Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1] 2 3  Sve
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Vimbldon 2007  (Pročitano 13783 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« poslato: 13.06.2007. 18:43:09 »


   smile   Nema opuštanja...sledi Vimbldon.




http://www.wimbledon.org/en_GB/index.html
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #1 poslato: 13.06.2007. 18:49:43 »



   B L I C


Ana Ivanović za „Blic“

Još ne smem da obećam krunu sa Vimbldona

Autor: T. Dragojević | 13.06.2007



Ana Ivanović, šesta teniserka sveta, posle Rolan Garosa neće se zaustaviti na jedinom finalu grend slema, ako je posluže forma i sreća u narednom periodu, gledaćemo je u mnogim završnicama turnira, možda već Vimbldona.
- Posle finala u Parizu, sve igračice više će obraćati pažnju na mene i zato će mi biti teže na Otvorenom prvenstvu Engleske. Nadam se da ću na travi dobro igrati, da će me služiti servis i volej igra, ali ne smem da obećam titulu na Vimbldonu. Igraću najbolje što umem, pa kako bude, najpre korak po korak. Ono što je sigurno jeste da sam sada stekla mnogo samopouzdanja i da imam dovoljno vremena da se pripremim za treći grend slem u sezoni - rekla je 19-godišnja Ana Ivanović za „Blic“.
Ona je juče objavila da će igrati za Srbiju u Fed kupu protiv Slovačke sredinom jula.
- Učešće u Fed kupu je već dugo aktuelna tema i želim da razjasnim dilemu - igraću za reprezentaciju. Proteklih meseci moja profesionalnost se dovodila u pitanje, a ja sam propustila samo meč u aprilu, kada su devojke i bez moje pomoći uspele da obezbede baraž za Svetsku grupu. U prošlosti je bilo nesporazuma sa Teniskim savezom Srbije, dobijala sam netačne informacije, ali sad je sve to iza nas i zato se već okrećemo meču sa Slovačkom kroz mesec dana. Imamo kvalitet i smatram da zaslužujemo visok plasman.
Ivanovićeva je od ponedeljka šesta igračica sveta, a treća u WTA šampionatu, koji se boduje za Masters kup.
- Uspela sam da uđem u društvo 10 najboljih i pre nego što sam očekivala. Ali mislim da ovo nije moj maksimum i da ću još napredovati, ali samo ako nastavim da igram dobro i da uživam u svakom meču kao do sada.
Pored ubedljivog forhenda, Ana je poznata kao igračica sa vrlo jakim servisom, ali koji u finalu Rolan Garosa protiv Žistin Enan uopšte nije funkcionisao.
- To je bilo moje prvo finale, stadion je bio pun i jednostavno sam bila opčinjena atmosferom. A koliko je to bilo izraženo na terenu, govori činjenica da levu ruku uopšte nisam osećala i da sam lopticu prilikom servisa bacala previše udesno. Da sam mogla da sarađujem sa „Adidasovim“ trenerom Svenom Gronefeldom u finalu, meč bi bio drugačiji. Spremili bismo taktiku, razgovarali o meču, ali ipak su igrači oni koji na terenu dobijaju meč. Dobro je što ću ubuduće znati kako da odreagujem u takvim situacijama - poručila je Ana.

Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #2 poslato: 13.06.2007. 22:25:31 »

Prošlogodišnji pobednici.

 
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #3 poslato: 14.06.2007. 15:58:47 »

   
    U pripremnim turnirima pred Vimbldon:

       U Londonu u drugom kolu Djoković pobedio Kendrika sa 2:1.
       
       U Birmingemu u drugom kolu Janković pobedila Pironkovu sa 2:0
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #4 poslato: 16.06.2007. 00:08:47 »

   Pripremni turniri na travnatim terenima doneli su sledeće rezultate:

     Djoković se nije plasirao u četvrtfinale jer je izgubio od Klemona sa 2:1.
   
     Janković se plasirala u četvrtfinale pobedom nad Kirilenko sa 2:1.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #5 poslato: 16.06.2007. 15:54:35 »

  Glas Amerike

Vimbldon izjednačio nagrade za teniserke i tenisere


   

Posle dugogodišnje rasprave i kritika, Ol Ingland klub je saopštio da će teniseri i tensierke na ovogodišnjem Vimbldonu imati podjednake novčane nagrade. Posle ove odluke Rolan Garos ostaje jedini Grand Slem turnir sa različitim nagradnim fondom za takmičare dva pola.

Direktor Ol Ingland teniskog i kriket kluba Tim Filips objavio je odluku na anašnjoj konferenciji za novinare u Londonu. Kako je rekao, bez obzira na činjenicu da je reč o privatnom klubu, koji sam odlučuje kolike nagrade da dodeli, došao je pravi trenutak za promenu.

