Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1] 2  Sve
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Vaterpolo reprezentacija  (Pročitano 25599 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« poslato: 05.08.2007. 16:23:26 »

P R E S S


Intervju - Aleksandar Šapić, vaterpolo reprezentativac Srbije

MOŽEMO BEZ SVAKOG!



Idemo u Berlin bez Ikodinovića, Vujasinovića i Šefika, pa šta? Zar sad treba da kukamo i zbog toga što Igor Milanović više ne igra za reprezentaciju

Najbolji strelac srpske vaterpolo reprezentacije Aleksandar Šapić tvrdi da naš tim može bez svakoga, pa i bez takvih asova kao što su Danilo Ikodinović, Vladimir Vujasinović i Denis Šefik! Šapić uoči današnjeg polaska u Berlin gde će "srpski delfini" na finalnom turniru Svetske lige pokušati da izbore olimpijsku vizu kaže da uopšte ne razmišlja o tome koga nema u ekipi.

- U ovom trenutku ovo je najbolji sastav koji imamo. Nema tu više priče, nema ovog, nema onog. Šta, sada treba još i da kukamo što za reprezentaciju ne igra Igor Milanović? To je potcenjivački, kako prema nama starijima, tako i prema mlađima koji treniraju sedam sati dnevno.

Savić, Ćirić i ti trebalo bi da ponesete najveći teret. Da li ste spremni?

- Tu smo da damo sve od sebe i pokušamo da pomognemo mladim igračima da stasaju. To je naša obaveza i ne mislim ja sad da činim neko "Robin Hud" delo. E sad, koliko će oni moći da pruže na ovom turniru to ćemo tek da vidimo. Naš rezultat u Berlinu će da pokaže da li su mladi koji dolaze slabiji, bolji ili isti kao i mi. Sve ostale priče su subjektivne. Rezultat je ono što je merilo i jedini parametar, a sve ostalo je demagogija.

Ko će nam biti najteži rival?

- Sigurno Amerikanci i Rumuni u grupi koje moramo da savladamo na startu. Doduše, postoje kalkulacije da, ako izgubimo od Amera, bolje je da budemo treći nego drugi, da bismo pobegli od Mađara u polufinalu. Ali, ako dobijemo "Jenkije", onda moramo i Rumune.

Mi nikada nismo kalkulisali, zašto sada bežimo od Mađara?

- Nismo nikad to radili da bismo nekoga pustili, ali matematika je u ovom slučaju jasna. Moramo u polufinalu da izbegnemo Mađare, jer ako izgubimo taj duel, ne idemo na Olimpijadu. Da smo ranije na velikim takmičenjima bili u situaciji da kalkulišemo, mi bismo to radili.

Ritam takmičenja u Nemačkoj je nemilosrdan, šest utakmica u šest dana?

- Sada ćemo da vidimo gde smo. Turniri u Novom Sadu i Peksari su bili manji testovi koje smo prošli, a Berlin je finalni test provere da li smo u ovom sastavu dovoljno kvalitetni da napravimo rezultat koji se traži.
D. Stojmenović
« Poslednja izmena: 31.01.2008. 15:00:56 Rašo » Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #1 poslato: 06.08.2007. 15:44:33 »

K U R I R



Svetska vaterpolo liga

SRBI U BERLINU


Najbolji vaterpolisti Srbije u utorak će u Berlinu započeti takmičenje na završnom turniru Svetske lige u želji da obezbede plasman na Olimpijske igre u Pekingu. Mesto na OI naredne godine izabranici selektora Dejana Udovičića izboriće ukoliko osvoje turnir, odnosno ako se dokopaju finala sa Mađarima, s obzirom na to da su naši najveći rivali već overili vizu u Peking zahvaljujući drugom mestu na SP u Melburnu.

- Na stranu svi problemi, prolaz na OI u Pekingu bio bi dobar rezultat. Naša obaveza je da uvek pucamo na najviši plasman. Gledaćemo da izbegnemo Mađare u polufinalu, jer su u sportu rezultati jedino merilo. Ovo je najbolja ekipa koju imamo i ne treba se obazirati na odsutne - izjavio je Aleksandar Šapić.
Srbija će u Berlinu igrati bez pomoći Vlade Vujasinovića, Danila Ikodinovića, Nikole Rađena i golmana Denisa Šefika.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #2 poslato: 07.08.2007. 15:13:58 »

GLAS  JAVNOSTI


Vaterpolisti Srbije protiv SAD startuju na finalnom turniru Svetske lige

Preko Berlina do Pekinga

Amerikanci imaju nova rešenja sa nezgodne strane i jednog vrlo efikasnog igrača. Azevedo više nije jedini na kojem se bazira igra. Novi selektor SAD Šreder bio je veliki igrač i imaće šta da im pokaže, kaže selektor Udovičić

„Srpske ajkule“ kreću u lov na olimpijsku vizu. Naši vaterpolisti u Berlinu od danas do nedelje na finalnom turniru Svetske lige pokušaće da osvoje ovo takmičenje i obezbede plasman na Olimpijske igre u Pekingu 2008. godine. Našoj selekciji znatno će biti otežan posao, pošto će Srbija u Nemačkoj nastupiti u znatno oslabljenom sastavu jer selektor Dejan Udovičić neće moći da računa na čak četvoricu igrača. Kapiten Vladimir Vujasinović propustio je Svetsku ligu zbog ranije ugovorenog angažmana na Malti, Danilo Ikodinović odsustvuje zbog odmora, dok Denis Šefik i Nikola Rađen pauziraju zbog povrede leđa i preloma nosa. Srbija će se na startu takmičenja sastati sa selekcijom SAD (16, nema TV prenosa) u prvom kolu Grupe A, dok će u drugom susretu u našoj grupi odmeriti snage Rumunija i Kina (20.30).

- Gledali smo poslednje utakmice Amerikanaca, koji igraju dosta rasterećeno, a ono što je primetno jeste da su malo promenili način igre. Posebno se to odnosi na centre, ali i na to da Azevedo više nije jedini na kojem se bazira igra.
TRI ŠANSE DO KINE
Vaterpolisti Srbije videće Kinu i u slučaju da u Nemačkoj doguraju do finala i u borbi za trofej izgube od selekcije Mađarske koja je na SP u Melburnu izborila to pravo. FINA pred start završnice Svetske lige otežala je posao Srbima, pošto je donela odluku da SAD i Australija (već izborile plasman u Peking) ukoliko u Berlinu obezbede mesto za OI, a naša selekcija bude iza njih, da će se u Kinu plasirati direktno Brazil i Novi Zeland ili Japan. Ukoliko Srbi u Berlinu ne izbore plasman na OI onda će im ostati još dve prilike da to urade: Evropske kvalifikacije u Bratislavi od 2. do 9. septembra i na svetskim kvalifikacijama u rumunskoj Oradei u martu sledeće godine.

Novi selektor SAD je svakako pozitivan šok za ekipu, jer je Šreder bio veliki igrač i imaće šta da pokaže svojim igračima. Amerikanci imaju nova rešenja sa nezgodne strane i jednog vrlo efikasnog igrača - skenirao je prvog rivala u Berlinu selektor srpskih vaterpolista Dejan Udovičić.

Kapiten Dejan Savić ističe da je prvi duel na takmičenju najvažniji.
- Sigurno je susret sa Amerikancima najbitniji meč, zato što nam pobeda otvara vrata prvom mestu u grupi, a posle toga sve bi moglo da bude lakše. Amerikancima sigurno protiv nas neće biti svejedno, iako su oni već izborili olimpijsku vizu i uprkos tome pokušaće ovde da osvoje medalju - rekao je Dejan Savić.

