Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: 1 [2]  Sve
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Vaterpolo reprezentacija  (Pročitano 25594 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #25 poslato: 10.07.2008. 14:40:52 »

U polufinalu Evropskog prvenstva u vaterpolu sastaće se Srbija – Mađarska i Crna Gora – Hrvatska.

Reprezentacija Hrvatske je u četvrtfinalnom meču pobedila Italiju rezultatom 8:7  i tako obezbedila plasman među četiri najbolja tima. Selekcije Srbije i Crne Gore obezbedile su direktan plasman u polufinale pošto su zauzele prvo mesto u grupama.
U drugom četvrtfinalnom meču, aktuelni olimpijski prvaci, Mađari ubedljivo su savladali Nemačku rezultatom 14:8.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #26 poslato: 11.07.2008. 15:08:37 »

blic


Vaterpolisti Srbije večeras igraju polufinalni meč Evropskog prvenstva (21, RTS1)

Evropa ima veću neman od Mađara!



Derbi nad derbijima, finale pre finala. Evropski protiv olimpijskog šampiona, Srbija i Mađarska večeras (21, RTS1) u polufinalu Evropskog prvenstva za vaterpoliste.

Golman Denis Šefik ne ostavlja dilemu da se radi o značajnom meču.

- Svi kažu da je naša utakmica finale pre finala. Nadam se da će Evropa videti da ima neko jači od Mađara... Polufinalni meč sa Italijanima, kada smo gubili sa 7:4, preokrenuli i pobedili, pokazao nam je da imamo kvalitet za velika dela - rekao je golman naše reprezentacije Denis Šefik.
Srpski i komšijski tim se odlično znaju, a kako i neće kad su poslednju deceniju između sebe delili svaku zlatnu medalju na najvećim takmičenjima. Zato su i šanse izjednačene, ali treba podsetiti da je do 2004. Mađarska bila dominantnija, da bi kasnije Srbija dobila dva finala, na EP u Beogradu i u Svetskoj ligi u Berlinu.
- Suviše se dobro znamo da bi moglo da bude nekih novina u igri. Kontre su im najbolje, a ako su u pozicionom napadu, tada vrhunski organizatori igre poput Benedeka, Biroša i Kašaša nastoje ili da proigraju odlične centre ili da snažno šutiraju. Imaju odlične pojedince i biće potrebno mnogo znanja i truda da im se parira, ali i da se pobedi - kaže srpski trener Nebojša Novoselac.

„Delfini“ su juče trenirali i spremali se za Mađare, dok su bazen delili sa hrvatskim reprezentativcima, koji u polufinalu igraju sa Crnom Gorom. Andriju Prlainovića dosadašnjim igrama u Malagi Mađari nisu posebno impresionirali, ali ga to neće zavarati.
- Stariji igrači nas upozoravaju na to da Mađari tako uvek rade. Igraju koliko im je potrebno i onda daju sve od sebe kada je najvažnije - kaže Prlainović.

Golgeter našeg tima, Aleksandar Šapić, smatra da, pre svega, treba voditi računa o mađarskim kontrama:
- Zaustaviti kontre i nametnuti ritam i kontrolu igre biće naš glavni večerašnji zadatak. Nema šta novo o Mađarima da se kaže. Najtrofejniji su, izvanredan sastav na odličnim rešenjima svim pozicijama tima. Inače, za medalje će se boriti četiri najbolje reprezentacije u Evropi - rekao je Šapić.

I debitant Nikola Rađen zna da ga večeras čeka ogroman posao.
- Ogroman ulog je u pitanju, pobednik ide u finale Evropskog šampionata. Možda su šanse za nijansu na našoj strani, ali to sve treba da se pokaže u bazenu - jasan je bek Srbije.

Selektor Mađarske Deneš Kemenji očekuje da će njegov tim osujetiti Srbe u odbrani zlatne medalje.
- Znamo ko nas čeka, Srbija je snažan rival sa odličnim igračima. Sve je otvoreno, ali verujem da imamo adute za pobedu i ulazak u finale - kaže Kemenji koji je Mađare vodio do olimpijskog zlata 2004. u Atini, kada je poražena tadašnja SCG.
Kemenjiju je dobro poznato što njegov tim očekuje u duelu sa Srbijom.
- Nismo srbofobični! To smo i dokazali u prošlosti, kada smo pre četiri godine pobedili u finalu Olimpijade u Atini. Tada su imali po dva i tri gola prednosti, ali smo mi pobedili sa 8:7. U međuvremenu, prošlo je dosta vremena, mnogo toga se izdogađalo između, Srbija je bila bolja. Pobedili smo ih u prijateljskom meču pre turnira, ali to ne znači ništa. Medalje se dobijaju pobedama na zvaničnim utakmicama. Ne pretimo, ali se i ne plašimo nijednog rivala - kaže Kemenji.