"Očigledno radi se o dobroj vesti za teniserke, a mi verujemo da će to biti i pozitivan primer za ženski sport uopšte".

Sve do sada, Ol Ingland klub je tvrdio da teniseri treba da imaju veće novčane nagrade jer njihovi mečevi traju duže. Teniserke takođe imaju više prilika da zarade novac, pošto često igraju dubl, dok tensieri uglavnom nastupaju samo u singlu.

Bilo kako bilo, Filips kaže da se razlika u zaradama toliko smanjila da je izjednačavanje nagrada bio logičan potez. Prošlogodišnji šampion Švajcarac Rože Federer zaradio je blizu 1.200.000 dolara, a šampionka Ameli Morezmo iz Francuske nešto više od 1.100.000 dolara.

U Dubaiju, gde je u toku veliki WTA turnir, na kome se u polufinalu sutra sastaje sa Jelenom Janković, Morezmo je izjavila da je potez Vimbldona bio neizbežan i da se nada da će i organizatori Grand Slema u Parizu slediti taj primer.

"Doneli su pravu odluku, a nisu ni imali izbora zbog jednakosti žena i muškaraca u svetu. Sjajno je da su to uradili, mislim da će sada će Rolan Garos morati da načini korak napred".

Direktor Ol Ingland kluba Tim Filips rekao je da je pritisak društva igrao određenu ulogu u odluci, ali da ona nije doneta isključivo na osnovu spoljašnjih uticaja. Vimbldon se tako pridružio Austrelijen Openu i Ju Es Openu, koji odavno imaju identičan nagradni fond za tenisere i tensierke. Rolan Garos trenutno ima jednake nagrade za šampione u obe konkurencije, ali je fond nagrada za mušlkarce i dalje veći od onog za žene.

 

Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #6 poslato: 17.06.2007. 16:55:09 »

    Jelena Janković izborila ulazak u polufinale turnira u Birmingemu pobedom nad Bondarenko sa 2:0. U polufinalu igraće sa Santadjelo.

    Zimonjić u dublu sa Santorom izborio ulazak u finale turnira u Haleu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #7 poslato: 17.06.2007. 22:48:54 »



Jelena Janković se plasirala u finale WTA turnira u Birmingemu, pošto je savladala Italijanku Maru Santanđelo sa 2:0, po setovima 6:1, 7:5. Naša najbolje plasirana teniserka za titulu će igrati protiv pobednice duela između prve nositeljke, Ruskinje Marije Šarapove i pete nositeljke, Francuskinje Marion Bartoli.

Meč Jankovićeve i osme nositeljke iz Italije trajao je 68 minuta.

Jankovićevoj će to biti peto finale ove sezone.

Turnir u Birmingemu igra se za nagradni fond od 200.000 dolara.
Sačuvana
Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963



WWW
« Odgovor #8 poslato: 18.06.2007. 05:56:27 »

A u toku dana je i pobedila i osvojila taj turnir smile
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #9 poslato: 18.06.2007. 16:06:55 »

   

    P R E S S


TOOO, JELENA!

Jankovićeva pobedila Mariju Šarapovu sa 2:1 u finalu turnira u Birmingemu i osvojila svoj četvrti trofej ove godine, peti u karijeri.


Najbolja srpska teniserka Jelena Janković osvojila je turnir u Birmingemu (200.000 dolara) i tako "pokupila" svoj četvrti trofej ove godine, a peti u karijeri!

Jankovićeva je u finalu pobedila prvog nosioca, Ruskinju Mariju Šarapovu, sa 2:1 (4:6, 6:3, 7:5) u setovima, i tako pokazala da na travi može da igra podjednako uspešno, možda čak i bolje nego na šljaci. Ovim trijumfom treća teniserka sveta na svoj račun stavila je još 28.650 dolara, što joj je svakako manje važno od činjenice da je pred Vimbldon ušla u sjajnu formu.

Jankovićeva se bolje snašla u igri prepunoj brejkova, iako je Šarapova bolje počela meč. Dva brejka Ruskinje u prvom setu bila su dovoljna za 6:4 i 1:0 u setovima. Ipak, Srpkinja se nije dala, pa je u sledećem delu igre uzvratila udarac. Neizvesnost je trajala do osmog gema, kada je Jelena preotela servis Šarapovoj i lagano privela set kraju. Jelena i Marija igrale su u odlučujućem setu izjednačeno do 11. gema, kada je naša teniserka napravila brejk (pri rezultatu 5:5) i ostvarila veliki trijumf.

Jelena za Press: Mogu da osvojim Vimbldon!

Jelena Janković, po svom običaju, odmah posle pobede nad Šarapovom javila se Pressu i obećala nam da će učiniti sve da osvoji predstojeći Vimbldon.

