Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: 1 [2] 3  Sve
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Vimbldon 2007  (Pročitano 13777 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #25 poslato: 29.06.2007. 14:02:53 »

P R E S S

ANA MIS VIMBLDONA!


Srpska teniserka proglašena za najlepšu na svetu u anketi "Sana"! Ivanovićeva dobila čak 25 procenata glasova, pet odsto više od Marije Šarapove!

Ana Ivanović je apsolutna mis Vimbldona! Srpska teniserka proglašena je za ubedljivo najlepšu na svetu u anketi prestižnog britanskog tabloida "San"! Čak 25 odsto čitalaca ovog lista glasalo je putem interneta za srpsku tenisku divu, koja je pobedila u konkurenciji Marije Šarapove i Danijele Hantuhove. A, nije mogla da joj primiriše čak ni nekada neprikosnovena ali davno "penzionisana" Ruskinja Ana Kurnjikova, koja je pojačala konkurenciju u izboru iako ne igra.

Ana je u anketi dobila čak pet odsto glasova više od nekadašnje kraljice Vimbldona Marije Šarapove i osam procenata više od Kurnjikove. U svojim komentarima, čitaoci "Sana" opisali su Anu kao devojku koja "izgleda perfektno, igra perfektno i uvek se smeje".

Jelena: Srpski teniseri su čudo

Jelena Janković kaže da su srpski teniseri postigli čudesan uspeh jer su "sami od sebe" stigli u vrh ovog sporta.

- U nas niko nije uložio nijedan dinar i ništa nam nije palo s neba. Sve što smo postigli jeste rezultat našeg teškog rada i svaku pobedu i trofej smo i te kako morali da izborimo. To podjednako važi za mene, kao i za Anu Ivanović i Novaka Đokovića - rekla je Jankovićeva.

Koliko je Ivanovićeva oduševila Britance govori podatak da su novinari čuvenog londonskog "Tajms" Anu proglasili za "najlepšu ženu koja je ikada igrala tenis" i uporedili je sa glumicom Ketrin Zita Džons! Doduše, nisu propustili da pomenu priču o srpskog pepeljugi koja je "trenirala pod bombama udarajući lopticu na dnu ispražnjenog bazena". Englezi tvrde da devetnaestogodišnja Srpkinja izgleda impresivno čak i kada se napreže prilikom servisa koji se brzinom od 113 kilometara na sat pretvara u as. Ili kad protestuje zbog sumnjive sudijske odluke. Kažu, čak i to čini sa simpatičnim, neodoljivim smeškom. Međutim, Ana na sva ta laskanja ima spreman odgovor:

- Kada ste na teniskom terenu, nije važno kako izgledate. Lepota ne osvaja poene. Meni je važno da postižem svoje ciljeve, a tenis mi je i dalje na prvom mestu. Ipak, prijaju mi sve pohvale na račun mog fizičkog izgleda, polaskana sam kad mi kažu da sam lepa - rekla je Ivanovićeva posle pobede nad Mađaricom Čink u prvom kolu.

Međutim, Srbija, baš kao i na WTA listi, ima dve predstavnice u top 10! Jelena Janković zauzela je deveto mesto i iza sebe ostavila rusku lepoticu Anastasiju Miskinu! A gde bi nam tek bio kraj da je Jelena Dokić u vrhu svetskog tenisa, i to pod srpskom zastavom, kao što je bila nekad. Ili da, recimo, Vojislava Lukić igra tako dobro kao što izgleda.
I. ĐURĐEVIĆ

         happy15

  U singlu danas igraju: Tipsarević - Gonzales i Janković - Safarova. Oba meča počinju u 13 časova.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #26 poslato: 30.06.2007. 01:26:08 »

 cheerleader


    Odlična igra Janka Tipsarevića, sa 3:2 pobedio je petog nosioca turnira Gonzalesa i plasirao se medju 16 najboljih.

    Isti uspeh ostvarila je Jelena Janković pobedom nad Safarovom sa 2:1.

    Zimonjić i Santoro, takodje su zabeležili pobedu u dublu.
Sačuvana
knezofil
Mel
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Poruke: 571


srednji je prednji ako ispred njega ima pozadi


« Odgovor #27 poslato: 30.06.2007. 01:29:08 »

kakav mec, preokret... tipsarevic rulez! ne pamtim kad sam ovako uzivao u tenisu!
Sačuvana
Starla
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Poruke: 1537




Najforumaš 2007
« Odgovor #28 poslato: 30.06.2007. 01:50:50 »

A sad svi hvalite Tipsarevica Tongue...A u komentarima o Rolan Garosu,svi su govorili da je ljigav,i nikakav sportista!Sto se mene tice, Janka oduvek gotivim smile,a posle danasnje pobede mnogima ce zacepiti usta,i konacno izaci iz senke ostalih tenisera.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #29 poslato: 30.06.2007. 02:11:34 »

     Starla, pogrešnoj dvojici se obraćaš....nismo rekli ni reč protiv tvog ljubimca za vreme RG.   smile

