Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: 1 2 3 [4] 5
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Teniska reprezentacija Srbije  (Pročitano 40884 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #75 poslato: 06.02.2009. 14:28:07 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&mm=02&dd=05&nav_id=343372


JJ i Ana veruju u pobedu

Najbolje teniserke Srbije Jelena Janković i Ana Ivanović poručile su da veruju u pobedu protiv selekcije Japana.



Reprezentacija Srbije prvi meč Svetske B grupe Fed kupa protiv Japana igra 7. i 8. februara u „Beogradskoj areni“.

Treća igračica sveta Jelena Janković naglasila je da predstojeći meč smatra istorijskim događajem.

„Velika je čast igrati za reprezentaciju. To je za nas istorijski događaj, tako da očekujem veliki spektakl i verujem u pobedu“, istakla je prvi reket Srbije.

Do nedavno i prva igračica sveta podvukla je značaj koji za nju ima nastup za reprezentaciju.

„Ovo je specifično takmičenje koje uvek igram svim srcem. Bodovi i novac tu ne igraju nikakvu ulogu. Igram za svoj narod koji nas podržava gde i kada god da igramo“, rekla je Jankovićeva.

Kako je dodala, jedva čeka početak meča u kojem joj je sasvim svejedno da li će prva igrati.

„Već sam tri puta pobeđivala najbolju japansku predstavnicu Ai Sugijamu. Igraću svoju igru, tako da taktika koju je ona spremila protiv mene neće lako biti izvodljiva na terenu“, poručila je Jankovićeva.

Osma teniserka sveta Ana Ivanović istakla je da, takođe, pridaje ogroman značaj takmičenjima u Federejšan kupu .

„Uobičajeno je da igramo u inostranstvu, gde smo sami i gde treniramo i takmičimo se bez prijatelja i porodica. Zato me predstojeći meč ispunjava velikim uzbuđenjem i moram da priznam da od te pozitivne treme možda neću moći ni da spavam pred meč“, rekla je Ivanovićeva.

Pobednica prošlogodišnjeg Rolan Garosa je poručila da veoma poštuje reprezentativke Japana.

„Svaki protivnik je potencijalno opasan i potrudićemo se da igramo potpuno koncentrisano, kako bi izvojevale pobedu“, rekla je Ivanovićeva.

Selektor Fed kup tima Srbije Dejan Vraneš siguran je u potencijal svojih izabranica.

„Prvi put igramo u našoj zemlji i siguran sam da će devojke pružiti maksimum“, rekao je Vraneš i dodao da sve igračice željno očekuju meč, tako da nije nerealno očekivati pobedu.

Selektor Fed kup tima Srbije želeo bi da pobeda nad Japanom bude odlučena već u singlu.

„Nadam se da ćemo posao da završimo u pojedinačnim mečevima i da neće biti potrebe da razmišljamo o uigravanju dubl varijante“, istakao je Vraneš.

Treći reket Srbije Ana Jovanović rekla je da se nada da neće biti potrebe da u igru ulaze ona i Bojana Jovanovski.

„Čast mi je da budem u ekipi sa Jelenom i Anom. Mislim da neće biti potrebe da Bojana i ja budemo angažovane“, zaključila je Jovanovićeva.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #76 poslato: 07.02.2009. 15:02:21 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&mm=02&dd=06&nav_id=343559


FK: Ivanović - Sugijama na startu



Reprezentacija Srbije u subotu startuje u Svetskoj B grupi FED kupa, a prve će na teren „Beogradske arene“ u 14 časova izaći Ana Ivanović i Ai Sugijama.


Posle Ivanovićeve, prvi srpski reket Jelena Janković sastaje se sa Ajumi Moritom, dok se u nedelju igraju mečevi između Jankovićeve i Sugijame i Ivanovićeve i Morite, a ukoliko bude bilo potrebno, biće odigran dubl meč.

Ivanovićeva i Sugijama su do sada igrale jednom u Tokiju u 1/16 finala na tepihu i pobedila je srpska teniserka sa 6:3, 6:0, dok se Jankovićeva nije do sada sastajala sa Moritom.

Najbolje srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović posle žreba su izjavile da je važno da Srbija prvog dana povede sa 2:0 i na taj način otvori put ka pobedi, odnosno plasmanu u drugo kolo.

„Subota je veoma važan dan i pokušaćemo da ostvarimo pobede u oba singl meča. Nije bilo važno koja od nas će prva izaći na teren, samo je bitno da Ana i ja damo maksimum. Pored toga, imaćemo na našoj strani publiku, tako da se nadam najboljem“, rekla je Jankovićeva.

Treća igračica sveta dodala je da do sada nije imala prilike da se uveri u kvalitet svoje protivnice, ali da će tokom samog meča odrediti taktiku.

„Uočiću njene slabosti i vrline i odrediću pravu taktiku“, poručila je Janković i dodala da će se potruditi da upravo ona drugog takmičarskog dana u meču sa Ai Sugijamom osvoji treći poen i ukupnu pobedu za Srbiju.

„Ne treba potceniti nijednog protivnika. Fed kup je specifično takmičenje koje zavisi od više faktora i zato ćemo se Ana i ja skoncentrisati na prvi dan, a posle ćemo razmišljati kako dalje“, rekla je Jankovićeva.

Osma teniserka sveta Ana Ivanović igraće prvi meč protiv 26. igračice sveta Sugijame.

„Važno je samo da od samog starta krenemo agresivno na protivnice i već prvog dana steknemo prednost od 2:0“, rekla je Ivanovićeva.

Selektor Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš istakao je da je žreb bio samo formalnost, jer su se praktično parovi znali i ranije.

„Bilo je neizvesno samo pitanje rasporeda mečeva. Ono što je za nas najvažnije jeste činjenica da su devojke maksimalno motivisane za ovaj meč i da u samoj ekipi vlada prava pobednička atmosfera“, tvrdi Vraneš.

Pored Jankovićee i Ivanovićeve, u ekipi su i Ana Jovanović i Bojana Jovanovski, koja zbog prehlade nije mogla da prisustvuje konferenciji za novinare.

„Bojana ima virusnu prehladu koja će, nadamo se, do nedelje biti sanirana“, rekao je Vraneš.

Najbolja igračica Japana, Sugijama, naglasila je da dolazak oko 20.000 navijača u „Beogradsku arenu“ predstavlja svojevrsni pritisak za srpske igračice.

„Očekivanje publike može da bude veliki teret za igrača i zbog toga bi moja ekipa mogla da bude i u prendosti nad Srbijom“, ocenila je Sugijama uz konstataciju druge teniserke Japana, Morite, da su srpske teniserke Janković i Ivanović za nju previše jake.

Selektor Fed kup tima Japana Minoru Ueda zadovoljan žrebom poručio je da je njegova ekipa puna samopouzdanja, s obzirom da Sugijama igra startni meč.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #77 poslato: 08.02.2009. 14:49:24 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&mm=02&dd=07&nav_id=343811


Fed kup: Srbija - Japan 2:0



Teniska reprezentacija Srbije posle prvog dana takmičenja u Fed kupa vodi protiv Japana sa 2:0


Posle prvog poena za Srbiju koji je, trijumfom u meču sa Ai Sugijamom, obezbedila Ana Ivanović, i u drugom meču dana reprezentativke Srbije su izvojevale laku i ubedljivu pobedu. Treći reket sveta Jelena Janković vrlo lako je pobedila japansku teniserku Ajumi Moritom, 77. na WTA listi, sa 2:0, po setovima 6:1, 6:0.