- Uspela sam da osvojim Birmingem iako su me sudije krale, a ja sam imala i problema sa povredom. Drago mi je da sam savladala baš Šarapovu, jer ovo je ipak njena podloga, a i nalazi se u usponu forme.

Ne nameravam da forsiram previše do Vimbldona, hoću opušteno da odigram turnir u Hertogenbošu, kako bih bila što spremnija za najveći turnir sezone. U dobroj sam formi, mislim da ovog puta mogu da uradim ono što toliko želim - da osvojim Vimbldon!
 

Jankovićevoj je ovo prva pobeda nad Šarapovom u karijeri, posle tri poraza, od kojih je poslednji bio baš na ovom turniru prošle godine. Jeleni je trijumf nad Ruskinjom 49. u 2007. godini, po čemu je trenutno apsolutno neprikosnovena teniserka.

Inače, finalni meč odigran je u nedelju u "poslednji čas", pošto je dosadna engleska kiša potpuno poremetila raspored igara u Birmingemu. Obe teniserke su svoje polufinalne mečeve završile juče oko podneva, pa su finalni meč odigrale samo nekoliko časova kasnije.

Ispostavilo se da je taj cajtnot daleko više prijao Jeleni, koja je pokazala da posle polufinala u Rolan Garosu ima snage da napravi korak više u Vimbldonu i dođe bar u finale. Ili možda napravi i oba koraka, jer Jankovićeva ovakvom igrom možda i dođe do najprestižnijeg trofeja u svetu tenisa!
I. ĐURĐEVIĆ

Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #10 poslato: 21.06.2007. 16:00:58 »

 

  B 92


Određeni nosioci za Vimbldon

Jelena Janković postavljena je za trećeg nosioca na Otvorenom prvenstvu Engleske u Vimbldonu, Novak Đoković je četvrti, a Ana Ivanović šesti nosilac, saopštili su organizatori trećeg godišnjeg gren slem turnira u Vimbldonu. Prvi nosioci u obe konkurencije su najbolji teniser i teniserka sveta, Švajcarac Rodžer Federer i Belgijanka Žistin Enan. U konkurenciji tenisera drugi nosilac je Španac Rafel Nadal, a treći Amerikanac Endi Rodik.

U konkurenciji teniserki drugi favorit je druga tenisrka sa WTA liste Riskinja Marija Šarapova, četvrti nosilac je Francuskinja Amerli Morezmo, a peti Ruskinja Svetlana Kuznjecova.

Žreb za Vimbldon biće održan u petak.

Turnir u Vimbldonu jedino je gren slem takmičenje na kojem se organizatori prilikom određivanja nosilaca ne pridržavaju isključivo rang liste, već u obzir uzimaju rezultate koje su igrači prethodno ostvarivali na travi. Upravo zahvaljujući tome, Đoković je kao peti teniser sa ATP liste postavljen za četvrtog nosioca.

Čeh Tomas Berdih, koji je trenutno 11. na ATP listi, postavljen je za sedmog nosioca, Kipranin Markos Bagdatis je kao 16. igrač sveta deseti nosilac, dok je Australijanac Lejton Hjuit, 19. na ATP listi, 16. nosilac.



Lista nosilaca:

Muškarci:

1. Rodžer Federer (1)
2. Rafael Nadal (2)
3. Endi Rodik (3)
4. Novak Đoković (5)
5. Fernando Gonzales (6)
6. Nikolaj Davidenko (4)
7. Tomas Berdih (11)
8. Andi Murej (Cool
9. Džejsm Blejk (9)
10. Markos Bagdatis (16)
11. Tomi Robredo (7)
12. Rišar Gaske (12)
13. Tomi Has (10)
14. Mihail Južni (14)
15. Ivan Ljubičić (13)
16. Lejton Hjuit (19)
17. David Ferer (15)
18. Mario Ančić (23)
19. Jarko Nieminen (21)
20. Jonas Bjorkman (31)
21. Huan Karlos Ferero (18)
22. Dmitrij Tursunov (24)
23. Giljermo Kanjas (17)
24. David Nalbandijan (26)
25. Huan Ignasio Čela (20)
26. Karlos Moja (22)
27. Marat Safin (25)
28. Filip Kolšrajber (28)
29. Robin Soderling (29)
30. Agustin Kaljeri (30)
31. Filipo Volandri (27)
32. Huan Monako (33)

Žene:

