Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1]
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Svetsko prvenstvo u fudbalu 2010  (Pročitano 5941 puta)
Deporte
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Muškarac
Poruke: 419



« poslato: 02.12.2009. 18:55:35 »

SP: Srbija u četvrtom šeširu, ali nema veze
   

Organizacioni komitet Svetskog prvenstva 2010. odredio je šešire za žreb, koji će se u Kejptaunu održati u petak.
Srbija će biti žrebana iz četvrtog.
Samo su nosioci grupa određeni prema poziciji na listi FIFA (oktobarskoj), dok se raspored ostalih šešira pravio na osnovu geografskog kriterijuma.

Južna Afrika je kao domaćin automatski postavljena kao A1 (nosilac u Grupi A), a nosioci će biti i: Brazil, Španija, Holandija, Italija, Nemačka, Argentina i Engleska.

U drugom šeširu će se naći reprezentacije iz Azije (Australija, Japan, Severna Koreja, Južna Koreja), Srednje, Centralne Amerike i Kariba (SAD, Meksiko, Honduras) i Okeanije (Novi Zeland).

Treći šešir će činiti ekipe iz Afrike (Alžir, Kamerun, Obala Slonovače, Gana i Nigerija) i Južne Amerike (Čile, Paragvaj, Urugvaj).

Preostale evropske selekcije su u četvrtom šeširu (Danska, Francuska, Grčka, Portugal, Srbija, Slovačka, Slovenija, Švajcarska).

"Orlovi" mogu da budu zadovoljni sastavima šešira, jer su izbegli Francuze, Portugalce... Tako bi, na primer, najgora kombinacija protivnika u Južnoj Africi mogla da im bude Španija, SAD i Čile. A i takva grupa nije tako strašna i nepremostiva.

U svakom slučaju, Srbi se nadaju da će Šarliz Teron (glumica sa Oskarom iz 2003), koja će pri žrebu pomagati generalnom sekretaru FIFA Žeromeu Valkeu, biti srećnije ruke od Hajdi Klum. Ona je 2006. u Nemačkoj Srbiji i Crnoj Gori "izvukla" Argentinu, Holandiju i Obalu Slonovače.

http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=154382
Sačuvana
Deporte
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Muškarac
Poruke: 419



« Odgovor #1 poslato: 05.12.2009. 15:12:57 »

Sastavi grupa na Svetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoj Africi:

Grupa A: Južna Afrika, Meksiko, Urugvaj, Francuska
Grupa B: Argentina, Nigerija, Južna Koreja, Grčka
Grupa C: Engleska, Sjedinjene Američke Države, Alžir, Slovenija
Grupa D: Nemačka, Australija, Srbija, Gana
Grupa E: Holandija, Danska, Japan, Kamerun
Grupa F: Italija, Paragvaj, Novi Zeland, Slovačka
Grupa G: Brazil, Severna Koreja, Obala Slonovače, Portugal
Grupa H: Španija, Švajcarska, Honduras, Čile

Raspored mečeva Grupe D:

Prvo kolo, 13. jun:
Nemačka – Australija 16h
Srbija – Gana 20.30h

Drugo kolo, 18. i 19. jun:
Nemačka – Srbija 13.30h
Gana – Australija 13.30h

Treće kolo, 23. jun:
Gana – Nemačka 20.30h
Australija - Srbija 20.30h
Sačuvana
Deporte
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Muškarac
Poruke: 419



« Odgovor #2 poslato: 31.12.2009. 16:01:15 »

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2009&mm=12&dd=30&nav_id=401269



Antić vodi na pripreme u Austriju




Najbolji fudbaleri Srbije, pod trenerskom palicom Radomira Antića, pripremiće se u Austriji za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Kako je u sredu saopšteno, reprezentacija Srbije će od 25. maja do 3. juna boraviti u hotelu „Kralerhof“ u Salcburgu, gde je za vreme Evropskog prvenstva bila smeštena nacionalna selekcija Rusije. Predstavnici Fudbalskog saveza Srbije su najavili da će u sklopu priprema naš tim u Leogangu odigrati dve prijateljske utakmice sa učesnicima Svetskog šampionata.

Zbog boravka naše reprezentacije u toj regiji, u Turističkom savezu Leoganga očekuje u maju povećano interesovanje nemačkih medija, pošto će Srbija u Južnoj Africi biti u grupi sa Nemačkom.

Pored Srbije, u Austriji će se za Šampionat sveta pripremati i nacionalne selekcije Engleske, u Irdningu, i Holandije u Zefeldu, a najavljeno je da će u Austiji boraviti i reprezentacija Nemačke.
Sačuvana
Deporte
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Muškarac
Poruke: 419



« Odgovor #3 poslato: 03.03.2010. 15:18:56 »

Fudbalska reprezentacija Srbije u sredu od 19.15 minuta igra protiv Alžira prvu od tri pripremne utakmice pred SP 2010.

