom je završila svoj meč trećeg kola Rolan Garosa, koji je u petak uveče prekinut zbog mraka. Srpska teniserka je u dva seta bila bolja od Čehinje Dominike Cibulkove sa 7:5, 6:3 i u osmini finala će ukrstiti reket sa 14. nosiocem iz Poljske Agnješkom Radvanskom.

U teniskom „produžetku“ koji je trajao svega desetak minuta, Čehinja je sigurnim servisom smanjila prednost Jelene na 3:4. Baš kao što se moglo i pretpostaviti, ključna stvar je bila zadržati svoj servis, a Jankovićeva je to učinila na pravi način ne ostavljajući protivnici ni trunku nade da može napraviti preokret (5:3). Brejk bez izgubljenog poena samo je potvrdio činjenicu da bolja teniserka ide u narednu rundu. A, tamo će se za ulazak u četvrtfinale Džej Džej boriti sa neugodnom Poljakinjom Agnješkom Radvanskom, sa kojom se do sada nikada nije sastajala na WTA turnirima. Ana Ivanović, koja danas igra svoj meč osmine finala, ne bi trebalo da ima težak posao u duelu sa malo poznatom Čehinjom Petrom Četkovskom, 77. na rang-listi. Međutim, upravo ta činjenica da Ana ne poznaje dovoljno svoju protivnicu može biti mač sa dve oštrice.

- Bez obzira na ime protivnice, znam da moram naporno raditi da bih osvojila svaki poen na ovoj podlozi. Uslovi za igru se menjaju iz sata u sat i zato je važno održati visok nivo koncentracije. U Parizu se ne pravi mnogo vinera kao što sam navikla, i veoma je bitno imati to na umu u svakom momentu - rekla je Ivanovićeva.

Naš najbolji teniser Novak Đoković takođe danas izlazi na teren da odigra meč četvrtog kola. Protivnik je jedan od ljubimaca domaće publike Pol-Anri Matje. Trenutni rezultat u međusobnim duelima je 1:1, što garantuje uzbudljiv i kvalitetan duel za ljubitelje belog sporta. Oba duela odigrana su pre dve godine. Prvo je Novak bio bolji na mastersu u Majamiju, da bi revanš stigao na turniru iste kategorije u Parizu.

Inače, Đoković od starta turnira privlači veliku pažnju francuske javnosti, bilo da je u pitanju njegova sjajna igra na terenu ili duhovitost kojom sve više osvaja srca navijača.
- Po mom mišljenju, veoma je važno naći vremena za zabavu u profesionalnom sportu. Kao dečak gledao sam Borisa Bekera i Gorana Ivaniševića koji su u to vreme bili najzabavniji na „turu“. U tom smislu, vremena se nisu promenila. Publika i dalje očekuje da se pored gledanja dobrog tenisa zabavi. Mi teniseri im to moramo prirediti kako bismo ih animirali da opet dođu da nas gledaju. Ipak je ovo zabavan biznis - konstatovao je Đoković.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #20 poslato: 02.06.2008. 00:44:57 »

 claps


RG: Ana, Jelena i Novak u četvrtfinalu


Jelena Janković i Ana Ivanović plasirale su se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske. Ivanovićeva je prošla dalje bez izgubljenog gema posle pobede nad Čehinjom Cetkovskom, sa 6:0, 6:0, dok je Jankovićeva savladala Poljakinju Agnješku Radvansku, sa 6:3, 7:6.
Djoković je pobedio sa 3:0 domaćeg takmičara.

Pobede su takodje ostvarili u dublu, Zimonjić sa Nestorom i Dušan Vemić, koji je sa Brazilcem Brunom Soarežom savladao Džonatana Erliha i Endija Rama u dva seta.

Dalje ide i Bojana Jovanovski u konkurenciji juniorki.


Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #21 poslato: 02.06.2008. 15:09:20 »

B 92



Dan deveti: Tipsa i Troicki, Federer, Šarapova, Ferer...



Devetog dana na Rolan Garosu Srbija neće imati predstavnika u singlu, ali će zato na teren izaći dubl senzacija Janko Tipsarević- Viktor Troicki. Srpski teniseri će u meču osmine finala igrati protiv petih nosioca Julijana Novlea iz Austrije i Simona Aspelina iz Švedske. Viktor Troicki i Brazilac Bruno Soarež takođe će igrati osminu finala protiv osmih nosioca Jonasa Bjorkmana i Kevina Ulijea.

U miks dublu nastupiće prvi nosioci Nenad Zimonjić i Slovenka Katerina Srebotnik, koji će se u drugom kolu sastati sa Domenikom Cibulkovom i Gaelom Monfisom.

U singlu će nastupiti svetski broj jedan Rodžer Federer, koji ne bi trebalo da ima većih problema sa 55. igračem sveta Žilijenom Benetoom. Pored Švajcarca, igraće i trenutna šampionka i prva teniserka sveta Marija Šarapova, koja će se sastati sa još jednom Ruskinjom, 13. nositeljkom Dinarom Safinom.