1. Žistin Enan (1)
2. Marija Šarapova (2)
3. Jelena Janković (3)
4. Ameli Morezmo (4)
5. Svetlana Kuznjecova (5)
6. Ana Ivanović  (6)
7. Serena Vilijams (7)
8. Ana Čakvetadze (Cool
9. Martina Hingis (9)
10. Danijela Hantuhova (10)
11. Nađa Petrova (11)
12. Jelena Dementijeva (12)
13. Dinara Safina (13)
14. Nikol Vajdišova (14)
15. Pati Šnider (15)
16. Šahar Per (16)
17. Tatjana Golovin (17)
18. Li Na (18)
19. Marion Bartoli (20)
20. Katarina Srebotnik (21)
21. Sibil Bamer (22)
22. Tatjana Garbin (23)
23. Anabel Medina Garigues (24)
24. Venus Vilijams (31)
25. Alona Bondarenko (25)
26. Lucija Safarova (26)
27. Ai Sugijama (27)
28. Samanta Stosur (28)
29. Mara Santanđelo (29)
30. Francesca Sćiavone, Italy (30)
31. Olga Pučkova (32)
32. Mihaela Krajiček (33)
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #11 poslato: 23.06.2007. 05:41:36 »



     B 92

Jankovićeva u finalu Hertogenboša

Reuters

Naša najbolje plasirana teniserka Jelena Janković plasirala se u finale turnira u Hertogenbošu koji se igra za nagradni fond od 175.000 dolara. Jankovićeva je posle dva i po sata igre bila bolja od Ruskinje Dinare Safine sa 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 7:6 (8:6). Jelena Janković će u finalu igrati sa pobednicom meča Danijela Hantuhova - Ana Čakvetadze.

Treća teniserka sveta odigrala je prvi set u svom stilu, sa puno dobrih bekend paralela, pa Safina nije mogla da joj se suprotstavi. Ipak, Ruskinja je u drugom setu podigla svoju igru, i uzvratila našoj teniserki na isti način napravivši jedan brejk.

Na pauzi između drugog i trećeg seta našoj teniserki je ukazana medicinska pomoć zbog povrede zadnje lože leve noge. Jelena je i pored povrede odlično otvorila odlučujući set napravivši brejk već u trećem gemu. Safina je ipak uzvratila nešto kasnije, pa se ušlo u taj-brejk.

Ruskinja je odlično počela "dodatni gem" i povela je sa 2:0, uz jedan mini brejk. Jelena tada fantastično uzvraća, dobija narednih 6 poena, i dolazi do 4 meč lopte. Safina je, uz nekoliko grešaka naše teniserke, uspela da spase sve četiri, ali je Jankovićeva petu iskoristila i plasirala se u finale.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #12 poslato: 23.06.2007. 05:42:59 »


    B 92


Dobar žreb u Vimbldonu za naše

Najbolje rangirana srpska teniserka, Jelena Janković, u prvom kolu Vimbldona, na kome je postavljena za trećeg nosioca, igraće protiv Britanke En Keotavong, odlučeno je žrebom.

Jankovićeva se nikada pre nije sastala sa britanskom teniserkom, trenutno 179. na svetu, koja je do glavnog žreba turnira došla zahvaljujući specijalnom pozivu organizatora.

Ana Ivanović, šesti nosilac na trećem gren slemu sezone, u prvom kolu igraće protiv 137. teniserke sveta Melinde Cink iz Mađarske, sa kojom je do sada odigrala dva meča, oba 2005. godine na turniru u Kanberi, koji je kasnije i osvojila.

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, četvrti nosilac na Vimbldonu, igraće sa 46. igračom sveta Potitom Staraceom iz Italije, sa kojim se do sada nije sastajao.

Janko Tipsarević, koji je trenutno na 62. mestu ATP rang liste, igraće sa 105. igračem sveta Aleksanderom Pejom iz Austrije, što će, takođe, biti njihov prvi međusobni duel.

Nenad Zimonjić će sa Francusom Fabrisom Santorom, sa kojim je postavljen za četvrtog nosioca u konkurenciji muških dublova, igrati protiv Lija Čajldsa i Džejmija Delgada iz Velike Britanije.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #13 poslato: 24.06.2007. 02:37:49 »

   U poslednjoj proveri pred Vimblodon, na turniru u Hertogenbošu, Jelena Janković izgubila je u finalu turnira od Ane Čakvetadze sa 2:1.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #14 poslato: 25.06.2007. 04:23:28 »


B L I C

počinje vimbldon nezvanično prvenstvo sveta u tenisu

Tajfun iz Srbije stiže na Vimbldon


Autor: Z. Kecman


Za Borisa Bekera bio je mesto rođenja, za Ivana Lendla noćna mora, a Martina Navratilova je sa svojih devet „tanjira“ mogla da postavi šampionsku večeru za prijatelje. Reč je o njegovom veličanstvu Vimbldonu, engleskoj travi, servisu i voleju, vojvodama i vojvotkinjama, o večitoj slavi u belom sportu. Ko ga osvoji, pamti se večno, a ko ne, kao Ivan Lendl, uvek će imati izgovor da je trava za krave, a ne za tenis. Nova, 121. trka na nezvaničnom prvenstvu sveta u tenisu počinje danas.

