Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: 1 2 [3]  Sve
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: US Open  (Pročitano 15033 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #50 poslato: 05.09.2007. 15:01:26 »

B L I C


Đoković posle teške borbe savladao Huana Monaka sa 3:1

Novak u četvrtfinalu!

Autor: Blic online


Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale US Opena pobedom nad Huanom Monakom rezultatom 7:5, 7:6 (7:2), 6:7 (6:8.), 6:1. Najbolji srpski teniser imao je puno posla sa Argentincem i meč je rešio posle skoro četiri sata na terenu Artur Eš.

Najbolji srpski teniser je u prvom setu prepustio svom rivalu jedan servis, ali je iskoristio dve od svoje četiri brejk lopte i tako poveo sa 1:0, posle 48 minuta igre.
Drugi set je bio mnogo teži za Novaka, koji je tada imao probleme sa disanjem i leđima, očigledno posledice “maratona” protiv Stepaneka. Posle manje-više rutinski osvojenih servis gemova na obe strane, Argentinac je u finišu uspeo da stigne do prednosti. Međutim, Đoković je odmah uzvratio, brejkom poravnao rezultat i uveo meč u 13. gem.
Za taj deo Novaku nije trebalo puno vremena - na sebi karakterističan način, ekspresno i ubedljivo, naš teniser je slavio sa 7:2 i poveo sa 2:0 u setovima.
Ipak, Monako se brzo vratio u igru, pa je publika na Artur Ešu u nastavku gledala svojevrsnu reprizu proteklih 78 minuta meča - po jedan brejk na obe strane (doduše na početku), 6:6, a onda i odlučujući gem. Ovoga puta borba je bila mnogo uzbudljivija. Novak je preokretom od 3:5 uspeo da stigne do meč lopte, ali se Monako odbranio i uspeo da osvoji set.
Izgubljeni taj-brejk kao da je razljutio Đokovića, pa je naš teniser konačno zaigrao na svom nivou rešivši da “ubrza stvari” . Posle veoma sigurnog servis gema, Novak je brzo napravio brejk, zatim još jednom majstorski odservirao i posle desetak minuta igre u četvrtom setu imao prednost od 3:0. Odličnu igru i potpunu dominaciju u tom periodu potvrdio je još jednim brejkom za 5:1, posle čega je vrlo brzo završio i ovaj naporan duel.
Novak će u četvrtfinalu igrati protiv Španca Karlosa Moje, koji je ranije danas eliminisao letonskog tinejdžera Gulbisa.
Poslednji četvrtfinalista biće poznat kasno večeras posle meča Nadal - Ferer.

               seljak-smile

Nadal je izgubio od Ferera!!!

Enan je dobila S.Vilijams sa 2:0.

Naredne noći u 01 časova Jelena Janković igra sa V.Vilijams.

« Poslednja izmena: 05.09.2007. 18:26:58 Rašo » Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #51 poslato: 05.09.2007. 16:52:19 »



Na slici je Bojana Jovanovski (15), zvanično 11-a juniorka sveta. Danas igra na US openu oko 20 časova sa Kimberly Couts.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #52 poslato: 06.09.2007. 15:05:17 »

B 92


Venus kobna i za Jelenu

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u polufinale US opena, pošto je bolja od nje bila Venus Vilijams rezultatom 4:6, 6:1, 7:6 (7-4). Jankovićeva nije ponovila uspeh od prošle godine, kada je dogurala do polufinala, a glavni razlog tome je fantastičan servis Amerikanke, naročito u trećem setu. Naša teniserka je igrala na znatno višem nivou nego u prethodnim rundama, meč je bio jedan od najuzbudljivijih na turniru i slobodno se može reći da je Jelena jednako zaslužila pobedu kao i Venus.

Treća nositeljka je odlično započela meč i fenomenalnim lob udarcem napravila brejk već na startu. Venus je pravila mnogo grešaka, ali u tome je dosta sudelovala i naša teniserka, koja se odlično kretala i ubacivala prvi servis u 82% slučajeva.

