Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1] 2 3 ... 5
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Teniska reprezentacija Srbije  (Pročitano 40885 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« poslato: 10.07.2007. 16:12:06 »



    D A N A S

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Vranješ saopštio spisak za plej-of meč za popunu Svetske grupe.


Konačno kompletni



Jelena Janković, Ana Ivanović, Vojislava Lukić i Ana Timotić igraće za Fed kup tim Srbije protiv Slovačke u predstojećem plej-of meču za popunu Svetske grupe, koji se igra 14. i 15. jula u Košicama, saopštio je juče selektor ženske teniske reprezentacije Dejan Vraneš. Srbija će za mesto u Svetskoj grupi B prvi put igrati u najjačem sastavu, prvi reket naše zemlje je Jelena Janković, trenutno treća na svetu, a drugi Ana Ivanović koja je šesta na WTA listi. Srpske teniserke predvođene Jankovićevom, a bez Ivanovićeve, uspele su da pre dva meseca budu bolje na turniru u Bugarskoj od Estonije, Slovenije i Rumunije i tako obezbede mesto u plej-ofu. Njihove protivnice u Košicama predvodiće Danijela Hantuhova, deseta teniserka sveta.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #1 poslato: 11.07.2007. 14:57:34 »



   A ovo su Vojislava Lukić i Ana Timotić.

   
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #2 poslato: 12.07.2007. 15:35:50 »



   K U R I R



BEZ ANE


Ivanovićeva ne igra u Fed kupu protiv Slovačke zbog povrede meniskusa

Srpska teniserka Ana Ivanović definitivno neće igrati za Fed kup reprezentaciju u plej-of meču za popunu Svetske grupe II protiv Slovačke, jer ima problema s meniskusom. Zbog zdravstvenih tegoba pete igračice sveta, Srbija će narednog vikenda biti znatno oslabljena, pa će sav teret ponovo pasti na ionako umornu Jelenu Janković. Koja igračica će zauzeti mesto Ivanovićeve, nismo uspeli zvanično da saznamo, jer smo ekspediciji koja je već otputovala u Košice prvi saopštili ovu lošu vest, za koju nisu imali odgovor.

- Nažalost, imam ozbiljnijih problema s kolenom i doktori su mi rekli da će oporavak trajati dve nedelje. Veoma sam razočarana što neću moći da igram u Fed kupu, jer sam imala veliku želju da to učinim, posebno zato što se radi o veoma važnom meču. Ostaću u Italiji na terapijama, a zbog povrede propustiću i turnir u San Dijegu. Očekujem da ću prve nedelje avgusta moći da nastupam na turnirima i da ću biti spremna da odbranim titulu na turniru u Torontu - rekla je Ana na svom oficijelnom sajtu i dodala da će sada imati vremena da poseti svoje rođake u Beogradu.

Ivanovićeva je istakla da je u odluci da preskoči ovo takmičenje podržava i Teniski savez Srbije, a da joj je predsednik Slobodan Živojinović poslao divnu poruku, zbog koje se oseća bolje.
      

NEVAŽEĆI PLAKATI

Slovaci su još odavno napravili plakate za ovaj događaj, a na njima se nalaze fotografije Danijele Hantukove i Ana Ivanović. Sada će morati ekspresno da ih menjaju.
Stil arena, u kojoj će biti igran meč Slovačke i Srbije, otvorena je pre 15 meseci i ima 8.373 sedišta, a u njoj će biti održano Svetsko prvenstvo u hokeju na ledu 2011. godine. Ulaznice za teniski meč staju 100 i 200 slovačkih kruna (245 i 490 dinara) za oba dana.
      
   
   

Veći deo srpske ekspedicije juče oko podneva je stigao u Košice, ali kad smo pozvali sportskog direktora Aleksandra Bolića, on je bio zatečen i rekao nam je da nema nikakvu informaciju i da će tek kasnije imati komentar na novonastalu situaciju. Trenutno su u Slovačkoj selektor Dejan Vraneš, stručni štab, kao i dve teniserke Vojislava Lukić i Ana Timotić, a dolazak Jelene Janković očekuje se danas.

Za razliku od srpskog selektora, koji nije ni želeo da razmišlja šta bi moglo da ga zadesi, njegov slovački kolega je bio korak ispred. Naime, Mojmir Mihal je na treninge reprezentacije pored Danijele Hantukove, Dominike Cibulkove, Magdalene Ribarkove i Žanet Husarove pozvao još Janu Juricovu i Suzanu Kucovu, ali Vraneš smatra da je to taktiziranje. Nedavno se pojavila informacija da bi prvi reket Slovačke i 12. teniserka sveta Hantukova mogla zbog zdravstvenih problema takođe da propusti meč, ali zasad iz rivalskog tabora ne stižu nikakve zvanične informacije.

(A. P.)
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #3 poslato: 13.07.2007. 14:48:40 »



     K U R I R


   

MISTERIJA OKO IVANOVIĆEVE



Dva dana pred meč Fed kupa Slovačka - Srbija neizvesno Anino učešće

Dva dana pre početka Fed kup meča između Srbije i Slovačke nije poznato da li će Ana Ivanović nastupati za nacionalni tim u borbi za ulazak u Svetsku grupu II. Otac mlade teniserke Miroslav Ivanović rekao je juče da je Ana na intenzivnoj terapiji i da se lekari danas ponovo sastaju te će se iza podneva znati njihov konačan odgovor.
- Ana u četvrtak ima kontrolu. Radi intenzivne terapije, po tri-četiri puta dnevno, i svi se nadamo da će njeno koleno biti u redu. Konzilijum lekara sastaje se danas u podne i trebalo bi da kaže svoj odgovor, a potom ćemo razgovarati sa ljudima iz Saveza i doneti konačnu odluku - izjavio je Ivanović za Kurir.

U utorak oko pet sati na oficijelnom sajtu Ane Ivanović pojavio se tekst njenog dnevnika, u kome je sa žaljenjem istakla da neće moći da igra u Košicama, kao i to da je o tome obavestila Teniski savez Srbije. Članovi naše ekspedicije u Košicama nisu želeli da daju nikakve komentare na ovu temu, a tekst je ekspresno sklonjen sa interneta.

- To je bila greška momka koji radi sajt - bilo je sve što nam je o ovome rekao Miša Ivanović.
Samo je ostalo nerazjašnjeno ko je pogrešio i kako, s obzirom na to da se to vodi kao Anin dnevnik. Takođe je interesantno da je sa sajta uklonjen i logo Federejšn kupa kao sledećeg takmičenja Ivanovićeve, pa sada pod tim odeljkom stoji Vimbldon (?!). Verovatno je i to greška zaposlenih "Kubus medija", koji su zaduženi za Aninu internet prezentaciju.
      

HANTUHOVA ODLUČUJE U PETAK

Najbolja slovačka teniserka Danijela Hantuhova priključiće se reprezentaciji tek u petak, pišu tamošnji mediji, a istu informaciju su dobili i članovi srpske ekspedicije. Drugi reket Slovačke biće 18-godišnja Dominika Cibulkova, trenutno 76. teniserka sveta, za koju se takođe priča da je povređena.
Žreb za Fed kup meč između Slovačke i Srbije zakazan je za petak u jedanaest sati u Stil areni i do tada bi trebalo da sve nedoumice oko sastava budu razrešene. Prvi meč zakazan je za subotu u šest sati.
      