Alžir će biti učesnik predstojećeg Mundijala, a u Južnu Afriku se plasirao eliminisavši u direktnom duelu trostrukog uzastopnog šampiona Afrike Egipat. Meč Alžir – Srbija odigraće se na stadionu ’5. juli’ kapaciteta 66.000 gledalaca. Osim Nemanje Vidića svi standardni reprezentativci su otputovali na sever ’crnog kontinenta’.
Sačuvana
Deporte
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Muškarac
Poruke: 419



« Odgovor #4 poslato: 04.03.2010. 15:05:18 »

Reprezentacija Srbije pobedila je u gostima Alžir sa ubedljivih 3:0 (1:0) u prvom od tri pripremna meča pred Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Pred više od 60.000 navijača Srbija je do pobede stigla golovima Marka Pantelića u prvom, te Zdravka Kuzmanovića i Zorana Tošića u drugom poluvremenu. Kuzmanović je bio i asistent. Srbija je imala još nekoliko dobrih prilika za gol, ali su i domaći fudbaleri stigli do dve-tri stopostotne šanse. Veoma dobro branio je Vladimir Stojković, a odlično su odigrali i rezervni igrači.
Sačuvana
Deporte
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Muškarac
Poruke: 419



« Odgovor #5 poslato: 22.05.2010. 14:59:01 »

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Antić saopštio je konačan spisak igrača koji će ići u Južnu Afriku, ostalo je samo da se odluči za trojicu golmana.

golmani: Vladimir Stojković (Vigan), Željko Brkić (Vojvodina), Bojan Isailović (Zaglebje), Andjelko Đuričić (Leirija).

odbrambeni fudbaleri: Branislav Ivanović (Čelsi), Antonio Rukavina (Minhen 1860), Nemanja Vidić (Mančester junajted), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Aleksandar Luković (Udineze), Ivan Obradović (Saragosa), Aleksandar Kolarov (Lacio).

fudbaleri sredine terena: Dejan Stanković (Inter), Gojko Kačar (Herta), Nenad Milijaš (Vulverhempton), Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Radosav Petrović (Partizan), Miloš Krasić (CSKA Moskva), Zoran Tošić (Keln), Miloš Ninković (Dinamo Kijev), Milan Jovanović (Standard Lijež).

napadači: Nikola Žigić (Valensija), Marko Pantelić (Ajaks), Danko Lazović (Zenit), Dragan Mrdja (Vojvodina).
Sačuvana
Deporte
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Muškarac
Poruke: 419



« Odgovor #6 poslato: 24.05.2010. 15:56:31 »

Почињу припреме наших

 Селектор Антић у подне окупља репрезентативце. – ФСС одредио награде за играче: титула светског првака сваком појединцу доноси пола милиона долара. – Посебна пажња посвећена безбедности и здравственој заштити фудбалера
Једна од узданица српског селектора: Никола Жигић Фото Танјуг

Окупљањем у хотелу „Президент” у Спортском центру „Ковилово” данас у подне наша репрезентација почиње припреме за Светско фудбалско првенство у Јужној Африци. Селектору Радомиру Антићу треба да се јави 24 играча, од којих ће само један голман бити прекобројан на коначном списку путника за Африку.

Репрезентативци ће сутра отпутовати у Леоганг, где ће тренирати наредних десет дана. У Аустрији ће одиграти и две контролне утакмице против Новог Зеланда 29. маја у Клагенфурту и Пољске четири дана касније у Куфштајну. Сутрадан се враћају у Београд, а 5. јуна на стадиону Партизана имаће последњи тест са селекцијом Камеруна. У том дуелу репрезентативци ће први пут играти у новим црвеним дресовима, док ће у оба меча у Аустрији носити комплетно белу опрему. У Јужну Африку репрезентација путује 7. јуна, а дан касније стићи ће у највећи град ове државе, као што то и налажу правила Фифе (пет дана пре почетка првог сусрета на 19. мундијалу против Гане 13. јуна у Преторији).

Свесни обавеза, које су пред њима, фудбалери су обавезни седмодневни одмор искористили да самостално тренирају, јер желе да спремни дођу на „прозивку”. Селектор је похвалио њихов поступак и истакао да је стручни штаб у претходном периоду прикупио доста информација о ривалима на највећој смотри светског фудбала, на којој ће наш национални тим дебитовати с новим именом и обележјима. Али, и да се првенствено бавио нашим играчима не би ли још унапредио игру и искористио њихове могућности.

http://www.politika.rs/rubrike/Sport/fudbal/Pochinju-pripreme-nashih.sr.html
Sačuvana
Deporte
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Muškarac
Poruke: 419



« Odgovor #7 poslato: 29.05.2010. 14:38:29 »

Fudbalska reprezentacija Srbije u subotu u Austriji sa Novim Zelandom igra prvi od tri pripremna meča pred put na Svetsko Prvenstvo.

Meč će biti odigran u subotu od 17:15 časova i predstojeći rival ’Orlova’ će takođe biti učesnik Mundijala u Južnoj Africi.