U prvom kolu Grupe B na programu su sledeći susreti: Mađarska-Australija (17.30), Nemačka-Kanada (19).
Autor:
Redakcija Glas Javnosti

   
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #3 poslato: 08.08.2007. 15:34:36 »

B L I C


Vaterpolisti Srbije ubedljivi na startu SL

Autor: Tanjug


Vaterpolo reprezentacija Srbije uspešno je počela takmičenje na završnom turniru Svetske lige u Berlinu, pobedom u prvom kolu A grupe nad selekcijom SAD rezultatom 13:3 (1:0, 4:2, 3:0, 5:1).
Najbolji strelac za Srbiju bio je Ćirić sa 3 gola, dok su po dva postigli Pjetlović, Šapić i Nikić. Na drugoj strani u strelce su se upisali samo Heuko, Bjubien i Bejli.
U veoma važnoj utakmici, koja je praktično odlučivala o pobedniku A grupe, vaterpolisti Srbije postigli su ubedljivu pobedu u igri u kojoj rival nije imao nikakve šanse. Od prvog do poslednjeg minuta tim koji predvodi Dejan Udovičić kontrolisao je igru i rezultat, a najveći deo posla odrađen je u odbrani koja je funkcionisala besprekorno.
Reprezentacija Srbije u drugom kolu sutra od 16 časova igra protiv Rumunije. Drugi meč grupe igraju SAD i Kina.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #4 poslato: 09.08.2007. 14:30:24 »

MEGAFONIJA


Svetska liga: Ubedljiva pobeda protiv Rumunije


U drugom kolu A grupe finalnog turnira Svetske lige vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Rumunije rezultatom 17:9 (7:2, 5:4, 4:1, 1:3) i na taj način praktično obezbedila prvo mesto i najlakšeg protivnika u četvrtfinalu. .

Nakon ubedljive pobede u utorak protiv Amerikanaca, vaterpolisti Srbije su i u sredu prikazali izvanrednu igru i bez ikakvih problema savladali Rumuniju.

Napad je funkcionisao praktično bez greške, a posebno je impresivna bila igra s igračem više. Od devet takvih situacija, samo jedna nije krunisana golom.

Da u poslednjoj četvrtini nije došlo do opuštanja, pobeda je mogla da bude mnogo ubedljivija, ali do kraja turnira treba da se odigraju još četiri utakmice, pa je selektor Dejan Udovičić s pravom tražio od igrača da nepotrebno ne troše snagu.

U poslednjem kolu takmičenja po grupama naši vaterpolisti u četvrtak od 20,30 časova igraće protiv Kine, a u petak u istom terminu u četvrtfinalu će igrati protiv četvrtoplasirane ekipe iz B grupe u kojoj su Mađarska, Nemačka, Australija i Kanada.

Utakmica je odigrana u plivačkom centru Evropa park pred oko 200 gledalaca, a sudili su  Petik (Mađarska) i Turkot (Kanada).

Igrač više: Rumunija 9 (4), Srbija 9 (Cool.
Peterci: Rumunija 1 (1) .

Rumunija: Nensiu, Radu 3, Negrean, Baldok, Josep 2, Busila 1, Dunka 1, R. Đorđesku 1, Andrej, Goanta, Giban, Kadar 1, Dinu.

Srbija: Soro, Prlainović 1, Gocić 2, Udovičić 3, Savić, D. Pijetlović 3, Nikić 2, Filipović 1, Ćirić, Šapić 5, Aleksić, Mitrović , G. Pijetlović.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #5 poslato: 10.08.2007. 14:50:01 »

B  92


VSL: Srbija ubedljiva protiv Kine


Vaterpolo reprezentacija Srbije nastavlja sa sjajnim partijama na Finalnom turniru Svetske lige. U trećem kolu ubedljivo je savladana ekipa Kine sa 20:3 (1:2, 1:5, 0:6, 1:7). Najbolji strelac na meču bio je Aleksandar Šapić sa 8 pogodaka. Kina je pet puta imala igrača više. Ali nijednom nije iskoristila tu prednost. Naša ekipa je imala polovičan uspeh 4-8. SRBIJA: Soro, Prlainović, Gocić, Udovičić 4, Savić 3, D.Pijetlović 3, Nikić 1, Avramović, Ćirić, Šapić 8, Aleksić, Mitrović 1, G.Pijetlović.

Umesto ubedljive prednosti Srbija je na prvi odmor otišla samo sa golom viška. Savić je bio strelac u prvom napadu. Kada se očekivala serija poena, naši vaterpolisti su krenuli u seriju nerealizovanih prilika. Kinezi su izjednačili iz peterca, a Duško Pijtelović je 44 sekunde pre kraja postigao drugi gol. Umesto Filipa Filipovića u timu je bio Marko Avramović.

Na sličan način se igralo i u drugih osam minuta ali su naši strelci bili znatno rapoloženiji. Vanja Udovičić je postigao tri gola u ovom delu igre. Bilo je i propuštenih prilika ali kako je meč odmicao izgledalo je kao da Srbija ima samo jači trening. Kinezi su smanjili u predposlednjem minutu preko Hana.

U trećem delu raspucao se Aleksandar Šapić, koji je postigao čak pet golova. Tada je ekipa Srbije počekla da uigrava razne varijante a u poslednjem delu na gol je stao Gojko Pijetlović. Treći put na turniru Srbija je postigl 20 i više golova.

"Obavili smo jedan deo posla, sada nam preostaje drugi, znatno teži. Verujem u ekipu i mislim da možemo da igramo kao u prethodnim danima do kraja takmičenja" izjavio je selektor Udovičić.

"Za nas tek sada počinje. U subotu i nedelju su najvažnije utakmice. Do sada je ovo bilo zagrevanje i to uspešno", rekao je Dejan Savić.

"Kineze smo već zaboravili. Ne verujem da će protiv Kanade biti problema, a onda stižu susreti odluke. Možemo da budemo optimisti ako nastavimo u ovom stilu", rekao je Slobodan Nikić.

"Sve je ovo uvertira za ono što sledi. Biće teško u subotu i nedelju ali smo spremni. Samo da igramo svoju igru", izjavio je Aleksandar Ćirić.

Sledeći meč naš tim igra sa Kanadom u petak od 20,30.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #6 poslato: 11.08.2007. 16:03:51 »

PRESS



Srbija u polufinalu Svetske lige

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u polufinale završnog turnira Svetske lige koji se održava u Berlinu

Naša selekcija u četvrtfinalu savladala je ekipu Kanade rezultatom 10:6 (2:0, 3:3, 3:1, 2:2).

U preostalim mečevima četvrtfinala Mađarska je bila bolja od Kine 13:6, Nemačka od tima SAD 9:3, dok je Australija savladala Rumuniju 9:6.

Srbija će u polufinalu igrati protiv domaćina Nemačke. Taj duel biće odigran sutra od 17,00 časova.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #7 poslato: 12.08.2007. 14:24:11 »

B 92


Srbija u finalu SP i u Pekingu


Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetske lige i na taj način obezbedila mesto na Olimpijskim igrama u Pekingu. U polufinalu turnira u Berlinu Srbija je pobedila domaću Nemačku rezultatom 8:7 (4:1, 1:2, 1:2, 2:2). Protivnik našeg tima u finalu je Mađarska, koja je već obezbedila mesto Igrama. Mađari su u polufinalu savladali Australiju 16:7 (3:1, 4:1, 5:1, 4:4). Finale je na programu u nedelju od 15 časova.

