Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1] 2 3  Sve
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: US Open  (Pročitano 14849 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« poslato: 12.07.2007. 15:56:05 »


   B L I C




Šampionima US Opena po rekordnih 1,4 miliona dolara




Pobednici ovogodišnjeg teniskog gren slem turnira US Open u muškom i ženskom singlu dobiće po rekordnih 1,4 miliona dolara (1,02 miliona evra), a ukupan nagradni fond na turniru će prvi put u istoriji premašiti sumu od 19 miliona dolara.
Ukupan nagradni fond turnira, koji će od 27. avgusta do 9. septembra biti održan na terenima "Flašing Medoua" u Njujorku, iznosi 19,6 miliona dolara, što je za milion dolara više nego u 2006. godini, saopštila je danas Američka teniska asocijacija.
Pobednicima u singl konkurenciji prošle godine je pripalo po 1,2 miliona dolara. Ukupan nagradni fond mogao bi da dostigne cifru od čak 22 miliona dolara zbog toga što će najbolja tri igrača u muškoj i ženskoj konkurenciji dobiti bonuse: milion dolara za prvo mesto, 500.000 za drugo i 250.000 za treće. To znači da bi šampioni ovogodišnjeg US Opena mogli da zarade po 2,4 miliona dolara (1,75 miliona evra).
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #1 poslato: 27.07.2007. 15:50:26 »

Prošlogodišnji pobednici.


 
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #2 poslato: 28.07.2007. 16:08:21 »


   http://www.usopen.org/home/default.sps


Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #3 poslato: 31.07.2007. 15:58:51 »

Na redu su pripremni turniri pred US Open.


B L I C


Jankovićeva čeka Šarapovu u finalu


Od srpskih tenisera ove nedelje na teren neće jedino Ana Ivanović i Novak Đoković, dok će ostali nastupati na američkim i evropskim turnirima.
Jelena Janković kreće iz San Dijega, gde je na turniru nagradnog fonda 1,34 miliona dolara (tvrda podloga), određena za drugog nosioca, iza prošlogodišnje pobednice Marije Šarapove. Upravo atraktivna Ruskinja nalazi se u suprotnom delu žreba, pa je njihov duel moguć u finalu, naravno ukoliko sve bude proteklo prema očekivanjima.
- Mislim da mogu na turnirima u San Dijegu, Los Anđelesu i Torontu da napravim dobar rezultat. Prevashodno ta takmičenja pomoći mi da se što bolje pripremim za US open. U Njujorku sam prošle godine igrala polufinale, a šta ću ovog leta učiniti, ne znam. U svakom slučaju, igraću najbolje što mogu - kaže treća teniserka sveta.
Jelena je u prvom kolu San Dijega slobodna, a sutra uveče igra sa pobednicom meča između Amerikanki Vanije King i dobitnice vajld karte Azije Muhamed. U trećem kolu trebalo bi da igra da sa boljom iz meča Lusi Safarova (Češka) - Marija Kirilenko (Rusija), dok bi u četvrtfinalu mogla da se sastane sa finalistkinjom Vimbldona Marion Bartoli, pa u polufinalu sa Švajcarkinjom Martinom Hingis ili Ruskinjom Nađom Petrovom.
U Evropi je aktuelan turnir na šljaci za muškarce u poljskom Sopotu, gde se u glavnom žrebu nalaze dvojica naših tenisera. Drugi reket Srbije Janko Tipserević na turniru vrednom 500.000 dolara u prvom kolu sastaje se sa sedmim kosturašem Florijanom Majerom iz Nemačke. Tipsarević je 48. na ATP listi, svega 11 mesta je slabije plasiran od Nemca, pa je realno očekivati da ćemo ga gledati u drugom kolu protiv pobednika meča između domaćeg igrača Davida Olejničaka (specijalna pozivnica) i kvalifikanta. U trećem kolu Janku bi eventualni protivnik mogao da bude treći nosilac Argentinac Huan Ignasio Čela.
Odličnu formu na turniru u Umagu Viktor Troicki je naplatio rekordnim rejtingom karijere, 141. mestom na svetskoj listi i prvim ulaskom u glavni žreb ATP turnira. Beograđanin je dobio SE (specijalni izuzetak) ulaznicu zbog plasmana u polufinale Umaga, što mu je omogućilo da preskoči kvalifikacije, a u prvom kolu rival mu je 50. igrač sveta Žil Simon iz Francuske. Boris Pašanski prošao je dve runde kvalifikacija i danas će u odlučujućem meču za ulazak u glavni žreb „Oranž opena“ igrati protiv Urugvajca Puebla Kuevasa.
Novak Đoković učestvovaće sledeće nedelje na Rodžers kupu (2,45 miliona dolara, tvrda podloga) u Montrealu, turniru Masters serije. Samo sedam dana kasnije, na istom turniru, Ana Ivanović će titulu na Rodžers kupu iz Montreala ove godine braniti u Torontu (svake godine menjaju se gradovi domaćini). Peta igračica sveta počela je sa laganim treninzima posle povrede kolena na Vimbldonu i očekuje se da bude spremna za start turnira 13. avgusta (1,34 miliona dolara).
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #4 poslato: 01.08.2007. 15:48:51 »

