Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1]
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Svetsko prvenstvo u rukometu  (Pročitano 10097 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« poslato: 18.01.2009. 14:39:42 »

http://www.b92.net/sport/rukomet/vesti.php?yyyy=2009&mm=01&dd=17&nav_id=339814



Srbija ubedljiva protiv Egipta


Rukometaši Srbije pobedili su nacionalni tim Egipta rezultatom 30:22 (12:12) u prvom meču na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj.



Srbija je briljantnom igrom u drugom poluvremenu ubedljivo pobedila Egipćane i na taj način došla na korak od plasmana u drugu fazu. Ključni igrač u pobedi bio je golman Dimitrije Pejanović, koji je na poluvremenu stao na gol Srbije i nizom odličnih intervencija ulio saigračima samopouzdanje. Naš tim će u drugoj rundi, u nedelju od 20.15, igrati sa prvakom Evrope Danskom.

Šest golova za Srbiju postigao je Aleksandar Stojanović, a pet pogodaka Momir Ilić.

U egipatskoj ekipi daleko najbolji bio je Ahmed El Ahmar sa osam pogodaka.

Srbija je povela 1:0, ali su Egipćani preokrenuli i sve do sredine prvog poluvremena konstantno imali minimalnu prednost u igri gol za gol. Ispostavilo se da je prvo isključenje našim igračima koristilo – Srbija je sa igračem manje ponovo stekla vođstvo (8:7), koje je na ulasku u završnicu prvog dela poraslo na 12:8. Međutim, Egipat tada hvata priključak i stiže do izjednačenja 12:12 u pretposlednjem minutu poluvremena, pa ekipe ravnopravno odlaze na odmor.

Na startu drugog dela Pejanović je stao na gol i potpuno zaustavio protivničke napade. Već posle deset minuta Srbija je vodila 20:13, a u ostatku meča dileme nije bilo (samo jednom Egipat prišao na minus 5). Do kraja utakmice svi igrači srpske selekcije osim golmana upisali su se u listu strelaca.

Pejanović je zaustavio 17 udaraca i primio samo 10 golova, dok je Darko Stanić uz 12 primljenih pogodaka imao 4 odbrane.

Pobeda nad Egiptom znači mnogo pred nastavak borbe u grupi D, jer se očekuju lake pobede vodeće četvorke protiv Brazila i Sadijske Arabije, pa je uvodnim trijumfom Srbija praktično obezbedila ključne bodove u borbi za plasman u drugu fazu.

Među 12 najboljih plasiraće se po tri tima iz svake grupe, a vodeća trojka porečke D grupe ide u Zadar, zajedno sa grupom C (Nemačka, Poljska, Rusija, Makedonija, Tunis, Alžir).
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #1 poslato: 19.01.2009. 15:18:13 »

http://www.b92.net/sport/rukomet/vesti.php?yyyy=2009&mm=01&dd=18&nav_id=339910


Nesrećan poraz Srbije od Danske



Reprezentacija Srbije poražena je od Danske 37:36 (16:22) u drugom kolu grupe D Svetskog prvenstva u Hrvatskoj.

Iako je naš nacionalni tim vodio i sa osam golova razlike, Danci su uspeli da se vrate u drugom poluvremenu i golom Boesena tri sekunde pre kraja dođu do važne pobede. Posle dva kola, Srbija ima pobedu i poraz, dok Danska ima dva trijumfa. Naredni protivnik ekipe Jovice Cvetkovića je Brazil u ponedeljak od 17 časova.

Najefikasniji u našem timu bili su Momir Ilić sa deset i Mladen Bojinović sa osam golova, dok je kod Danaca najbolji bio Hans Lindberg sa osam pogodaka, Kristijansen i Hansen postigli su po šest golova.

Reprezentacija Srbije odlično je igrala tokom celog prvog poluvremena i zasluženo otišla na odmor sa šest golova razlike. Bojinović, Ilić i Stojanović dominirali su na bekovskim pozicijama, a golman Pejanović ponovo je lako zaustavljao protivničke napade. Najveću prednost naš nacionalni tim imao je u 17. minutu – 14:6. Golman reprezentacije Danske i Barselone, Kasper Vit bio je nemoćan pred veoma raspoloženim srpskim rukometašima, dok je Lars Kristijansen sa šest golova u prvom poluvremenu bio najbolji u ekipi aktuelnog evropskog prvaka.