Selektor Mađara kaže da ima jasnu viziju šta želi u narednom periodu.
- Cilj nam je da iz Malage donesemo zlato. Bila bi to super uvertira za Olimpijadu u Pekingu, na kojoj takođe očekujemo najviši plasman - poručio je Kemenji.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #27 poslato: 12.07.2008. 14:38:24 »

b 92



EP: Srbija u finalu!!!



Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale šampionata Evrope u Španiji, pobedom nad Mađarskom u polufinalu 8:7.

Posle regularnih 32 minuta rezultat je bio nerešen, 7:7 (0:0, 3:1, 1:3, 3:3), pa je naš tim do borbe za trofej došao boljom igrom u produžecima. Vlada Vujasinović postigao je tri gola, Aleksandar Šapić dva, a Filipović, Rađen, i Udovičić po jedan. Protivnik Srbije u borbi za odbranu trofeja biće Crna Gora, koja je u drugom polufinalu savladala Hrvatsku sa 9:7. Finale se igra u nedelju u 21 čas.

Meč sa Mađarskom obilovao je sjajnim odbranama dve najtrofejnije selekcije na svetu. U prvoj deonici nije bilo golova, a najbliži vođstvu u tom periodu bili su Mađari koji su u šestom minutu imali peterac. Ipak, sjajni Denis Šefik bio je uspešniji od Kašaša, pa je na prvom odmoru bilo 0:0.

Mađari su sve četiri četvrtine, kao i dva produžetka počinjali svojim napadima pošto su svaki put brže plivali, ali im to ipak nije donelo prevagu na kraju.

Početak druge četvrtine ličio je na prvu, pa je bilo pitanje da li će uopšte i biti golova na ovoj utakmici. Pozitivan odgovor je stigao tek u petom minutu druge deonice, a prvi gol na meču postigao je Filip Filipović

Naš tim je i posle datog gola nastavio sa sjajnom odbranom, pa je minut i 20 sekundi pre kraja prvog poluvremena Rađen poovećao na 2:0 posle sjajne asistencije Filipovića na drugu stativu.

Ipak, praktično već u sledećem napadu Kiš je smanjio na 2:1, i činilo se da će tim Dejana Udovičića na poluvremenu imati samo gol prednosti. Tako nije mislio sjajni Vlada Vujasinović koji je 20 sekundi pre kraja postavio konačan rezultat prvog dela fenomenalnim golom. Vujasinović je još jednom pokazao da igra najbolje u najtežim trenucima, i pogađao je kada je to bilo najpotrebnije našem timu.

Početkom drugog poluvremena Mađari su krenuli dosta agresivnije, i za samo četiri minuta uspeli su da postignu duplo više golova nego u celom prvom poluvremenu. Iskusni Tibor Benedek je smanjio na 3:2, a izjednačio je Gergeji Kiš.

Već u sledećem napadu posle izjednačenja Vujasinović svojim drugim golom donosi srpskom timu novu prednost, ali je Mađarska u finišu treće deonice uspela ponovo da izjednači.

Četvrta četvrtina počinje golom Tamaša Kašaša za prvo vođstvo Mađara na utakmici (5:4). Naša ekipa je u tim trenucima delovala pomalo izgubljeno u bazenu, pa su Mađari četiri minuta pre kraja golom Molnara došli do velikih 7:5.

Svoju veličinu tada je još jednom pokazao Vlada Vujasinović, koji je već u sledećem napadu sjajnim lob udarcem vratio naš tim u igru (7:6). Imao je naš tim ubrzo zatim i priliku za izjednačenje, ali je Nikić promašio iz dobre pozicije u situaciji kada je naš tim imao igračem više.

Izjednačenje je ipak stiglo minut ipo pre kraja, a gol koji je Srbiji doneo produžetke postigao je Vanja Udovičić. Srbija je u poslednjem minutu imala priliku i za potpuni preokret, ali je Filipović izblokiran, a na drugoj strani Mađari takođe nisu bili uspešni.

Dodatna tri minuta počinju takođe napadom Mađara, ali to nije sprečilo izabranike Dejana Udovičića da postignu jedini gol u produžecima. Pobedonosni gol postigao je Aleksandar Šapić u finišu prvog produžetka, a Srbija je sjajnom odbranim u poslednja tri minuta uspela da zadrži stečenu prednost, i izbori novo finale.