Trijumf Srpkinje ni jednog trenutka nije dolazio u pitanje, a JJ je osamnaestogodišnjoj Japanki prepustila samo prvi gem u meču. Od tada Jelena preuzima kontrolu i sa 12 uzastopno osvojenih gemova donosi drugi bod Srbiji u Federejšn kupu.

Teniskoj reprezentaciji Srbije je nakon današnje dve pobede potreban još samo jedan bod da bi obezbedila i konačni trijumf nad Japankama u prvom kolu Svetske B grupe Federejšn kupa.

"Iskreno, poseban je osećaj igrati pred porodicom, prijateljima i ovakvom publikom. Uzbuđena sam što sam uspela da pobedim i donesem drugi bod ekipi. Potreban nam je još jedan da idemo dalje", izjavila je JJ posle meča.

Srpsku teniserku u nedelju od 14 sati očekuje duel sa Ai Sugijamom, koju je do sada u karijeri pobedila tri puta.

"Nadam se da ću sutra uspeti još jednom da pobedim. Očekujem težak meč. Igrala sam tri puta protiv Sugijame i sva tri puta pobedila, nadam se da ću i sutra biti na nivou i pružiti maksimum", poručila je Jankovićeva.

"Psihološki je veoma teško podneti dva poraza na startu meča. Ipak, sutra je novi dan i verujem da može doći do preokreta", izjavio je selektor Japana Ueda Minoru.

"Sve sam pokušala, čak sam na startu imala i nekoliko dobrih šansi, ali Jelena igra previše dobro", rekla je Morita.

Tim Srbije od plasmana u sledeću fazu takmičenja deli još jedna pobeda. Prvu meč loptu imaće Jankovićeva, a u slučaju da konačan pobednik ne bude odlučen na tom meču igraće Ana Ivanović i Ajumi Morita.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #78 poslato: 09.02.2009. 02:39:20 »

http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=124015




FED KUP: Srbija pobedila 4:1

   

Ana Ivanović je samo dotukla Japanke pošto je prethodno Jelena Janković pobedom nad Sugijamom obezbedila nedostižno vođstvo i plasman u doigravanje za Svetsku grupu FED kupa.

Ana je savladala Ajumi Moritu 6:1, 6:2 i povećala vođstvo Srbije na 4:0, da bi Japanke smanjile na 4:1 posle predaje srpskog dubla.

Kod rezultata 6:4, 5:7, Ana Jovanović više nije mogla da izdrži bol u leđima, pa su ona i Jelena Janković pružile ruku Fudživari i Nakamuri.

Prethodno, drugi reket Japana je odigrala bolje nego prvog dana borbi u beogradskoj "Areni", kada ju je deklasirala Jelena Janković. Ipak, to joj je bilo dovoljno samo da osvoji tri gema što su dva više nego protiv Džej-Džej.

I Ivanovićeva je delovala opuštenije nego u subotu protiv Sugijame.

"Sigurno je da sam se bolje osećala drugog dana i pružila bolju igru. Zahvalna sam svima koji su ostali na tribinama iako je pobednik već bio odlučen pre mog meča", obratila se Ana prisutnima u "Areni".

Razlika u kvalitetu je bila više nego očigledna što pokazuje i rezultat.

Srpska teniserka je napravila šest asova, Japanka nijedan, imala 30 direktnin poena naspram samo 11 protivnice. Doduše, napravila je i tri neiznuđene greške više (19:16) kao posledica agresivne igre.

"Ovo je neverovatno iskustvo, ne može da se poredi ni sa jednim prethodnim iako sam igrala na gren slemovima, brojnim finalima... Znam da ovi ljudi ovako navijaju i kod svojih kuća kada nas gledaju na turnirima, ali ovo ne može da se poredi ni sa čim", ponavljala je vidno oduševljena Ana Ivanović.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #79 poslato: 09.02.2009. 15:13:04 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&mm=02&dd=08&nav_id=343937


JJ: "Prešle smo dugačak put"



Srpska teniserka Jelena Janković izjavila je da je reprezentaciji mesto u svetskom vrhu i osvrnula se na dug put koji je prešla u Fed kupu.

Pobedom nad Japanom u Beogradu, srpske teniserke ušle su u baraž za popunu Svetske grupe Kupa federacija i krajem aprila će igrati za ulazak među osam najboljih timova sveta. "Prošli smo dugačak put u poslednjih par godina, od Turske, preko Slovačke, Bugarske do Mađarske, ali je igranje pred domaćom publikom specifično i veoma sam srećna što sam imala tu priliku.”

„Presrećna što sam donela dve pobede ekipi i što idemo dalje ali znam da možemo još više. Jedna smo od retkih zemalja koje imaju dve igračice među prvih 10", rekla je Jankovićeva posle trijumfa nad Aji Sugijamom, sa 2:0, kojom je Srbija obezbedila pobedu nad Japanom.

"Nas meč je bio veoma bitan jer nam je pobeda mnogo značila. Bila sam malo nervozna i napeta jer sam željno iščekivala duel sa Sugijamom. Imala sam dosta oscilacija u igri ali igrala sam onoliko koliko je bilo dovoljno za pobedu."

Jankovićeva se nada da će u baražu Srbija ponovo igrati na domaćem terenu.

"Volela bih da ponovo igramo pred svojom publikom jer je to velika prednost, ta podrška mnogo znači. Malo igračica može da igra pod pritikom kada 20.000 ljudi navija protiv nje. Ne bih volela da putujemo u daleke zemlje kao što je Kina jer već dosta putujemo tokom sezone."

Mečevi u Fed kupu su ne samo specifično iskustvo, već i dobra prilika za podizanje forme, kaže Jankovićeva.

"Početak je sezone. Igrala sam samo u Melburnu i ova dva meča. Ti mečevi mi puno znače jer mi najviše nedostaju upravo mečevi. Verujem da ću ubrzo ući u ritam i prepoznatljivu formu."


Ana Ivanović: Pobeda za publiku

Pobedu nad Ajumi Moritom, kojom je Srbija povela sa 4:0 Ana Ivanović je posvetila publici u ’Beogradskoj areni’. Srpska teniserka dobila je meč sa 6:1, 6:2.

"Iz više razloga sam želela da igram iako smo već obezbedile pobedu. Pre svega zato što publika nema često priliku da nas uživo gleda. Ovu pobedu i posvećujem navijačima, jer su ostali da nas bodre, iako smo već obezbedili pobedu", rekla je Ivanovićeva na konferenciji za novinare.

"Veoma sam zadovoljna današnjom partijom. Odigrala sam skoro savršeno. Bila sam agresivna, dobro servirala... U ova dva dana pokazale smo da možemo da računamo da ćemo jednog dana osvojiti Fed kup i u Beograd doneti još mečeva."

Osma teniserka sveta je istakla i da su joj nastupi u Fed kup ulili dodatno samopouzdanje pred nastavak sezone u kojoj će joj cilj, između ostalih, biti i povratak na prvo mesto svetske WTA rang liste.