Polufinalni meč počeo je sjajno za srpsku selekciju, koja je stekla prednost od 5:1 na samom startu druge četvrtine. Usledilo je veliko opuštanje i 15 minuta bez datog gola, a za to vreme Nemci su izjednačili.

Pogocima na isteku treće i startu poslednje četvrtine naš tim ponovo dolazi do plus dva, ali Udovičić tada propušta kontru. Nemci uspevaju da još jednom izjednače, ali je gol Prlainovića doneo Srbijio pobedu i - verovatno - mesto na Olimpijskim igrama.

Srbija: Slobodan Soro, Andrija Prlainović 2, Živko Gocić 1, Vanja Udovičić 1, Dejan Savić 1, Duško Pijetlović 1, Slobodan Nikić 1, Filip Filipović 1, Aleksandar Ćirić, Aleksandar Šapić, Milan Aleksić, Stefan Mitrović, Gojko Pijetlović.
Trener: Dejan Udovičić.

Nemačka: Alexander Tchigir - Florian Naroska, Fabian Schroedter, Marko Savic 1, Steffen Dierolf, Marc Politze 1, Heiko Nossek 2, Thomas Schertwitis 1, Tobias Kreuzmann 1, Moritz Oeler, Andreas Schlotterbeck 2, Sören Mackeben 1, Roger Kong.
Trener: Hagen Stamm

Igrač više: Srbija 3/10, Nemačka 5/15
Tri faula: Živko Gocić, Aleksandar Šapić, Dejan Savić , Marc Politze
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #8 poslato: 13.08.2007. 14:19:23 »

B 92


Srbija osvojila Svetsku ligu


Vaterpolo reprezentacija Srbije pobednik je Svetske lige. U finalu turnira u Berlinu Srbija je pobedila selekciju Mađarske rezultatom 9:6. Srbija je već plasmanom u finale Svetske lige obezbedila mesto na Olimpijskim igrama u Pekingu. MVP titulu dobio je Vanja Udovičić, dok je najbolji strelac turnira Aleksandar Šapić. Srbija je trijumfom u Berlinu, trećim uzastopnim u Svetskoj ligi, osvojila nagradu od 100.000 dolara.

U duelu dve svakako najbolje svetske selekcije Srbija je odigrala najkvalitetniji meč na šampionatu.

Posle izjednačene igre u prvoj četvrtini Srbija je u drugom periodu pobegla Mađarima na tri gola razlike briljantnom igrom pred oba gola.

Na startu poslednje četvrtine Srbija stiče četiri gola prednosti. Mađari su uspeli da se vrate do 6:8, ali je izvanredna igra Srbije u odbrani (prednjačili Aleksandar Šapić i golman Slobodan Soro) sprečila preokret.

U borbi za treće mesto Australija je pobedila Nemačku 7:6.

Idealna postava Svetske lige:
Aleksandar Čigir (Nemačka)
Filip Filipović (Srbija)
Gergej Kiš (Mađarska)
Mark Police (Nemačka)
Tibor Benedek (Mađarska)
Pjetro Filjoli (Australija)
Vanja Udovičić (Srbija)

"Osim nas niko nije verovao da možemo da pobedimo. Mnogo sam uzbuđen, svašta nam se događalo, ali eto, sada smo presrećni", rekao je selektor Dejan Udovičić.

Filip Filipović je pola leta proveo van bazena zbog zarađenog preloma nosa, ali ne samo da se vratio u tim, nego je i ušao u idealnu postavu SL.

"Neko nas je pogledao odozgo i vratio nam sve što smo izgubili ove godine. Mnogo smo srećni".

Prvi strelac turnira bio je Aleksandar Šapić, čija je igra u odbrani u finalu bila prava mala škola vaterpola.

"Mislio sam da suđenje ne može da bude gore, ali desilo se da je i pored toga ova ekipa pokazala da može mnogo. Samo da nastavimo ovako".

Jedan od veterana u srpskoj selekciji Dejan Savić nastavio je da osvaja trofeje

"Velika pobeda ekipe u koju neki nisu verovali. Hvala navijačima, to kažem u ime cele ekipe. Bili su sa nama i ova pobeda je i njihova".

Aleksandar Ćirić kaže da je najbitnije u finalu bilo ne dozvoliti protivniku da stekne prednost na startu.

"Nismo se uplašili. Znali smo da imamo šanse ako izdržimo u početku. I pored katastrofalnog suđenja smo uspeli".

U finalu je zablistao golman Slobodan Soro, koji je mesto prvog čuvara srpske mreže dobio posle povrede Denisa Šefika pred put u Berlin.

"Presrećan sam, imam razlog. Igrali smo odlično i sa njima ispred mene lako je da se brani. Mađari su veliki tim ali smo ovoga puta bili daleko bolji".

Selektor Mađarske Deneš Kemenji ima mnogo iskustva u duelima sa srpskom selekcijom. Njegov komentar bio je lakonski:

"Čestitam. Hteli smo, ali nismo mogli".
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #9 poslato: 14.08.2007. 14:53:58 »

POLITIKA


   
Повратак ватерполо императора

Тема дана: Тријумф српског спорта

Преко трња до звезда: Слободан Никић



После Светског првенства у Мелбурну (20. март – 1. април) појавила се бојазан да је, можда, дошао крај нашој владавини у светском ватерполу. Репрезентација која је освојила прошле године Светску лигу и постала европски првак, да не убрајамо у то, због учешћа ватерполиста из Црне Горе, ловорике са прошлогодишњег Светског купа у Будимпешти и титулу светског првака освојену 2005. у Монтреалу, вратила се из Аустралије празних руку. Четврто место би за готово све друге био добар пласман, али не и за наш ватерполо, који је, на пример, од 2000. са свих такмичења доносио само медаље.

Ипак, империји није требало много да узврати ударац. Са Светске лиге у Берлину (7-12. август) вратила се, по старом добром обичају, као победник. Да не буде недоумице, у финалу су не само побеђени, него и надиграни, Мађари, страх и трепет за све на свету изузев за нашу репрезентацију.

– У последње четири године Мађари су играли шест пута у финалу на највећим такмичењима. Од тога пет пута с нама и све су изгубили – истакао је Александар Шапић, цар стрелаца и на турниру у Берлину. – За нас је, то сам рекао саиграчима у Мелбурну, можда и добро што нисмо тамо освајањем медаље обезбедили и одлазак на Олимпијске игре. Пропало би нам ово предолимпијско лето, јер бисмо уљуљкани медаљом пропустили прилику да се на време прилагодимо на нове услове настале одвајањем Црне Горе. Слабости настале због тога би бронзом из Мелбурна биле гурнуте под тепих и цех бисмо, вероватно, платили тамо где бисмо најмање желели – у Пекингу. Посебно сам одушевљен што смо у подмлађеном саставу, без неколико дугогодишњих носилаца игре, положили све тестове и што су неки играчи, пре свих голман Соро и Алексић, премашили очекивања. Из Мелбурна смо се вратили као четврти на свету, а сада смо поново први, јер је неспорно да смо овог лета играли најбољи ватерполо. Било је врло тешко, јер смо из утакмице у утакмицу, од квалификација у Новом Саду и Пескари, па до финалног турнира у Берлину, морали да правимо корак по корак напред и да при том стално имамо у глави да свака грешка може да нас одведе у пропаст. Раније смо били толико јаки да смо и на највећим такмичењима реално имали само две-три јаке утакмице, а сада је таквих 80 одсто на турнирима. Али, то је наша стварност. Више нисмо дупло јачи од малтене сваког противника и морамо да се прилагодимо томе. То морамо да имамо у виду када размишљамо о нашој будућности.