Selektor Srbije Dejan Udovičić bio je oduševljen pobedom i ocenio je da su utakmice Srbije i Mađarske uvek uzbudljive.

"Uvek je pravi triler kada igramo protiv Madjarske i njenih super zvezda. Nikad nije gotovo i morate verovati u pobedu do poslednje sekunde. Nije nam prvi put da se gubimo i da se vratimo, i na kraju pobedimo", rekao je Udovičić.

Selektor Mađarske Deneš Kemenji ocenio je da je pobeda Srbije zaslužena.

"Semafor nikad ne laže. Imali smo mnogo dobrih šansi da pobedimo u regularnom delu utakmice", kazao je on.

Mađarska četiri godine nije pobedila Srbiju u vaterpolu, a Kašaš je slikovito opisao dvoboje starih rivala u poslednje vreme: "Naše utakmice su uvek jako neizvesne, ali je kraj uvek isti: Srbija pobeđuje".
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #28 poslato: 13.07.2008. 14:58:57 »

Finale: Srbija - Crna Gora


Vaterpolo reprezentacija Srbije sastaje se večeras od 21 čas sa Crnom Gorom u finalu 28. šampionata Evrope koje se igra u Španiji.

Srpski tim na šampionatu u Malagi brani trofej osvojen pre dve godine u Beogradu, a selektor naše selekcije Dejan Udovičić i najbolji strelac prvenstva Aleksandar Šapić rekli su u  da očekuju tvrdu i neizvesnu utakmicu, i kao ključ eventualne pobede ističu odbranu.
Sačuvana
Драгољуб
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Mesto: Ужице
Lokacija: Доварје
Država: Србија
Poruke: 1540



« Odgovor #29 poslato: 14.07.2008. 15:09:36 »

Izgubismo.....  Sad
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #30 poslato: 14.07.2008. 15:21:08 »

Vaterpolisti Mađarske osvojili su bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Malagi.

Oni su u borbi za treće mesto savladali svetske šampione, reprezentaciju Hrvatske rezultatom 15:14 posle produžetaka. U regularnom toku bilo je 13:13. Pobednički gol za Mađare postigao je najbolji igrač na meču Deneš Varga tri sekunde pre kraja.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #31 poslato: 14.07.2008. 15:22:08 »

b 92


Srbiji srebrna medalja


Vaterpolisti Srbije nisu uspeli da odbrane titulu prvaka Evrope.



Oni su u finalnom meču poraženi od reprezentacije Crne Gore posle produžetaka rezultatom 6:5 (2:1, 0:3, 2:0, 1:1, u produžecima 1:0, 0:0). U regularnom delu meča bilo je 5:5. Pobednički gol za debitante na šampionatu Evrope postigao je Nikola Vukčević u prvom produžetku, kome je to jedini gol na prvenstvu.

Za Srbiju, Pjetlović je postigao dva, a Rađen, Šapić i Peković po jedan pogodak. U reprezentaciji Crne Gore šest igrača je po jednom bilo efikasno, Vukčević, Tičić, Mlađan Janović, Danilčić, Gojković i Jokić.

Ključni momenat u meču desio se u trećoj četvrtini kada naši vaterpolisti nisu uspeli da realizuju dva napada sa igračem više pri vođstvu od 4:2 i. Tada sledi pad u igri i čak šesnaest minuta bez pogotka za Srbiju (u poslednja 24 minuta naš tim dao samo jedan gol).

Crnogorci su prvu četvrtinu rešili u svoju korist 2:1 golovima Gojkovića i Janovića. U sledećoj četvrtini srpski igrači su bili ubedljivo bolji i dobili taj deo igre sa 3:0. Nikola Rađen postigao je gol na asistenciju Filipa Filipovića, posle identične akcije kao u meču sa Mađarskom. Odbrana je funcionisala besprekorno, a Šefik, kome je to 200. meč u karijeri za reprezentaciju, bio je sjajan.

Poništen je veoma atraktivan gol kapitena Vladimira Vujasinovića zbog faula u napadu. Selektor Srbije Dejan Udovičić dobio je žuti karton zbog protesta.

Pad u igri dešava se u trećoj četvrini koju je Crna Gora dobila sa 2:0. U poslednjoj četvrtini, Crnogorci prvi dolaze do prednosti. Srbija izjednačuje golom Duška Pjetlovića posle asistencije Šapića iako mu je ruka protivničkog igrača bila na licu. Obe ekipe bile su nervozne u završnici meča i imale niz propuštenih šansi.

