Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: 1 2 3 [4]  Sve
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Australija Open 08  (Pročitano 18000 puta)
Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963



WWW
« Odgovor #75 poslato: 29.01.2008. 20:27:45 »

Koga interesuje snimak meca Djokovic - Tsonga, ima na torrentu: http://thepiratebay.org/tor/4000160/Djokovic_vs_Tsonga_
Sačuvana

Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #76 poslato: 01.02.2008. 14:49:48 »

B 92


Noletov doček u subotu u 14h


Pobednik Otvorenog prvenstva Australije Novak Đoković dolazi u Beograd u subotu, drugog februara. Svečani doček najboljeg srpskog tenisera biće organizovan na terasi ispred Gradske skupštine i počeće u 14 časova.

Sat pre toga, u Svečanoj sali Skupštine grada biće održana konferencija za novinare trećeg reketa planete.

Đoković je u nedelju osvojio Otvoreno prvenstvo Australije, i to je prvi gren slem turnir u istoriji koji je neki srpski teniser osvojio u pojedinačnoj konkurenciji.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #77 poslato: 02.02.2008. 15:12:11 »

BLIC


Novakova žurka u centru Beograda

Autor: T. Dragojević

Novak Đoković će danas (oko 14 časova) put drugi put u karijeri stati na balkon Skupštine grada Beograda, ali će imati treći svečani doček koji mu je priredila srpska prestonica. Kada je osvojio turnir u Majamiju u martu 2007. navijači su samoinicijativno došli ispred Starog dvora da podrže najboljeg srpskog tenisera, dok je prošli put, posle odličnih partija na Rolan Garosu (jun), Novak na mestu šampiona bio uz Jelenu Janković, Anu Ivanović i Nenada Zimonjića. Nakon toga, Đoković je naredni sastanak sa navijačima zakazao posle osvajanja grend slema, što se sada i dogodilo.

- Posle Majamija sam imao iznenađujući doček ispred Skupštine! Nije bilo mnogo ljudi, ali sasvim dovoljno da budem srećan i ponosan svojim dostignućem. Nakon osvajanja tog trofeja odmah sam hteo da uđem u prvi avion i dođem u Beograd da proslavim sa najbližima i svojim narodom! Na tom dočeku nisam bio na balkonu, ali se ta želja već ostvarila nakon Pariza sa naše dve zlatne devojke, Anom i Jelenom- rekao je Novak tada i bio u pravu.
Đokovićev uspeh u Melburnu digao je na noge i zaposlene u Skupštini grada, koji su u kratkom roku morali da reaguje i organizuje doček kakav dolikuje trećem teniseru sveta.
- Sve je spremno. U ponoć su počeli završni radovi u organizaciji, parkić je već ograđen i samo smo potvrdili raniju izjavu, da ćemo Novaku u rekordnom vremenu prirediti svečani doček, samo da osvoji trofej i da nam dođe. Tonske probe počeće oko 10 časova, reditelj programa je Darjan Mihaljević i verujem da će se svi dobro zabaviti. Najvažnije je da je sve pod kontrolom - rekao je Goran Kreclović, gradski sekretar za sport i kulturu.
Novakov današnji doček na Satrom dvoru je treći u njegovoj karijeri.
- Ne i poslednji! Ima još turnira, Rolan garas, Vimbldon... Ustvari, ovo nam je generalna proba pred Olimpijske igre, jer očekujemo da mnogo naših sportista i reprezentacija osvoji medalje i pojavi se na balkonu Skupštine. Samo neka nam dolaze - dodao je Kreclović.

Voditelj Gagi Jovanović, na bini „Van Gog“
Voditelj programa „velike žurke“, koja počinje u 12 časova (RTS), ispred Skupštine grada biće naš poznati glumac Dragan Jovanović, dok će navijače uz di-džeja, kao i u „Areni“ na egzibicionom meču „NAJJ 2007“ zabavljati grupa „Van Gog“. Novak će se u 13 časova obratiti medijima, a za to vreme navijači će moći da pogledaju kratak film na dva led skrina o njegovoj dosadašnjoj karijeri i najvećem uspehu - trijumfu na grend slemu u Melburnu. Posle oficijelnog dela i Novakovog obraćanja sa balkona, najbolji srpski teniser svih vremena okupljenima će deliti majice i loptice sa njegovim potpisom, a kraj dobre zabave najaviće veliki vatromet.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #78 poslato: 03.02.2008. 15:54:01 »

