Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: 1 2 3 [Sve]
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: US Open  (Pročitano 14846 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« poslato: 12.07.2007. 15:56:05 »


   B L I C




Šampionima US Opena po rekordnih 1,4 miliona dolara




Pobednici ovogodišnjeg teniskog gren slem turnira US Open u muškom i ženskom singlu dobiće po rekordnih 1,4 miliona dolara (1,02 miliona evra), a ukupan nagradni fond na turniru će prvi put u istoriji premašiti sumu od 19 miliona dolara.
Ukupan nagradni fond turnira, koji će od 27. avgusta do 9. septembra biti održan na terenima "Flašing Medoua" u Njujorku, iznosi 19,6 miliona dolara, što je za milion dolara više nego u 2006. godini, saopštila je danas Američka teniska asocijacija.
Pobednicima u singl konkurenciji prošle godine je pripalo po 1,2 miliona dolara. Ukupan nagradni fond mogao bi da dostigne cifru od čak 22 miliona dolara zbog toga što će najbolja tri igrača u muškoj i ženskoj konkurenciji dobiti bonuse: milion dolara za prvo mesto, 500.000 za drugo i 250.000 za treće. To znači da bi šampioni ovogodišnjeg US Opena mogli da zarade po 2,4 miliona dolara (1,75 miliona evra).
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #1 poslato: 27.07.2007. 15:50:26 »

Prošlogodišnji pobednici.


 
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #2 poslato: 28.07.2007. 16:08:21 »


   http://www.usopen.org/home/default.sps


Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #3 poslato: 31.07.2007. 15:58:51 »

Na redu su pripremni turniri pred US Open.


B L I C


Jankovićeva čeka Šarapovu u finalu


Od srpskih tenisera ove nedelje na teren neće jedino Ana Ivanović i Novak Đoković, dok će ostali nastupati na američkim i evropskim turnirima.
Jelena Janković kreće iz San Dijega, gde je na turniru nagradnog fonda 1,34 miliona dolara (tvrda podloga), određena za drugog nosioca, iza prošlogodišnje pobednice Marije Šarapove. Upravo atraktivna Ruskinja nalazi se u suprotnom delu žreba, pa je njihov duel moguć u finalu, naravno ukoliko sve bude proteklo prema očekivanjima.
- Mislim da mogu na turnirima u San Dijegu, Los Anđelesu i Torontu da napravim dobar rezultat. Prevashodno ta takmičenja pomoći mi da se što bolje pripremim za US open. U Njujorku sam prošle godine igrala polufinale, a šta ću ovog leta učiniti, ne znam. U svakom slučaju, igraću najbolje što mogu - kaže treća teniserka sveta.
Jelena je u prvom kolu San Dijega slobodna, a sutra uveče igra sa pobednicom meča između Amerikanki Vanije King i dobitnice vajld karte Azije Muhamed. U trećem kolu trebalo bi da igra da sa boljom iz meča Lusi Safarova (Češka) - Marija Kirilenko (Rusija), dok bi u četvrtfinalu mogla da se sastane sa finalistkinjom Vimbldona Marion Bartoli, pa u polufinalu sa Švajcarkinjom Martinom Hingis ili Ruskinjom Nađom Petrovom.
U Evropi je aktuelan turnir na šljaci za muškarce u poljskom Sopotu, gde se u glavnom žrebu nalaze dvojica naših tenisera. Drugi reket Srbije Janko Tipserević na turniru vrednom 500.000 dolara u prvom kolu sastaje se sa sedmim kosturašem Florijanom Majerom iz Nemačke. Tipsarević je 48. na ATP listi, svega 11 mesta je slabije plasiran od Nemca, pa je realno očekivati da ćemo ga gledati u drugom kolu protiv pobednika meča između domaćeg igrača Davida Olejničaka (specijalna pozivnica) i kvalifikanta. U trećem kolu Janku bi eventualni protivnik mogao da bude treći nosilac Argentinac Huan Ignasio Čela.
Odličnu formu na turniru u Umagu Viktor Troicki je naplatio rekordnim rejtingom karijere, 141. mestom na svetskoj listi i prvim ulaskom u glavni žreb ATP turnira. Beograđanin je dobio SE (specijalni izuzetak) ulaznicu zbog plasmana u polufinale Umaga, što mu je omogućilo da preskoči kvalifikacije, a u prvom kolu rival mu je 50. igrač sveta Žil Simon iz Francuske. Boris Pašanski prošao je dve runde kvalifikacija i danas će u odlučujućem meču za ulazak u glavni žreb „Oranž opena“ igrati protiv Urugvajca Puebla Kuevasa.
Novak Đoković učestvovaće sledeće nedelje na Rodžers kupu (2,45 miliona dolara, tvrda podloga) u Montrealu, turniru Masters serije. Samo sedam dana kasnije, na istom turniru, Ana Ivanović će titulu na Rodžers kupu iz Montreala ove godine braniti u Torontu (svake godine menjaju se gradovi domaćini). Peta igračica sveta počela je sa laganim treninzima posle povrede kolena na Vimbldonu i očekuje se da bude spremna za start turnira 13. avgusta (1,34 miliona dolara).
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #4 poslato: 01.08.2007. 15:48:51 »

NOVOSTI


Novak broji
treći milion


ANA Ivanović će učestvovati na VTA turniru u Los Anđelesu (nagradni fond 600.000 dolara), koji počinje sledećeg ponedeljka. Naša teniserka se oporavlja od povrede kolena, počela je da trenira, pa će posle skoro jednomesečne pauze da se vrati na teren.
- Veoma sam srećna što ponovo mogu da igram. Prošle godine sam u Los Anđelesu napravila dobar rezultat, stigla do četvrtfinala, a nadam se da ću ovog puta biti još uspešnija - priželjkuje mlada Beograđanka.
Ivanovićeva bi u Los Anđelesu trebalo da bude određena za trećeg nosioca, odmah posle Marije Šarapove i naše Jelene Janković.
Inače, naši teniseri zadržali su visoke pozicije i kada su u pitanju zarade od nastupa na ATP i VTA turnirima. Novak Đoković je od 1. januara 2007. godine inkasirao 1.932.300 dolara, a od njega su samo plaćeniji Rodžer Federer (4,1) i Rafael Nadal (4 miliona dolara).
Kod dama, Ana Ivanović se nalazi na četvrtoj poziciji po zaradama (1.381.270 dolara), a Jelena Janković na petoj - 1.307.255 zelenih novčanica. Najplaćenija je Belgijanka Žastin Enan (2,5).n
TIPSAREVIĆ
JANKO Tipsarević je predao meč prvog kola ATP turnira u poljskom Sopotu (šljaka, ukupan nagradni fond 425.250 dolara). Srpski reprezentativac zbog povrede nije mogao da odmeri snage sa Nemcem Majerom.

BOZOLjAC
ILIJA Bozoljac nije uspeo da se plasira u drugo kolo ATP turnira u Vašingtonu (tvrda podloga, nagradni fond 600.000 dolara), pošto je na startu poražen od Čileanca Pola Kapdevila sa 4:6, 6:3, 6:0. Bozoljac je vodio sa 6:4 i 3:2 u drugom setu, a zatim je izgubio deset uzastopnih gemova.

PAŠANSKI
BORIS Pašanski se pridružio Janku Tipsareviću i Viktoru Troickom u glavnom žrebu ATP turnira u poljskom Sopotu (šljaka). Naš teniser je uspešno prebrodio poslednje kolo kvalifikacija savladavši Urugvajca Kuevasa sa 6:3, 6:1. U prvom kolu, Pašanski će igrati protiv Poljaka Romanovskog.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #5 poslato: 02.08.2007. 15:29:24 »

B L I C


Džon Mekinro hvali srpskog tenisera


Novak ispred Nadala


Autor: Z. Kecman


Sezona američkih turnira je u punom jeku, a poslednja stanica u velikom karavanu na betonskim podlogama biće US open, koji počinje 27. avgusta.
Shodno uspesima u proteklom delu godine, teniska javnost sa one strane Atlantika ozbiljno razmišlja o šansama srpskih tenisera na poslednjem grend slem turniru sezone.
Jelena Janković, prošlogodišnja polufinalistkinja, ističe se kao ozbiljan kandidat za titulu. Pojedini mediji prenose da će ona i Ana Ivanović sada biti daleko opasniji takmaci nego što su bile pre 365 dana.
- Možda su sada Žistin Enan i sestre Vilijams u top formi, ali će sigurno biti pod pritiskom. Naročito jer su Serena i Žistin povređene i što možda neće biti maksimalno spremne za US open. To u prvi plan stavlja srpske teniserke koje su već napravile veliki pomak u svetu tenisa. Obe su poput oluje zagospodarile prostorima u WTA karavanu - prenosi jedan američki list.
Jelenu Janković su ocenili kao radoholičarku. Ističe se da je ove sezone osvojila četiri titule, da je zabeležila više od 50 pobeda i da je igrala na čak 18 turnira. Ima sjajne udarce i vanserijsku bekhend paralelu, pa se mnogi plaše mečeva sa njom.
Uoči turnira Otvorenog prvenstva Kanade u Montrelu, koji startuje narednog vikenda, u centru pažnje je i Novak Đoković. Legenda svetskog tenisa Amerikanac Džon Mekinro još jednom je podvukao da „broj tri“ ima velike šanse da zablista u narednih mesec dana.
- Đoković ima potencijal za prvo mesto na svetu. Neće mu biti lako jer Federer i Nadal imaju mnogo ponosa i talenta. Ipak, na tvrdim terenima mislim da može da pobeđuje Španca. Rafa je mnogo sporiji na betonu, njegovo kretanje je tu problematično i Novak je u prednosti - smatra Mekinro.

                      seljak-smile

Jelena Janković plasirala se u treće kolo turnira u San Dijegu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #6 poslato: 03.08.2007. 03:00:51 »

Pripremni turnir u San Dijegu: Rezultati drugog kola - WTA


Ruskinja Marija Kirilenko pobedila je u drugom kolu međunarodnog turnira u San Dijegu Čehinju Lusi Safarovu rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 7:6 (7:3) i u sledećem krugu tog takmičenja igraće sa srpskom teniserkom Jelenom Janković.

Turnir "Akura klasik" u San Dijegu igra se za nagradni fond od 1.340.000 dolara, a Jelena Janković je drugi favorit takmičenja.

U ostalim mečevima drugog kola postignuti su ovi rezultati:

(1) Marija Šarapova (Rusija) - Tamarin Tanasugarn (Tajland) 6:1, 6:3
(10) Venus Vilijams (SAD) - Viržin Razano (Francuska) 6:2, 6:4
(9) Elena Dementijeva (Rusija) - Angelik Kerber (Nemačka) 6:1, 6:2
(13) Tatjana Golovin (Francuska) - An Kremer (Luksemburg) 6:1, 4:6, 6:2
(3) An Čakvetadze (Rusija) - Megan Šonezi (SAD) 6:4, 6:4
(11) Pati Šnider (Švajcarska) - Ala Kudravceva (Rusija) 6:2, 6:0
(Cool Dinara Safina (Rusija) - Kamil Pin (Francuska) 6:1, 6:4
Danijela Hantuhova (Slovačka) - Viktorija Azarenka (Belorusija) 6:3, 1:6, 6:1
Ai Sugijama (Japan) - (15) Sibil Bamer (Austrija) 6:2, 7:6 (7:3)
Sanija Mirza (Indija) - Eleni Danilidu (Grčka) 7:6 (7:1), 6:3
Katarina Srebotnik (Slovenija) - (14) Alona Bondarenko (Ukrajina) 6:3, 6:1
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #7 poslato: 03.08.2007. 15:28:51 »

B L I C



Autor: Tanjug


Jelena Janković obezbedila plasman na završni turnir sezone



Belgijanka Žistin Enen i Srpkinja Jelena Janković prve su teniserke koje su obezbedile plasman na završni turnir sezone "Soni Erikson šampionat", na kom će učestvovati osam najuspešnijih igračica u 2007. godini.
Završni turnir sezone odigraće se od 6. do 11. novembra u Madridu, a nagradni fond tog takmičenja iznosiće čak tri miliona dolara. U ovogodišnjoj šampionskoj trci Enen je sakupila 3.245 bodova, dok srpska teniserka, koja je pobedila na četiri turnira u sezoni (Oklend, Čarlston, Rim i Birmingem), ima 2.990 poena.
Treću poziciju, sa 2.431 poenom, zauzima Ana Ivanović, pa se očekuje da će i ona uskoro obezbediti plasman na najkvalitetniji turnir u sezoni. Jelena Janković, koja zauzima treće mesto na WTA listi, prva je Srpkinja koja je obezbedila učešće na završnom turniru sezone. To je postigla zahvaljujući odličnim partijama u prvom delu sezone, u kom je postigla više od 50 pobeda na turnirima širom sveta.
"Zaista ne mogu da poverujem, to je neverovatno. Prošle godine sam bila u velikoj krizi i razmišljala da napustim tenis, a samo 15 meseci kasnije uspela sam da se plasiram na turnir na kom se takmiči teniska elita, osam najboljih igračica u sezoni" rekla je 22. godišnja srpska teniserka.

                               seljak-smile

Jelena Janković i Nađa Petrova u drugom kolu San Dijega

Srpkinja Jelena Janković i Ruskinja Nađa Petrova plasirale su se u drugo kolo u konkurenciji parova na međunarodnom turniru u San Dijegu, pošto su pobedile Aiko Nakamuru (Japan) i Kamil Pin (Francuska) sa 6:2, 6:2. Turnir "Akura klasik" igra se za ukupni nagradni fond od 1.340.000 dolara, a Jelena Janković i Nađa Petrova u drugom kolu će igrati protiv Amerikanke Vanije King i Kineskinje Šuai Peng.