Jedini gol nastavku postignut je u prvom produžetku, strelac je bio Vukčević. U poslednjem napadu Crne Gore, sudije su svirale dva isključenja za Srbiju, Aleksandru Ćiriću i Filipu Filipoviću. Deset sekundi pre kraja, vaterpolisti Srbije krenuli su u poslednji napad a posle nekoliko uzastopnih prekršaja isključena su dva crnogorska igrača ali nije bilo vremena da se ta prednost iskoristi,a golman Crne Gore je zaustavio poslednji udarac i doneo svom timu zlato na debiju na velikim takmičenjima.
Sačuvana
jelenica_ue
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Žena
Ime i prezime:
Jelena Hlubek Supurović
Lokacija: centar
Država: Srbija
FaceBook: ima
Horoskop: Ovan
Poruke: 2278




Najforumaš 2008
« Odgovor #32 poslato: 14.07.2008. 18:15:10 »

Bas im sinoc nije islo ...

Sapic kao da nije ni bio u bazenu a od njega se najvise ocekivalo ...

Ide olimpijada bice bolje smile
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #33 poslato: 15.07.2008. 14:46:03 »

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=41331§ionId=44


SUDIJE NAM OTELE ZLATO

Srpski vaterpolisti i funkcioneri razočarani i besni zbog suđenja u finalu Evropskog prvenstva n Šoštar: Skandal, način na koji nam je uzeta zlatna medalja je tragičan


Dan posle finalne utakmice EP u vaterpolu u Malagi u kojoj je ekipa Srbije izgubila od Crne Gore sa 6:5, u našoj ekspediciji bili su ogorčeni zbog sudijske krađe! Proslavljeni srpski golman i član Upravnog odbora VSS-a Aleksandar Šoštar kaže da nikada u karijeri nije video skandaloznije deljenje pravde nego u nedelju uveče u „Akvatik centru".

Ko nam je poturio Salinu?

Evropska plivačka federacija (LEN) napravila je skandal kakav se ne pamti kad je u poslednji čas promenila jednog od sudija finalnog meča. Naime, italijanski sudija Salina, kome je duel Srbija - Crna Gora bio oproštaj od profesionalne karijere, na volšeban način, noć uoči meča, određen je da sudi umesto Koljanova iz Azerbejdžana. Tu odluku doneo je predsednik LEN-a, Salinin zemljak, Đovani Lonci, i pored činjenice da je italijanski arbitar dobio ocenu 6,5 na prethodnom meču i, po pravilima, nije mogao da sudi finale.

Šoštar tvrdi da su arbitri Tulga i Salina svojim odlukama teško oštetili naš tim i onemogućili ga da osvoji novu zlatnu medalju.

- Ovo je bio skandal! Činjenica je da smo napravili dobar rezultat, ali način na koji nam je uzeta zlatna medalja je tragičan. Sudije su bile protagonisti ovog finala, a ne igrači u bazenu! Nisam doživeo u karijeri da se onako sudi u finalnom meču jednog velikog takmičenja. Bilo je nejasno šta se radi u bazenu, ko tu koga faulira i kako uopšte treba igrači da igraju a da bude regularno - ogorčen je bio Šoštar.

On je istakao da su arbitri svojim odlukama stalno prekidali napad naše ekipe, koji je u prve četvrtine dobro funkcionisao.

- Bilo je tu i naših grešaka tokom meča, ali su one prouzrokovane uslovima koji su bili nenormalni. Primera radi, u drugoj četvrtini Aci Šapiću su svirali čak pet puta kontrafaul i tako ga potpuno izbacili iz igre. Šta je mogao dečko da radi posle toga u napadu nego samo da stoji, da se ne pomera, da mu ne bi opet svirali faul - kaže Šoštar.


On u razgovoru za Press iz Malage apeluje da se od danas stavi tačaka na meč sa Crnogorcima i da javnost u Srbiji pomogne „delfinima" da se u miru pripreme za Olimpijske igre.



- Možemo da se žalimo, da pokušamo da promenimo odnos arbitara prema nama, ali imamo slab uticaj u LEN-u. Sada je kasno za žalbe, finale je gotovo, Crna Gora je šampion, i tu više nema priče. Moramo da obezbedimo mir ekipi koja ima još samo 15 dana da se pripremi za OI, a to je primarno takmičenje za nas ovoga leta. Apelujem na sve da se više ne osvrćemo na ono što je bilo u Malagi, već da gledamo kako da u Pekingu budemo spremni na sve - poručio je Šoštar.

Jedan od naših nekada najboljih arbitara Brana Petrović takođe smatra da je suđenje na meču bilo loše.