Od muških singl duela najzanimljiviji bi trebalo da bude susret petog nosioca Davida Ferera i 21. nosioca Čeha Radeka Štepaneka, dok su u susretima Ivana Ljubičića i Fernanda Gonzalesa sa Gaelom Monfisom i Robijem Đineprijem Hrvat i Čileanac izraziti favoriti.

U ženskom singlu još jedan duel Ruskinja biće meč između 11. nositeljke Vere Zvonareve i 7. nositeljke Elene Dementijeve, dok će se 4. igračica sveta Svetlana Kuznjecova suprotstaviti 16. nositeljki Viktoriji Azarenko. U preostalom meču osmine finala Petra Kvitova iz Češke susrešće se sa Kajom Kanepi iz Estonije.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #22 poslato: 02.06.2008. 21:55:48 »

RG: Tipsarević i Troicki ruše redom!
   

I treći dubl koji čine srpski teniseri plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa, ovog puta je reč o "sto odsto" srpskom paru Janko Tipsarević - Viktor Troicki!

Janko i Viktor u ponedeljak su posle velike borbe uspeli da savladaju Šveđanina Simona Aspelina i Austrijanca Julijana Novla - 2:1, po setovima 7:6 (7:3), 6:7 (4:7), 7:5.

Za plasman u polufinale, što bi bio uspeh o kojem verovatno ni sami igrači nisu sanjali, igraće u utorak sa ruskim parom Igor Kunicin - Dmitri Tursunov.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #23 poslato: 03.06.2008. 14:37:13 »

Srpski teniser Dušan Vemić plasirao se u polufinale Rolan Garosa u konkurenciji dublova.

Srpska juniorka Bojana Jovanovski dobila je i drugi meč na Rolan Garosu.

Srpski teniseri Janko Tipsarević i Viktor Troicki nastavljaju da ređaju pobede u konkurenciji dublova na Rolan Garosu.

Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #24 poslato: 03.06.2008. 14:38:55 »

BLIC



Pariz i danas potpuno u znaku srpskog tenisa


Rolan Garos će danas biti poprište mečeva za ulazak u polufinale drugog ovogodišnjeg teniskog gren-slema, a na tri glavna terena u glavnim ulogama biće Ana Ivanović, Jelena Janković, Novak Đoković, Nenad Zimonjić, Janko Tipsarević i Viktor Troicki. Polufinale muškog dubla je sa svojim partnerom Brazicem Soarešom već obezbedio Dušan Vemić.

Mečevi u singlu počinju u 14 časova. Na najveći stadion „Filip Šatrije“ tada će izaći Ana Ivanović da odigra sa 30-godišnjom Švajcarskinjom Pati Šnider, 10. nositeljkom i 11. na WTA listi. Do sada su međusobno igrale sedam puta, prva četiri meča dobila je Šniderova, a tri poslednja Ana Ivanović.

Istovremeno, na stadionu „Suzan Lenglen“ Novak Đoković će početi svoj prvi međusovbni duel sa 19-godišnjim Letoncem Ernestsom Gulbisom, 80. na ATP listi. Visoki momak iz Rige je od nosilaca do sada izbacio Džejmsa Blejka (7) u drugom kolu.

Posle Novaka na „Lenglen“ izlazi Jelena Janković da igra protiv najvećeg ovogodišnjeg iznenađenja, ne samo u ženskoj konkurenciji, 19-godišnje Španjolke Karle Suarez Navaro, 132. na WTA listi. Ona je od poznatih igračica izbacila u Parizu Ameli Morezmo (22) i Flaviju Penetu (26), a sa Jelenom igra prvi put u karijeri.

Treći, poslednji meč dana na „Lenglenu“ igraće Janko Tipsarević i Viktor Troicki, a protivnici u borbi za polufinale biće im Rusi Igor Kunjicin i Dmitri Tursunov.

Na teren broj 1, treći po veličini u Rolan Garosu, čak dva puta će izlaziti Nenad Zimonjić. Prvo će od 11 časova sa partnerom Kanađaninom Danijelom Nestorom pokušati da do polufinala dođe preko Belgijanaca Stiva Darsisa i Olivijea Rošua, a zatim će u četvrtom meču dana pokušati da sa Slovenkom Katarinom Srebotnik prođe u četvrtfinale preko slovačko-francuskog para Dominika Cibulkova – Gij Monfis. U konkurenciji muških dublova Zimonjić i Nestor su 2. nosioci, a u mešovitom dublu su Zimonjić i Srebotnikova 1. nosioci.

Mečeve danas imaju u juniorskoj konkurenciji Filip Krajinović-Pisković (2. kolo) u singlu, te Bojana Jovanovska, Milana Spremo i Ilija Vučić u dublovima.
Sačuvana
Stranice: [1] 2  Sve
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 1.922 sekundi sa 36 upita.