   
         
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #4 poslato: 14.07.2007. 15:50:01 »



   B L I C


Sutra igraju Hantuhova i Timotićeva, pa Jankovićeva i Cibulkova


Najbolja teniserka Slovačke Danijela Hantuhova i srpska teniserka Ana Timotić igraće sutra od 16 sati prvi singl meč duela te dve reprezentacije, u borbi za mesto u Svetskoj grupi Fed kupa.
Žrebom u Košicama, gde će se sutra i prekosutra igrati meč plej-ofa za popunu Svetske grupe, odlučeno je da najbolja teniserka Srbije Jelena Janković igra drugi singl meč sa drugim reketom Slovačke Dominikom Cibulkovom.
U nedelju od 14 sati igraće Hantuhova i Jankovićeva, a potom Cibulkova i Timotićeva. Na kraju dana igraće dubl za koji su prijavljene Hantuhova i Zanet Husarova sa slovačke strane i Jankovićeva i Vojislava Lukić sa srpske strane.
Selektor Srbije Dejan Vraneša rekao je da su teniserke spremne za meč sa Slovačkom.
"Nisam očekivao da ćemo igrati bez Ane Ivanović, ali verujem u moj tim, u moje igračice, borićemo se do kraja i imamo šanse da pobedimo", rekao je Vraneš.
Selektor Slovačke Mihal Moimir izrazio je zadovoljstvo žrebom, zbog toga što će prvi meč igrati Hantuhova.
"Nas je iznenadila vest da Ana Ivanović neće igrati za Srbiju, ali opet, to ništa ne znači, jer srpski tim je jak. Treba ozbiljno pritupiti meču i pobediti ih", dodao je Moimir.
Najbolja srpska teniserka Jelena Janković rekla je da nema nikakvog značaja to što će ona sutra igrati drugi meč.
"Nadam se samo da ću dati svoj maksimum, jer se ni ja ne osecam baš najbolje. Ovo je Fed kup i sve je moguće. Videćemo šta će na kraju biti", dodala je ona.
Prvi reket Slovačke Danijela Hantuhova, koja je jutros doputovala u Košice, ocenila je da su šanse oba tima za prolazak u Svetsku grupu izjednačene. "Ne moze se predvideti šta će biti, svaki poen će biti jako važan", rekla je.
Jankovićeva je trenutno treća tensierka sveta, ali Srbija ne može da računa na Anu Ivanović, petu na WTA listi, koja se povredila na Vimbldonu i mora da propusti ovaj duel sa Slovačkom.
Hanuhova je trenutno 12. tensierka sveta, a sa Jankovićevom se do sada na WTA turu sastajala dva puta, uz jedan poraz (2004. godine) i jednu pobedu (2006. godine).
Cibulkova je 76. na WTA listi, a Ana Timotić 442.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #5 poslato: 15.07.2007. 16:10:31 »



   B L I C




Jankovićeva dobila teniski rat u Slovačkoj


Bravo Jelena!


Bravo za Jelenu Janković! Srpska teniserka je ostavila srce na terenu u Slovačkoj, posle pravog rata protiv Dominike Cibulkove, naša najbolja igračica je uspela da slavi sa 7:5, 1:6, 9:7 i izjednači rezultat na 1:1 u Federejšn Kupu.

Preko tri ipo sata bilo je potrebno trećoj teniserki sveta, kako bi savladala Cibulkovu (78), koja je pružila možda i najbolju partiju u karijeri. U meču, koji je u nekoliko navrata bio prekidan kako bi se ukazala medicinska pomoć jednoj ili drugoj igračici, sa linijskim sudijama koji su imali čudne kriterijume, Jelena je praktično sa suzama u očima stigla do velike pobede. Ona bi već danas trebalo da izađe na teren (14) protiv Danijele Hantuhove, ali posle jednog od najdužih mečeva u istoriji FED Kupa, pitanje je koliko će naša najbolja teniserka biti spremna i da li će selektor Dejan Vraneš odlučiti da je ipak odmori kako ne bi došlo do povrede. Niko od prisutnih nije očekivao takvu borbu, pa ni sama Jelena Janković. Tačno 63 minuta se znojila u prvom setu, pravila brejkove i morala je da igra najbolje što može ne bi li nekako slomila žilavu protivnicu koja je na momente igrala vrhunski.
Cibulkova je u drugom setu bila ubedljiva 6:1, a u trećem setu, bilo je očigledno koliko su obe teniserke iscrpljene. U trenucima kada su Jelenu samo dva poena delila od pobede, našoj teniserki je morala da bude ukazana medicinska pomoć, prekid je potrajao desetak minuta, a na kraju Jankovićeva je došla do pobede. Pre nego što je Jelena izašla na teren, teniska reprezentacija Slovačke povela je protiv Srbije sa 1:0. Kao što se i očekivalo, Danijela Hantuhova je donela taj poen, Ana Timotić nije uspela da pruži značajniji otpor favorizovanoj Hantuhovoj. Dvanaesta teniserka sveta je odradila posao za manje od sat vremena pobedivši sa 6:1, 6:2. Ostali rezultati plej-ofa za popunu Svetske grupe FED Kupa: Australija - Ukrajina 0:2, Argentina - Kanada 2:0, Hrvatska - K. Tajpej 1:1.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #6 poslato: 16.07.2007. 16:23:18 »



   K U R I R




NATČOVEK


Jelena Janković dala sve od sebe da odvede Srbiju u Svetsku grupu Fed kupa, ali joj telo nije izdržalo


Jelena Janković ponovo je bila heroj reprezentacije Srbije u Federejšen kupu. Ipak, treći reket sveta se povredila prvog dana susreta sa Slovačkom i nije uspela da pomogne da se naš tim plasira u viši rang takmičenja. Džej Džej je u subotu igrala iscrpljujući meč protiv Dominike Cibulkove (7:5, 1:6, 9:7), na kraju kojeg se i povredila, te zbog bola u primicaču nije bila u mogućnosti da drugog dana igra protiv Danijele Hantukove.

- Dala sam sve od sebe i igrala nadljudskim naporima. Moja povreda nije teže prirode, kao što se isprva činilo, ali nikako nisam mogla da igram drugog dana. Sada mi predstoji odmor i trebalo bi da nastupam već na turniru u San Dijegu - rekla je Jelena Janković, koja je u Košicama do kraja ostala da bodri svoje saigračice.
Jeleni je veoma žao zbog spleta nesrećnih okolnosti, usled kojih druga srpska teniserka iz top pet Ana Ivanović nije mogla da nastupi u ovom Fed kup meču. Da je makar jedna bila fit, verovatno bi uspele da se plasiraju u viši rang.
      

SLOVAČKA POBEDILA, KOLABIRALA I LUKIĆEVA

Reprezentacija Slovačke pobedila je Srbiju sa 3:1 u baražu za Svetsku grupu Fed kupa. Prvo je 12. teniserka sveta Danijela Hantuhova lako izašla na kraj s našom igračicom Vojislavom Lukić i slavila sa 6:0, 6:2, posle sat vremena igre. Lukićeva, koja je zamenila Jelenu Janković, kolabirala je početkom susreta, ali je posle ukazane pomoći nastavila meč. Odlučujući poen Slovakinjama donela je Dominika Cibulkova pobedom nad Anom Jovanović sa 6:4, 6:2.
      