NOVOSTI


Novak broji
treći milion


ANA Ivanović će učestvovati na VTA turniru u Los Anđelesu (nagradni fond 600.000 dolara), koji počinje sledećeg ponedeljka. Naša teniserka se oporavlja od povrede kolena, počela je da trenira, pa će posle skoro jednomesečne pauze da se vrati na teren.
- Veoma sam srećna što ponovo mogu da igram. Prošle godine sam u Los Anđelesu napravila dobar rezultat, stigla do četvrtfinala, a nadam se da ću ovog puta biti još uspešnija - priželjkuje mlada Beograđanka.
Ivanovićeva bi u Los Anđelesu trebalo da bude određena za trećeg nosioca, odmah posle Marije Šarapove i naše Jelene Janković.
Inače, naši teniseri zadržali su visoke pozicije i kada su u pitanju zarade od nastupa na ATP i VTA turnirima. Novak Đoković je od 1. januara 2007. godine inkasirao 1.932.300 dolara, a od njega su samo plaćeniji Rodžer Federer (4,1) i Rafael Nadal (4 miliona dolara).
Kod dama, Ana Ivanović se nalazi na četvrtoj poziciji po zaradama (1.381.270 dolara), a Jelena Janković na petoj - 1.307.255 zelenih novčanica. Najplaćenija je Belgijanka Žastin Enan (2,5).n
TIPSAREVIĆ
JANKO Tipsarević je predao meč prvog kola ATP turnira u poljskom Sopotu (šljaka, ukupan nagradni fond 425.250 dolara). Srpski reprezentativac zbog povrede nije mogao da odmeri snage sa Nemcem Majerom.

BOZOLjAC
ILIJA Bozoljac nije uspeo da se plasira u drugo kolo ATP turnira u Vašingtonu (tvrda podloga, nagradni fond 600.000 dolara), pošto je na startu poražen od Čileanca Pola Kapdevila sa 4:6, 6:3, 6:0. Bozoljac je vodio sa 6:4 i 3:2 u drugom setu, a zatim je izgubio deset uzastopnih gemova.

PAŠANSKI
BORIS Pašanski se pridružio Janku Tipsareviću i Viktoru Troickom u glavnom žrebu ATP turnira u poljskom Sopotu (šljaka). Naš teniser je uspešno prebrodio poslednje kolo kvalifikacija savladavši Urugvajca Kuevasa sa 6:3, 6:1. U prvom kolu, Pašanski će igrati protiv Poljaka Romanovskog.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #5 poslato: 02.08.2007. 15:29:24 »

B L I C


Džon Mekinro hvali srpskog tenisera


Novak ispred Nadala


Autor: Z. Kecman


Sezona američkih turnira je u punom jeku, a poslednja stanica u velikom karavanu na betonskim podlogama biće US open, koji počinje 27. avgusta.
Shodno uspesima u proteklom delu godine, teniska javnost sa one strane Atlantika ozbiljno razmišlja o šansama srpskih tenisera na poslednjem grend slem turniru sezone.
Jelena Janković, prošlogodišnja polufinalistkinja, ističe se kao ozbiljan kandidat za titulu. Pojedini mediji prenose da će ona i Ana Ivanović sada biti daleko opasniji takmaci nego što su bile pre 365 dana.
- Možda su sada Žistin Enan i sestre Vilijams u top formi, ali će sigurno biti pod pritiskom. Naročito jer su Serena i Žistin povređene i što možda neće biti maksimalno spremne za US open. To u prvi plan stavlja srpske teniserke koje su već napravile veliki pomak u svetu tenisa. Obe su poput oluje zagospodarile prostorima u WTA karavanu - prenosi jedan američki list.
Jelenu Janković su ocenili kao radoholičarku. Ističe se da je ove sezone osvojila četiri titule, da je zabeležila više od 50 pobeda i da je igrala na čak 18 turnira. Ima sjajne udarce i vanserijsku bekhend paralelu, pa se mnogi plaše mečeva sa njom.
Uoči turnira Otvorenog prvenstva Kanade u Montrelu, koji startuje narednog vikenda, u centru pažnje je i Novak Đoković. Legenda svetskog tenisa Amerikanac Džon Mekinro još jednom je podvukao da „broj tri“ ima velike šanse da zablista u narednih mesec dana.
- Đoković ima potencijal za prvo mesto na svetu. Neće mu biti lako jer Federer i Nadal imaju mnogo ponosa i talenta. Ipak, na tvrdim terenima mislim da može da pobeđuje Španca. Rafa je mnogo sporiji na betonu, njegovo kretanje je tu problematično i Novak je u prednosti - smatra Mekinro.

                      seljak-smile

Jelena Janković plasirala se u treće kolo turnira u San Dijegu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #6 poslato: 03.08.2007. 03:00:51 »

Pripremni turnir u San Dijegu: Rezultati drugog kola - WTA


Ruskinja Marija Kirilenko pobedila je u drugom kolu međunarodnog turnira u San Dijegu Čehinju Lusi Safarovu rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 7:6 (7:3) i u sledećem krugu tog takmičenja igraće sa srpskom teniserkom Jelenom Janković.

Turnir "Akura klasik" u San Dijegu igra se za nagradni fond od 1.340.000 dolara, a Jelena Janković je drugi favorit takmičenja.

U ostalim mečevima drugog kola postignuti su ovi rezultati:

(1) Marija Šarapova (Rusija) - Tamarin Tanasugarn (Tajland) 6:1, 6:3
(10) Venus Vilijams (SAD) - Viržin Razano (Francuska) 6:2, 6:4
(9) Elena Dementijeva (Rusija) - Angelik Kerber (Nemačka) 6:1, 6:2
(13) Tatjana Golovin (Francuska) - An Kremer (Luksemburg) 6:1, 4:6, 6:2
(3) An Čakvetadze (Rusija) - Megan Šonezi (SAD) 6:4, 6:4
(11) Pati Šnider (Švajcarska) - Ala Kudravceva (Rusija) 6:2, 6:0
(Cool Dinara Safina (Rusija) - Kamil Pin (Francuska) 6:1, 6:4
Danijela Hantuhova (Slovačka) - Viktorija Azarenka (Belorusija) 6:3, 1:6, 6:1
Ai Sugijama (Japan) - (15) Sibil Bamer (Austrija) 6:2, 7:6 (7:3)
Sanija Mirza (Indija) - Eleni Danilidu (Grčka) 7:6 (7:1), 6:3
Katarina Srebotnik (Slovenija) - (14) Alona Bondarenko (Ukrajina) 6:3, 6:1
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #7 poslato: 03.08.2007. 15:28:51 »