     Treba spomenuti, da on jedini od naših tenisera nije kao mali otišao u teniske akademije po belom svetu, nego je sve to vreme trenirao u Bgd. Mogu da zamislim u kakvim uslovima, naročito zimi. Zbog toga što je njegov put bio teži, treba više ceniti njegov uspeh.
Sačuvana
knezofil
Mel
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Poruke: 571


srednji je prednji ako ispred njega ima pozadi


« Odgovor #30 poslato: 30.06.2007. 02:47:29 »

da, ne rekosmo ni rec smile  mislio sam tad da ga branim, ali mrzelo me da kucam, sad mi zao sto nisam smile

ali opet...  sportisti su u takvoj poziciji da je mala razlika od pljuvanja do slavljenja, ima dosta primera i kod nas i van... ali nije za ovu temu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #31 poslato: 30.06.2007. 04:48:54 »




MEGAFONIJA


Janko Tipsarević u osmini finala Vimbldona



Srpski teniser Janko Tipsarević prvi put u karijeri plasirao se u osminu finala jednog gren slem turnira, pošto je u petak u trećem kolu Otvorenog prvenstva Engleske u Vimbldonu pobedio šestog igrača sveta i petog nosioca na ovom takmičenju Čileanca Fernanda Gonzalesa rezultatom 3:2 , po setovima 6:3, 3:6, 6:3, 4:6, 8:6.

Do najvećeg uspeha u karijeri reprezentativac Srbije je stigao posle više od tri i po sata igre i trećeg meča u poslednjih pet dana koji je igrao u pet setova. Za prolazak među osam najboljih tenisera na Vimbldonu Tipsarević će najverovatnije u ponedeljak igrati protiv uspešnijeg iz meča trećeg kola u kome se sastaju deveti nosilac Amerikanac Džejms Blejk i 20. nosilac Španac Huan Karlos Ferero.

U duel protiv jednog od najboljih tenisera sveta Tipsarević je ušao veoma hrabro i već u drugom gemu prvog seta napravio je brejk. Tu prednost je zadržao do kraja tog dela igre i poveo sa 1:0. U drugom setu vođen je takođe samo jedan brejk, a napravio ga je Čleanac u šestom gemu.

Potpuno identičan obrazac viđen je i i naredna dva seta. Treći je pripao Tipsareviću, koji je protivniku oduzeo servis u šestom gemu, a četvrti Gonzalesu, koji je brejk napravio u idealnom trenutku - pri vođstvi od 5:4.

U petom setu viđen je pravi triler. Obojici tenisera počela je da pada koncentracija, zbog čega je viđeno čak pet brejkova. Prvi je napravio naš teniser već u prvom gemu, ali mu se Gonzales revanširao u četvrtom.

Kada je Čileanac oduzeo Tipasareviću servis i u šestom gemu, a potom na svoj servis dobio peti gem zaredom i poveo sa 5:2, izgledalo je da će senzacija izostati i da će jedan od favorita za osvajanje titule ipak zabeležiti pobedu.

Tada, međutim, dolazi do još jednog preokreta, ovog puta u režiji Tipsarevića koji dobija tri gema uzastopno i uspeva da izjednači na 5:5. Gonlazes je uspeo nakratko da se vrati i u meč i da na svoj servis povede sa 6:5. ali onda sledi još jedna serija Tipsarević od tri dobijena gema. Poslednji poen u meču naš teniser je osvonjio as udarcem, nakon čega je dobio prave ovacije ljubitelja tenisa u Vimbldonu.

Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #32 poslato: 30.06.2007. 15:38:27 »

              Š A M P I O N K A


K U R I R



30. jun 2007.
NAJBOLJE GUZE VIMBLDONA


Engleski tabloid San napravio krajnje neobičnu anketu u kojoj čitaoci glasaju za najbolje pozadine

Pored toga što ubedljivo vodi u trci za najlepšu teniserku svih vremena koja je nastupala na Vimbldonu, srpska lepotica Ana Ivanović izabrana je među pet teniserki sa najlepšom zadnjicom na turniru u glavnom gradu Engleske! Prema anketi engleskog tabloida San, pet teniserki su svojim izgledom znatno podigle atmosferu u Vimbldonu, a zbog njihovih nestašnih suknjica veliki broj navijača je često imao srčanih problema.

Ono što je Švajcarkinja Emanuela Galjardi, 129. teniserka na WTA listi, uradila navijačima na najpoznatijem turniru, nateralo je engleske medije da krenu u potera za najlepšom guzom Vimbldona. Ova 30-godišnja teniserka pojavila se na svom jedinom meču u običnim slip gaćicama, a prilikom svakog servisa mamila je uzdahe malobrojne publike.

I kada su svi čuli za vest o njenoj prelepoj zadnjici, dobar deo muške publike bio je veoma razočaran kada je Galjardova lako poražena od svoje protivnice. Ipak, ostala im je uteha da će u dublu dogurati mnogo dalje, a mi se nadamo i do finala.

Naravno, među pet najboljih guza ušla je i pozadina uvek poželjne Marije Šarapove. Na njeno poskakivanje po centralnom terenu Vimbldona često se mogao čuti uzvik "Ave Marija", prouzrokovan sevanjem, bez sumnje, prelepe guze.