   
   

- Žao mi je što se Ana povredila, jer bi sve bilo mnogo drugačije i verujem da bismo prošle dalje. Posle prvog dana vodile bismo sa 2:0 i bio bi nam potreban samo jedan poen drugog dana, tako da ne bi bilo važno da li ja igram - dodala je Jankovićeva.
Najbolju srpsku teniserku su na početku susreta sa Slovačkom gledaoci u Stil areni pozdravili gromoglasnim aplauzom, ali su je zato propisno izviždali dok je igrala protiv njihove Lukićeve (što u prevodu na srpski znači prezime Cibulkova). Navijači u Košicama su često dobacivali tokom poena, ali i zvižducima pokazali Jeleni da im se ne dopada što leži povređena.

- Publika nije teniski kulturna i njihove reakcije su doprinele da se dodatno iznerviram. Zviždali su mi kada sam ležala povređena, što nije u redu. Znam da je ovo reprezentativno takmičenje i da se navija žešće nego na turnirima, ali treba da postoje neke granice.
   
         
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #7 poslato: 17.07.2007. 15:43:48 »



   B L I C



Fed kup će biti naš


Ana IvanovićJako sam razočarana što nisam igrala u meču protiv reprezentacije Slovačke na Federejšn kupu odigranom minulog vikenda u Košicama.
Nema nikakve dileme da Srbija zaslužuje Svetsku grupu. Ove godine smo bili jako blizu,
međutim, verujem da ćemo vrlo brzo ostvariti taj cilj. Naš pojedinačni rejting govori
da možemo biti u uskom krugu najboljih svetskih selekcija.
Bol u kolenu sam osetila još na Vimbldonu, kada sam pila lekove, ali sam tek
posle na magnetnoj rezonanci videla koliko je povreda ozbiljna i doktor mi je zabranio da igram.
Oporavak će verovatno trajati tri nedelje, tako da nije izvesno kada ću početi da igram na turnirima u SAD. Bez obzira na ovaj poslednji poraz naše reprezentacije u Slovačkoj,
ponavljam, sigurna sam da će se ženska teniska reprezentacija vrlo brzo plasirati u Svetsku grupu Fed kupa. I na tome nećemo stati: osvojićemo taj prestižni trofej. Imamo snagu i kvalitet za to!
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #8 poslato: 18.07.2007. 16:30:52 »



   K U R I R


GORDOST I PREDRASUDE


Srpska teniserka Jelena Janković pokazala svima kako bi trebalo da izgleda borba jednog sportiste u dresu sa nacionalnim obeležjima

Proteklih dana sportska javnost, ali i kompletna Srbija imala je prilike da vidi dva dijametralno suprotna poimanja pojma patriotizma. Dok su pojedini košarkaši zahvaljivali na pozivu za učešće u reprezentaciji, najbolja srpska teniserka Jelena Janković svesno je žrtvovala zdravlje i karijeru zarad pokušaja da Srbiju odvede u viši rang takmičenja poznatog kao Fed kup. Našu Srbiju. Njenu Srbiju.
Nema potrebe nastavljati sa dizanjem u nebesa velikog patriotskog gesta naše igračice niti nam je to cilj, a verujemo da ni Jeleni ne gode takve priče. Ipak, ono što je učinila za svoju zemlju zaslužuje da se još jednom okrenemo herojskom delu. Ali i da uporedimo odnos JJ prema nacionalnom grbu sa odnosom košarkaških zvezda i zvezdica koje su odlučile da, iz milion razloga, ne obuku dres reprezentacije.

Ako ćemo pravo, trebalo bi da bude obrnuto. Jer, košarkaši su ipak ponešto i dobili od ove Srbije, ili svoje države bez obzira kako se zvala u vreme njihovog stasavanja, dok su teniseri uglavnom bili prepušteni sami sebi. I onda se desi da ti onaj koga si od malih nogu hranio okrene leđa, a onaj koji je, u najmanju ruku, bio zapostavljen izađe na "branik otadžbine" i s ponosom reprezentuje Srbiju.
      

SLAVNIĆ: JELENA JE VOJNIK

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Zoran Slavnić, kome su otkazi pozvanih igrača i odbijanje nastupa u nacionalnom dresu zadali najviše glavobolja, ocenjuje nastup Jelene Janković kao ekstremno pozitivan primer.

- Jelenin primer je ekstremno pozitivan i ne možemo očekivati da imamo mnogo takvih slučajeva. Ja imam drugačiji pogled na sport. Za mene je to igra, ali kada nosiš dres svoje zemlje, onda proradi adrenalin i postaješ vojnik koji nema prava da misli na svoje žrtve - kaže Slavnić.
      
   
   

Ukratko, Jelena je pre nastupa za reprezentaciju u Fed kupu već odigrala više od 60 mečeva, ali joj taj neverovatan broj, kao ni povreda leve butine koju vuče već neko vreme nisu bili prepreka za nastup za reprezentaciju. Njen nastup u duelu sa Slovakinjom Cibulkovom mogao bi da nosi nesagledive posledice. Posle zaista herojske borbe koju nam je Jelena prikazala možemo samo da joj poželimo potpuni oporavak i nastavak karijere. A košarkašima koji su se "zahvalili" na pozivu za nastup u dresu Srbije da poručimo da bi trebalo da se ugledaju na Jelenu. Ili, da pročitaju i prouče stihove koji se uče u prvim razredima osnovne škole, a koje je jednom davno napisao Ljubivoje Ršumović: "Domovina se brani lepotom i čašću i znanjem, domovina se brani životom i lepim vaspitanjem..."


   
         
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #9 poslato: 24.07.2007. 21:01:30 »




      Hm, naša Vojislava Lukić ne igra tenis nešto posebno, ali zato lepo izgleda.   happy15
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #10 poslato: 11.08.2007. 16:06:54 »

B L I C



Bogdan Obradović novi selektor srpske Dejvis kup selekcije


Autor: Beta



Dosadašnji koordinator juniorskih selekcija u Teniskom savezu Srbije Bogdan Obradović postavljen je za novog selektora nacionalne Dejvis kupe reprezentacije, saopštio je danas TSS.
Obradović, koji je u mlađim kategorijama već radio sa sadašnjim Dejvis kup reprezentativcima Srbije, na mestu selektora naslediće Dejana Petrovića, koji je juče podneo ostavku.
Upravni odbor TŠ je prihvatio ostavku Petrovića, koji je svoju odluku obrazložio privatnim obavezama prema igračima koje trenira i "novonastalom nepovoljnom atmosferom u reprezentaciji".
Petrović nije precizirao kakva ga je to atmosfera primorala da napusti Dejvis kup reprezentaciju Srbije, koja će se od 21. do 23. septembra boriti sa Australijom za ulazak u Svetsku grupu tog takmičenja.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #11 poslato: 19.08.2007. 15:27:44 »

K U R I R

PILIĆ UZ SRBIJU

Poznati svetski teniski stručnjak potvrdio da će biti savetnik Dejvis kup reprezentacijenaše zemlje u meču protiv Australije