Jedini maler za našu reprezentaciju u prvom poluvremenu je povreda Ivana Nikčevića (ispostavilo se da se radi o ahilovoj tetivi, pa je za njega turnir završen), zbog čega je Srbija ostala bez igrača na poziciji levog krila. Ćuruvija nije bio prijavljen za meč sa Dancima, a Dobrivoje Marković je takođe povređen.

U drugom poluvremenu utakmica je poprimila potpuno drugačiji tok. Izabranici Jovice Cvetkovića održavali su prednost od šest, sedam golova razlike do sredine drugog dela igre, a potom su Danci napravili seriju od 7-0 i u 48. minutu izjednačili na 30:30. Vita je na golu zamenio mladi Landin koji je uspevao da zaustavi šuteve naših bekova, a raspucao se i Hansen.

U 57. minutu Danska dolazi prvi put u vođstvo 35:34 pa se do kraja utakmice igralo gol za gol. Aleksandar Stojanović propustio je priliku petnaestak sekundi pre kraja da donese pobedu našem timu, Danci su poslednji imali napad i Boesen je tri sekunde pre kraja doneo svom timu važna dva boda.

Srbija: Stanić (8 odbrana), Pejanović (3 odbrane), Kojić, Šešum 3, Vujin, Nikčević, Vučković, Stojanović, Toskić 1, Ilić 10 (3 sedmerca), Bojinović 8, Prodanović 2, Anđelković 3, Nikolić 4.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #2 poslato: 20.01.2009. 16:30:51 »

http://www.b92.net/sport/rukomet/vesti.php?yyyy=2009&mm=01&dd=19&nav_id=340085


SP: Poraz Srbije i od Brazila

Reprezentacija Srbije poražena je od Brazila 32:30 (14:14) u trećem kolu grupe D Svetskog prvenstva u Hrvatskoj.




Srpski rukometaši nisu uspeli da ponove igru kakvu su prikazali protiv Danske u prvom poluvremenu pa su tokom celog meča zaostajali za Brazilcima. Tokom drugog poluvremena Brazil je konstantno imao predonst, Srbija je izjendačavala rezultat ali nije uspevala da preokrene. Odlučujući momenat bio je tri minuta pre kraja kada su pri rezultatu 30:30 Brazilci dobili sedmarac, a Nikolić zaradio isključenje.

"Orlovi" nisu imali ni snage da načine preokret u poslednjem minutu kakav su napravili Danci u nedelju, pa je Brazil pobedio 32:30.

Najefikasniji igrač u srpskoj reprezentaciji bio je Momir Ilić sa sedam golova, dok je Ratko Nikolić dodao pet, a Marko Vujin četiri. U pobedničkoj ekipi najbolji je bio Ribeiro sa 10 golova, a Laureano je postigao pet.

Jedan od najboljih rukometaša Srbije na SPu Hrvatskoj Momir Ilić izjavio je da su na poraz dosta uticale promena taktike i igrača koji počinju utakmicu.

"Sada smo videli da ne možemo da igramo sa 'komplikacijama' i da pravimo zamene i taktike na početku utakmice. Moramo jednostavno da igramo rukomet. Nema lake reprezentacije na Svetskom prvenstvu i moramo da damo sve od sebe da bismo pobedili. Jednostavno, ne možemo toliko da menjamo varijante odbrane. Moramo da znamo šta se igra", rekao je Ilić.

Prema njegovim rečima, utakmica ne može da se počinje sa različitim konceptom.

"Mora da se zadrži ono što je bilo kvalitetno i da se sa tim igračima i dalje igra. Kada se stekne rezultatska razlika, onda može da se menja. Uostalom, sve je moglo da se vidi", rekao je najbolji strelac Srbije protiv Brazila sa sedam golova.

Selektor Srbije Jovica Cvetković ocenio je da je poraz od Brazila posledica tragično izgubljene utakmice od Danske.

"Utakmica sa Danskom proizvela je preveliki šok. Drugačije ne mogu da objasnim ovakav poraz. Nadam se da ćemo se oporaviti do utakmice sa Norveškom", rekao je Cvetković.

Selektor Brazila Vašington Nunjez Silva naglasio je da Srbija pripada jugoslovenskoj školi rukometa od koje je njegova ekipa mnogo naučila.