"Želela sam da u Beogradu igram što više mečeva i ove pobede mi puno znače... Sa velikom nadom idem na naredne turnire. Verujem da ću se uskoro vratiti u sam vrh, nadam se već ove godine."
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #80 poslato: 10.02.2009. 14:45:23 »

http://www.blic.rs/sport.php?id=78340



U Londonu žreb plej-ofa za popunu Svetske A grupe Fed kupa


Neka Argentina dođe u Beograd



Kina, Francuska, Španija ili Argentina. To su mogući protivnici srpskog Fed kup tima na putu do ulaska u najkvalitetniju grupu poznatog takmičenja. Danas u 11.30 u sedištu ITF u Londonu biće obavljen žreb plej-ofa za popunu Svetske A grupe Fed kupa i ostalih zona, a jedinstvena želja svih u reprezentaciji je da se izbegne dalek put u Kinu.

Posle lake pobede nad Japanom u „Beogradskoj areni“, apetiti su porasli, a Ana Ivanović i Jelena Janković veruju da narednih sezona mogu da predvode Srbiju do krajnjeg cilja, trofeja. Srbija na današnjem žrebu neće imati poziciju nosioca jer su sve četiri zemlje bolje rangirane prema poslednjoj rang-listi. Zanimljivo je da pored Srbije, ni Ukrajina nikada nije igrala u Svetskoj grupi, a plasman u baraž ostvarile su još Nemačka i Slovačka.
Selektor Dejan Vraneš kaže da bi najidealnije bilo zaobići dalek put na druge kontinente u meču baraža koji je na programu 25. i 26. aprila.
Brodovi Beograda (sport)
- Sastav potencijalnih protivnika je takav da nemamo razloga da strahujemo od bilo koga. Imamo dve vrhunske igračice koje mogu da pobede bilo koga na svetu i to je dovoljno reći. Naravno da bi bilo najlepše da ponovo igramo u „Beogradskoj areni“ - izjavio je Vraneš.
Srbija neće imati ulogu nosioca u današnjem žrebu, ali to neće imati tolikog značaja.

- Gleda se gde se ranije igralo, a pošto je nama ovo prva prilika da igramo sa reprezentacijama iz Svetske grupe, onda je jasno da o tome gde će se igrati u našem slučaju odlučuje žreb. Moja želja je Argentina u Beogradu, mislim da bi nam to najviše odgovaralo. U obzir dolaze i oba gostovanja u Evropi, ali nikako ne bismo voleli da putujemo u Argentinu ili Kinu. To bi bio veliki napor za igračice u sredini sezone - smatra Vraneš.
Srbija je na poslednjoj listi ITF bila na 14. mestu. Španija je treća, Francuska peta, Kina šesta, a Argentina deveta. Analizirajući timove, jasno je da bi daleko najlakši protivnik bile Argentinke predvođene Žizelom Dulko.
- Osim nje, ne vidim igračicu koja bi mogla da pruži značajniji otpor, mada u tenisu nikada ne smete potceniti rivala - kaže selektor Fed kup tima Srbije.

Francuskinje imaju tim koji predvodi iskusna Ameli Morezmo. Mlada Aliz Korne je u usponu, kao i Severin Bremon, a najiskusnija je Natali Deši. Dobro spremljene i pred svojim navijačima, mogu da budu neugodne.
Isto važi i za Španiju čija je prva igračica Karla Suarez Navaro nedavno na Australijen openu pružala odlične partije, stigavši do četvrtfinala. Međutim, Nurija Ljagostera, Marija Hoze Martinez i Lurdes Domingez Lino, ne bi trebalo da budu velika prepreka za najjači srpski tim.
Kina, koja ima sve bolje rezultate, bila bi veoma neugodna kao domaćin, a najveća prepreka je promena vremenske zone i dug put, jer u to vreme naše najbolje teniserke igraju na turnirima u Evropi.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #81 poslato: 11.02.2009. 15:01:54 »

Teniska reprezentacija Srbije igraće protiv selekcije Španije u baražu za popunu Svetske A grupe Fed kupa, odlučeno je žrebom u Londonu.

Mečevi se igraju 25. i 26. aprila, a domaćin će biti Španija. Pobednik ovog duela plasiraće se u Svetsku A grupu, u kojoj Srbija nikada nije igrala. Žreb je održan u Londonu, a Teniski savez Srbije organizovao je u Beogradu sastanak za praćenje žreba, kome su prisustovali funkcioneri tog tela i članovi reprezentacije.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #82 poslato: 21.02.2009. 14:46:07 »

http://www.blic.rs/sport.php?id=80073

Nadal predvodi Španiju protiv Srbije, Verdasko ne igra


Selektor Dejvis kup reprezentacije Španije Albert Kosta saopštio je danas spisak tenisera koji će igrati u prvom kolu protiv Srbije na kojem se nalazi i najbolji svetski teniser Rafael Nadal.

Kako prenosi španska agencija EFE, pored Nadala, Kosta je za duel sa Srbijom pozvao je Davida Ferera, Felisijana Lopeza i Tomija Robreda, dok je polufinalista ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Australije Fernando Verdasko otpao zbog povrede.
Kao petog, rezervnog igrača, selektor Španije pozvao je Nikolasa Almagra.
Duel prvog kola Dejvis kupa između Španije i Srbije igra se od 6. do 8. marta u Benidormu, blizu Valensije.
Selekcija Španije ove godine brani titulu šampiona u Dejvis kupu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #83 poslato: 02.03.2009. 15:00:45 »

http://www.blic.rs/sport.php?id=81429


Dejvis tim Srbije odradio prvi trening

Troicki: Protiv Španije nećemo razočarati


Reprezentacija Srbije odradila je prve treninge pred meč sa Španijom narednog vikenda u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa u Benidormu. U poznatom španskom letovalištu okupili su se Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Nenad Zimonjić, dok će se Novak Đoković danas pridružiti saigračima i selektoru Bogdanu Obradoviću i savetniku Nikoli Piliću.

Šljaku na terenu montažnog stadiona "Tera Mitika" prvi su osetili Viktor Troicki i Janko Tipsarević. Pobednik Gemaksa i trenutno 44. igrač sveta Troicki kaže da je spreman za meč sa šampionom Dejvis kupa.
- Osećam se dobro, što sam i pokazao osvajanjem turnira na Gemaksu. U Dubai sam stigao sa minus pet na 30 stepeni Celzijusovih, što se i osetilo u mojoj igri, jednostavno, nisam mogao normalno da funkcionišem i zbog toga je usledio rani poraz. Sada je pred nama meč sa "furijom", teren je odličan, mada je šljaka malo krupnija, nego, na primer, u Parizu. Nadam se da ćemo, kada kompletiramo redove sve bude u najboljem redu, i da prikažemo igru kakvu naši navijači očekuju - kaže Viktor.