Engleskim "paparacima" nije promakao ni nastup skoro anonimne Mađarice Anješ Savaj. Ona je na meču protiv Ukrajinke Tatjane Bondarenko očigledno nosila bokserice za jedan konfekcijski broj manje, pa su prilikom svakog smeča gledaoci na Vimbldonu mogli da uživaju u ocrtavanju njenih izraženih oblina.
      

Golovinova prebacila normu

Veliku pažnju javnosti izazvao je i nastup Francuskinje Tatjane Golovin. Ona se na vimbldonskim terenima pojavila u crvenim ženskim boksericama, od kojih se sudijama, hvatačima loptica i navijačima zarumenelo lice. Pri tom, Golovinova je svojim boksericama dovela u nedoumicu organizatore turnira, jer po pravilima Vimbldona svaki teniser mora da na sebi nosi najmanje 70 odsto bele odeće, a njena zadnjica svakako je prešla tu normu.
      
   
   
         
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #33 poslato: 01.07.2007. 04:30:19 »



    Kiša, kiša i samo dosadna kiša. Izem ti život u Britaniji.

    Ana Ivanović je dobila prvi set, a onda je nastupio prekid zbog kiše. Djokovićev meč igraće se jednog lepog dana kada ne bude padala kiša.

    Ali evo jedne zanimljivosti:

Završni godišnji turnir u Dohi

Završni godišnji turnir najboljih teniserki sveta od 2008. do 2010. godine biće organizovan u glavnom gradu Katara Dohi, saopštilo je u petak Udruženje teniserki. Pored Dohe, kandidati za organizovanje turnira bili su Bangalore, Istanbul i Monterej.

Ukupna vrednost trogodišnjeg ugovora iznosi 42 miliona dolara, a nagradni fond će u svakoj od te tri sezone iznositi 4,45 miliona dolara, što je identično nagradnom fondu na Mester Kupu, završnom godišnjem turniru tenisera.

Pobednici turnira pripašće najveća nagrada u istoriji ženskog tenisa od 1,485 miliona dolara.
                                         zdg_flag_respect
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #34 poslato: 01.07.2007. 15:42:43 »


   GLAS JAVNOSTI


   
Janko Tipsarević postao miljenik publike na Otvorenom prvenstvu Engleske

Tipsi "ozraČio" Vimbldon



Svuda me pitaju kako je moguće da Srbija ima takve tenisere. Ja im odgovaram da je to neka radijacija od bombardovanja... Šalim se... S obzirom na to da je u vreme kada smo počinjali u zemlji bio haos, ni sam ne znam kako smo uspeli u tome

Ako je cilj u životu ostvariti snove, onda je srpski teniser Janko Tipsarević uspeo u tome. Posle junačke pobede nad petim teniserom sveta Čileancem Fernandom Gonzalesom (3:2), postao je miljenik publike i generalno najveća senzacija teniskog turnira u Vimbldonu.

- Još odmalena, sanjam jedan san, kako pobeđujem na centralnom terenu Vimbldona. Za mene je to uvek bio najveći turnir na svetu, ovo ne pričam zbog toga što sam pobedio, već istu priču prepričavam od 12. godine, kada sam počeo ozbiljno da igram tenis - ispričao je novi junak Otvorenog prvenstva Engleske.
Uživajući u meču, prepunom obrta i majstorskih poteza, simpatije teniske publike bile su na strani Janka Tipsarevića, pa se tokom meča u navijanju sa tribina mogao čuti i njegov "novi" nadimak - Tipsi.
      

KIŠA ODLOŽILA ANU I NOVAKA

Početak šestog dana Vimbldona obeležila je kiša zbog koje su odloženi svi mečevi. Među njima bili su i dueli koje su trebalo da odigraju srpski teniseri Novak Đoković i Ana Ivanović. Đoković se u trećem kolu muškog turnira sastaje s Nemcem Nikolasom Kiferom, dok Ivanovićeva, takođe, u trećem igra protiv Francuskinje Aravan Rezai. Posle duže pauze, susret je počeo, ali je potom zbog kiše opet prekinut pri vođstvu Ane Ivanović od 1:0 u setovima.

DOSTOJEVSKI NA TETOVAŽI

Tipsarević je jedan od retkih igrača belog sporta, koji nosi tetovažu i ima pirsing na desnoj obrvi, tako da je rečenica koju je na engleskom ispisao "Lepota će spasti svet", takođe, pobudila novinarsku pažnju i znatiželju.
- U slobodno vreme mnogo čitam i moj omiljeni pisac je Dostojevski. Rečenica koju sam istetovirao je iz knjige "Idiot". Glavni lik veruje da će unutrašnja lepota spasiti svet i za to svoje uverenje na kraju daje i život - ispričao je Janko potvrđujući da je to njegov životni moto.
      
   
   

- Siguran sam da publika voli borce... Gledalište voli da vidi nekog ko pokušava da pobedi petog igrača sveta. O ovom sam sanjao, a sada mi se taj san ostvario - ispričao je Janko Tipsarević.
Veliki broj predstavnika medija istog momenta zasuo je Janka "brdom" pitanja, a najviše ih je interesovalo kako je moguće da srpski teniseri doguraju tako daleko na Vimbldonu, iako u Srbiji nema nijednog terena s travnatom podlogom.