Teniska globalizacija, kako Ostrvljani nazivaju sadašnji fenomen u belom sportu, u prvi plan je izbacila fenomenalan srpski talas. Ove sezone Jelena Janković, Ana Ivanović i Novak Đoković predstavljaju tenisku silu sa Balkana, koja drma temelje Vimbldona. Nikada u istoriji srpski tenis nije imao toliko potencijalnih favorita za krunu na velikom turniru, kao ove godine.
Kao potvrda, evo i brojki - poznata kladinica „Vilijam hil“, koja tradicionalno objavljuje liste favorita pre svakog turnira, svrstala je Đokovića i Jankovićevu kao četvrte favorite da osvoje turnir. Možda su, neopravdano, izostavili Anu Ivanović, juniorsku finalistkinju pre nekoliko sezona, ali ipak britanski mediji konstatuju da se „srpska groznica iz Pariza, može preseliti i u jugozapadni deo Londona“. Kod tenisera, kvota na Federera je 1,44, na Đokovića 17. Razlika je velika, ali zato Švajcarac ima četiri titule u Londonu. Kod dama, Jelena Janković i Marija Šarapova, pobednica ovde 2004. godine, imaju jednake šanse, a prva je Enan.

Jeleni prija trava Vimbldona

Upravo je Jelena Janković, nedavno u Birmingemu, raspirila novu nadu da Beograd ima šanse u Londonu. U pravom trileru je pobedila Ruskinju Šarapovu, koja zna da igra na travi i poslala poruku da na Vimbldonu ima šta da traži.
- Volim da igram na travi. Cele godine beležim odlične rezultate, idem meč po meč, opuštena sam. Mislim da imam dobre izglede i na Vimbldonu - izjavila je Jelena.
U prvi plan ističe se Jelenina besprekorna kondicija, nervi za važne mečeve, sjajna serija pobeda u 2007. Možda „džepna raketa“ u vidu Žistin Enan slovi za prvog favorita, ali londonska trava joj je prethodnih godina, bila prilično kliska i redovno je ostajala bez pobedničkog pehara.
Kada je reč o Ani Ivanović, ona ima igru kao stvorenu za ovu podlogu. Topovski servisi, sve brojniji asovi i ubitačni forhendi, guraju je u prvi plan. Ako ponovi igru kao u Parizu, ima velike šanse da dogura do završnice. To misli i Anin trener Sven Grenefeld.
- Fizički je mnogo napredovala. Ono što ja pokušavam je da njena igra ima plan A i plan B i da nađem odgovore za sve. To je lako, na primer, Rože Federer to radi sjajno. Momak pogleda igrača i kaže: „Ovaj igrač radi ovo dobro, a ovo ne i možda to treba da provociram.“ Mislim da i Ana to sjajno uočava - kaže Grenefeld.

Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #15 poslato: 25.06.2007. 14:46:28 »


   K U R I R


25. jun 2007.

POTERA ZA SALATAROM!


Srpski teniseri Jelena Janković, Ana Ivanović, Novak Đoković i Nenad Zimonjić u krugu favorita za osvajanje Vimbldona, koji počinje danas na terenima u Londonu

Treći grend slem teniski turnir sezone Vimbldon (nagradni fond 11.282. 710 funti, trava) počinje danas, a Srbija ima čak četiri kandidata za osvajanje trofeja! Jelena Janković je treći, Ana Ivanović šesti, a Novak Đoković četvrti nosilac. Od ostalih srpskih tenisera među nosiocima je i Nenad Zimonjić, koji je sa Francuzom Fabrisom Santoroom postavljen za trećeg nosioca u dublu.
      
Jelena Janković, Ana Ivanović i Novak Đoković

U glavnom žrebu u singl konkurenciji učestvuje i Janko Tipsarević, koji se u prvom kolu sastaje sa Austrijancem Aleksandrom Pejom. Jelena Janković je prošle godine igrala u šesnaestini finala, na svoj četvrti Vimbldon dolazi posle poraza u finalu Hertogenboša od Ane Čakvatadze, ali zabrinjava činjenica da ima problem sa butnim mišićem leve noge.

Iz Den Boša Jelena, njena majka Snežana i sparing partner Rikard Bruks helikopterom su otputovali do Roterdama, gde ih je čekao privatni avion kojim su dalje nastavili do Londona, a zatim specijalnom limuzinom do kuće koju su iznajmili u blizini Vimbldona.

