Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1]
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: SP u fudbalu 2010  (Pročitano 5027 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« poslato: 07.09.2008. 14:00:56 »

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2008&mm=09&dd=06&nav_id=317432


Srbija - Farska Ostrva 2:0




Fudbaleri srbije pobedili su Farska Ostrva 2:0, u prvoj utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi.

Jakobsen je autogolom doveo naš tim do prednosti u 29. minutu, a konačan rezultat postavio je Nikola Žigić dva minuta pre kraja. Sledeći protivnik Srbije u kvalifikacijama je Francuska. Taj meč igra se u sredu u Parizu.

Evo i sastava Srbije: Dišljenković, Rukavina, Dragutinović, Vidić, Obradović, Stanković, Milijaš, Krasić, Tošić, Pantelić, Žigić.
Farska Ostrva: Mikelsen, Nes, Davidsen, Danijelsen, J. Jakobsen, Tomasen, Borg, K. Jakobsen, Samuelsen, Lotum i Bo.

Srbija je, kao što se i očekivalo, od samog starta utakmice saterala Farane na 30 metara od njihovog gola. U prvih deset minuta naš tim imao je tri solidne prlike za gol.

Prvo je Žigić u petom minutu pogodio stativu udarcem glavom posle centaršuta sa desne strane. Nekoliko minuta kasnije kapiten Stanković je odlično šutirao sa oko 20 metara, a golman Farskih Ostrva izbacio je loptu u korner.

Posle tog udarca iz ugla, šansu je imao i vidić, ali je njegov pokušaj glavom otišao pored leve stative gostujućeg golmana. Posle startnog pritiska, gosti sa Farskih Ostrva uspeli su malo da se oslobode pritiska, a novi priliku naš tim imao je u 25. minutu. Marko Pantelić je zalomio sa leve strane u kazneni prostor i šutirao, ali njegov pokušaj je završio iznad gola.

Dva minuta kasnije Srbija je imala novu šansu za vođstvo. Marko Pantelić je dobro primio lpptu na nekih 20 metara od gola, odlično je uposlio Milijaša na ivici kaznenog prostora, ali je pokušaj debitanta završio preko gola.

Posle velikog pritiska, odbrana Farskih Ostrva pala je u 29. minutu. Stanković je poslao dijagonalu na ivicu šesnaesterca za Žigića, visoki napadač glavom je pokušao da pronađe Pantelića na petercu, a defanzivac Farana Jakobsen je u pokušaju da prekine akciju glavom savladao svog golmana za 1:0.

Do kraj prvog dela Žigić i Pantelić imali su po jednu polupriliku, ma ali je nakon 45 minuta ostalo samo 1:0 za naš tim.

Početkom drugog dela Srbija je nastavila sa pritiscima. U 48. minutu Pantelić je pokušao udarcem sa 20 metara koji ja završio preko gola, a tri minuta kasnije Karsić je imao dobru priliku posle greške golmana Farana. Fudbaleri moskovskog CSKA ipak nije lepo zahvatio loptu, i prilika je propala.

Gosti sa Farskih Ostrva su i u drugom delu igrali sa svih 11 fudbalera na svojoj polovini, pa je našim napadačima bilo izuzetno teško da naprave višak i neku priliku. Selektor Antić je u prvih 20 minuta drugog dela napravio dve izmene.

Marka Pantelića zamenio je Danko Lazović, a nešto kasnije umesto kapitena Dejana Stankovića priliku je dobio je fudbaler Salcburga Saša Ilić.

U 68. minutu Lazović je mogao da duplira prednost Srbije. Rukavina je prošao po desnoj stran i centrirao, Lazović je primirio loptu grudima i šutirao, ali je golman Farskih Ostrva odbranio.

Tri minuta kasnije Tošić i Obradović su dobro kombinovali po levoj strani, levi bek Partizana je dobro centrirao za Žigića, ali je ovaj glavom za malo prebacio gol. U 75. minutu Radomir Antić izvršio je i treću izmenu. Zorana Tošića zamenio je novi fudbaler Đenove Boško Janković.