B L I C



Autor: Tanjug


Jelena Janković obezbedila plasman na završni turnir sezone



Belgijanka Žistin Enen i Srpkinja Jelena Janković prve su teniserke koje su obezbedile plasman na završni turnir sezone "Soni Erikson šampionat", na kom će učestvovati osam najuspešnijih igračica u 2007. godini.
Završni turnir sezone odigraće se od 6. do 11. novembra u Madridu, a nagradni fond tog takmičenja iznosiće čak tri miliona dolara. U ovogodišnjoj šampionskoj trci Enen je sakupila 3.245 bodova, dok srpska teniserka, koja je pobedila na četiri turnira u sezoni (Oklend, Čarlston, Rim i Birmingem), ima 2.990 poena.
Treću poziciju, sa 2.431 poenom, zauzima Ana Ivanović, pa se očekuje da će i ona uskoro obezbediti plasman na najkvalitetniji turnir u sezoni. Jelena Janković, koja zauzima treće mesto na WTA listi, prva je Srpkinja koja je obezbedila učešće na završnom turniru sezone. To je postigla zahvaljujući odličnim partijama u prvom delu sezone, u kom je postigla više od 50 pobeda na turnirima širom sveta.
"Zaista ne mogu da poverujem, to je neverovatno. Prošle godine sam bila u velikoj krizi i razmišljala da napustim tenis, a samo 15 meseci kasnije uspela sam da se plasiram na turnir na kom se takmiči teniska elita, osam najboljih igračica u sezoni" rekla je 22. godišnja srpska teniserka.

                               seljak-smile

Jelena Janković i Nađa Petrova u drugom kolu San Dijega

Srpkinja Jelena Janković i Ruskinja Nađa Petrova plasirale su se u drugo kolo u konkurenciji parova na međunarodnom turniru u San Dijegu, pošto su pobedile Aiko Nakamuru (Japan) i Kamil Pin (Francuska) sa 6:2, 6:2. Turnir "Akura klasik" igra se za ukupni nagradni fond od 1.340.000 dolara, a Jelena Janković i Nađa Petrova u drugom kolu će igrati protiv Amerikanke Vanije King i Kineskinje Šuai Peng.

                                    seljak-smile

Jankovićeva izgubila u singlu od Kirilenko sa 2:1.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #8 poslato: 08.08.2007. 15:35:48 »

B L I C


Pobeda Đokovića protiv Kifera

Autor: Beta

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo turnira masters serije u Montrealu, pošto je večeras savladao Nemca Nikolasa Kifera sa 2:0, po setovima 6:3, 6:3.
Trenutno četvrti na svetskoj rang listi, Đoković je drugi put ove godine pobedio Kifera, 254. igrača sveta. Ranije ove godine, na Vimbldonu, Đoković je Kifera, 2000. godine četvrtog igrača sveta, pobedio posle velike borbe, u četiri seta, od kojih su tri rešena u "taj-brejku". Međutim, ovoga puta srpski teniser nije imao većih problema, prikazao je sigurnu i raznovrsnu igru i slavio posle sat i 23 minuta.
U narednom kolu, Đoković će se sastati sa boljim iz duele Španca Davida Ferera, trenutno 16. na ATP listi, i Argentinca Davida Nalbandijana, 26. igrača sveta.
Đoković je sa Fererom do sada igrao tri puta i Španac u tim duelima vodi sa 2:1. Ove godine, njih dvojica su igrala dva puta, oba puta na masters turnirima. Đoković je pobedio sa 2:0 u Indijan Velsu, a Ferer je bio bolji u Monte Karlu istim rezultatom.
Sa Nalbandijanom Đoković se pre nije sastajao na ATP turu.
Nagradni fond masters turnira u Montrealu je 2.450.000 dolara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #9 poslato: 09.08.2007. 14:33:09 »

P R E S S


Ana Ivanović

JELENA JE SJAJNA!


Ana u razgovoru za američke medije prvi put biranim rečima govorila o Jeleni Janković i pokazala da njih dve nisu baš u tako hladnim odnosima kao što se priča

Srpska teniserka Ana Ivanović kao nikada do sada nahvalila je svoju koleginicu i zemljakinju Jelenu Janković u izjavama za američke medije! Iako njih dve izbegavaju da govore jedna o drugoj, i neguju specifično rivalstvo koje, prema nekim tvrdnjama, često prelazi granice, Ana se ovog puta baš "otvorila" i biranim rečima pričala o Jeleni! Rekla je za nju da je "sjajna i da je imala neverovatnu psihičku snagu da se posle velikog prošlogodišnjeg pada vrati u sam vrh svetskog tenisa".

- Jelena je zaista odlična teniserka i ima veliki potencijal. Oduvek je bila takva. Samo je u jednom periodu imala krizu i neverovatno je kako je uspela da se vrati. Za to je potrebna velika psihička snaga, a Jelena ju je pronašla. Vratila se u igru i sada je tu gde je, u samom vrhu svetskog tenisa. Ona je stvarno sjajna - rekla je Ana kada su je američki novinari pitali o Jeleni.

Poraz Jankovićeve u dublu

Jelena Janković već drugi turnir zaredom gubi u prvom kolu u konkurenciji parova. Nova partnerka, Ruskinja Nađa Petrova, nije ni blizu Kineskinji Na Li, koja zbog povrede ne igra. Ovog puta Jelena i Nađa su na startu turnira u Los Anđelesu izgubile od drugih nosilaca, Čehinje Kvete Peške i Australijanke Rene Stabs - 4:6, 4:6.

Sličnu izjavu nedavno je dala i Jelena o Ani, i time dokazala da odnosi dve srpske teniske gracije nisu baš toliko hladni kao što se priča.