- Povređena sam i telo mi nije u najboljem stanju. Nadam se da ću uspeti koliko-toliko da se odmorim i oporavim. Ostaje mi još ovaj turnir na travi, posle sledi Fed kup i onda idem na zasluženi odmor - kaže J. J, kojoj je protivnica u prvom kolu Britanka En Keotavong.

Finalistkinja Rolan Garosa Ana Ivanović se u prvom kolu sastaje sa Mađaricom Melindom Zink. Ivanovićeva je prošle godine stigla do četvrtog kola, gde je poražena od Ameli Morezmo, kasnije osvajačice ovog turnira. Sa Jankovićevom može da se sastane tek u finalu. Ukoliko Ana pobedi u Londonu mogla bi da se "popne" najviše na treću poziciju WTA liste, ali sve zavisi od toga kako će igrati ostale teniserke iz vrha.

Trenutno peti igrač sveta Novak Đoković u prvom kolu će odmeriti snage sa 46. teniserom Potitom Staračeom iz Italije. Ako Đoković stigne do polufinala, u borbi za finale mogao bi da se sastane sa drugim teniserom planeta Rafaelom Nadalom, ali Španac na travi nije toliko opasan.

Četvorostruki uzastopni šampion i branilac titule Rože Federer je u drugom delu kostura, na sreću. Ovo će biti Noletovo treće učešće na Otvorenom prvenstvu Engleske. Prošle sezone on je poražen u 4. kolu od Marija Ančića, što znači da sada brani 150 bodova.
      

Prvi na teren Jelena i Janko

Najbolje rangirana teniserka iz Srbije Jelena Janković igraće meč 1. kola na WTA turniru Vimbldonu protiv En Keotavong danas na Centralnom terenu i to treći susret. Od tenisera iz Srbije danas će meč 1. kola ATP turnira igrati Janko Tipsarević. Sa Aleksandrom Pejom iz Austrije igraće prvi meč na terenu 17, koji je planiran za 13 časova. Ana Ivanović i Novak Đoković svoje mečeve igraju sutra.
      
   
   

Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #16 poslato: 26.06.2007. 00:01:23 »

Kiša odložila početak Vimbldona



Loše vremenske prilike odložile su početak turnira u Vimbldonu. Očekuje se da pljuskovi poremete raspored tokom prve nedelje "travnatog" gren slem turnira. Bivši šampion u ženskoj konkurenciji, Martina Hingis, nalazi se među igračima čiji su mečevi odloženi zbog kiše koja ne prestaje da pada iznad jugozapadnog Londona.

Prognoze kažu da će pljuskova biti tokom većeg dela popodneva i očekuje se da će mečevi moći da se igraju tek posle 16 časova.

Od srpskih tenisera, u ponedeljak bi trebalo da nastupe Janko Tipsarević i Jelena Janković.

 
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #17 poslato: 26.06.2007. 15:25:05 »


B L I C


Veliki preokret Tipsarevića, Jelenin meč odložen
Autor: Beta


Srpski teniser Janko Tipsarević trijumfom je počeo takmičenje na teniskom turniru u Vimbldonu iako je gubio sa 0:2 od Aleksandra Peje. Tipsarević je u prvom meču savladao Austrijanca sa 3:2, po setovima 4:6, 3:6, 6:3, 6:4, 6:3. Meč je bio prekinut zbog kiše pri rezultatu 2:2 u setovima.
Treći nosilac turnira u ženskoj konkurenciji Jelena Janković trebalo je da u 19 sati počne meč protiv Britanke En Kiotavong, ali su zbog kiše mečevi odloženi.


  http://www.wimbledon.org/en_GB/index.html
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #18 poslato: 27.06.2007. 04:26:43 »

 claps


     Lepo je počelo. Lake pobede Jelene i Novaka u prvom kolu. Anin meč odložen je za sutra.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #19 poslato: 27.06.2007. 14:35:46 »


   K U R I R

27. jun 2007.

KAD BISMO BILI KO SRBI


Britanski list Gardijan očajava nad tamošnjim tenisom upoređujući ga sa našim

Jedan od najcenjenijih listova u Velikoj Britaniji Gardijan napravio je analizu "srpskog teniskog čuda" i uporedio uslove za rad u Engleskoj i kod nas, kao i rezultate koje ostvaruju teniseri iz ove dve države. Englezi komparaciju počinju dirljivom pričom Jelene Janković i njenim objašnjenjem uspeha.

          SRBIJA

Teniski klubovi: 94
Igrači mlađi od 30 godina: 1.600
Godišnji budžet: 500.000 evra
Najbolje igračice: Jelena Janković 3, Ana Ivanović 6.
Najbolji igrači: Novak Đoković 5, Janko Tipsarević 64.