"Ovo je bila lepa utakmica. Imali smo dobar napad i uspeli u odbrani da zaustavimo njihove igrače. To je dovelo do naše pobede u ovom meču", rekao je Silva.

Najbolji strelac meča Felipe Borges Ribeiro smatra da je pobeda u meču sa Srbijom veoma važna za njegovu ekipu.

"Uvek smo imali problema sa ekipama iz Evrope. Mi imamo još mnogo da učimo", zaključio je Ribeiro.

Posle tri kola, Srbija ima pobedu i dva poraza kao i Brazil. Naredni protivnik ekipe Jovice Cvetkovića je Norveška u sredu od 19 časova.

U Grupi D kasnije igraju Danska - Saudijska Arabija i Norveška - Egipat.

Brazil: Santos , Silva 1 , Souza 1 , Nascmento , Gaeta 1 , E.Silva 3, Laureano 5 , Gomes 2, Tores , Ribeiro 10, Fereira 2 , M.Silva , Ertel 3 , Ubner 4.

Srbija : Kojić , Ćuruvija , Šešum 2, Vujin 4, Vučković 3, Toskić 1, Stanić, Ilić 7, Bojinović 2,Marković 1, Pejanović , Prodanović 3, Anđelković 2, Nikolić 5.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #3 poslato: 21.01.2009. 14:50:30 »

Rukometna reprezentacija Srbije sastaće se u sredu (19h) sa Norveškom u 4. kolu Svetskog prvenstva u Hrvatskoj.


Tabela grupe D:

1. Norveška....................3..3-0-0...(108:64)...+44...6
2. Danska.......................3..3-0-0...(109:76)...+33...6
3. Srbija..........................3...1-0-2...(96:91)....+5....2
4. Egipat.........................3...1-0-2...(68:78)....-10...2
5. Brazil...........................3...1-0-2...(80:109)..-29...2
6. Saudijska Arabija.....3....0-0-3...(54:97)...-43...0
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #4 poslato: 22.01.2009. 14:49:34 »

http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=122047


RUKOMET (SP): Marko Vujin vodi Srbiju dalje!


   

Vratilo nam se! Nesrećan poraz rukometaša Srbije protiv Danske, naplaćen je u sredu uveče pobedom nad Norveškom 27:26 (12:10).

Pobeda koja otvara vrata naredne faze Svetskog prvenstva i selidbu iz Poreča u Zadar.

Norvežani su osam sekundi pre kraja imali napad za izjednačenje i jednog igrača više, tačnije dva jer je umesto golmana Egea u igru ušao još jedan igrač, ali su brzopleto odigrali i poklonili nam loptu i samim tim pobedu!

Golmani Dimitrije Pejanović i Darko Stanić odlično su branili, ali je svakako najzaslužniji za pobedu fenomenalni Marko Vujin koji je bukvalno "poludeo" u drugom poluvremenu i postigao osam golova. Ne zna se koji je bio bitniji!

"Orlovi" su odigrali muški protiv čvrstih Norvežana, "ginuli" su za svaku loptu, znajući da poraz znači pakovanje kofera.

Silovito su startovali Srbi, a dodatnu snagu ulivao je izvanrdni Dimitrije Pejanović, koji je u prvom poluvremenu činio čuda na golu. Srbija je povela 5:1, potom smo imali i 10:6, ali Norvežani imaju skandinavski mozak - što znači nema predaje. Na poluvreme se otišlo prednošću Srbije 12:10.

Prvi minuti nastavka protekli su u dominaciji Norveške, koja brzo stiže prednost od dva gola, a potom i prelazi u prvo vođstvo - 14:13, igrao se 33. minut.

Ipak, Srbija se ne predaje, a na scenu stupa Marko Vujin, koji je "proradio" kad je najviše trebalo. Norveški golman Ege, koji je takođe bio odličan, nije imao rešenja za Vujinove projektile koji su zujali sa svih strana.

Do desetak minuta pre kraja, prednost Srbije je varirala od dva do tri gola, a možda i jedan od ključnih trenutaka utakmice dogodio se 13 minuta pre isteka meča, kada je Darko Stanić skinuo zicer Skelingu. U narednom napadu Vujin postiže gol za 23:20.