- Teško je bilo videti sve preko TV-a, ali očigledno je da je svirano mnogo kontrafaulova i da je kriterijum suđenja bio protiv nas. Nismo mogli da razvijemo igru, svako uplivavanje na pola terena bilo je kontrafaul, dok Crnogorcima to nisu svirali. Posebno se u tome istakao Italijan Salina. Takav čudan kriterijum uticao je na to da posle vođstva 4:2 padnemo i izgubimo ritam - kaže Petrović.

Selektor Dejan Udovičić, koji je posle finala toliko bio nezadovoljan sudijama da je rekao da ne želi ni imena da pominje, dan posle utakmice istakao je zadovoljstvo postignutim. On nije mogao da objasni razloge pada u našoj igri u drugom delu duela, kad su posle vođstva 4:2 dopustili da se Crna Gora vrati u meč.

- Ne želim da govorim o finalu, u kojem ste sve videli. Ali, realno gledano, svaka medalja je bitna. Zadovoljan sam kontinuitetom i drugim mestom na jakom šampionatu. Lako je sada biti pametan i pričati šta je trebalo uraditi. Bili smo u problemu s ličnim greškama, isprovocirani suđenjem. S druge strane, ne treba zaboraviti i da je Crna Gora imala veliki broj prilika koje nije realizovala - poručio je selektor Srbije.


Osvetićemo im se u Pekingu

Srpski vaterpolisti teško su podneli poraz u finalu Evropskog prvenstva u Malagi od Crne Gore, a posebno su bili kivni na sudije! Ipak, naši „delfini" poručuju da vremena za tugu nema i da će sve učiniti da osvoje ono što jedino nedostaje ovoj sjajnoj generaciji - zlatnu medalju na Olimpijadi.


„Oštećeni smo", „Nisu nam dali da igramo", „Ovo nije bio sport", govorili su Dejan Udovičić i njegovi izabranici posle meča. Jedino se Vanja Udovičić okrenuo našim greškama u igri o onome što sledi u budućnosti.

- Nismo pobedili sebe. Dozvolili smo da se igra razvije onako kako nam nije odgovaralo. Nemamo vremena da tugujemo pošto nam sledi Olimpijada u Pekingu - rekao je Udovičić.

Najsvetlija tačka u srpskom timu u finalu i tokom većeg dela šampionata bio je fenomenalni golman Denis Šefik, koji je sa 64 odsto uspešnosti odbrane bio ubedljivo najbolji čuvar mreže na turniru. Šefik uzrok bolnog poraza od bivših saigrača, pored suđenja, vidi i u istrošenosti igrača.

- Oni su fenomenalna ekipa, fanatično su se borili i iskoristili šanse. Mi smo se istrošili protiv Mađara, a potom i u finalu kad su igrani produžeci. Ali, i protiv sudija - rekao je Šefik, koji igra u crnogorskoj ligi, u kojoj brani boje Budvanske rivijere.

Četiri dana odmora za „delfine"

Vaterpolisti Srbije doputovali su sinoć kasno iz Malage preko Frankfurta u Beograd. „Delfini" su dobili četiri dana odmora, a ponovo će se okupiti u subotu na Banjici, odakle će otići na četvorodnevni trening u Barselonu, posle čega sledi nastavak priprema za OI. Peking je prilika da se jedan deo ove zlatne generacije srpskih vaterpolista, posle bronze u Sidneju 2000. i srebra u Atini 2004, oprosti sa najsjajnijim odličjem.

Crnogorci tražili zastavu sa Dačinim likom

Srpski vaterpolisti su na postolju primali srebrne medalje držeći između sebe zastavu sa likom povređenog saigrača Danila Ikodinovića i porukom „Pobedi, Dačo". U jednom trenutku i crnogorski vaterpolisti tražili su od svojih srpskih kolega zastavu sa podrškom Dači, jer su i on hteli da mu odaju počast, ali je nažalost nisu dobili. Naime, postoje samo dve takve zastave, jedna je bila kod naših igrača, a druga na tribinama na kojima su sedeli srpski navijači.


D. STOJMENOVIĆ
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #34 poslato: 16.10.2008. 14:45:55 »

http://www.b92.net/sport/vaterpolo/vesti.php?yyyy=2008&mm=10&dd=15&nav_id=323674


Vaterpolisti Aleksandar Šapić i Aleksandar Ćirić saopštili su da se povlače iz reprezentacije.