I selektor Bogdan Obradović ima razloga za zadovoljstvo. Najpre je Nenad Zimonjić sa Danijelom Nestorom osvojio turnir u Roterdamu, potom je Troicki bio uspešan u Beogradu, da bi krug zatvorio Novak Đoković trijumfom u Dubaiju.
- Nismo još odlučili ko će pored Novaka igrati u singlu, da li Viktor ili Janko. Trenutno su šanse 50:50, Troicki je u usponu, a Tipsarević na putu povratka u staru formu. Zato ćemo ih narednih dana Pilić i ja pratiti na treninzima posle čega ćemo doneti odluku. U subotu u dublu planiramo Zimonjića i Đokovića, ali i to zavisi od toga koliko će Novak biti umoran od prvog dana. Nenad sa svakim od naših reprezentativaca u dublu se sjajno snalazi, naravno, kada je vrhunski igrač - kaže Obradović.

Selektor je pohvalio organizatore i stadion na kom će se od petka do subote igrati mečevi Dejvis kupa.
- Teren je odlično pripremljen, a naši igrači maksimalno motivisani. Domaćini su izuzetni, u svemu nam izlaze u susret, pa se u hotelu osećamo odlično, kao i na terenu. Organizatori su se potrudili da sve bude kako treba i prosto ne možemo da im nađemo nijednu zamerku. Za sada im dajem najvišu ocenu - dodao je Obradović.
Igrači Srbije imaće četiri dana da uigraju sve moguće kombinacije za meč sa Špancima, koji su, takođe, već doputovali u Benidorm i za sada treniraju jednom dnevno.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #84 poslato: 03.03.2009. 14:27:43 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&mm=03&dd=02&nav_id=347771



Obradović: Idealni uslovi u Španiji


Teniska reprezentacija Srbije od ponedeljka u Benidormu trenira kompletna pred mečeve Dejvis kupa sa Španijom.


Ekipi se, posle Nenada Zimonjića, priključio i Novak Đoković nakon prošlonedeljnog uspeha u Dubaiju. Selektor Bogdan Obradović ocenio je da su uslovi u Benidormu idealni i nada se dobroj igri najboljih tenisera Srbije u duelu sa aktuelnim prvacima Dejvis kupa, od 6. do 8. marta.

"Savetnik Nikola Pilić i ja smo, pored naših treninga odgledali i rad španske reprezentacije. Kako stvari stoje Rafael Nadal i Felisijano Lopez su, posle povreda, spremni za predstojeći meč, pošto su trenirali sat i po bez pauze. Uslovi su i dalje idealni i očekujem da ovako kompletni, u dobrom raspoloženju dočekamo početak meča sa Špancima", izjavio je Obradović.

Srpski reket broj 3 Janko Tipsarević kaže da je 100 odsto spreman za predstojeće mečeve.

"Osećam se stvarno odlično. Zadovoljan sam i igrom, ali jednostavno na turnirima od početka sezone nisam baš imao puno sreće sa žrebom. Uslovi u Benidormu su sjajni, hotel je najbolji od svih u kojima smo boravili i zahvalan sam Savezu na uslovima koji su nam obezbeđeni."

"Sama podloga je klasična španska šljaka, malo brža nego na ostalim terenima i sa tendencijom da bude još vrža do početka meča. To je nešto što nama savršeno odgovara i iako su Španci favoriti na papiru, mislim da nismo bez šansi u ovom duelu. Viktor igra odlično, šta reći o Novaku koji je osvojio Dubai ili o Zimonjiću koji igra na ekstra kvalitetnom nivou. Možemo da pobedimo", istakao je Tipsarević.

Srpska reprezentacija, svakog drugog dana ima identičan raspored. Zavisno od doručka, ustajanje je zakazano za između 8 i 9 časova. Posle doručka se ide na prepodnevni trening u 11 časova u trajanju od dva sata, sledi ručak, pa popodnevna pauza. Popodnevni trening traje do 16 do 18 časova, a reprezentativci imaju odmor do i posle večere koja je u 20,30 časova.

Teren i čitav stadionski kompleks „Tera mitika“ izgrađen je na padini brda koje čini prirodnu granicu Benidorma. Unutar zabavnog kompleksa podignuto je velelepno montažno zdanje, na laganoj konstrukciji i seže do 25 metara. Napravljen je mali broj VIP boksova, i veliki broj mesta za sedenje publike, a lični osećaj nelagodnosti na vrhu tribina niko ne može da sakrije.

Žreb za mečeve između Španije i Srbije biće obavljen u četvrtak.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #85 poslato: 04.03.2009. 15:03:33 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&mm=03&dd=03&nav_id=348037


DK: Srbija želi da sruši šampiona



Teniseri Srbije, koji u Benidormu igraju prvo kolo svetske grupe Dejvis kupa sa domaćom Španijom izjavili su da su došli da pobede aktuelne šampione.

“Biće neizvesno, to je jedino sigurno. Naravno da mi nismo želeli da na žrebu izvučemo Špance, ali isto tako i oni nisu želeli nas. Očekujem da se pobednik odluči trećeg dana, a nadam se da ćemo to biti mi”, izjavio je selektor Srbije Bogdan Obradović. Španci se najviše uzdaju u prvog tenisera sveta Rafaela Nadala, dok gosti iz Srbije nade polažu na Novaka Đokovića.

Najbolji srpski teniser i treći igrač na ATP listi, prošlonedeljnom pobedom na turniru u Dubaiju pokazao je da se vraća u prepoznatljivu formu.

“Promenio sam reket na početku sezone, što je izazvalo i frustracije na terenu, jer treba vremena da se prilagodiš novom alatu. Stvari se, ipak, menjaju. Pobeda u Dubaiju mi mnogo znači jer mi se vratilo samopouzdanje”, kazao je Đoković, koji je sa Nadalom do sada odigrao 14 mečeva od kojih je dobio četiri.

“Ne razmišljam, ipak, o Nadalu, za sada ne znamo da li ćemo i igrati. Taj meč je zakazan za treći dan, pre toga imamo još tri bitna meča. On je svakako favorit, zasluženo je najbolji na svetu. Igra podjednako dobro na svim podlogama, a posebno na omiljenoj mu šljaci. Želimo, ipak, da prethodno prvi dan završimo sa rezultatom 1:1, a ako dođe do duela Nadala i mene biće vrlo interesantno”, naglasio je Đoković.

“Španija jeste favorit, ali Dejvis kup je nepredvidivo takmičenje”, dodao je najbolji srpski teniser.

Prvi će se Nadalu suprotstaviti drugi ili treći reket Srbije, što će biti ili Janko Tipsarević ili Viktor Troicki.

“Koliko kog zvučalo glupo ili suludo generalna ideja je da se u ovakve mečeve mora ulaziti sa željom za pobedu. Ako se uđe samo da bi se dobro odigralo, da se ne obrukaš, velika je verovatnoća da meč završiš sa samo nekoliko osvojenih gemova”, rekao je Tipsarević, koji je poznat po tome što najbolje igra najteže mečeve.

Isto mišljenje izneo je i Viktor Troicki, trenutno 43. teniser sveta, odnosno tri mesta bolje plasirani igrač od Tipsarevića.

“Nikad ne ulazim u meč da bi pružio dobar otpor. Uvek se trudim da pobedim. Nadal jeste veliki favorit, ali ćemo, ko god bude igrao, dati sve od sebe da ga iznenadimo”, naveo je Troicki.

Vrlo bitan će biti i duel dublova u kome će Srbiju svakako predvoditi Nenad Zimonjić.

“Ne verujem da će dubl biti odlučujući, ali je svakako mnogo bitan, jer može da donese prednost koja bi nam izuzetno značila. Biće vrlo neizvesno ko god bude igrao”, rekao je Zimonjić.