Do kraja meča, Norvežani uspevaju da se približe na minus jedan, a scene za infarkt dešavale su se u poslednjem minutu. Najpre smo imali napad, ali smo ga loše organizovali, da bi Norvežani potom dobili igrača više pošto je isključen Momir Ilić. Srećom, Norvežani greše za osmehe na licima svih rukometaša Srbije, selektora Jovice Cvetkovića i grupe navijača na tribinama dvoane u Poreču.

U četvrtak od 16.15 Srbija igra poslednji meč u grupi protiv Saudijske Arabije, koji mora da dobije. A sve drugo bi bila senzacija.

Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #5 poslato: 23.01.2009. 15:18:34 »

http://www.b92.net/sport/rukomet/vesti.php?yyyy=2009&mm=01&dd=22&nav_id=340730


Poznati svi učesnici druge faze SP




Rukometne reprezentacije Danske, Nemačke, Srbije, Makedonije, Norveške i Poljske plasirale su se u grupu 2 druge faze SP u Hrvatskoj.

U grupi D Danci su pobedili Norvešku 32:28 i potvrdili prvo mesto. Norvežani su treći, iza Srbije, koja je pobedila Saudijsku Arabiju 27:18. U grupi C Nemci su ubedljivo savladali Poljsku 30:23 i obezbedili prvo mesto, a Makedonci su savladali Ruse 36:30, pa su završili prvu fazu na poziciji dva i izbacili Ruse iz 12 najboljih na svetu.

U grupi 1 druge faze igraće Hrvatska, Francuska, Švedska, Mađarska, Južna Koreja i Slovačka.

Takmičenje u drugoj fazi Srbija će otvoriti utakmicom sa nacionalnim timom Nemačke, u subotu od 17.30. Dan kasnije sastaće se sa Poljskom, a u utorak je na programu meč sa selekcijom Makedonije. Termini preostalih mečeva su 15.30 i 20.15, pošto su za Nemačku rezervisani termini od 17.30.

Hrvati su u poslednjem kolu grupe B savladali Švedsku 30:26, u direktnom okršaju za prvo mesto. Još uzbudljiviji meč odigrali su Korejci i Španci, a dramatičnom pobedom 24:23 predstavnik Azije poslao je Španiju u doigravanje od 13. do 24. mesta.

Francuska je nastavila seriju pobeda i protiv Mađarske (27:22), ali oba tima idu dalje, zajedno sa Slovačkom, koja je pobedila Rumuniju 28:23.

U petak je na šampionatu sveta slobodan dan, u subotu se takmičenja nastavljaju. Grupa 1 igraće se u Zagrebu, a grupa 2 u Zadru.

Grupa A
Argentina – Australija 36 : 16 (15: 8 )
Slovačka – Rumunija 28 : 23 (12:13)
Francuska – Mađarska 27 : 22 (13: 8 )
Tabela: Francuska 10, Mađarska 7, Slovačka 7, Rumunija 4, Argentina 2, Australija 0

Grupa B
Kuvajt – Kuba 23 : 26 (9:12)
Španija – Južna Koreja 23 : 24 (15:14)
Hrvatska – Švedska 30 : 26 (14:13)
Tabela: Hrvatska 10, Švedska 8, Južna Koreja 6, Španija 4, Kuba 2, Kuvajt 0

Grupa C
Makedonija – Rusija 36 : 30 (15:14)
Nemačka – Poljska 30 : 23 (14:11)
Tunis – Alžir 36 : 25 (18:11)
Tabela: Nemačka 9, Makedonija 6, Poljska 6, Rusija 5, Tunis 4, Alžir 0

Grupa D
Srbija – Saudijska Arabija 38 : 29 (21:13)
Egipat – Brazil 25 : 22 (13:6)
Danska - Norveška 32 : 28 (16:14)
Tabela: Danska 10, Srbija 6, Norveška 6, Egipat 4, Brazil 4, Saudijska Arabija 0

U grupu 2 Nemačka i Danska prenose po 4, Srbija i Makedonija po 2 boda, a Poljska i Norveška su bez bodova. U grupi 1 Hrvati i Francuzi imaju po 4, a Šveđani 2 boda, Slovačka i Mađarska prenose po bod iz međusobnog duela, a Korejci idu dalje bez bodova.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #6 poslato: 24.01.2009. 14:55:41 »

http://www.b92.net/sport/rukomet/vesti.php?yyyy=2009&mm=01&dd=23&nav_id=340913

SP: Srbija - Nemačka od 17:30


U subotu su na programu utakmice prvog kola polufinalnih grupa prvenstva sveta za rukometaše, koje se od 16. januara do 1. februara održava u Hrvatskoj.