U 80. minutu pravo je čudo kako naš tim nije postigao drugi gol. Žigić je u kaznenom prostoru glavom spustio loptu za Lazovića, ovaj je leđima okrenut golmanu na šest metara odložio do krasića koji je prošao po desnoj strani i centrirao. Lopta se od prečke odbila do Žigića čiji šut je izblokiran.

U 83. minutu Farska Ostrva ostala su sa desetoricom na terenu, pošto je Nes isključen zbog preotrog starta nad Boškom Jankovićem. Ipak, kada se činilo da će meč biti završen 'minimalcem', Žigić je u 88. minutu postavio konačnih 2:0. Krasić je izveo korner sa desne strane, a Žigić je sa oko 14 metara glavom poslao loptu u bliži ugao Farana. Defanzivac gostiju i gloman nisu se najbolje snašli, i lopta je nekako ušla u gol.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #1 poslato: 09.09.2008. 14:24:42 »

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2008&mm=09&dd=08&nav_id=317612


Srbija pojačana putuje u Pariz



Fudbalska reprezentacija Srbije putuje u ponedeljak posle podne u Pariz, na meč sa selekcijom Francuske.

Srbija je ciklus kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. godine otvorila pobedom nad Farskim Ostrvima od 2:0, dok su Francuzi u Beču poraženi od Austrije 3:1. Selekciji koju vodi Radomir Antić priključiće se Miralem Sulejmani i Gojko Kačar, koji su juče u dresu mlade selekcije dali Mađarima zbirno sedam golova.

"Gojko Kačar i Miralem Sulejmani iskoristili su šansu i u sjajnom raspoloženju će se vratiti u A reprezentaciju", prokomentarisao je u nedelju selektor, koji će moći da računa i na Duška Tošića, odsutnog u subotu zbog porođaja supruge.

Pobeda našeg tima ili remi izvesno bi doveli do otkaza francuskom selektoru Rejmonu Domeneku.

Utakmica se igra na stadionu Francuska u Sen Deniju, u sredu od 21 čas.

Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #2 poslato: 10.09.2008. 13:41:49 »

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2008&mm=09&dd=09&nav_id=317897




Srbija bez štita u Parizu




Fudbalska reprezentacija Srbije sutra nastavlja kvalifikacije za svetsko prvenstvo, koje će 2010. godine biti održano u Južnoj Africi, utakmicom protiv bivšeg evropskog i svetskog prvaka Francuske. Igači su u Pariz doputovali sa ogromnom željama da potvrde uspeh sa starta kvalifikacija kada su pobedili nejaka Farska Ostrva i pokažu da su u stanju da pomrse račune glavnim favoritima za odlazak na Mondijal.

S druge strane, selekcija Francuske, posle poraza protiv Austrije, ima ogroman imperativ da se pred domaćom publikom iskupi i opravda ulogu glavnog favorita za osvajanje prvog mesta u grupi.

"Došli smo u Pariz da pokažemo da smo sposobni da se nadigravamo i sa najvećim protivnicima. Verujemo u sebe, ali imamo puno poštovanje prema protivniku kakav je Francuska", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare selektor Srbije Radomir Antić.

On je dodao da su srpski fudbaleri veoma motivisani da u "gradu svetlosti" trasiraju put za Južnu Afriku.

Antić kaže da bez obzira na poraz, Francuzi protiv Austrije nisu igrali tako loše kao što bi iz rezultata moglo da se zaključi, a slabosti koje su pokazali nisu nepopravljive.

"Francuski državni tim ima na čelu iskusnog stručnjaka Rajmona Domeneka, koji je sigurno u minula četiri dana radio na otklanjanju slabosti koje je uočio u Beču", rekao je Antić.

Selektor Srbije podsetio je da naša reprezentacija u ovim kvalifikacijama ni protiv koga neće izlaziti na teren pomirena s porazom, niti će nastupati inferiorno. Na pitanje da li to znači da bi naša selekcija u Parizu bila zadovoljna i sa osvojenim bodom, Antić nije direktno odgovorio.

"Ne mogu pre utakmice da kažem da li bismo bili zadovoljni sa jednim bodom. To zavisi od razvoja situacije na terenu. Može da se desi da budemo i prezadovoljni i nezadovoljni jednim bodom", smatra Antić.