Izabranici Radomira Antića će tako imati dobru proveru za ono što bi moglo da ih očekuje na susretu sa Australijom u Nelspruitu, 23. juna.
Sačuvana
Deporte
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Muškarac
Poruke: 419



« Odgovor #8 poslato: 02.06.2010. 14:55:54 »

Reprezentacija Srbije igra u sredu drugi prirpremni meč uoči Svetskog prvenstva, a rival u austrijskom Kufštajnu biće selekcija Poljske.

Posle minimalnog poraza od učesnika Mundijala Novog Zelanda, "orlovi" igraju sa timom koji neće biti u JA ali koji je verovatno mnogo jači od ekipe iz Okeanije.

Selektor Antić i na ovom meču želi da raspodeli minutažu."Očekuje nas rival potpuno drugačijeg profila od Novog Zelanda. "Važnost meča i rezultata ne umanjujemo, ali glavno je da nastavimo da sprovodimo plan priprema".
Sačuvana
Deporte
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Muškarac
Poruke: 419



« Odgovor #9 poslato: 03.06.2010. 14:34:03 »

Fudbaleri Srbije i Poljske odigrali su nerešeno, 0:0, u pretposlednjoj pripremnoj utakmici naše selekcije pred Svetsko prvenstvo.

Po veoma lošem vremenu u austrijskom Kufštajnu selektor Srbije Radomir Antić iskoristio je 17 igrača, a naša selekcija propustila je nekoliko dobrih prilika za gol.

Reprezentacija Srbije već u četvrtak dolazi u Beograd, a petog juna na stadionu Partizana naša selekcija sa reprezentacijom Kameruna igra poslednju utakmicu pred put u Afriku.
Sačuvana
Deporte
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Muškarac
Poruke: 419



« Odgovor #10 poslato: 11.06.2010. 15:54:31 »

Počinje Svetsko prvenstvo!



Turnir otvara domaćin Južna Afrika, koja od 16 časova dočekuje Meksiko u meču grupe A. Od 20 časova i 30 minuta sastaju se Urugvaj i Francuska, vicešampion iz 2006. godine.
Sačuvana
Deporte
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Muškarac
Poruke: 419



« Odgovor #11 poslato: 12.06.2010. 17:01:20 »

Prvog dana Svetskog prvenstva u fudbalu odigrane su dve utakmice i obe su se završile nerešenim rezultatom.

Domaćin Južna Afrika i Meksiko odigrali su 1:1 – Južnoafrikanci su poveli golom Čalabale, a bod Meksikancima doneo je Rafa Markes.

U drugom meču grupe A Urugvaj i Francuska su odigrali bez golova.

Tabela:
1. Južna Afrika...............1 0 1 0 1:1 1
2. Meksiko.....................1 0 1 0 1:1 1
3. Urugvaj......................1 0 1 0 0:0 1
4. Francuska.................1 0 1 0 0:0 1



U subotu, drugog dana Svetskog prvenstva igraju se tri utakmice, dve u grupi B te jedna u grupi C.
Prvi mec na progranu je u 13.30 časova kada će se sastati Južna Koreja i Grčka.
U 16 časova Dijego Armando Maradona će predvoditi Argentinu u meču sa selekcijom Nigerije, dok se u poslednjem meču dana od 20.30 sati sastaju Engleska i Sjedinjene Američke Države.
Sačuvana
Deporte
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Muškarac
Poruke: 419



« Odgovor #12 poslato: 13.06.2010. 15:29:14 »

Drugog dana Svetskog prvenstva u fudbalu pobede su u grupi B zabeležile Južna Koreja i Argentina, dok su u grupi C Engleska i SAD remizirali 1:1

Englezi su poveli posle četiri minuta pogotkom Stivena Džerarda, ali su Amerikanci pre poluvremena izjednačili golom Dempsija uz veliku grešku golmana Roberta Grina.

Južna Koreja savladala je Grčku sa 2:0 golovima Jong-Su Li u sedmom i Đi-Sung Parka u 52. minutu, dok je Argentina dobila Nigeriju pogotkom Gabrijela Hajncea.

Tabela, grupa B:
1. Južna Koreja 1 1 0 0 2:0
2. Argentina 1 1 0 0 1:0
3. Nigerija 1 0 0 1 0:1
4. Grčka 1 0 0 1 0:2



Alžir   -   Slovenija   u  13:30

Srbija   -  Gana     u  16:00

Nemačka -   Australija  u  20:30




Sačuvana
Deporte
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Muškarac
Poruke: 419



« Odgovor #13 poslato: 14.06.2010. 15:20:17 »

Odigrane su i utakmice u grupi D Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, a reprezentacije Srbije zabeležila je peti uzastopni poraz na Mundijalima.

Bolja od "Belih orlova" bila je reprezentacija Gane koja je golom iz penala slavila minimalnim rezultatom.

U drugom meču grupe Nemačka je pokazala svu svoju snagu i sa 4:0 deklasirala Australiju, dok je u prvom meču dana Slovenija zabeležila istorijsku pobedu na SP savladavši Alžir 1:0.
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 1.872 sekundi sa 35 upita.