Nikola Pilić, jedan od najpoznatijih teniskih trenera u svetu, biće savetnik reprezentacije Srbije u Dejvis kupu, saznaje Kurir. Poznati i iskusni stručnjak izrazio je veliku želju da pomogne Srbiji protiv Australije u najvažnijem meču za naš tenis.
Nikola Pilić se trenutno nalazi u Americi na ATP turniru u Nju Hejvenu sa svojim pulenom Letoncem Ernestom Gulbisom. Bez obzira na veliku vremensku razliku i umor, rado je pristao da priča za Kurir.
- Želim da pomognem srpskom tenisu, jer u Dejvis kupu Srbija ima veliku šansu da uđe u najjaču grupu. Dolazim na poziv Srđana i Novaka Đokovića da pomognem selektoru Bogdanu Obradoviću i organizujem reprezentaciju za duel sa Australijancima - rekao je Nikola Pilić za Kurir i dodao:
      

VIDEO SE SA SVIM IGRAČIMA

Nikola Pilić je već obavio razgovore sa svim srpskim teniserima. Najviše vremena proveo je sa Novakom Đokovićem i Nenadom Zimonjićem u Sinsinatiju, ali se video i sa ostalim kandidatima za srpski tim.
- Novak i Ziki bi trebalo u dublu da nam donesu poen i zato sam dosta razgovarao sa njima. Razgovarao sam i sa Troickim u Umagu, a da on i nije znao zašto govorim sa njim. Ovde u Nju Hejvenu videću se sa Tipsarevićem, koga znam odranije. Poznajem i ostale kandidate, Bozoljca i Pašanskog - otkrio nam je Nikola Pilić.
      
   
   

- Srbija ima velike šanse da eliminiše Australiju, ali nam to neće lako poći za rukom. Oni su više od 70 godina u najjačoj grupi, imaju Hjuita, Gučionija i sjajan dubl. Potrebno je da osvojimo tri poena, da verujemo u sebe i napravimo vruću atmosferu.

Prema saznanjima Kurira Nikola Pilić bi u bliskoj budućnosti mogao i da preuzme brigu o teniskoj reprezentaciji Srbije, pošto je u odličnim odnosima sa predsednikom TSS Slobodanom Živojinovićem i porodicom Đoković.

- Vrlo teško je izvodljivo da postanem selektor Srbije, mada bih to voleo. Postoje određena pravila ITF, po kojima bih morao da menjam pasoš, da tri godine živim u Srbiji... Ipak, i kao savetnik mogu mnogo da pomognem Srbiji.
Nikola Pilić je rođen u Splitu pre 68 godina i živa je legenda jugoslovenskog tenisa. Nakon što je završio igračku karijeru posvetio se trenerskom pozivu i u Minhenu otvorio akademiju. Jedini je teniski trener koji je sa dve različite reprezentacije osvojio Dejvis kup. To mu je pošlo za rukom sa Nemcima 1988, 1989. i 1993, kao i sa Hrvatima 2005. Novi cilj za Nikolu Pilića je da i sa Srbima bude najbolji na svetu.

Odlučujući meč za plasman u Svetsku grupu Dejvis kupa Srbija protiv Australije igra od 21. do 23. septembra u Beogradskoj areni. Pored Nikole Pilića organizatori su se potrudili da u Beograd dovedu Jelenu Janković, Anu Ivanović i Pata Keša, a radi se i na dolasku Monike Seleš.

A. RADONIĆ
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #12 poslato: 25.08.2007. 14:32:38 »

GLAS  JAVNOSTI



Gorčin Stojanović režiraće atmosferu na teniskom meču Srbije i Australije

Pakao po bontonu

Ne bih voleo da publika bude u šminkerskom raspoloženju. Potrudiću se da napravimo atmosferu kojom ćemo gostima dati do znanja da 18.000 ljudidostojanstveno usmerava svoju enegiju protiv njih, poručio je reditelj filmova „Stršljen“ i „Ubistvo s predumišljajem“

Bliži se dan odigravanja „sudbonosnog“ meča teniskih reprezentacija Srbije i Australije u okviru plej ofa Dejvis kupa i rukovodstvo Teniskog saveza Srbije ne želi nijednu sitnicu da prepusti slučaju. Pored Đokovića, Tipsarevića, Zimonjića, Pašanskog ili Bozoljca, novog selektora Bogdana Obradovića i njegovog savetnika, proslavljenog asa belog sporta Nikole Pilića, od 21. do 23. septembra u Beogradskoj areni u borbu za bolje sutra srpskog tenisa uključiće se još jedno slavno ime, pozorišni i filmski reditelj Gorčin Stojanović. Ovog puta on neće snimati film, već će biti zadužen za atmosferu, što nije mala stvar, jer pobednik ide u elitnu Svetsku grupu. Australija nikada do sada nije ispala, dok Srbija nikada do sada nije igrala u njoj. Pitali smo Gorčina Stojanovića kako misli da odradi svoj deo posla.

- Moja je želja da pre svega ispoštujemo teniski bonton, ali s druge strane i objektivnu navijačku strast koje će sigurno biti s obzirom na važnost meča i mogućnost da Srbija izbori plasman u Svetsku grupu-kaže Stojanović.

Reditelj filmova „Stršljen“ i „Ubistvo s predoumišljajem“ zna konkretno o čemu priča.

CAKE ZA RASPOLOŽENJE

Iako je do meča ostalo skoro mesec dana Gorčin Stojanović već sada može da otkrije nekoliko poteza kojima ima nameru da animira posetioce u Beogradskoj areni.

- Imam nekoliko caka, prvo, napravio bih koreografiju, kao na primer na fudbalskim mečevima, pa onda i način predstavljanja igrača, kada izlaze na teren uz svetlosne efekte i muziku. Uopšte, planiram i da lepo osvetlim prostor... Da na svaki, ali dostojanstven način izvršimo pritisak na protivnika..

- Želim da to uradimo na lep i kulturan način, ali ne kao što su to radili navijači u fudbalu i košarci. U glavi su mi slike mečeva protiv Bosne u Beogradu i Partizanovog izbacivanja iz Kupa UEFA. Bez obzira što teniseri do sada nisu bili visoko plasirani, očekuje ih značajan meč i teniska publika zna o čemu se radi... Potrudiću se da atmosfera ne bude akademska, ali takođe i da navijanje ne postane razulareno.

Gorčin Stojanović ističe da je video primere dobrog navijanja, kakvo bi on voleo da bude i u Beogradskoj areni.

- U svesti mi je navijanje francuske teniske publike na Rolan Garosu, koji, istina, nije takmičenje kao Dejvis kup, a drugi primer je navijanje hrvatskih navijača one godine kada je Ivanišević osvojio Vimbldon. Publika je bila na ivici incidenta, što je neuobičajeno za „ vimbldonsku kulu od slonovače“, ali oni su sasvim dobro nosili Ivaniševića do pobede... Voleo bih da se slično desi Đokoviću i Tipsareviću kada se ovde budu borili protiv Lejtona i družine. To će biti jako važno. Ne bih voleo da publika bude u šminkerskom raspoloženju. Potrudiću se da napravimo atmosferu kojom ćemo gostima dati do znanja da 18.000 ljudi dostojanstveno usmerava svoju enegiju protiv njih - poručio je reditelj Gorčin Stojanović.
Autor:
Nenad Matejić
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #13 poslato: 13.09.2007. 15:38:37 »

GLAS JAVNOSTI


Selektor Bogdan Obradović u subotu okuplja tenisku reprezentaciju Srbije

Đoković vodi u Svetsku grupu

Pod parolom „Jedna zemlja protiv čitavog kontinenta“, teniska reprezentacija Srbije okupiće se na poziv selektora Bogdana Petrovića u subotu u Beogradu. S namerom da u meču plej-ofa Dejvis kupa od 21. do 23. septembra pobede selekciju Australije i time izbore plasman u Svetsku grupu, najbolji teniseri naše zemlje, predvođeni Novakom Đokovićem, bez pogovora su se stavili na raspolaganje selektoru Srbije.