“Ranije su za Špance igrali Felisijano Lopes i sada povređeni Fernando Verdasko. Ali na ovoj podlozi oni mogu da sastave izuzetno snažan dubl koga god budu izabrali. Šljaka im dozvoljava da igraju sa osnovne linije, a tu su oni najjaci”, ocenio je Zimonjić.

Duel Španije i Srbije igraće se u Benidormu od 6. do 8. marta.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #86 poslato: 06.03.2009. 15:50:21 »

http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=126839



Dejvis kup: Stadion se srušio, odložen meč!
 

Dejvis kup meč između Španije i Srbije neće početi u petak, kako je bilo predviđeno! Razlog je prava oluja, koja je doslovce srušila deo tribina na montažnom stadionu u letovalištu blizu Alikantea, a južno od Valensije.

Organizatori i glavni sudija meča Soren Frimel su doneli odluku da pomere meč za 24 sata, tako da će dueli Davida Ferera i Novaka Đokovića, odnosno Rafaela Nadala i Janka Tipsarevića početi biti odigrani u subotu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #87 poslato: 07.03.2009. 14:43:40 »

Susret između Španije i Srbije u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa, posle svih peripetija sa lošim vremenom i urušavanjem dela tribina, trebalo bi ipak da počne danas u deset časova, saopštili su organizatori duela u Benidormu. Srpski tim je spreman da izađe na teren, ali će čelnici naše ekspedicije tražiti od domaćina garanciju da će igrači i navijači biti bezbedni.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #88 poslato: 08.03.2009. 14:28:20 »

Teniska reprezentacija Srbije smanila je prednost Španije na 2:1 u 1. kolu Svetske grupe Dejvis kupa, posle pobede srpskog dubla.

U prvom meču špansko-srpskog duela u Benidormu, David Ferer je pobedio Novaka Đokovića sa 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 7:6, a drugi bod Špancima doneo je Rafael Nadal, lakom pobedom nad Jankom Tipsarevićem, takođe u 3 seta, 6:1, 6:0, 6:2. Nenad Zimonić i Viktor Troicki savladali su Felisijana Lopesa i Tomija Robreda sa 7:6, 6:4, 7:6 u meču parova i tako vratili nadu srpskom timu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #89 poslato: 09.03.2009. 14:50:51 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&mm=03&dd=08&nav_id=348941



Pobeda Ferera za konačnih 4:1


Dejvis Kup reprezentacija Španije pobedila je Srbiju sa 4:1, u prvom kolu Svetske grupe, pošto je David Ferer u poslednjem meču pobedio Viktora Troickog sa 2:0.

Po setovima je bilo 6:0, 6:3. Španci su plasman u drugo kolo obezbedili već u prvom meču dana kada je Rafael Nadal pobedio je Novaka Đokovića sa 3:0 (6:4, 6:4, 6:1), i tako doneo Španiji treći i odlučujući poen u Benidormu. Španci su posle prvog dana vodili sa 2:1 nakon dve pobede u singlu, i poraza u dublu.

Srbija će tako ponovo igrati meč za opstanak u Svetskoj grupi, dok Španci u drugom kolu čekaju pobednika duela Austrija – Nemačka.
Đoković i Nadal odigrali su 15. meč u karijeri, a Španac je zabeležio i 11. pobedu. Najbolji svetski teniser još jednom je pokazao da je nedodirljiv na šljaci, i relativno rutinski je došao do pobede.

Prvi reket Srbije u prva dva seta pružio je sasvim solidan otpor. U prvom setu dva tenisera napravila su po jedan brejk u ranoj fazi. Pri vođstvu Đokovića od 4:3 Nadal pojačava ritam, dobija deset vezanih poena i dolazi na korak od osvajanja seta.
Drugi set bio je veoma sličan, s tim da nije bilo brejkova na startu. Ponovo je Đoković vodio sa 4:3, i ponovo je Nadal zaigrao najbolje kada je bilo najpotrebnije, dobio tri vezana gema i poveo sa 2:0.
U trećem setu srpski teniser pao je psihički, a Nadal je taj pad pretvorio u ubedljivih 6:1 i 3:0. Španija je tako na najbolji način počela odbranu trofeja osvojenog u Argentini prošle godine, a ovo je bila prva pobeda novog selektora Alberta Koste na klupi 'furije'.

U drugom meču Toricki nije uspeo da se ozbiljnije suprotstavi Davidu Fereru koji se očigledno nalazi u odlčnoj formi.
U prvom setu srpski teniser nije osojio nijedan gem, što dovoljno govori kako je Troicki igrao u tom periodu. Španac je iskoristio tri od četiri brejk prilike, i lako poveo sa 1:0.
U drugom periodu drugi reket Srbije zaigrao je nešto bolje, ali i to je bilo nedovoljno. Ferer je napravio rani brejk, i to mu je bilo dovoljno za konačni trijumf.

Srbija tako nije osvojila nijedan set u četiri singl meča protiv Španije.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #90 poslato: 16.04.2009. 14:31:14 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&mm=04&dd=15&nav_id=355762



Fed kup: Jelena i Ana u Ljeidi


Jelena Janković i Ana Ivanović predvodiće reprezentaciju Srbije protiv Španije u plej-ofu za popunu Svetske grupe A Kupa federacija.

Za mečeve u Španiji, koji su na programu 25. i 26. aprila u Ljeidi, selektor Dejan Vraneš pozvao je i Anu Jovanović (237. mesto na WTA listi, 84. u dublu) i Aleksandru Krunić (34. juniorka sveta).

Vraneš kaže da je zadovoljan formom najboljih teniserki Srbije.

“Forma naših reprezentativki je u porastu. Jelena je prelaskom na šljaku pronašla svoj ritam igre koji joj nedostajao tokom celog prvog dela sezone i ponovo je ona prava Jelena koja nas je navikla na pobede i titule. Osvojila je WTA titulu u Marbelji, desetu u karijeri, gde je u polufinalu i finalu savladala dve najbolje teniserke Španije, našeg narednog protivnika u Fed kupu. Ana je zabeležila sjajan rezultat u Indijan Velsu, na terenu sada izgleda bolje nego početkom godine, izvesno je da se vraća. Sve je bliža svojoj staroj igri i treba da nastavi da diže formu u sadašnjem ritmu."

Sa druge strane, selektor domaćina Miguel Margets Lobato pozvao je sledeće teniserke - Anabelu Medinu Gariges (20. singl, 4. dubl), Mariju Martinez Sančez (51. singl, 16. dubl), Lurd Domingez Lino (87. singl. 84. dubl) i Nuriju Lagosteru Vives (89. singl, 15. dubl). Na spisku nema Karle Suarez Navaro, španskog broja 2, ali selektori sve do žreba, koji je zakazan za 24. april, imaju pravo da promene spisak.

"Naš domaćin ima pet igračica u top 100 na svetu u singlu, dve u top 10 u dublu. Najbolje i najopasnije su Anabel Medina Garigez i Karla Suarez Navaro koje najbolje igraju na šljaci, dobro se poznaju sa našim igračicama, igrale su međusobno do sada i odnos u pobedama je na našoj strani. Najvažnije je da su naše igračice zdrave, da imao svoj ritam i kao i uvek idemo na pobedu", kaže Vraneš.