- Ana je dobra devojka i sjajna igračica. Mene raduje da smo iz Srbije i da smo u vrhu svetskog tenisa. To mnogo znači i za imidž Srbije, a naši uspesi, kao i uspesi Noleta, Janka, Zikija i ostalih naših tenisera, vidim to po reakcijama ljudi u Srbiji, mnogo im znače. Uostalom, u vreme Rolan Garosa i Vimbldona tenis je postao sport broj jedan, a to se videlo i po dočeku ispred Skupštine, kada nas je pozdravilo više od deset hiljada naših mladih sugrađana - reči su Jelene Janković.

Dakle, priče da Jelena i Ana uopšte ne govore ne odgovaraju istini. Činjenica je da se ne druže, nisu bliske, ali pri susretima nema znakova da se ne podnose. Činjenica je i da su obe jake individue, ali su podjednako svesne da nema razloga za neprijateljstvo. Uostalom, iz iste su zemlje, sličnog mentaliteta, vaspitanja, a pred njima je sledeće godine novi pokušaj za ulazak u Svetsku grupu Fed kupa. Srbija čeka da Jelenu i Anu vidi sa iste strane mreže u reprezentativnom dublu. Ko zna, možda nam se želja konačno ispuni sledećeg proleća.
S. STOJANOVIĆ
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #10 poslato: 10.08.2007. 14:51:12 »

B  92



LA:Jelena i Ana lako do trećeg kola



Najbolje rangirana teniserka Srbije Jelena Janković plasirala se u treće kolo WTA turnira u Los Anđelesu, pošto je u drugom lako i ubedljivo savladala kineskinju Šuai Peng sa 2:0 – 6:1, 6:1, za nešto manje od sat vremena. Treća teniserka sveta će u narednoj rundi igati protiv Austrijanke Sibil Bamer, 13. nositeljke.

Na turniru u Los Anđelesu Ana Ivanović je u drugoj rundi pobedila Amerikanku Ešli Harklrod sa 2:0 po setovima 6:4 i 6:2. Naredni rival Ane Ivanović biće Čehinja Safarova koja je pobedila Ai Sugijamu. Ivanovićeva, peta teniserka sveta, nikada pre nije igrala sa Čehinjom, koja je trenutno 24. na WTA listi.

Turnir se igra za nagradni fond od 600 hiljada dolara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #11 poslato: 11.08.2007. 16:05:15 »

Đoković pobedio Rodika u Montrealu


Na, do sada, najjačem ovogodišnjem turniru Masters serije u Montrealu srpski teniser Novak Đoković pobedio je večeras u četvrtfinalu Amerikanca Endija Rodika sa 7:6, 6:4.
Ovom pobedom Đoković je pretekao Endija Rodiaka na ATP listi i vratio se na treću poziciju među svetskim teniserima.
Kuriozitet je da je ovo bio prvi međusobni duel ove dvojice rivala.

                                   seljak-smile


Srpsko polufinale Los Anđelesa

Srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković sastaće se u polufinalu turnira Ist-Vest Benk Klasik u Los Anđelesu. Ivanovićeva, koja je treća nositeljka u Kaliforniji, pobedila je u četvrtfinalu Ruskinju Mariju Kiriljenko u dva seta - 6:4, 6:4. Jankovićeva je u sledećem meču savladala Viktoriju Azarenku iz Belorusije u tri seta - 6:4, 6:7, 6:2. Polufinale Los Anđelesa biće peti duel dve najbolje srpske teniserke. Nagradni fond na turniru iznosi 600.000 dolara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #12 poslato: 12.08.2007. 14:27:37 »

Ana Ivanović biće predstavnik Srbije u finalu turnira Ist Vest Benk Klasik u Los Anđelesu. U srpskom polufinalu Ivanovićeva je u tri seta - 4:6, 6:3, 7:5 - pobedila Jelenu Janković. U finalu Ana će igrati sa pobednicom ruskog meča između Marije Šarapove i Nadje Petrove. Turnir u Los Anđelesu igra se za nagradni fond od 600.000 dolara.  Odličan meč !!!!

                                             claps



U polufinalu turnira u Montrealu Djoković pobedio Nadala sa 2:0. U finalu igraće sa Federerom.

                                               claps


               http://eurosport.yahoo.com/tennis/multiplex/13376.html
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #13 poslato: 13.08.2007. 05:24:04 »




Na turniru u Montrealu, Novak Doković pobedio Federera u finalu.


                    claps

                                 
Sačuvana
Top
provereni korisnici
skriboman
*****
Poruke: 3516



Najforumaš 2006
« Odgovor #14 poslato: 13.08.2007. 05:31:21 »

Prijatno iznenadjenje. Nisam ochekivao da ce da dogura ovako daleko. Mislio sam da ce federer to po kratkom postupku da reshi. Ali prijatno iznenadjenje..... Nole ga je oljushtio.

Sve chestitke Nolu. pobedio je kralja tenisa! Wink
Sačuvana
Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963



WWW
« Odgovor #15 poslato: 13.08.2007. 06:14:05 »

Gledao sam prvi set i tu ga je Nole bas razvalio. Drugi je krenuo po losem pa nisam vise mogao da gledam smile
Sačuvana

Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #16 poslato: 13.08.2007. 14:09:26 »

B L I C

Ana osvojila Los Anđeles


Pobedivši Ruskinju Nađu Petrovu sa 2:0 u setovima (7:5, 6:4), Ana Ivanović je osvojila turnir u Los Anđelesu i dobila pobednički ček vredan 95.000 dolara. Ovom pobedom srpska tinejdžerka se popela na 4. mesto WTA liste najboljih svetskih teniserki i već sada obezbedila učešće na završnom turniru najboljih osam takmičarki u ovoj godini. U noći trijumfa srpskog tenisa na severnoameričkom kontinentu, Ivanovićeva je načinom igre u Los Anđelesu pokazala, kao i nekoliko sati ranije u Montrealu njen klupski kolega iz „Partizana“ Novak Đoković, da put ka svetskom teniskom vrhu, pored znanja i snage, krči inteligencijom, pozitivnom drskošću i izuzetnom upornošću.