                                    seljak-smile

Jankovićeva izgubila u singlu od Kirilenko sa 2:1.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #8 poslato: 08.08.2007. 15:35:48 »

B L I C


Pobeda Đokovića protiv Kifera

Autor: Beta

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo turnira masters serije u Montrealu, pošto je večeras savladao Nemca Nikolasa Kifera sa 2:0, po setovima 6:3, 6:3.
Trenutno četvrti na svetskoj rang listi, Đoković je drugi put ove godine pobedio Kifera, 254. igrača sveta. Ranije ove godine, na Vimbldonu, Đoković je Kifera, 2000. godine četvrtog igrača sveta, pobedio posle velike borbe, u četiri seta, od kojih su tri rešena u "taj-brejku". Međutim, ovoga puta srpski teniser nije imao većih problema, prikazao je sigurnu i raznovrsnu igru i slavio posle sat i 23 minuta.
U narednom kolu, Đoković će se sastati sa boljim iz duele Španca Davida Ferera, trenutno 16. na ATP listi, i Argentinca Davida Nalbandijana, 26. igrača sveta.
Đoković je sa Fererom do sada igrao tri puta i Španac u tim duelima vodi sa 2:1. Ove godine, njih dvojica su igrala dva puta, oba puta na masters turnirima. Đoković je pobedio sa 2:0 u Indijan Velsu, a Ferer je bio bolji u Monte Karlu istim rezultatom.
Sa Nalbandijanom Đoković se pre nije sastajao na ATP turu.
Nagradni fond masters turnira u Montrealu je 2.450.000 dolara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #9 poslato: 09.08.2007. 14:33:09 »

P R E S S


Ana Ivanović

JELENA JE SJAJNA!


Ana u razgovoru za američke medije prvi put biranim rečima govorila o Jeleni Janković i pokazala da njih dve nisu baš u tako hladnim odnosima kao što se priča

Srpska teniserka Ana Ivanović kao nikada do sada nahvalila je svoju koleginicu i zemljakinju Jelenu Janković u izjavama za američke medije! Iako njih dve izbegavaju da govore jedna o drugoj, i neguju specifično rivalstvo koje, prema nekim tvrdnjama, često prelazi granice, Ana se ovog puta baš "otvorila" i biranim rečima pričala o Jeleni! Rekla je za nju da je "sjajna i da je imala neverovatnu psihičku snagu da se posle velikog prošlogodišnjeg pada vrati u sam vrh svetskog tenisa".

- Jelena je zaista odlična teniserka i ima veliki potencijal. Oduvek je bila takva. Samo je u jednom periodu imala krizu i neverovatno je kako je uspela da se vrati. Za to je potrebna velika psihička snaga, a Jelena ju je pronašla. Vratila se u igru i sada je tu gde je, u samom vrhu svetskog tenisa. Ona je stvarno sjajna - rekla je Ana kada su je američki novinari pitali o Jeleni.

Poraz Jankovićeve u dublu

Jelena Janković već drugi turnir zaredom gubi u prvom kolu u konkurenciji parova. Nova partnerka, Ruskinja Nađa Petrova, nije ni blizu Kineskinji Na Li, koja zbog povrede ne igra. Ovog puta Jelena i Nađa su na startu turnira u Los Anđelesu izgubile od drugih nosilaca, Čehinje Kvete Peške i Australijanke Rene Stabs - 4:6, 4:6.

Sličnu izjavu nedavno je dala i Jelena o Ani, i time dokazala da odnosi dve srpske teniske gracije nisu baš toliko hladni kao što se priča.

- Ana je dobra devojka i sjajna igračica. Mene raduje da smo iz Srbije i da smo u vrhu svetskog tenisa. To mnogo znači i za imidž Srbije, a naši uspesi, kao i uspesi Noleta, Janka, Zikija i ostalih naših tenisera, vidim to po reakcijama ljudi u Srbiji, mnogo im znače. Uostalom, u vreme Rolan Garosa i Vimbldona tenis je postao sport broj jedan, a to se videlo i po dočeku ispred Skupštine, kada nas je pozdravilo više od deset hiljada naših mladih sugrađana - reči su Jelene Janković.

Dakle, priče da Jelena i Ana uopšte ne govore ne odgovaraju istini. Činjenica je da se ne druže, nisu bliske, ali pri susretima nema znakova da se ne podnose. Činjenica je i da su obe jake individue, ali su podjednako svesne da nema razloga za neprijateljstvo. Uostalom, iz iste su zemlje, sličnog mentaliteta, vaspitanja, a pred njima je sledeće godine novi pokušaj za ulazak u Svetsku grupu Fed kupa. Srbija čeka da Jelenu i Anu vidi sa iste strane mreže u reprezentativnom dublu. Ko zna, možda nam se želja konačno ispuni sledećeg proleća.
S. STOJANOVIĆ
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #10 poslato: 10.08.2007. 14:51:12 »

B  92



LA:Jelena i Ana lako do trećeg kola



Najbolje rangirana teniserka Srbije Jelena Janković plasirala se u treće kolo WTA turnira u Los Anđelesu, pošto je u drugom lako i ubedljivo savladala kineskinju Šuai Peng sa 2:0 – 6:1, 6:1, za nešto manje od sat vremena. Treća teniserka sveta će u narednoj rundi igati protiv Austrijanke Sibil Bamer, 13. nositeljke.

Na turniru u Los Anđelesu Ana Ivanović je u drugoj rundi pobedila Amerikanku Ešli Harklrod sa 2:0 po setovima 6:4 i 6:2. Naredni rival Ane Ivanović biće Čehinja Safarova koja je pobedila Ai Sugijamu. Ivanovićeva, peta teniserka sveta, nikada pre nije igrala sa Čehinjom, koja je trenutno 24. na WTA listi.

Turnir se igra za nagradni fond od 600 hiljada dolara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #11 poslato: 11.08.2007. 16:05:15 »

Đoković pobedio Rodika u Montrealu


Na, do sada, najjačem ovogodišnjem turniru Masters serije u Montrealu srpski teniser Novak Đoković pobedio je večeras u četvrtfinalu Amerikanca Endija Rodika sa 7:6, 6:4.
Ovom pobedom Đoković je pretekao Endija Rodiaka na ATP listi i vratio se na treću poziciju među svetskim teniserima.
Kuriozitet je da je ovo bio prvi međusobni duel ove dvojice rivala.

                                   seljak-smile


Srpsko polufinale Los Anđelesa

Srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković sastaće se u polufinalu turnira Ist-Vest Benk Klasik u Los Anđelesu. Ivanovićeva, koja je treća nositeljka u Kaliforniji, pobedila je u četvrtfinalu Ruskinju Mariju Kiriljenko u dva seta - 6:4, 6:4. Jankovićeva je u sledećem meču savladala Viktoriju Azarenku iz Belorusije u tri seta - 6:4, 6:7, 6:2. Polufinale Los Anđelesa biće peti duel dve najbolje srpske teniserke. Nagradni fond na turniru iznosi 600.000 dolara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #12 poslato: 12.08.2007. 14:27:37 »

Ana Ivanović biće predstavnik Srbije u finalu turnira Ist Vest Benk Klasik u Los Anđelesu. U srpskom polufinalu Ivanovićeva je u tri seta - 4:6, 6:3, 7:5 - pobedila Jelenu Janković. U finalu Ana će igrati sa pobednicom ruskog meča između Marije Šarapove i Nadje Petrove. Turnir u Los Anđelesu igra se za nagradni fond od 600.000 dolara.  Odličan meč !!!!

                                             claps



U polufinalu turnira u Montrealu Djoković pobedio Nadala sa 2:0. U finalu igraće sa Federerom.

                                               claps


               http://eurosport.yahoo.com/tennis/multiplex/13376.html
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #13 poslato: 13.08.2007. 05:24:04 »




Na turniru u Montrealu, Novak Doković pobedio Federera u finalu.


                    claps

                                 
Sačuvana
Top
provereni korisnici
skriboman
*****
Poruke: 3516



Najforumaš 2006
« Odgovor #14 poslato: 13.08.2007. 05:31:21 »

Prijatno iznenadjenje. Nisam ochekivao da ce da dogura ovako daleko. Mislio sam da ce federer to po kratkom postupku da reshi. Ali prijatno iznenadjenje..... Nole ga je oljushtio.

Sve chestitke Nolu. pobedio je kralja tenisa! Wink
Sačuvana
Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963



WWW
« Odgovor #15 poslato: 13.08.2007. 06:14:05 »

Gledao sam prvi set i tu ga je Nole bas razvalio. Drugi je krenuo po losem pa nisam vise mogao da gledam smile
Sačuvana

Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #16 poslato: 13.08.2007. 14:09:26 »

B L I C

Ana osvojila Los Anđeles


Pobedivši Ruskinju Nađu Petrovu sa 2:0 u setovima (7:5, 6:4), Ana Ivanović je osvojila turnir u Los Anđelesu i dobila pobednički ček vredan 95.000 dolara. Ovom pobedom srpska tinejdžerka se popela na 4. mesto WTA liste najboljih svetskih teniserki i već sada obezbedila učešće na završnom turniru najboljih osam takmičarki u ovoj godini. U noći trijumfa srpskog tenisa na severnoameričkom kontinentu, Ivanovićeva je načinom igre u Los Anđelesu pokazala, kao i nekoliko sati ranije u Montrealu njen klupski kolega iz „Partizana“ Novak Đoković, da put ka svetskom teniskom vrhu, pored znanja i snage, krči inteligencijom, pozitivnom drskošću i izuzetnom upornošću.



B L I C


Đoković pobedio Federera i osvojio Montreal!


Najbolji srpski teniser Novak Đoković trijumfovao je na masters turniru u Montrealu, pošto je pobedio prvog tenisera sveta Rodžera Federera sa 2:1, po setovima 7:6 (7:2), 2:6, 7:6 (7:2).
Đoković je nastavio fantastične partije na Rodžers kupu i posle pobeda nad trećim i drugim reketom sveta za samo 2 sata i 12 minuta srušio i prvoplasiranog na ATP listi.
To je prvi put da je Đoković slavio u dosadašnjim susretima as Federerom, a ujedno je drugi masters turnir koji je osvojio.
Do sada je Novak Đoković u karijeri osvojio šest turnira, četiri ove sezone, a sutra će se vratiti na treće mesto ATP liste.
Na ceremoniji proglašavanja pobednika, organizatori su napravili kiks i najavili Novaka Đokovića kao hrvatskog tenisera, ali ih je on brzo ispravio, rekavši da se ne ljuti i dodao da se nada da se Federer ne ljuti na njega "jer ne može baš svaki turnir da osvoji".
Turnir u Montrealu igrao se za nagradni fond od 2,45 miliona dolara, a Novaku je pripao ček na 400.000 dolara, dok je Federer osvojio dvostruko manju sumu.

Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #17 poslato: 14.08.2007. 14:48:57 »

K U R I R





IMA LI KO JAČI?

Naši teniseri Novak Đoković i Ana Ivanović osvajanjem prestižnih turnira u Montrealu i Los Anđelesu obradovali naciju i ostvarili najveći uspeh u istoriji srpskog belog sporta

Sportska Srbija nikada nije doživela toliko uspeha kao 12. avgusta. Svaka čast vaterpolistima i juniorskim košarkašima, ali najveću radost doneli su nam Novak Đoković i Ana Ivanović. Nole je osvojio turnir masters serije u Montrealu, i to pošto je u finalu pobedio apsolutnog teniskog kralja današnjice Rodžera Federera (2:1). Nekoliko sati kasnije Đokovićeva drugarica i koleginica Ana Ivanović trijumfovala je u Los Anđelesu, pošto je u finalu bila bolja od Ruskinje Nađe Petrove (2:0).
      

ANU MOTIVISAO NOLE

U nedelju uveče, nekoliko sati pre pobede Ane Ivanović, prvi teniser Srbije Novak Đoković savladao je Rodžera Federera na masters turniru u Montrealu. Iako se Ana pripremala za svoje finale, uspela je da prati i duel svog sunarodnika sa najboljim igračem planete.
- Gledala sam deo njegovog meča. Igrao je zadivljujući tenis, pa sam bila motivisana da i ja uradim tako - rekla je Ivanovićeva, koja se sa Noletom poznaje još od detinjstva.

"NISAM IZ HRVATSKE, VEĆ IZ SRBIJE, ALI TO JE ISTO"

Predsednik kanadskog teniskog saveza, kome poznavanje geografije nije jača strana, na završnoj ceremoniji napravio je skandaloznu grešku i rekao da je pobednik Novak Đoković Hrvat, a ista greška napravljena je i na početku turnira na oficijelnom sajtu. Naš teniser u prvom trenutku nije mogao da sakrije šok, ali je ostao dostojanstven i na simpatičan način ispravio grešku.
- Verujem da gospodin nije namerno pogrešio. Ja sam iz Srbije. Ne brinite, ne ljutim se, to je sve isto - rekao Novak uz osmeh.
      
   
Novak je do trofeja i čeka od 400.000 dolara išao redom: tri, dva, jedan. U četvrtfinalu je savladao Endija Rodika (do juče trećeg na ATP listi), u polufinalu Rafaela Nadala, a u finalu neprikosnovenog Rodžera Federera. Nole je ponovio rezultat Borisa Bekera iz 1994. godine, koji je na putu ka trijumfu pobedio tada prvog igrača sveta Pita Samprasa, drugog Gorana Ivaniševića i trećeg Mihaela Štiha. Pored toga, interesantno je da je 20-godišnjem Beograđaninu ovo prva pobeda nad Švajcarcem u dosadašnjih pet susreta, a u prethodna četiri osvojio je samo jedan set!

- Bila je to neverovatna nedelja za mene, fenomenalan turnir. Pored Majamija, verovatno najbolji turnir u mojoj karijeri. Mogu da kažem da je ovo bio možda i veći uspeh jer sam u tri meča morao da pobedim tenisere iz "top tri". Ne mogu da opišem osećaj koji sam imao posle osvajanja trofeja u Montrealu, to je bilo kao ostvarenje sna. Posebno je bilo neverovatno kada sam dobijao taj-brejkove u finalu, i to protiv igrača koji je rekorder u tom segmentu. Federer je mentalno najsnažniji igrač na svetu - rekao je Novak Đoković.

Od početka godine Nole je enormno napredovao. Godinu je počeo kao 16. na ATP listi, a sada četvrtoplasiranom Rodiku beži 285 bodova. Mnogi već mesecima govore da je on novi "broj jedan".

- Još uvek je to dug put. Ne mogu tačno da kažem da ću za godinu ili dve biti prvi. Moj životni cilj je da budem prvi reket sveta, ali imam dovoljno vremena - dodao je Novak.