U prvoj grupi u Zagrebu igraće reprezentacije Francuske, Hrvatske, Švedske, Mađarske, Slovačke i Južne Koreje, dok su učesnici druge grupe u Zadru nacionalni timovi Nemačke, Danske, Srbije, Makedonije, Norveške i Poljske. Reprezentacija Srbije prvi meč igra protiv Nemačke od 17:30. Plasman u polufinale izboriće po dve prvoplasirane ekipe.

Raspored takmičenja:

Prva grupa (Zagreb):
subota, 24. januara: Slovačka - Južna Koreja (16,30 časova), Francuska - Švedska (18,30), Mađarska - Hrvatska (20,30)
nedelja, 25. januara: Švedska - Mađarska (16,30), Južna Koreja - Francuska (18,30), Hrvatska - Slovačka (20,30)
utorak, 27. januara: Mađarska - Južna Koreja (16,30), Slovačka - Švedska (18,30), Francuska - Hrvatska (20,30)

Tabela:
1. Francuska 2 2 0 0 62:48 4
2. Hrvatska 2 2 0 0 57:52 4
3. Švedska 2 1 0 1 57:55 2
4. Mađarska 2 0 1 1 46:51 1
5. Slovačka 2 0 1 1 50:59 1
6. Južna Koreja 2 0 0 2 51:58 0

Druga grupa (Zadar):
subota, 24. januara: Makedonija - Norveška (15,30), Nemačka - Srbija (17,30), Poljska - Danska (20,15)
nedelja, 25. januara: Srbija - Poljska (15,30), Norveška - Nemačka (17,30), Danska - Makedonija (20,15)
utorak, 27. januara: Makedonija - Srbija (15,30), Nemačka - Danska (17,30), Poljska - Norveška (20,15)

Tabela:
1. Nemačka 2 2 0 0 63:46 4
2. Danska 2 2 0 0 69:64 4
3. Srbija 2 1 0 1 63:63 2
4. Makedonija 2 1 0 1 53:62 2
5. Norveška 2 0 0 2 54:59 0
6. Poljska 2 0 0 2 52:60 0
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #7 poslato: 25.01.2009. 15:03:15 »

http://www.b92.net/sport/rukomet/vesti.php?yyyy=2009&mm=01&dd=24&nav_id=341066


SP: Srbija remizirala sa Nemačkom



Reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno 35:35 sa selekcijom Nemačke u prvom meču druge faze Svetskog prvenstva U Hrvatskoj.

Naš nacionalni tim sada ima tri boda u grupi 2, dok Nemci imaju pet. U nedelju Srbija se sastaje sa Poljskom, a u utorak je na programu meč sa selekcijom Makedonije. Važan bod Srbiji doneo je Mladen Bojinović koji je nekoliko sekundi pre kraja postigao gol i izjednačio rezultat na 35:35.

Najefikasniji u ekipi Jovice Cvetkovića bio je Bojinović sa osam golova, Šešum, Ilić i Marković su po pet puta bili efikasni. Golmanski tandem Dimitrije Pejanović – Darko Stanić ponovo je odlično obavljao svoj posao. Stanić je uspeo da odbrani dva sedmerca.

U ostalim utakmicama u grupi II, Poljska je savladala Dansku 32:28 (20:12), a Norveška je pobedila Makedoniju 29:27 (16:13).

Reprezentacija Srbije vodila je tokom celog prvog poluvremena. Ponovo su dominirali igrači na bekovskim pozicijama, Mladen Bojinović je pet puta bio strelac, Žarko Šešum i Aleksandar Stojanović postigli su po tri gola iz isto toliko pokušaja. U ekipi aktuelnog svetskog prvaka u prvom poluvremenu najbolji je bio Torsten Jansen sa pet pogotka. Najveće vođstvo Srbije iznosilo je šest golova (14:8 u 18. minutu i 15:9 u 20. minutu).