Srpski vaterpolisti su u emotivnom obraćanju javnosti kao razloge su naveli loš rad Saveza, prvenstveno Nenada Manojlovića. Istaknuti reprezentativci naveli su da su od 2000. godine osvojili mnogo medalja, a da je situacija u domaćoj vaterpolo organizaciji jako loša i da se nimalo ne popravlja.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #35 poslato: 17.12.2008. 15:20:33 »

http://www.b92.net/sport/vaterpolo/vesti.php?yyyy=2008&mm=12&dd=16&nav_id=334753

VSS glasao za Sovrovića i Marovića


Članovi skupštine VSS izglasali su poverenje predsedniku UO Veliboru Sovroviću, a za predsednika skupštine izabrali su Uroša Marovića.

Podršku je dobio i generalni sekretar Marko Stefanović koji je sa Sovrovićem lično zahtevao da se glasa o njihovom radu, pošto su se u prethodnom periodu "pojavile kritike na njihov račun". "Vaterolo ogranizacija mora da ima ljude koji će da rade u njenom interesu i zato smo želeli da glasate o poverenju. Želimo mirno da radimo do kraja našeg mandata", rekao je Sovrović.

Sovrovićev postojeći mandat ističe 2010. godine, a skupština mu je pružila jednoglasnu podršku za dalji rad.

Predsednik VSS podneo je skupštini izveštaj o radu saveza od 1. novembra 2006, kada je održana poslednja skupština, do danas.

"Rezultatski gledano, 2006, 2007. i ova godina su bile uspešne, kada se gledaju sve reprezentativne kategorije. Finanijski smo, takođe, imali uspešno poslovanje i sva sredstva smo trošili kako je i bilo predviđeno", objasnio je Sovrović.

Sovrović je, međutim, istakao da su ove godinu u srpskom vaterpolu obeležile i negativne stvari i sukobi pojednih igrača, zbog čega su neki odlučili da završe reprezentativnu karijeru.

"Imali smo neke negativne stvari i sukobe igrača u prošloj godini, pogotovo na Olimpijskim igrama. To je dovelo do povlačenja Denisa Šefika, Aleksandra Šapića, Aleksandra Chirića, uz ranije najavljen kraj reprezentativne karijere Vladimira Vujasinovića i tragediju Danila Ikodinovića. Da smo malo više 'peglali' odnose u reprezentaciji, možda bi neki igrači mogli još nastupati", kazao je on.

Predsednik UO VSS podsetio je da veliki problem za razvoj vaterpola predstavljaju loši uslovi za rad.

"U Beogradu radi samo jedan bazen, Banjica, a za Tašmajdan i 25. maj ne znamo kada će početi rekonstrukcija. Imamo problem i za rad reprezentacije, pošto nas pojedini bazeni po Srbiji ucenjuju i traže čak 18.000 dinara za sat vremena", naveo je on.

Sovrović je istakao da će VSS u sledećoj godini pomoći klubovima prve i druge lige u plaćanju troškova prevoza i takmičenja, kao i u obezbeđivanju opreme.

Novi predsednik skupštine VSS Uroš Marović, koji je na tom mestu zamenio preminulog Mirka Sandića, istakao je da je srpski vaterpolo u krizi i da svi organi moraju da počnu da rade na pronalaženju adekvatnih rešenja za njeno prevazilaženje.

"Želim kao predsednik da imam uticaj na rad saveza i moramo češće da održavamo sednice skupštine. Ako te ne budemo uradili ponovo će sve da 'padne' na UO. Skupština mora da obezbedi pomoć svim klubovima u zemlji", istakao je Marović.

"Nama kao skupštini mnogo su interesantniji klubovi, domaće prvenstvo. Prvo moramo da napravimo jake klubove, a tek onda dolazi vaterpolo na reprezentativnom nivou", dodao je Marović.

Marović je istakao da u bližoj budućnosti mora da se formira stručni savet, koji bi napravio analizu stanja u srpskom vaterpolu. Novi predsednik skupštine dodao je i da VSS mora aktivnije da radi na delegiranju predstavnika u međunarodne vaterpolo institucije.

Na skupštini je bilo reči i o formiranju udruženja klubova, kao i o formiranju lekarske komisije pri VSS-u.

Članovi skupštine, među kojima su bili predstavnici 21 kluba, usvojili su i izveštaj o finansijskom poslovanju VSS-a, kao i predlog kalendara takmičenja za 2009. godinu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #36 poslato: 19.06.2009. 15:02:42 »

http://www.b92.net/sport/vaterpolo/vesti.php?yyyy=2009&mm=06&dd=18&nav_id=366816


Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je SAD 10:7 (3:2, 4:2, 1:1, 2:2) i trećom pobedom obezbedila prvo mesto u A grupi na završnom turniru Svetske lige.