Ana Ivanović je, istini za volju, veći posao odradila kada je u polufinalu pobedila drugog nosioca Jelenu Janković, ali to ne umanjuje njen uspeh. Mlada Srpkinja je tokom celog turnira u Los Anđelesu, a posebno u finalu protiv devete igračice sveta, demonstrirala neverovatnu silu.
- Bila je ovo divna nedelja za mene, nadam se da su svi uživali u tenisu. Čestitam Nađi za sjajno finale, odlična je igračica. Hvala svima koji su bili uz mene, verujem da ću doći sledeće godine da branim titulu - izjavila je Ana, koja je za pobedu u L.A. dobila ček od 95.500 dolara.

(A. P.)

Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #18 poslato: 15.08.2007. 15:38:24 »

POLITIKA

   
Форхенд од којег нема одбране


После пораза против Ане Ивановић у финалу у Лос Анђелесу са 7:5, 6:4 Рускиња Нађа Петрова оценила да је то најубојитији ударац наше тенисерке на свету


Ана Ивановић је победила у Лос Анђелесу у великом стилу. Поготово се у најтежим мечевима, у полуфиналу, против Јелене Јанковић (4:6, 6:3, 7:5), и у финалу, против Рускиње Нађе Петрове (7:5, 6:4), видело да је физички спремна, да је пауза још од полуфинала у Вимблдону почетком прошлог месеца била делотворна, да плени менталном чврстином, да јој је сервис убојит, а форхенд неодбрањив, речју, најбољи на свету. Све те одлике, без којих шампион не може ни да се замисли, Ивановићева је почела да бруси од како јој је база у Барселони у којој се припремала и за поход у Лос Анђелесу.

Петрова, коју је победила у оба сусрета ове године, најпре у осмини финала у Вимблдону (6:1, 2:6, 6:4), признаје да силина удараца наше тенисерке пробија сваки бедем.

– Сматрам, прво, да ју је кондициони тренер одлично припремио. Њен највећи квалитет је што у најтежим ситуацијама изналази могућност да шаље силовите и прецизне лоптице. Понекад ми се чинило да ни она не зна где ће њен ударац да заврши, али ако га пошаље јако и тачно биће то поен. У поређењу са свим другим тенисеркама, њен форхенд је далеко најбољи и најубитачнији, – оценила је руска тенисерка.

На тврдој полдози у Лос Анђелесу је било и очигледно да се наша играчица кудикамо боље креће него, рецимо, на шљаци на „Ролан Гаросу” где је играла у финалу. То јој је упадљиво била највећа предност у окршају с Јанковићевом која је у томе затајила.

Ивановићева се на јуче објављеној светској ранг-листи помакла с петог на четврто место, потиснувши Рускињу Светлану Кузњецову. То јој је најбољи пласман у каријери (сезону почела као 15), а за трећепласираном Јанковићевом заостаје само 112 поена (3.229-3.117).

Победом у Лос Анђелесу, на трећем од пет турнира из такозване америчке серије, избила је у њој на првом место. Прошле године је била и њен победник захваљујући тријумфу на јаком турниру у Монтреалу. Ове недеље брани трон, али се игра у Торонту. Мора да уђе најмање у финале како би сачувала великих лањских 300 поена, али и свих сто бодова како би остала на челу у америчкој серији.

У првом колу је као један од осам носилаца (четврти) слободна, а у другом се састаје с успешнијом из меча између Францускиње Северине Брамон (67) и Кинескиње Ци Јен (169), која се пробила из предтакмичења.

Највећа препрека несумњиво је најбоља тенисерка света Белгијанка Жистин Енен која није играла од сензационалног пораза у полуфиналу Вимблдона против Францускиње Марион Бартоли. Ивановићева с белгијском играчицом може да се састане у мечу за финале.

Јанковићева је слободна на почетку као други носилац (другопласирана на листи, Рускиња Марија Шарапова не учествује, пошто је повређена због чега није ни изашла на мегдан Петровој у полуфиналу у Лос Анђелесу). Чека исход домаћег дуела између квалификанта Јекатерине Шулајеве (370) и Мари Ив Пелетје (193) која је добила посебан позив да игра.  

После победе над Петровом Ивановићева је рекла:

– Победила сам скоро све тенисерке из светског врха, а свака победа ми је јачала самопоуздање. У женском тенису данас свака сваку може да савлада, а када играм против тенисерки које су боље пласиране од мене осећам да могу да их победим. Желим да се наслађујем тиме што играм најбоље у каријери и побеђујем.

Додала је и да не би било добро да се судбина финала одлучивала у трећем сету:

– Меч с Јанковићевом у полуфиналу је био исцрпљујући. Играле смо два и по сата. После тога сам осећала болове у мишићима. Не знам како би се завршио меч да је Петрова којим случајем изједначила и зато сам из петних жила настојала да јој не пружим ту шансу.


Ђоковићев подвиг улио снагу

Финале у Лос Анђелесу између Ане Ивановић и Рускиње Нађе Петрове почео је убрзо пошто је свет обишла вест да је Новак Ђоковић срушио Рожеа Федерера у Монтреалу где је наша тенисерка тријумфовала лане на женском турниру. Ивановићева је о томе рекла:

– Играо је одлично и мотивисао ме да победим како би за наш тенис у једном дану освојили трофеје на оба турнира. Чула сам да је победио Федерера. Док сам чекала да изађемо на игралиште, мислила сам о томе. Признајем да ми је његов подвиг био у подсвести што ме је мало и притискало, али ми је и улио снагу да истрајем до победе.

Г. А.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #19 poslato: 16.08.2007. 14:45:39 »

Đoković eliminisan u trećem kolu


Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u treće kolo masters turnira u Sinsinatiju, pošto je večeras izgubio od Španca Karlosa Moje sa 0:2, po setovima 4:6, 1:6.
U prvom setu Moja, 19. igrač sveta, napravio je brejk već u trećem gemu. Tu prednost lako je sačuvao do kraja, s obzirom da se Đoković nije dobro kretao.
U drugom setu, 20-togodišnji Beograđanin, trenutno treći na ATP listi, pružio je još slabiji otpor, pa mu je Španac oduzeo čak tri gema na njegov servis. Meč je završen posle sat vremena, pošto je u drugom setu bilo čak 6:1. To je bila druga pobeda Moje ove godine nad Đokovićem, koji je Španca savladao samo jednom, prošle godine u Umagu.


                                  slap


Ana Ivanović izgubila u drugom kolu


Ana Ivanović je prvi meč posle osvajanja vrednog turnira izgubila i tako ostala bez prilike da brani titulu osvojenu u Torontu prošle godine. Ona je u drugom kolu u duelu sa Kineskinjom Zi Jan osvojila samo četiri gema. Rezultat je bio 6:3, 6:1.

Ana, četvrti nosilac na turniru, je u prvom setu izgubila zahvaljujući jednom brejku više njene rivalke, a u drugom je pružila vrlo slab otpor i izgubila meč posle samo 65 minuta igre.

Kineskinja je do ovog turnira bila 169. na WTA listi, a Ana je, zahvaljujući porazu u drugom kolu, izgubila jedno mesto i od ponedeljka će biti peta teniserka sveta.
« Poslednja izmena: 16.08.2007. 15:29:35 Rašo » Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #20 poslato: 17.08.2007. 15:40:04 »

NOVOSTI



Silna Jelena


SILOVITO je izašla na kanadsku mrežu. Jelena Janković uspešno je startovala na turniru u Torontu (tvrda podloga, 1,34 miliona dolara), pošto je u drugom kolu (bila slobodna u prvom) lako savladala domaću takmičarku Meri Ev Peletje - 6:0, 6:1.
Najbolja srpska teniserka, koja je na Rodžers Kupu postavljena za trećeg nosioca, prepustila je mladoj rivalki samo jedan gem i veoma ubedljivom partijom pokazala da je, sa Žastin Enan, najveći favorit za osvajanje kristalnog reketa.
- Trudila sam se da ostanem maksimalno skoncentrisana i zaradim svaki poen - podvukla je naša igračica posle sjajne parije. - Idem korak po korak i nadam se da ću iz meča u meč podizati nivo igre.
Rano jutros po našem vremenu, Jelena je odmerila snage sa 20. teniserkom sveta Sibil Bamer iz Austrije, koju je pobedila prošle nedelje u osmini finala Los Anđelesa (6:2, 6:1). U eventualnom četvrtfinalu, Jankovićeva bi se sastala sa boljom iz duela Pir/Razano.

                         
                                    seljak-smile

Jelena je pobedila noćas i igraće sa Razano u četvrtfinalu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #21 poslato: 18.08.2007. 15:13:33 »

B L I C

Jelena Janković u polufinalu Toronta

Autor: Blic online


Jelena Janković se plasirala u polufinale turnira u Torontu, pobedom nad Viržini Razano rezultatom 7:5, 6:2. Francuskinja je u prvom setu četvrtfinalnog duela na Rodžers kupu pružila dobar otpor srpskoj teniserki, ali u drugom nije imala odgovor na fantastičnu igru Jelene Janković.
Najbolje plasirana srpska teniserka će se za prolaz u finale boriti protiv Tatjane Golovin, koja je posle tri seta bila bolja od Ruskinje Svetlane Kuznjecove 2:6, 7:5, 6:1.
Turnir Torontu igra se za nagradni fond od 1.340.000 dolara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #22 poslato: 19.08.2007. 15:33:45 »


 claps Jelena je noćas pobedila Golovinu sa 2:1 i plasirala se u finale turnira. U finalu je danas očekuje Enan, svetska igračica broj 1.

 claps

K U R I R



FAJTERKA


Jelena Janković stigla u polufinale turnira u Torontu i hrabro priznala kanadskim novinarima da beleži uspehe iako trenutno ima menstruaciju

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković odlično igra na WTA turniru u Torontu. Treća igračica na svetu igrala je u noći između subote i nedelje (01.00 po našem vremenu) sa Francuskinjom Tatjanom Golovin u polufinalu Rodžers kupa. Jelena poslednjih dana ima zdravstvenih problema, a kanadskim novinarima je priznala da je to zbog "ženskih stvari".

Iako je veliki broj teniserki sklon kalkulacijama pred US Open, to nije slučaj sa Jelenom Janković koja na svakom turniru ide do kraja. Jankovićeva je i pored malaksalosti i, kako je sam priznala, zbog menstruacije stigla do polufinala u Torontu.

- Sada sam dobro, mada sam imala dosta problema. Stomak me je razbijao, klecala su mi kolena. Neću da neko pomisli da se foliram iz dana u dan, što se žalim, ali stvarno je tako. Moram da budem iskrena sa ljudima koji navijaju za mene. Bolesna sam, ali igram, iako trenutno imam problem koji imaju samo žene. To je normalno za mladu i zdravu devojku, a ja neću da lažem svoju publiku - bila je iskrena Jelena Janković, koja je od početka sezone igrala na čak 21 turniru.

Turnir u Torontu igra se samo dve nedelje pre poslednjeg grend slema u sezoni. Veliki broj igračica svesno je otkazalo učešće, ili je iznenađujuće poraženo na startu.
- Nisam sklona kalkulisanju. Uvek igram do kraja, kako bi se u mojoj zemlji reklo do koske! Na svakom turniru dajem svoj maksimum, jer volim da pobeđujem. Smatram da je moj pristup pozitivan, jer tako razvijam pobednički duh - istakla je Jelena Janković i dodala:

- Nisam teniserka koja praktikuje da pravi jednomesečne ili višenedeljne pauze pred grend slem turnire. To nisam ja. Uvek igram jako i snažno, bez obzira na veličinu turnira.
Protivnica u polufinalu naše teniserke je Tatjana Golovin, a Jelena Janković u Torontu ima veliku podršku srpskih navijača tokom celog turnira.

- Uvek mi mnogo znači podrška navijača. Njihovo navijanje posebno dolazi do izražaja u mečevima koji su u večernjom terminu. Tada su najglasniji i u centru pažnje. Drago mi je što iz meseca u mesec imam sve više i više fanova - poručila je Jelena Janković.
Prva teniserka sveta Žistin Enan u drugom polufinalu turnira u Torontu igra sa Kineskinjom Zi Jan, koja je u drugom kolu bila bolja od prošlogodišnje pobednice turnira Ane Ivanović.

A. RADONIĆ
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #23 poslato: 20.08.2007. 15:12:54 »

K U R I R


JJ OPET BLIZU, A TAKO DALEKO!


Srpska teniserka Jelena Janković izgubila od Žistin Enan u finalu turnira u Torontu

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da osvoji NJTA turnir u Torontu (nagradni fond 1.340.000 dolara) jer je u finalu izgubila od najbolje teniserke sveta Žistin Enan sa 7:6 (3), 7:5 posle dva sata i 17 minuta igre. Jelena je ponovo imala veliku šansu da pobedi Belgijanku, međutim, u presudnim trenucima Enanova je igrala najbolje i stigla do sedmog trijumfa u isto toliko duela sa Jankovićevom. Pobednica turnira u Torontu zaradila je 181.960 dolara, dok je Jelena dobila ček na 90.980 dolara.
Jelena je odlično počela meč, rano napravila brejk i brzo došla do prednosti od 4:1. Ipak, Belgijanka je potom osvojila tri uzastopna gema, a zatim i povela sa 6:5. U narednom gemu Jankovićeva je spasla set loptu, izjednačila na 6:6 i izborila taj brejk. U 13. gemu Enanova je pokazala zašto je ubedljivo najbolja teniserka sveta, pa je taj brejk dobila ubedljivo sa 7:3.

Na pauzi Jankovićeva je, zbog povrede desnog kolena, zatražila medicinsku pomoć. Uprkos tome, na startu drugog seta napravila je brejk, a zatim i povela sa 2:0. Enanova je uzvratila, izjednačila na 2:2, ali je Jelena naredna dva gema odigrala sjajno, pogodila nekoliko teških udaraca i došla do 4:2.
Usledila je nova serija Belgijanke, koja vezuje tri gema i dolazi na korak od trijumfa, ali je Srpkinja spasla meč loptu, da bi sjajnom bekhend paralelom izjednačila na 5:5. Usledio je najduži gem u meču, Jelena je propustila čak šest brejk lopti, pa je Belgijanka to kaznila i povela sa 6:5. Jankovićeva, koja je servirala za ostanak u finalu, bila je vidno razočarana, spasla je pet meč lopti, ali više od toga nije mogla, pa je titula pripala Enanovoj.

Našoj teniserki ovo je bilo sedmo finale ove godine (četiri trijumfa), dok je Belgijanka u Torontu osvojila 35. titulu u karijeri.