- Kao što znate Jelena je treća, Ana peta, a Novak četvrti ... Zimonjić je šesti ili sedmi u dublu. I svuda me ljudi pitaju isto - kako je to moguće i šta se to desilo, pa Srbija ima takve tenisere. Ja im odgovaram da je to neka radijacija od bombardovanja... Šalim se... S obzirom na to da je u vreme kada smo počinjali u zemlji bio haos ni sam ne znam kako smo uspeli u tome.
Uspeh je bacio svetlo i na Jankovu biografiju u kojoj piše da je pobedom na Australijen openu za juniore "prvi Srbin" krenuo u osvajanje vrha svetskog tenisa.

- Bio sam dobar junior, prvi na svetu sa 14, 16 i 18 godina, a onda po prelasku među seniore moja forma više nije bila onakva kako se od mene očekivalo. Ipak, biti među prvih 100 na svetu i nije tako loše... Mislim da za mene nije kasno, imam tek 23 godine i očekujem da ću igrati bar još sedam ili osam godina - poručio je srpski teniser, koga u četvrtom kolu, najverovatnije u ponedeljak očekuje duel s 20. nosiocem Špancem Huanom Karlosom Fererom...
N. M.
   
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #35 poslato: 02.07.2007. 00:41:19 »




MEGAFONIJA


U ponedeljak igraju svi teniseri iz Srbije



Nakon prinudnog dana odmora zbog kiše, u nedelju je u Vimbldonu prema tradiciji slobodan dan, a u ponedeljak će na travnate terene Ol Inglend kluba izaći svo četvoro srpskih tenisera i teniserki.

Prva će to uraditi Ana Ivanović, koja od 12 sati na terenu broj 13 nastavlja meč trećeg kola protiv Francuskinje Aravan Rezai. Taj duel počeo je u suboto, ali je zbog kiše prekinut nakon što je naša teniserka dobila prvi set rezultatom 6:3.

Naš najbolji teniser Novak Đoković takođe će igrati meč trećeg kola, a protivnik će mu biti Nemac Nikolas Kifer. To će biti drugi meč na terenu broj dva, a pre njega u 12 sati Venus Vilijams i Aiko Morigami nastaviće započeti duel. U trenutku prekida rezultat je bio 6:1, 1:4 za Vilijams, tako da bi Đoković svoj meč mogao da počne pre 13 časova.

Jelena Janković će igrati meč osmine finala protiv Francuskinje Marion Bartoli. Biće to drugi meč na terenu boj jedan i mogao bi da počne između 13,30 i 14 sati. Pre nje će igrati Rafael Nadal i Robin Soderling i pretpostavlja se da bi taj meč mogao da bude završen u tri seta.

Kada Janković, nadamo se, obezbedi učešće u četvrtfinalu, na isti teren će izaći najprijatnije iznenađenje turnira Janko Tipsarević, koji će se za ulazak u četvrtfinale boriti protiv 20. nosioca Španca Huana Karlosa Ferera.

Tipsarevića i Li Hjung Taka iz Koreje sutra čeka nastavak prekjuče prekinutog meča drugog kola u dublu. Oni igraju protiv češke kombinacije František Čermak - Leos Fridl, a reultat je 1:1 u setovima i 3:3 u trećem setu.

Dva puta bi sutra na teren trebalo da izađe i Janković koja u paru sa Britancem Džejmijem Marejem u prvom kolu miks dubla igra protiv britanske kombinacije Sara Borvel - Ričard Blumfild.
Sačuvana
Vlad Dracul
Experimental Period
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Milic Filipovic
Mesto: Pozega
Lokacija: Bakionica
Država: Srbija
Horoskop: Bik
Poruke: 1876




« Odgovor #36 poslato: 02.07.2007. 07:40:28 »

Dobro de ajde priznajem oduševio me je Tipsarević u meču sa Gonzalesom.. zaista je bio sjajan.. moglo je to sa manje drame jer sam ja u jednom momentu mislio da je on odustao u 5 setu - Čileanac ga je pojeo uzevsi uzastopno 5 gemova posle čega ga je Tisarević pošteno razvalio!

Biće da ga odavno nisam video nije više onako veliki šminker kakav je bio pre godinu dana dok sam gledao kako igra što je takođe + tj. napredak Tongue još malo pa ću pomisliti da je on zapravo sportista Wink
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #37 poslato: 02.07.2007. 15:40:05 »

     

P R E S S


Jelena i Ana MANEKENKE!


Dve najbolje srpske teniserke pozirale za britanski magazin "Helo" kao top-modeli! Jankovićeva se slikala "usred pustinje", a Ivanovićeva na dnu bazena

Jelena Janković i Ana Ivanović apsolutni su hit u Engleskoj! Dve najbolje srpske teniserke na travi Vimbldona nemaju milosti prema svojim protivnicama, a van terena stižu da pokažu i neke druge kvalitete.

Zato i ne čudi što su urednici čuvenog britanskog magazina "Helo" izabrali da baš dve Srpkinje, zajedno sa Ruskinjom Marijom Kirilenko i Francuskinjama Severin Bremon i Kamil Pin, poziraju za najnoviji broj.

Fotografije imaju "simboličnu priču", pa tako Jelena pozira usred pustinje u izazovnoj i elegantnoj haljini, koja ističe liniju njenog savršenog tela, dok se Ana slikala na dnu praznog bazena, koji jasno asocira na priču sa Rolan Garosa o početku njene karijere kada nije imala gde da trenira.