Okupljanje reprezentacije Srbije zakazano je za 21. april u Ljeidi, a podršku Jankovićevoj i Ivanovićevoj pružaće Ana Jovanović i Aleksandra Krunić.

"Ana Jovanović beleži uspehe, približila se ulasku u 200 najboljih na svetu, konstantno ide uzlaznom putanjom i od nje se tek mogu očekivati pravi rezultati. Zbog povrede koja je mučila nekoliko sedmica i zbog koje je imala pauzu iz tima će ovaj put izostati naša najbolja mlada teniserka Bojana Jovanovski i na mestu četvrte igračice biće mlada i veoma perspektivna Aleksandra Krunić koja je uz ekipu bila i u Areni. Krunićeva je odigrala seriju juniorskih turnira na šljaci, ostvarila dobre rezultate, stigla do polufinala jednog od najjačih juniorskih turnira na svetu Kopa Gerdau u Brazilu, trenutno je 34. juniorka sveta", izjavio je Vraneš.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #91 poslato: 24.04.2009. 14:59:25 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&mm=04&dd=23&nav_id=357062


Fed kup: Teniserke zadovoljne


Teniserke Fed kup reprezentacije Srbije izjavile su da su zadovoljne pripremama za meč sa Španijom koji se igraju u subotu i nedelju.


Žreb će biti održan u petak od 13.30 časova u dvorcu La Seu Velja. Nacionalni tim Srbije će se u tom duelu prvi put boriti za ulazak u Svetsku grupu Federejšn kupa, ekipu će predvoditi Ana Ivanović i Jelena Janković.

’’Uživam u dosadašnjem boravku u Ljeidi. Domaćini su se potrudili da se osećamo kao kod kuće i zahvalna sam Teniskom savezu Španije i lokalnim vlastima, juče sam upoznala gradonačelnika Ljeide. Odradila sam seriju napornih treninga proteklih dana. Podloga se pokazala dosta brzom, i nadam se da će uslovi ostati takvi do subote’’, rekla je Ana Ivanović.

Jelena Janković je rekla da izuzetno voli okupljanja Fed kup reprezentacije jer je to jedinstvena prilika da radi sa timom, a ne sama.


’’Osećam se sjajno, tereni su odlični, vreme je prelepo i jedva čekam da krenemo sa mečevima. Lepo je opet biti sa svojim timom, što smo svi ponovo zajedno i naravno da idemo na pobedu, koja će nam doneti plasman u najviši rang i šansu da se naredne godine borimo za titulu u Fed kupu. Tenis je individualni sport i nemamo puno prilika da se okupimo, da ceo tim bude zajedno, zato su ovo za naročito Ani i meni specijalna dešavanja jer mi uglavnom igramo singl i stalno smo na turnirima. Ovo je nešto drugo, poseban osećaj jer igramo za svoju zemlju i zajedničkim snagam se borimo za pobedu koja je uvek cilj. Atmosfera u timu je sjajna, daćemo sve od sebe da pobedimo Španiju, nadamo se najboljem, pozitivnom ishodu’’, rekla je Jankovićeva.

Centralni stadion u teniskom centru Ljeida prima 2.000 gledalaca, a PR služba španske teniske federacije saopštila je da je prodato oko 80 odsto ulaznica.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #92 poslato: 25.04.2009. 14:12:30 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&mm=04&dd=24&nav_id=357214


Fed Kup: Španija - Srbija (13h)



Jelena Janković i Marija Martines Sančes (WTA - 46) otvoriće u subotu duel Srbije i Španije u Ljeidi za ulazak u Svetsku grupu Fed kupa,
odlučeno je žrebom.



Program počinje u 13 časova. U drugom duelu u subotu igraće sedma teniserka sveta Ana Ivanović i najbolja španska teniserka Anabel Medina Gariges (18. na WTA listi). U nedelju su na programu dueli Janković - Gariges (12h), odnosno Ivanović - Sančes.

’’Trenutno se osećam bolje, imala sam malih problema sa disanjem, malo sam se bila prehladila po dolasku u Ljeidu, pregledao me je doktor reprezentacije Zdeslav Milinković, biću spremna za meč. Ne obazirem se previše na tu malu prehladu, sutra ću izaći na teren i pokušati da dam sve od sebe, da pobedim i donesem Srbiji prvi poen. Igre mogu da počnu’’, rekla je Jelena Janković.

U dublu, Srbiju će predstavljati Jankovićeva i Ivanovićeva, a Španiju Domingesova i Ljagostera.

’’Mislim da smo se dobro spremile za ovaj susret, jedva čekamo da počne meč. Trenirale smo veoma dobro, šljaka je savršena. Srećna sam što ću ponovo nakon godinu dana igrati na ovoj podlozi na kojoj nisam bila od osvajanja Rolan Garosa’’, rekla je Ana Ivanović.

Selektor Srbije Dejan Vraneš očekuje težak meč sa Španijom ali verujem u svoj tim, za koji kaže da se odlično spremio.

’’Jelena i Ana su pune samopouzdanja pred ovakav važan meč. Španija ima dobar tim, sjajnu tradiciju i iskustvo u Fed kup takmičenju je na njihovoj strani. Osvajali su ovo takmičenje više puta. Ali i Srbija ima jaku, kvalitetnu i perspektivnu ekipu, naše devojke su pokazale odlične igre u Fed kupu, atmosfera u reprezentaciji je odlična, ekipa sve uigranija i sigurno je da možemo očekivati velike rezultate u budućnosti. Meč protiv Španije će biti težak, ali devojke su se sjajno pripremile, imamo dobre šanse da napravimo sjajan rezultat ovde u Ljeidi i da se plasiramo u Svetku A grupu. Favoriti smo na papiru, u meč ulazimo maksimalno motivisani da to i dokažemo. Za dubl uvek nominujemo Jelenu i Anu, njih dve poseduju najveći potencijal, ali odluku o tome ko će igrati dubl donećemo u zavisnosti od toga kako se bude kretao rezultat u singlovima’’, izjavio je selektor srpske Fed kup reprezentacije Dejan Vraneš.

’’Želja nam je da posle prvog dana bude 1:1. Taj rezultat bi u drugom danu značio da je sve moguće kad je u pitanju konačan ishod meča, a nama je cilj pobeda kao i svakom timu. Srpkinje su izuzetno jake i ne znam gde nam je šansa za osvajanje tri poena, ali u dublu smo najbliži tom poenu. Ako dublovi budu odlučivali o konačnom pobedniku, smatrama da su šanse na našoj strani i siguran sam da bismo otišli u Svetsku A grupu. Marija Martinez i Nurija Ljagostera su trenutno drugi dubl sveta u WTA trci i ubeđen sam da mogu svakoga da pobede’’, rekao je selektor španske selekcije Miguel Margets Lobato.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #93 poslato: 26.04.2009. 14:18:33 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&mm=04&dd=25&nav_id=357214



Fed Kup: Španija - Srbija 0:2



Teniska reprezentacija Srbije vodi u Ljeidi protiv nacionalnog tima Španije rezultatom 2-0, posle prvog dana meča za popunu A Svetske grupe Fed kupa.