(V. N.)
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #24 poslato: 21.08.2007. 16:02:13 »

P R E S S

Jelena Janković

KAKO DA POBEDIM ŽISTIN?

Protiv Enanove je nemoguće igrati. Daš joj prst, ona hoće ruku, pokloniš joj poen, ona ti uzme ceo meč. Kako onda da igram protiv nje?

Jelena Janković posle novog, sedmog uzastopnog poraza od Žistin Enan, kaže da joj Belgijanka polako ali sigurno nabija kompleks. Jelena je imala sjajnu priliku da u finalu turnira u Torontu prekine crnu seriju protiv prve teniserke sveta, ali je u drugom setu, posle šest izgubljenih brejk lopti, ipak na kraju poklekla. Bilo je 7:6, 7:5.

- Bojim se da Žistin mogu da pobedim samo kada ima loš dan, ali problem je u tome što se to njoj još nije dogodilo kada je igrala protiv mene. Uvek me je pobeđivala sa posebnom inspiracijom. Ona je takva, daš joj prst, hoće celu ruku. Napraviš grešku, pokloniš joj poen, a ona ti uzme ceo meč. Kada ima dan, protiv nje je nemoguće igrati. Kako je krenulo, bojim se da je nikada neću pobediti... - rekla je Jelena Janković posle meča.


Treća teniserka sveta žali se da je kraj meča dočekala u „polusvesnom" stanju i da se jedva dogegala do mreže da čestita protivnici.

- Bilo je zaista strašno. Pred kraj meča sva sam se tresla od umora. Noge su mi drhtale, ni sama ne znam kako sam završila ovaj duel. Ipak, poraz od Žistin je novo, veliko iskustvo za mene. Ona svaki put igra tako dobro, da mi samo daje motiv da i ja pružim sve od sebe i budem još bolja. Jasno je da je ona trenutno kvalitetnija, međutim, moje vreme tek dolazi - rekla je Jelena na kraju meča.

Žistin Enan je čestitala Jeleni na sjajnoj igri, ali se žalila na srpske navijače, koji su mahali zastavama u ključnim trenucima meča i tako je dekoncentrisali.

- Publika je bila dobra, ali neki ljudi na tribinama ne shvataju tenis. Međutim, to su stvari sa kojima moram da se nosim. Bilo je baš uzbudljivo kada sam spasla šest brejk lopti, a onda preokrenula meč, ali to su stvari zbog kojih volim ovu igru. Ponekad mi se čini da svesno dovodim sebe u takvu situaciju, samo da bih videla svoje mogućnosti - rekla je Žistin Enan na kraju meča.

Jelena i Nole treći, Ana peta

Jelena Janković uprkos porazu u finalu Toronta zadržala je treće mesto na WTA listi, dok je Ana Ivanović pala za jedno mesto i sada je peta. Novak Đoković zadržao je treću poziciji na ATP listi, a Janko Tipsarević zabeležio je pad za četiri mesta, tako da je sada 51. teniser sveta. Boris Pašanski je popravio plasman i trenutno zauzima 117. poziciju. Nenad Zimonjić i Francuz Fabris Santoro nalaze se na petom mestu svetske liste u konkurenciji dublova.

Rože Federer i Žistin Enan i dalje su neprokosnoveni na čelnim pozicijama ATP i WTA liste.

I. ĐURĐEVIĆ
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #25 poslato: 22.08.2007. 14:44:38 »

B L I C


Novak i Jelena treći, Ana peti nosilac na US Openu


Autor: Tanjug

Novak Đoković i Jelena Janković biće treći, a Ana Ivanović peti nosilac na poslednjem ovogodišnjem Gren slem turniru, Otvorenom prvenstvu SAD u tenisu koje počinje u ponedeljak 27. avgusta a završava u nedelju 9. septembra.
Trostruki uzastopni pobednik US Opena Švajcarac Rodžer Federer biće, naravno, prvi nosilac u muškoj konkurenciji, dok je uloga favorita broj jedan među teniserkama namenjena Belgijanki Žastin Enan.
Zanimljivo je da će Amerikanci u obe konkurencije imati samo po dva nosioca. Među teniserima to su Endi Rodik koji je određen za petog i Džejms Blejk, koji će biti 6. nosilac. U konkurenciji teniserki među 32 favorita u "kosturu" našle su se samo sestre Vilijams. Serena će biti 8, a Venus 12. nosilac.
Liste nosilaca u obe konkurencije izgledaju ovako:

M u š k a r c i:
1. Rodžer Federer (Švajcarska)
2. Rafael Nadal (Španija)
3. Novak Đoković (Srbija)
4. Nikolaj Davidenko (Rusija)
5. Endi Rodik (SAD)
6. Džejms Blejk (SAD)
7. Fernando Gonzales (Čile)
8. Tomi Robredo (Španija)
9. Tomaš Berdih (Češka)
10. Tomi Has (Nemačka)
11. Mihail Južnji (Rusija)
12. Ivan Ljubičić (Hrvatska)
13. Rišar Gaske (Francuska)
14. Giljermo Kanjas (Argentina)
15. David Ferer (Španija)
16. Lejton Hjuit (Australija)
17. Karlos Moja (Španija)
18. Markos Bagdatis (Kipar)
19. Endi Marej (Britanija)
20. Huan Injacio Čela (Argentina)
21. Huan Karlos Ferero (Špabuha)
22. Pol-Anri Matje (Francuska)
23. Huan Monaco (Argentina)
24. David Nalbandian (Argentina)
25. Marat Safin (Rusija)
26. Jarko Nieminen (Finska)
27. Dmitrij Tursunov (Rusija)
28. Nikolas Almagro (Španija)
29. Filipo Volandri (Italija)
30. Robin Soderling (Švedska)
31. Potito Staraće (Italija)
32. Jirgen Melcer (Austrija)

Že n e:
1. Žastin Enan (Belgija)
2. Marija Šarapova (Rusija)
3. Jelena Janković (Srbija)
4. Svetlana Kuznjecova (Rusija)
5. Ana Ivanović (Srbija)
6. Ana Čakvetadze (Rusija)
7. Nađa Petrova (Rusija)
8. Serena Vilijams (SAD)
9. Danijela Hantuhova (Slovačka)
10. Marion Bartoli (Francuska)
11. Pati Šnider (Švajcarska)
12. Venus Vilijams (SAD)
13. Nikol Vajdišova (Češka)
14. Jelena Dementijeva (Rusija)
15. Dinara Safina (Rusija)
16. Martina Hingis (Švajcarska)
17. Tatjana Golovin (Francuska)
18. Šahar Per (Izrael)
19. Sibil Bamer (Austrija)
20. Lucija Safarova (Češka)
21. Alona Bondarenko (Ukrajina)
22. Katarina Srebotnik (Slovenija)
23. Tatjana Garbin (Italija)
24. Frančeska Skjavone (Italija)
25. Mara Santanđelo (Italija)
26. Sanja Mirza (Indija)
27. Vera Zvonarjeva (Rusija)
28. Ai Sugijama (Japan)
29. Samanta Stosur (Australija)
30. Agnješka Radvanska (Poljska)
31. Anabel Medina Gariges (Španija)
32. Mihaela Krajiček (Holandija)

      seljak-smile

Ana Ivanović ......VOGUE
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #26 poslato: 23.08.2007. 15:35:04 »

B L I C


Žreb za US Open - Đoković u 1. kolu protiv Ančića

Autor: Beta

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u prvom kolu US Opena igraće sa Hrvatom Mariom Ančićem, dok bi Jelena Janković i Ana Ivanović mogle da se sastanu u četvrtfinalu turnira, odlučeno je danas žrebom u Njujorku.
Đokovića, trećeg nosioca u Njujorku, posle duela sa Ančićem, trenutno 37. teniserom sveta, u četvrtom kolu očekuje i susret sa 16. favoritom Lejtonom Hjuitom iz Australije, a u četvrtfinalu i sa osmim "kosturašem" Tomijem Robredom iz Španije.
Srpski teniser bi u polufinalu mogao da se susretne sa "drugim reketom" sveta Rafaelom Nadalom, osim ako Španca u drugom kolu ne izbaci Đokovićev zemljak Janko Tipsarević, koji će takmičenje početi duelom sa 253. teniserom sveta Rajanom Svitingom iz SAD.
Jankovićeva, treći nosilac u ženskoj konkurenciji, takmičenje na poslednjem grend slemu sezone počeće duelom sa 102. teniserkom sveta Jarmilom Gajdosovom iz Slovačke, a Ivanovićeva, peta favoritkinja za osvajanje turnira, mečom sa Japankom Aiko Nakamura, koja je 52. na WTA listi.
Ivanovićeva bi mogla da ima većih problema od Jankovićeve na putu do četvrtfinala, pošto bi u četvrtom kolu mogla da se sastane sa nekada najboljom teniserkom sveta i 12. nosiocem u Njujorku Serenom Vilijams iz SAD.
Jankovićevoj bi, pod uslovom da ne bude iznenađenja, najteža protivnica do četvrtfinala trebalo da bude 14. favoritkinja Jelena Dementijeva iz Rusije.
Obe srpske predstavnice će u eventualnom polufinalu verovatno čekati duel sa najboljom teniserkom sveta Žistin Enen iz Belgije.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #27 poslato: 24.08.2007. 14:05:51 »

B L I C

Džon Mekinro pred US Open

Ana i Jelena su favoriti u Njujorku

Autor: V. Nestorović

Srpski teniski uragan preti Njujorku! Pobedniku ovogodišnjeg US opena pripašće ček na 1,4 miliona dolara, a posle žreba za jedan od najvećih turnira na svetu, svi priželjkujemo novi duel Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Oni se ne mogu sastati pre finala, Švajcarac je već uzdrman posle poraza u prethodnom međusobnom okršaju u finalu Montreala, sada je vreme za nokaut. Đoković će se na početku turnira sastati sa Hrvatom Ančićem, posle čega do osmine finala ne bi trebalo da ima previše problema, a onda ga najverovatnije očekuju Hjuit ili Južnji. Ukoliko uspešno prebrodi i tu prepreku, naredni protivnik mogao bi da bude Robredo, Starace, Moja ili Fiš, a u polufinalu Rafael Nadal. Španski teniser i trenutno drugi reket sveta bi u 2. kolu mogao da igra i protiv još jednog srpskog predstavnika Janka Tipsarevića, ukoliko na startu turnira naš igrač bude bolji od Amerikanca Svitinga.
Igre naših tenisera na US Openu pažljivo će posmatrati i Bogdan Obradović, selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije koji je juče otputovao u Njujork. On će se na Flešing Medouzu naći sa Nikolom Pilićem, specijalnim savetnikom naše selekcije, gde će početi da razrađuju taktiku za meč protiv Australije (od 21. do 23. septembra u beogradskoj „Areni“), koja do sada u istoriji nijednom nije ispala iz Svetske grupe Dejvis kupa.

Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #28 poslato: 25.08.2007. 14:36:25 »



 27. Avgusta počinje US Open.


   http://www.usopen.org/en_US/index.html


Ono što je novo i pozitivno, je da B 92 ima stranicu posvećenu ovom turniru.


   
   http://www.b92.net/sport/usopen2007/
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #29 poslato: 26.08.2007. 15:22:20 »

P R E S S


ANA NAJLEPŠA, JELENA NAJZGODNIJA!

Amerikanci Anu Ivanović proglasili za najlepšu, a Jelenu Janković za najbolje građenu sportistkinju na svetu

Ana Ivanović i Jelena Janković potpuno su zaludele Amerikance! Američka televizijska mreža CNBC proglasila je Anu za najlepšu sportistkinju na svetu, dok su organizatori US opena Jelenu izabrali za najzgodniju il, i preciznije rečeno, najbolje fizički pripremljenu i najbolje atletski građenu sportistkinju na planeti!

- Biću veoma profesionalan, obećavam. Ana Ivanović, 19-godišnjakinja iz Srbije, najlepša je sportiskinja na svetu. To, u kombinaciji sa činjenicom da ova devojka ima jedan od najubitačnijih forhenda u ovoj igri, znači da ima najbolju šansu da preotme Mariji Šarapovoj titulu marketinški najisplativije zvezda ženskog sporta. Znam, Ana bi tek trebalo da osvoji neki gren slem turnir, ali imam osećaj da će se to dogoditi veoma brzo, pogotovo kada se setim kako je počistila Šarapovu 6:2, 6:1 u polufinalu Rolan Garosa. Ana Ivanović je sledeća Marija Šarapova, a jedino što Ruskinja tu može da učini jeste da pokuša da bude bolja od Srpkinje na terenu - smatra novinar CNBC televizije Daren Rovel.

On je istovremeno čestitao proizvođačima sportske opreme i vitamina "adidas", "vilson" i "đus plus" zbog pravovremenog uočavanja marketinškog potencijala Ivanovićeve. Roven je, inače, za CNBC televiziju uradio intervju sa Ivanovićevom, koji će premijerno biti prikazan u noći između ponedeljka i utorka po našem vremenu.

Amerikanci nisu ostali dužni ni Jeleni Janković, koju su proglasili najbolje fizički pripremljenom i najbolje atletski građenom sportistkinjom na svetu! Jelena je povodom toga u četvrtak bila gost u jutarnjem programu kanala Foks, zatim je razgovarala sa urednicama brojnih časopisa. Pored toga, naša teniserka provela je četiri sata sa svojim najmlađim obožavateljima.

- Odradila sam jedan čas sa fitnes instruktorom i ženama koje su urednice prestižnih časopisa "Šejp", "Esens", "Tin", "Vog", "Pipl"... Bilo mi je veoma zanimljivo, posle sam davala intervjue tim urednicama. Juče sam imala i susret sa decom koja treniraju tenis, što je organizovao "Ribok" tim. Davala sam deci savete, igrala poene protiv njih, družila sam se njima. Obožavam decu i uvek mi je drago kada barem na neki način mogu da im ulepšam dan - kaže Jelena.

Jankovićeva je imala i sastanak sa timom iz "Riboka" oko opreme koju će nositi naredne sezone, kao i specijalne linije odeće koju će nositi za vreme ovogodišnjeg mastersa u Madridu. Jelena je uz Belgijanku Žistin Enan jedina teniserka koje je dosad izborila plasman na završni turnir u sezoni, Masters, na kojem će se za milion dolara boriti osam najboljih teniserki sveta.