Jankovićeva je ponovo oduzela servis rivalki u 5. gemu najviše zahvaljujući lošem servisu Amerikanke, a gem je završen Jeleninim bekhend 'vinerom' direktno iz riterna. U narednom gemu servis je zatajio, a Venus je brzo preuzela inicijativu i sa nekoliko brzih poena napravila brejk.

Do kraja seta srpska teniserka je uspela da sačuva servis, iako je pri rezultatu 5:4 imala određenih poteškoća – dve neshvatljivo kratke loptice Vilijamsova je brzo pretvorila u 'vinere' i bilo je 0:30. Zatim je Jankovićeva zaigrala bolje, dva puta odmah posle servisa osvojila poen, a na set lopti je propisno 'prošetala' protivnicu i bekhendom završila poen.

Taktika Jankovićeve u prvom setu bila je slična Nadalovoj protiv Federera – po svaku cenu pogađati prvi servis, pa makar on i ne bio ubitačan. Takav plan je urodio plodom, jer je uskratio 12. nositeljki priliku da odmah napadne i brzo reši poen.

Što se duže poen igrao, to su veće bile Jelenine šanse da ga osvoji. Venus bi postajala nervoznija i često pravila greške, a i naša teniserka je povremeno iznenada menjala ritam i ofanzivom dolazila do poena.

Drugi set je počeo na isti način kao i prvi – Jeleninim brejkom nakon predivnog loba. Prethodno je Venus napravila dve duple servis greške, a Jankovićeva nije ispustila ukazanu priliku.

U drugom gemu je Vilijamsova promenila ritam i posle nekoliko efektnih i dobro pripremljenih izlazaka na mrežu napravila ri-brejk.

Svako iole kraću lopticu naše teniserke Venus je koristila za napad i juriš na 'nec', procenat Jeleninog prvog servisa je opao, a usledile su i nizovi grešaka naše teniserke u ranoj fazi poena. Posledice celokupnog stanja na terenu bile su vidljive na semaforu – 6:1 za Amerikanku i izjednačenje u setovima.

Jankovićeva je odmah na početku odlučujućeg seta prekinula seriju od 6 izgubljenih gemova. Zatim je odigran najduži gem u meču, koji je Venus rešila u svoju korist nakon 11 minuta. Interesantno je da srpska igračica za tako dug period nije imala nijednu brejk loptu, a Vilijamsova je nakon serije poena po principu 'viner, pa greška' odservirala 2 asa i poravnala na 1:1.

Obe teniserke su držale servis, a Venus je bila primorana da spašava brejk loptu u 8. gemu. Odličnom forhend paralelom Amerikanka se izvukla iz teške situacije, a ubrzo i izjednačila na 4:4.

Jankovićeva je bez većih problema čuvala servis, a u poslednjem servis gemu Vilijamsove viđeno je nekoliko izjednačenja, koja ipak nisu donela brejk i trijumf srpske igračice.

U taj brejk je Jelena ušla vrlo nervozno, dve potpuno bespotrebne greške iz forhenda donele su Venus dva mini-brejka prednosti, a nešto kasnije i vođstvo od 5:1. Treća nositeljka se borila do kraja, stigla do 6:4, ali više nije mogla.

U odlučujućem setu ključni za ishod su bili forhend i servis Vilijamsove. Prvim udarcem je mnogo grešila, dok je drugim napravila pregšt asova i servis 'vinera', pogotovo sa desne strane. Postavljalo se pitanje da li će početni udarac zakazati ili forhend proraditi. Na našu žalost, dogodilo se ovo drugo, Venus je kada je to bilo najpotrebnije, u 12. gemu i taj brejku, pogodila nekoliko vrlo snažnih forhenda, što je na kraju odnelo prevagu.

Venus Vilijams je tako savladala i drugu srpsku predstavnicu u Njujorku i obezbedila polufinalni okršaj sa Žistin Enan.

Priredio: Saša Ozmo

                       seljak-smile

Bojana Jovanovski je ispala iz daljeg takmičenja.

