Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1]
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: US Open 2009  (Pročitano 2456 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« poslato: 28.08.2009. 15:03:07 »

http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=145174



US Open: Đoković opet protiv Ljubičića


   

Žrebom u Njujorku u četvrtak je odlučeno da Novak Đoković otvori takmičenje na US Openu protiv hrvatskog tenisera Ivana Ljubičića, koga je pre samo nedelju dana pobedio na turniru u Sinsinatiju.

Jelena Janković će na startu igrati protiv Italijanke Roberte Vinči.

Đoković, koji je postavljen za četvrtog nosioca, nalazi se u istom delu žreba sa petostrukim osvajačem turnira i prvim igračem sveta Rodžerom Federerom, kao i Endijem Rodikom iz SAD.

Viktor Troicki igraće sa teniserom iz kvalifikacija, a Janko Tipsarević protiv Francuza Florena Sere.

Federer će odbranu titule započeti protiv domaćeg tenisera Dejvida Britona, dok će Rafael Nadal, treći nosilac, igrati protiv Rišara Gaskea. Španac bi mogao da igra u polufinalu sa drugim igračem sveta Endijem Marejom.

Jelena Janković, četvrti nosilac, igraće u prvom kolu protiv Ukrajinke Katerine Bondarenko, dok će Ana Ivanović turnir započeti mečom sa Robertom Vinči iz Italije.

Prva teniserka sveta Dinara Safina igraće protiv Austrijanke Olivije Rogovske, dok će Serena Vilijams igrati protiv sunarodnice Alekse Gleč.

Sestre Vilijams nalaze se u istoj polivini žreba i mogle bi da se sastanu u polufinalu US Opena.

Takmičenje na poslednjem grend-slem turniru u sezoni počinje u ponedeljak 31. avgusta.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #1 poslato: 28.08.2009. 16:16:34 »

Mlada teniserka Srbije Bojana Jovanovska plasirala se u treće kolo kvalifikacija za četvrti Gren slem turnir sezone US open pobedom nad Jekaterinom Bičkovom.

Jovanovska je do trijumfa nad Ruskinjom došla u dva seta, rezultatom 6:3, 6:3, a u trećoj i ujedno poslednjoj rundi kvalifikacija u Njujorku srpska teniserka će igrati sa pobednicom duela između Zuzane Kucove iz Slovačke i Amerikanke Karli Gulikson.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #2 poslato: 30.08.2009. 14:43:49 »

Srpska teniserka Bojana Jovanovski poražena je u 3. kolu kvalifikacija za US Open od Karli Galikson 7:5, 6:2.

Meč je počeo u petak, ali je zbog kiš prekidan pri rezultatu 1:1 u prvom setu. Jovanovski, koja je na startu kvalifikacija igrala dobro, nije mogla da pruži ozbiljan otpor raspoloženoj Amerikanki, koja je posle napetog prvog seta odmah na početku drugog napravila brejk i došla do pobede.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #3 poslato: 01.09.2009. 14:57:53 »

Drugog dana na US Openu na teren će svi predstavnici Srbije u seniorskoj konkurenciji – Đoković, Jankovićeva, Ivanovićeva, Zimonjić, Tipsarević i Troicki.

Novak Đoković se u prvoj rundi sastaje sa nekada trećim igračem sveta Ivanom Ljubičićem. Taj duel je postavljen na centralni stadion 'Artur Eš' i treći je po redu nakon dva ženska singla. Đoković i Ljubičić do sada su se četiri puta sastali i srpski teniser vodi sa 3:1 u pobedama.

Na stadionu 'Luis Armstrong' igraće Jelena Janković i Ana Ivanović. Jankovićeva će do drugog kola pokušati da dođe pobedom nad 45. teniserkom sveta Robertom Vinči koju je pobeđivala u oba pređašnja susreta.

Taj meč je treći po redu posle ženskog i muškog singla, a večernji program na ovom terenu otvara Ana Ivanović duelom sa 52. igračicom planete Katerinom Bondarenko. Srpska i ukrajinska teniserka igrale su do sada samo jednom i taj meč je dobila Katerina Bondarenko. Duel bondarenko i Ivanovićeve neće početi pre ponoći po srednjeevropskom vremenu.

Drugi favoriti za osvajanje trofeja u konkurenciji parova Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor turnir počinju duelom protiv Nemaca Simona Grojla i Andreasa Beka. Taj meč postavljen je na 'peticu', posle ženskog i muškog singla.


http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&mm=09&dd=01&nav_id=379098

Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #4 poslato: 02.09.2009. 14:03:36 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&mm=09&dd=02&nav_id=379249




Srbi u Njujorku četiri od šest


Četvoro srpskih tenisera obezbedilo je plasman u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD, a eliminisani su Janko Tipsarević i Ana Ivanović.