Jelena se opisuje kao izuzetno samouverena osoba, znajući da je trenutno jedna od tri najbolje teniserke na svetu, a posebno se naglašava činjenica da trenutno nema dečka, pošto svu svoju energiju želi da usmeri na teren.

- Želim da budem tamo na terenu sto odsto, vremena za privatni život biće sasvim dovoljno kada se umorim od tenisa. Onog momenta kada više ne budem uživala u tenisu ili kada to postane preveliko opterećenje za moje telo, baviću se nečim drugim što će me zadovoljiti u životu - rekla je Jelena.

Pare više nisu problem

Jelena i Ana na početku karijere muku su mučile sa finansijama, ali zahvaljujući sjajnim igrama pare više nisu problem. Jelena je do sada samo na turnirima zaradila 2.679.390 dolara, dok je Ana inkasirala nešto manje, preciznije 2.255.158 dolara. Naravno, kada se tome dodaju razni sponzorski ugovori koji, prema nepisanamim pravilima vrede trostruko u odnosu na turnirsku zaradu, jasno je da Jelena i Ana odavno nemaju problem sa kešom.

Na pitanje šta je to "nešto drugo", Jelena je otvorena priznala da je u pitanju gluma.

- Oduvek sam volela da glumim i odmalena sam imitirala ljude. Čak su mi u Srbiji i ponudili ulogu u jednom filmu - izjavila je Jankovićeva.

S druge strane, Ana Ivanović podsetila je da je pre samo pet godina trenirala u praznom olimpijskom bazenu preuređenom za tenis, sa dve mreže i tepihom na podu.

- Bilo je nemoguće igrati, ali svi moraju da znaju da sam ja tu odrasla i da ljudi tamo još uvek treniraju - kaže Ana.

Naravno, Englezi podsećaju i da je Ivanovićeva odlučila da igra tenis sa samo pet godina i da joj je uzor bila Monika Seleš.

- Radila sam vredno i sada sam srećna što vidim rezultate - ne krije Ivanovićeva, koja već dugo živi u Švajcarskoj.

Obe naše teniserke već danas nastavljaju svoj put na Vimbldonu, naravno pod uslovom da ne bude kiše. Prva na teren će Ana, koja će igrati nastavak meča protiv Francuskinje iranskog porekla Aravan Rezai. Podsetimo, taj meč započet je u subotu i Ana vodi 1:0 u setovima, i ako pobedi, plasiraće se u osminu finala. Odmah posle Ane na teren će i Jelena, koja će se u borbi za plasman u četvrtfinale sastati sa Francuskinjom Marion Bartoli.

Zanimljivo, taj meč odigraće se na terenu broj 1, na koji će čim, nadamo se, Jelena pobedi Francuskinju izaći Janko Tipsarević. Srbin će protiv Španca Huana Karlosa Ferera takođe igrati za plasman među osam najboljih, što bi mu bio najveći uspeh u karijeri. Konačno, na terenu broj dva za mesto u osmini finala Novak Đoković će igrati protiv Nemca Nikole Kifera.
Ž. VUČKOVIĆ
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #38 poslato: 03.07.2007. 16:20:34 »



Meč 3. kola ATP turnira na Otvorenom prvenstvu Engleske u Vimbldonu između srpskog tenisera Novaka Đokovića i Nikolasa Kifera iz Nemačke prekinut je večeras zbog kiše.

Đoković, koji je na turniru postavljen za četvrtog nosioca, dobio je prvi set u taj-brejku 7:6 (4). U drugom setu bilo je 2:2 u gemovima, a onda je meč prekinut zbog kise. Posle nekoliko sati meč je nastavljen, ali je ponovo počela da pada kiša pri rezultatu 6:5 za našeg tenisera u drugom setu.

Organizatori Vimbldona saopštili su kasnije večeras da je ovaj meč odložen za sutra.

Jelena Janković i Janko Tipsarević nisu ni počeli svoje mečeve osmine finala na Vimbldonu, protiv Francuskinje Marion Bartoli, odnosno Španca Huan Karlosa Ferera i ukoliko vremenski uslovi to dozvole, igraće ih u utorak.

Sačuvana
fon Manštajn
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Vaga
Poruke: 2726


we only come out at night


« Odgovor #39 poslato: 03.07.2007. 17:09:07 »

super su obe... inace kakav smor u britaniji ako njima pada kisa ovako non stop onda fuck UK  icon6  to je previse dosadno i za mene ... jedva cekam da vidim hoce li tipsarevic opet ispasti dileja koja pobedi 5 nosioca  a onda izgubi od 25 kako je to bilo hiljadu puta u njegovoj karijeri...
Sačuvana

Stand by me my apprentice
Be brave, clench fists.
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #40 poslato: 04.07.2007. 16:21:17 »

           
              Ana se plasirala medju najboljih osam, dok su Jelena i Janko ispali iz daljeg takmičenja.Novak će danas ponovo nastaviti svoj meč.


KURIR


4. jul 2007.

HOĆEMO SUNCE!