Srpski vaterpolisti su sjajnom odbranom i organizovanim napadom bili sigurni protiv olimpijskog vicešampiona i obezbedili prvo mesto u grupi koje im u četvrtfinalu donosi najlakšeg protivnika iz grupe B, reprezentaciju Južne Afrike. Najefikasniji u srpskom timu bio je Pjetlović sa tri pogotka, a još šest igrača je postiglo bar po jedan pogodak.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #37 poslato: 21.06.2009. 14:35:10 »

http://www.b92.net/sport/vaterpolo/vesti.php?yyyy=2009&mm=06&dd=20&nav_id=367149



SL: Srbija bez finala


Vaterpolisti Srbije izgubili su od Hrvatske 7:5 (3:1, 1:2, 2:1, 1:1), u polufinalu završnog turnira Svetske lige u Podgorici.

Ekipa Dejana Udovičića bila je u zaostatku tokom celog susreta, a tokom druge deonice bilo je i najvećih 4:1 za Hrvatsku. Srbija je odličnom odbranom u trećem periodu smanjila na samo gol zaostatka, ali u poslednjih osam minuta naša selekcija nije uspela da sustigne protivnika koji će u nedelju igrati u borbi za titulu.

Hrvatska je bolje počela utakmicu i već posle prve četvrtine i vođstva od 3:1 nagovestila pobedu.

Nekoliko puta u daljem toku utakmice izabranici Dejana Udovičića pokušali su da približe protivniku, ali su svaki put odigrali loše sa igračem više. Po jedan gol za Srbiju postigli su Andrija Prlainović, Vanja Udovičić, Duško Pijetlović, Živko Gocić i Slobodan Nikić.

Najbolji u hrvatskom timu bili su Srđan Antonijević i Sandro Sukno sa po tri gola, dok je Samir Barać dao jedan pogodak.

Protivnik Hrvatske u finalu biće Crna Gora koja je u drugom polufinalu bez problema pobedila selekciju SAD sa 10:6. Reprezentacija Srbije će u nedelju u utakmici za treće mesto igrati SAD u reprizi prošlogodišnjeg finala.

Srbija - Hrvatska 5:7

Bazen: Morača, gledalaca: oko 3.000, sudije: su Kiselji (Madjarska) i Kolatoni (Italija).

Srbija: Soro, P.Filipović, Gocić 1 , Udovičić 1, Gak, D.Pijetlović 1, Nikić 1, Aleksić , Radjen, F. Filipović , Prlainović 1, Mitrović, G.Pijetlović.
Hrvatska: Brzica, Burić, Bošković, Dobud, Buljubašić, Antonijević 3, Karač, Bušlje, Sukno 3, Barać 1, Hinić, Obradović, Pavić.

Igrač više: Srbija 14 (3), Hrvatska 13 (3).
Peterci: Hrvatska 2 (2).
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #38 poslato: 22.06.2009. 13:54:22 »

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je selekciju SAD 9:7 (2:2, 1:2, 4:2, 2:1), i tako zauzela treće mesto na završnom turniru Svetske lige u Podgorici.

U reprizi prošlogodišnjeg finala ekipu Dejena Udovičića predvodili su Andrija Prlainović sa tri i Živko Gocić sa dva pogodtka. Po jedan gol postigli su Duško Pjetlović, Stefan Mitrović i Vanja Udovičić. U ekipi SAD Bobinen i Azevedo postigli su po dva gola.
Sačuvana
Deporte
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Muškarac
Poruke: 419



« Odgovor #39 poslato: 14.07.2010. 15:16:32 »

http://www.b92.net/sport/vaterpolo/vesti.php?yyyy=2010&mm=07&dd=13&nav_id=445323




Svetski šampioni počeli šampionski




Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Južnu Afriku sa ubedljivih 22:0 (6:0, 6:0, 4:0, 6:0), na startu završnog turnira Svetske lige u Nišu.

Svetski šampioni iz Rima u Južnoj Africi nisu imali ozbiljnog protivnika, pa je duel prvog kola poslužio više kao solidan trening našim vaterpolistima.

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Vanja Udovičić sa četiri gola, a po tri su postigli Slobodan Nikić, Andrija Prlainović i Nikola Rađen.

Dva gola postigli su Duško Pijetlović, Boris Vapenski, Filip Filipović i Milan Aleksić, dok je jedan pogodak postigao Živko Gocić.

U prvoj četvrtini ekipa iz Južne Afrike uputila je tri šuta na gol Srbije, ali nijednom nije ozbiljnije ugrozila Slobodana Sora. Srbija je povela golom Filipvića iz peterca, a zatim su precizni bili Nikić, Udovičić, Aleksić i Prlainović.