BLIC


Preko 10.000 navijača na spektakularan način pozdravilo osvajača Australijen opena

Nole, čekamo te i posle Rolan Garosa

Autor: S. Vrakela - T. Dragojević

Nole, mi te volimo!, orilo se centrom Beograda, više od 10.000 vernih navijača došlo je na žurku Novaka Đokovića, najboljeg srpskog tenisera svih vremena, na plato ispred Starog dvora. Šampion Australijen opena po drugi put u karijeri, posle odbrojavanja poznatog glumca Dragana - Gagija Jovanovića, uz neviđenu euforiju, pojavio se na mestu rezervisanom samo za sportiste s najvećim dostignućima. Ali sada je bio sam, bez Ane Ivanović i Jelene Janković, što ga je činilo još srećnijim i uzbuđenijim.

Njegov izlazak ispratilo je stotine balona u bojama srpske zastave i konfete, umesto najavljenog vatrometa, koje su stvorile sliku za pamćenje.
- Ne mogu da verujem da ste ovde samo zbog mene, teško mi je da vam opišem koliko sam zahvalan što ste došli - bilo je prvo što je Novak rekao oduševljenoj masi, koja ga je za svaku reč nagrađivala ovacijama.
- Mislim da je san svakog tenisera da osvoji jedan grend slem, a ja sam to uspeo sa 20 godina i sada sam ovde! Još nisam svestan šta sam uradio u Melburnu... A ovaj uspeh me je naterao da se osvrnem na prošlost, kada su naši drugi trofejni sportisti, košarkaši, odbojkaši, vaterpolisti stajali na ovom balkonu. I, sada sam ja u toj poziciji, ovo je nestvarno... - pokušavao je Novak da nađe reči, u stvari, improvizovao je jer „od silnog vežbanja je sve zaboravio“.
Histerija među navijačima na platou ispred Skupštine grada počela je davno pre Novakovog izlaska na balkon, još dok je on razgovarao s medijima. Beograđani, kao i navijači iz cele Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, uz taktove hitova „Van Goga“ pravili su uzavrelu atmosferu koja se usijala pojavljivanjem svih Đokovića na terasi Starog dvora. Novaka su pored pesme i vriske tinejdžera, ali i onih starijih i mlađih dočekali transparenti „Samo je jedan Nole“, „Nole, broj jedan“, „Nole, vidimo se posle Rolan Garosa“, što je i realno.
- Već sam bio ovde, ali ovo sada je nešto posebno. Prvi grend slem trofej posvetio sam braći Marku i Đorđu, s kojima sam imao sreću da proslavim uspeh u Melburnu. Nadam se da ćemo za jedno 10-15 godina sva trojica stajati na ovom istom mestu sa trofejima u rukama. Možda je nakon šest-sedam dana za neke kasno da proslavljamo titulu na Australijen openu, ali mislim da je povod dovoljno veliki da može da se obeleži i posle godinu dana. Zahvaljujem se svima koji su doprineli da tenis bude najpopularniji sport u Srbiji, a to su - Ana Ivanović, Jelena Janković, Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić, Viktor Troicki, Boris Pašanski i mnogi, mnogi drugi - naglasio je Đoković.
Podrška koju je imao tokom Australijen opena, počev od porodice i navijača u Melburnu, pa sve do ljubitelja tenisa u našoj zemlji dala je Đokoviću dodatnu snagu da preskoči sve prepreke i stigne do toliko željenog trofeja.
- Mnogo mi je značila podrška porodice i navijača na tribinama. Naravno, ne zaboravljam tu ni sve one koji su se zbog vremenske razlike budili rano ujutru kako bi pratili moje i mečeve ostalih naših tenisera, pa čak i bežali s posla i iz škole. Šta tek reći za podatak da je u Osnovnoj školi „Bora Stanković“, koju sam pohađao, bila prekinuta nastava dok sam igrao polufinalni i finalni meč! Zanimljiv mi je bio komentar pojedinih stranih medija koji su se pitali zašto se „Serbia open“ igra u Melburnu, a ne u našoj zemlji. To dovoljno govori o tome koliko smo popularni u inostranstvu i koliko je podignut ugled naše zemlje - istakao je Đoković.
Fantastična 2007. godina vrlo brzo će se zaboraviti, budući da je 2008. počela na najbolji mogući način, osvajanjem prvog grend slem turnira u sezoni.
- Mislim da nema igrača na svetu s kojim sam igrao a koga nisam pobedio. Prihvatio sam činjenicu da sam deo teniske elite, verujem da mi je tu mesto i nadam se da ću već ove godine skočiti za koji stepenik više na rang-listi.
Ono što sve inostrane novinare već mesecima muči jeste nepoznanica odakle toliko talenta u zemlji koja do juče nije postojala na teniskoj mapi.
- Niko nema odgovor na to pitanje. Ne znam, možda je to posledica radijacije od bombardovanja - našalio se Nole.
Treći reket sveta održao je obećanje, sa balkona u masu je poslao desetine majica, male i velike teniske lopte i reket „vilson“, pre nego što se od navijača oprostio himnom Dejvis kup tima Srbije „220 u voltima“, koju je snimio sa Bajagom. Nole je svoj šou-program završio drugim Bajaginim hitom „Moji su drugovi“, u kojem je uz pomoć braće pokazao zavidne pevačke sposobnosti.