Од када су наше екипе враћене у међународна такмичења ово је, по Шапићевом мишљењу, треће кризно лето. Прво је било 1996, када смо заузели тек осмо место на Олимпијским играма у Атланти, друго је уследило после седмог места на Европском првенству у Фиренци 1999, а треће сада после Мелбурна. По свему судећи, и ова последња криза је прошлост.
То је, трећим местом у Лиги шампиона, пролетос наговестио Партизан, који је хтео-не хтео предодређен да буде кичма српског ватерпола. Ако уз „црно-беле” добијемо у скорије време још два-три солидна европска клуба, онда ћемо и убудуће да се радујемо подвизима наших ватерполиста.
И. Ц.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #10 poslato: 17.08.2007. 15:42:41 »

NOVOSTI


Dočekao 5 minuta

S. KRSTOVIĆ

DUGO je Slobodan Soro čekao svojih pet minuta. Jedinica zlatne juniorske vaterpolo selekcije iz 1996. (u finalu EP u Istanbulu pobedili Mađare sa 15:4) grejao je posle napuštanja Vojvodine klupu u Partizanu i Bečeju, dokazivao se u Rusiji i Jadranu, a tek kada je pristupio španskoj Sabadelji ogrejalo ga je sunce.
Lane je konačno dobio priliku da "čuva leđa Šefiku", a u Svetskoj ligi u Berlinu je dokazao da ravnopravno konkuriše za jedinicu za Olimpijske igre 2008. u Pekingu.
- Ne bih išao toliko daleko - skroman je Soro (29). - Šefik je Šefik, ima svoje mesto u srpskom sportu, naročito u reprezentaciji. Iza njega su trofeji, duže traje...
Ovog, po mnogima, sudbonosnog leta iskusni Novosađanin (ne)očekivano je iskočio u prvi plan. Šefik je zbog povrede morao da otkaže učešće na finalnom turniru u Berlinu, a Soro je pokazao da smo bez razloga strepeli.
- Šansu nisam dobio iznenada. Denisa su leđa mučila tokom cele Svetske lige, tako da sam se pripremao da ga zamenim. Naročito sam psihički bio spreman da odgovorim obavezama i srećan sam što je sve ispalo na najbolji mogući način - ističe Soro.
Sjajni čuvar mreže tvrdi da je i ovog puta sistem, koji neguje naš vaterpolo, odneo prevagu i da se zbog toga nije osetilo odsustvo nekolicine asova.
- Još jednom su se svi uverili u snagu naše vaterpolo škole. Setite se samo odlaska Hrvata 1991. pred EP u Atini ili lane posle raspada SCG. I tada smo, kao i sada, osvojili zlato. Jednostavno, naši igrači su obučeni, u sistemu su od malena, spremni da izvrše sve što se od njih traži. Zato uvek delujemo kompaktno, homogeno, jako - tvrdi Soro.
U Berlinu je bilo "čupavo" sa Nemcima (8:7), a daleko lakše u finalu sa Mađarima - 9:6.
- Sami smo krivi za dramu sa domaćinom. Imali smo 5:1, primili dva gola nesrećno, promašili zicere i odbranili pobedu. Sa komšijama je bila drugčija priča. Kažu i da smo odigrali najbolje u poslednje dve godine. Jednostavno, nisu nam mogli ništa - ističe Soro.
Sada naši asovi na miru mogu da se pripremaju za Olimpijske igre 2008, gde najiskusnije zanima samo zlato.
- Meni je to još daleko. Još sam pod utiskom Svetske lige. Rano je pričati o mogućnostima. Znam samo da će konkurencija biti paklena. Tu su Mađari, Hrvati, Španci, Italijani, Crnogorci. Svi oni mogu da se okite najsjajnijom medaljom. Mnogo će toga morati da se poklopi da bismo osvojili titulu - umereni optimista je Soro.

"PRIJA" I KLUPA
- GREJAO sam klupu u Partizanu i Bečeju kada su osvajali evropske trofeje i mnogo naučio. Kasnije sam krenuo svojim putem, dugo bio blizu reprezentacije, ali sam tek lane dočekao pravu priliku - naglašava Soro.

GLAVA PRESUDNA
- NIJE fraza kada se kaže da su golmani kao vino. To se bezbroj puta dokazalo. Sa godinama dobijate iskustvo, više mislite glavom i na taj način postajete ono što se od vas očekuje. Zato mnogi traju i do četrdesete - ističe Soro.

ŠPANSKA LIGA
- DOBRO mi je u Sabadelju, ove godine društvo će mi praviti Marko Ćuk. Liga za razliku od drugih, kvalitetnijih, ima 10 izjednačenih ekipa, tako da nikad ne znate kako ćete proći. Ta neizvesnost daje draž njihovom prvenstvu - kaže Soro.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #11 poslato: 31.01.2008. 15:01:47 »

B 92


EP: Povoljan žreb za Srbiju

Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće sa selekcijama Rusije, Italije, Nemačke, Rumunije i Makedonije u okviru grupe B Evropskog prvenstva u Španiji, određeno je žrebom u Madridu. U drugoj grupi nalaze se, između ostalih, svetski prvak Hrvatska, evropski i svetski vicešampion i olimpijski šampion Mađarska, domaćin Španija i Crna Gora. Evropski šampionat održaće se u Malagi, od 4. do 13 jula, a Srbija će braniti titulu osvojenu pre dve godine u Beogradu.

Pobednici grupa plasiraće se direktno u polufinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani odigrati još po jedan meč za plasman među četiri najbolje ekipe.

Žreb za Evropsko prvenstvo u Malagi, 4. – 13. jul:

Grupa A: Mađarska, Španija, Grčka, Hrvatska, Slovačka, Crna Gora.
Grupa B: Srbija, Rumunija, Italija, Rusija, Nemačka, Makedonija.

Selektor reprezentacije Srbije Dejan Udovičić slaže se da je žreb bio povoljan.

„Čini se da je naša grupa malo slabija od druge. Ipak, svaka grupa krije određene nepoznanice. Nama je najbitnije da budemo prvi u grupi, kako bi se direktno plasirali u polufinale. Takav stav bih imao bez obzira na sastav grupe. Sa druge strane, mi zbog ovakvog žreba nemamo pravo na kiks, ukoliko želimo u polufinale sa prvog mesta. Ekipama iz druge grupe će biti mnogo lakše u razigravanju, dok bi nas u tom slučaju čekao težak rival“, kaže Udovičić za B92.

“Smatram da je Evropsko prvenstvo najjače takmičenje. Igraćemo 5 utakmica za 5 dana. Ove godine naš glavni cilj su Olimpijske igre, ali definitivno nećemo zanemariti ni kontinentalno prvenstvo, pogotovo što smo aktuelni prvaci Evrope.“

Srpske vaterpoliste očekuje naporan letnji raspored. U junu će nastupiti u Svetskoj ligi, najpre u kvalifikacijama (Srbija domaćin kvalifikacionog turnira u Novom Sadu), a zatim i na završnom turniru u Đenovi, od 16. do 22. juna. Od 4. do 13. jula je šampionat Evrope, a u avgustu vrhunac takmičarskog ciklusa na OI u Pekingu.