Djoković naredne noći u 01 čas igra sa Mojom.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #53 poslato: 07.09.2007. 15:36:07 »

B  92


Đoković u tri seta do polufinala



Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva SAD. Đoković je u četvrtfinalu pobedio Španca Karlsoa Moju u tri seta – 6:4, 7:6 (9-7), 6:1. U polufinalu njegov rival biće još jedan Španac – David Ferer. U drugom polufinalu muškog turnira igraće Rodžer Federer i Nikolaj Davidenko.

Odluka u četvrtfinalnom meču pala je tokom taj-brejka drugog seta. Tada je Đoković držao prednost, ali je sa tri uzastopne velike greške najpre vratio Moju u meč, a zatim ga doveo i do set lopte. Ipak, uz dobre servise i jedan Mojin veliki promašaj naš igrač je dobio taj-brejk rezultatom 9-7 i psihološki prelomio meč.

Prvi set je prelomljen u sedmom gemu, kada je Đoković uspeo da spase 15-40 i sa četiri uzastopna dobra servisa stigne do prednosti od 4:3. Do tog trenutka Đoković je u sva tri Mojina servis-gema imao bar po jednu brejk loptu, dok je Moja stvorio samo jednu brejk šansu za tri gema. Uprkos tome rezultat je bio 3:3.

Đoković je spasenim sedmim gemom stekao samopouzdanje, napravio još jedan brejk (u prvom setu iskoristio je dve od čak devet brejk lopti) i dobio prvi set.

Prva polovina drugog seta bila je logični nastavak prvog. Moja je u svakom od prva tri servis-gema imao mnogo problema, Đoković je svaki put bio blizu brejka, ali ga nije ostvario. Na drugoj strani je Novak izuzetno sigurno servirao, stigao konačno i do prvog asa.

Negde na sredini seta dogodila se promena – Đokovićevi poeni postali su za po poen duži, mada ne i opasni za srpskog tenisera, dok je Moja servirao mnogo sigurnije, pa prilika za brejk više nije bilo.

Ključni taj-brejk Đoković je otvorio asom, napravio mini-brejk za 2-1 i onda počeo sa neverovatnim greškama. Drugi Mojin poen došao je posle klasičnog servis-voleja našeg asa, koji je dobro servirao, pravovremeno istrčao na mrežu i poslao volej – dva metra pored terena. Kod petog Đoković je isterao rivala sa terena,a zatim smečovao daleko preko polja.

Srećom, servis je služio Đokovića, pa se održao u taj-brejku, na 7-7 je uspeo da odbrani tri odlična Mojina forhenda, stigne skraćenu loptu i pošalje neodbranjivu kratku dijagonalu, a već u sledećem poenu stigao je i do seta.

U trećem setu bilo je jasno da Moja nema psihološke snage da preokrene, a ubrzo je prestao i aktivni otpor. Đoković je brzo i lako stekao dva brejka prednosti, Španac je pri 1:5 imao servis i na 30-30 napravio je dve duple greške za kraj.

U polufinalu će Đokovićeg rival biti još jedan Španac: David Ferer. Njegovu biografiju pročitajte na našoj stranici. Ferer je sa Đokovićem igrao tri puta i pobedio u dva meča. Ove sezone igrali su u Indijan Velsu (pobeda Đokovića) i u Monte Karlu (pobeda Ferera).

Priredio/la: Vladimir Novaković
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #54 poslato: 08.09.2007. 15:10:48 »