Obradović: Spremni smo za Rusiju
Dejvis kup reprezentacija Srbije kreće danas iz Beograda za Moskvu na meč protiv Rusije, koji će se igrati od osmog do desetog februara. Selektor Bogdan Obradović i naši najbolji igrači okupiće se na Aerodromu „Nikola Tesla“ oko 10 časova, da bi sat i po kasnije krenuli za prestonicu Rusije.
- Sa nama će biti i Novak Đoković kojem je juče priređen veličanstven doček. Nemam informaciju da li je negde trenirao proteklih dana, ali u svakom slučaju, mi ćemo od ponedeljka pre podne početi da se spremamo za veliki okršaj sa Rusima - rekao je Obradović.

Ključevi od „minija“ za šampiona Australije
Novaku Đokoviću specijalno iznenađenje priredio je i jedan od glavnih sponzora najboljeg srpskog tenisera, kompanija „Delta“.
- Ponosni smo na sve rezultate koje si u poslednje vreme postigao, a posebno na osvajanje prvog grend slem turnira u istoriji srpskog tenisa. Kao nagradu, u ime kompanije „Delta“ poklanjam ti ključeve od „mini-morisa“, jer znam da ti se taj automobil sviđa - rekla je potpredsednik „Delta“ kompanije, Milka Forcan.

Kragujevac je idealno mesto za tenisku akademiju
Ono što Beograd nije prepoznao, jeste Kragujevac, pa će tako porodica Đoković dugo najavljivanu tenisku akademiju otvoriti u srcu Šumadije.
- Prioritet je bio Beograd, ali zbog administrativnih prepreka, predsedničkih izbora i mnogih drugih stvari, izbor je pao na Kragujevac. Ovim putem bih se zahvalio svim ljudima iz Kragujevca koji su prepoznali značaj otvaranja teniskog centra u kome ćemo moći da stvaramo nove šampione, ne samo iz Beograda, već iz cele Srbije. Mislim da se radi o idealnoj lokaciji - dodao je Novak.

Navijači napravili špalir za Novaka
Ako je neko pomislio da je Novak Đoković završio druženje sa navijačima posle zvaničnog obraćanja sa balkona Starog dvora, prevario se. Oduševljeni fanovi najboljeg srpskog tenisera blokirali su stražnji deo Skupštine grada, na uglu ulica Dragoslava Jovanovića i Srpskih vladara, zbog čega je i u tom delu saobraćaj na dvadesetak minuta bio prekinut. Razdragani Novak ponovo je okupljenima poklanjao loptice i majice, pre nego što je uz policijsku pratnju napustio Stari dvor. Prilikom odlaska, preko 1.000 navijača napravilo je špalir, ispratili su ga ovacijama i aplauzima, dok se on kroz otvor krova džipa pozdravljao sa njima.
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4]  Sve
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 1.859 sekundi sa 36 upita.