- Reprezentacija se okuplja u subotu do kada će biti gotov teren u Beogradskoj areni. Đoković je stigao, Zimonjić je ovde, uskoro očekujemo Janka Tipsarevića, a Troicki bi trebalo da do subote stigne iz Pekinga, gde igra na Otvorenom prvenstvu Kine - kaže za Glas selektor Bogdan Petrović.

Kakva je situacija s povredom Janka Tipsarevića, da li ćete na njega moći da računate?

- Janko je završio seriju terapija i trebalo bi da je sve u redu, međutim, pravo stanje ćemo saznati tek onda kada bude počeo s treninzima.

Bilo je najavljeno da će Australijanci, zbog privikavanja, stići ranije u srpsku prestonicu?

- Pa, oni su već stigli, ali ne svi. Samo njihova prethodnica, Kris Gučone i Piter Lučak, dvojica koja su igrala na turniru u Bukureštu. Ostatak, na čelu s Lejtonom Hjuitom, trebalo bi da stigne u petak ili subotu.

Da li u dogovoru s savetnikom Nikolom Pilićem spremate posebnu taktiku za odlučujući meč?

- Sigurno da ćemo povodom toga imati nekoliko sastanaka, na kojima ćemo pričati „šta i kako“. Jedna od taktičkih varijanti je bila i izbor terena od šljake koji nije omiljen našim protivnicima - rekao je selektor Bogdan Petrović.

RASPRODATE KARTE

Iako je za meč protiv Australije izabran najveći mogući pokriveni prostor u glavnom gradu, sva sedišta u Beogradskoj areni su rasprodata za sva tri dana programa. Prema najavi organizatora iz Teniskog saveza Srbije, duel između Srbije i Australije trebalo bi da prati oko 18.000 ljudi, što bi ujedno bio i rekord u posećenosti nekog meča Dejvis kupa.

Autor:
Nenad Matejić
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #14 poslato: 15.09.2007. 14:51:28 »

B 92


"Favoriti smo protiv Australije"


Prvi srpski reket i treći teniser sveta Novak Đoković prisustvovao je svečanom otvaranju prodavnice sportske opreme "Adidas" u centru Beograda i nakon toga izjavio da je naš nacionalni Dejvis kup tim favorit u meču protiv Austalije, koji se za plasman u Svetsku grupu igra od 21. do 23. septembra u "Beogradskoj areni". Đoković je podsetio da je Dejvis kup najveće ekipno takmičenje u "belom sportu" i ocenio da je "velika sreća" što meč za ulazak medju svetsku tenisku elitu Srbija igra pred domaćom publikom.

"Optimista sam zbog rezultata koje igrači iz naše postave u poslednjem periodu ostvaruju na medjunarodnoj sceni. Naravno, protivnika ne smemo potceniti, ali činjenica da ćemo meč igrati pred punom 'Arenom' ohrabruje. Pokušaću da Srbiji donesem prvi bod, dubl će biti veoma interesantan i u njemu gosti imaju blagu prednost, ali verujem da će konačan rezultat biti povoljan za nas", naveo je finalista US Opena.

Svečanosti su prisustvovali i predstavnici lidera u proizvodnji sportske opreme, Eduar Masije i Džim Latam, istakavši zadovoljstvo što je prvi igrač "Adidasa" na svetskoj teniskoj sceni doprineo svojim prisustvom promociji tog brenda i u srpskoj prestonici.

Predstavnici "Adidasa" uručili su Đokoviću dres sa natpisom "Srbija" koji će potpisan ostati izložen u prodajnom objektu u Knez Mihajlovoj ulici.

Talentovani igrač je naglasio da je "Adidas" njegov partner već duži niz godina i da je u toj opremi postigao najznačajnije rezultate.

"Čast je što sam ove godine postao i vodeći promoter ovog brenda u svetu tenisa i zajedno očekujemo da što pre prestignem vodeće na listi - Rožera Federera i Rafaela Nadala. Verujem u sebe i svoje partnere, ali svestan sam i da je put do vrha dug i težak", poručio je Đoković i potom podelio autograme najbržim učesnicima SMS konkursa "Ko je treći teniser sveta?".
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #15 poslato: 17.09.2007. 14:22:02 »

PRESS


"ARENA" RUŠI AUSTRALIJU

Srpski teniseri ubeđeni da će uz pomoć 19.000 ljudi pobediti Hjuita i kompaniju sledećeg vikenda u Dejvis kupu

Srpski teniseri uvereni su da će uz pomoć pune „Arene" sledećeg vikenda obezbediti mesto u Svetskoj grupi Dejvis kupa, prvi put od raspada SFRJ! Naša prva uzdanica, treći teniser sveta Novak Đoković, kaže da je podrška 19.000 ljudi sasvim dovoljan adut za pobedu protiv Australije.


- Za mene je igranje za reprezentaciju Srbije nešto posebno. Ne treba nikoga da potcenjujemo, ali mislim da smo favoriti. Najbolji australijski teniser i nekada „broj jedan" na ATP listi Lejton Hjuit je važan igrač i uvek u Dejvis kupu pruža odlične partije. Mi ćemo igrati na domaćem terenu pred 19.000 ljudi i biće nam potrebna podrška za pobedu - rekao je Đoković na konferenciji za novinare u beogradskom hotelu „In".

Prema njegovim rečima, Dejvis kup je jedino ekipno takmičenje u tenisu i ne mogu da se očekuju laki mečevi.

- Nije nas bilo u najjačoj grupi poslednjih 15 ili 20 godina, još od raspada Jugoslavije. Biće psihološkog pritiska na mene kao trećeg igrača u singlu, Zimonjića kao petog igrača u dublu, pa i na Tipsarevića. Mi smo favoriti i namestili smo uslove kako bismo u nedelju pobedili. Iskustvo Nikole Pilića mnogo će doprineti našoj reprezentaciji - dodao je Đoković.

Pilić, koji će savetovati selektora Bogdana Obradovića, ocenio je da Srbija ima snažnu ekipu.



- Igramo veoma važan meč. Moramo da odigramo protiv Australije vrlo dobro. Mi smo na papiru favoriti, ali neće biti lako da pobedimo - rekao je Pilić.

On je dodao da ne postoji veći „pritisak na svetu za tenisera" od toga kada u Dejvis kupu igra pred 20.000 ljudi koji očekuju pobedu, jer to je sasvim drugačije od nekog turnira.

- Novaku neće biti lako, jer će osećati veliki pritisak. Mislim da on to može da izdrži i da cela ekipa može, jer je stabilna - zaključio je Pilić.

Najbolji dubl igrač Srbije i peti na dubl ATP listi Nenad Zimonjić istakao je da je zadovoljstvo igrati u Beogradu, „našem rodnom gradu", i to protiv Australije.

- Nadam se da ćemo uz podršku publike doći do plasmana u Svetsku grupu. Imamo izvanredan tim. Dolazak Nikole Pilića za savetnika reprezentacije je veliki plus. Nama ostaje da se pripremimo i da ostanemo izvan zbrke u kojoj smo bili ovih dana - rekao je Zimonjić.

Obradović: Samo bez euforije

Selektor Bogdan Obradović smatra da nam euforija protiv Australijanaca nije potrebna.