Kiša u Londonu preti da ovogodišnji Vimbldon učini najdužim u istoriji turnira. Loše vreme se očekuje i narednih dana, pa je moguće da se finale odigra tek u utorak ili sredu!

Kiša još nije prestala, a kad će, ne znamo! Ovogodišnji Vimbldon preti da postane najduži u 130 godina dugoj istoriji turnira u Londonu. Naime, zbog svakodnevne kiše koje ne prestaje da pada u prestonici Velike Britanije, Otvoreno prvenstvo Engleske moglo bi da se završi tek u utorak, a možda čak i u sredu. Da stvar bude gora, pljuskovi se očekuju i u sredu, četvrtak i nedelju!

U dosadašnjoj istoriji najpoznatijeg teniskog turnira na svetu u tri navrata se dogodilo da takmičenje bude privedeno kraju sa danom zakašnjenja, odnosno u ponedeljak. Svaki od ta tri puta (1991, 1997, 2004) teniseri su morali da igraju i u "srednju" nedelju, koja je, po pravilima, uvek slobodan dan. Ipak, ni igranje na "neradni" dan nije pomoglo da se turnir završi na vreme.

Međutim, ove godine, organizatori Vimbldona su napravili možda katastrofalnu grešku. Iako je kiša padala skoro svakog dana, oni su odlučili da se mečevi ne igraju u nedelju, a takav previd mogao bi da ih košta na milione funti, a sam "Vimbldon 2007" mogao bi da uđe u istoriju kao najduži ikad odigran, jer meteorolozi najavljuju provale oblaka u Londonu i u narednim danima!

Učesnike na ovogodišnjem Vimbldonu iz dana u dan sve više izdaje strpljenje, a neki od njih nisu se ustručavali da to javno priznaju. Španski teniser Rafael Nadal rekao je za britansku štampu da mu je postalo muka od svakodnevnog maltretiranja i optužio organizatore za "nečuvenu inferiornost".

- Od svega ovoga počinje polako da mi bude zlo. Izađeš na teren, odigraš par gemova, i ponovo nazad. To je maltretiranje. Svestan sam da nema načina da se kiša spreči, ali postoje načini da se svo ovo mučenje malo ublaži. Međutim, organizatori pokazuju nečuvenu inferiornost - rekao je drugi reket sveta.

S Nadalovim mišljenjem slaže se i Argentinac David Nalbandijan, koji je svoj nastup na Vimbldonu okončao u trećoj rundi porazom od Markosa Bagdatisa sa 3:0.
- Organizatore uopšte nije briga za nas! A tako je svaki put kad dođem ovde. Pauzirali smo u nedelju, da bismo zatim bili prinuđeni da igramo svakog dana. Ne vidim razlog zbog kojeg nismo iskoristili nedelju. Svima bi bilo mnogo lakše. A ovako, svi su nezadovoljni - besno je prokomentarisao Nalbandijan, finalista Vimbldona iz 2002. godine.
      
 
                                  cheerleader

Soderling ismejao Nadala

Najzanimljivija scena na ovogodišnjem Vimbldonu dogodila se u ponedeljak, na meču između Nadala i Soderlinga. U okršaju prepunom tenzija na obe strane, Šveđanin je na početku petog seta odugovlačio sa izlaskom na teren i time poprilično razljutio Španca, koji mu je odmah uzvratio istom merom (beskonačno dugo tapkao lopticu). U tom momentu, Soderling je počeo da izvlači gaće iz zadnjice, oponašajući nadaleko čuveni Nadalov ritual kome ovaj pribegava još od tinejdžerskih dana. Publika na centralnom terenu pala je u trans i ovacijama pozdravila ovaj potez švedskog tenisera.
      
   
   
Sačuvana
fon Manštajn
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Vaga
Poruke: 2726


we only come out at night


« Odgovor #41 poslato: 04.07.2007. 17:54:31 »

bilo je pitanje vremena kada ce neko ismejati nadal za to opsesivno izvlacenje gaca iz bulje...elem, janko opet tako ocekivano, steta...
Sačuvana

Stand by me my apprentice
Be brave, clench fists.
Vlad Dracul
Experimental Period
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Milic Filipovic
Mesto: Pozega
Lokacija: Bakionica
Država: Srbija
Horoskop: Bik
Poruke: 1876




« Odgovor #42 poslato: 04.07.2007. 17:58:27 »

..elem, janko opet tako ocekivano, steta...

Nisam imao vremena to da gledam ali dobro uspeh je ovo protiv Gonzalesa tako da mu ovaj put nekako mogu progledati kroz prste smile salim se glupo jeste ali cini mi se da se prilicno izmorio u predhodnim mecevima jer je svaki igrao po 5 setova sto uopste nije malo
Sačuvana
fon Manštajn
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Vaga
Poruke: 2726


we only come out at night


« Odgovor #43 poslato: 04.07.2007. 18:23:37 »

naravno, ali pokazao je da moze vise deluje mi da boluje od  klasicng srpskog sindroma, protiv velikih igras na veliko, protiv malih ne igras ni za malo....  Sad
Sačuvana

Stand by me my apprentice
Be brave, clench fists.
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #44 poslato: 04.07.2007. 21:01:59 »



      Djoković je posle nekoliko prekida uspeo da savlada Kiefera sa 3:1 i plasira se medju osam najboljih.