„Mislim da smo kadri da se sa svakog takmičenja vratimo sa medaljom, što smo pokazali 2003. godine (EP u Kranju – zlato, SP u Barseloni – bronza). Olimpijske igre su glavni prioritet i za to takmičenje ćemo tempirati formu kroz pripreme, a o Pekingu ćemo više znati posle žreba polovinom marta“, dodaje selektor aktuelnog evropskog prvaka.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #12 poslato: 23.02.2008. 15:07:59 »

B 92


Srbija pobedila SAD u Pireju

Vaterpolisti Srbije uspešno su startovali na vaterpolo turniru u Pireju. Oni su u prvom kolu "Samartidis kupa" pobedili Sjedinjene Američke Države sa 11:6 (4:2, 4:0, 1:2, 2:2).

Najefikasniji pojedinac susreta bio je srpski reprezentativac Aleksandar Šapić koji je postigao šest golova, dok je Vlada Vujasinović bio strelac tri gola.

Srbija je nešto opuštenije ušla u duel, što je omogućilo Amerikancima da povedu sa 2:1. Tada su naši vaterpolisti zaigrali mnogo čvršću odbranu, kojom su sprečili protivnika da postigne gol čitavih 18 minuta. Na poluvremenu je bilo 8:2, pa je već tada bilo rešeno pitanje pobednika.

"Mogu da budem zadovoljan sa prve dve četvrtine, a posle toga smo dosta menjali, što je uslovilo manji pad u igri. Primili smo samo jedan gol sa igračem manje što me raduje, ali i pet golova iz čiste igre i na tome moramo sada da poradimo. Naš igrač više nije bio loš s obzirom da tom segmentu igre uopšte nismo u pripremama posvetili pažnju", rekao je selektor reprezentacije Srbije Dejan Udovičić.

Pored Vujasinovića i Šapića istakao se i Šefik koji je posle dva primljena gola branio odlično. Treba napomenuti i da je Gojko Pjetlović u poslednjoj četvrtini imao nekoliko sigurnih odbrana.

U drugom meču prvog dana Grčka je pobedila Crnu Goru 10:9 (4:1, 3:3, 1:3, 2:2).

Bazen: Pirej. Gledalaca: 300. Sudije: Moiralis (Grčka) i Marjaj (Mađarska). Igrač više: Srbija 6(3), SAD 9(1).

Srbija: Šefik, Avramović, Gocić, Udovičić 1, Savić, Ikodinović, Nikić, Filipović 1, Ćirić, Šapić 6, Vujasinović 3, Peković, G. Pijetlović, Aleksić, D. Pijetlović. Selektor: Udovičić.

SAD: Lapin, Varelas 2, Hadnt, Pauers 1, Hatn, Men, Merlo, Azevedo 2, Bejli, Bobijen, Smit, Beri, Vrajt 1, Mozes, Sadžhorn. Selektor: Šreder.

Naredni protivnik Srbije biće Crna Gora u subotu od 18 časova, dok će u nedelju naša reprezentacija igrati protiv domaćina Grčke.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #13 poslato: 24.02.2008. 15:25:54 »

BLIC



Vaterpolisti Crne Gore preslišali Srbiju


Vaterpolisti Crne Gore ubedljivo su savladali Srbiju u okviru drugog kola Samartidis kupa u Grčkoj 8:4 (3:0, 1:4, 1:0, 3:0).

Srpski vaterpolsiti bili su dominantni jedino u drugoj četvrtini kada su i postigli sve golove na meču. Sa druge strane reprezentacija Crne Gore je odlično funkcionisala i kažnjavala greške protivnika.
Selektor reprezentacije Srbije Dejan Udovičić kritikovao je igru tima sa igračem više, dok je selektor crnogorske reprezentacije Petar Porobić bio je zadovoljan pobedom nad velikim rivalom.
"Uvek je dobro kada se pobedi rival takve snage kakva je Srbija. Igrali smo jako dobro odbranu i to je bio ključ našeg uspeha a siguran sam da veliki mečevi naše dve selekcije tek predstoje".

Bazen Etnikosa. Gledalaca: 200. Sudije: Salino (Italija), Morales (Grčka).
Igrač više: Srbija 9(2), Crna Gora 9(4). Peterci: Srbija 1(0).

Srbija: Šefik, Rađen, Gocić, Udovičić, Savić 1, D. Pijetlović 1, Nikić, Filipović, Ćirić 1, Šapić, Vujasinović 1, Peković, B. Mitrović, Aleksić, S. Mitrović.
Crna Gora: Radić, Brguljan, Vukčević, Danilović, N. Janović 2, Tičić 1, M. Janović, Uskoković, Ivović 3, Zloković, Gojković 1, Jokić 1, Šćepanović, Pasković, Trajković.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #14 poslato: 25.02.2008. 15:09:00 »

B 92



Vaterpolisti izgubili od Grčke


Vaterpolisti Srbije izgubili su u nedelju od selekcije Grčke sa 9:10 (5:2, 1:3, 2:3, 1:2) na Samartidis kupu u Atini, čime je reprezentacija Srbije zauzela treće mesto na tom takmičenju sa jednom pobedom i dva poraza. Najefikasniji u ekipi Srbije bili su Dejan Savić sa tri gola i Vladimir Vujasinović i Duško Pijetlović sa po dva pogotka. Filip Filipović i Aleksandar Ćirić postigli su po jedan gol.

Selekcija Grčka je pobedom nad Srbijom zauzelo prvo mesto na turniru, a druga je Crna Gora, koja je juče pobedila srpske vaterpoliste sa 8:4. Poslednje mesto na turniru pripalo je reprezentaciji SAD bez pobede.

Selekcija Srbije, za koju nisu igrali Danilo Ikodinović i Denis Šefik, dobro je počela meč i posle prve četvrtine imali su prednost od 5:2.

Grci su, ipak, uspeli u nastavku meča da nametnu svoj način igre i reše meč sa Srbijom u svoju korist.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #15 poslato: 21.06.2008. 14:24:14 »

BLIC


Srbija bolja od Australije, u polufinalu protiv Crne Gore


U poslednjem petom kolu B grupe turnira Svetske vaterpolo lige reprezentacija Srbije je danas u Djenovi pobedila selekciju Australije sa 11:5 (3:3, 2:0, 4:0, 2:2) i plasirala se u polufinale osvojivši prvo mesto u grupi.

Srbija će u polufinalu Svetske lige u subotu od 18 časova igrati protiv Crne Gore, drugoplasirane ekipe iz A grupe, koja je danas izgubila od selekcije SAD sa 7:6.

Pobedom protiv Australije srpski vaterpolisti su zasluženo osvojili prvo mesto u grupi i u polufinalu "fajnal-tena" Svetske lige 2008. igraće protiv selekcije Crne Gore.
Početak meča je bio u znaku Australijanaca, koji su brzo poveli sa 3:0, ali je to bilo sve što su uspeli da urade. Srbi su u nastavku zatvorili sve prilaze golu i napravili seriju 10:0, pa su bez većih teškoća stigli do očekivanog uspeha.
Sa izuzetkom uvodnih minuta susreta, kada su primljena tri gola, odbrana je ponovo bila odlična, dok je napad funkcionisao po već ustaljenom planu. Peković je i u ovom meču odradio lavovski deo posla pred protivničkim golom i zaradio mnogo isključenja.
Šapić je imao seriju od tri gola u trećoj četvrtini, dok je Vanja Udovičić bio bolji nego protiv Kanađana.

