Oreska - Užice

OPŠTE TEME => Sport => Temu započeo: Rašo 13.06.2007. 18:43:09



Naslov: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 13.06.2007. 18:43:09

   :)   Nema opuštanja...sledi Vimbldon.

(http://img153.imageshack.us/img153/182/aaq1234px1.jpg)


http://www.wimbledon.org/en_GB/index.html (http://www.wimbledon.org/en_GB/index.html)


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 13.06.2007. 18:49:43


   B L I C (http://www.blic.co.yu/sport.php?id=5764)


Ana Ivanović za „Blic“

Još ne smem da obećam krunu sa Vimbldona

Autor: T. Dragojević | 13.06.2007



Ana Ivanović, šesta teniserka sveta, posle Rolan Garosa neće se zaustaviti na jedinom finalu grend slema, ako je posluže forma i sreća u narednom periodu, gledaćemo je u mnogim završnicama turnira, možda već Vimbldona.
- Posle finala u Parizu, sve igračice više će obraćati pažnju na mene i zato će mi biti teže na Otvorenom prvenstvu Engleske. Nadam se da ću na travi dobro igrati, da će me služiti servis i volej igra, ali ne smem da obećam titulu na Vimbldonu. Igraću najbolje što umem, pa kako bude, najpre korak po korak. Ono što je sigurno jeste da sam sada stekla mnogo samopouzdanja i da imam dovoljno vremena da se pripremim za treći grend slem u sezoni - rekla je 19-godišnja Ana Ivanović za „Blic“.
Ona je juče objavila da će igrati za Srbiju u Fed kupu protiv Slovačke sredinom jula.
- Učešće u Fed kupu je već dugo aktuelna tema i želim da razjasnim dilemu - igraću za reprezentaciju. Proteklih meseci moja profesionalnost se dovodila u pitanje, a ja sam propustila samo meč u aprilu, kada su devojke i bez moje pomoći uspele da obezbede baraž za Svetsku grupu. U prošlosti je bilo nesporazuma sa Teniskim savezom Srbije, dobijala sam netačne informacije, ali sad je sve to iza nas i zato se već okrećemo meču sa Slovačkom kroz mesec dana. Imamo kvalitet i smatram da zaslužujemo visok plasman.
Ivanovićeva je od ponedeljka šesta igračica sveta, a treća u WTA šampionatu, koji se boduje za Masters kup.
- Uspela sam da uđem u društvo 10 najboljih i pre nego što sam očekivala. Ali mislim da ovo nije moj maksimum i da ću još napredovati, ali samo ako nastavim da igram dobro i da uživam u svakom meču kao do sada.
Pored ubedljivog forhenda, Ana je poznata kao igračica sa vrlo jakim servisom, ali koji u finalu Rolan Garosa protiv Žistin Enan uopšte nije funkcionisao.
- To je bilo moje prvo finale, stadion je bio pun i jednostavno sam bila opčinjena atmosferom. A koliko je to bilo izraženo na terenu, govori činjenica da levu ruku uopšte nisam osećala i da sam lopticu prilikom servisa bacala previše udesno. Da sam mogla da sarađujem sa „Adidasovim“ trenerom Svenom Gronefeldom u finalu, meč bi bio drugačiji. Spremili bismo taktiku, razgovarali o meču, ali ipak su igrači oni koji na terenu dobijaju meč. Dobro je što ću ubuduće znati kako da odreagujem u takvim situacijama - poručila je Ana.



Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 13.06.2007. 22:25:31
Prošlogodišnji pobednici.

(http://img153.imageshack.us/img153/6359/b12mauresmo21reutersdstwe9.jpg)  (http://img153.imageshack.us/img153/3499/b13federer123epagpennyiy3.jpg)


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 14.06.2007. 15:58:47
   
    U pripremnim turnirima pred Vimbldon:

       U Londonu u drugom kolu Djoković pobedio Kendrika sa 2:1.
       
       U Birmingemu u drugom kolu Janković pobedila Pironkovu sa 2:0


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 16.06.2007. 00:08:47
   Pripremni turniri na travnatim terenima doneli su sledeće rezultate:

     Djoković se nije plasirao u četvrtfinale jer je izgubio od Klemona sa 2:1.
   
     Janković se plasirala u četvrtfinale pobedom nad Kirilenko sa 2:1.


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 16.06.2007. 15:54:35
  Glas Amerike (http://www.voanews.com/Serbian/archive/2007-02/2007-02-22-voa16.cfm)

Vimbldon izjednačio nagrade za teniserke i tenisere


   

Posle dugogodišnje rasprave i kritika, Ol Ingland klub je saopštio da će teniseri i tensierke na ovogodišnjem Vimbldonu imati podjednake novčane nagrade. Posle ove odluke Rolan Garos ostaje jedini Grand Slem turnir sa različitim nagradnim fondom za takmičare dva pola.

Direktor Ol Ingland teniskog i kriket kluba Tim Filips objavio je odluku na anašnjoj konferenciji za novinare u Londonu. Kako je rekao, bez obzira na činjenicu da je reč o privatnom klubu, koji sam odlučuje kolike nagrade da dodeli, došao je pravi trenutak za promenu.

"Očigledno radi se o dobroj vesti za teniserke, a mi verujemo da će to biti i pozitivan primer za ženski sport uopšte".

Sve do sada, Ol Ingland klub je tvrdio da teniseri treba da imaju veće novčane nagrade jer njihovi mečevi traju duže. Teniserke takođe imaju više prilika da zarade novac, pošto često igraju dubl, dok tensieri uglavnom nastupaju samo u singlu.

Bilo kako bilo, Filips kaže da se razlika u zaradama toliko smanjila da je izjednačavanje nagrada bio logičan potez. Prošlogodišnji šampion Švajcarac Rože Federer zaradio je blizu 1.200.000 dolara, a šampionka Ameli Morezmo iz Francuske nešto više od 1.100.000 dolara.

U Dubaiju, gde je u toku veliki WTA turnir, na kome se u polufinalu sutra sastaje sa Jelenom Janković, Morezmo je izjavila da je potez Vimbldona bio neizbežan i da se nada da će i organizatori Grand Slema u Parizu slediti taj primer.

"Doneli su pravu odluku, a nisu ni imali izbora zbog jednakosti žena i muškaraca u svetu. Sjajno je da su to uradili, mislim da će sada će Rolan Garos morati da načini korak napred".

Direktor Ol Ingland kluba Tim Filips rekao je da je pritisak društva igrao određenu ulogu u odluci, ali da ona nije doneta isključivo na osnovu spoljašnjih uticaja. Vimbldon se tako pridružio Austrelijen Openu i Ju Es Openu, koji odavno imaju identičan nagradni fond za tenisere i tensierke. Rolan Garos trenutno ima jednake nagrade za šampione u obe konkurencije, ali je fond nagrada za mušlkarce i dalje veći od onog za žene.

 



Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 17.06.2007. 16:55:09
    Jelena Janković izborila ulazak u polufinale turnira u Birmingemu pobedom nad Bondarenko sa 2:0. U polufinalu igraće sa Santadjelo.

    Zimonjić u dublu sa Santorom izborio ulazak u finale turnira u Haleu.


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 17.06.2007. 22:48:54


Jelena Janković se plasirala u finale WTA turnira u Birmingemu, pošto je savladala Italijanku Maru Santanđelo sa 2:0, po setovima 6:1, 7:5. Naša najbolje plasirana teniserka za titulu će igrati protiv pobednice duela između prve nositeljke, Ruskinje Marije Šarapove i pete nositeljke, Francuskinje Marion Bartoli.

Meč Jankovićeve i osme nositeljke iz Italije trajao je 68 minuta.

Jankovićevoj će to biti peto finale ove sezone.

Turnir u Birmingemu igra se za nagradni fond od 200.000 dolara.


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Pedja 18.06.2007. 05:56:27
A u toku dana je i pobedila i osvojila taj turnir :)


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 18.06.2007. 16:06:55
   

    P R E S S (http://www.pressonline.co.yu/vest.jsp?id=13654§ionId=44)


TOOO, JELENA!

Jankovićeva pobedila Mariju Šarapovu sa 2:1 u finalu turnira u Birmingemu i osvojila svoj četvrti trofej ove godine, peti u karijeri.


Najbolja srpska teniserka Jelena Janković osvojila je turnir u Birmingemu (200.000 dolara) i tako "pokupila" svoj četvrti trofej ove godine, a peti u karijeri!

Jankovićeva je u finalu pobedila prvog nosioca, Ruskinju Mariju Šarapovu, sa 2:1 (4:6, 6:3, 7:5) u setovima, i tako pokazala da na travi može da igra podjednako uspešno, možda čak i bolje nego na šljaci. Ovim trijumfom treća teniserka sveta na svoj račun stavila je još 28.650 dolara, što joj je svakako manje važno od činjenice da je pred Vimbldon ušla u sjajnu formu.

Jankovićeva se bolje snašla u igri prepunoj brejkova, iako je Šarapova bolje počela meč. Dva brejka Ruskinje u prvom setu bila su dovoljna za 6:4 i 1:0 u setovima. Ipak, Srpkinja se nije dala, pa je u sledećem delu igre uzvratila udarac. Neizvesnost je trajala do osmog gema, kada je Jelena preotela servis Šarapovoj i lagano privela set kraju. Jelena i Marija igrale su u odlučujućem setu izjednačeno do 11. gema, kada je naša teniserka napravila brejk (pri rezultatu 5:5) i ostvarila veliki trijumf.

Jelena za Press: Mogu da osvojim Vimbldon!

Jelena Janković, po svom običaju, odmah posle pobede nad Šarapovom javila se Pressu i obećala nam da će učiniti sve da osvoji predstojeći Vimbldon.

- Uspela sam da osvojim Birmingem iako su me sudije krale, a ja sam imala i problema sa povredom. Drago mi je da sam savladala baš Šarapovu, jer ovo je ipak njena podloga, a i nalazi se u usponu forme.

Ne nameravam da forsiram previše do Vimbldona, hoću opušteno da odigram turnir u Hertogenbošu, kako bih bila što spremnija za najveći turnir sezone. U dobroj sam formi, mislim da ovog puta mogu da uradim ono što toliko želim - da osvojim Vimbldon!
 

Jankovićevoj je ovo prva pobeda nad Šarapovom u karijeri, posle tri poraza, od kojih je poslednji bio baš na ovom turniru prošle godine. Jeleni je trijumf nad Ruskinjom 49. u 2007. godini, po čemu je trenutno apsolutno neprikosnovena teniserka.

Inače, finalni meč odigran je u nedelju u "poslednji čas", pošto je dosadna engleska kiša potpuno poremetila raspored igara u Birmingemu. Obe teniserke su svoje polufinalne mečeve završile juče oko podneva, pa su finalni meč odigrale samo nekoliko časova kasnije.

Ispostavilo se da je taj cajtnot daleko više prijao Jeleni, koja je pokazala da posle polufinala u Rolan Garosu ima snage da napravi korak više u Vimbldonu i dođe bar u finale. Ili možda napravi i oba koraka, jer Jankovićeva ovakvom igrom možda i dođe do najprestižnijeg trofeja u svetu tenisa!
I. ĐURĐEVIĆ



Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 21.06.2007. 16:00:58
 

  B 92 (http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2007&mm=06&dd=20&nav_id=252117)


Određeni nosioci za Vimbldon

Jelena Janković postavljena je za trećeg nosioca na Otvorenom prvenstvu Engleske u Vimbldonu, Novak Đoković je četvrti, a Ana Ivanović šesti nosilac, saopštili su organizatori trećeg godišnjeg gren slem turnira u Vimbldonu. Prvi nosioci u obe konkurencije su najbolji teniser i teniserka sveta, Švajcarac Rodžer Federer i Belgijanka Žistin Enan. U konkurenciji tenisera drugi nosilac je Španac Rafel Nadal, a treći Amerikanac Endi Rodik.