BLIC


Zabava kod Noleta večeras u šest


Borbu za svoje prvo grend slem finale Novak Đoković (3) će imati večeras u 18 časova po našem, odnosno tačno u podne po lokalnom vremenu. Protivnik je Španac David Ferer (15), koji je mesto u završnoj četvorci izborio još u osmini finala izbacivši drugog nosioca, zemljaka Rafaela Nadala. Novak protiv Ferera ima negativan skor. Odigrali su tri meča, sve ove godine, a Ferer je dobio oba na šljaci, dok je jedini na brzoj podlozi, kakva je i u Njujorku, pripao Đokoviću. Naš teniser, kao i uvek s pravom poštujući svakog protivnika, izjavljuje da jeste favorit, ali da će meč „biti otvoren“ i da je uvek sve moguće. Posle njih, na centralni teren „Artur Eš“ će izaći drugi polufinalni par Švajcarac Rodžer Federer (1) i Rus sa austrijskim pasošem Nikolaj Davidenko (4). Pozicija na ATP listi Davidenku često u polufinalu „namesti“ Federera. Rus je po pravilu stizao do ovog duela „zbrisavši“ sve protivnike bez izgubljenog seta i onda je glatko gubio od prvog reketa sveta. I u Njujorku Davidenku još niko nije oduzeo set... Ukupni skor je 9:0 za Federera, a ove godine su se, takođe u polufinalu, susreli na Roland Garosu.

Današnji program završavaju u jedan iza ponoći po našem vremenu Belgijanka Žastin Enan (1) i Ruskinja Svetlana Kuznjecova (4) u finalu poslednjeg ovogodišnjeg grend slema. Ruskinja je već bezbedila drugu poziciju na WTA listi, pretekavši Šarapovu i Jankovićevu, a Enan je povećala svoju prednost na listi najboljih teniserki i obezbedila posebnu nagradu od milion dolara, koja pripada najboljoj na američkom turu. Do sada su igrale 16 međusobnih mečeva, a Kuznjecovoj su pripala samo dva. Međutim, poslednji meč, na šljaci u Berlinu, pripao je Ruskinji.

Napetost završnice razgaljuje se u Njujorku ponajviše prepričavanjem Novakovih vragolija posle meča sa Mojom. Čak su njegove imitacije Šarapove i Nadala postavljene i na zvanični sajt US Opena (usopen.org), pod naslovom „Djoking Araund“.
Muško finale (da li i već sveopšte priželjkivano Federer – Đoković?) biće odigrano sutra, u nedelju.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #55 poslato: 09.09.2007. 15:29:39 »


B 92



Đoković ubedljivo do finala!



Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Španca Davida Ferera rezultatom 6:4, 6:4, 6:3 u polufinalu US opena i tako izborio prvo Gren slem finale u karijeri. Njegov rival u borbi za trofej biće bolji iz duela Rodžer Federer – Nikolaj Davidenko. Pre meč se znalo da će ključni udarac za ishod biti Novakov servis, a on je bio na vrlo visokom nivou tokom svih 2 časa i 14 minuta borbe. Pogodio je 65% prvih servisa, imao 8 asova i veliki broj ’servis-vinera’,a protivniku je dozvolio samo 3 brejk lopte.

Takođe, činilo se da je Ferer sam sebi nametnuo pritisak da napravi još bolji rezultat u Njujorku, u grču je odigrao čitav meč, samo tri puta izašao na mrežu i napravio svega 17 direktnih poena.

Sa druge strane, Đokovićev forhend je tokom većeg dela susret bio odličan, solidno je funkcionisao i bekhend, a jediniji slabiji aspekat igre bili su skraćene loptice.

Novak je već na startu imao brejk loptu, ali ju je Španac neutralisao sjajnim servisom i već u narednom gemu oduzeo servis rivalu. Tu prednost je održavao do 4:1, a onda je Đoković napravio niz od 5 gemova za samo 13 minuta i osvojio prvi set.

Od početka je viđena igra kakvu smo očekivali, Ferer je čekao grešku protivnika, a Nole je agresivnom igrom pokušavao da ostvari prevlast u poenu. Presudan faktor bio je servis, Đoković je početnim udarcem osvojio mnogo lakih poena i nije dozvolio da ritern, najbolji Fererov udarac, dođe do izražaja.

To mu je takođe omogućilo da sa više energije uđe u gemove na servis rivala, najviše zahvaljujući fenomelanom riternu povratio je brejk, a posle potpuno ušao u ritam i u velikom stilu završio set.

Đoković drugi set započinje na najbolji mogući način – brejkom. Međutim, usledila je kraća kriza u igri srpskog tenisera, prevashodno uzrokovana velikom vrućinom. Provukao se Novak u drugom gemu i održao prednost uprkos nekoliko nekontrolisanih udaraca iz forhenda.