B L I C


Đoković pobedio Federera i osvojio Montreal!


Najbolji srpski teniser Novak Đoković trijumfovao je na masters turniru u Montrealu, pošto je pobedio prvog tenisera sveta Rodžera Federera sa 2:1, po setovima 7:6 (7:2), 2:6, 7:6 (7:2).
Đoković je nastavio fantastične partije na Rodžers kupu i posle pobeda nad trećim i drugim reketom sveta za samo 2 sata i 12 minuta srušio i prvoplasiranog na ATP listi.
To je prvi put da je Đoković slavio u dosadašnjim susretima as Federerom, a ujedno je drugi masters turnir koji je osvojio.
Do sada je Novak Đoković u karijeri osvojio šest turnira, četiri ove sezone, a sutra će se vratiti na treće mesto ATP liste.
Na ceremoniji proglašavanja pobednika, organizatori su napravili kiks i najavili Novaka Đokovića kao hrvatskog tenisera, ali ih je on brzo ispravio, rekavši da se ne ljuti i dodao da se nada da se Federer ne ljuti na njega "jer ne može baš svaki turnir da osvoji".
Turnir u Montrealu igrao se za nagradni fond od 2,45 miliona dolara, a Novaku je pripao ček na 400.000 dolara, dok je Federer osvojio dvostruko manju sumu.

Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #17 poslato: 14.08.2007. 14:48:57 »

K U R I R





IMA LI KO JAČI?

Naši teniseri Novak Đoković i Ana Ivanović osvajanjem prestižnih turnira u Montrealu i Los Anđelesu obradovali naciju i ostvarili najveći uspeh u istoriji srpskog belog sporta

Sportska Srbija nikada nije doživela toliko uspeha kao 12. avgusta. Svaka čast vaterpolistima i juniorskim košarkašima, ali najveću radost doneli su nam Novak Đoković i Ana Ivanović. Nole je osvojio turnir masters serije u Montrealu, i to pošto je u finalu pobedio apsolutnog teniskog kralja današnjice Rodžera Federera (2:1). Nekoliko sati kasnije Đokovićeva drugarica i koleginica Ana Ivanović trijumfovala je u Los Anđelesu, pošto je u finalu bila bolja od Ruskinje Nađe Petrove (2:0).
      

ANU MOTIVISAO NOLE

U nedelju uveče, nekoliko sati pre pobede Ane Ivanović, prvi teniser Srbije Novak Đoković savladao je Rodžera Federera na masters turniru u Montrealu. Iako se Ana pripremala za svoje finale, uspela je da prati i duel svog sunarodnika sa najboljim igračem planete.
- Gledala sam deo njegovog meča. Igrao je zadivljujući tenis, pa sam bila motivisana da i ja uradim tako - rekla je Ivanovićeva, koja se sa Noletom poznaje još od detinjstva.

"NISAM IZ HRVATSKE, VEĆ IZ SRBIJE, ALI TO JE ISTO"

Predsednik kanadskog teniskog saveza, kome poznavanje geografije nije jača strana, na završnoj ceremoniji napravio je skandaloznu grešku i rekao da je pobednik Novak Đoković Hrvat, a ista greška napravljena je i na početku turnira na oficijelnom sajtu. Naš teniser u prvom trenutku nije mogao da sakrije šok, ali je ostao dostojanstven i na simpatičan način ispravio grešku.
- Verujem da gospodin nije namerno pogrešio. Ja sam iz Srbije. Ne brinite, ne ljutim se, to je sve isto - rekao Novak uz osmeh.
      
   
Novak je do trofeja i čeka od 400.000 dolara išao redom: tri, dva, jedan. U četvrtfinalu je savladao Endija Rodika (do juče trećeg na ATP listi), u polufinalu Rafaela Nadala, a u finalu neprikosnovenog Rodžera Federera. Nole je ponovio rezultat Borisa Bekera iz 1994. godine, koji je na putu ka trijumfu pobedio tada prvog igrača sveta Pita Samprasa, drugog Gorana Ivaniševića i trećeg Mihaela Štiha. Pored toga, interesantno je da je 20-godišnjem Beograđaninu ovo prva pobeda nad Švajcarcem u dosadašnjih pet susreta, a u prethodna četiri osvojio je samo jedan set!

- Bila je to neverovatna nedelja za mene, fenomenalan turnir. Pored Majamija, verovatno najbolji turnir u mojoj karijeri. Mogu da kažem da je ovo bio možda i veći uspeh jer sam u tri meča morao da pobedim tenisere iz "top tri". Ne mogu da opišem osećaj koji sam imao posle osvajanja trofeja u Montrealu, to je bilo kao ostvarenje sna. Posebno je bilo neverovatno kada sam dobijao taj-brejkove u finalu, i to protiv igrača koji je rekorder u tom segmentu. Federer je mentalno najsnažniji igrač na svetu - rekao je Novak Đoković.

Od početka godine Nole je enormno napredovao. Godinu je počeo kao 16. na ATP listi, a sada četvrtoplasiranom Rodiku beži 285 bodova. Mnogi već mesecima govore da je on novi "broj jedan".

- Još uvek je to dug put. Ne mogu tačno da kažem da ću za godinu ili dve biti prvi. Moj životni cilj je da budem prvi reket sveta, ali imam dovoljno vremena - dodao je Novak.

Ana Ivanović je, istini za volju, veći posao odradila kada je u polufinalu pobedila drugog nosioca Jelenu Janković, ali to ne umanjuje njen uspeh. Mlada Srpkinja je tokom celog turnira u Los Anđelesu, a posebno u finalu protiv devete igračice sveta, demonstrirala neverovatnu silu.
- Bila je ovo divna nedelja za mene, nadam se da su svi uživali u tenisu. Čestitam Nađi za sjajno finale, odlična je igračica. Hvala svima koji su bili uz mene, verujem da ću doći sledeće godine da branim titulu - izjavila je Ana, koja je za pobedu u L.A. dobila ček od 95.500 dolara.