      Isto je uspelo i Zimonjiću i Santorou u dublu.

                             claps
Sačuvana
fon Manštajn
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Vaga
Poruke: 2726


we only come out at night


« Odgovor #45 poslato: 04.07.2007. 22:45:50 »

mnogo se nervira djokovic to pre nisam primecivao, da bacaka reket, sutira stolice i slicni izlivi nervoze... ne svidja mi se to.... ali dobro, svka cast... go nole go  smile
Sačuvana

Stand by me my apprentice
Be brave, clench fists.
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #46 poslato: 05.07.2007. 14:46:21 »



    B L I C



Ana očarava i sponzore


Ima li Ana Ivanović, zbog fizičkog izgleda i igračkih kvaliteta, potencijal da postane najplaćenija srpska teniserka svih vremena? Svakako da ima jer je lista potencijalnih sponzora posle njenih najnovijih uspeha u Parizu i Londonu sve duža. Ako se uzme u obzir to koliko je mlada i kakav talenat poseduje, mogla bi da dosegne neslućene visine i razbije bankovne račune neprikosnovenih vladarki u svetu teniskih zarada - Ane Kurnjikove i njene sunarodnice Marije Šarapove.

Ulozi polako rastu kako se bliži završnica Vimbldona. Ana je uspela da se kroz „kišnu zavesu“ probije do četvrtfinala, ali je izneverila Marija Šarapova, tako da na londonskoj travi nećemo videti reprizu polufinala Rolan Garosa. Taj meč u junu imao je poseban značaj, ne samo u rezultatskom pogledu. Teniski analitičari naglašavaju da je bila reč i o marketinškoj pobedi jer su se indirektno na pariskoj šljaci našli oči u oči dva giganta - „Adidas“ i „Najki“.

Lepota i tenis odličan spoj
Na Vimbldonu su se uverili da Ana, pored toga što sjajno izgleda, igra i odličan tenis. To je spoj koji garantuje da će se dugo zadržati na vrhu lestvice, kako turnirskih pobeda, tako i zarada. Svedoci trijumfa Ivanovićeve protiv Šarapove prenose reči jednog „navijača“, koji očigledno ima veze sa jednim od Aninih sponzora.
- Ovo je ono što smo čekali, o čemu smo cele godine pričali. Kako važna pobeda za budućnost ženskog tenisa! Princezu „Najkija“ je potpuno nadigrala devojka u opremi „Adidasa“ i sada sam siguran da će Ana postati velika zvezda - rekao je neznanac slaveći na terasi kraj centralnog terena kompleksa u Parizu.
U navijačkoj loži na Vimbldonu, pored članova Anine porodice i trenera Svena Grenefelda, odnedavno se može primetiti još jedno lice. Reč je o švajcarskom biznismenu Denu Holcmanu (36), sada njenom menadžeru.



                                        happy15

             Jelena Janković u dublu sa Marejom prošla je u sledeće kolo.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #47 poslato: 06.07.2007. 01:26:32 »



     Lep dan na turniru!     claps


Ana je pobedila Vaidisovu sa 2:1 i u polufinalu će igrati sa V.Vilijams.

Novak je pobedio Hjuita i u četvrtfinalu će igrati sa Baghdatisom.

Jelena sa Marejom u dublu se takodje plasirala u sledeće kolo.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #48 poslato: 06.07.2007. 18:25:05 »


    B L I C


Fenomenalan uspeh srpskih tenisera

Ana i Novak kraljevski


Autor: Z. Kecman


Majstor taj brejka i kraljica preokreta, tako se mogu okarakterisati Novak Đoković i Ana Ivanović posle jučerašnjih triler pobeda na Vimbldonu. Sjajan dan za srpski tenis krunisan je plasmanom Đokovića u četvrtfinale i Ana u polufinale, ali za njih neće biti predaha, jer će već danas na teren iako su juče, zajedno bili više od šest sati na terenu.
Z. Kecman
Pobeda nad Lejtonom Hjuitom približila je Đokovića četvrtoj poziciji na ATP listi, dok će Ana biti četvrta ako uđe u finale, treća ako osvoji Vimbldon. Tako bi se dogodilo prvi put u istoriji da imamo dve teniserke među četiri najbolje na svetu. Posle Enan i Klajsters iz Belgije, definitivno je stigao novi talas i to iz Srbije.