Ovom pobedom srpski vaterpolisti su izabrali teži put do odbrane trona, jer će sutrašnji duel protiv Crnogoraca svakako predstavljati "finale pre finala".

Srbija - Australija 11:5 (3:3, 2:0, 4:0, 2:2)

Sr­bi­ja: Še­fik, Pr­la­i­no­vić 1, Go­cić, Udo­vi­čić 2, Sa­vić 1, Iko­di­no­vić, Nikić 1, Filipović 1, Pi­je­tlo­vić, Ša­pić 3 (1), Vu­ja­si­no­vić 2, Pe­ko­vić, So­ro.

Austra­li­ja: Sterk, Kem­bel, Fren­klin 1, Fi­đi­o­li 1, Mej­tlend, Mar­tin, Ni­šam 1, Mek Gre­go­ri 1, Va­lan 1, Vuds, Ko­te­ril, Bed­svort, Ha­u­den.
Igrač vi­še: Sr­bi­ja 10 (5), Australija 9 (2).
Pe­ter­ci: Sr­bi­ja 1 (1).
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #16 poslato: 22.06.2008. 15:19:21 »

B 92



Crna Gora potopljena, slede SAD

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetske lige, posle spektakularne pobede nad Crnom Gorom. Srbija je u polufinalu savladala susede rezultatom 13:3 (2:1, 4:1, 3:0, 4:1), u jednočasovnoj demonstraciji sile nad rivalom, koji spada u sâm svetski vrh. Srbija će u nedeljnom finalu igrati sa selekcijom SAD, koja je pobedila Australiju posle produžetka. U regularnom toku bilo je 7:7, na kraju 11:10 za Amerikance.

Ekipu Dejana Udovičić predvodio je kapiten Vlada Vujasinović sa 3 gola, a još osam igrača upisalo se u strelce.

Srbija je bila odlična i sa igračem više (5 od 10) i sa igračemmanje (odbranile se u osam od devet situacija).

Pobeda je mogla biti i ubedljivija, da Radić nije odbranio peterac Šapiću u trećoj četvrtini, ali je pitanje pobednika do tada već bilo rešeno.

U istom periodu sa meča je isključen Ivović zbog brutalnog starta.

Srbija: Šefik, Prlainović 2, Rađen, Vanja Udovičić 1, Savić 2 (1 peterac), Ikodinović 1, Nikić 1, Filipović, Pijetlović 1, Šapić 1, Vujasinović 3, Peković 1, Soro.

Crna Gora: Radić, Brguljan 1, Pasković, Vičević, Nikola Janović, Ticić, Mladan Janović 1, Uskoković, Ivović, Trajković, Gojković 1, Jokić, Šćepanović.
Sudije: Galkin (Rusija) i Pateli (Brazil).

Motiv igrača Srbije je bio ogroman, jer pre ovog meča nikad nisu pobedili doskorašnje saigrače.

Crna Gora je povela već u 30. sekundi golom Gojkovića iz daljine, ali je do kraja četvrtine bilo 2:1, a početkom druge četvrtine Prlainović i Nikić doneli su Srbiji plus tri. Janović je smanjio, ali je Srbija postigla sledećih devet golova.

Dva minuta pre kraja treće četvrtine Ivović je pesnicom udario Vanju Udovičića i bio isključen bez prava zamene. Srbija je dobila peterac i četiri minuta igrača više. Bez mnogo napora, postignuta su još dva gola.

U samom finišu bilo je 13:2, ali je Brguljan 62 sekunde pre kraja prekinuo seriju Srbije i smanjio na konačnih 13:3.

„Spremali smo se, imali smo i tradiciju loših rezultata, zbog toga smo od početka zaigrali agresivno, sa odbranom koja je bila veoma dobra i to je bio ključ pobede“, rekao je posle meča Vlada Vujasinović.

Aleksandar Šapić je takođe istakao odličnu igru ispred Šefikovog gola.

„Iz dana u dan igramo sve bolje i kada je odbrana ovakva onda je zaista teško da neko može da nas pobedi. Sve je već bilo rešeno posle druge četvrtine, isključenje Ivovića nije imalo nikakvog uticaja na rezultat. Sada je najvažnije da dobijemo finale i na lep način stavimo tačku na boravak u Đenovi“.

Crnogorski reprezentativci bili su vidno razočarani neuspehom, a Zdravko Radić je kratko rekao:

„Srbija je u ovom trenutku pripremljenija od nas, ali nismo očekivali ovakav poraz. Ipak, za našu reprezentaciju je već sam plasman plasman u polufinale veliki uspeh i jedino se nadam da ćemo dobiti meč za bronzu“, rekao je golman Crne Gore.

U ostalim mečevima postignuti su sledeći rezultati:

Meč za 9. mesto:
Kina - Egipat 23:5

Razigravanje u borbi od 5. do 8. mesta:
Španija - Grčka 11:10
Kanada - Italija 10:8
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #17 poslato: 23.06.2008. 13:53:07 »

B 92



Srbija osvojila Svetsku ligu

Vaterpolisti Srbije odbranili su trofej u Svetskoj ligi pobedom u finalu nad selekcijom SAD 7:3 (1:1, 1:0, 2:2, 3:0). Dvostruki strelci za našu reprezentaciju bili su Vladimir Vujasinović i Vanaj Udovičić, dok su po jedan gol postigli Aleksandar Šapić, Andrija Prlainović i Danilo Ikodinović. U borbi za treće mesto Australijanci su savladali tim Crne Gore.

''Bilo je jako teško, Amerikanci nisu imali šta da izgube, ali je i ovoga puta presudila naša velika želja i nesporni kvalitet'', rekao je reprezentativac Srbije Dejan Savić.

U prvoj četvrtini ekipe Srbije i SAD bile su izjednačene. Naš tim dolazi u vođstvo golom kapitena Vladimira Vujasinovića, a izjednačio je Rajan Bejli. U drugom delu igre postignut je samo jedan pogodak a strelac je ponovo bio Vujasinović.

Vaterpolisti SAD dolaze do novog izjednačenja u trećoj četvrtini golom Tonija Azeveda, ali Srbija je ponovo povela golom Vanje Udovičića. Lopta je ‘’žabicom’’ ispod ruke golmana otišla u mrežu. Do kraja četvrtine obe ekipe postigle su još po jedan pogodak.

U poslednjem delu igre ‘’plavi delfini’’ su u potpunosti slomili otpor protivnika. Golman Denis Šefik je potvrdio sjajnu formu na ovom turniru odbranivši dva peterca Amerikancima.

''Znao sam da neće da bude lako. Imamo još dosta prostora da napredujemo, a ovu pobedu posvećujem mom preminulom prijatelju Nemanji Petroviću'', rekao je Denis Šefik.

Srpski vaterpolisti završili su turnir u Đenovi bez ijednog poraza, a u subotu su u polufinalu deklasirali reprezentaciju Crne Gore.

Svetska liga bila je jedna od poslednjih provera pred početak Evropskog prvenstva u Malagi koje se igra od 4. do 13. jula.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #18 poslato: 03.07.2008. 13:42:16 »

b 92


Vaterpolisti otputovali u Malagu


Vaterpolo reprezentacija Srbije otputovala je u sredu ujutro u Malagu, gde će od 4. do 13. jula učestvovati na Evropskom prvenstvu.