- Mi jesmo favoriti prvenstveno zbog sjajnog Novaka Đokovića, izbora podloge (šljaka) i, naravno, podrške publike. Ipak, moramo da imamo na umu da je Australija teniska sila, da imaju mnogo veće iskustvo u ovakvim mečevima i sjajnog Lejtona Hjuita, koji je mnoštvo ovakvih mečeva prevalio preko glave. Sastav tima objaviću u četvrtak. Tipsarević vuče lakšu povredu, pa je za svaki slučaj naknadno pozvan Boris Pašanski.

Fakti

- Duel između Srbije i Australije igraće se od 21. do 23. septembra u „Areni" na zemljanoj podlozi

- Naša reprezentacija, pod imenom Jugoslavija, poslednji put je u Svetskoj grupi igrala 1991. godine, kada je u polufinalu bez hrvatskih igrača izgubila od Francuske 5:0

- Kao specijalan gost u „Areni" pojaviće se Boris Beker, a moguć je i dolazak Monike Seleš, Mihaela Štiha i Peta Keša

Reprezentacija Srbije juče je odradila prvi trening u „Beogradskoj areni".
(I. Đ. - AG.)
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #16 poslato: 19.09.2007. 15:32:06 »

KURIR


TENIS NA KREČU!!!

Podloga na kojoj će Srbija i Australija igrati Dejvis kup u Beogradu daleko je od idealne, iako je do početka meča ostalo još četiri dana

Šljaka u dvorani Beogradske arene još nije u idealnom stanju, iako je do okršaja u Dejvis kupu između Srbije i Australije ostalo još četiri dana. Teren na kome se već uveliko trenira na mnogim mestima nije prekriven šljakom, pošto je na površinu počeo da izbija kreč, iskorišćen kao primarna podloga.
Sportski direktor TSS Aleksandar Bolić uverava da će teren biti u redu najkasnije do srede i da će austrijska firma "Trikal", zadužena za postavljanje šljake, besprekorno odraditi svoj posao.

- Teren u Areni još nije legao, ali biće spreman za nekoliko dana, najkasnije do srede uveče. Austrijanci dobro rade i u njih ne treba sumnjati. Uostalom, u proteklih deset godina niko se nije žalio na njih. Verujem da ni mi nećemo imati primedbe - rekao je Aleksandar Bolić za Kurir.

TSS je u nedelju odlučio da uključi i klimu u Areni kako bi što pre isušio šljaku, a rad rashladnih uređaja po danu košta čak 6.000 evra.

- Dali smo sve od sebe da teren dovedemo u red, pa smo i u nedelju uključili klimu. Ona nije jeftina, ali mi nećemo da štedimo. Plasman u elitnu grupu Dejvis kupa mnogo donosi Srbiji, kako sa sportskog tako i sa materijalnog aspekta, koji nije bio zanemarljiv.

Jedan od radnika austrijske firme "Trikal" kaže za Kurir da postoje problemi s podlogom, ali da će biti rešeni.

- Prošlog utorka smo postavili 110 tona kreča i osam tona šljake, a teniseri su ušli u halu posle tri dana, pa nije ni bilo moguće da podloga dobro "legne". Kao sunce nam služi 14 kalorifera kojima sušimo šljaku. Klima nije uključivana do nedelje, ali verujem da će do petka sve biti u najboljem redu sa podlogom.

Australijski teniseri, koji već nekoliko dana treniraju u Beogradu, za svoje medije neprestano izjavljuju da je šljakasti teren u Areni u očajnom stanju i da je na njemu nemoguće trenirati. Tako je Lejton Hjuit svaki udarac i proklizavanje pratio sa uzvicima "Oh, moj bože" i "Od jednog udarca prave se čak tri kratera".

- Australijanci vrše pritisak. Znaju da smo favoriti, a njima se ne ispada iz prve divizije Dejvis kupa prvi put u istoriji. Znaju da će mnogo izgubiti ako budu poraženi, pa na sve načine pokušavaju da nas diskriminišu - zaključio je Bolić.

Supervizor Dejvis kupa Englez Majk Morisej izrazio je nadu da će teren biti vrlo brzo urađen po pripisanim standardima i da ne treba dizati nepotrebno tenziju.
      

MAŠA NOVAKOV MARKETINŠKI POTEZ?

Stručnjak za marketing u sportu Dušan Stojanović preporučio je Novaku Đokoviću da "prepiše" recept Borisa Bekera i počne da menja devojke kako bi se o njemu pisalo u novinama. Naime, tokom seminara o važnosti marketinga Stojanović je spomenuo Bekerov primer na šta je Novakov otac Srđan Đoković, koji je sedeo u prvom redu, dobacio:
- Vi to predlažete za Novaka da menja devojke?
- On je to već počeo turnirom u Njujorku i ovom ložom - uzvratio je Stojanović misleći na Mariju Šarapovu.
      
   
   

(A. R. - A. P.)
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #17 poslato: 20.09.2007. 14:49:29 »

KURIR


IGRAĆE I JANKO

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović potvrdio da ćemo protiv Australije nastupiti u najjačem sastavu

Srpski teniseri Novak Đoković i Janko Tipsarević igraće singlove prvog dana Dejvis kupa protiv Australije u Beogradskoj areni. Danas u podne je žreb za plej-of susret Svetske grupe, a jedinu nedoumicu predstavlja ko će u petak stati na crtu Đokoviću, pošto, za razliku od svog kolege Bogdana Obradovića, Džon Pitdžerald, selektor Australijanaca, nije otkrio karte. Srpski savezni kapiten je ostavio pod znakom pitanja potvrdu ko će igrati u paru sa Nenadom Zimonjićem, ali do subote ima još dosta.

- Sve je u redu. Nema problema u ekipi, počev od terena, koji je sve bolji, pa do igrača, koji su svi zdravi. Janko se oseća sjajno i biće naš drugi predstavnik u singlu. Za dubl nismo doneli odluku jer postoji prostor za još neke taktičke zamisli - rekao je Obradović.

Postojala je nedoumica da li će Janko Tipsarević biti u mogućnosti da igra singl, s obzirom na to da je duže vreme imao povredu rebarnog mišića, ali 53. igrač s ATP liste još u nedelju je rekao da je on potpuno fit, što je i dokazao proteklih dana na treninzima. Tipsarević će se u petak sastati s najbolje plasiranim australijskim teniserom Lejtonom Hjuitom, koga je već jednom prilikom pobedio, na turniru u Indijan Velsu.

Selektor Srbije Bogdan Obradović i njegov savetnik Nikola Pilić tvrde da još nisu odlučili da li će zajedno s Nenadom Zimonjićem u dublu igrati Đoković, s kojim je već imao priliku da se uvežba na dva turnira. S obzirom na to da prema pravilima Dejvis kupa tim može da pravi izmene u okviru ekipe sat vremena pre početka meča, možda će sastav dubla diktirati događanja prvog dana takmičenja.

(A. P.)
   
         
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #18 poslato: 21.09.2007. 15:11:58 »

BLIC




Novak na otvaranju


Autor: Blic online


Duel Srbije i Austrlije u okviru kvalfiikacija za svetsku grupu Dejvis kupa otvoriće meč najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića i Pitera Luščaka, 91 tenisera sveta.