   VELIKA BRITANIJA

Teniski klubovi: 2.600
Igrači mlađi od 30 godina: 10.337
Godišnji budžet: oko 71 milion evra
Najbolje igračice: Keti O'Brajen 154, Melani Saut 169.
Najbolji igrači: Endi Marej 8, Tim Henman 74.


- Mislim da, kada od malih nogu naučite da se borite za svoje mesto i kad vam niko ništa ne pruži, morate da postanete jaki. Odrastate mnogo brže nego što je prirodno, a kada dođete na mesto gde imate dobre terene za trening, umesto već pominjanih bazena u kojima smo mi trenirali, i kada su vam omogućeni svi uslovi za rad, to jednostavno morate da cenite - objasnila je JJ razloge vrtoglavog uspona srpskih tenisera.

U žestokoj kritici novinari uglednog lista ističu sveprisutni podsmeh koji se u Engleskoj rađa na sam pomen Srbije i konstatuju da "možemo da im se smejemo koliko hoćemo, ali Srbi već razmišljaju o tome kako da zauzmu svih deset pozicija u Top 10 svetskog tenisa". Kao jednog od glavnih "krivaca" za dostignuća srpskih tenisera ističu Slobodana Živojinovića, bivšeg polufinalistu Vimbldona, sada predsednika Teniskog saveza Srbije.

- Svakoga dana, svakog meseca, svake godine imamo sve veću podršku države. Imamo tri igrača u prvih deset na svetu, a sada želimo da ih bude i desetoro. Znam da je teško, ali postoji velika šansa za to - navodi Gardijan reči Bobe Živojinovića.

Sigurno je da je Srbija zakasnila kada su u pitanju sada aktuelni teniseri jer oni odavno treniraju po drugim državama, gde su pronašli bolje uslove, ali je probuđena nada da će deca koja sada počinju da se bave tenisom imati uslove za rad dostojne sportista, zaključili su Britanci.

(G. F.)
   
         

         
       cheerleader   Obratite pažnju na uporednu statistiku !!!
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #20 poslato: 27.06.2007. 20:55:10 »



      U Vimbldonu sve po starom...KIŠA !    Anin meč je prekinut. Vodi sa 1:0. Jelena igra kasnije.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #21 poslato: 28.06.2007. 02:10:19 »



 Dobri rezultati na turniru. Idu dalje Ivanović, Janković i Tipsarević. Meč Zimonjića i Santoroa prekinut zbog kiše.    happy15      
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #22 poslato: 28.06.2007. 16:10:00 »


K U R I R

28. jun 2007

OPASAN PO SRCE


Janko Tipsarević pobedio Florana Seru u triler meču i plasirao se u 3. kolo Vimbldona. U narednoj rundi i Jankovićeva i Ivanovićeva

Sve troje srpskih tenisera koji su juče igrali svoje mečeve u pojedinačnoj konkurenciji na Vimbldonu zabeležili su pobede. Najvažniji trijumf i plasman u treće kolo ostvario je Janko Tipsarević, Jelena Janković je takođe prošla u treću rundu, a Ana Ivanović je pobedila u prvom nastupu na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Engleske (nagradni fond 11.282.710 funti).

Tipsarević je, kao i prvom kolu, odigrao još jedan triler meč, ovog puta protiv Francuza Florana Sere. Za razliku od prvog kola, kada je preokrenuo vođstvo protivnika od 2:0, Janko je juče poveo istim rezultatom, da bi tek u odlučujućem, petom setu izborio plasman u treću rundu rezultatom 6:3, 6:2, 6:7, 3:6, 6:2. Njegov sledeći protivnik biće peti nosilac, Čileanac Fernando Gonsales.

Srpski teniser je odlično počeo duel sa 90. igračem na ATP listi, lako osvojio prvi, a još lakše drugi set. I u trećem je Tipsarević prvi napravio brejk i očekivalo se da će rutinski eliminisati Francuza.
      

Ana: Lepota ne pomaže na terenu

Na konferenciji za novinare posle meča sa Mađaricom Melindom Cink Ana Ivanović je izjavila da joj laska to što je mnogi proglašavaju lepoticom, ali je dodala da joj to ipak ne pomaže u igri.
- Kada izađete na teren, postaje nebitno kako izgledate. Ne pomaže da osvajate poene. Što se mene tiče, važno mi je da budem dobra u onome što radim i da ispunim ciljeve koje sam sebi zadala, a oni su vezani za tenis - rekla je srpska teniserka engleskim novinarima.
         

Međutim, Sera je uzvratio, a ovaj deo meča odlučen je u taj brejku, u kojem je kod rezultata 3:3 Sera vezao naredna četiri poena i izborio ostanak u meču. U četvrtom setu Tipsarević je potpuno pao u igri, Francuz je to iskoristio i bez većih problema izjednačio.