U konkurenciji teniserki drugi favorit je druga tenisrka sa WTA liste Riskinja Marija Šarapova, četvrti nosilac je Francuskinja Amerli Morezmo, a peti Ruskinja Svetlana Kuznjecova.

Žreb za Vimbldon biće održan u petak.

Turnir u Vimbldonu jedino je gren slem takmičenje na kojem se organizatori prilikom određivanja nosilaca ne pridržavaju isključivo rang liste, već u obzir uzimaju rezultate koje su igrači prethodno ostvarivali na travi. Upravo zahvaljujući tome, Đoković je kao peti teniser sa ATP liste postavljen za četvrtog nosioca.

Čeh Tomas Berdih, koji je trenutno 11. na ATP listi, postavljen je za sedmog nosioca, Kipranin Markos Bagdatis je kao 16. igrač sveta deseti nosilac, dok je Australijanac Lejton Hjuit, 19. na ATP listi, 16. nosilac.



Lista nosilaca:

Muškarci:

1. Rodžer Federer (1)
2. Rafael Nadal (2)
3. Endi Rodik (3)
4. Novak Đoković (5)
5. Fernando Gonzales (6)
6. Nikolaj Davidenko (4)
7. Tomas Berdih (11)
8. Andi Murej (8)
9. Džejsm Blejk (9)
10. Markos Bagdatis (16)
11. Tomi Robredo (7)
12. Rišar Gaske (12)
13. Tomi Has (10)
14. Mihail Južni (14)
15. Ivan Ljubičić (13)
16. Lejton Hjuit (19)
17. David Ferer (15)
18. Mario Ančić (23)
19. Jarko Nieminen (21)
20. Jonas Bjorkman (31)
21. Huan Karlos Ferero (18)
22. Dmitrij Tursunov (24)
23. Giljermo Kanjas (17)
24. David Nalbandijan (26)
25. Huan Ignasio Čela (20)
26. Karlos Moja (22)
27. Marat Safin (25)
28. Filip Kolšrajber (28)
29. Robin Soderling (29)
30. Agustin Kaljeri (30)
31. Filipo Volandri (27)
32. Huan Monako (33)

Žene:

1. Žistin Enan (1)
2. Marija Šarapova (2)
3. Jelena Janković (3)
4. Ameli Morezmo (4)
5. Svetlana Kuznjecova (5)
6. Ana Ivanović  (6)
7. Serena Vilijams (7)
8. Ana Čakvetadze (8)
9. Martina Hingis (9)
10. Danijela Hantuhova (10)
11. Nađa Petrova (11)
12. Jelena Dementijeva (12)
13. Dinara Safina (13)
14. Nikol Vajdišova (14)
15. Pati Šnider (15)
16. Šahar Per (16)
17. Tatjana Golovin (17)
18. Li Na (18)
19. Marion Bartoli (20)
20. Katarina Srebotnik (21)
21. Sibil Bamer (22)
22. Tatjana Garbin (23)
23. Anabel Medina Garigues (24)
24. Venus Vilijams (31)
25. Alona Bondarenko (25)
26. Lucija Safarova (26)
27. Ai Sugijama (27)
28. Samanta Stosur (28)
29. Mara Santanđelo (29)
30. Francesca Sćiavone, Italy (30)
31. Olga Pučkova (32)
32. Mihaela Krajiček (33)


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 23.06.2007. 05:41:36


     B 92 (http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2007&mm=06&dd=22&nav_id=252463)

Jankovićeva u finalu Hertogenboša

Reuters

Naša najbolje plasirana teniserka Jelena Janković plasirala se u finale turnira u Hertogenbošu koji se igra za nagradni fond od 175.000 dolara. Jankovićeva je posle dva i po sata igre bila bolja od Ruskinje Dinare Safine sa 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 7:6 (8:6). Jelena Janković će u finalu igrati sa pobednicom meča Danijela Hantuhova - Ana Čakvetadze.

Treća teniserka sveta odigrala je prvi set u svom stilu, sa puno dobrih bekend paralela, pa Safina nije mogla da joj se suprotstavi. Ipak, Ruskinja je u drugom setu podigla svoju igru, i uzvratila našoj teniserki na isti način napravivši jedan brejk.

Na pauzi između drugog i trećeg seta našoj teniserki je ukazana medicinska pomoć zbog povrede zadnje lože leve noge. Jelena je i pored povrede odlično otvorila odlučujući set napravivši brejk već u trećem gemu. Safina je ipak uzvratila nešto kasnije, pa se ušlo u taj-brejk.

Ruskinja je odlično počela "dodatni gem" i povela je sa 2:0, uz jedan mini brejk. Jelena tada fantastično uzvraća, dobija narednih 6 poena, i dolazi do 4 meč lopte. Safina je, uz nekoliko grešaka naše teniserke, uspela da spase sve četiri, ali je Jankovićeva petu iskoristila i plasirala se u finale.


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 23.06.2007. 05:42:59

    B 92 (http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2007&mm=06&dd=22&nav_id=252391)


Dobar žreb u Vimbldonu za naše

Najbolje rangirana srpska teniserka, Jelena Janković, u prvom kolu Vimbldona, na kome je postavljena za trećeg nosioca, igraće protiv Britanke En Keotavong, odlučeno je žrebom.

Jankovićeva se nikada pre nije sastala sa britanskom teniserkom, trenutno 179. na svetu, koja je do glavnog žreba turnira došla zahvaljujući specijalnom pozivu organizatora.

Ana Ivanović, šesti nosilac na trećem gren slemu sezone, u prvom kolu igraće protiv 137. teniserke sveta Melinde Cink iz Mađarske, sa kojom je do sada odigrala dva meča, oba 2005. godine na turniru u Kanberi, koji je kasnije i osvojila.

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, četvrti nosilac na Vimbldonu, igraće sa 46. igračom sveta Potitom Staraceom iz Italije, sa kojim se do sada nije sastajao.

Janko Tipsarević, koji je trenutno na 62. mestu ATP rang liste, igraće sa 105. igračem sveta Aleksanderom Pejom iz Austrije, što će, takođe, biti njihov prvi međusobni duel.

Nenad Zimonjić će sa Francusom Fabrisom Santorom, sa kojim je postavljen za četvrtog nosioca u konkurenciji muških dublova, igrati protiv Lija Čajldsa i Džejmija Delgada iz Velike Britanije.


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 24.06.2007. 02:37:49
   U poslednjoj proveri pred Vimblodon, na turniru u Hertogenbošu, Jelena Janković izgubila je u finalu turnira od Ane Čakvetadze sa 2:1.


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 25.06.2007. 04:23:28

B L I C (http://www.blic.co.yu/sport.php?id=6732)

počinje vimbldon nezvanično prvenstvo sveta u tenisu

Tajfun iz Srbije stiže na Vimbldon


Autor: Z. Kecman


Za Borisa Bekera bio je mesto rođenja, za Ivana Lendla noćna mora, a Martina Navratilova je sa svojih devet „tanjira“ mogla da postavi šampionsku večeru za prijatelje. Reč je o njegovom veličanstvu Vimbldonu, engleskoj travi, servisu i voleju, vojvodama i vojvotkinjama, o večitoj slavi u belom sportu. Ko ga osvoji, pamti se večno, a ko ne, kao Ivan Lendl, uvek će imati izgovor da je trava za krave, a ne za tenis. Nova, 121. trka na nezvaničnom prvenstvu sveta u tenisu počinje danas.

Teniska globalizacija, kako Ostrvljani nazivaju sadašnji fenomen u belom sportu, u prvi plan je izbacila fenomenalan srpski talas. Ove sezone Jelena Janković, Ana Ivanović i Novak Đoković predstavljaju tenisku silu sa Balkana, koja drma temelje Vimbldona. Nikada u istoriji srpski tenis nije imao toliko potencijalnih favorita za krunu na velikom turniru, kao ove godine.
Kao potvrda, evo i brojki - poznata kladinica „Vilijam hil“, koja tradicionalno objavljuje liste favorita pre svakog turnira, svrstala je Đokovića i Jankovićevu kao četvrte favorite da osvoje turnir. Možda su, neopravdano, izostavili Anu Ivanović, juniorsku finalistkinju pre nekoliko sezona, ali ipak britanski mediji konstatuju da se „srpska groznica iz Pariza, može preseliti i u jugozapadni deo Londona“. Kod tenisera, kvota na Federera je 1,44, na Đokovića 17. Razlika je velika, ali zato Švajcarac ima četiri titule u Londonu. Kod dama, Jelena Janković i Marija Šarapova, pobednica ovde 2004. godine, imaju jednake šanse, a prva je Enan.

Jeleni prija trava Vimbldona

Upravo je Jelena Janković, nedavno u Birmingemu, raspirila novu nadu da Beograd ima šanse u Londonu. U pravom trileru je pobedila Ruskinju Šarapovu, koja zna da igra na travi i poslala poruku da na Vimbldonu ima šta da traži.
- Volim da igram na travi. Cele godine beležim odlične rezultate, idem meč po meč, opuštena sam. Mislim da imam dobre izglede i na Vimbldonu - izjavila je Jelena.
U prvi plan ističe se Jelenina besprekorna kondicija, nervi za važne mečeve, sjajna serija pobeda u 2007. Možda „džepna raketa“ u vidu Žistin Enan slovi za prvog favorita, ali londonska trava joj je prethodnih godina, bila prilično kliska i redovno je ostajala bez pobedničkog pehara.
Kada je reč o Ani Ivanović, ona ima igru kao stvorenu za ovu podlogu. Topovski servisi, sve brojniji asovi i ubitačni forhendi, guraju je u prvi plan. Ako ponovi igru kao u Parizu, ima velike šanse da dogura do završnice. To misli i Anin trener Sven Grenefeld.
- Fizički je mnogo napredovala. Ono što ja pokušavam je da njena igra ima plan A i plan B i da nađem odgovore za sve. To je lako, na primer, Rože Federer to radi sjajno. Momak pogleda igrača i kaže: „Ovaj igrač radi ovo dobro, a ovo ne i možda to treba da provociram.“ Mislim da i Ana to sjajno uočava - kaže Grenefeld.



Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 25.06.2007. 14:46:28

   K U R I R (http://www.kurir-info.co.yu/arhiva/2007/jun/25/SP-06-25062007.shtml)


25. jun 2007.

POTERA ZA SALATAROM!


Srpski teniseri Jelena Janković, Ana Ivanović, Novak Đoković i Nenad Zimonjić u krugu favorita za osvajanje Vimbldona, koji počinje danas na terenima u Londonu

Treći grend slem teniski turnir sezone Vimbldon (nagradni fond 11.282. 710 funti, trava) počinje danas, a Srbija ima čak četiri kandidata za osvajanje trofeja! Jelena Janković je treći, Ana Ivanović šesti, a Novak Đoković četvrti nosilac. Od ostalih srpskih tenisera među nosiocima je i Nenad Zimonjić, koji je sa Francuzom Fabrisom Santoroom postavljen za trećeg nosioca u dublu.
      
Jelena Janković, Ana Ivanović i Novak Đoković

U glavnom žrebu u singl konkurenciji učestvuje i Janko Tipsarević, koji se u prvom kolu sastaje sa Austrijancem Aleksandrom Pejom. Jelena Janković je prošle godine igrala u šesnaestini finala, na svoj četvrti Vimbldon dolazi posle poraza u finalu Hertogenboša od Ane Čakvatadze, ali zabrinjava činjenica da ima problem sa butnim mišićem leve noge.

Iz Den Boša Jelena, njena majka Snežana i sparing partner Rikard Bruks helikopterom su otputovali do Roterdama, gde ih je čekao privatni avion kojim su dalje nastavili do Londona, a zatim specijalnom limuzinom do kuće koju su iznajmili u blizini Vimbldona.