Selektor je potvrdio novinarima da on već ima jasan sastav tima, ali ne želi da ga saopšti pre nego što sa fudbalerima uradi analizu sutrašnje utakmice.

Kapiten reprezentacije Dejan Stanković na sva pitanja francuskih i srpskih izveštača odgovarao je jasno i odrečno, ostavljajući utisak veoma sigurnog i smirenog čoveka pred veoma važnu utakmicu.

"Znamo i dobro smo upućeni u sve ono što se dešava u taboru Francuske. Trikolori predstavljaju velesilu na evropskom, pa i svetskom nivou, ali mi moramo da ostavimo dobar utisak", rekao je Stanković.

On tvrdi da u taboru Srbije nema nikakvog straha, da su igrači veoma raspoloženi za igru i potpuno uvereni u sopstveni kvalitet.

Poslednji trening reprezentacija Srbije pred sutrašnji nastup protiv Francuske imaće večeras od 20 sati, kada će Antić upoznati igrače sa postavkom i rasporedom na terenu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #3 poslato: 11.09.2008. 14:26:55 »

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2008&mm=09&dd=10&nav_id=318075


Francuska - Srbija 2:1




Fudbaleri Srbije poraženi su u Sen Deniju od Francuske rezultatom 2:1, u drugom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Francuzi su oba gola postigli u prvom delu drugog poluvremena, a strelci su bili Tjeri Anri u 54. i Nikola Anelka u 64. minutu. Bane Ivanović je posle kornera smanjio u 77. minutu. Posle dva kola obe selekcije imaju po tri boda i dele drugo mesto u grupi sa Rumunijom i Austrijom. Litvanija ima 6, a Farska Ostrva nijedan bod.

Pročitajte izjave selektora Antića, fudbalera Srbije i predstavnika francuskog tima.

Srbija je na Stadionu Francuska odigrala odlično u prvih pola sata, u narednih 45 minuta totalno je nadigrana, ali je u poslednjih 15 minuta ponovo bila bolji tim i naterala Francuze da na sve načine štede vreme.

Meč je počeo loše za naš tim, jer se posle jednog minuta povredio Dejan Stanković. Umesto njega je ušao Gojko Kačar, koji je prvo poluvreme odigrao odlično, ali je nedostatak kapitena u drugom delu otvorio put ka porazu.

Prvo poluvreme donelo je poletnu igru srpskog tima, postavljenog u 4-5-1 formaciju, sa tri ofanzivna vezna igrača – Sulejmanijem, Jankovićem i Kačarom – koji su igrali zaista vanserijski u prvih pola sata.

Najveći nedostatak u tom periodu bila je Pantelićeva nemoć da se sâm nosi sa celom francsukom odbranom.

Pred francsukim golom ređale su se šanse – Jankovič je poslužio Kačara, pa je Kačar dodao Panteliću, zatim Janković za Pantelića i konačno solo-akcija Kačara.

Na drugoj strani Stojković izuzetno siguran kod francuskih prilika, a najbolju je imao Anri glavom sa osam metara.

Već je finiš prvog poluvremena najavio da će Francuzi znatno pojačati, a da se snaga srpske selekcije lagano topi.

Od starta drugog poluvremena ređale su se prilike pred golom Stojkovića. U prvih nekoliko situacija naša odbrana delovala je dobro, ali je poklekla u 54. minutu.

Sidni Govu primio je loptu na 25 metara, zadnjih veznih nije bilo u blizini, pa su odbrambeni igrači krenuli ka njemu, što je otvorilo prostor za dodavanje ka Anriju. Titi je gađao bliži ugao i nije pogrešio – 1:0.

Srpski tim gubi tlo pod nogama, što domaćin koristi da pojača pritisak. I dalje je jasno da je najveća rupa na poziciji zadnjeg veznog i to će doneti Francuskoj i drugi gol.

Igrao se 64. minut, Lasana Dijara otima loptu Panteliću, šalje je napred ka Anelki. Ovaj u trku vodi duel sa Vidićem, naš igrač stiže do lopte, ali posle odbitka ona se vraća Anelki, koji je sa 20 metara smešta u sâm donji levi ugao Stojkovićevog gola – 2:0.