U tom trenutku izgledalo je da je Tipsarević izgubio koncentraciju i igru i da nema snage za pobedu. Ipak, Janko je u drugom gemu napravio brejk. Do kraja meča bilo je očigledno da srpski teniser izvlači poslednje rezerve snage, ali je zahvaljujući tome došao do važne pobede.

Jelena Janković plasirala se u treće kolo Vimbldona nakon što je juče počistila sa terena Slovakinju Jarmilu Gajdosovu sa 6:1, 6:1 za samo 48 minuta igre. Srpkinja, koja je treći nosilac, u narednoj rundi igra protiv bolje iz duela u kojem se sastaju Danilidu iz Grčke i Čehinja Safarova.

Ana Ivanović se plasirala u drugo kolo pobedom nad Mađaricom Melindom Cink sa 6:0, 7:6, a njena sledeća protivnica biće bolja iz duela između Rumunke Edine Galovic i Amerikanke Mejlen Tu. Ana je do pobede je nad Mađaricom (133. na WTA listi) došla zahvaljujući odličnom servisu i sjajnoj igri na mreži. Danas na Vimbldonu svoj meč 2. kola igra Novak Đoković, koji se sastaje sa Amerikancem Amerom Delićem

(V. N.)
   
         
          Wimbledon
Sačuvana
fon Manštajn
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Vaga
Poruke: 2726


we only come out at night


« Odgovor #23 poslato: 28.06.2007. 18:23:45 »

 



Jelena Janković počistila i Gajdošovu
Sreda, 27. jun 2007. 18:07

Posle Britanke En Kjotavong, pod točkovima "Džej Džej Ekspresa" u sredu je završila i mlada Slovakinja Jarmila Gajdošova. Jelena Janković plasirala se u treće kolo Vimbldona na impresivan način, savladavši Gajdošovu rezultatom 6:1, 6:1, za svega 48 minuta.

Najbolje rangirana srpska teniserka u narednoj rundi će se sastati sa pobednicom meča Lusi Šafarova (Češka) - Eleni Danilidu (Grčka). Taj susret prekinut je zbog kiše pri vodjstvu Čehinje 4:2 u odlučujućem setu.

Teniserka koja zauzima 105. mesto na WTA listi nije se dobro provela uoči mogućeg ponovnog susreta sa Jankovićevom, u okviru meča za popunu Svetske grupe Fed kupa Slovačka - Srbija, 14. i 15. jula.

Srpkinja je od brejka napravljenog u prvom gemu diktirala tempo i pokazala zašto se nalazi u samom vrhu ženskog tenisa, više od 100 pozicija iznad Gajdošove.

Jankovićeva je bila neumoljiva na mreži - od 15 izlazaka napred, 14 je završila poenima. U polje je ubacila 64 odsto prvih servisa na meču i osvojila poen u čak 87 odsto takvih slučajeva. Kada se na to dodaju svega četiri neiznudjene greške "Džej Džej", onda je jasno zbog čega je konačan rezultat gotovo najubedljiviji mogući.

(MONDO)
 
Sačuvana

Stand by me my apprentice
Be brave, clench fists.
fon Manštajn
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Vaga
Poruke: 2726


we only come out at night


« Odgovor #24 poslato: 28.06.2007. 18:40:28 »

ako vas interesuje raspored za danas djokovic igra za ulazak u trece kolo protiv amrerikanac amera delica na terenu broj dva gde mecevi pocinju u 11:00 ali zbog kise sve je to odlozeno, pre djokovica imaju dva meca na terenu broj 2 pa sve zavisi od kise i od duzine ta dva meca...

ana ivanovic igra na ternu broj 13 prvi mec koji je trebao da pocen u 11:00 protiv amerikanke meijlejn tu,  smile  recimo da se tako cita... naravno kisa zeza stvar ali barem prva  na teren izalazi ana

inace da dopun rasov prilog sajta ova vas vodi odmah na stranu sa rasporedom odigravnja svih meceva

http://www.wimbledon.org/en_GB/scores/schedule/index.html

evo i vremnsek prognoze za naredne dane

Today 13 / 18 Sunny intervals
Friday 12 / 18 Light rain shower (Day)
Saturday 13 / 16 Heavy Rain
Tuesday 14 / 20 Heavy rain shower (Day)
Wednesday 13 / 20 Sunny intervals

ovo 13/18 je min i max temperatura tokom dana, neverovatno zar ne?


a evo slicice i djokovica da budu svi na oku smile

Sačuvana

Stand by me my apprentice
Be brave, clench fists.
Stranice: [1] 2 3  Sve
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.152 sekundi sa 36 upita.