Šampionski nerv Ivanovićeve
Šta je sve juče morala da prođe Ana da bi ostvarila najveći uspeh na Vi-mbldonu i došla do današnjeg polufinala sa velikom Venus Vilijams! U trećem setu je visila iznad provalije, na njen servis Vajdisova je imala čak tri meč lopte, ali je sjajna Ana pokazala šampionski nerv spasivši sve tri. Čehinja, inače 14. nosilac nije uspela da ne misli na propuštenu priliku pa je Ana odmah načinila brejk za 5:5. Poslednja dva gema odigrala je u velikom stilu i nije dala nikakvu šansu protivnici da se vrati u meč.
- Znala sam da mogu da načinim preokret. Verovala sam da ću sa nekoliko dobrih udaraca i agresivnim pristupom načiniti pritisak na nju. Pobedu posvećujem svojim navijačima. Uzbuđena sam jer želim svoju zemlju da predstavljam najbolje što mogu - izjavila je Ana.
Podatak da je osvojila 13 od poslednjih 15 poena pokazuje koliko je bila superiorna u finišu.
Prvi set je dobila Vajdisova sa 6:4, zahvaljujući brejku odmah na početku, da bi u drugom posle 2:2, beogradska teniserka nanizala četiri gema za izjednačenje u setovima.
- Nikol Vajdisova je igrala neverovatno, ali i ja sam bila dobra na kraju meča. Bio je ovo moj prvi meč na Centralnom terenu i osećaj kada pobedite na njemu je neverovatan - priznala je srpska teniserka.
Venus Vilijams je pre toga uspela da u dva seta, 6:3, 6:4 sruši petog nosioca, Svetlanu Kuznjecovu.
- Biće to još jedan naporan meč, jer je Venus pokazala da se nalazi u sjajnoj formi - rekla je Ivanovićeva.

Novak kralj taj brejka
Konzervativna londonska publika dugim aplauzom je pozdravila novog junaka, Novaka Đokovića. Na terenu broj jedan, najbolji srpski teniser je u pravom maratonu koji je trajao četiri sata i 11 minuta, srušio kralja Vimbldona iz 2002. godine, Lejtona Hjuita. Novak je, da sve bude zanimljivije, do pobede došao sa tri osvojena taj brejka, 7:6 (10:Cool, 7:6 (7:2), 4:6, 7:6 (7:5). Danas ga (ako se nešto ne promeni u rasporedu) očekuje novi izazov i duel protiv Kipranina Markosa Ba-gdatisa.
Teško je opisati kakav je bio Noletov meč sa Hjuitom. Najvažnije od svega je što je izdržao sve napore, da je pobedio ne samo inspirisanog protivnika, nego i bolove u leđima koji su se pojačali u pauzi između trećeg i četvrtog seta.
- Ovo je neverovatno. Ne mogu da opišem koliko mi znači ova pobeda. Iskreno, očekivao sam težak meč protiv Hjuita, ali ne i da će biti toliko iscrpljujući - priznao je Đoković.
Prvi taj brejk je rešio u svoju korist sa 10:8, drugi sa ubedljivih 7:2, ali je Australijanac, kojeg ćemo u septembru videti u Beogradu, načinio brej u sedmom gemu trećeg seta za 4:3. Set je dobio sa 6:4, a u četvrtom su viđena čak četiri brejka, po dva na obe strane. Konačno, Novak je u taj brejku uspeo da povede sa nedostižnih 5:1, i nešto kasnije pošto je Hjuit smanji na 6:5 iskoristi drugu meč loptu.

Jelena Janković u četvrtfinalu miksa
Jelena Janković i Džejmi Marej su baš dobar par! Nesuđeni partneri, kako su ih krstili ostrvski novinari, pobedili su treće nosioce u miksu, Marka Noulsa i Ži Jan sa 7:6, 6:7, 6:3 i u četvrtfinalu se sastaju sa Poljakom Marsinom Matkovskim i Karom Blek iz Zimbabvea.

Sledeći je Bagdatis
Kipranin je trenutno 16. teniser sveta. Teniser iz Limasola je u Londonu deseti nosilac i na putu do četvrtfinala je srušio Ernesta Gulbisa, Nikolasa Devildea, Davida Nalbandijana i Nikolaja Davidenka. Đoković nije imao puno vremena za odmor s obzirom da je četvrtfinalni duel sa Bagdatisom, na terenu broj jedan, predviđen da startuje u podne.

Neka se pripremi Venus Vilijams
Nema težeg zadatka na Vimbldonu od ovog koji ima Ana. „Crna Venera“, starija od sestara Vilijams, pobeđivala je na Vimbldonu 2000, 2001. i 2005. godina, bila još dva puta u finalu, 2002. i 2003. Već je pobedila ruske dive, Šarapovu i Kuznjecovu i u sjajnom je zaletu. Duel Ane i Venus treći je na programu Centralnog terena.

REZULTATI
Teniseri, osmina finala
(10) Bagdatis - (6) Davidenko 7:6 (7:5), 7:6 (7:5), 6:3
(7) Berdih - (19) Bjorkman 6:4, 6:0, 6:7 (6:Cool, 6:0
(2) Nadal - (14) JuŽnji 4:6, 3:6, 6:1, 6:2, 6:2
(4) Đoković - (16) Hjuit 7:6 (10:Cool, 7:6 (7:2), 4:6, 7:6 (7:5)
četvrtfinale
(1) federer - (20) ferero 5:5 prekinuto
Teniserke, četvrtfinale
(6) Ivanović - (14) Vajidisova 4:6, 6:2, 7:5
(23) V. Vilijams - (5) Kuznjecova 6:3, 6:4
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #49 poslato: 06.07.2007. 22:06:12 »




   A ovo je Bojana Jovanovski koja učestvuje na turniru u juniorskoj konkurenciji.

         Danas je pobedila Pivovarovu sa 2:0 i nastavlja takmičenje.


                          claps
« Poslednja izmena: 07.07.2007. 01:45:14 Rašo » Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3  Sve
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.146 sekundi sa 36 upita.