- Povređena sam i telo mi nije u najboljem stanju. Nadam se da ću uspeti koliko-toliko da se odmorim i oporavim. Ostaje mi još ovaj turnir na travi, posle sledi Fed kup i onda idem na zasluženi odmor - kaže J. J, kojoj je protivnica u prvom kolu Britanka En Keotavong.

Finalistkinja Rolan Garosa Ana Ivanović se u prvom kolu sastaje sa Mađaricom Melindom Zink. Ivanovićeva je prošle godine stigla do četvrtog kola, gde je poražena od Ameli Morezmo, kasnije osvajačice ovog turnira. Sa Jankovićevom može da se sastane tek u finalu. Ukoliko Ana pobedi u Londonu mogla bi da se "popne" najviše na treću poziciju WTA liste, ali sve zavisi od toga kako će igrati ostale teniserke iz vrha.

Trenutno peti igrač sveta Novak Đoković u prvom kolu će odmeriti snage sa 46. teniserom Potitom Staračeom iz Italije. Ako Đoković stigne do polufinala, u borbi za finale mogao bi da se sastane sa drugim teniserom planeta Rafaelom Nadalom, ali Španac na travi nije toliko opasan.

Četvorostruki uzastopni šampion i branilac titule Rože Federer je u drugom delu kostura, na sreću. Ovo će biti Noletovo treće učešće na Otvorenom prvenstvu Engleske. Prošle sezone on je poražen u 4. kolu od Marija Ančića, što znači da sada brani 150 bodova.
      

Prvi na teren Jelena i Janko

Najbolje rangirana teniserka iz Srbije Jelena Janković igraće meč 1. kola na WTA turniru Vimbldonu protiv En Keotavong danas na Centralnom terenu i to treći susret. Od tenisera iz Srbije danas će meč 1. kola ATP turnira igrati Janko Tipsarević. Sa Aleksandrom Pejom iz Austrije igraće prvi meč na terenu 17, koji je planiran za 13 časova. Ana Ivanović i Novak Đoković svoje mečeve igraju sutra.
      
   
   



Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 26.06.2007. 00:01:23
Kiša odložila početak Vimbldona



Loše vremenske prilike odložile su početak turnira u Vimbldonu. Očekuje se da pljuskovi poremete raspored tokom prve nedelje "travnatog" gren slem turnira. Bivši šampion u ženskoj konkurenciji, Martina Hingis, nalazi se među igračima čiji su mečevi odloženi zbog kiše koja ne prestaje da pada iznad jugozapadnog Londona.

Prognoze kažu da će pljuskova biti tokom većeg dela popodneva i očekuje se da će mečevi moći da se igraju tek posle 16 časova.

Od srpskih tenisera, u ponedeljak bi trebalo da nastupe Janko Tipsarević i Jelena Janković.

 


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 26.06.2007. 15:25:05

B L I C (http://www.blic.co.yu/sport.php?id=6827)


Veliki preokret Tipsarevića, Jelenin meč odložen
Autor: Beta


Srpski teniser Janko Tipsarević trijumfom je počeo takmičenje na teniskom turniru u Vimbldonu iako je gubio sa 0:2 od Aleksandra Peje. Tipsarević je u prvom meču savladao Austrijanca sa 3:2, po setovima 4:6, 3:6, 6:3, 6:4, 6:3. Meč je bio prekinut zbog kiše pri rezultatu 2:2 u setovima.
Treći nosilac turnira u ženskoj konkurenciji Jelena Janković trebalo je da u 19 sati počne meč protiv Britanke En Kiotavong, ali su zbog kiše mečevi odloženi.


  http://www.wimbledon.org/en_GB/index.html (http://www.wimbledon.org/en_GB/index.html)


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 27.06.2007. 04:26:43
 :claps:


     Lepo je počelo. Lake pobede Jelene i Novaka u prvom kolu. Anin meč odložen je za sutra.


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 27.06.2007. 14:35:46

   K U R I R (http://www.kurir-info.co.yu/arhiva/2007/jun/27/SP-04-27062007.shtml)

27. jun 2007.

KAD BISMO BILI KO SRBI


Britanski list Gardijan očajava nad tamošnjim tenisom upoređujući ga sa našim

Jedan od najcenjenijih listova u Velikoj Britaniji Gardijan napravio je analizu "srpskog teniskog čuda" i uporedio uslove za rad u Engleskoj i kod nas, kao i rezultate koje ostvaruju teniseri iz ove dve države. Englezi komparaciju počinju dirljivom pričom Jelene Janković i njenim objašnjenjem uspeha.

          SRBIJA

Teniski klubovi: 94
Igrači mlađi od 30 godina: 1.600
Godišnji budžet: 500.000 evra
Najbolje igračice: Jelena Janković 3, Ana Ivanović 6.
Najbolji igrači: Novak Đoković 5, Janko Tipsarević 64.


   VELIKA BRITANIJA

Teniski klubovi: 2.600
Igrači mlađi od 30 godina: 10.337
Godišnji budžet: oko 71 milion evra
Najbolje igračice: Keti O'Brajen 154, Melani Saut 169.
Najbolji igrači: Endi Marej 8, Tim Henman 74.


- Mislim da, kada od malih nogu naučite da se borite za svoje mesto i kad vam niko ništa ne pruži, morate da postanete jaki. Odrastate mnogo brže nego što je prirodno, a kada dođete na mesto gde imate dobre terene za trening, umesto već pominjanih bazena u kojima smo mi trenirali, i kada su vam omogućeni svi uslovi za rad, to jednostavno morate da cenite - objasnila je JJ razloge vrtoglavog uspona srpskih tenisera.

U žestokoj kritici novinari uglednog lista ističu sveprisutni podsmeh koji se u Engleskoj rađa na sam pomen Srbije i konstatuju da "možemo da im se smejemo koliko hoćemo, ali Srbi već razmišljaju o tome kako da zauzmu svih deset pozicija u Top 10 svetskog tenisa". Kao jednog od glavnih "krivaca" za dostignuća srpskih tenisera ističu Slobodana Živojinovića, bivšeg polufinalistu Vimbldona, sada predsednika Teniskog saveza Srbije.

- Svakoga dana, svakog meseca, svake godine imamo sve veću podršku države. Imamo tri igrača u prvih deset na svetu, a sada želimo da ih bude i desetoro. Znam da je teško, ali postoji velika šansa za to - navodi Gardijan reči Bobe Živojinovića.

Sigurno je da je Srbija zakasnila kada su u pitanju sada aktuelni teniseri jer oni odavno treniraju po drugim državama, gde su pronašli bolje uslove, ali je probuđena nada da će deca koja sada počinju da se bave tenisom imati uslove za rad dostojne sportista, zaključili su Britanci.

(G. F.)
   
         

         
       :cheerleader:   Obratite pažnju na uporednu statistiku !!!


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 27.06.2007. 20:55:10


      U Vimbldonu sve po starom...KIŠA !    Anin meč je prekinut. Vodi sa 1:0. Jelena igra kasnije.


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 28.06.2007. 02:10:19
(http://www.dropshots.com/photos/262829/20070627/190150.jpg)

 Dobri rezultati na turniru. Idu dalje Ivanović, Janković i Tipsarević. Meč Zimonjića i Santoroa prekinut zbog kiše.    :happy15:      


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 28.06.2007. 16:10:00

K U R I R (http://www.kurir-info.co.yu/arhiva/2007/jun/28/SP-02-28062007.shtml)

28. jun 2007

OPASAN PO SRCE


Janko Tipsarević pobedio Florana Seru u triler meču i plasirao se u 3. kolo Vimbldona. U narednoj rundi i Jankovićeva i Ivanovićeva

Sve troje srpskih tenisera koji su juče igrali svoje mečeve u pojedinačnoj konkurenciji na Vimbldonu zabeležili su pobede. Najvažniji trijumf i plasman u treće kolo ostvario je Janko Tipsarević, Jelena Janković je takođe prošla u treću rundu, a Ana Ivanović je pobedila u prvom nastupu na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Engleske (nagradni fond 11.282.710 funti).

Tipsarević je, kao i prvom kolu, odigrao još jedan triler meč, ovog puta protiv Francuza Florana Sere. Za razliku od prvog kola, kada je preokrenuo vođstvo protivnika od 2:0, Janko je juče poveo istim rezultatom, da bi tek u odlučujućem, petom setu izborio plasman u treću rundu rezultatom 6:3, 6:2, 6:7, 3:6, 6:2. Njegov sledeći protivnik biće peti nosilac, Čileanac Fernando Gonsales.

Srpski teniser je odlično počeo duel sa 90. igračem na ATP listi, lako osvojio prvi, a još lakše drugi set. I u trećem je Tipsarević prvi napravio brejk i očekivalo se da će rutinski eliminisati Francuza.
      

Ana: Lepota ne pomaže na terenu

Na konferenciji za novinare posle meča sa Mađaricom Melindom Cink Ana Ivanović je izjavila da joj laska to što je mnogi proglašavaju lepoticom, ali je dodala da joj to ipak ne pomaže u igri.
- Kada izađete na teren, postaje nebitno kako izgledate. Ne pomaže da osvajate poene. Što se mene tiče, važno mi je da budem dobra u onome što radim i da ispunim ciljeve koje sam sebi zadala, a oni su vezani za tenis - rekla je srpska teniserka engleskim novinarima.
         

Međutim, Sera je uzvratio, a ovaj deo meča odlučen je u taj brejku, u kojem je kod rezultata 3:3 Sera vezao naredna četiri poena i izborio ostanak u meču. U četvrtom setu Tipsarević je potpuno pao u igri, Francuz je to iskoristio i bez većih problema izjednačio.

U tom trenutku izgledalo je da je Tipsarević izgubio koncentraciju i igru i da nema snage za pobedu. Ipak, Janko je u drugom gemu napravio brejk. Do kraja meča bilo je očigledno da srpski teniser izvlači poslednje rezerve snage, ali je zahvaljujući tome došao do važne pobede.

Jelena Janković plasirala se u treće kolo Vimbldona nakon što je juče počistila sa terena Slovakinju Jarmilu Gajdosovu sa 6:1, 6:1 za samo 48 minuta igre. Srpkinja, koja je treći nosilac, u narednoj rundi igra protiv bolje iz duela u kojem se sastaju Danilidu iz Grčke i Čehinja Safarova.

Ana Ivanović se plasirala u drugo kolo pobedom nad Mađaricom Melindom Cink sa 6:0, 7:6, a njena sledeća protivnica biće bolja iz duela između Rumunke Edine Galovic i Amerikanke Mejlen Tu. Ana je do pobede je nad Mađaricom (133. na WTA listi) došla zahvaljujući odličnom servisu i sjajnoj igri na mreži. Danas na Vimbldonu svoj meč 2. kola igra Novak Đoković, koji se sastaje sa Amerikancem Amerom Delićem

(V. N.)
   
         
          Wimbledon (http://www.wimbledon.org/en_GB/index.html)


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: fon Manštajn 28.06.2007. 18:23:45
 

(http://www.mtsmondo.com/slike/vesti/000/618/v61841p0.jpg)

Jelena Janković počistila i Gajdošovu
Sreda, 27. jun 2007. 18:07

Posle Britanke En Kjotavong, pod točkovima "Džej Džej Ekspresa" u sredu je završila i mlada Slovakinja Jarmila Gajdošova. Jelena Janković plasirala se u treće kolo Vimbldona na impresivan način, savladavši Gajdošovu rezultatom 6:1, 6:1, za svega 48 minuta.

Najbolje rangirana srpska teniserka u narednoj rundi će se sastati sa pobednicom meča Lusi Šafarova (Češka) - Eleni Danilidu (Grčka). Taj susret prekinut je zbog kiše pri vodjstvu Čehinje 4:2 u odlučujućem setu.

Teniserka koja zauzima 105. mesto na WTA listi nije se dobro provela uoči mogućeg ponovnog susreta sa Jankovićevom, u okviru meča za popunu Svetske grupe Fed kupa Slovačka - Srbija, 14. i 15. jula.