Ana sa džet-seterima
Organizatori US Opena pre početka glavnog turnira prirediće nekoliko egzibiconih dubl mečeva, s tim što će teniseri i teniserke za para imati nekog od poznatih ljudi iz svetskog džet seta. U ovom spektaklu učestvuje i Ana Ivanović.
- Trebalo bi da igram u mešovitim dublovima sa nekim poznatim ličnostima, pa se nadam da će vreme biti dobro i da neće biti otkazano. Pitam se ko će mi biti partner - rekla je Ivanovićeva.

Ana "razbija" Šarapovu
Uporedo sa sa tim, na internet sajtu CNBC u toku je glasanje o tome koja od dve teniserke je seksipilnija - Marija Šarapova ili Ana Ivanović. U prvih nekoliko sati glasalo je 406 ljudi, od kojih je 353 ili 87 odsto glas dalo našoj teniserki!

M. S.
Sačuvana
Starla
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Poruke: 1537




Najforumaš 2007
« Odgovor #30 poslato: 27.08.2007. 06:20:05 »

Eto Fon Manstajnu satisfakcije Tongue...bio je znaci u pravu za J.J-sad je izvanicno najbolje gradjena teniserka.Sad jos samo da lepo odigraju i bice sve OK.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #31 poslato: 27.08.2007. 15:05:09 »

K U R I R


SRBIJA OPEN

Srpski teniseri Novak, Jelena i Ana najzanimljiviji svetskim medijima, a sajt "Startribjun" predlaže promenu imena Otvorenog prvenstva Amerike

Srpsko tenisko čudo polako prelazi u naviku i već je normalna stvar da imamo troje tenisera u prvih pet na svetskoj rang-listi. Ipak, mediji širom sveta i dalje ne mogu da se načude činjenici da jedna ovako mala zemlja poput Srbije može da gospodari belim sportom. Najsvežiji primer je internet sajt "www. startribune.com" koji u tekstu posvećenom isključivo Jeleni, Ani i Noletu predlaže da se poslednji ovogodišnji grend slem turnir nazove "Serbian open". Amerikanci pišu da će Srbi u naredne dve nedelje ponovo moći da uživaju u igrama i rezultatima svojih tenisera.
Misiju "osvajanje Amerike" Novak Đoković počeće sa hrvatskim teniserom Mariom Ančićem. Đoković i Ančić do sada su se sastajali dva puta i skor je izjednačen. Prvi meč dobio je Nole upravo na US openu pre dve godine (6:3, 5:7, 7:6, 6:3), dok je Ančiću pripao vimbldonski maraton (4:6, 6:4, 6:4, 5:7, 3:6) godinu dana kasnije.
      
   
- Žreb je stvar sreće, jer ne možete uticati na izvlačenje parova. Ovoga puta ona mi nije bila naklonjena. Dobio sam Ančića koji je bio u Top 10 na svetu. Nije u vrhunskoj formi, prošao je kroz težak period i sada je veoma motivisan - kazao je Đoković, a potom dodao:

- Moram da budem veoma pažljiv, pošto će i on igrati da pobedi. Možda sam favorit na papiru, ali biće to veoma težak meč za prvo kolo. Ne želim da komentarišem potencijalne protivnike u nastavku takmičenja. Idem meč po meč.

Kada su u pitanju dame Ana Ivanović će igrati sa već dobro poznatom rivalkom Aiko Nakamurom iz Japana. U prethodna dva meča Ana je oba puta slavila i bez izgubljenog seta dočekuje start na US openu.
- Mogu da razumem zašto se ljudi uzbuđuju zbog žreba i pričaju ko bi mogao da igra protiv koga. Za mene kao teniserku, ja čak ni ne želim da vidim žreb. Želim da znam samo protiv koga igram u prvom kolu, i to je to - poručila je Ivanovićeva i dodala da joj je cilj da u Njujorku ostane duže od jedne sedmice.

- Ovde nikada nisam ušla u drugu nedelju i to mora da mi bude cilj. Posle pobede u prvom kolu, naravno - rekla je Ana.
Jelena Janković će US open otvoriti duelom sa Slovakinjom Jarmilom Gajdošovom. Baš kao što je slučaj sa Anom i JJ je dva puta igrala sa svojom rivalkom i imao stopostotan učinak bez izgubljenog seta.

"SKINUO"I FEDERERA

Pobednik poslednjeg ovogodišnjeg gren slem turnira US opena iz Njujorka će otići bogatiji za 1.400.000 dolara. Titulu će braniti najbolji teniser na svetu Švajcarac Rodžer Federer, koji je posle Rodika, Hjuita, Nadala i Šarapove poslednja Noletova "žrtva" kada su u pitanju imitacije. Nole je, naime, pored teniskog umeća sve poznatiji i kao šoumen i sjajan imitator, pa je nedavno "skinuo" i samog teniskog kralja.
- Mislim da Rodžer to još nije video. Moraće da dođe na jedan od mojih treninga. Ako budemo trenirali zajedno, našaliću se - poručio je Nole.
      
(G. F.)
   
         
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #32 poslato: 27.08.2007. 20:43:06 »

B 92


US Open: Jankovićeva otvara turnir

Danas u 17 časova na "Flešing Medouzu" u Njujorku počinje "US Open", poslednji gren slem sezone. Po prvi put na jednom turniru ovog ranga čak troje tenisera iz Srbije ima šanse da osvoji prvo mesto.

Prva će na teren Jelena Janković koja će na glavnom terenu u 17 sati igrati protiv Slovakinje Jarmile Gajdosove. Posle Jankovićeve, koja je treći nosilac, na stadionu "Artur Eš" igraće prvi favorit Žistin Enen iz Belgije protiv Nemice Julije Gerges.

Druga Srpkinja medju favoritima na Ju-Es Openu, Ana Ivanović igraće na terenu "Luis Armstrong". Takmičenje na njemu takodje počinje u 17 sati, a meč petog nosioca i Japanke Aiko Nakamure treći je po redosledu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #33 poslato: 28.08.2007. 14:33:22 »

 Cheesy  Dobro je počelo. Ana i Jelena dobile svoje protivnice sa 2:0.

B 92


Ana ekspresno do drugog kola

Srpska teniserka Ana Ivanović rutinski je obavila posao u prvoj rundi US opena, pošto je savladala Aiko Nakamuru sa 6:1, 6:1 za samo 62 minuta igre. Naša igračica je dominirala od početka do kraja meča, Japanka je bila potpuno inferiorna i ni u jednom trenutku nije pronašla način da se suprotstavi razornim udarcima Ivanovićeve sa osnovne linije. Sledeća rivalka Ani biće Francuskinja Aravan Rezai, koja je eliminisala Horhelinu Kravero sa 6:3, 7:5.

Ivanovićeva je igrala odlično, bilo je očito da je u meč ušla vrlo motivisano, rešena da ne potceni protivnicu i što brže obezbedi prolaz u narednu rundu. Najbolji dokaz takvog pristupa je visok nivo koncentracije prilikom brejk lopti i, kao posledica, savršena realizacija – 6 od 6.

Prvi gem je bio 'klimav', Ana je spasla brejk loptu i povela, a zatim pojačavala tempo iz gema u gem. Nekoliko 'vinera' forhendom direktno iz riterna bili su zapanjujući, a ni bekhend nije puno zaostajao za Aninim omljenim udarcem. Agresivna igra donela je i priličan broj neiznuđenih grešaka, ali Japanka jednostavno nema kvalitet kojim bi iskoristila slabiji momenat naše igračice.

Servis nije bio na nivou, ubacila je samo 39% prvih servisa uz 6 dvostrukih greški, ali to se uopšte nije odrazilo na igru Ivanovićeve, koja je loš početni udarac nadoknadila dubokim i snažnim lopticama sa bazne linije, kao i skoro perfektnom igrom na mreži (10 od 11).

Krajem oba seta dolazilo je do manjeg opuštanja u igri Srpkinje, ali se u oba navrata vrlo brzo konsolidovala i nije dozvolila nikakve komplikacije oko plasmana u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD-a.

Priredio: Saša Ozmo
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #34 poslato: 29.08.2007. 15:13:00 »

B L I C

Najbolji srpski teniser ubedljivom partijom započeo takmičenje

Đoković rutinski protiv Hasea

Autor: Blic online


Novak Đoković je bez problema obezbedio plasman u drugo kolo US Opena, rutinskom pobedom nad Holanđaninom Robinom Haseom – 6:2, 6:1, 6:3, posle sat vremena i 36 minuta igre.
Naš najbolji teniser je prvi deo završio za nešto manje od pola sata, prelomivši rezultat u četvrtom gemu kada je brejkom stigao do prednosti od 3:1. Đoković je potom sigurnom igrom obezbedio prvi set na ovogodišnjem US Openu.
Holanđanin, koji je do terena Luj Armstrong stigao zahvaljujući povredi Marija Ančića, nije mogao ni toliko u drugom setu. Đoković je lako stigao do prednosti i, posle tačno 30 minuta igre u drugom setu, sa ubedljivih 6:1 stigao do 2:0.
Ni u trećem setu nije bilo iznenađenja. Đoković je na samom startu oduzeo servis rivalu i “proleteo” do drugog kola, u kome će igrati protiv boljeg iz večerašnjeg duela Karlos Berlok – Radek Stepanek.

Ostali rezultati 1. kola:
Muškarci:
16 Hjuit (Australia) - Delić (SAD) 6:2, 6:4, 6:2
20 Ćela (Argentina) - Mekklun (SAD) 6:2, 6:1, 7:6
Kubek (Austrija) - Kviri (SAD) 7:6, 6:1, 6:1
23 Monako (Argentina) - Rožer-Vaselin (Francuska) – 6.2, 3:6, 6:1, 7:5
12 Ljubičić (Hrvatska) - Vliegen (Belgija) 6:1, 7:6, 6:1
Odesnik (SAD) - Udomčoke (Tajland) 6:7, 6:3, 6:1, 3:6, 7:6
Klemen (Francuska) - 32 Karlović (Hrvatska) 7:6, 6:4, 4:6, 6:7, 6:4

Žene:
16 Hingis (Švajcraska) - Johanson (France) 6:0, 6:3
4 Kuznjecova (Rusija) - Zakopalova (Češka) 6:2, 6:3
13 Vaidisova (Rusija) - Kudriajsteva (Rusija) 6:1, 6:2
26 Mirza (Indija) - Kanepi (Estonija) 6:2, 6:7, 6:1
Grenvil (SAD) - Sančez (Francuska) 6:2, 6:2
11 Šnider (Švajcarska) - Benesova (Češka) 6:3, 6:0
Azarenka (Belorusija) - Galjardi (Švajcarska) 6:1, 6:1
Kirilenko (Rusija) - Miler (Nemačka) 6:3, 6:1
30 Radvanska (Poljska) - Morigami (Japan) 6:2, 6:1
Čibulkova (Slovačka) – 23 Garbin (Italija) 6:4, 6:3
Pin (Francuska) - Perebinis (Ukrajina) 6:1, 6:2
Parmentje (Francuska) - Malek (Nemačka) 6:2, 6:4
Razano (Francuska) - Loi (Francuska) 6:1, 6:2
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #35 poslato: 29.08.2007. 22:55:55 »




Ana igra protiv Rezai u 17 časova.

Jelena znatno kasnije igra protiv Govortsove.          
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #36 poslato: 30.08.2007. 14:28:41 »

B 92


Jelena rutinski do trećeg kola

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u treće kolo US opena, nakon što je u meču druge runde pobedila Beloruskinju Olgu Govorcovu rezultatom 6:2, 6:2 za 62 minuta igre. Jelena je rutinski obavila posao, rivalka je daleko slabija teniserka i pitanje pobednice nije se postavljalo nijednog trenutka. Protivnica našoj igračici u borbi za osminu finala biće talentovana Alis Korne, koja je ubedljivo savladala Karolin Voznijački - 6:2, 6:1.

Iako je Jankovićeva imala četiri brejk lopte već u početnom gemu (tri vezane), Govorcova je uspela da ih neutrališe, a zatim i da dođe do 2:0. Međutim, na Jeleninom licu nije bilo ni traga nervoze, momentalno je preuzela kontrolu nad mečom i uzela narednih šest gemova.

Jankovićeva nije igrala preterano agresivno, mada je napravila nekoliko lepih 'vinera' iz bekhenda. Govorcova bi s vremena na vreme odigrala perfektan poen, ali mnogo češće su bile neiznuđene greške, čak 31.

Naša teniserka je mudro čekala grešku rivalke i vrebala priliku za napad. Takva taktika se isplatila, a bilo je primetno da Jelena ne igra u punom ritmu, što će biti vrlo bitno za nastavak turnira, svaka ušteda snage i energije dobro će doći u kasnijoj fazi takmičenja.

Iako Govorcova nije protivnica posle koje se može vršiti ozbiljnija analiza igre, činjenica je da je Jelena odlično servirala, naročito u prvom setu, kao i da joj je bekhend bio stanadardno dobar. Mali problemi u kretanju više su posledica manjka motivacija, nego nekog problema, jer Jelena je jedna od najboljih trkačica na Turu.

Priredio/la: Saša Ozmo


                           seljak-smile

Ana Ivanović i Janko Tipsarević takodje su se plasirali u naredno kolo.
Sačuvana
Starla
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Poruke: 1537




Najforumaš 2007
« Odgovor #37 poslato: 30.08.2007. 18:49:27 »

Osecam da ce Tipsarevic odigrati dobro protiv Nadala smile
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #38 poslato: 31.08.2007. 14:47:53 »

KURIR


DOBIĆU VENUS U NJUJORKU

Ana Ivanović priželjkuje prvu pobedu nad Vilijamsovom u 4. kolu US opena


Srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je da je njen prvi cilj na Otvorenom prvenstvu SAD da dođe do druge nedelje, uprkos teškom putu ka završnici turnira.
- Dolazeći na ovaj turnir moj prvi cilj je bio da budem bolja nego prošle godine, da dođem do druge nedelje. To nikada ovde nisam uspela. Ipak, na mom putu su veoma ozbiljni protivnici, pa želim da odigram najbolje što mogu - istakla je Ana Ivanović nakon što se plasirala u treće kolo.

Upitana da li može da pobedi Venus Vilijams, sa kojom bi igrala u četvrtom kolu ukoliko obe prođu treće, Ivanovićeva je rekla da misli da bi u tom meču imala šanse.