Izabranici Dejana Udovičića su u drugoj četvrtini nastavili sa atraktivnom igrom i posle loših napada protivnika uglavnom iz kontranapada postizali golove. Dva gola u tom periodu postigli su Udovičić i Rađen, a mrežu su pogodili i Filipović i Prlainović.

Selektor Srbije je tokom meča često menjao postavu, a u trećoj četvrtini razigrao se Pijetlović koji je postigao dva gola. Golmana Grenta Blečera, koji je u nekoliko navrata uspeo da odbrani šuteve domaćih vaterpolista, savladali su još Gocić i Udovičić.

Vaterpolisti Južne Afrike su u četvrtoj četvrtini uglavnom iz daljine pokušavali da ugroze gol Srbije, ali ipak nisu uspeli da postignu pogodak. Reprezentativci Srbije su u poslednjoj deonici postigli šest golova. Vapenski je postigao dva pogotka, a mrežu su pogodili još Nikić, Prlainović, Rađen i Aleksić.

Ekipa Dejana Udovičića u drugom kolu igra protiv znatno ozbiljnijeg rivala, reprezentacije Hrvatske, a taj meč na programu je u sredu od 20 časova. Hrvatske je u prvom kolu poražena od Australije rezultatom 10:7.

U Grupi A selekcija SAD pobedila je vicešampiona sveta Španiju sa 7:3 (2:0, 2:2, 0:0, 3:1), dok je branilac titule u Svetskoj ligi Crna Gora bila bolja od Kine sa 16:4 (1:0, 3:3, 6:0, 6:1).

Pored duela Srbija - Hrvatska, u sredu se u grupi B igra i meč Australija - Južna Afrika koji počinje u 17 časova i 20 minuta. U grupi A u drugom kolu igraju SAD i Kina (16) i Crna Gora i Španija (18.40).
Sačuvana
Deporte
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Muškarac
Poruke: 419



« Odgovor #40 poslato: 16.07.2010. 15:45:55 »

Vaterpolisti Srbije osvojili su prvo mesto u B grupi superfinala Svetske lige nakon što su pobedili Australiju sa 8:6 (0:1, 5:1, 1:1, 2:3), a u borbi za plasman u polufinale igraće protiv selekcije Kine.
Sačuvana
Deporte
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Muškarac
Poruke: 419



« Odgovor #41 poslato: 18.07.2010. 16:02:13 »

Vaterpolisti Srbije igraće u finalu Svetske lige protiv Crne Gore nakon nove pobede nad Hrvatskom! "Delfini" su u žestokoj utakmici u Nišu slavili rezultatom - 14:11 (4:5, 4:3, 4:2, 2:1) i stigli do prilike da se bore za trofej protiv aktuelnih prvaka, kao i do direktnog plasmana na Svetsko prvenstvo!
Sačuvana
Deporte
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Muškarac
Poruke: 419



« Odgovor #42 poslato: 30.08.2010. 16:29:19 »

Vaterpolo reprezentacija Srbije uspešno je otpočela sa nastupima na Evropskom prvenstvu koje se održava u Zagrebu savladavši u prvom kolu Grčku sa 13:5 (2:1, 4:2, 3:1, 4:1) uoči derbija sa Mađarskom.


Srbija: Soro, Avramović, Gocić 1, Udovičić 4, Vapenski, D. Pijetlović, Nikić 3, Aleksić, Rađen 1, Filipović 1, Prlainović 2, Mitrović, Pijetlović 1
Grčka: Calkanis, Milonakis, Papadogkonas 1, Miralis 1, Delakas 1, Funtulis, Afrudakis, Doskas 1, Murikis 1, Miteludis, Gunas, Kolomvos, Galanidis
Sačuvana
Deporte
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Muškarac
Poruke: 419



« Odgovor #43 poslato: 09.09.2010. 18:38:36 »

Posle velike pobede nad Crnom Gorom vaterpolo reprezentacija Srbije sa realnim optimizmom dočekuje polufinale Evropskog prvenstva u Zagrebu protiv domaćina.

Svesni kvaliteta reprezentacije Hrvatske, ambijenta u kojem će oko 5.000 navijača biti protiv njih ali i s verom u sopstvene snage smatraju da imaju šanse za uspeh.

Meč Hrvatska - Srbija igra se u četvrtak od 17.45 časova, dok u drugom polufinalu od 20.40 igraju Mađarska i Italija.



Sačuvana
Stranice: 1 [2]  Sve
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.51 sekundi sa 36 upita.