Iako je Žigić zamenio Ergića u 57. minutu, Srbija je počela da se oslobađa tek u poslednjih 20 minuta, kada je i Krasić zamenio Ivanovića.

Već posle dva minuta na terenu igrač CSKA uputio je prvi udarac. Na drugoj strani Gurkuf je imao odličnu šansu za Francuze, posle 1 na 1 sa Krstajićem pogodio je prečku.

Novi prelom dogodio se u 76. minutu – Žigić konačno dobija visoku loptu i uspeva da izbori korner. Iz ugla Janković gađa savršeno, Ivanović jednako dobro skače i sa sedam metara šalje loptu u zemlju, odakle se odbija u Mandandinu mrežu.

Domenek tada upada u paniku, počinje da se brani, ubacuje Aluaa Dijaru umesto Govua, a Srbija ređa napade. Kada lopta pređe centar ka Stojkovićevom golu malobrojni Francuzi uglavnom pokušavaju da je zadrže.

Visoke lopte donele su dve poslednje prilike za Srbiju – u 89. minutu lopta pada na Žigića na 17 metara, Alu Dijara je očigledno izbija rukom ispred našeg napdača, ali španski sudija Benkverense ćuti, iako je bio blizu. U drugom minutu nadoknade Janković prima loptu na levom krilu i nalazi dovoljno prostora za centaršut, četiri srpska igrača su u 16m, Kačar uspeva da se izbori za loptu u skoku, ali nije mogao da pošalje precizan udarac.

Mladi srpski tim vraća se iz Pariza bez bodova, ali sa velikim iskustvom i uz veliki optimizam na osnovu 45 odličnih minuta. Pred selektorom Antićem je posao na otklanjanju teškoća iz centralnom delu utakmice.

Stadion: Francuska u Sen Deniju. Gledalaca: 50.000. Strelci: Tjeri Anri u 54. i Nikola Anelka u 64. minutu za Francusku, Branislav Ivanović u 75. minutu za Srbiju.

Francuska: Mandanda – Sanja, Galas, Abidal, Kliši – Tulalan, L. Dijara – Govu (od 82' A. Dijara), Gurkuf (od 93' Flamini), Benzema (od 46' Anelka) – Anri.

Srbija: Stojković – Ivanović, Vidić, Krstajić, Tošić – Stanković (od 4' Kačar), Kuzmanović, Sulejmani (od 69' Krasić), Janković, Ergić (od 57' Žigić) – Pantelić.

Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #4 poslato: 13.09.2008. 14:53:02 »

http://www.kurir-info.rs/clanak/sport/kurir-13-09-2008/ninkovic-hoce-subotic-razmislja



Ninković hoće, Subotić razmišlja



Potencijalni reprezentativci Srbije čekaju razgovore s ljudima iz FSS i selektorom Radomirom Antićem

Neven Subotić i Miloš Ninković trebalo bi da postanu novi reprezentativci Srbije! Štoper Borusije iz Dortmunda i fudbaler sredine terena kijevskog Dinama na spisku su selektora Radomira Antića. Njih dvojica trebalo bi da se nađu pred meč s Litvanijom na okupljanju reprezentacije u oktobru.

- Čuo sam da se u Srbiji interesuju za mene i drago mi je zbog toga. Razgovarao sam sa svojim saigračem Antonijem Rukavinom na tu temu i on mi je pričao o dobroj atmosferi u ekipi. Ali u ovom trenutku ne mogu ništa više da kažem o tome - kroz osmeh je prokomentarisao Neven Subotić.

Fudbaler ukrajinskog Dinama, s druge strane, ističe da on nema dilemu i da bi prihvatio poziv selektora Antića.

- Želim da igram za Srbiju! Svi znaju da sam imao problema sa ljudima koji su nekada bili u savezu. Kako njih sada nema, za mene ne postoji dilema. Pre dve godine nudili su mi da igram za reprezentaciju Ukrajine, ali sam to odbio bez razmišljanja. Bez obzira na to da li me Antić bude zvao ili ne, nikada neću prihvatiti ponudu da igram za neku drugu zemlju. Ne mogu zamisliti da stojim mirno i slušam himnu, a da to nije srpska - kaže Ninković.