- Nadam se da ću pobediti u trećem kolu i da ću igrati ponovo sa Venus. Igrale smo ove godine jednom na Vimbldonu, pre nekoliko meseci, i zaista bih želela da je ponovo sretnem na terenu. Nikada je nisam pobedila, ali mislim da definitivno imam šanse - kazala je Ivanovićeva, koja je do sada tri puta izgubila od Venus Vilijams.

Na pitanje da li joj uspeh srpskih tenisera Novaka Đokovića i Jelene Janković donosi dodatni pritisak, Ivanovićeva je odgovorila da to nije pritisak, već odlična motivacija.

- To me neki način motiviše, jer su oni sjajni igrači, oboje su tako uspešni. To jednostavno vidim kao motivaciju da igram bolje od njih, možda do odem korak dalje. To je veoma pozitivno, a mislim da je to slučaj i sa njima. Verujem da je to dobro za sve nas. Takođe i za Janka Tipsarevića, i njega ovo može da motiviše - kazala je Ana Ivanović.

US open

2. kolo

Ivanović - Rezai 6:3, 6:1
Janković - Govorceva 6:2, 6:2
Tipsarević - Sviting 5:7, 6:2, 6:4, 6:2

3. kolo (danas)

Janković - Korne
Ivanović - Duševina
Đoković - Stepanek
Tipsarević - Nadal


 seljak-smile  U 17 časova nastupa Djoković, na istom terenu posle njega Ana Ivanović.


    http://www.usopen.org/en_US/scores/schedule/index.html
   
         
Sačuvana
DJ_Uro_UE
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Mesto: Uzice
Lokacija: Dovarje
Država: State of Serbia
Horoskop: Jarac
Poruke: 3437

Master of disaster


« Odgovor #39 poslato: 01.09.2007. 03:59:52 »

Ljudi. Nole i Stepanek ce ostaviti dushu na terenu.

Ajmo Nole, josh jedan SET !!!!!!!
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #40 poslato: 01.09.2007. 04:55:44 »



                                     
Sačuvana
Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963



WWW
« Odgovor #41 poslato: 01.09.2007. 06:29:33 »

Ova dvojica su se bas olesili, igrali su ceo mec poptuno nereseno. Tek u taj breku se Nole odvojio i zavrsio s pobedom.
Sačuvana

DJ_Uro_UE
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Mesto: Uzice
Lokacija: Dovarje
Država: State of Serbia
Horoskop: Jarac
Poruke: 3437

Master of disaster


« Odgovor #42 poslato: 01.09.2007. 08:19:35 »

Najbolji je Nole! Samo napred !!!
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #43 poslato: 01.09.2007. 14:30:25 »

B 92


Novak Đoković: "Najuzbudljiviji meč karijere!"

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je pobedio Radeka Štepaneka posle 4 sata i 44 minuta igre. Utiske posle iscrpljujućeg dvoboja izneo je u razgovoru sa izveštačem B92 Nikolom Olićem.

"Ovo je jedan od najuzbudljivijih mečeva koji sam igrao, ali nikako ne i najbolji. Imao sam 2 i po dana čekanja i to je razlog što sam u meč ušao vrlo nervozno. Jedva sam čekao da izađem na teren, hteo sam brzo da završim meč, ali imao sam vrlo nezgodnog protivnika, koji je pre samo nekoliko nedelja osvojio turnir u Los Anđelesu i koji najbolje partije pruža upravo na ovoj podlozi".

Nole je potom pohvalio igru protivnika i rekao da je trebalo da igra više napadački sa osnovne linije.

"Bio sam pod velikim pritiskom jer je Štepanek dosta dobro servirao i retko grešio prilikom voleja, tako da sam morao da riterniram i igram 'pasing' vrlo dobro. Kada mi se pružala prilika da odradim poen sa osnovne linije, nisam bio dovoljno agresivan, kao u našim prethodnim duelima. On je mnogo napredovao sa bazne linije, verujem da je to uticaj Korde, njegovog novog trenera, koji je bio drugi na svetu".

Srpski teniser sledeći meč igra za dva dana, a do tada če pokušati da se odmori.

"Sada mi je prioritet da se fizički oporavim koliko mogu. Nisam zadovoljan igrom, ali pobedi se ne gleda u zube. Moram da ostanem pozitivan, nadam se da će u sledećem kolu biti znatno bolje. Pod velikim sam pritiskom, nije lako igrati kada svi imaju velika očekivanja, ali ako želim da postignem značajan rezultat, moram da ostanem skoncentrisan i da ne obraćam pažnju na sporedne stvari".

Đoković se osvrnuo i na atmosferu koja je vladala na tribinama, kao i na prelomne trenutke petog seta.

"Radek i ja smo pred taj brejk pokušali da podignemo atmosferu i zaista je bilo fenomenalno. Ljudi su nas podržavali, znali su da cene to što se toliko dugo borimo na terenu. Publika u SAD-u je specifična, voli da podiže adrenalin i bilo je interesantno igrati pred njima. Ponosan sam što sam relativno lako dobio taj brejk poslednjeg seta, verovatno je pozitivan skor koji imam tokom karijere uticao da sa više samopouzdanja odigram odlučujuće momente".


Jelena Janković

Ana Ivanović

Janko Tipsarević
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #44 poslato: 02.09.2007. 14:56:47 »

B  92

Neke nove klinke...

Šesti dan US opena ostaće upamćen po velikim pobedama četiri buduće zvezde – Agneš Savaj, Agnješke Radvanske, Viktorije Azarenke i Tamire Pašek. Mađarica je iskoristila slab dan Nadje Petrove i slavila sa 6:4, 6:4, dok je 18-godišnja Poljakinja napravila pravu senzaciju eliminisavši prošlogodišnju pobednicu Mariju Šarapovu sa 6:4, 1:6, 6:2. Azarenka je izbacila Martinu Hingis sa 3:6, 6:1, 6:0, a Pašekova je bila bolja od Pati Šnider - 4:6, 6:4, 7:6.

Odavno se nije desio ovakav 'potop' favoritkinja u jednom danu, a posebno je značajno što su sve poražene od izuzetno perspektivnih teniserki. Prvi septembar 2007. godine mogao bi da označi početak promene poretka u ženskom tenisu.

Julija Vakulenko je savladala Mariju Kiriljenko rezultatom 6:2, 6:4, a 6. nositeljka Ana Čakvetadze nije imala težak posao sa Sanijom Mirzom - 6:2, 6:3.

Dvoboj Radvanske i Šarapove započet je po velikom vetru, a u takvim uslovima bolje se snašla mlada Poljakinja i došla do vođstva u setovima. Posle neizvesnog početka drugog seta, kada je Agnješka propustila nekoliko prilika, druga nositeljka preuzima inicijativu i stiže od izjednačenja.

Očekivao se uobičajen rasplet u duelima velike favoritkinje i neiskusne teniserke – lagana završnica Šarapove. Posle 2:0 na početku odlučujućeg seta, činilo se da će epilog biti upravo takav, ali onda je Radvanska uzela 6 gemova u nizu i zabeležila najvredniju pobedu u karijeri.

Šarapova je, kao i uvek, forsirala agresivnu igru, napravila mnogo direktnih poena (36), ali i još više grešaka (49). Servis je bio presudan faktor u porazu Ruskinje, koja je imala čak 12 dvostrukih servis greški, a posle drugog servisa osvojila je samo 7 od 30 poena. Marija nije ispala u tako ranoj fazi Gren slem takmičenja još od US opena 2004. godine.

Mađarica Savaj, rođena u decembru 1988. godine, pobedila je sedmu nositeljku Nadju Petrovu za tačno 80 minuta igre. Ruskinja je napravila 29 neiznuđenih grešaka i imala 4 'vinera' manje (15-19).


       seljak-smile

Program za večeras:

         Del potro   -    Djokovic    
        Jankovic   -    Bammer        
     Williams V.   -    Ivanovic    
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #45 poslato: 03.09.2007. 15:10:58 »

BLIC


Završnica neće proći bez Srba

Jelena i Novak idu dalje

Autor: Blic online

Jelena Janković je sedmog dana turnira u Njujorku u tri seta dobila Austrijanku Sibil Bamer, a Novak Đoković je ekspresno završio posao sa Argentincem Huanom Martinom Del Potrom. Jelena je tek u trećem setu slomila otpor uporne Austrijanke, dozvolivši joj tada samo jedan gem (6:4, 4:6, 6:1). Za pobedu joj je bilo potrebno dva sata i devet minuta, a u četvrtini finala će se u utorak sastati sa pobednicom nad Anom Ivanović, Amerikankom Venus Vilijams. Novak je, posle maratona u svom prethodnom meču sa Stepanekom, danas bio efikasan (6:1, 6:3, 6:4), a u osmini finala, takođe u utorak, očekuje ga još jedan Argentinac, Huan Monako. Novaku je za pobedu nad Del Potrom bilo potrebno ukupno sat i 42 minuta, a jedini brejk je protivniku dozvolio tek u devetom gemu trećeg seta, kada je naš teniser prvi put servirao za meč. Đoković je odmah nakon meča izjavio kako mu je bilo izuzetno teško da se oporavi od maratona u prethodnoj rundi. "Srećom, prilično brzo sam dobio duel ove noći i stekao novo iskustvo igrajući po prvi put u životu na najvećem svetskom teniskom stadionu (stadion "Artur Eš", prim. red.)", rekao je vidno zadovoljni Đoković.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #46 poslato: 04.09.2007. 15:55:42 »

BLIC


Mečevi za ulazak među najboljih osam

Novak večeras protiv Morena

Autor: Blic online

Za plasman među najboljih osam na turniru 3. nosilac, naš Novak Đoković večeras igra sa 23. nosiocem, Argentincem Huanom Morenom. Meč će biti odigran na centralnom terenu „Artur Eš“ kao treći po redu, negde iza 21 čas po našem vremenu, odmah posle duela iznenađenja turnira, Letonca Ernestsa Gulbisa i 17. nosioca, Španca Karlosa Moje. U mečevima osmine finala muškog singla danas još igraju Španci David Ferer (15) i Rafael Nadal (2), te Švajcarac Stanislas Vavrinka i još jedan Argentinac, Huan Ignjasio Čela (20). Pobednik meča Ferer – Nadal biće naredni protivnik Đokovića, ukoliko Novak preskoči drugu uzastopnu argentinsku prepreku.
U ženskom singlu biće danas odigran samo jedan meč, ali kakav! Prvi nosilac, Belgijanka Žastin Enan igra za ulazak u polufinale sa 8. nosiocem, Amerikankom Serenom Vilijams. Njih dve po pravilu igraju neizvesne i uzbudljive mečeve, sa puno varnica neuobičajenih za tenis, posebno ženski.
Sačuvana
Starla
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Poruke: 1537




Najforumaš 2007
« Odgovor #47 poslato: 05.09.2007. 00:49:28 »

Rasooooooooooo!!!!!!!!!Sto ne stavis samo link,aman covece!!!Ubise me ove tvoje novine u pojam!
Sačuvana
Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963



WWW
« Odgovor #48 poslato: 05.09.2007. 01:08:01 »

Pa preskoci ako te ne zanima.

Meni dobro dodje, u toku sam, a ne moram da listam po netu...
Sačuvana

fon Manštajn
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Vaga
Poruke: 2726


we only come out at night


« Odgovor #49 poslato: 05.09.2007. 07:18:50 »

e, i ja vise na neke teme ni ne zalazim jer znam da me ne ceka neka diskusija vec rasovi novinski clanci  Sad ...  no, dobro

uparavo gledam novaka na eurosportu, covek je car... nije onako "robotizovan" kao federer, nole unosi emocije u mec i zanimljiviji su mu mecevi nego federerovi...
Sačuvana

Stand by me my apprentice
Be brave, clench fists.
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #50 poslato: 05.09.2007. 15:01:26 »

B L I C


Đoković posle teške borbe savladao Huana Monaka sa 3:1

Novak u četvrtfinalu!

Autor: Blic online


Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale US Opena pobedom nad Huanom Monakom rezultatom 7:5, 7:6 (7:2), 6:7 (6:8.), 6:1. Najbolji srpski teniser imao je puno posla sa Argentincem i meč je rešio posle skoro četiri sata na terenu Artur Eš.

Najbolji srpski teniser je u prvom setu prepustio svom rivalu jedan servis, ali je iskoristio dve od svoje četiri brejk lopte i tako poveo sa 1:0, posle 48 minuta igre.
Drugi set je bio mnogo teži za Novaka, koji je tada imao probleme sa disanjem i leđima, očigledno posledice “maratona” protiv Stepaneka. Posle manje-više rutinski osvojenih servis gemova na obe strane, Argentinac je u finišu uspeo da stigne do prednosti. Međutim, Đoković je odmah uzvratio, brejkom poravnao rezultat i uveo meč u 13. gem.
Za taj deo Novaku nije trebalo puno vremena - na sebi karakterističan način, ekspresno i ubedljivo, naš teniser je slavio sa 7:2 i poveo sa 2:0 u setovima.
Ipak, Monako se brzo vratio u igru, pa je publika na Artur Ešu u nastavku gledala svojevrsnu reprizu proteklih 78 minuta meča - po jedan brejk na obe strane (doduše na početku), 6:6, a onda i odlučujući gem. Ovoga puta borba je bila mnogo uzbudljivija. Novak je preokretom od 3:5 uspeo da stigne do meč lopte, ali se Monako odbranio i uspeo da osvoji set.
Izgubljeni taj-brejk kao da je razljutio Đokovića, pa je naš teniser konačno zaigrao na svom nivou rešivši da “ubrza stvari” . Posle veoma sigurnog servis gema, Novak je brzo napravio brejk, zatim još jednom majstorski odservirao i posle desetak minuta igre u četvrtom setu imao prednost od 3:0. Odličnu igru i potpunu dominaciju u tom periodu potvrdio je još jednim brejkom za 5:1, posle čega je vrlo brzo završio i ovaj naporan duel.
Novak će u četvrtfinalu igrati protiv Španca Karlosa Moje, koji je ranije danas eliminisao letonskog tinejdžera Gulbisa.
Poslednji četvrtfinalista biće poznat kasno večeras posle meča Nadal - Ferer.

               seljak-smile

Nadal je izgubio od Ferera!!!

Enan je dobila S.Vilijams sa 2:0.

Naredne noći u 01 časova Jelena Janković igra sa V.Vilijams.