Srpkinja je od brejka napravljenog u prvom gemu diktirala tempo i pokazala zašto se nalazi u samom vrhu ženskog tenisa, više od 100 pozicija iznad Gajdošove.

Jankovićeva je bila neumoljiva na mreži - od 15 izlazaka napred, 14 je završila poenima. U polje je ubacila 64 odsto prvih servisa na meču i osvojila poen u čak 87 odsto takvih slučajeva. Kada se na to dodaju svega četiri neiznudjene greške "Džej Džej", onda je jasno zbog čega je konačan rezultat gotovo najubedljiviji mogući.

(MONDO)
 


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: fon Manštajn 28.06.2007. 18:40:28
ako vas interesuje raspored za danas djokovic igra za ulazak u trece kolo protiv amrerikanac amera delica na terenu broj dva gde mecevi pocinju u 11:00 ali zbog kise sve je to odlozeno, pre djokovica imaju dva meca na terenu broj 2 pa sve zavisi od kise i od duzine ta dva meca...

ana ivanovic igra na ternu broj 13 prvi mec koji je trebao da pocen u 11:00 protiv amerikanke meijlejn tu,  :)  recimo da se tako cita... naravno kisa zeza stvar ali barem prva  na teren izalazi ana

inace da dopun rasov prilog sajta ova vas vodi odmah na stranu sa rasporedom odigravnja svih meceva

http://www.wimbledon.org/en_GB/scores/schedule/index.html

evo i vremnsek prognoze za naredne dane

Today 13 / 18 Sunny intervals
Friday 12 / 18 Light rain shower (Day)
Saturday 13 / 16 Heavy Rain
Tuesday 14 / 20 Heavy rain shower (Day)
Wednesday 13 / 20 Sunny intervals

ovo 13/18 je min i max temperatura tokom dana, neverovatno zar ne?


a evo slicice i djokovica da budu svi na oku :)

(http://www.mtsmondo.com/slike/vesti/000/617/v61749p0.jpg)


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 29.06.2007. 14:02:53
P R E S S (http://www.pressonline.co.yu/vest.jsp?id=14602§ionId=44)

ANA MIS VIMBLDONA!


Srpska teniserka proglašena za najlepšu na svetu u anketi "Sana"! Ivanovićeva dobila čak 25 procenata glasova, pet odsto više od Marije Šarapove!

Ana Ivanović je apsolutna mis Vimbldona! Srpska teniserka proglašena je za ubedljivo najlepšu na svetu u anketi prestižnog britanskog tabloida "San"! Čak 25 odsto čitalaca ovog lista glasalo je putem interneta za srpsku tenisku divu, koja je pobedila u konkurenciji Marije Šarapove i Danijele Hantuhove. A, nije mogla da joj primiriše čak ni nekada neprikosnovena ali davno "penzionisana" Ruskinja Ana Kurnjikova, koja je pojačala konkurenciju u izboru iako ne igra.

Ana je u anketi dobila čak pet odsto glasova više od nekadašnje kraljice Vimbldona Marije Šarapove i osam procenata više od Kurnjikove. U svojim komentarima, čitaoci "Sana" opisali su Anu kao devojku koja "izgleda perfektno, igra perfektno i uvek se smeje".

Jelena: Srpski teniseri su čudo

Jelena Janković kaže da su srpski teniseri postigli čudesan uspeh jer su "sami od sebe" stigli u vrh ovog sporta.

- U nas niko nije uložio nijedan dinar i ništa nam nije palo s neba. Sve što smo postigli jeste rezultat našeg teškog rada i svaku pobedu i trofej smo i te kako morali da izborimo. To podjednako važi za mene, kao i za Anu Ivanović i Novaka Đokovića - rekla je Jankovićeva.

Koliko je Ivanovićeva oduševila Britance govori podatak da su novinari čuvenog londonskog "Tajms" Anu proglasili za "najlepšu ženu koja je ikada igrala tenis" i uporedili je sa glumicom Ketrin Zita Džons! Doduše, nisu propustili da pomenu priču o srpskog pepeljugi koja je "trenirala pod bombama udarajući lopticu na dnu ispražnjenog bazena". Englezi tvrde da devetnaestogodišnja Srpkinja izgleda impresivno čak i kada se napreže prilikom servisa koji se brzinom od 113 kilometara na sat pretvara u as. Ili kad protestuje zbog sumnjive sudijske odluke. Kažu, čak i to čini sa simpatičnim, neodoljivim smeškom. Međutim, Ana na sva ta laskanja ima spreman odgovor:

- Kada ste na teniskom terenu, nije važno kako izgledate. Lepota ne osvaja poene. Meni je važno da postižem svoje ciljeve, a tenis mi je i dalje na prvom mestu. Ipak, prijaju mi sve pohvale na račun mog fizičkog izgleda, polaskana sam kad mi kažu da sam lepa - rekla je Ivanovićeva posle pobede nad Mađaricom Čink u prvom kolu.

Međutim, Srbija, baš kao i na WTA listi, ima dve predstavnice u top 10! Jelena Janković zauzela je deveto mesto i iza sebe ostavila rusku lepoticu Anastasiju Miskinu! A gde bi nam tek bio kraj da je Jelena Dokić u vrhu svetskog tenisa, i to pod srpskom zastavom, kao što je bila nekad. Ili da, recimo, Vojislava Lukić igra tako dobro kao što izgleda.
I. ĐURĐEVIĆ

         :happy15:

  U singlu danas igraju: Tipsarević - Gonzales i Janković - Safarova. Oba meča počinju u 13 časova.


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 30.06.2007. 01:26:08
 :cheerleader:


    Odlična igra Janka Tipsarevića, sa 3:2 pobedio je petog nosioca turnira Gonzalesa i plasirao se medju 16 najboljih.

    Isti uspeh ostvarila je Jelena Janković pobedom nad Safarovom sa 2:1.

    Zimonjić i Santoro, takodje su zabeležili pobedu u dublu.


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: knezofil 30.06.2007. 01:29:08
kakav mec, preokret... tipsarevic rulez! ne pamtim kad sam ovako uzivao u tenisu!


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Starla 30.06.2007. 01:50:50
A sad svi hvalite Tipsarevica :P...A u komentarima o Rolan Garosu,svi su govorili da je ljigav,i nikakav sportista!Sto se mene tice, Janka oduvek gotivim :),a posle danasnje pobede mnogima ce zacepiti usta,i konacno izaci iz senke ostalih tenisera.


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 30.06.2007. 02:11:34
     Starla, pogrešnoj dvojici se obraćaš....nismo rekli ni reč protiv tvog ljubimca za vreme RG.   :)

     Treba spomenuti, da on jedini od naših tenisera nije kao mali otišao u teniske akademije po belom svetu, nego je sve to vreme trenirao u Bgd. Mogu da zamislim u kakvim uslovima, naročito zimi. Zbog toga što je njegov put bio teži, treba više ceniti njegov uspeh.


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: knezofil 30.06.2007. 02:47:29
da, ne rekosmo ni rec :)  mislio sam tad da ga branim, ali mrzelo me da kucam, sad mi zao sto nisam :)

ali opet...  sportisti su u takvoj poziciji da je mala razlika od pljuvanja do slavljenja, ima dosta primera i kod nas i van... ali nije za ovu temu.


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 30.06.2007. 04:48:54
(http://i207.photobucket.com/albums/bb219/25573/b_tipsarevic_j_04.jpg)


MEGAFONIJA (http://www.megafonija.com/sport.php?category=sport&id=27896)


Janko Tipsarević u osmini finala Vimbldona



Srpski teniser Janko Tipsarević prvi put u karijeri plasirao se u osminu finala jednog gren slem turnira, pošto je u petak u trećem kolu Otvorenog prvenstva Engleske u Vimbldonu pobedio šestog igrača sveta i petog nosioca na ovom takmičenju Čileanca Fernanda Gonzalesa rezultatom 3:2 , po setovima 6:3, 3:6, 6:3, 4:6, 8:6.

Do najvećeg uspeha u karijeri reprezentativac Srbije je stigao posle više od tri i po sata igre i trećeg meča u poslednjih pet dana koji je igrao u pet setova. Za prolazak među osam najboljih tenisera na Vimbldonu Tipsarević će najverovatnije u ponedeljak igrati protiv uspešnijeg iz meča trećeg kola u kome se sastaju deveti nosilac Amerikanac Džejms Blejk i 20. nosilac Španac Huan Karlos Ferero.

U duel protiv jednog od najboljih tenisera sveta Tipsarević je ušao veoma hrabro i već u drugom gemu prvog seta napravio je brejk. Tu prednost je zadržao do kraja tog dela igre i poveo sa 1:0. U drugom setu vođen je takođe samo jedan brejk, a napravio ga je Čleanac u šestom gemu.

Potpuno identičan obrazac viđen je i i naredna dva seta. Treći je pripao Tipsareviću, koji je protivniku oduzeo servis u šestom gemu, a četvrti Gonzalesu, koji je brejk napravio u idealnom trenutku - pri vođstvi od 5:4.

U petom setu viđen je pravi triler. Obojici tenisera počela je da pada koncentracija, zbog čega je viđeno čak pet brejkova. Prvi je napravio naš teniser već u prvom gemu, ali mu se Gonzales revanširao u četvrtom.

Kada je Čileanac oduzeo Tipasareviću servis i u šestom gemu, a potom na svoj servis dobio peti gem zaredom i poveo sa 5:2, izgledalo je da će senzacija izostati i da će jedan od favorita za osvajanje titule ipak zabeležiti pobedu.

Tada, međutim, dolazi do još jednog preokreta, ovog puta u režiji Tipsarevića koji dobija tri gema uzastopno i uspeva da izjednači na 5:5. Gonlazes je uspeo nakratko da se vrati i u meč i da na svoj servis povede sa 6:5. ali onda sledi još jedna serija Tipsarević od tri dobijena gema. Poslednji poen u meču naš teniser je osvonjio as udarcem, nakon čega je dobio prave ovacije ljubitelja tenisa u Vimbldonu.



Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 30.06.2007. 15:38:27
(http://img340.imageshack.us/img340/4935/3202ga6.jpg)               Š A M P I O N K A


 K U R I R (http://www.kurir-info.co.yu/arhiva/2007/jun/30/SP-08-30062007.shtml)



30. jun 2007.
NAJBOLJE GUZE VIMBLDONA


Engleski tabloid San napravio krajnje neobičnu anketu u kojoj čitaoci glasaju za najbolje pozadine

Pored toga što ubedljivo vodi u trci za najlepšu teniserku svih vremena koja je nastupala na Vimbldonu, srpska lepotica Ana Ivanović izabrana je među pet teniserki sa najlepšom zadnjicom na turniru u glavnom gradu Engleske! Prema anketi engleskog tabloida San, pet teniserki su svojim izgledom znatno podigle atmosferu u Vimbldonu, a zbog njihovih nestašnih suknjica veliki broj navijača je često imao srčanih problema.

Ono što je Švajcarkinja Emanuela Galjardi, 129. teniserka na WTA listi, uradila navijačima na najpoznatijem turniru, nateralo je engleske medije da krenu u potera za najlepšom guzom Vimbldona. Ova 30-godišnja teniserka pojavila se na svom jedinom meču u običnim slip gaćicama, a prilikom svakog servisa mamila je uzdahe malobrojne publike.

I kada su svi čuli za vest o njenoj prelepoj zadnjici, dobar deo muške publike bio je veoma razočaran kada je Galjardova lako poražena od svoje protivnice. Ipak, ostala im je uteha da će u dublu dogurati mnogo dalje, a mi se nadamo i do finala.

Naravno, među pet najboljih guza ušla je i pozadina uvek poželjne Marije Šarapove. Na njeno poskakivanje po centralnom terenu Vimbldona često se mogao čuti uzvik "Ave Marija", prouzrokovan sevanjem, bez sumnje, prelepe guze.