"Igram protiv igrača koji najbolje igra na šljaci i sigurno će se potruditi da me što više izmori, jer me čekaju tri meča u tri dana. No optimista sam, ali moram da priznam da imam malu tremu jer su očekivanja velika, a i gledaće nas 20.000 navijača", rekao je Đoković.

Janko Tipsarević sastaje se u drugom meču prvog dana sa najboljim australijskim teniserom Lejtonom Hjuitom. Iako kako kaže voli da igra prvi, u ovom slučaju misli da smo imali sreće kod žrebanja.

"Mnogo će mi biti lakše da igram protiv Hjuita ako u tom trenutku već bude 1:0 za Srbiju"


Na sreću navijača Srbije Janko se potpuno opravio od povrede.
"Fit sam. Šest dana treniram punom parom a ni jednom nisam osetio bol", tvrdi Tipsarević

Njegov protivnik Lejton Hjutit je propustio prepodnevni trening zbog jučerašnje lakše povrede, ali prema sopstvenim rečima biće spreman.

"Veći problem je teren, koji je izuzetno loš. Podloga je mekana i nesigurna i ispod je standarda na koji smo navikli."

Obe ekipe šansu vide u dubl mečevima. Srbi pre svega zbog petog na ATP listi dubl igrača Nenada Zimonjića. Na drugoj strani Australijanci vide šansu u činjenici da Đoković i Zimonjić nemaju dovoljno iskustva u paru.

"Mislim da će dubl biti ključan. Moji igrači su u dobroj formi, puni samopouzdanja, a što je važno timski duh je na visokom nivou", rekao je selektor Skot Ficdžerald.

Selektor «ozija», jedan od igrača koji su 1986. u  Splitu porazili Jugoslaviju sa 3.2, nije želeo da prognozira konačan ishod

„Igrao sam protiv Jugoslavije pre skoro 21 godinu i tada je bilo veoma napeto. Meč je bio veoma izjednačen i mi smo pobedili. Sada je Srbija domaćin, ima bolje igrače i prednost domaćeg terena i opet će biti neizvestan meč. Ipak, ne mogu reći ko će pobediti, jer u Dejvis kupu to najčešće ne možete da predvidite, ali Srbija je favorit“.

Teren je isti za oba tima. To je pitanje kojim treba da se pozabavi glavni sudija (Majk Morisi). Svi igrači imaju svoje omiljene podloge. Pre šest godina gostovali smo u Brazilu i Hjuit je u tri seta pobedio tada najboljeg svetsog igrača na šljaci Gustava Kuertena".

Mekana šljaka
Najviše priče na žrebu posvećeno je kvalitetu podloge. Iako je dobavljač šljake promenjen ponovio se problem kao i pred meč sa Gruzijom. Meka jšljaka može da dovede do klizanja i lakšeg povređivanja.
"Teren je veliki problem, ali isto je za obe ekipe. Igrači su morali da pažljivije treniraju, a na sudiji je da odluči da li uslovi dobri", smatra Ficdžerald.
Da imaju problema sa podlogom priznali su i igrači Srbije, s tim što su Nole i drugari deo vremena za trening potrošili i na sređivanje terena.

Henli najbolji kuglaš
Reprezentacija Australije je veče pred žreb provela na kuglanju, a najbolji rezultat postigao je dubl igrač Henli.
"Možda ne igra najbolje tenis, ali je u kuglanju bio bez premca", rekao je Ficdžerald.

Program
Petak (13.00 h)
Đoković - Luščak
Tipsarević - Hjuit
Subota (15.00 h)
Đoković/Zimonjić – Henli/Hjuit
Nedelja (13.00 h)
Đoković - Hjuit
Tipsarević – Luščak
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #19 poslato: 21.09.2007. 22:39:29 »



   Srbija-Australija  1:0





     Čovek car        happy15
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #20 poslato: 22.09.2007. 14:47:06 »

PRESS


NOLETOV ŠOU U "ARENI"

Novak Đoković pobedio Pitera Lučaka sa 3:0 u setovima, a Janko Tipsarević posle četvoročasovne borbe ipak poražen od Hjuita 3:2

Nakon lako izgubljenog prvog seta, Tipsarević je pokazao zašto je svojevremeno važio za jednog od najtalentovanijih mladih tenisera sveta. Sjajna igra u naredna dva seta donela mu je vođstvo i činilo se da će Srbija odraditi veći deo posla oko plasmana u Svetsku grupu već prvog dana. Ipak, Janko je ostao bez snage, što je Hjuit iskoristio, dodao gas i u preostala dva seta prepustio našem igraču svega dva gema.

Selektor Srbije Bogdan Obradović, uprkos Tipsarevićevom porazu, bio je zadovoljan ostvarenim prvog dana.

- Janko je dao sve od sebe, ali ipak nije uspeo da na kraju izađe kao pobednik. Mislim da imamo prednost pred današnji dubl meč, jer je Nole mnogo svežiji od Hjuita. To je veoma važan duel za nas, jer će nam biti mnogo lakše da u nedelju u odlučujuće mečeve uđemo sa prednošću od 2:1 - rekao je Obradović.

Nole je svoj meč sa Lušlakom odradio rutinski, i nošen fantastičnom podrškom sa tribina uspeo je da bez mnogo zamaranja, posle tačno dva sata i 24 minuta borbe, dođe do trijumfa. Ipak, Nole je posle meča priznao da je imao veću tremu u "Areni" nego nedavno u finalu US opena u Njujorku.

- Hvala svima koji su došli, atmosfera je bila fenomenalna. Bio sam nervozniji danas nego kad sam igrao finale US opena. Drugačije je igrati za reprezentaciju nego obično. Prvi put igram u "Beogradskoj areni", bilo je sjajno... Idemo do pobede - poručio je Đoković odmah posle meča, pozdravljen ovacijama publike.

Naš teniser se u jednom momentu tokom meča, iznerviran dobacivanjem Australijanaca, okrenuo prema njima i upadljivim radovanjem proslavio poen.

- Možda sam postupio nerazumno u tom trenutku, ali dosta je frustrirajuće kada na tribinama imate ljude koji vas provociraju - istakao je Đoković.

Srbija je juče propustila priliku da maltene reši pitanje pobednika u duelu sa Australijom! Janko Tipsarević bio je na najboljem putu da iznenadi favorizovanog Lejtona Hjuita, vodio je 2:1 u setovima, ali je najbolji australijski teniser posle četvoročasovnog teniskog maratona ipak uspeo da trijumfuje 3:2, po setovima 6:2, 3:6, 4:6, 6:1, 6:1. Gotovo 20.000 gledalaca u "Areni" moralo je da se zadovolji pobedom Novaka Đokovića, koji je u prvom meču baraža za plasman u Svetsku grupu Dejvis kupa bez problema pobedio Pitera Lučaka 3:0 (6:1, 6:4, 6:2).

Tadić, Divac, Piksi, Terzić...

Privilegija je juče bila naći se u "Beogradskoj areni". U dvorani je sve vrvelo od poznatih faca, na čelu sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, koji je i otvorio duel. Osim predsednika, za Noleta, Tipsu i ostale naše tenisere navijali su i princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina, Vlade Divac, Dragan Stojković Piksi sa suprugom Snežanom, zatim Slobodan Živojinović sa suprugom Lepom Brenom, pa Zvezdan Terzić sa lepšom polovinom Cecom, onda Haris Džinović, Dragan Bjelogrlić, Lazar Ristovski, pa Milka Forcan, guverner Radovan Jelašić....
Ž. VUČKOVIĆ
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #21 poslato: 23.09.2007. 15:18:58 »

B 92


Pobeda srpskog dubla!