« Poslednja izmena: 05.09.2007. 18:26:58 Rašo » Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #51 poslato: 05.09.2007. 16:52:19 »



Na slici je Bojana Jovanovski (15), zvanično 11-a juniorka sveta. Danas igra na US openu oko 20 časova sa Kimberly Couts.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #52 poslato: 06.09.2007. 15:05:17 »

B 92


Venus kobna i za Jelenu

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u polufinale US opena, pošto je bolja od nje bila Venus Vilijams rezultatom 4:6, 6:1, 7:6 (7-4). Jankovićeva nije ponovila uspeh od prošle godine, kada je dogurala do polufinala, a glavni razlog tome je fantastičan servis Amerikanke, naročito u trećem setu. Naša teniserka je igrala na znatno višem nivou nego u prethodnim rundama, meč je bio jedan od najuzbudljivijih na turniru i slobodno se može reći da je Jelena jednako zaslužila pobedu kao i Venus.

Treća nositeljka je odlično započela meč i fenomenalnim lob udarcem napravila brejk već na startu. Venus je pravila mnogo grešaka, ali u tome je dosta sudelovala i naša teniserka, koja se odlično kretala i ubacivala prvi servis u 82% slučajeva.

Jankovićeva je ponovo oduzela servis rivalki u 5. gemu najviše zahvaljujući lošem servisu Amerikanke, a gem je završen Jeleninim bekhend 'vinerom' direktno iz riterna. U narednom gemu servis je zatajio, a Venus je brzo preuzela inicijativu i sa nekoliko brzih poena napravila brejk.

Do kraja seta srpska teniserka je uspela da sačuva servis, iako je pri rezultatu 5:4 imala određenih poteškoća – dve neshvatljivo kratke loptice Vilijamsova je brzo pretvorila u 'vinere' i bilo je 0:30. Zatim je Jankovićeva zaigrala bolje, dva puta odmah posle servisa osvojila poen, a na set lopti je propisno 'prošetala' protivnicu i bekhendom završila poen.

Taktika Jankovićeve u prvom setu bila je slična Nadalovoj protiv Federera – po svaku cenu pogađati prvi servis, pa makar on i ne bio ubitačan. Takav plan je urodio plodom, jer je uskratio 12. nositeljki priliku da odmah napadne i brzo reši poen.

Što se duže poen igrao, to su veće bile Jelenine šanse da ga osvoji. Venus bi postajala nervoznija i često pravila greške, a i naša teniserka je povremeno iznenada menjala ritam i ofanzivom dolazila do poena.

Drugi set je počeo na isti način kao i prvi – Jeleninim brejkom nakon predivnog loba. Prethodno je Venus napravila dve duple servis greške, a Jankovićeva nije ispustila ukazanu priliku.

U drugom gemu je Vilijamsova promenila ritam i posle nekoliko efektnih i dobro pripremljenih izlazaka na mrežu napravila ri-brejk.

Svako iole kraću lopticu naše teniserke Venus je koristila za napad i juriš na 'nec', procenat Jeleninog prvog servisa je opao, a usledile su i nizovi grešaka naše teniserke u ranoj fazi poena. Posledice celokupnog stanja na terenu bile su vidljive na semaforu – 6:1 za Amerikanku i izjednačenje u setovima.

Jankovićeva je odmah na početku odlučujućeg seta prekinula seriju od 6 izgubljenih gemova. Zatim je odigran najduži gem u meču, koji je Venus rešila u svoju korist nakon 11 minuta. Interesantno je da srpska igračica za tako dug period nije imala nijednu brejk loptu, a Vilijamsova je nakon serije poena po principu 'viner, pa greška' odservirala 2 asa i poravnala na 1:1.

Obe teniserke su držale servis, a Venus je bila primorana da spašava brejk loptu u 8. gemu. Odličnom forhend paralelom Amerikanka se izvukla iz teške situacije, a ubrzo i izjednačila na 4:4.

Jankovićeva je bez većih problema čuvala servis, a u poslednjem servis gemu Vilijamsove viđeno je nekoliko izjednačenja, koja ipak nisu donela brejk i trijumf srpske igračice.

U taj brejk je Jelena ušla vrlo nervozno, dve potpuno bespotrebne greške iz forhenda donele su Venus dva mini-brejka prednosti, a nešto kasnije i vođstvo od 5:1. Treća nositeljka se borila do kraja, stigla do 6:4, ali više nije mogla.

U odlučujućem setu ključni za ishod su bili forhend i servis Vilijamsove. Prvim udarcem je mnogo grešila, dok je drugim napravila pregšt asova i servis 'vinera', pogotovo sa desne strane. Postavljalo se pitanje da li će početni udarac zakazati ili forhend proraditi. Na našu žalost, dogodilo se ovo drugo, Venus je kada je to bilo najpotrebnije, u 12. gemu i taj brejku, pogodila nekoliko vrlo snažnih forhenda, što je na kraju odnelo prevagu.

Venus Vilijams je tako savladala i drugu srpsku predstavnicu u Njujorku i obezbedila polufinalni okršaj sa Žistin Enan.

Priredio: Saša Ozmo

                       seljak-smile

Bojana Jovanovski je ispala iz daljeg takmičenja.

Djoković naredne noći u 01 čas igra sa Mojom.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #53 poslato: 07.09.2007. 15:36:07 »

B  92


Đoković u tri seta do polufinala



Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva SAD. Đoković je u četvrtfinalu pobedio Španca Karlsoa Moju u tri seta – 6:4, 7:6 (9-7), 6:1. U polufinalu njegov rival biće još jedan Španac – David Ferer. U drugom polufinalu muškog turnira igraće Rodžer Federer i Nikolaj Davidenko.

Odluka u četvrtfinalnom meču pala je tokom taj-brejka drugog seta. Tada je Đoković držao prednost, ali je sa tri uzastopne velike greške najpre vratio Moju u meč, a zatim ga doveo i do set lopte. Ipak, uz dobre servise i jedan Mojin veliki promašaj naš igrač je dobio taj-brejk rezultatom 9-7 i psihološki prelomio meč.

Prvi set je prelomljen u sedmom gemu, kada je Đoković uspeo da spase 15-40 i sa četiri uzastopna dobra servisa stigne do prednosti od 4:3. Do tog trenutka Đoković je u sva tri Mojina servis-gema imao bar po jednu brejk loptu, dok je Moja stvorio samo jednu brejk šansu za tri gema. Uprkos tome rezultat je bio 3:3.

Đoković je spasenim sedmim gemom stekao samopouzdanje, napravio još jedan brejk (u prvom setu iskoristio je dve od čak devet brejk lopti) i dobio prvi set.

Prva polovina drugog seta bila je logični nastavak prvog. Moja je u svakom od prva tri servis-gema imao mnogo problema, Đoković je svaki put bio blizu brejka, ali ga nije ostvario. Na drugoj strani je Novak izuzetno sigurno servirao, stigao konačno i do prvog asa.

Negde na sredini seta dogodila se promena – Đokovićevi poeni postali su za po poen duži, mada ne i opasni za srpskog tenisera, dok je Moja servirao mnogo sigurnije, pa prilika za brejk više nije bilo.

Ključni taj-brejk Đoković je otvorio asom, napravio mini-brejk za 2-1 i onda počeo sa neverovatnim greškama. Drugi Mojin poen došao je posle klasičnog servis-voleja našeg asa, koji je dobro servirao, pravovremeno istrčao na mrežu i poslao volej – dva metra pored terena. Kod petog Đoković je isterao rivala sa terena,a zatim smečovao daleko preko polja.

Srećom, servis je služio Đokovića, pa se održao u taj-brejku, na 7-7 je uspeo da odbrani tri odlična Mojina forhenda, stigne skraćenu loptu i pošalje neodbranjivu kratku dijagonalu, a već u sledećem poenu stigao je i do seta.

U trećem setu bilo je jasno da Moja nema psihološke snage da preokrene, a ubrzo je prestao i aktivni otpor. Đoković je brzo i lako stekao dva brejka prednosti, Španac je pri 1:5 imao servis i na 30-30 napravio je dve duple greške za kraj.

U polufinalu će Đokovićeg rival biti još jedan Španac: David Ferer. Njegovu biografiju pročitajte na našoj stranici. Ferer je sa Đokovićem igrao tri puta i pobedio u dva meča. Ove sezone igrali su u Indijan Velsu (pobeda Đokovića) i u Monte Karlu (pobeda Ferera).

Priredio/la: Vladimir Novaković
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #54 poslato: 08.09.2007. 15:10:48 »

BLIC


Zabava kod Noleta večeras u šest


Borbu za svoje prvo grend slem finale Novak Đoković (3) će imati večeras u 18 časova po našem, odnosno tačno u podne po lokalnom vremenu. Protivnik je Španac David Ferer (15), koji je mesto u završnoj četvorci izborio još u osmini finala izbacivši drugog nosioca, zemljaka Rafaela Nadala. Novak protiv Ferera ima negativan skor. Odigrali su tri meča, sve ove godine, a Ferer je dobio oba na šljaci, dok je jedini na brzoj podlozi, kakva je i u Njujorku, pripao Đokoviću. Naš teniser, kao i uvek s pravom poštujući svakog protivnika, izjavljuje da jeste favorit, ali da će meč „biti otvoren“ i da je uvek sve moguće. Posle njih, na centralni teren „Artur Eš“ će izaći drugi polufinalni par Švajcarac Rodžer Federer (1) i Rus sa austrijskim pasošem Nikolaj Davidenko (4). Pozicija na ATP listi Davidenku često u polufinalu „namesti“ Federera. Rus je po pravilu stizao do ovog duela „zbrisavši“ sve protivnike bez izgubljenog seta i onda je glatko gubio od prvog reketa sveta. I u Njujorku Davidenku još niko nije oduzeo set... Ukupni skor je 9:0 za Federera, a ove godine su se, takođe u polufinalu, susreli na Roland Garosu.

Današnji program završavaju u jedan iza ponoći po našem vremenu Belgijanka Žastin Enan (1) i Ruskinja Svetlana Kuznjecova (4) u finalu poslednjeg ovogodišnjeg grend slema. Ruskinja je već bezbedila drugu poziciju na WTA listi, pretekavši Šarapovu i Jankovićevu, a Enan je povećala svoju prednost na listi najboljih teniserki i obezbedila posebnu nagradu od milion dolara, koja pripada najboljoj na američkom turu. Do sada su igrale 16 međusobnih mečeva, a Kuznjecovoj su pripala samo dva. Međutim, poslednji meč, na šljaci u Berlinu, pripao je Ruskinji.

Napetost završnice razgaljuje se u Njujorku ponajviše prepričavanjem Novakovih vragolija posle meča sa Mojom. Čak su njegove imitacije Šarapove i Nadala postavljene i na zvanični sajt US Opena (usopen.org), pod naslovom „Djoking Araund“.
Muško finale (da li i već sveopšte priželjkivano Federer – Đoković?) biće odigrano sutra, u nedelju.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #55 poslato: 09.09.2007. 15:29:39 »


B 92



Đoković ubedljivo do finala!



Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Španca Davida Ferera rezultatom 6:4, 6:4, 6:3 u polufinalu US opena i tako izborio prvo Gren slem finale u karijeri. Njegov rival u borbi za trofej biće bolji iz duela Rodžer Federer – Nikolaj Davidenko. Pre meč se znalo da će ključni udarac za ishod biti Novakov servis, a on je bio na vrlo visokom nivou tokom svih 2 časa i 14 minuta borbe. Pogodio je 65% prvih servisa, imao 8 asova i veliki broj ’servis-vinera’,a protivniku je dozvolio samo 3 brejk lopte.

Takođe, činilo se da je Ferer sam sebi nametnuo pritisak da napravi još bolji rezultat u Njujorku, u grču je odigrao čitav meč, samo tri puta izašao na mrežu i napravio svega 17 direktnih poena.

Sa druge strane, Đokovićev forhend je tokom većeg dela susret bio odličan, solidno je funkcionisao i bekhend, a jediniji slabiji aspekat igre bili su skraćene loptice.

Novak je već na startu imao brejk loptu, ali ju je Španac neutralisao sjajnim servisom i već u narednom gemu oduzeo servis rivalu. Tu prednost je održavao do 4:1, a onda je Đoković napravio niz od 5 gemova za samo 13 minuta i osvojio prvi set.

Od početka je viđena igra kakvu smo očekivali, Ferer je čekao grešku protivnika, a Nole je agresivnom igrom pokušavao da ostvari prevlast u poenu. Presudan faktor bio je servis, Đoković je početnim udarcem osvojio mnogo lakih poena i nije dozvolio da ritern, najbolji Fererov udarac, dođe do izražaja.

To mu je takođe omogućilo da sa više energije uđe u gemove na servis rivala, najviše zahvaljujući fenomelanom riternu povratio je brejk, a posle potpuno ušao u ritam i u velikom stilu završio set.

Đoković drugi set započinje na najbolji mogući način – brejkom. Međutim, usledila je kraća kriza u igri srpskog tenisera, prevashodno uzrokovana velikom vrućinom. Provukao se Novak u drugom gemu i održao prednost uprkos nekoliko nekontrolisanih udaraca iz forhenda.

Ipak, u narednom servis gemu nije izdržao, ponovo je pravio propuste na forhendu i izgubio gem, ali na vrlo nesrećan način – izvrsno je odservirao, Ferer je ramom reketa jedva vratio u polje, što je zbunilo našeg tenisera, koji šalje lopticu u aut i Španac vraća ravnotežu.

David je u tim trenucima dosta dobio na samopouzdanju, krenuo je malo agresivnije iz forhneda, ali nije uspeo u potpunosti da iskoristi loš period u igri Đokovića i pređe u vođstvo. Onda je usledio, prelomni, sedmi gem u kojem srpski teniser pravi brejk, iako je Ferer imao tri vezane gem lopte.

Posle toga je Novak totalno povratio fokus i odličnim servisima priveo i drugi set kraju.

Olako je Đoković propustio dve vezane brejk šanse na početku trećeg seta, ali je grešku vrlo brzo ispravio i u trećem gemu došao do prednosti brejka.

Treći nosilac je potom sa lakoćom održavao stečeni suficit, a onda je u devetom gemu posle odlično odigranog voleja napravio novi brejk i tako završio polufinalnu priču.