Engleskim "paparacima" nije promakao ni nastup skoro anonimne Mađarice Anješ Savaj. Ona je na meču protiv Ukrajinke Tatjane Bondarenko očigledno nosila bokserice za jedan konfekcijski broj manje, pa su prilikom svakog smeča gledaoci na Vimbldonu mogli da uživaju u ocrtavanju njenih izraženih oblina.
      

Golovinova prebacila normu

Veliku pažnju javnosti izazvao je i nastup Francuskinje Tatjane Golovin. Ona se na vimbldonskim terenima pojavila u crvenim ženskim boksericama, od kojih se sudijama, hvatačima loptica i navijačima zarumenelo lice. Pri tom, Golovinova je svojim boksericama dovela u nedoumicu organizatore turnira, jer po pravilima Vimbldona svaki teniser mora da na sebi nosi najmanje 70 odsto bele odeće, a njena zadnjica svakako je prešla tu normu.
      
   
   
         


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 01.07.2007. 04:30:19


    Kiša, kiša i samo dosadna kiša. Izem ti život u Britaniji.

    Ana Ivanović je dobila prvi set, a onda je nastupio prekid zbog kiše. Djokovićev meč igraće se jednog lepog dana kada ne bude padala kiša.

    Ali evo jedne zanimljivosti:

Završni godišnji turnir u Dohi

Završni godišnji turnir najboljih teniserki sveta od 2008. do 2010. godine biće organizovan u glavnom gradu Katara Dohi, saopštilo je u petak Udruženje teniserki. Pored Dohe, kandidati za organizovanje turnira bili su Bangalore, Istanbul i Monterej.

Ukupna vrednost trogodišnjeg ugovora iznosi 42 miliona dolara, a nagradni fond će u svakoj od te tri sezone iznositi 4,45 miliona dolara, što je identično nagradnom fondu na Mester Kupu, završnom godišnjem turniru tenisera.

Pobednici turnira pripašće najveća nagrada u istoriji ženskog tenisa od 1,485 miliona dolara.
                                         :zdg_flag_respect:


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 01.07.2007. 15:42:43

   GLAS JAVNOSTI (http://www.glas-javnosti.co.yu/danas/srpski/S07063007.shtml)


   
Janko Tipsarević postao miljenik publike na Otvorenom prvenstvu Engleske

Tipsi "ozraČio" Vimbldon



Svuda me pitaju kako je moguće da Srbija ima takve tenisere. Ja im odgovaram da je to neka radijacija od bombardovanja... Šalim se... S obzirom na to da je u vreme kada smo počinjali u zemlji bio haos, ni sam ne znam kako smo uspeli u tome

Ako je cilj u životu ostvariti snove, onda je srpski teniser Janko Tipsarević uspeo u tome. Posle junačke pobede nad petim teniserom sveta Čileancem Fernandom Gonzalesom (3:2), postao je miljenik publike i generalno najveća senzacija teniskog turnira u Vimbldonu.

- Još odmalena, sanjam jedan san, kako pobeđujem na centralnom terenu Vimbldona. Za mene je to uvek bio najveći turnir na svetu, ovo ne pričam zbog toga što sam pobedio, već istu priču prepričavam od 12. godine, kada sam počeo ozbiljno da igram tenis - ispričao je novi junak Otvorenog prvenstva Engleske.
Uživajući u meču, prepunom obrta i majstorskih poteza, simpatije teniske publike bile su na strani Janka Tipsarevića, pa se tokom meča u navijanju sa tribina mogao čuti i njegov "novi" nadimak - Tipsi.
      

KIŠA ODLOŽILA ANU I NOVAKA

Početak šestog dana Vimbldona obeležila je kiša zbog koje su odloženi svi mečevi. Među njima bili su i dueli koje su trebalo da odigraju srpski teniseri Novak Đoković i Ana Ivanović. Đoković se u trećem kolu muškog turnira sastaje s Nemcem Nikolasom Kiferom, dok Ivanovićeva, takođe, u trećem igra protiv Francuskinje Aravan Rezai. Posle duže pauze, susret je počeo, ali je potom zbog kiše opet prekinut pri vođstvu Ane Ivanović od 1:0 u setovima.

DOSTOJEVSKI NA TETOVAŽI

Tipsarević je jedan od retkih igrača belog sporta, koji nosi tetovažu i ima pirsing na desnoj obrvi, tako da je rečenica koju je na engleskom ispisao "Lepota će spasti svet", takođe, pobudila novinarsku pažnju i znatiželju.
- U slobodno vreme mnogo čitam i moj omiljeni pisac je Dostojevski. Rečenica koju sam istetovirao je iz knjige "Idiot". Glavni lik veruje da će unutrašnja lepota spasiti svet i za to svoje uverenje na kraju daje i život - ispričao je Janko potvrđujući da je to njegov životni moto.
      
   
   

- Siguran sam da publika voli borce... Gledalište voli da vidi nekog ko pokušava da pobedi petog igrača sveta. O ovom sam sanjao, a sada mi se taj san ostvario - ispričao je Janko Tipsarević.
Veliki broj predstavnika medija istog momenta zasuo je Janka "brdom" pitanja, a najviše ih je interesovalo kako je moguće da srpski teniseri doguraju tako daleko na Vimbldonu, iako u Srbiji nema nijednog terena s travnatom podlogom.

- Kao što znate Jelena je treća, Ana peta, a Novak četvrti ... Zimonjić je šesti ili sedmi u dublu. I svuda me ljudi pitaju isto - kako je to moguće i šta se to desilo, pa Srbija ima takve tenisere. Ja im odgovaram da je to neka radijacija od bombardovanja... Šalim se... S obzirom na to da je u vreme kada smo počinjali u zemlji bio haos ni sam ne znam kako smo uspeli u tome.
Uspeh je bacio svetlo i na Jankovu biografiju u kojoj piše da je pobedom na Australijen openu za juniore "prvi Srbin" krenuo u osvajanje vrha svetskog tenisa.

- Bio sam dobar junior, prvi na svetu sa 14, 16 i 18 godina, a onda po prelasku među seniore moja forma više nije bila onakva kako se od mene očekivalo. Ipak, biti među prvih 100 na svetu i nije tako loše... Mislim da za mene nije kasno, imam tek 23 godine i očekujem da ću igrati bar još sedam ili osam godina - poručio je srpski teniser, koga u četvrtom kolu, najverovatnije u ponedeljak očekuje duel s 20. nosiocem Špancem Huanom Karlosom Fererom...
N. M.
   


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 02.07.2007. 00:41:19



MEGAFONIJA (http://www.megafonija.com/sport.php?category=sport&id=27970)


U ponedeljak igraju svi teniseri iz Srbije



Nakon prinudnog dana odmora zbog kiše, u nedelju je u Vimbldonu prema tradiciji slobodan dan, a u ponedeljak će na travnate terene Ol Inglend kluba izaći svo četvoro srpskih tenisera i teniserki.

Prva će to uraditi Ana Ivanović, koja od 12 sati na terenu broj 13 nastavlja meč trećeg kola protiv Francuskinje Aravan Rezai. Taj duel počeo je u suboto, ali je zbog kiše prekinut nakon što je naša teniserka dobila prvi set rezultatom 6:3.

Naš najbolji teniser Novak Đoković takođe će igrati meč trećeg kola, a protivnik će mu biti Nemac Nikolas Kifer. To će biti drugi meč na terenu broj dva, a pre njega u 12 sati Venus Vilijams i Aiko Morigami nastaviće započeti duel. U trenutku prekida rezultat je bio 6:1, 1:4 za Vilijams, tako da bi Đoković svoj meč mogao da počne pre 13 časova.

Jelena Janković će igrati meč osmine finala protiv Francuskinje Marion Bartoli. Biće to drugi meč na terenu boj jedan i mogao bi da počne između 13,30 i 14 sati. Pre nje će igrati Rafael Nadal i Robin Soderling i pretpostavlja se da bi taj meč mogao da bude završen u tri seta.

Kada Janković, nadamo se, obezbedi učešće u četvrtfinalu, na isti teren će izaći najprijatnije iznenađenje turnira Janko Tipsarević, koji će se za ulazak u četvrtfinale boriti protiv 20. nosioca Španca Huana Karlosa Ferera.

Tipsarevića i Li Hjung Taka iz Koreje sutra čeka nastavak prekjuče prekinutog meča drugog kola u dublu. Oni igraju protiv češke kombinacije František Čermak - Leos Fridl, a reultat je 1:1 u setovima i 3:3 u trećem setu.

Dva puta bi sutra na teren trebalo da izađe i Janković koja u paru sa Britancem Džejmijem Marejem u prvom kolu miks dubla igra protiv britanske kombinacije Sara Borvel - Ričard Blumfild.


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Vlad Dracul 02.07.2007. 07:40:28
Dobro de ajde priznajem oduševio me je Tipsarević u meču sa Gonzalesom.. zaista je bio sjajan.. moglo je to sa manje drame jer sam ja u jednom momentu mislio da je on odustao u 5 setu - Čileanac ga je pojeo uzevsi uzastopno 5 gemova posle čega ga je Tisarević pošteno razvalio!

Biće da ga odavno nisam video nije više onako veliki šminker kakav je bio pre godinu dana dok sam gledao kako igra što je takođe + tj. napredak :P još malo pa ću pomisliti da je on zapravo sportista ;)


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 02.07.2007. 15:40:05
     (http://img174.imageshack.us/img174/1924/image55qm4.jpg)

P R E S S (http://www.pressonline.co.yu/vest.jsp?id=14829§ionId=44)


Jelena i Ana MANEKENKE!


Dve najbolje srpske teniserke pozirale za britanski magazin "Helo" kao top-modeli! Jankovićeva se slikala "usred pustinje", a Ivanovićeva na dnu bazena

Jelena Janković i Ana Ivanović apsolutni su hit u Engleskoj! Dve najbolje srpske teniserke na travi Vimbldona nemaju milosti prema svojim protivnicama, a van terena stižu da pokažu i neke druge kvalitete.

Zato i ne čudi što su urednici čuvenog britanskog magazina "Helo" izabrali da baš dve Srpkinje, zajedno sa Ruskinjom Marijom Kirilenko i Francuskinjama Severin Bremon i Kamil Pin, poziraju za najnoviji broj.

Fotografije imaju "simboličnu priču", pa tako Jelena pozira usred pustinje u izazovnoj i elegantnoj haljini, koja ističe liniju njenog savršenog tela, dok se Ana slikala na dnu praznog bazena, koji jasno asocira na priču sa Rolan Garosa o početku njene karijere kada nije imala gde da trenira.

Jelena se opisuje kao izuzetno samouverena osoba, znajući da je trenutno jedna od tri najbolje teniserke na svetu, a posebno se naglašava činjenica da trenutno nema dečka, pošto svu svoju energiju želi da usmeri na teren.

- Želim da budem tamo na terenu sto odsto, vremena za privatni život biće sasvim dovoljno kada se umorim od tenisa. Onog momenta kada više ne budem uživala u tenisu ili kada to postane preveliko opterećenje za moje telo, baviću se nečim drugim što će me zadovoljiti u životu - rekla je Jelena.

Pare više nisu problem

Jelena i Ana na početku karijere muku su mučile sa finansijama, ali zahvaljujući sjajnim igrama pare više nisu problem. Jelena je do sada samo na turnirima zaradila 2.679.390 dolara, dok je Ana inkasirala nešto manje, preciznije 2.255.158 dolara. Naravno, kada se tome dodaju razni sponzorski ugovori koji, prema nepisanamim pravilima vrede trostruko u odnosu na turnirsku zaradu, jasno je da Jelena i Ana odavno nemaju problem sa kešom.

Na pitanje šta je to "nešto drugo", Jelena je otvorena priznala da je u pitanju gluma.

- Oduvek sam volela da glumim i odmalena sam imitirala ljude. Čak su mi u Srbiji i ponudili ulogu u jednom filmu - izjavila je Jankovićeva.