(A. P.)

Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #18 poslato: 15.08.2007. 15:38:24 »

POLITIKA

   
Форхенд од којег нема одбране


После пораза против Ане Ивановић у финалу у Лос Анђелесу са 7:5, 6:4 Рускиња Нађа Петрова оценила да је то најубојитији ударац наше тенисерке на свету


Ана Ивановић је победила у Лос Анђелесу у великом стилу. Поготово се у најтежим мечевима, у полуфиналу, против Јелене Јанковић (4:6, 6:3, 7:5), и у финалу, против Рускиње Нађе Петрове (7:5, 6:4), видело да је физички спремна, да је пауза још од полуфинала у Вимблдону почетком прошлог месеца била делотворна, да плени менталном чврстином, да јој је сервис убојит, а форхенд неодбрањив, речју, најбољи на свету. Све те одлике, без којих шампион не може ни да се замисли, Ивановићева је почела да бруси од како јој је база у Барселони у којој се припремала и за поход у Лос Анђелесу.

Петрова, коју је победила у оба сусрета ове године, најпре у осмини финала у Вимблдону (6:1, 2:6, 6:4), признаје да силина удараца наше тенисерке пробија сваки бедем.

– Сматрам, прво, да ју је кондициони тренер одлично припремио. Њен највећи квалитет је што у најтежим ситуацијама изналази могућност да шаље силовите и прецизне лоптице. Понекад ми се чинило да ни она не зна где ће њен ударац да заврши, али ако га пошаље јако и тачно биће то поен. У поређењу са свим другим тенисеркама, њен форхенд је далеко најбољи и најубитачнији, – оценила је руска тенисерка.

На тврдој полдози у Лос Анђелесу је било и очигледно да се наша играчица кудикамо боље креће него, рецимо, на шљаци на „Ролан Гаросу” где је играла у финалу. То јој је упадљиво била највећа предност у окршају с Јанковићевом која је у томе затајила.

Ивановићева се на јуче објављеној светској ранг-листи помакла с петог на четврто место, потиснувши Рускињу Светлану Кузњецову. То јој је најбољи пласман у каријери (сезону почела као 15), а за трећепласираном Јанковићевом заостаје само 112 поена (3.229-3.117).

Победом у Лос Анђелесу, на трећем од пет турнира из такозване америчке серије, избила је у њој на првом место. Прошле године је била и њен победник захваљујући тријумфу на јаком турниру у Монтреалу. Ове недеље брани трон, али се игра у Торонту. Мора да уђе најмање у финале како би сачувала великих лањских 300 поена, али и свих сто бодова како би остала на челу у америчкој серији.

У првом колу је као један од осам носилаца (четврти) слободна, а у другом се састаје с успешнијом из меча између Францускиње Северине Брамон (67) и Кинескиње Ци Јен (169), која се пробила из предтакмичења.

Највећа препрека несумњиво је најбоља тенисерка света Белгијанка Жистин Енен која није играла од сензационалног пораза у полуфиналу Вимблдона против Францускиње Марион Бартоли. Ивановићева с белгијском играчицом може да се састане у мечу за финале.

Јанковићева је слободна на почетку као други носилац (другопласирана на листи, Рускиња Марија Шарапова не учествује, пошто је повређена због чега није ни изашла на мегдан Петровој у полуфиналу у Лос Анђелесу). Чека исход домаћег дуела између квалификанта Јекатерине Шулајеве (370) и Мари Ив Пелетје (193) која је добила посебан позив да игра.  

После победе над Петровом Ивановићева је рекла:

– Победила сам скоро све тенисерке из светског врха, а свака победа ми је јачала самопоуздање. У женском тенису данас свака сваку може да савлада, а када играм против тенисерки које су боље пласиране од мене осећам да могу да их победим. Желим да се наслађујем тиме што играм најбоље у каријери и побеђујем.

Додала је и да не би било добро да се судбина финала одлучивала у трећем сету:

– Меч с Јанковићевом у полуфиналу је био исцрпљујући. Играле смо два и по сата. После тога сам осећала болове у мишићима. Не знам како би се завршио меч да је Петрова којим случајем изједначила и зато сам из петних жила настојала да јој не пружим ту шансу.


Ђоковићев подвиг улио снагу

Финале у Лос Анђелесу између Ане Ивановић и Рускиње Нађе Петрове почео је убрзо пошто је свет обишла вест да је Новак Ђоковић срушио Рожеа Федерера у Монтреалу где је наша тенисерка тријумфовала лане на женском турниру. Ивановићева је о томе рекла:

– Играо је одлично и мотивисао ме да победим како би за наш тенис у једном дану освојили трофеје на оба турнира. Чула сам да је победио Федерера. Док сам чекала да изађемо на игралиште, мислила сам о томе. Признајем да ми је његов подвиг био у подсвести што ме је мало и притискало, али ми је и улио снагу да истрајем до победе.

Г. А.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #19 poslato: 16.08.2007. 14:45:39 »

Đoković eliminisan u trećem kolu


Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u treće kolo masters turnira u Sinsinatiju, pošto je večeras izgubio od Španca Karlosa Moje sa 0:2, po setovima 4:6, 1:6.
U prvom setu Moja, 19. igrač sveta, napravio je brejk već u trećem gemu. Tu prednost lako je sačuvao do kraja, s obzirom da se Đoković nije dobro kretao.
U drugom setu, 20-togodišnji Beograđanin, trenutno treći na ATP listi, pružio je još slabiji otpor, pa mu je Španac oduzeo čak tri gema na njegov servis. Meč je završen posle sat vremena, pošto je u drugom setu bilo čak 6:1. To je bila druga pobeda Moje ove godine nad Đokovićem, koji je Španca savladao samo jednom, prošle godine u Umagu.