Teniska reprezentacija Srbije vodi rezultatom 2-1 posle dva dana borbe u Dejvis kup meču sa Australijom. Srpski dubl Novak Đoković - Nenad Zimonjić pobedio je u četiri seta Lejtona Hjuita i Pola Henlija - 3:6, 6:4, 6:3, 6:2. Srbiji je za plasman u Svetsku grupu potreban još jean poen, a u nedelju su na programu singl mečevi Đoković - Hjuit i Tipsarević - Lučak.

Australijski par mnogo bolje je počeo meč i brzo stekao dva brejka prednosti (po jedan svakom od igrača Srbije) u prepunoj Areni. Hjuit je servirao za set, ali je srpski tim vratio jedan brejk. Ipak, u devetom gemu je Henli zadržao koncentraciju i doneo svom timu set, u kojem je jedini sačuvao svaki servis-gem.

Već na startu drugog seta australijski par ponovo oduzima servis Đokoviću, ali je verovatno ključni trenutak bio ribrejk u četvrtom gemu, kada je servis konačno izgubio i Henli. Usledila je euforija u dvorani, koja je pretočena u set za srpski tandem.

Treći set počeo je odlično za domaću ekipu, koja je uspela da napravi brejk i zatim sačuva prednost kroz ceo set. Pritisak sa tribina na australijski tim počeo je da se oseća i na startu četvrtog seta Srbija stiče vođstvo od 5:1, uz dva brejka prednosti. U finišu Srbija je rutinski sačuvala vođstvo i došla u sjajan položaj.

Prvi meč poslednjeg dana Đoković i Hjuit igraju od 13 časova. Biće to njihov treći duel u karijeri (1-1), a prvi na zemlji. Pobeda našeg igrača omogućila bi da poslednji meč izgubi takmičarsku važnost. U slučaju Hjuitovog trijumfa, Tipsarević i Lučak odlučuju o učesniku svetske grupe Dejvis kupa. Treneri zadržavaju pravo na izmenu nekog igrača u poslednjem meču.

Teniseri iz Srbije poslednji put su nastupali u najvišem rangu Dejvis kupa još 1992. godine.
Sačuvana
knezofil
Mel
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Poruke: 571


srednji je prednji ako ispred njega ima pozadi


« Odgovor #22 poslato: 23.09.2007. 19:47:18 »

j**es zemlju kad nam ide tenis a basket prs'o smile Do skoro niko nije znao ni pravila, niti je odgledao jedan ceo teniski mec.

ubedjen sam, da kad bi postali velesila u bocanju ili kuglanju, to bi postao popularan sport i klinci bi masovno poceli da treniraju!

Citat

Privilegija je juče bila naći se u "Beogradskoj areni". U dvorani je sve vrvelo od poznatih faca, na čelu sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, koji je i otvorio duel. Osim predsednika, za Noleta, Tipsu i ostale naše tenisere navijali su i princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina, Vlade Divac, Dragan Stojković Piksi sa suprugom Snežanom, zatim Slobodan Živojinović sa suprugom Lepom Brenom, pa Zvezdan Terzić sa lepšom polovinom Cecom, onda Haris Džinović, Dragan Bjelogrlić, Lazar Ristovski, pa Milka Forcan, guverner Radovan Jelašić....

a ti ljudi samo prate uspesne sportove kako bi se videli...  dok skoro su svi oni isli na odbojkaske meceve, dok smo redjali zlata, da ne pricam o basketu...  sad su odjednom poznavaoci tenisa

Svaka cast Janku Tipsarevicu, borio se protiv vrh tenisera (Hewitta), i daleko od toga da se obrukao, na momente je i on licio na top10 igrcaca.
Bas me zanima dokle cemo sledece godine dogurati i davis kupu
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #23 poslato: 23.09.2007. 23:49:56 »




Novak uveo Srbiju u Svetsku grupu

Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u Svetsku grupu Dejvis kupa pošto je trijumfovala nad selekcijom Australije. Odlučujući, treći poen srpskom timu doneo je Novak Đoković posle pobede nad Krisom Gučioneom sa 3:0, po setovima 6:3, 7:6 (3), 7:6 (5). Najavljeni duel Đokovića i Lejtona Hjuita izostao je zbog bolesti najboljeg australijskog tenisera, a njegovo mesto zauzeo je trenutno 94. teniser na ATP listi.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #24 poslato: 24.09.2007. 15:42:32 »

B 92



Đoković: Timska pobeda


Novak Đoković nije krio zadovoljstvo posle pobede nad Krisom Gučioneom i plasmana reprezentacije Srbije u Svetsku grupu Dejvis kupa. Đoković je najzaslužniji za ukupan trijumf srpskog tima sa dve pobede u singlu i jednom u dublu sa Nenadom Zimonjićem, ali je istakao da je ovo timska pobeda.

"Ovo nije samo moj uspeh , već uspeh cele moje zemlje", rekao je Đoković na konferenciji za novinare posle meča.

Komentarišući neke najave uoči odlučujućeg meča da će to biti samo formalnost, Djoković je rekao da je reč o nepoznavanju tenisa onih koji su to mogli da kažu.

"Gučione je jako nezgodan protivnik. Servis mu je najjače oružje. Kada mu on krene, ne postoji teniser koga ne može da pobedi. Protiv njega sam već igrao ove godine u finalu turnira u Adelaidi i bio je to veoma težak meč", rekao je Đoković.

On je, ipak, priznao da mu je laknulo kada je saznao da mu današnji protivnik neće biti Lejton Hjuit, već Gučione.

"Spremao sam drugačiju taktiku, jer sam očekivao Hjuita na terenu. Fokusirao sam se pre svega na fizičku spremu, jer sam znao da bi to bio naporan duel. Ipak, moram da priznam da sam odahnuo kada sam čuo da je došlo do promene i da neću igrati protiv Hjuita".

Govoreći o planovima za Dejvis kup naedne sezone, naš najbolji teniser je istakao da je sada u trenucima slavlja o tome teško govoriti, ali da nije tajna šta bi svi želeli.

"Još sam pod utiskom ove velike pobede koju smo čekali 20 godina. Naravno, voleo bih da budemo pobednici Dejvis kupa sledeće godine, ali do toga je daleko", rekao je Đoković, naglasivši da za trijumf protiv Australije velike zasluge ima i savetnik našeg tima Nikola Pilić, koji je umnogome pomogao srpskoj reprezentaciji da napravi ovako značajan uspeh.

Treći teniser sveta je dodao da je atmosfera koju je u Beogradskoj areni stvorilo 20.000 navijača najbolja u kojoj je igrao u karijeri.

Đokovićev današnji protivnik Gučione nije krio da je razočaran porazom, ali je korektno čestitao Đokoviću na pobedi.

"Imao sam šansu u taj brejku trećeg seta da produžim meč i učinim ga neizvesnijim, ali sam kod rezultata 5:2 poklekao pred Novakovim servisom. Naravno, Novak je imao i veliku prednost zbog publike koja je neumorno navijala. Imao sam osećaj da sam u pravoj areni. Ipak, i publici svaka čast. Bili su korektni, nije bilo nedoličnog zviždanja, niti vređanja", rekao je Gučione
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 ... 5
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.038 sekundi sa 36 upita.