S druge strane, Ana Ivanović podsetila je da je pre samo pet godina trenirala u praznom olimpijskom bazenu preuređenom za tenis, sa dve mreže i tepihom na podu.

- Bilo je nemoguće igrati, ali svi moraju da znaju da sam ja tu odrasla i da ljudi tamo još uvek treniraju - kaže Ana.

Naravno, Englezi podsećaju i da je Ivanovićeva odlučila da igra tenis sa samo pet godina i da joj je uzor bila Monika Seleš.

- Radila sam vredno i sada sam srećna što vidim rezultate - ne krije Ivanovićeva, koja već dugo živi u Švajcarskoj.

Obe naše teniserke već danas nastavljaju svoj put na Vimbldonu, naravno pod uslovom da ne bude kiše. Prva na teren će Ana, koja će igrati nastavak meča protiv Francuskinje iranskog porekla Aravan Rezai. Podsetimo, taj meč započet je u subotu i Ana vodi 1:0 u setovima, i ako pobedi, plasiraće se u osminu finala. Odmah posle Ane na teren će i Jelena, koja će se u borbi za plasman u četvrtfinale sastati sa Francuskinjom Marion Bartoli.

Zanimljivo, taj meč odigraće se na terenu broj 1, na koji će čim, nadamo se, Jelena pobedi Francuskinju izaći Janko Tipsarević. Srbin će protiv Španca Huana Karlosa Ferera takođe igrati za plasman među osam najboljih, što bi mu bio najveći uspeh u karijeri. Konačno, na terenu broj dva za mesto u osmini finala Novak Đoković će igrati protiv Nemca Nikole Kifera.
Ž. VUČKOVIĆ


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 03.07.2007. 16:20:34


Meč 3. kola ATP turnira na Otvorenom prvenstvu Engleske u Vimbldonu između srpskog tenisera Novaka Đokovića i Nikolasa Kifera iz Nemačke prekinut je večeras zbog kiše.

Đoković, koji je na turniru postavljen za četvrtog nosioca, dobio je prvi set u taj-brejku 7:6 (4). U drugom setu bilo je 2:2 u gemovima, a onda je meč prekinut zbog kise. Posle nekoliko sati meč je nastavljen, ali je ponovo počela da pada kiša pri rezultatu 6:5 za našeg tenisera u drugom setu.

Organizatori Vimbldona saopštili su kasnije večeras da je ovaj meč odložen za sutra.

Jelena Janković i Janko Tipsarević nisu ni počeli svoje mečeve osmine finala na Vimbldonu, protiv Francuskinje Marion Bartoli, odnosno Španca Huan Karlosa Ferera i ukoliko vremenski uslovi to dozvole, igraće ih u utorak.



Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: fon Manštajn 03.07.2007. 17:09:07
super su obe... inace kakav smor u britaniji ako njima pada kisa ovako non stop onda fuck UK  :icon6:  to je previse dosadno i za mene ... jedva cekam da vidim hoce li tipsarevic opet ispasti dileja koja pobedi 5 nosioca  a onda izgubi od 25 kako je to bilo hiljadu puta u njegovoj karijeri...


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 04.07.2007. 16:21:17
           
              Ana se plasirala medju najboljih osam, dok su Jelena i Janko ispali iz daljeg takmičenja.Novak će danas ponovo nastaviti svoj meč.


KURIR (http://www.kurir-info.co.yu/arhiva/2007/jul/04/SP-07-04072007.shtml)


4. jul 2007.

HOĆEMO SUNCE!


Kiša u Londonu preti da ovogodišnji Vimbldon učini najdužim u istoriji turnira. Loše vreme se očekuje i narednih dana, pa je moguće da se finale odigra tek u utorak ili sredu!

Kiša još nije prestala, a kad će, ne znamo! Ovogodišnji Vimbldon preti da postane najduži u 130 godina dugoj istoriji turnira u Londonu. Naime, zbog svakodnevne kiše koje ne prestaje da pada u prestonici Velike Britanije, Otvoreno prvenstvo Engleske moglo bi da se završi tek u utorak, a možda čak i u sredu. Da stvar bude gora, pljuskovi se očekuju i u sredu, četvrtak i nedelju!

U dosadašnjoj istoriji najpoznatijeg teniskog turnira na svetu u tri navrata se dogodilo da takmičenje bude privedeno kraju sa danom zakašnjenja, odnosno u ponedeljak. Svaki od ta tri puta (1991, 1997, 2004) teniseri su morali da igraju i u "srednju" nedelju, koja je, po pravilima, uvek slobodan dan. Ipak, ni igranje na "neradni" dan nije pomoglo da se turnir završi na vreme.

Međutim, ove godine, organizatori Vimbldona su napravili možda katastrofalnu grešku. Iako je kiša padala skoro svakog dana, oni su odlučili da se mečevi ne igraju u nedelju, a takav previd mogao bi da ih košta na milione funti, a sam "Vimbldon 2007" mogao bi da uđe u istoriju kao najduži ikad odigran, jer meteorolozi najavljuju provale oblaka u Londonu i u narednim danima!

Učesnike na ovogodišnjem Vimbldonu iz dana u dan sve više izdaje strpljenje, a neki od njih nisu se ustručavali da to javno priznaju. Španski teniser Rafael Nadal rekao je za britansku štampu da mu je postalo muka od svakodnevnog maltretiranja i optužio organizatore za "nečuvenu inferiornost".

- Od svega ovoga počinje polako da mi bude zlo. Izađeš na teren, odigraš par gemova, i ponovo nazad. To je maltretiranje. Svestan sam da nema načina da se kiša spreči, ali postoje načini da se svo ovo mučenje malo ublaži. Međutim, organizatori pokazuju nečuvenu inferiornost - rekao je drugi reket sveta.

S Nadalovim mišljenjem slaže se i Argentinac David Nalbandijan, koji je svoj nastup na Vimbldonu okončao u trećoj rundi porazom od Markosa Bagdatisa sa 3:0.
- Organizatore uopšte nije briga za nas! A tako je svaki put kad dođem ovde. Pauzirali smo u nedelju, da bismo zatim bili prinuđeni da igramo svakog dana. Ne vidim razlog zbog kojeg nismo iskoristili nedelju. Svima bi bilo mnogo lakše. A ovako, svi su nezadovoljni - besno je prokomentarisao Nalbandijan, finalista Vimbldona iz 2002. godine.
      
 
                                  :cheerleader:

Soderling ismejao Nadala

Najzanimljivija scena na ovogodišnjem Vimbldonu dogodila se u ponedeljak, na meču između Nadala i Soderlinga. U okršaju prepunom tenzija na obe strane, Šveđanin je na početku petog seta odugovlačio sa izlaskom na teren i time poprilično razljutio Španca, koji mu je odmah uzvratio istom merom (beskonačno dugo tapkao lopticu). U tom momentu, Soderling je počeo da izvlači gaće iz zadnjice, oponašajući nadaleko čuveni Nadalov ritual kome ovaj pribegava još od tinejdžerskih dana. Publika na centralnom terenu pala je u trans i ovacijama pozdravila ovaj potez švedskog tenisera.
      
   
   


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: fon Manštajn 04.07.2007. 17:54:31
bilo je pitanje vremena kada ce neko ismejati nadal za to opsesivno izvlacenje gaca iz bulje...elem, janko opet tako ocekivano, steta...


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Vlad Dracul 04.07.2007. 17:58:27
..elem, janko opet tako ocekivano, steta...

Nisam imao vremena to da gledam ali dobro uspeh je ovo protiv Gonzalesa tako da mu ovaj put nekako mogu progledati kroz prste :) salim se glupo jeste ali cini mi se da se prilicno izmorio u predhodnim mecevima jer je svaki igrao po 5 setova sto uopste nije malo


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: fon Manštajn 04.07.2007. 18:23:37
naravno, ali pokazao je da moze vise deluje mi da boluje od  klasicng srpskog sindroma, protiv velikih igras na veliko, protiv malih ne igras ni za malo....  :(


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 04.07.2007. 21:01:59


      Djoković je posle nekoliko prekida uspeo da savlada Kiefera sa 3:1 i plasira se medju osam najboljih.

      Isto je uspelo i Zimonjiću i Santorou u dublu.

                             :claps:


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: fon Manštajn 04.07.2007. 22:45:50
mnogo se nervira djokovic to pre nisam primecivao, da bacaka reket, sutira stolice i slicni izlivi nervoze... ne svidja mi se to.... ali dobro, svka cast... go nole go  :)


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 05.07.2007. 14:46:21


    B L I C (http://www.blic.co.yu/sport.php?id=7532)



Ana očarava i sponzore


Ima li Ana Ivanović, zbog fizičkog izgleda i igračkih kvaliteta, potencijal da postane najplaćenija srpska teniserka svih vremena? Svakako da ima jer je lista potencijalnih sponzora posle njenih najnovijih uspeha u Parizu i Londonu sve duža. Ako se uzme u obzir to koliko je mlada i kakav talenat poseduje, mogla bi da dosegne neslućene visine i razbije bankovne račune neprikosnovenih vladarki u svetu teniskih zarada - Ane Kurnjikove i njene sunarodnice Marije Šarapove.

Ulozi polako rastu kako se bliži završnica Vimbldona. Ana je uspela da se kroz „kišnu zavesu“ probije do četvrtfinala, ali je izneverila Marija Šarapova, tako da na londonskoj travi nećemo videti reprizu polufinala Rolan Garosa. Taj meč u junu imao je poseban značaj, ne samo u rezultatskom pogledu. Teniski analitičari naglašavaju da je bila reč i o marketinškoj pobedi jer su se indirektno na pariskoj šljaci našli oči u oči dva giganta - „Adidas“ i „Najki“.

Lepota i tenis odličan spoj
Na Vimbldonu su se uverili da Ana, pored toga što sjajno izgleda, igra i odličan tenis. To je spoj koji garantuje da će se dugo zadržati na vrhu lestvice, kako turnirskih pobeda, tako i zarada. Svedoci trijumfa Ivanovićeve protiv Šarapove prenose reči jednog „navijača“, koji očigledno ima veze sa jednim od Aninih sponzora.
- Ovo je ono što smo čekali, o čemu smo cele godine pričali. Kako važna pobeda za budućnost ženskog tenisa! Princezu „Najkija“ je potpuno nadigrala devojka u opremi „Adidasa“ i sada sam siguran da će Ana postati velika zvezda - rekao je neznanac slaveći na terasi kraj centralnog terena kompleksa u Parizu.
U navijačkoj loži na Vimbldonu, pored članova Anine porodice i trenera Svena Grenefelda, odnedavno se može primetiti još jedno lice. Reč je o švajcarskom biznismenu Denu Holcmanu (36), sada njenom menadžeru.



                                        :happy15:

             Jelena Janković u dublu sa Marejom prošla je u sledeće kolo.


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 06.07.2007. 01:26:32


     Lep dan na turniru!     :claps:


Ana je pobedila Vaidisovu sa 2:1 i u polufinalu će igrati sa V.Vilijams.

Novak je pobedio Hjuita i u četvrtfinalu će igrati sa Baghdatisom.

Jelena sa Marejom u dublu se takodje plasirala u sledeće kolo.


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 06.07.2007. 18:25:05

    B L I C (http://www.blic.co.yu/sport.php?id=7631)


Fenomenalan uspeh srpskih tenisera

Ana i Novak kraljevski


Autor: Z. Kecman


Majstor taj brejka i kraljica preokreta, tako se mogu okarakterisati Novak Đoković i Ana Ivanović posle jučerašnjih triler pobeda na Vimbldonu. Sjajan dan za srpski tenis krunisan je plasmanom Đokovića u četvrtfinale i Ana u polufinale, ali za njih neće biti predaha, jer će već danas na teren iako su juče, zajedno bili više od šest sati na terenu.
Z. Kecman
Pobeda nad Lejtonom Hjuitom približila je Đokovića četvrtoj poziciji na ATP listi, dok će Ana biti četvrta ako uđe u finale, treća ako osvoji Vimbldon. Tako bi se dogodilo prvi put u istoriji da imamo dve teniserke među četiri najbolje na svetu. Posle Enan i Klajsters iz Belgije, definitivno je stigao novi talas i to iz Srbije.