                                  slap


Ana Ivanović izgubila u drugom kolu


Ana Ivanović je prvi meč posle osvajanja vrednog turnira izgubila i tako ostala bez prilike da brani titulu osvojenu u Torontu prošle godine. Ona je u drugom kolu u duelu sa Kineskinjom Zi Jan osvojila samo četiri gema. Rezultat je bio 6:3, 6:1.

Ana, četvrti nosilac na turniru, je u prvom setu izgubila zahvaljujući jednom brejku više njene rivalke, a u drugom je pružila vrlo slab otpor i izgubila meč posle samo 65 minuta igre.

Kineskinja je do ovog turnira bila 169. na WTA listi, a Ana je, zahvaljujući porazu u drugom kolu, izgubila jedno mesto i od ponedeljka će biti peta teniserka sveta.
« Poslednja izmena: 16.08.2007. 15:29:35 Rašo » Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #20 poslato: 17.08.2007. 15:40:04 »

NOVOSTI



Silna Jelena


SILOVITO je izašla na kanadsku mrežu. Jelena Janković uspešno je startovala na turniru u Torontu (tvrda podloga, 1,34 miliona dolara), pošto je u drugom kolu (bila slobodna u prvom) lako savladala domaću takmičarku Meri Ev Peletje - 6:0, 6:1.
Najbolja srpska teniserka, koja je na Rodžers Kupu postavljena za trećeg nosioca, prepustila je mladoj rivalki samo jedan gem i veoma ubedljivom partijom pokazala da je, sa Žastin Enan, najveći favorit za osvajanje kristalnog reketa.
- Trudila sam se da ostanem maksimalno skoncentrisana i zaradim svaki poen - podvukla je naša igračica posle sjajne parije. - Idem korak po korak i nadam se da ću iz meča u meč podizati nivo igre.
Rano jutros po našem vremenu, Jelena je odmerila snage sa 20. teniserkom sveta Sibil Bamer iz Austrije, koju je pobedila prošle nedelje u osmini finala Los Anđelesa (6:2, 6:1). U eventualnom četvrtfinalu, Jankovićeva bi se sastala sa boljom iz duela Pir/Razano.

                         
                                    seljak-smile

Jelena je pobedila noćas i igraće sa Razano u četvrtfinalu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #21 poslato: 18.08.2007. 15:13:33 »

B L I C

Jelena Janković u polufinalu Toronta

Autor: Blic online


Jelena Janković se plasirala u polufinale turnira u Torontu, pobedom nad Viržini Razano rezultatom 7:5, 6:2. Francuskinja je u prvom setu četvrtfinalnog duela na Rodžers kupu pružila dobar otpor srpskoj teniserki, ali u drugom nije imala odgovor na fantastičnu igru Jelene Janković.
Najbolje plasirana srpska teniserka će se za prolaz u finale boriti protiv Tatjane Golovin, koja je posle tri seta bila bolja od Ruskinje Svetlane Kuznjecove 2:6, 7:5, 6:1.
Turnir Torontu igra se za nagradni fond od 1.340.000 dolara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #22 poslato: 19.08.2007. 15:33:45 »


 claps Jelena je noćas pobedila Golovinu sa 2:1 i plasirala se u finale turnira. U finalu je danas očekuje Enan, svetska igračica broj 1.

 claps

K U R I R



FAJTERKA


Jelena Janković stigla u polufinale turnira u Torontu i hrabro priznala kanadskim novinarima da beleži uspehe iako trenutno ima menstruaciju

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković odlično igra na WTA turniru u Torontu. Treća igračica na svetu igrala je u noći između subote i nedelje (01.00 po našem vremenu) sa Francuskinjom Tatjanom Golovin u polufinalu Rodžers kupa. Jelena poslednjih dana ima zdravstvenih problema, a kanadskim novinarima je priznala da je to zbog "ženskih stvari".

Iako je veliki broj teniserki sklon kalkulacijama pred US Open, to nije slučaj sa Jelenom Janković koja na svakom turniru ide do kraja. Jankovićeva je i pored malaksalosti i, kako je sam priznala, zbog menstruacije stigla do polufinala u Torontu.

- Sada sam dobro, mada sam imala dosta problema. Stomak me je razbijao, klecala su mi kolena. Neću da neko pomisli da se foliram iz dana u dan, što se žalim, ali stvarno je tako. Moram da budem iskrena sa ljudima koji navijaju za mene. Bolesna sam, ali igram, iako trenutno imam problem koji imaju samo žene. To je normalno za mladu i zdravu devojku, a ja neću da lažem svoju publiku - bila je iskrena Jelena Janković, koja je od početka sezone igrala na čak 21 turniru.

Turnir u Torontu igra se samo dve nedelje pre poslednjeg grend slema u sezoni. Veliki broj igračica svesno je otkazalo učešće, ili je iznenađujuće poraženo na startu.
- Nisam sklona kalkulisanju. Uvek igram do kraja, kako bi se u mojoj zemlji reklo do koske! Na svakom turniru dajem svoj maksimum, jer volim da pobeđujem. Smatram da je moj pristup pozitivan, jer tako razvijam pobednički duh - istakla je Jelena Janković i dodala:

- Nisam teniserka koja praktikuje da pravi jednomesečne ili višenedeljne pauze pred grend slem turnire. To nisam ja. Uvek igram jako i snažno, bez obzira na veličinu turnira.
Protivnica u polufinalu naše teniserke je Tatjana Golovin, a Jelena Janković u Torontu ima veliku podršku srpskih navijača tokom celog turnira.

- Uvek mi mnogo znači podrška navijača. Njihovo navijanje posebno dolazi do izražaja u mečevima koji su u večernjom terminu. Tada su najglasniji i u centru pažnje. Drago mi je što iz meseca u mesec imam sve više i više fanova - poručila je Jelena Janković.
Prva teniserka sveta Žistin Enan u drugom polufinalu turnira u Torontu igra sa Kineskinjom Zi Jan, koja je u drugom kolu bila bolja od prošlogodišnje pobednice turnira Ane Ivanović.