Viktor Troicki je prvi obezbedio mesto u drugoj rundi pobedom nad Italijanom Flavijom Ćipolom u pet setova. Nenad Zimonjić i Danijel Nestor su lako savladali su Simona Grojla i Andreasa Beka, dok je Novak Đoković eliminisao Hrvata Ivana Ljubičića. Prošlogodišnja finalistkinja US Opena Jelena Janković lako je pobedila Italijanku Robertu Vinči.

Najneprijatnije iznenađenje prvog kola na US Openu je poraz Ane Ivanović. Bolja od srpske teniserke bila je Ukrajinka Katerina Bondarenko.

Dinara Safina se mučila u prvom kolu, ali je ipak uspela da pobedi Oliviju Rogovsku, dok u muškoj konkurenciji iznenađenje dana je eliminacija Igora Andrejeva, 29. tenisera sveta.


Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #5 poslato: 05.09.2009. 14:20:49 »

Petog dana Otvorenog prvenstva SAD, od srpskih tenisera jedino je Janko Tipsarević zabeležio pobedu.

On je u paru sa Robertom Kendrikom savladao Južnoafrikanca Rika de Fusta i Amerikanca Radživa Rama rezultatom 6:2, 4:6, 7:5 Dušan Vemić i Nemac Miša Zverev izgubili su od petih nosilaca Maksa Mirnjija i Endija Rama, dok je Novak Đoković ostao jedini predstavnik Srbije u singlu posle eliminacije Viktora Troickog od Žilijena Benetoa, bilo je 6:1, 3:6, 6:1, 6:0 za Francuza.



Šestog dana Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država na teren izlaze Novak Đoković, Nenad Zimonjić i Dušan Vemić.

Đoković, jedini preostali predstavnik Srbije u singlu, sastaće se od 17 sati u okviru 3. kola sa Amerikancem Džesijem Vitenom. Đoković i Viten se do sada nisu sastajali. Amerikanac, 276. igrač sveta, ovog leta u Njujorku je ostvario najveći uspeh u karijeri plasmanom u 3. kolo.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #6 poslato: 06.09.2009. 14:49:35 »

Šesti dan ženskog turnira na US Openu obeležili su pobeda Petre Kvitove nad prvim nosiocem Dinarom Safinom i nastavak bajke Melani Oudin.
Kvitova je posle dva i po sata borbe u taj-brejku trećeg seta pobedila prvu igračicu sveta. Melani Oudin je posle Jelene Dementijeve pobedila i Mariju Šarapovu, i biće jedna od četiri nepostavljene igračice u osmini finala, zajedno sa Bondarenko, Dulko i Vikmajer. Petrova, Kuznjecova i Voznijacki stigle su u osminu finala u po dva seta, uz po 5 ili 6 izgubljenih gemova.



Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Amerikanca Džesija Vitena rezultatom 6:7, 6:3, 7:6, 6:4 u trećem kolu US opena za 3 časa i 28 minuta.
Naredni Novakov rival je Radek Štepanek, koji je sa 3-1 u setovima pobedio Filipa Kolšrajbera. Đoković je izgubio prvi set, iako je vodio 5-2 i imao prednost 30:0 na 5:3. Ipak, u drugom se malo konsolidovao i uspeo da izjednači, da bi u taj brejku trećeg seta sa dva odlična poena slomio otpor rivala. U četvrtom setu Novak je napravio ključni brejk u devetom gemu i pobedio.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #7 poslato: 08.09.2009. 14:52:47 »

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Daniel Nestor plasirali su se u četvrtfinale US Opena pobedom nad Jankom Tipsarevićem i Robertom Kendrikom.
Zimonjić i Nestor su do pobede nad srpsko-američkom kombinacijom došli posle velike borbe u tri seta rezultatom 6:2, 5:7, 6:4, i u u četvrtfinalu poslednjeg Gren slem turnira sezone će se sastati sa Maksom Mirnjijem iz Belorusije i Izraelcem Endijem Ramom, koji su savladali Italijane Simona Bolelija i Anderasa Sepija 2:1, po setovima 7:6 (7:5), 6:7 (8:10), 6:2.



Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale US opena, pošto je pobedio 15. nosioca Radeka Štepaneka rezultatom 6:1, 6:3, 6:3 za 1 čas i 45 minuta.
Đoković je u svakom setu u ranoj fazi stekao brejk prednosti i do kraja je bez većih problema čuvao. Jedini brejk na meču Štepanek je napravio u drugom setu, i to u trenutku kada je Novak već imao dva brejka viška. Za plasman u polufinale Đoković će se boriti sa Fernandom Verdaskom, koji je u četiri seta savladao Džona Iznera.

Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #8 poslato: 09.09.2009. 14:07:02 »

Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor poraženi su u četvrtfinalu dubla na US Openu od Belorusa Maksa Mirnjija i Izraelca Endija Rama sa 2:1 (6:7, 6:4, 6:0).
Drugi nosioci na turniru dobili su neizvestan prvi set u taj-brejku, a onda su Mirnji i Ram, inače peti nosioci, iznenađujuće lako dobili naredna dva seta i plasirali se u polufinale. U borbi za plasman u finale njihovi protivnici će biti treći favoriti u dublu Indijac Maheš Bupati i Mark Nouls sa Bahama.


Destog dana na US Openu na teren će Novak Đoković i Rodžer Federer, a igraju se i preostala dva četvrtfinala u ženskom singlu.
Najbolji srpski teniser sastaje se sa Špancem Fernandom Verdaskom u brobi za treće uzastopno polufinale na poslednjem gren slemu sezone. Duel Đokovića i Verdaska postavljen je na centralni teren Artur Eš, treći je po redu i trebalo bi da počne, zanimljivo, oko 21h po centralnoevropskom vremenu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #9 poslato: 10.09.2009. 14:52:36 »

Novak Đoković plasirao se u treće uzastopno polufinale na US Openu pobedom nad Fernandom Verdaskom u četiri seta 7:6, 1:6, 7:5, 6:2.

Četvrti nosilac na turniru sastaće se u borbi za svoje drugo finale u Njujorku sa Rodžerom Federerom. Srpski teniser nije pružio svoju najbolju partiju protiv Španca, dosta je grešio i dozvoljavao protivniku da preuzima inicijativu. Ipak, zahvaljujući psihološkoj stabilnosti u odlučujućim trenucima uspeo je da trijumfuje.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #10 poslato: 13.09.2009. 15:59:58 »

Belgijanka Kim Klajsters i Dankinja Karolina Voznijacki igraće u finalu ovogodišnjeg US Opena.

U jednom od najbizarnijih finiša mečeva u istoriji Kim Klajsters je savladala branioca trofeja Amerikanku Serenu Vilijams sa 6:4, 7:5. U poslednjem gemu meča Amerikanki je na meč loptu oduzet poen zbog toga što je prethodno pretila linijskom sudiji koji je dosudio prestup tokom drugog servisa Vilijamsove.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #11 poslato: 14.09.2009. 14:47:41 »

Argentinski teniser Huan Martin del Potro prvi je finalista US opena, pošto je deklasirao trećeg nosioca Rafaela Nadala 6:2, 6:2, 6:2 za 2 časa i 20 minuta.
Del Potro je bio potpuno dominantan i nije dozvolio Nadalu nijedan brejk od pet brejk lopti. U prva dva seta Argentinac je pravio brejkove za vođstvo 3:1, a u trećem za 2:0. U svakom bitnom poenu Del Potro je bio odlučniji, servis ga je odlično služio, pa je zasluženo došao do prvog Gren slem finala.



Najbolji teniser sveta Rodžer Federer pobedio je Novaka Đokovića 7:6, 7:5, 7:5 i plasirao se u finale poslednjeg, četvrtog gren slema u sezoni.
Federer je sjajno igrao, vraćao skoro sve lopte koje je slao odlični Đoković i na kraju pobedio u jednom od najboljih mečeva u sezoni. Federer je poslednja dva seta dobio u 12. gemu jer su oba tenisera odlično servirala ali je Švajcarac na kraju imao najviše sreće i strpljenja. Federer će u finalu igrati protiv Del Potra, svog šestog rivala u finalima US Opena.




Belgijanka Kim Klajsters pobedila je Karolinu Vozniacki 7:5, 6:3 i osvojila US Open posle samo mesec dana od povratka na teniske terene.
Klajstersova je do svoje druge gren slem titule došla posle 93 minuta igre protiv 19-godišnje Karoline Vozniacki koja nije uspela da postane prva teniserka sa četiri titule u 2009. godini. Klajstersova se vratila posle dvogodišnje pauze i već na trećem turniru, za koji je dobila vajldkard, došla do titule, i to najveće. Ona će od ponedeljka biti 19. teniserka sveta.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #12 poslato: 15.09.2009. 14:53:58 »

Argentinski teniser Huan Martin del Potro osvojio je prvu Gren slem titulu u karijeri, pobedom u finalu US opena nad Rodžerom Federerom 3:6, 7:6, 4:6, 7:6, 6:2.

Argentinac je lagano izgubio prvi set, potom je Federer servirao za vođstvo 2-0, ali se Del Potro izvukao i slavio u taj brejku. Potom je Del Potro sa dve uzastopne duple greške izgubio treći set, u četvrtom je ponovo bio maestralan u taj brejku, a hrabrom i agresivnom igrom dominirao je u petom i došao do titule.
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.207 sekundi sa 35 upita.