Finiš prvog poluvremena obeležila je serija promašaja na obe strane. Ratko Nikolić i Mladen Bojinović nisu iskoristili dva zicera. Rezultat posle trideset minuta bio je 19:16 u korist reprezentacije Srbije.

U nastavku meča viđena je znatno neizvesnija borba. Nemački igrači su popravili procenat šuta, izjednačili u 40. minutu a dva minuta kasnije pogotkom Prajsa prvi put došli u vođstvo. Do kraja utakmice, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a naš nacionalni tim predvodili su izuzetno raspoloženi Šešum, Vujin i Marković. Minut pre kraja, Nemačka je imala dva gola prednosti, ali su Vujin i Bojinović uspeli da nadoknade zaostatak i donesu Srbiji važan bod.

Srbija: Kojić, Ćuruvija, Šešum 5, Vujin 4, Vučković, Stojanović 4, Toskić 3, Stanić, Ilić 5, Bojinović 8, Marković 5, Pejanović, Prodanović, Nikolić 1.

Nemačka: Biter, Hens 2, Rogiš, Klajn 2, Miler 3, Strobel 3, Prajs 3, Tidke 1, Glandorf 4, Jansen 10, Lihtklajn, Kraus 6, Šone 1, Kaufman.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #8 poslato: 26.01.2009. 15:29:11 »

http://www.b92.net/sport/rukomet/vesti.php?yyyy=2009&mm=01&dd=25&nav_id=341200



Težak poraz Srbije od Poljske



Rukometaši Srbije ubedljivo su poraženi u drugom kolu polufinalne runde SP od Poljske 35:23 (21:7).

Od samog početka utakmice Poljaci su dominirali na terenu, lako postizali golove, a njihov golman i odbrana još lakše zaustavljali napad Srbije. Poljaci su u nekim momentima imali i 15 golova prednosti, "orlovi" su uspeli da smanje na devet ali više od toga nisu mogli. Ovi porazom Srbija je izgubila sve šanse za plasman u polufinale.

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je Momir Ilić sa šest golova, dok je gol manje postigao Marko Vujin (prvi gol postigao u 53. minutu).

U ekipi Poljske najbolji je bio Tomaš Tučinski sa 11 postignutih golova, a Bartoš Jurecki postigao je pet.

Reprezentacija Srbije je u dosadašnjem takmičenju u Grupi II osvojila tri boda, a u toku dana igraju se mečevi Norveška - Nemačka i Danska - Makedonija.

Na Svetskom prvenstvu sutra je dan odmora, a treću utakmicu rukometaši Srbije igraju u utorak od 15.30 protiv Makedonije.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #9 poslato: 28.01.2009. 15:00:46 »

Rukometna reprezentacija Srbije pobedila je Makedoniju, sa 32:28 (15:16) u poslednjem meču druge faze Svetskog prvenstva u Hrvatskoj.

Srpskoj reprezentaciji to je prva pobeda u Zadru, posle remija sa Nemačkom i poraza od Poljske, a takmičenje na Svetskom prvenstvu završiće u Zagrebu, gde će u četvrtak igrati sa Švedskom za sedmo mesto. Najefikasniji u srpskom timu bili su Momir Ilić sa sedam i Nenad Vučković sa šest golova, dok je sa druge strane Kiril Lazarov postigao sedam.


Grupa 1 (Zagreb):
Mađarska - Južna Koreja 28:27 (11:14)
Švedska - Slovačka 27:26 (16:11)
Francuska - Hrvatska 19:22 (7:11)

Tabela: Hrvatska 10, Francuska 8, Mađarska 5, Švedska 4, Slovačka 3, Južna Koreja 0.


Grupa 2 (Zadar):
Srbija - Makedonija 32:28 (15:16)
Nemačka - Danska 25:27 (14:14)
Poljska - Norveška 31:30 (14:14)

Tabela: Danska 8, Poljska 6, Nemačka 5, Srbija 5, Norveška 4, Makedonija 2.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #10 poslato: 30.01.2009. 15:11:03 »

Rukometna reprezentacija Srbije zauzela je osmo mesto na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Naš nacionalni tim poražen je od Švedske rezultatom 37:29 (20:16) u borbi za sedmu poziciju. Najefikasniji u ekipi Jovice Cvetkovića bili su Marko Vujin i Nenad Vučković sa po pet golova, na drugoj strani odličan je bio Matijas Gustafson sa sedam pogodaka iz isto toliko pokušaja.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #11 poslato: 31.01.2009. 14:44:18 »

Rukometne reprezentacije Hrvatske i Francuske igraće u nedelju za titulu svetskog prvaka.