A. RADONIĆ
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #23 poslato: 20.08.2007. 15:12:54 »

K U R I R


JJ OPET BLIZU, A TAKO DALEKO!


Srpska teniserka Jelena Janković izgubila od Žistin Enan u finalu turnira u Torontu

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da osvoji NJTA turnir u Torontu (nagradni fond 1.340.000 dolara) jer je u finalu izgubila od najbolje teniserke sveta Žistin Enan sa 7:6 (3), 7:5 posle dva sata i 17 minuta igre. Jelena je ponovo imala veliku šansu da pobedi Belgijanku, međutim, u presudnim trenucima Enanova je igrala najbolje i stigla do sedmog trijumfa u isto toliko duela sa Jankovićevom. Pobednica turnira u Torontu zaradila je 181.960 dolara, dok je Jelena dobila ček na 90.980 dolara.
Jelena je odlično počela meč, rano napravila brejk i brzo došla do prednosti od 4:1. Ipak, Belgijanka je potom osvojila tri uzastopna gema, a zatim i povela sa 6:5. U narednom gemu Jankovićeva je spasla set loptu, izjednačila na 6:6 i izborila taj brejk. U 13. gemu Enanova je pokazala zašto je ubedljivo najbolja teniserka sveta, pa je taj brejk dobila ubedljivo sa 7:3.

Na pauzi Jankovićeva je, zbog povrede desnog kolena, zatražila medicinsku pomoć. Uprkos tome, na startu drugog seta napravila je brejk, a zatim i povela sa 2:0. Enanova je uzvratila, izjednačila na 2:2, ali je Jelena naredna dva gema odigrala sjajno, pogodila nekoliko teških udaraca i došla do 4:2.
Usledila je nova serija Belgijanke, koja vezuje tri gema i dolazi na korak od trijumfa, ali je Srpkinja spasla meč loptu, da bi sjajnom bekhend paralelom izjednačila na 5:5. Usledio je najduži gem u meču, Jelena je propustila čak šest brejk lopti, pa je Belgijanka to kaznila i povela sa 6:5. Jankovićeva, koja je servirala za ostanak u finalu, bila je vidno razočarana, spasla je pet meč lopti, ali više od toga nije mogla, pa je titula pripala Enanovoj.

Našoj teniserki ovo je bilo sedmo finale ove godine (četiri trijumfa), dok je Belgijanka u Torontu osvojila 35. titulu u karijeri.

(V. N.)
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #24 poslato: 21.08.2007. 16:02:13 »

P R E S S

Jelena Janković

KAKO DA POBEDIM ŽISTIN?

Protiv Enanove je nemoguće igrati. Daš joj prst, ona hoće ruku, pokloniš joj poen, ona ti uzme ceo meč. Kako onda da igram protiv nje?

Jelena Janković posle novog, sedmog uzastopnog poraza od Žistin Enan, kaže da joj Belgijanka polako ali sigurno nabija kompleks. Jelena je imala sjajnu priliku da u finalu turnira u Torontu prekine crnu seriju protiv prve teniserke sveta, ali je u drugom setu, posle šest izgubljenih brejk lopti, ipak na kraju poklekla. Bilo je 7:6, 7:5.

- Bojim se da Žistin mogu da pobedim samo kada ima loš dan, ali problem je u tome što se to njoj još nije dogodilo kada je igrala protiv mene. Uvek me je pobeđivala sa posebnom inspiracijom. Ona je takva, daš joj prst, hoće celu ruku. Napraviš grešku, pokloniš joj poen, a ona ti uzme ceo meč. Kada ima dan, protiv nje je nemoguće igrati. Kako je krenulo, bojim se da je nikada neću pobediti... - rekla je Jelena Janković posle meča.


Treća teniserka sveta žali se da je kraj meča dočekala u „polusvesnom" stanju i da se jedva dogegala do mreže da čestita protivnici.

- Bilo je zaista strašno. Pred kraj meča sva sam se tresla od umora. Noge su mi drhtale, ni sama ne znam kako sam završila ovaj duel. Ipak, poraz od Žistin je novo, veliko iskustvo za mene. Ona svaki put igra tako dobro, da mi samo daje motiv da i ja pružim sve od sebe i budem još bolja. Jasno je da je ona trenutno kvalitetnija, međutim, moje vreme tek dolazi - rekla je Jelena na kraju meča.

Žistin Enan je čestitala Jeleni na sjajnoj igri, ali se žalila na srpske navijače, koji su mahali zastavama u ključnim trenucima meča i tako je dekoncentrisali.

- Publika je bila dobra, ali neki ljudi na tribinama ne shvataju tenis. Međutim, to su stvari sa kojima moram da se nosim. Bilo je baš uzbudljivo kada sam spasla šest brejk lopti, a onda preokrenula meč, ali to su stvari zbog kojih volim ovu igru. Ponekad mi se čini da svesno dovodim sebe u takvu situaciju, samo da bih videla svoje mogućnosti - rekla je Žistin Enan na kraju meča.

Jelena i Nole treći, Ana peta

Jelena Janković uprkos porazu u finalu Toronta zadržala je treće mesto na WTA listi, dok je Ana Ivanović pala za jedno mesto i sada je peta. Novak Đoković zadržao je treću poziciji na ATP listi, a Janko Tipsarević zabeležio je pad za četiri mesta, tako da je sada 51. teniser sveta. Boris Pašanski je popravio plasman i trenutno zauzima 117. poziciju. Nenad Zimonjić i Francuz Fabris Santoro nalaze se na petom mestu svetske liste u konkurenciji dublova.

Rože Federer i Žistin Enan i dalje su neprokosnoveni na čelnim pozicijama ATP i WTA liste.

I. ĐURĐEVIĆ
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3  Sve
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 8.868 sekundi sa 36 upita.