Ipak, u narednom servis gemu nije izdržao, ponovo je pravio propuste na forhendu i izgubio gem, ali na vrlo nesrećan način – izvrsno je odservirao, Ferer je ramom reketa jedva vratio u polje, što je zbunilo našeg tenisera, koji šalje lopticu u aut i Španac vraća ravnotežu.

David je u tim trenucima dosta dobio na samopouzdanju, krenuo je malo agresivnije iz forhneda, ali nije uspeo u potpunosti da iskoristi loš period u igri Đokovića i pređe u vođstvo. Onda je usledio, prelomni, sedmi gem u kojem srpski teniser pravi brejk, iako je Ferer imao tri vezane gem lopte.

Posle toga je Novak totalno povratio fokus i odličnim servisima priveo i drugi set kraju.

Olako je Đoković propustio dve vezane brejk šanse na početku trećeg seta, ali je grešku vrlo brzo ispravio i u trećem gemu došao do prednosti brejka.

Treći nosilac je potom sa lakoćom održavao stečeni suficit, a onda je u devetom gemu posle odlično odigranog voleja napravio novi brejk i tako završio polufinalnu priču.

Priredio: Saša Ozmo
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #56 poslato: 10.09.2007. 15:34:09 »

B 92



Đoković: "Nisam imao sreće u finalu"


Najbolji srpski teniser Novak Đoković poražen je u finalu US Opena od Rodžera Federera, ali posle meča nije delovao kao gubitnik. Naprotiv, Nole je više nego zadovoljan rezultatima koje je postigao u Njujorku, i uopšte celom sezonom, tokom koje je postigao uspehe kakve je ostvarilo malo 20-godišnjaka u istoriji tenisa.

"Trenutno se osećam jako umorno, jer su iza mene dve iscrpljujuće nedelje i generalno cela godina. Moram da na sve gledam pozitivno, jer nisam očekivao ovako uspešnu godinu. Ostvario sam nešto što je malo ljudi u tenisu postiglo sa 20 godina. Radio sam dosta, i učinio sve da se stvari razvijaju na način na koji se razvijaju", rekao je Đoković za B92 posle finalnog meča.

Đoković je odlično počeo finale, u prvom setu propustio pet, a u drugom dve set-lopte i oba puta stigao do taj-brejka, ali je prvi reket sveta u tri seta došao do četvrtog uzastopnog trijumfa na betonu Njujorka.

"Imam za čim da žalim što se tiče ovog finala. Imao sam pet set-lopti u prvom, još dve u drugom setu. Imao sam mnogo brejk lopti, koje nisam iskoristio. To je sve deo sporta, imao sam manje sreće od njega u ovom meču, a pored znanja, fizičke i mentalne sposobnosti, morate imati i malo sreće. Ipak, razumljivo je, prvi put u karijeri imao sam priliku da igram finale gren slema, pred 23.000 ljudi na stadionu i ko zna koliko miliona pored malih ekrana".

Novak je već u svom trećem nastupu u Flašing Medouzu uspeo da stigne do završne predstave.

"Žao mi je što iz tog meča nisam izašao kao pobednik, ali sam naučio dosta stvari, i doživeo nešto što ranije nisam. Igrati na centralnom terenu, učestvovati u toj ceremoniji, doživeti takve ovacije od američke publike, koja me je stvarno podržavala tokom celog turnira..."

"Srećan sam što sam dobro predstavljao Srbiju"

Upravo je odnos Đokovića sa američkom publikom bio fascinantan. Uprkos teniskoj veštini, najveći Noletovi rivali ne poseduju harizmu, kakvu su imali majstori prethodnih decenija – Agasi, Beker, MekInro... Konačno, u svetskom vrhu se pojavio momak spreman da u pauzi između sjajnih nastupa zabavi gledaoce. Celokupni nastup 20-godišnjeg tenisera bio je istovremeno fantastična propaganda Srbije.