Hrvatska, domaćin Svetskog prvenstva, pobedila je u Zagrebu selekciju Poljske, sa 29:23 (14:13), dok su Francuzi u Splitu u prvom polufinalu bili bolji od Danske, sa 27:22 (16:11).
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #12 poslato: 02.02.2009. 14:58:50 »

http://www.b92.net/sport/rukomet/vesti.php?yyyy=2009&mm=02&dd=01&nav_id=342591


Francuzi najbolji na svetu



Rukometna reprezentacija Francske osvojila je zlatnu medalju na SP pošto je u nedelju u finalnoj utakmici pobedila selekciju Hrvatske rezultatom 24:19 (11:12).


Francuzi su gubili na poluvremenu 12:11 ali su u završnici meča uspeli sa slome Hrvate i kod rezultata 18:18 devet minuta držali domaćine bez gola. Svetske prvake predvodio je sjajni Mihael Gigu sa 10 golova, šest je postigao Narcis dok je kod Hrvatske Čupić postigao šest, a Lackovića četiri gola. Ovom pobedom "trikolori" su ujedinili svetsko i olimpijsko zlato.

U prvom poluvremenu vodila se neizvesna i izjednačena borba, u devetom minutu bilo je 3:3, u 19. 6:6, u 29. 11:11, da bi Ivan Čupić 15 sekundi pre kraja prve deonice doveo u Hrvatsku u vođstvo golom iz sedmerca.

Domaća ekipa je u drugi deo meča ušla angažovano i povela sa dva gola (13:11), ali su Francuzi ubrzo uspeli da izjednače na 13:13. Ekipe su se, zatim, smenjivale u vođstvu, ali je Nikola Karabatić u 53. minutu pogodio za 20:18 i prvi put "trikolorima" doneo prednost od dva gola.

U tim trenucima Hrvatska nije postigla gol devet minuta, što su Francuzi uspeli da iskoriste i već u 56. su poveli sa 21:18 i utakmicu rutinski priveli kraju.

Utakmici je u Areni prisustvovalo je više od 15.000 gledalaca.

Hrvatska: Losert, Balić 1, Duvnjak 2, Lacković 4, Kopljar, Vori 2, Gojun, Horvat, Šprem 3, Špoljarić, Metličić 1, Valčić, Alilović, Čupić 6.
Francuska: Fernandez 2, Dinar, Žil, Karabu, Karabatić 2, Kempe, Žunilon, Omejer, Abati, Abalo 2, Soraindo 2, Gigu 10, Ostertag, Narcis 6.

Bronzanu medalju osvojila je Poljska, koja je u meču za treće mesto savladala Dansku rezultatom 31:23 (14:11).

IHF je izabrao i najbolji tim prvenstva, a dominiraju igrači učesnika finalnog meča.

Najbolji tim SP u Hrvatskoj:
Golman - Tjeri Omeje, levo krilo Mihael Gigu, levi bek Blaženko Lacković, pivot Igor Vori, srednji bek Nikola Karabatić, desni bek Marcin Lijevski, desno krilo Ivan Čupić.

Pivotmen domaće reprezentacije Igor Vori proglašen je za MVP-ja prvenstva ali je titulu uprljao minut i po pre kraja finala kada je zamahnuo loptom ka danskom sudiji koji je vodio meč zbog čega je dobio crveni karton.

Najbolji strelac prvenstva je Makedonac Kiril Lazarov koji je postigao 92 gola.

Naredni, 22. Svetski šampionat održaće se 2011. godine u Švedskoj.