Priredio: Saša Ozmo
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #56 poslato: 10.09.2007. 15:34:09 »

B 92



Đoković: "Nisam imao sreće u finalu"


Najbolji srpski teniser Novak Đoković poražen je u finalu US Opena od Rodžera Federera, ali posle meča nije delovao kao gubitnik. Naprotiv, Nole je više nego zadovoljan rezultatima koje je postigao u Njujorku, i uopšte celom sezonom, tokom koje je postigao uspehe kakve je ostvarilo malo 20-godišnjaka u istoriji tenisa.

"Trenutno se osećam jako umorno, jer su iza mene dve iscrpljujuće nedelje i generalno cela godina. Moram da na sve gledam pozitivno, jer nisam očekivao ovako uspešnu godinu. Ostvario sam nešto što je malo ljudi u tenisu postiglo sa 20 godina. Radio sam dosta, i učinio sve da se stvari razvijaju na način na koji se razvijaju", rekao je Đoković za B92 posle finalnog meča.

Đoković je odlično počeo finale, u prvom setu propustio pet, a u drugom dve set-lopte i oba puta stigao do taj-brejka, ali je prvi reket sveta u tri seta došao do četvrtog uzastopnog trijumfa na betonu Njujorka.

"Imam za čim da žalim što se tiče ovog finala. Imao sam pet set-lopti u prvom, još dve u drugom setu. Imao sam mnogo brejk lopti, koje nisam iskoristio. To je sve deo sporta, imao sam manje sreće od njega u ovom meču, a pored znanja, fizičke i mentalne sposobnosti, morate imati i malo sreće. Ipak, razumljivo je, prvi put u karijeri imao sam priliku da igram finale gren slema, pred 23.000 ljudi na stadionu i ko zna koliko miliona pored malih ekrana".

Novak je već u svom trećem nastupu u Flašing Medouzu uspeo da stigne do završne predstave.

"Žao mi je što iz tog meča nisam izašao kao pobednik, ali sam naučio dosta stvari, i doživeo nešto što ranije nisam. Igrati na centralnom terenu, učestvovati u toj ceremoniji, doživeti takve ovacije od američke publike, koja me je stvarno podržavala tokom celog turnira..."

"Srećan sam što sam dobro predstavljao Srbiju"

Upravo je odnos Đokovića sa američkom publikom bio fascinantan. Uprkos teniskoj veštini, najveći Noletovi rivali ne poseduju harizmu, kakvu su imali majstori prethodnih decenija – Agasi, Beker, MekInro... Konačno, u svetskom vrhu se pojavio momak spreman da u pauzi između sjajnih nastupa zabavi gledaoce. Celokupni nastup 20-godišnjeg tenisera bio je istovremeno fantastična propaganda Srbije.

"Dobio sam mnogo simpatija od njih, što nije bilo lako, jer kao Evropljanin nisam bio njihov prioritet. Sve u svemu, učinio sam nešto čime se jako ponosim kao individualac. S druge strane, srećan sam što sam prezentirao svoju zemlju na najbolji moguć način. Žao mi je što nisam uspeo da obradujem naše ljubitelje tenisa još jednom,. Ali se nadam da su uživali. Stvarno se zahvaljujem svima koji su me gledali, i one koji su došli na stadion da me bodre, posebno ljude koji su bili u mojoj loži, njih dvadesetak, uglavnom su to ljudi iz Srbije. Naročito mi mnogo znači podrška mojih roditelja".

Na finalnom meču, kao i pre toga tokom turnira, upadljivi su bili srpski navijači. Neki od njih su komentarima umeli da upadljivo iznerviraju Đokovića, ali treći teniser sveta ne zamera im na tome.

"S jedne strane bilo je komentara, koji su me iznenadili i malo iritirali, ali dobro, sve je to sastavni deo sporta. Ne verujem da su to radili iz loših namera, svi su oni došli da me podrže u pokušaju da pobedim. Hvala im na svemu".

"Ovo je odskočna daska za budućnost"

Posle šest međusobnih mečeva Federer sada ima prednost u odnosu na Đokovića od 5-1. Upravo je ta pobeda, ostvarena u avgustu u Montrealu, bila najbolja motivacija za srpskog asa.

"Imao sam priliku da sa Federerom igram pet puta, u poslednjem meču, prošlog meseca, dobio sam ga na Montrealu, na sličnom terenu. Ta pobeda mi je dala dodatnu motivaciju pred ovaj duel. Ipak, ne može se to porediti, ovo je finale gren slema, daleko veći turnir od onog u Montrealu. Ne želim da spuštam nivo turnira u Montrealu, to je odlično takmičenje i moja pobeda tamo je veliki uspeh. Ipak, u ovakvoj situaciji on ima mnogo više iskustva, odigrao ih je petnaestak, a ja sam debitant".

Đoković kaže da je bio potpuno fizički spreman za veliki duel, ali i da su ga pritisak finala i očekivanja pred meč sputali u ključnim momentima.

"Malo sam bio skeptičan oko toga da li ću biti fizički spreman za finale gren slema, i pozitivno sam se iznenadio kako sam se osećao tokom igre. Jeste bilo dosta treme, prvo mi je finale, pred punim stadionom. Takođe, bilo je dosta očekivanja da ga izazovem, pobedim u velikom meču. Sve to je uticalo na mene u ključnim momentima, važnim poenima. Nisam razmišljao na pravi način, to je rezultiralo greškama i propuštenim set-loptama, ali dobro, okrećem drugu stranicu. Ovo je odskočna daska za budućnost. Sada znam na čemu treba da radim da bih sledeće godine mogao još bolje da se suprotstavim Federeru i ostalim teniskim asovima".

"Uz podršku pune hale, idemo u Svetsku grupu"

Pred našim najbolji teniserom je pauza, posle koje slede pripreme za Dejvis kup okršaj Srbije sa Australijom.

"Vraćam se u Srbiju posle duge pauze. Drago mi je što ću imati priliku da igram pred domaćom publikom. Drago mi je špto će i oni imati priliku da me vide na delu. Očekujem fantastičnu atmosferu, igraće se u Beogradskoj areni, koja prima 19-20 hiljada. Posle naših uspeha u prethodne dve godine očekujem punu halu".

Đoković kaže da će upravo podrška sa tribina biti ključni faktor u borbi za mesto u Svetskoj grupi.

"Koliko sam čuo od strane ljudi iz TS Srbije, atmosfera se zahuktava, svi očekuju pobedu. Moram da kažem da je Australija jedna od najjačih zemalja u Dejvis kupu, a to je nepredvidivo takmičenje. Ipak, uz tu neophodnu podršku, smatram da možemo da pobedimo i plasiramo se u Svetsku grupu".

Do kraja sezone ostala su dva i po meseca, a posle Dejvis kupa igraju se poslednji veliki turniri, koji će biti zaokruženi Mastersom u Šangaju.

"Jedna stvar je sigurna – ovo je najbolja godina u mojoj karijeri i doživeo sam neke stvari koje sam samo mogao da sanjam. Igrao sam finale gren slema, osvojio sam dva velika turnira – u Majamiju i Montrealu, već mesec dana sam na trećem mestu ATP liste, dobijam dosta pažnje i poštovanja od strane medija, ljubitelja tenisa i teniskih legendi. Sve mi to jako prija i pruža dodatnu motivaciju za budućnost".
Sačuvana
Starla
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Poruke: 1537




Najforumaš 2007
« Odgovor #57 poslato: 10.09.2007. 18:25:37 »

Kao i vecina,ostala sam nocas da gleedam mec.Nadala sam seda ce Nole pobediti,i kakva steta...imao ga je,i olako propustio sansu.
Moram reci da me Federer odusevio smile.
Sačuvana
أحدث الأرق من النو
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Žena
Horoskop: Jarac
Poruke: 3319




« Odgovor #58 poslato: 10.09.2007. 18:32:54 »

Brawo za ono sinoc!! zaista..
steta sto nije pobedio.. ali polako! bice tek pobeda za njega!!  icon6
Sačuvana
uepex93
provereni korisnici
odomaceni korisnik
***
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Petar Jevtovic
Mesto: Uzice
Lokacija: Tamo daleko
Država: Srbija
Horoskop: Rak
Poruke: 52



WWW
« Odgovor #59 poslato: 10.09.2007. 18:50:25 »

Svaka cast Nole,mogao je da pobedi al nema veze.... Cheesy
Sačuvana

Vlad Dracul
Experimental Period
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Milic Filipovic
Mesto: Pozega
Lokacija: Bakionica
Država: Srbija
Horoskop: Bik
Poruke: 1876




« Odgovor #60 poslato: 10.09.2007. 19:08:53 »

Sjajna igra kao sto sinoc na shootu rekoh.. i meni je zao sto nije dobio svoj prvi Grand Slam u karijeri ali opet je napravio uspeh usavsi u finale jednog od 4 najveca teniska turnira na svetu. Za svaku pohvalu!

Zao mi je zato sto nije dobio samo zbog cinjenice da mozda kako on kaze nije imao srece ja smatram da je bio previse napet i nervozan jer je u prva dva seta imao Federera u saci i svakako da je dobio barem jedan psiholoska situacija bi bila drugacija.. Federer je za razliku od Djokovic bio mrtav hladan - bar je tako izgledalo - uprkos cinjenici da je on imao mnogo vise da izgubi u tom mecu nego Djokovic ipak je on prvi igrac sveta i sinoc se ispostavilo da je i dalje tako.
Sačuvana
fon Manštajn
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Vaga
Poruke: 2726


we only come out at night


« Odgovor #61 poslato: 10.09.2007. 20:02:41 »

ma novak je car, samo da ne pocnu da ga razvlace po nekakvim shit emisijama sada...

a oni osmesi marije sarpove dovoljno govore kakav lav je Nole...  smile
Sačuvana

Stand by me my apprentice
Be brave, clench fists.
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #62 poslato: 11.09.2007. 15:29:20 »

BLIC


Federer osvojio US Open, a Ðoković svet

Autor: Z. Kecman

Uoči finala US Opena, čuvena brodvejska diva Lajza Mineli je iako vremešna, sjajno otpevala veliki hit „Njujork, Njujork“. Dva i po sata kasnije, Novak Đoković je odigrao sjajnu partiju, ali to nije bilo dovoljno da se na vrelom betonu pobedi Rodžer Federer, koji je osvojio svoju 12 grend slem titulu. Ipak, po mnogo čemu, dvonedeljni turnir će srpskom teniseru ostati u prijatnom sećanju.

U kompletno crnoj opremi, crni panter iz Bazela stigao je do novog velikog trijumfa. Pobeda od 7:6, 7:6, 6:4 je bila surova, propraćena tonovima čuvenog marša Darta Vejdera iz serijala „Zvezdani ratovi“, ali je švajcarski teniser ipak pokazao znake pada, što daje nadu da će naredne sezone Novak imati veću šansu da ispravi ono što je propustio sada, a imao je čak sedam set lopti.
- Možda će me ovih sedam poena dugo proganjati ili bih svoju sledeću knjigu mogao da nazovem „Sedam set lopti“. Šalu na stranu, ali Rodžer je igrao zaista sjajno. Ja sam pokušavao da držim svoj servis i čekam svoju šansu, ali kada sam je dobio, nisam je iskoristio. On dobro zna kako se treba ponašati u takvim situacijama i kako da se nosi sa pritiskom.

Đoković kaže da će iz svega pokušati da izvuče pouku, ali i da nema za čim da žali.
- Imam samo 20 godina. Moje vreme tek dolazi i nema razloga da budem zabrinut. Možda mi je žao što nisam iskoristio svoju priliku sada u finalu, ali nije važno. Treba gledati prema onom što dolazi. Za mene je sve ovo još novina i nadam se da ću sledećeg puta u finalu uzeti pehar - kaže srpski teniser.
Nervoza je, po njemu, glavni uzrok poraza u velikom njujorškom finalu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #63 poslato: 12.09.2007. 15:52:05 »

B 92


Đoković: "Do kraja godine drugi"


Najbolji teniser Srbije Novak Đoković stigao je u Beograd, posle najvećeg uspeha u karijeri – plasmana u finale US Opena. Đokovića je na aerodromu Nikola Tesla dočekala prepuna konferencijska sala, predvođena premijerom Vojislavom Koštunicom. Posle razmene prigodnih poklona Đoković je pola sata odgovarao na novinarska pitanja. „Na početku sezone bio sam šesnaesti igrač sveta, što je tada bio veliki uspeh".

"Odlično sam počeo sezonu i nastavio niz dobrih rezultata. Znao sam da imam kvalitet za sâm svetski vrh, ali da budem iskren, nisam očekivao da ću toliko brzo stići do trećeg mesta na svetu. Sada imam šanse da do kraja sezone dostignem Nadala i potrudiću se da to učinim“.

Novak se osvrnuo na upraov završeni US open, posebno na finalni meč sa Rodžerom Federerom.

"U Njujorku sam igrao protiv prvog tenisera sveta, mentalno najjačeg i najboljeg igrača, Federera. Imam za čim da žalim, jer sam imao mnogo propuštenih prilika, ali je to za mene novo iskustvo", rekao je Đoković .
Paralelno sa velikim teniskim usponom Đoković je stekao status vrhunske svetske zvezde. U njegovoj loži tokom US Opena sedeli su velikani sporta i šou-biznisa Marja Šarapova i Robert De Niro. Najbolji srpski teniser najavio je da bi već krajem godine oni mogli da budu gosti našeg glavnog grada.

„Pozvao sam De Nira na meč sa Australijom, ali neće doći zbog obaveza. Međutim, imamo ideju, čija realizacija još uvek nije izvesna, da u decembru u Beogradu napravio humantirani turnir svih najboljih srpskih tenisera i teniserki. To bi bila dobra prilika da nas i De Niro poseti“.

U narednih nekoliko dana Đoković će moći da se odmori, ali već sledećeg petka on će predvoditi reprezentaciju Srbije u kvalifikacionom meču za plasman u Svetsku grupu Dejvis kupa sa Australijom.

"Očekujem da mečevi protiv Australije u 'Beogradskoj areni' biti veoma zanimljivi. Kako su me infiormisali, hala je rasprodata za sva tri dana i atmosfera će biti sjajna. Lejton Hjuit je odličan igrač, ali mu ne odgovara šljaka", rekao je Đoković.

Na kraju konferencije našeg tenisera su ispred aerodromske zgrade dočekale obožavateljke.

Priredio/la: A G
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [Sve]
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 3.613 sekundi sa 35 upita.