"Dobio sam mnogo simpatija od njih, što nije bilo lako, jer kao Evropljanin nisam bio njihov prioritet. Sve u svemu, učinio sam nešto čime se jako ponosim kao individualac. S druge strane, srećan sam što sam prezentirao svoju zemlju na najbolji moguć način. Žao mi je što nisam uspeo da obradujem naše ljubitelje tenisa još jednom,. Ali se nadam da su uživali. Stvarno se zahvaljujem svima koji su me gledali, i one koji su došli na stadion da me bodre, posebno ljude koji su bili u mojoj loži, njih dvadesetak, uglavnom su to ljudi iz Srbije. Naročito mi mnogo znači podrška mojih roditelja".

Na finalnom meču, kao i pre toga tokom turnira, upadljivi su bili srpski navijači. Neki od njih su komentarima umeli da upadljivo iznerviraju Đokovića, ali treći teniser sveta ne zamera im na tome.

"S jedne strane bilo je komentara, koji su me iznenadili i malo iritirali, ali dobro, sve je to sastavni deo sporta. Ne verujem da su to radili iz loših namera, svi su oni došli da me podrže u pokušaju da pobedim. Hvala im na svemu".

"Ovo je odskočna daska za budućnost"

Posle šest međusobnih mečeva Federer sada ima prednost u odnosu na Đokovića od 5-1. Upravo je ta pobeda, ostvarena u avgustu u Montrealu, bila najbolja motivacija za srpskog asa.

"Imao sam priliku da sa Federerom igram pet puta, u poslednjem meču, prošlog meseca, dobio sam ga na Montrealu, na sličnom terenu. Ta pobeda mi je dala dodatnu motivaciju pred ovaj duel. Ipak, ne može se to porediti, ovo je finale gren slema, daleko veći turnir od onog u Montrealu. Ne želim da spuštam nivo turnira u Montrealu, to je odlično takmičenje i moja pobeda tamo je veliki uspeh. Ipak, u ovakvoj situaciji on ima mnogo više iskustva, odigrao ih je petnaestak, a ja sam debitant".

Đoković kaže da je bio potpuno fizički spreman za veliki duel, ali i da su ga pritisak finala i očekivanja pred meč sputali u ključnim momentima.

"Malo sam bio skeptičan oko toga da li ću biti fizički spreman za finale gren slema, i pozitivno sam se iznenadio kako sam se osećao tokom igre. Jeste bilo dosta treme, prvo mi je finale, pred punim stadionom. Takođe, bilo je dosta očekivanja da ga izazovem, pobedim u velikom meču. Sve to je uticalo na mene u ključnim momentima, važnim poenima. Nisam razmišljao na pravi način, to je rezultiralo greškama i propuštenim set-loptama, ali dobro, okrećem drugu stranicu. Ovo je odskočna daska za budućnost. Sada znam na čemu treba da radim da bih sledeće godine mogao još bolje da se suprotstavim Federeru i ostalim teniskim asovima".

"Uz podršku pune hale, idemo u Svetsku grupu"

Pred našim najbolji teniserom je pauza, posle koje slede pripreme za Dejvis kup okršaj Srbije sa Australijom.

"Vraćam se u Srbiju posle duge pauze. Drago mi je što ću imati priliku da igram pred domaćom publikom. Drago mi je špto će i oni imati priliku da me vide na delu. Očekujem fantastičnu atmosferu, igraće se u Beogradskoj areni, koja prima 19-20 hiljada. Posle naših uspeha u prethodne dve godine očekujem punu halu".

Đoković kaže da će upravo podrška sa tribina biti ključni faktor u borbi za mesto u Svetskoj grupi.

"Koliko sam čuo od strane ljudi iz TS Srbije, atmosfera se zahuktava, svi očekuju pobedu. Moram da kažem da je Australija jedna od najjačih zemalja u Dejvis kupu, a to je nepredvidivo takmičenje. Ipak, uz tu neophodnu podršku, smatram da možemo da pobedimo i plasiramo se u Svetsku grupu".