Poraz u finalu turnira na domaćem terenu neki Hrvatski reprezentativci nisu najbolje podneli pa su ceremoniju dodele medalja obeležili nesportskim ponašanjem. Ivano Balić je prilikom svečanog proglašenja pobednika odbio staviti srebrnu medalju oko vrata pa je završila u džepu, a zamolio je i da ga preskoči pehar koji su dizali svi igrači Hrvatske reprezentacije. Balića je ispratio i kapiten reprezentacije Petar Metličić, koji je manje vrednu medalju stavio oko vrata samo na kratko, zatim je skinuo i zadržao u ruci.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #13 poslato: 04.02.2009. 15:13:27 »

http://www.b92.net/sport/rukomet/vesti.php?yyyy=2009&mm=02&dd=03&nav_id=342968


Cvetković ostaje selektor


Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović rekao je u utorak da će Jovica Cvetković ostati selektor nacionalnog tima.


„Zadovoljni smo postignutim rezultatima na Svetskom prvenstvu. Ponosni smo i ne vidim nijednog drugog čoveka na mestu selektora Srbije. Imamo viziju sa Cvetkovićem i ne bismo voleli da se desi nešto drugo. Pokušaćemo da održimo stručni štab jer želimo da nastavimo sa dobrim rezultatima i na EP 2012. godine", rekao je Marjanović.

Reprezentacija Srbije zauzela je osmo mesto na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj. Tokom turnira, Cvetković je rekao da će se povući sa mesta selektora po povratku u Beograd.

Marjanović je istakao da su reprezentacija i stručni štab prikazali pravu sliku srpskog rukometa na SP i dodao da će se i u budućnosti truditi da ekipa dođe do medalja na predstojećim turnirima.

"Naš zadatak je da budemo kao sve uspešne rukometne zemlje. Premašili smo plan na SP i srećan sam što smo potencijal pokazali na terenu. Igrači imaju kvalitet i potencijal. Nastavićemo da pružamo podršku kako bismo osvajali mnogo medalja na predstojećim turnirima", dodao je Marjanović.

Predsednik RSS je dodao da je utakmicu između Srbije i Nemačke gledalo dva miliona ljudi u Srbiji, a oko 700.000 u Hrvatskoj i da se rukomet polako vraća na glavnu scenu.

Marjanovih je rekao i da je skidanje srpske, pa zatim i zastava ostalih učesnika turnira glup potez.

„To je bio glup potez gradonačelnika Zadra. On je direktno odgovoran za nastalu situaciju. Međutim, on nije glup čovek. To je mnogo uticalo na naše igrače. Nismo to prećutali, to je neoprostivo u 21. veku. On je direktno odgovoran što se narušila celokupna slika o SP, pogotovo posle gostoprimstva u Poreču“, smatra Marjanović.

Marjanović je dodao da bi Savez mogao da unapredi stručni štab za predstojeća takmičenja, ali i da bi mogle da se uvedu nagrade za igrače, kao što se to radi u prvih šest svetskih reprezentacija.


Selektor Cvetković nije želeo da odgovara na pitanja pojedinih novinara, a Marjanović nije mogao da objasni zbog čega. Na pitanje da li su novinari na SP radili protiv reprezentacije on je rekao:

„Iskreno smo zahvalni na saradnji i nema kontradiktornosti u tome što postoje pojedinačna zadovoljstva. Svako bi mogao da analizira svoj rad, dve godine ste dobijali odgovore na pitanja. Znam da ne postoji loša namera“.

Generalni sekretar RSS Božidar Đurković rekao je da su čelnici Saveza mnogo naučili o organizaciji takmičenja od Hrvatske. Srbija će 2012. godine biti domaćin Evropskog prvenstva.

„Turnir u Hrvatskoj je bio dobro organizovan. Prikupili smo informacije o organizaciji EP 2012. godine, izvukli mnogo detalja i mislim da ćemo za tri godine taj turnir uspeti da podignemo na viši nivo", rekao je Đurković.

Đurković smatra da je skidanje srpske zastave sa turnira izolovani slučaj gradonačelnika koji je posle toga skinuo i zastave ostalih učesnika Svetskog prvenstva.

„To smo shvatili kao nipodaštavanje zemlje zbog čega nismo otišli na prijem kod gradonačelnika. Skidanje zastave je naišlo na osudu državnog vrha Hrvatske i osim toga, to je bio jedini incident", dodao je Đurković.

Generalni sekretar Saveza Božidar Đurković rekao je da Savez u martu čeka "paklen mart" jer će reprezentativne selekcije igrati mnogo utakmica, zbog čega treba zaboraviti SP i okrenuti se kvalifikacijama za EP 2010. godine.
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.047 sekundi sa 35 upita.