Nekadašnji fudbaler Čukaričkog naglašava da je upoznat sa time da će ga ljudi iz reprezentacije gledati u duelu Lige šampiona protiv Arsenala.

- Ne mogu da kažem da nemam tremu, ali ne verujem da će utakmica protiv Engleza biti presudna u odluci da me pozovu u nacionalni tim. U poslednje vreme igram dobro, a ukoliko na tom meču ne budem na očekivanom nivou, ima još utakmica na kojima mogu da pokažem svoje kvalitete. Svestan sam da se ukrajinska liga ne prati toliko, kao neka druga prvenstva, ali su zato tu mečevi Lige šampiona, koje svi gledaju - ističe Ninković.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #5 poslato: 11.10.2008. 14:58:34 »

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2008&mm=10&dd=10&nav_id=322903



Srbija - Litvanija (20.15h)


Selektor Radomir Antić izjavio je da reprezentacija Srbije protiv Litvanije mora da igra mirno i strpljivo.


Srbija dočekuje lidera grupe 7 (subota, 20.15) kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u meču u kom je, prema rečima Antića, ‘orlovima’ neophodna pobeda. Antić se nije složio sa ocenom da Litvanci igraju "bunker" i samo čekaju prilike iz kontranapada.

"Nije to klasičan 'bunker', iako svi njihovi igrači učestvuju i u napadu i u odbrani i brzo se transformišu iz jedne u drugu fazu. Tri poslednje utakmice nisu primili gol, igraju timski, koriste svaku šansu, posebno van kaznenog prostora", rekao je Antić.

"Moramo da odgovorimo mirnoćom, koju će nam doneti pas igra. Radimo na tome i sigurno ćemo u budućnosti biti tim koji zna da dominira situacijom i koji će imati dobru orijentaciju u igri".

Antić je dodao da mu je jedina dilema da li da u startnih 11 uvrsti napadača Standarda Milana Jovanovića, koga je u tim pozvao tek posle povrede Stefana Babovića.

"Igrač koji je naknadno došao, svojim ponašanjem me je prijatno iznenadio i naterao na razmišljanje. Moraću da prespavam. Znamo ga kao centarfora, ali na njega više računam po strani, mada to ne znači da ne može da odgovori drugim potrebama", objasnio je Antić.

Srpski selektor je naveo i da je dokaz dobre atmosfere u ekipi to što

su fudbaleri odlučili da uzmu premije od FSS samo u slučaju plasmana na Svetsko prvenstvo.

Pre početka utakmice predstavnici FSS uručiće kapitenu Dejanu Stankoviću priznanje "Dijamantska lopta" za 75. nastup u reprezentaciji koji je igrač Intera zabeležio prošlog meseca protiv Francuske.

Posle dva odigrana kola reprezentacija Srbije zauzima drugo mesto u grupi sa tri boda, koliko imaju Francuska, Austrija i Rumunija. Prva je Litvanija sa šest bodova.

Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #6 poslato: 12.10.2008. 14:42:16 »

Fudbalska reprezentacija Srbije ubedljivo je pobedila lidera grupe 7 Litvaniju 3:0, u trećem kolu kvalifikacija za SP 2010. godine.

U jednoj od najboljih utakmica srpske selekcije u ovom veku strelci su bili Bane Ivanović u šestom, Miloš Krasić u 34. i Nikola Žigić u 83. minutu, a Žigić je sa bele tačke propustio da dotuče rivale u 75. minutu. Klimavičijus je napravio penal hvatajući rukom loptu na gol-liniji i zaradio crveni karton.

Posle tri kola naša selekcijaizbila je na čelo grupe 7 sa šest bodova, koliko imaju i Litvanci. Sledeći rival našeg tima biće Austrija u Beču, 15. oktobra.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #7 poslato: 13.10.2008. 15:04:05 »

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2008&mm=10&dd=12&nav_id=323228


Dragutinović otpao, stiže Luković

Srpski reprezentativac Ivica Dragutinović zbog povrede definitivno neće igrati u kvalifikacionoj utakmici protiv Austrije u Beču.