Do kraja sezone ostala su dva i po meseca, a posle Dejvis kupa igraju se poslednji veliki turniri, koji će biti zaokruženi Mastersom u Šangaju.

"Jedna stvar je sigurna – ovo je najbolja godina u mojoj karijeri i doživeo sam neke stvari koje sam samo mogao da sanjam. Igrao sam finale gren slema, osvojio sam dva velika turnira – u Majamiju i Montrealu, već mesec dana sam na trećem mestu ATP liste, dobijam dosta pažnje i poštovanja od strane medija, ljubitelja tenisa i teniskih legendi. Sve mi to jako prija i pruža dodatnu motivaciju za budućnost".
Sačuvana
Starla
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Poruke: 1537




Najforumaš 2007
« Odgovor #57 poslato: 10.09.2007. 18:25:37 »

Kao i vecina,ostala sam nocas da gleedam mec.Nadala sam seda ce Nole pobediti,i kakva steta...imao ga je,i olako propustio sansu.
Moram reci da me Federer odusevio smile.
Sačuvana
أحدث الأرق من النو
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Žena
Horoskop: Jarac
Poruke: 3319




« Odgovor #58 poslato: 10.09.2007. 18:32:54 »

Brawo za ono sinoc!! zaista..
steta sto nije pobedio.. ali polako! bice tek pobeda za njega!!  icon6
Sačuvana
uepex93
provereni korisnici
odomaceni korisnik
***
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Petar Jevtovic
Mesto: Uzice
Lokacija: Tamo daleko
Država: Srbija
Horoskop: Rak
Poruke: 52



WWW
« Odgovor #59 poslato: 10.09.2007. 18:50:25 »

Svaka cast Nole,mogao je da pobedi al nema veze.... Cheesy
Sačuvana

Vlad Dracul
Experimental Period
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Milic Filipovic
Mesto: Pozega
Lokacija: Bakionica
Država: Srbija
Horoskop: Bik
Poruke: 1876




« Odgovor #60 poslato: 10.09.2007. 19:08:53 »

Sjajna igra kao sto sinoc na shootu rekoh.. i meni je zao sto nije dobio svoj prvi Grand Slam u karijeri ali opet je napravio uspeh usavsi u finale jednog od 4 najveca teniska turnira na svetu. Za svaku pohvalu!

Zao mi je zato sto nije dobio samo zbog cinjenice da mozda kako on kaze nije imao srece ja smatram da je bio previse napet i nervozan jer je u prva dva seta imao Federera u saci i svakako da je dobio barem jedan psiholoska situacija bi bila drugacija.. Federer je za razliku od Djokovic bio mrtav hladan - bar je tako izgledalo - uprkos cinjenici da je on imao mnogo vise da izgubi u tom mecu nego Djokovic ipak je on prvi igrac sveta i sinoc se ispostavilo da je i dalje tako.
Sačuvana
fon Manštajn
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Vaga
Poruke: 2726


we only come out at night


« Odgovor #61 poslato: 10.09.2007. 20:02:41 »

ma novak je car, samo da ne pocnu da ga razvlace po nekakvim shit emisijama sada...

a oni osmesi marije sarpove dovoljno govore kakav lav je Nole...  smile
Sačuvana

Stand by me my apprentice
Be brave, clench fists.
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #62 poslato: 11.09.2007. 15:29:20 »

BLIC


Federer osvojio US Open, a Ðoković svet

Autor: Z. Kecman

Uoči finala US Opena, čuvena brodvejska diva Lajza Mineli je iako vremešna, sjajno otpevala veliki hit „Njujork, Njujork“. Dva i po sata kasnije, Novak Đoković je odigrao sjajnu partiju, ali to nije bilo dovoljno da se na vrelom betonu pobedi Rodžer Federer, koji je osvojio svoju 12 grend slem titulu. Ipak, po mnogo čemu, dvonedeljni turnir će srpskom teniseru ostati u prijatnom sećanju.