Šampionski nerv Ivanovićeve
Šta je sve juče morala da prođe Ana da bi ostvarila najveći uspeh na Vi-mbldonu i došla do današnjeg polufinala sa velikom Venus Vilijams! U trećem setu je visila iznad provalije, na njen servis Vajdisova je imala čak tri meč lopte, ali je sjajna Ana pokazala šampionski nerv spasivši sve tri. Čehinja, inače 14. nosilac nije uspela da ne misli na propuštenu priliku pa je Ana odmah načinila brejk za 5:5. Poslednja dva gema odigrala je u velikom stilu i nije dala nikakvu šansu protivnici da se vrati u meč.
- Znala sam da mogu da načinim preokret. Verovala sam da ću sa nekoliko dobrih udaraca i agresivnim pristupom načiniti pritisak na nju. Pobedu posvećujem svojim navijačima. Uzbuđena sam jer želim svoju zemlju da predstavljam najbolje što mogu - izjavila je Ana.
Podatak da je osvojila 13 od poslednjih 15 poena pokazuje koliko je bila superiorna u finišu.
Prvi set je dobila Vajdisova sa 6:4, zahvaljujući brejku odmah na početku, da bi u drugom posle 2:2, beogradska teniserka nanizala četiri gema za izjednačenje u setovima.
- Nikol Vajdisova je igrala neverovatno, ali i ja sam bila dobra na kraju meča. Bio je ovo moj prvi meč na Centralnom terenu i osećaj kada pobedite na njemu je neverovatan - priznala je srpska teniserka.
Venus Vilijams je pre toga uspela da u dva seta, 6:3, 6:4 sruši petog nosioca, Svetlanu Kuznjecovu.
- Biće to još jedan naporan meč, jer je Venus pokazala da se nalazi u sjajnoj formi - rekla je Ivanovićeva.

Novak kralj taj brejka
Konzervativna londonska publika dugim aplauzom je pozdravila novog junaka, Novaka Đokovića. Na terenu broj jedan, najbolji srpski teniser je u pravom maratonu koji je trajao četiri sata i 11 minuta, srušio kralja Vimbldona iz 2002. godine, Lejtona Hjuita. Novak je, da sve bude zanimljivije, do pobede došao sa tri osvojena taj brejka, 7:6 (10:8), 7:6 (7:2), 4:6, 7:6 (7:5). Danas ga (ako se nešto ne promeni u rasporedu) očekuje novi izazov i duel protiv Kipranina Markosa Ba-gdatisa.
Teško je opisati kakav je bio Noletov meč sa Hjuitom. Najvažnije od svega je što je izdržao sve napore, da je pobedio ne samo inspirisanog protivnika, nego i bolove u leđima koji su se pojačali u pauzi između trećeg i četvrtog seta.
- Ovo je neverovatno. Ne mogu da opišem koliko mi znači ova pobeda. Iskreno, očekivao sam težak meč protiv Hjuita, ali ne i da će biti toliko iscrpljujući - priznao je Đoković.
Prvi taj brejk je rešio u svoju korist sa 10:8, drugi sa ubedljivih 7:2, ali je Australijanac, kojeg ćemo u septembru videti u Beogradu, načinio brej u sedmom gemu trećeg seta za 4:3. Set je dobio sa 6:4, a u četvrtom su viđena čak četiri brejka, po dva na obe strane. Konačno, Novak je u taj brejku uspeo da povede sa nedostižnih 5:1, i nešto kasnije pošto je Hjuit smanji na 6:5 iskoristi drugu meč loptu.

Jelena Janković u četvrtfinalu miksa
Jelena Janković i Džejmi Marej su baš dobar par! Nesuđeni partneri, kako su ih krstili ostrvski novinari, pobedili su treće nosioce u miksu, Marka Noulsa i Ži Jan sa 7:6, 6:7, 6:3 i u četvrtfinalu se sastaju sa Poljakom Marsinom Matkovskim i Karom Blek iz Zimbabvea.

Sledeći je Bagdatis
Kipranin je trenutno 16. teniser sveta. Teniser iz Limasola je u Londonu deseti nosilac i na putu do četvrtfinala je srušio Ernesta Gulbisa, Nikolasa Devildea, Davida Nalbandijana i Nikolaja Davidenka. Đoković nije imao puno vremena za odmor s obzirom da je četvrtfinalni duel sa Bagdatisom, na terenu broj jedan, predviđen da startuje u podne.

Neka se pripremi Venus Vilijams
Nema težeg zadatka na Vimbldonu od ovog koji ima Ana. „Crna Venera“, starija od sestara Vilijams, pobeđivala je na Vimbldonu 2000, 2001. i 2005. godina, bila još dva puta u finalu, 2002. i 2003. Već je pobedila ruske dive, Šarapovu i Kuznjecovu i u sjajnom je zaletu. Duel Ane i Venus treći je na programu Centralnog terena.

REZULTATI
Teniseri, osmina finala
(10) Bagdatis - (6) Davidenko 7:6 (7:5), 7:6 (7:5), 6:3
(7) Berdih - (19) Bjorkman 6:4, 6:0, 6:7 (6:8), 6:0
(2) Nadal - (14) JuŽnji 4:6, 3:6, 6:1, 6:2, 6:2
(4) Đoković - (16) Hjuit 7:6 (10:8), 7:6 (7:2), 4:6, 7:6 (7:5)
četvrtfinale
(1) federer - (20) ferero 5:5 prekinuto
Teniserke, četvrtfinale
(6) Ivanović - (14) Vajidisova 4:6, 6:2, 7:5
(23) V. Vilijams - (5) Kuznjecova 6:3, 6:4


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 06.07.2007. 22:06:12
(http://i207.photobucket.com/albums/bb219/25573/888888a.jpg)


   A ovo je Bojana Jovanovski koja učestvuje na turniru u juniorskoj konkurenciji.

         Danas je pobedila Pivovarovu sa 2:0 i nastavlja takmičenje.


                          :claps:


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 07.07.2007. 01:58:06


   Ipak imamo predstavnike u 3 polufinala:


   Novak će sutra igrati u polufinalu sa Nadalom.
 
   Zimonjić sa Santorom u dublu, takodje u polufinalu.

   Ana je završila takmičenje u polufinalu izgubivši od V.Vilijams

   Jelena u dublu sa Marejom, ostvarila je pobedu večeras i nastavlja takmičenje.


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 07.07.2007. 15:41:14

   P R E S S (http://www.pressonline.co.yu/vest.jsp?id=15189§ionId=44)


NARODNI HEROJ ĐOKOVIĆ



Novak pobedio Kipranina Bagdatisa sa 3:2 posle pet sati igre i ušao u polufinale Vimbldona. Ne znam ni sam kako sam pobedio. Iscrpljen sam, ne mogu da pričam. ČEKA ME NADAL u polufinalu, biće vrlo, vrlo teško

Novak Đoković od juče je definitivno srpski narodni heroj! Momak koji je tek napunio 20 godina, na neverovatan način, posle veličanstvene pobede nad Markosom Bagdatisom, plasirao se u polufinale Vimbldona.

Tačno pet sati "Nole nacionale" se dizao i padao protiv Kipranina, ali je na kraju došao do pobede od 3:2 (7:6, 7:6, 6:7, 4:6, 7:5). U polufinalu ga čeka veliki Rafael Nadal.

Novak je prva dva seta dobio zahvaljujući sjajnoj koncentraciji u taj-breku, ali mu je baš taj faktor nedostajao u trećem, kada je bio nadomak pobede. Pri rezultatu 3:1 i 40:0 došlo je do kurcšlusa u Noletovoj glavi, sam bog zna kako bi se to moglo objasniti, tek Bagdatis je napravio čudo, uzeo brejk i dok dlanom od dlan dobio treći set.

Đoković je u nastavku igrao pod utiskom čudesno propuštene šanse, pa je uz malo klizanja po vimbldonskoj travi izgubio i četvrti set. I kada se činilo da je sve gotovo, kada je balkanski mentalitet pretio da pokvari sve, Novak je uzeo pomoć prijatelja.

Maser ga je malo istrljao pred odlučujući set, ali je Đoković sa smorenom facom i dalje otaljavajući posao uzimao gemove na svoj servis. I kada je brejk daleko svežijeg Bagdatisa (tako je bar izgledao) visio u vazduhu, Nole se povampirio! Ukrao je protivniku servis na 5:5 i u velikom stilu ostvario stotu pobedu u karijeri.

- Svi koji su gledali meč shvataju koliko je bilo teško. Ne znam ni sam kako sam pobedio. Juče sam imao dugačak, neverovatan meč. Niko ne očekuje dugačke mečeve na travi. To je teško igrati i na sporijim podlogama...

Potpuno sam iscrpljen, ne mogu ni da pričam, pokušaću da se oporavim pred meč sa Nadalom, ali biće zaista vrlo, vrlo teško. Uz to, muči me povreda leđa - rekao je Nole posle meča.

Novaka posle istorijskog meča (četvrtog po dužini otkad je Vimbldona) čeka još teži protivnik - Rafael Nadal. Španac je juče orao vimbldonsku travu tačno tri sata kraće, jer je zbrisao Čeha Berdiha za dva časa i dva minuta. Dakle, Đoković nema šta da izgubi. Može samo da umre muški. U drugom polufinalu igraće Rože Federer (Fereru prepustio samo set) i Endi Rodik.

A Ana Ivanović je "umrla" hrabro ženski protiv Venus Vilijams u polufinalu. Nije baš da je pala bez otpora, ali laganih 6:2, 6:4 jasno pokazuje da Ivanovićeva posle veličanstvene pobede nad Vajdišovom nije imala dovoljno snage. Posle lagano izgubljenog prvog seta i ispuštenog servisa u drugom, Ana se nakratko vratila u život.

Međutim, Venus se vrlo brzo vratila na "pobedničku putanju" i pokazala da će našoj fenomenalnoj teniserki ipak biti potrebno još malo rada da bi mogla da dođe do gren slem turnira. Ipak, finale na Rolan Garosu i polufinale u Vimbldonu predstavljaju neverovatna uspeh za devojku koja još nije zakoračila u dvadesete.


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 08.07.2007. 01:07:30

    Ako ne jednom turniru igrate u četiri polufinala, onda je to veliki uspeh.


Ana, Novak, Nenad u dublu sa Santorom, Jelena u dublu sa Marejom.

(http://img517.imageshack.us/img517/4171/galerii1630zz7.jpg)

Jelena Janković igraće sutra u polufinalu dubl miksa.


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 08.07.2007. 05:36:13
      Jelena Janković i njen partner Džejmi Marej iz Velike Britanije plasirali su se večeras u finale mešovitog dubla na Vimbldonu, pošto su u polufinalu bili bolji od 11. nosilaca turnira.

Oni su pobedili Ruskinju Elenu Lihovcevu i Kanađanina Danijela Nestora sa 2:1, po setovima 6:4, 4:6, 6:4.

Marej i Jankovićeva igraće u sutrašnjem finalu sa boljim iz duela petih nosilaca, Ališe Molik iz Australije i Jonasa Bjorkmana iz Švedske, protiv Francuza Severin Bramon i Fabris Santoro.

                                     :claps:


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 08.07.2007. 15:51:33

   B L I C (http://www.blic.co.yu/sport.php?id=7791)



Bol i umor jači od Novaka


Autor: Z. Kecman | 08.07.2007 -


Novak Đoković nije izdržao, posle 101 minuta igre u polufinalu Vimbldona predao je meč Rafaelu Nadalu. Žuljevitih i olovnih nogu, sa pojačanim bolom u leđima, srpski teniser je izgledao kao da je tek završio petosatni maraton protiv Markosa Bagdatisa i takav nikako nije mogao da pruži više protiv znatno svežijeg španskog rivala.