Najbolji vaterpolisti Srbije u Malagi će braniti titulu osvojenu pre dve godine u Beogradu, a u Španiju su otišli, kako kažu, ne samo po medalju, već i sa velikom željom da dobrim rezultatom obraduju saigrača Danila Ikodinovića, koji se oporavlja od povreda pretrpljenih u teškoj saobraćajnoj nesreći.

"Nadam se da ćemo i Dača i mi da budemo uspešni u narednih 10-tak dana. To je potrebno svima, pogotovo njemu. Ovo je trenutak da svi budemo složni kao nikada. Sigurno bi to Danilo voleo, da damo sve od sebe na Evropskom prvenstvu. To ćemo i uraditi", rekao je jedan od najtalentovanijih igrača Evrope Andrija Prlainović pred odlazak u Španiju.

Prlainović je dodao je Ikodinovićeva nesreća potresla celu reprezentaciju, ali da će uprkos tome, Srbija u Malagi pokušati da pruži partije na vrhunskom nivou.

"Malo nas je sve ovo zadesilo u teškom trenutku. Međutim, igrači su spremni da daju maksimum, a to je sam vrh i borba za medalju", rekao je Prlainović.

Srbija je pre dve nedelje osvojila Svetsku ligu u Đenovi, ali Prlainović ističe da je Evropsko prvenstvo mnogo jače takmičenje.

"Evropsko prvenstvo je mnogo ozbiljnije takmičenje. Ekipe će doći bolje pripremljene i pokušaće da ostvare što bolji rezultat iako svi govore da su Olimpijske igre glavni cilj", kazao je Prlainović.

Vaterpolisti Srbije igraće sa selekcijama Rusije, Italije, Nemačke, Rumunije i Makedonije u Grupi B Evropskog prvenstva u Španiji.

"Imali smo sreću u žrebu i realno je da se nađemo u polufinalu, što će nam dati dan više odmora. Ne bismo smeli to da propustimo. Zaista smo koncentrisani na prvog protivnika - Nemačku i rivale u grupi. Ne razmišljamo o tim jačim protivnicima iz druge grupe", naveo je Prlainović.

Vaterpolista Partizana ocenio je da će veliki broj selekcija biti u konkurenciji za osvajanje medalja jer bi osvajanje jednog od prvih triju mesta svakom timu ulilo dodatno samopouzdanje pred Olimpijske igre.

"Nijedna ekipa neće propustiti priliku da ostvari dobar rezultat u Malagi. Ko se domogne medalje, naročito zlata, imaće dodatnu sigurnost za to najvažnije takmičenje", istakao je Prlainović.

Reprezentacija Srbije u petak u prvom kolu Grupe B igra protiv Nemačke, a meč počinje u 12.30.

U Grupi A igraće reprezentacije Mađarske, Španije, Grčke, Hrvatske, Slovačke i Crne Gore.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #19 poslato: 04.07.2008. 14:41:35 »

blic


Nemci tonu u podne



Nemačka je danas (12.30 časova - TV, RTS2) prvi od osam protivnika koliko bi vaterpolisti Srbije trebalo da preskoče na putu do zlata, na Evropskom prvenstvu u Malagi. Bez obzira na to što naši delfini nisu navikli da igraju u jutarnjim terminima, a tako će biti sve do ponedeljka, titula osvojena u Beogradu pre dve godine obavezuje ih da kao glavni favoriti ponovo napadnu tron.

Svaka pobeda, verujemo na kraju šampionata i medalja, biće posvećena Danilu Ikodinoviću, članu ovog tima, koji se na sreću oporavlja od teške saobraćajne nesreće. Igrači pod posebnim pritiskom dočekuju duele u Španiji, što može da bude opterećenje, ali i da im da volju, inat i motiv da sruše sve prepreke do odbrane šampionske krune.

- Pokušaćemo da četvrti put uzastopno osvojimo zlato, što je nezamisliv uspeh. Suvišno je da se objašnjava koliko nam znači Ikodinović, ali njegov izostanak biće nam dodatni motiv. Igraćemo i za njega. Imamo laku grupu, što je srećna okolnost zbog situacije u kojoj smo. Odigrali smo malo utakmica zajedno, a najozbiljniji protivnik biće nam Italija, koja ima podmlađenu ekipu. Borba za titulu evropskog prvaka, a potom i olimpijskog šampiona, biće interesantnije nego ikad, jer čak pet slekcija konkurišu za zlato. Pored nas to su još Mađari, Crnogorci, Španci i Hrvati. Nastojaćemo da ovo leto završimo sa sva tri zlata - kaže Vanja Udovičić.
Andrija Prlainović kaže da je Ikodinovićeva nesreća potresla reprezentaciju.
- Nadam se da ćemo i Dača i mi da budemo uspešni u narednih desetak dana. To je potrebno svima, pogotovo njemu. Ovo je trenutak da svi budemo složni kao nikada. Spremni smo da damo maksimum, a to je sam vrh i borba za medalju - rekao je Prlainović.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #20 poslato: 05.07.2008. 14:51:51 »

b 92


Srbija ubedljiva na startu EP


Vaterpolisti Srbije pobedili su Nemačku 17:5 (2:1, 5:1, 6:1, 4:2), na startu 28. Evropskog prvenstva u Malagi.

Aleksandar Šapić bio je najefikasniji u srpskom timu sa pet golova, Duško Pjetlović je postigao tri, a Filip Filipović i Vanja Udovičić po dva. Ekipa Dejana Udovičića je tako uspešno počela odbranu titule osvojene pre dve godine na šampionatu u Beogradu. Protivnik našeg tima u drugom kolu biće selekcija Makedonije koja je u petak zabeležila pobedu nad Rumunijom. Taj meč igra se u subotu od 9.30.

Reprezentacija Nemačke pružila je srpskim ’delfinima’ dostojan otpor samo u prvoj četvrtini. Naš tim je poveo 1:0, bivši član Crvene zvezde a sada reprezentativac Nemačke Marko Savić izjednačio je na 1:1, ali je njegov prezimenjak Dejan doneo Srbiji prednost na prvom odmoru.

U drugoj deonici razigrao se Aleksandar Šapić, koji je u tom periodu postigao tri gola za ubedljivih 7:2 na poluvremenu.

Treća četvrtijna pripala je Dušku Pjetloviću i Vanji Udovičiću, koji su postigli pet od šest golova našeg tima za 13:4 pred poslednju deonicu. U nastavku meča naš tim se opustio, pa su Nemci uspeli da postignu dva gola do kraja za konačnih 17:5.

Srbija - Nemačka 17:5

Srbija: Šefik, Prlainović 1, Radjen 1, Udovičić 2, Savić 1, Pijetlovć 3, Nikić 1, Filipović 2, Chirić, Šapić 5, Vujasinović, Peković 1, Soro.
Nemačka: Čigir, Naroska, Real, Savić 1, Dirolf, Police, Nosek 2, Švertvitis, Krojcam, Oler 2, Šloterbek, Mekbin, Celmer.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #21 poslato: 06.07.2008. 14:06:14 »

b 92



EP: Novi ubedljiv trijumf Srbije



Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je selekciju Makedonije, sa 23-6 (7-1, 6-1, 4-2, 6-2) u 2. kolu Evropskog prvenstva u Malagi.