Jelena Janković je donela prvi poen Srbiji, pošto je savladala Mariju Martines Sančes u dva seta – 6:3, 6:4. Ana Ivanović je protiv najbolje španske teniserke Anabel Medine Gariges morala da napravi preokret, pošto je izgubila prvi set, ali je na kraju pobedila rezultatom 3:6, 6:1, 6:2.

Jelena je opravdala ulogu favorita iako je imala puno padova u igri, nešto što je krasi tokom ove sezone. U posebno u prvom setu imala velikih probema sa servisom. Od 9 gemova 7 je završeno brejkovima, a JJ je osvojila tek dva gema na svoj servis, ipak na kraju stigla do seta.

U drugom setu još više problema, Španjolka je uz brejk stigla do 3:0, ali je srpska teniserka tada konačno zaigrala na nivou svog "renkinga" i reputacije i serijom gemova stigla do izjednačenja, kasnije u najboljem trenutku pri rezultatu 4:4 sdošla do brejka, koji je na kraju odlučio i pobednika.

U drugom meču Ana je imala mnogo više problema sa 18. teniserkom sveta. Medina je dobila prvi set, zahvaljujući nizu grešaka srpske teniserke. Ivanovićeva je u drugom povela 2:0, Medina je osvojila sledeći gem, ali je od narednih 10 srpskoj reprezentativki pripalo 9, posle čega dileme nije bilo.

Ana je servirala za meč pri rezultatu 5:1, opet počela da greši (uključujući i duplu grešku), ali je već u sledećem gemu rešila pitanje pobednika i dovela Srbiju na korak od najvećeg uspeha u istoriji.

U nedelju prvi meč igraju Janković i Medina Gariges (12 časova), sledi duel Ivanovićeve sa Martines Sančes, a okršaj se završava mečom dublova. U dublu, Srbiju će predstavljati Jankovićeva i Ivanovićeva, a Španiju Domingesova i Ljagostera. U slučaju pobede Srbija će prvi put nastupiti u elitnom rangu svetskog ženskog tenisa.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #94 poslato: 28.04.2009. 14:37:03 »

http://www.kurir-info.rs/clanak/sport/kurir-27-04-2009/bravo-cure


Bravo, cure



Pobedom Jelene Janković nad Anabel Medinom Garigez teniska reprezentacija Srbije se prvi put u istoriji plasirala u Svetsku grupu Fed kupa

Teniserke Srbije plasirale su se u Svetsku grupu A Fed kupa, i prvi put u istoriji naći će se među osam najboljih u ovom takmičenju! Jelena Janković i Ana Ivanović pobedile su Špankinje u Ljeidi i naredne godine sasvim zasluženo nadmetaće se sa najboljim nacionalnim timovima sveta. I dok je Srbija prvi put u eliti, Špankinje su prvi put van Svetske grupe A.

Treći i odlučujući poen osvojila je Jankovićeva, pošto je juče savladala 18. teniserku sveta Anabel Medinu Gariges sa 6:3, 3:6, 6:3. Srpkinja je do pete pobede u međusobnim duelima protiv najbolje španske teniserke došla posle velike borbe u tri iscrpljujuća seta, koja su ukupno trajala 131 minut. Početak ovog meča kasnio je 45 minuta zbog kiše u Ljeidi.

Jelena je već u četvrtom gemu prvog seta iskoristila prvu brejku šansu na meču i povela sa 3:1. Nakon toga najbolja srpska teniserka dobila je još dva gema u nizu (5:1), ali je zatim propustila priliku da na svoj servis uspešno okonča set. Ipak, četvrta igračica sveta nije dozvolila iznenađenje već je iskoristila prvu narednu šansu i povela sa 1:0. U drugom setu posle četiri uzastopna brejka, rezultatsko poravnanje trajalo je do sedmog gema, kada je Špankinja povela sa 4:3. Agresivna igra donela je Garigesovoj dodatnu motivaciju i snagu. U osmom gemu je oduzela servis protivnici i stigla do ključne prednosti (5:3) za izjednačenje. Odlučujući treći set karakterisali su žestoka i izjednačena borba. Posle brejka na obe strane na početku, krenula je bitka za svaki poen, u kojoj je Beograđanka uspela da pobedi. Srpkinja je u osmom gemu uspela da stigne do ključne prednosti, nakon što je loptica Anabel Medine Gariges na brejk poenu završila za koji milimetar u autu (5:3). Iskusna Jankovićeva je sigurno nakon toga dobila gem na svoj servis i Srbiji donela konačnu pobedu u duelu sa Špankinjama.

- Ovo je nešto što smo žarko želeli dugo godina. Veoma, veoma sam srećna što sam bila u mogućnosti da osvojim poen koji je našem timu osigurao pobedu. Ne možete da uporedite igranje za sebe na turniru i reprezentovanje svoje zemlje. Ovo je poseban doživljaj i zaista morate da igrate srcem - bio je prvi komentar Jelene Janković, koja se nakon poslednjeg poena bacila u zagrljaj selektoru Dejanu Vranešu.  

Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #95 poslato: 12.05.2009. 14:21:17 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&mm=05&dd=11&nav_id=359991


Dejvis kup: Srbija među nosiocima



Teniska reprezentacija Srbije naći će se među nosiocima na žrebu za mečeve plej-ofa Dejvis kupa, koji će biti obavljen u utorak (11h) u Londonu.

Posle poraza od Španije u martu u okviru prvog kola, Srbija će na jesen (18. - 20. septembar) igrati za opstanak u Svetskoj grupi, a potencijalni protivnici su Čile, Ekvador, Italija, Holandija, Rumunija, Južna Afrika, Ukrajina i Uzbekistan.

Pored Srbije, nosioci na žrebu biće i Austrija, Belgija, Brazil, Francuska, Indija, Švedska i Švajcarska.

Nosioci žreba određeni su na osnovu nove rang liste Međunarodne teniske federacije, na kojoj Srbija zauzima 13. poziciju.

Najbolji teniseri Srbije automatski će biti domaćini samo ako izvuku selekciju Holandije. Ukoliko protivnik bude Italija, Rumunija ili Južna Afrika, Srbija će igrati u gostima, dok će u slučaju izvlačenja preostalih timova odlučivati žreb.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #96 poslato: 13.05.2009. 17:12:55 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&mm=05&dd=12&nav_id=360135



Dejvis kup: Srbija sa Uzbekistanom



Teniska reprezentacija Srbije igraće protiv Uzbekistana u baražu za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa, određeno je žrebom.


Mečevi će se igrati od 18. do 20. septembra u Srbiji. Uzbekistan u timu nema nijedno zvučno ime sa ATP turneje. Najbolji igrač je Denis Istomin, 91. igrač na svetskoj rang-listi, sledeći je Murad Inojatov na 441. mestu, pa Faruk Dustov (638) i Vaja Uzakov (836). Na rang-listi Međunarodne teniske federacije Uzbekistan zauzima 23. mesto, dok je Srbija na 13. poziciji.

Selektor Srbije Bogdan Obradović najavio je da će se mečevi igrati u „Areni”, na tvrdoj podlozi i preneo utiske iz razgovora sa najboljim teniserima Srbije.