Nadal je je u trenutku prekida vodio sa 4:1 u trećem setu. Prvi je dobio Novak sa 6:3, drugi teniser sa Baleara 6:1 i već tada je bilo vidljivo da Đoković ne može da se kreće kako treba i da je kraj na vidiku. Međutim, treba reći jedno - ovaj kraj je tek početak, Novak, od danas treći igrač sveta, treba da bude svestan da će biti još Vimbldona i mečeva s Nadalom. Nema za čim da žali jer je dao sve od sebe, ali nažalost nije imao podršku organizatora, koji su mu nametnuli neizdrživ tempo igranja bez dana odmora u poslednjoj nedelji turnira.
- Na sve ovo moram da gledam s pozitivne strane. Pokazao sam da sam zaslužio da budem u polufinalu Vimbldona. Istina je da sam razmišljao o predaji pre izlaska na teren zbog bolova u leđima i žuljeva. Infekcija se proširila, celu noć nisam spavao jer sam krvario i jedva da sam mogao da hodam tokom jutra. Želeo sam da izbegnem veće komplikacije. Bio sam strašno iscrpljen, leđa me bole danima. I ja sam ljudsko biće i normalno je da osećam probleme posle svega što sam uradio proteklih dana - rekao je srpski teniser.

Kratki poeni signal problema
Od prvog poena na servis Đokovića bilo je jasno da nećemo gledati maraton. Novak se trudio da maksimalno skrati poene, dobro je servirao i skraćivao lopte, što nije odgovaralo Nadalu. Posle briljantnog starta (3:0), sačuvao je svoj servis i posle 37 minuta je poveo sa 1:0.
Španac je istom merom uzvratio u drugom, 0:3, pa potom brzo stigao do 1:6. Novak je odmah zatražio medicinsku pauzu, doktor mu je sanirao nekoliko žuljeva na levom stopalu, ali bilo je evidentno da neće moći dugo da izdrži. Kada je Španac u trećem setu načinio brejk u trećem gemu, Đoković se jedva kretao i nešto kasnije posle 1:4 srpski teniser je rešio da preda meč, čime je postao prvi igrač u profesionalnoj eri koji zbog povrede nije završio meč polufinala.
- Novaka sam sreo u svlačionici pre meča s Nadalom. Nije izgledao dobro i nisam iznenađen što je morao da preda meč - rekao je Rodžer Federer, koji je koji minut pre Nadala završio posao oko plasmana u peto uzastopno finale.
Nadal je posle meča odao priznanje velikom rivalu.
- Igrati u polufinalu posle svega što je prošao poslednjih dana i odličnog tenisa koji je pokazao bilo je zaista teško. Žao mi je što mu se to dogodilo - rekao je Španac.

Četvrti tanjir za Venus
U ženskom finalu Venus Vilijams nije dozvolila iznenađenje. Marion Bartoli, koja je na putu do finala srušila Jelenu Janković i Žistin Enan, nije imala snage za trijumf, pa je Vilijamsova stigla do četvrte titule iz ukupno šest finala, 6:4, 6:1.
Venus je, iako lakše povređena, uspela da slomi otpor Francuskinje koja nije mogla da sakrije suze na kraju meča.
- Dug je bio put do ovog finala. Imala sam puno problema u poslednjih godinu dana, ali ovo je moj turnir. Ne bih ovo mogla da uradim bez pomoći porodice - rekla je Amerikanka po završetku meča.

Zimonjić stao
Ni Nenad Zimonjić nije uspeo da se plasira u finale Vimbldona, u kojem je naš teniser igrao prošle sezone. On i Francuz Fabris Santoro su u polufinalu muškog dubla poraženi od prvih nosilaca, braće Boba i Majka Brajena sa 7:6, 6:4, 7:6.

Federer blizu rekorda Borga
Svetski broj jedan, Švajcarac Rožer Federer takođe je iskoristio iscrpljenost protivnika Francuza Rišara Gaskea. Dvanaesti nosilac nije imao snage za veći otpor pa je Federer slavio sa 7:5, 6:3, 6:4. Ukoliko Federer danas pobedi u finalu, osvojiće peti uzastopni trofej na Vimbldonu, čime će se izjednačiti sa Bjernom Borgom, jedinim igračem kojem je to pošlo za rukom u poslednjih sto godina.
- Prvi set je bio ključ uspeha. Gaske je bio blizu toga da me odvuče u taj brejk. Plasman u finale je postao rutina za mene, ali sam uzbuđen jer znam koliko će teško biti protiv Nadala - rekao je najbolji teniser sveta.


                                            8)

  Posle današnjeg finala u muškom singlu izmedju Federera i Nadala, održaće se finale u mešovitom dublu u kome nastupa Jelena Janković zajedno sa Marejom.


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 09.07.2007. 04:16:52
(http://img404.imageshack.us/img404/3769/galerii1615tq0.jpg)


                               :claps:


 Jelena Janković i Džejmi Marej osvojili Vimbldon u konkurenciji mešovitih parova!!!   Bravo !!!


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 09.07.2007. 16:12:30


    B L I C (http://www.blic.co.yu/sport.php?id=7848)


Jankovićeva i Marej osvojili Vimbldon


Srpska teniserka Jelena Janković i Britanac Džejmi Marej osvojili su Otvoreno prvenstvo Engleske u mešovitom dublu, savladavši pete nosioce Šveđanina Jonasa Bjorkmana i Australijanku Ališa Molik sa 2:1, po setovima 6:4, 3:6 i 6:1.
Janković i Marej dobili su prvi set sa 6:4, iako su njihovi protivnici prvi napravili brejk. Međutim, srpsko-britanska kombinacija je odmah uzvratila, a potom u devetom gemu ponovo napravila brejk za vođstvo od 5:4.
Priliku servisa za osvojen prvi set, Janković i Marej nisu propustili i poveli su sa 1:0 u setovima.
Molik i Brojkman nisu se predavali, i znatno su bolje zaigrali u drugom setu. Osvojili su treći gem na servis protivnika i tako došli do prednosti od 2:1. Novi brejk napravili su u šetom gemu za vođstvo od 5:1.
Međutim, Molik i Bjorkman nisu iskoristili priliku da svojim servisom dođu do izjednačenja. Imali su čak i dve set lopte, ali su Jankovićeva i Marej obe spasili, da bi uzeli svoj drugi gem u tom setu i smanjili na 5:2.
Uspeli su da osvoje gem i na servis Jelene Janković za 5:3. Usledio je servis Bjorkmana, na koji je švedsko-australijaki dubl došao do tri set lopte (40:0). Janković i Marej spasli su dve, ali ne i treću set-loptu, te je bilo 6:3, a rezultat u setovima izjednačen je na 1:1.
Treći, odlučujući set, Janković i Marej su dobro počeli, osvojivši gem na svoj servis, a potom i na servis Bjorkmana za 2:0.
Međutim, uzvratio je protivnički dubl, koji je došao do tri brejk lopte (0:40) u narednom gemu na servis Jelene Janković. Sve tri su spasli, potom došli do prednosti i na kraju osvojili gem za vođstvo od 3:0.
Usledila su dva gema u kojima su parovi bili uspešni kod svog servisa, a potom su Janković i Marej još jednom napravili brejk. Zahavljujući odličnim retern udarcima Jelene Janković, imali su tri prilike, od kojih su treću iskoristili.
Na servis Jelene Janković, srpsko-britanska kombinacija je došla do tri meč lopte (40:0) i iskoristili prvu za 6:1 i pobedu od 2:1.
Za trijumf u mešovitom dublu Vimbldona Janković i Marej će podeliti ček na 90.000 funti.


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 09.07.2007. 21:00:13
 
    Vimbldon 2007 - Šampioni u singlu.

(http://img295.imageshack.us/img295/8173/3042642753sh8.jpg)     (http://img295.imageshack.us/img295/2170/2393213771go8.jpg)


Naslov: Odg: Vimbldon 2007
Poruka od: Rašo 10.07.2007. 16:03:59
(http://img177.imageshack.us/img177/9233/jelenawe6.jpg)

B L I C (http://www.blic.co.yu/sport.php?id=7937)



Osmehom sam očarala Mareja


Šampionka Vimbldona u miksu Jelena Janković, u paru sa Džejmijem Marejem, vratila se u Beograd vidno umorna, ali i raspoložena posle osvajanja prve grend slem titule u karijeri.
- Nisam očekivala da ću osvojiti Vimbldon, a pogotovo pehar u miksu, ali titula je titula, i zbog toga mi je veoma drago. Nisam osvojila trofej u singlu, zato mi je ovaj u miksu za utehu. Igrala sam sa nepoznatim igračem, odlično smo se zabavljali i upravo takav odnos doveo me je do prve grend slem titule. Nadam se da će ih biti još.
Džejmiju je Jelena bila prvi izbor, iako ona nikad nije imala dobre rezultate u toj konkurenciji.
- Odmah sam mu rekla da je izabrao pogrešnu osobu, jer ja sam singl teniserka, i to mi je prioritet. Pristala sam, jer jednostavno nisam imala lek za njegovu upornost, a dubl inače igram kako bih vežbala volej. Njegov agent me je pitao da li bih pristala da igram s njim. Tek sledećeg dana posle slučajnog susreta na parkingu odlučila sam da budemo partneri. Nisam znala zašto je hteo baš mene, ali se na kraju ispostavilo da je zaljubljen! Marej mi je stalno govorio kad pogrešim u poenu: „Smej se, smej, daj mi osmeh“, tako smo se motivisali, odlično se uklopili i stigli do titule. Zaista ne znam da igram dubl i kasnije sam se izvinila Bjorkmanu, jer sam bila spora. Izgubio je od singl igračice, a on i Ališa Molik su vrhunski dubl teniseri, što je prilično ponižavajuće.
Treća teniserka sveta u četvrtfinalu Vimbldona završila je takmičenje u Londonu.
- Meč sa Bartolijevom, kasnijom finalistkinjom, prekidan je četiri-pet puta, što meni nije odgovaralo, jer sam bila sve gora i gora, a moja protivnica sve bolja. Možda sam bila žrtva lošeg vremena, ali to nikako nije bilo opravdanje da izgubim taj duel. Bilo mi je mesto u polufinalu ili finalu, ali ne treba da žalim, već da se okrenem narednim turnirima. U svakom slučaju, to je bilo novo iskustvo za mene.
Jelena kaže da je učešće na dva turnira između Rolan Garosa uticalo na njen slabiji plasman u Londonu.
- Igrala sam mnogo ove godine i pre Vimbldona rekla sam da mi je telo dostiglo limit, ali da ću dati sve od sebe da potvrdim kvalitet. Bila mi je potrebna svežina, a ja je nisam imala. Zato ću u drugoj polovini sezone igrati manje turnira, učestvovaću posle Fed kupa u San Dijegu, Los Anđelesu, možda u Torontu, ali u svakom slučaju, imaću nedelju dana odmora pre US opena. Cilj mi je da se plasiram na Masters kup, da prvi put tamo učestvujem i napravim dobar rezultat.
Narednog vikenda reprezentacija Srbije igra FED kup.
- Uzbuđena sam što ćemo igrati u najjačem sastavu i što ćemo imati priliku da pobedimo reprezentaciju Slovačke.

Ne menjam partnera
Jelena i Džejmi Marej proslavili su titulu u miksu na večeri u Londonu. Družili su se do dva sata po ponoći, a moguć je i nastavak njihove saradnje na ostalim turnirima.
- Volela bih da igramo zajedno, jer mi je zanimljivo i mogu dosta da naučim. Marej bi bio srećan da pristanem da i dalje igram sa njim - kaže svetski reket broj tri.