Aktuelne prvake Evrope ponovo je predvodio Aleksandar Šapić, sa 8 pogodaka, Prlainović je postigao 4, Pijetlović, Nikić, Vujasinović i Peković po 2, a Rađen, Savić i Filipović po 1. U selekciji Makedonije, 2 gola postigao je Dušan Krstić. U 3. kolu, u nedelju od 11 časova, rival Srbije biće Rumunija.

Duel sa Makedonijom rešen je već u prvoj četvrtini, koju je tim Dejana Udovičića dobio sa 7-1, dok je na poluvremenu bilo 13-2.

"Teško mi je bilo da procenim pred utakmicu kako ćemo odigrati protiv na prvi pogled slabe ekipe. Ipak, Makedonija je postigla više golova nego što smo očekivali. Mi ostajemo na putu do ostvarenja našeg cilja, a to je polufinale. Stalno nas pitaju o kvalitetu grupa kao da smo ih mi birali. Šta sada treba da tražimo da odemo u drugu grupu. Ovde moraš da pobeđuješ, tamo su dozvoljeni porazi. Znam da je bilo nevreme za utakmicu, ali za moj ukus primili smo nešto više golova. Nismo ih potcenili, mada je jasno da smo bolji", rekao je sleketor Dejan Udovičić.

"Makedonija je slabija od Nemačke. Mi smo uhvatili ritam, ali teško da možeš da ga držiš kada prvu četvrtinu završiš sa 7:1. Međutim bio je to dobar ritam", rekao je Aleksandar Šapić.

"Ovo je za nas bila jedna vrsta treninga, jer Makedonija ne spada među najbolje ekipe. Na kraju sam zadovoljan kako smo odigrali", rekao je golman Denis Šefik.

Selektor Makedonije Ljubiša Mečkić takođe je ovaj duel shvatio kao trening, ali sa drugačijim očekivanjima, pred nedeljni okršaj sa Rusijom.

"Srbija je sigurno daleko iznad našeg nivoa", priznao je Mečkić.

Podsetimo, Srbija je u petak na otvaranju savladala Nemačku, sa 17-5, dok je Makedoniji to prvi poraz posle početne pobede nad Rumunijom, 10-6.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #22 poslato: 07.07.2008. 15:07:44 »

Vaterpolo reprezentacije Srbije i Rumunije odigrale su juče u Malagi nerešeno 6:6 (1:2, 2:1, 2:2, 1:1) u meču trećeg kola Grupe A Evropskog prvenstva.

Po dva pogotka za Srbiju postigli su kapiten Vladimir Vujasinović i Vanja Udovičić, a jedan gol dali su Aleksandar Šapić i Slobodan Nikić. Kozmin Radu postigao je tri gola za rumunski tim, a po jedan pogodak dali su Aleksandru Matei, Kalman Kadar i Aleksandru Giban.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #23 poslato: 08.07.2008. 15:49:10 »

blic



Vaterpolisti Srbije ubedljivi protiv Rusije, Udovičić nezadovoljan




Vaterpolisti Srbije su se brzo vratili u kolosek posle remija sa Rumunima, a žrtve buđenja u 4. kolu grupe B EP su bili Rusi - 11:6 (5:1, 1:2, 2:1, 3:2).

Već posle uvodnih nekoliko minuta rešeno je pitanje pobednika, pa je do kraja utakmice ekipa Dejana Udovičića lagano završila posao. Ekipu je po običaju predvodio Šapić sa četiri gola, Prlainović je postigao tri, a po jedan su dali Duško Pijetlović, Slobodan Nikić, Vanja Udovičić i Vladimir Vujasinović.

Selektor Udovičić posle utakmice nije bio previše raspoložen za priču i videlo se da mu je još jedno bledo izdanje teško palo:
"Igrali smo samo jednu četvrtinu, a sve ostalo smo kao i juče bili u kontraritmu. Napravili smo mnogo grešaka i nikako ne mogu da budem zadovoljan. Treba, ipak, reći da su Olimpijske igre naš osnovni cilj. Naravno, i ovde želimo da trijumfujemo i odbranimo titulu, ali to neće biti lako", rekao je Udovičić.
Ništa boljeg raspoloženja nije bio ni Vanja Udovičić, koji, kao i svi istali igrači, veruje da će kriza proći:
"Odigrali smo pođednako loše kao protiv Rumunije. Odbrana je funkcionisala, ali u napadu smo ponovo pravili neverovatne greške. Sutra će biti teško protiv Italije, Imamo veliku želju, ali smo pod pritiskom koji očigledno teško podnosimo", rekao je Udovičić.
Srbiji je ovo treća pobeda na šampionatu, što je dovoljno za četvrtfinale, a sledeći meč odlučuje o direktnom plasmanu u polufinale. Naša reprezentacija sutra (19:30h) sa Italijanima igra direktan duel za prvo mesto u grupi B i jedan dan više odmora od četvrtfinalista.

Srbija - Rusija 11:6 (5:1, 1:2, 2:1, 3:2)

Malaga. Bazen Akvatik-centra. Gledalaca: 200. Sudije: Remnet (Holandija) i Stavridis (Grčka). Igrač više: Srbija 9 (6), Rusija 6 (2). Peterci: Rusija 1 (1).
Srbija: Šefik, Prlainović 2, Rađen, Udovičić 1, Savić, Pijetlović 1, Nikić 1, Filipović 1, Chirić, Šapić 4, Vujasinović 1, Peković, Soro.
Rusija: Davitašvili, Katkov, Jurčik, Aleničev, Zeltovakij 1, Mokienko, Halturin 1, Fatahudinov, Stepanjuk 2, Višnjakov 1, Ašajev, Agarkov 1, Ivanov.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #24 poslato: 09.07.2008. 15:01:36 »

blic


Vaterpolisti Srbije u polufinalu čekaju Nemce ili Mađare




Posle dva dana odmora, reprezentativci Srbije će u petak u polufinalu Evropskog prvenstva za vaterpoliste, koje se od 4. do 13. jula održava u Malagi, igrati sa pobednikom četvrtfinalnog meča između Nemačke i Mađarske. Drugi direktni polufinalista, Crna Gora, očekuje pobednika duela Hrvatska – Italija.

U poslednjem, petom, kolu prve faze takmičenja na Evropskom prvenstvu za vaterpoliste u Malagi su juče postignuti sledeći rezultati:

"A" grupa:

Slovačka - Crna Gora 4:13 (0:3, 2:1, 2:4, 1:4)
Grčka - Hrvatska 10:10 (1:0, 2:3, 3:3, 4:4)
Mađarska - Španija 8:7 (2:1, 2:3, 2:1, 2:2)

Tabela:

Crna Gora 5 4 0 1 48:37 12
Mađarska 5 4 0 1 54:32 12
Hrvatska 5 3 1 1 52:38 10
Španija 5 2 0 3 42:38 6
Grčka 5 1 1 3 42:41 4
Slovačka 5 0 0 5 19:71 0

"B" grupa:

Nemačka - Makedonija 7:5 (1:1, 2:1, 1:1, 3:2)
Rusija - Rumunija 10:14 (4:3, 4:3, 1:6, 1:2)
Italija - Srbija 11:8 (2:2, 1:3, 5:3, 3:0)

Tabela:

Srbija 5 4 1 0 68:31 13
Italija 5 4 0 1 55:35 12
Nemačka 5 3 0 2 39:42 9
Rumunija 5 1 1 3 37:46 4
Makedonija 5 1 1 3 35:56 4
Rusija 5 0 1 4 35:59 1
Sačuvana
Stranice: [1] 2  Sve
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.137 sekundi sa 35 upita.