U kompletno crnoj opremi, crni panter iz Bazela stigao je do novog velikog trijumfa. Pobeda od 7:6, 7:6, 6:4 je bila surova, propraćena tonovima čuvenog marša Darta Vejdera iz serijala „Zvezdani ratovi“, ali je švajcarski teniser ipak pokazao znake pada, što daje nadu da će naredne sezone Novak imati veću šansu da ispravi ono što je propustio sada, a imao je čak sedam set lopti.
- Možda će me ovih sedam poena dugo proganjati ili bih svoju sledeću knjigu mogao da nazovem „Sedam set lopti“. Šalu na stranu, ali Rodžer je igrao zaista sjajno. Ja sam pokušavao da držim svoj servis i čekam svoju šansu, ali kada sam je dobio, nisam je iskoristio. On dobro zna kako se treba ponašati u takvim situacijama i kako da se nosi sa pritiskom.

Đoković kaže da će iz svega pokušati da izvuče pouku, ali i da nema za čim da žali.
- Imam samo 20 godina. Moje vreme tek dolazi i nema razloga da budem zabrinut. Možda mi je žao što nisam iskoristio svoju priliku sada u finalu, ali nije važno. Treba gledati prema onom što dolazi. Za mene je sve ovo još novina i nadam se da ću sledećeg puta u finalu uzeti pehar - kaže srpski teniser.
Nervoza je, po njemu, glavni uzrok poraza u velikom njujorškom finalu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #63 poslato: 12.09.2007. 15:52:05 »

B 92


Đoković: "Do kraja godine drugi"


Najbolji teniser Srbije Novak Đoković stigao je u Beograd, posle najvećeg uspeha u karijeri – plasmana u finale US Opena. Đokovića je na aerodromu Nikola Tesla dočekala prepuna konferencijska sala, predvođena premijerom Vojislavom Koštunicom. Posle razmene prigodnih poklona Đoković je pola sata odgovarao na novinarska pitanja. „Na početku sezone bio sam šesnaesti igrač sveta, što je tada bio veliki uspeh".

"Odlično sam počeo sezonu i nastavio niz dobrih rezultata. Znao sam da imam kvalitet za sâm svetski vrh, ali da budem iskren, nisam očekivao da ću toliko brzo stići do trećeg mesta na svetu. Sada imam šanse da do kraja sezone dostignem Nadala i potrudiću se da to učinim“.

Novak se osvrnuo na upraov završeni US open, posebno na finalni meč sa Rodžerom Federerom.

"U Njujorku sam igrao protiv prvog tenisera sveta, mentalno najjačeg i najboljeg igrača, Federera. Imam za čim da žalim, jer sam imao mnogo propuštenih prilika, ali je to za mene novo iskustvo", rekao je Đoković .
Paralelno sa velikim teniskim usponom Đoković je stekao status vrhunske svetske zvezde. U njegovoj loži tokom US Opena sedeli su velikani sporta i šou-biznisa Marja Šarapova i Robert De Niro. Najbolji srpski teniser najavio je da bi već krajem godine oni mogli da budu gosti našeg glavnog grada.

„Pozvao sam De Nira na meč sa Australijom, ali neće doći zbog obaveza. Međutim, imamo ideju, čija realizacija još uvek nije izvesna, da u decembru u Beogradu napravio humantirani turnir svih najboljih srpskih tenisera i teniserki. To bi bila dobra prilika da nas i De Niro poseti“.

U narednih nekoliko dana Đoković će moći da se odmori, ali već sledećeg petka on će predvoditi reprezentaciju Srbije u kvalifikacionom meču za plasman u Svetsku grupu Dejvis kupa sa Australijom.

"Očekujem da mečevi protiv Australije u 'Beogradskoj areni' biti veoma zanimljivi. Kako su me infiormisali, hala je rasprodata za sva tri dana i atmosfera će biti sjajna. Lejton Hjuit je odličan igrač, ali mu ne odgovara šljaka", rekao je Đoković.

Na kraju konferencije našeg tenisera su ispred aerodromske zgrade dočekale obožavateljke.

Priredio/la: A G
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3]  Sve
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 1.992 sekundi sa 36 upita.