Dragutinović je napustio igru u prvom poluvremenu meča protiv Litvanije zbog povrede zadnje lože, a dan nakon pobede nad Litvancima selektor Radomir Antić potvrdio je da na njega neće moći da računa za meč u Beču, koji je na programu u sredu i dodao da će, u međuvremenu, pokušati da dovede Aleksandra Lukovića, igrača italijanskog Udinezea.

Dragutinović je izjavio da je osetio jak bol u zadnjoj loži, zbog čega je napustio teren u 24. minutu. Ozbiljnost povrede će biti utvrđena nakon što se obavi pregled magnetnom rezonancom. Lekari reprezentacije će u dogovoru sa lekarima Sevilje odlučiti gde će se taj pregled obaviti.

Antić je izjavio da razmatra mogućnost da naknadno u pozove Ivana Ergića i Gojka Kačara. Ipak, Kačar zbog teže povrede verovatno neće moći da se odazove ovom pozivu.

Sa druge strane, niko od 'A' reprezentativaca neće biti prekomandovan u mladu reprezentaciju za revanš meč sa Danskom u kvalifikacijama za EP, koji je na programu u sredu u Beogradu, rekao je Antić.

"Niko iz A reprezentacije neće biti prekomandovan u mladu reprezentaciju. Zoran Tošić je deo A reprezentacije, a Obradović, nakon povrede Dragutinovića i dobre igre protiv Litvanije , mora da ostane u A reprezentaciju", rekao je Antić.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #8 poslato: 14.10.2008. 14:45:59 »

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2008&mm=10&dd=13&nav_id=323408


Reprezentativci stigli u Beč



Najbolji fudbaleri Srbije, predvođeni selektorom Radomirom Antićem, doputovali su, sa izvesnim zakašnjenjem, u Beč.

Srbija će u sredu odigrati utakmicu četvrtog kola sedme grupe Evropske zone kvalifikacija za SP 2010. u Južnoj Africi. Sa aerodroma su se "beli orlovi" odvezli do hotela "Hilton Plaza", ispred kojeg su ih dočekali mnogobrojni ljubitelji fudbala, ukljućujući i više mladih Srba.

Srpski reprezentativci su strpljivo delili autograme, a zatim su se smestili po sobama u ovom reprezentativnom hotelu.

"Očekuje nas teška utakmica, jer igamo u gostima. Ipak, nadamo se pobedi, imamo dovoljno samopouzdanja. Želeo bih da ponovimo igru kao protiv Litvanije. Čujem da je stadion "Ernst Hapel" rasprodat, da je prodato 44.000 ulaznica. Nadam se da će među gledaocima biti i dosta naših navijača. To je dodatni motiv da ponovimo igru od subote", kaže reprezentativac "belih orlova" Milan Jovanović.

Izabranici selektora Antića treniraće sutra na terenu, na kojem će u sredu biti odigrana utakmica. U utorak će se održati konferencija za štampu, za koju vlada veliko interesovanje među predstavnicima austrijskim medija.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #9 poslato: 15.10.2008. 15:07:49 »

Austrija - Srbija (20.30h)

Selektor reprezentacije Srbije Radomir Antić izjavio je da njegovi igrači treba da izbegavaju nepotrebne faulove u meču sa Austrijom.

Antić je, kao i kapiten reprezentacije Dejan Stanković, upozorio na spretnost domaćina u prekidima. Selektor Srbije je istakao da je ova utakmica bitna iz više razloga i podsetio je da je Austrija savladala Francusku u ovim kvalifikacijama za Svetsko Prvenstvo.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #10 poslato: 16.10.2008. 14:47:08 »

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2008&mm=10&dd=15&nav_id=323765


Reprezentacija Srbije zasluženo je pobedila Austriju na prepunom Ernst Hapelu 3:1 (3:0), u kvalifikacijama za SP 2010. godine.

Već posle prvog poluvremena bilo je jasno da će naša selekcija odneti iz Austrije sva tri boda. Golove za Srbiju postigli su Krasić u 15, Jovanović u 18. i Obradović u 24. minutu. Jedini gola za domaću selekciju postigao je Janko u 80. minutu igre. Srbija je tom pobedom zadržala prvo mesto na tabeli sa devet bodova, koliko ima i Litvanija koja je savladala Farska Ostrva sa 1:0.
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.138 sekundi sa 36 upita.