“Već sam razgovarao sa svim igračima i sa savetnikom reprezentacije Nikolom Pilićem i svi su oduševljeni, ne samo izborom protivnika, već i činjenicom da će se mečevi igrati u Srbiji. Uzbekistanci imaju jednog igrača za respekt, Denisa Istomina, dok su ostali, uz svo poštovanje, daleko od svetske klase i naših najboljih igrača.”

Bogdanović kaže da ništa neće prepuštati slučaju i da će protiv Uzbekistana izvesti najbolje igrače.

“Mi ćemo, naravno, profesionalno prići meču i nećemo se ni u jednom tenutku opustiti i dozvoliti iznenađenje. Ipak je u pitanju opstanak u Svetskoj grupi i ne možemo da eksperimentišemo. Tim će biti isti kao i onaj iz prethodnih mečeva”.

Mečevi protiv Uzbekistana biće još jedna prilika da domaća publika uživo vidi najbolje tenisere Srbije.

“Nastup na domaćem terenu znači i nama i našim ljudima. Posle ATP turnira u Beogradu, ovo je nastavak te priče. Nastup našeg ženskog tima u Areni u Kupu federacija nedavno je privukao rekordnu posetu, a na nama je da oborimo taj rekord”, rekao je Bogdanović za B92.

U ostalim mečevima baraža sastaće se:

Čile – Austrija
Belgija – Ukrajina
Brazil – Ekvador
Holandija – Francuska
Južna Afrika – Indija
Švedska – Rumunija
Italija – Švajcarska

Pobednici će se plasirati u Svetsku grupu, dok će poraženi timovi preći u regionalna takmičenja.


Uzbekistanci su u 2009. godini odigrali dva meča. Bili su slobodni u prvom kolu Azijsko-okeanijske zone, u četvrtfinalu su savladali Južnu Koreju (4:1), a u polufinalu Japan (3:2).

Oba meča igrali su kao domaćini, u sportskom kompleksu 'Pahlavon' u Namanganu, gradu na severu Uzbekistana, drugom po veličini u azijskoj državi, 300km istočno od Taškenta, na granici sa Kirgistanom.

Denis Istomin, najbolji teniser Uzbekistana, dobio je dva singla i dubl u duelu sa Korejcima, singl i dubl u meču sa Japanom i najzaslužniji je za plasman tima u plej of Svetske grupe.

Istomin je trenutno 91. na ATP listi (najbolji rejting u karijeri), rođen je 1986. godine, znatno bolje igra na šljaci nego na bržim podlogama. Ove sezone na ATP turnirima ima skor 5-3, u karijeri 17-10.

2008. godine je predao meč Borisu Pašanskom, 2007. izgubio od Troickog, a 2006. od Tipsarevića.


Ostali uzbekistanski teniseri su znatno manje poznati, Murad Inojatov je 437. na ATP listi, rođen je 1984. godine, ove godine je na 'fjučersima' igrao sa dvojicom tenisera iz Srbije, Miljanom Zekićem i Aleksandrom Cvetkovim, i dobio oba meča, Faruk Dustov je 637. na listi (bio 173. 2007. godine), ima 23 godine i u karijeri ima tri pobede na 13 mečeva na ATP turnirima.

Ostali igrači su Vaja Uzakov, 834. teniser po rejtingu, i Rifat Biktjakov, na listi na 893. mestu.

U Dejvis kupu Istomin ima tri pobede u singlu i dve u dublu, gde igra sa Dustovim.

Uzbekistanci su u Dejvis kupu debitovali 1994. godine, četiri puta su učestvovali u plej ofu (1998 - Australija 0:5, 1999 - Češka 0:5, 2000 - Holandija 1:4, 2001 - Španija 0:4) i nikada nisu stigli do Svetske grupe.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #97 poslato: 23.05.2009. 14:28:42 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&mm=05&dd=22&nav_id=362052


SK: Srbija u finalu



Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetskog kupa u Diseldorfu, nakon pobede nad Italijom od 2:1, u trećem kolu plave grupe.



Odlučujući poen Srbiji doneo je dubl Nenad Zimonjić-Viktor Troicki koji je pobedio Italijane Frančeska Pikarija i Andreasa Sepija sa 2:0, po setovima 6:0, 7:6 (5). Italijani su u četvrtak poveli nakon pobede Sepija nad Troickim, a izjednačio je Janko Tipsarević koji je pre meča u dublu bio bolji od Pikarija sa 2:0 u setovima.

Protivnik Srbije u finalu u subotu biće selekcija Nemačke koja je u crvenoj grupi zauzela prvo mesto u konkurenciji Franucke, Švedske i selekcije SAD.

Zimonjić i Troicki su u odlučujućem meču bili veliki favoriti, što su pokazali već na startu meča. Prvi set završen je posle samo 18 minuta, a Italijani nisu uspeli da uzmu nijedan gem u tom periodu (6:0).

Kada je naš dubl poveo sa 1:0 u drugom setu činilo se da će sve biti gotovo veoma brzo, ali Italijani se nisu predali. Sepi i Pikari dobili su tri vezana gema, napravili brejk i poveli sa 3:1. Sredinom drugog seta Italijanima je stigla podrška i od argentinskih tenisera, koje je pobeda ’azura’ vodila u finale.

Ipak, u osmom gemu srpki dubl odigrao je sjajno, dobio je gem na servis protivnika bez izgubljenog poena i izjednačio na 4:4. Naredna četiri gema išla su uz servis i ušlo se u taj-brek.

U 13. gemu Italijani su poveli sa 4:2 i činilo se da bi mogli da izbore odlučujući deo. Ipak, tada su Zimonjić i Troicki zaigrali sjajno, dobili su četiri vezana poena i došli do dve meč lopte. Prva meč lopta je propuštena, ali druga nije i Srbija se plasirala u finale.

Svetski kup igra se za ukupni nagradni fond od 1.890.000 evra.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #98 poslato: 24.05.2009. 14:46:30 »

Teniska reprezentacija Srbije osvojila je Svetski kup pošto je u finalu bila bolja od selekcija domaćina Nemačke.

Prvi poen za Srbiju u Diseldorfu u finalu protiv Nemaca osvojio je Viktor Troicki pobedom nad Rajnerom Šitlerom 2:0, po setovima 6:4, 7:6 (7:5), posle 115 minuta igre, a trijumf je doneo Janko Tipsarević koji je savladao Filipa Kolšrajbera takođe 2:0, po setovima 6:2, 6:4. U poslednjem meču, bez rezultatskog značaja, Troicki i Nenad Zimonjić izgubili su od Nikolasa Kifera i Miše Zvereva 7:5, 4:6 10-7.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #99 poslato: 04.06.2009. 14:45:59 »

Fed kup reprezentacija Srbije igraće protiv selekcije Rusije u prvom kolu Svetske A grupe, odlučeno je žrebom u Parizu.

Srbija nije bila među nosiocima, pa je domaćin odredjen naknadnim izvlačenjem kuglice u muzeju tenisa na Rolan Garosu u Parizu. Nosioci na žrebu bile su reprezentacije koje su ove sezone učestovovale u polufinalu Fed Kupa - SAD, Italija, Rusija i Češka, dok su sa druge strane bile ekipe koje su pobedile u baražu za popunu Svetske grupe - Srbija, Francuska, Nemačka i Ukrajina.
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.5 sekundi sa 36 upita.