Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Užice na Internetu
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 13
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: WTA i ATP turniri 2008  (Pročitano 50387 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #50 poslato: 31.10.2007. 17:59:16 »

Has bolji od Tipsarevića



Drugi teniser Srbije po rejtingu, Janko Tipsarević, ispao je sa turnira Masters serije u Parizu pošto je izgubio od Nemca Tomija Hasa u drugom kolu rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 6:7(5), 6:3. Meč je trajao sat i 56 minuta. Tipsarević je imao devet asova, a Has sedam, ali je Nemac imao pet vinera više i nešto bolji procenat prvog servisa što je na kraju odlučilo pobednika.

Tipsarević je prepustio inicijativu na početku meča Hasu, koji je iskoristio priliku i lako poveo sa 1:0. U drugom setu, srpski teniser je pružio mnogo jači otpor i posle izjednačene igre uspeo u taj breku da osvoji taj set sa 7:5 i izjednači na 1:1.

U nastavku, Tipsarević je produžio sa dobrom igrom, ali je na pola seta odjednom pao i psihički i fizički, Has je opet preuzeo inicijativu i rutinski priveo meč kraju. Nemački teniser, koji je 10. na ATP listi i koji se nada jednom od dva "slobodna" mesta na Masters kupu u Šangaju, u narednoj rundi igraće sa boljim iz meča Fernando Gonzales – Mihail Južnji.

Nagradni fond turnira u Parizu je 2.082.500 evra.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #51 poslato: 01.11.2007. 15:08:13 »

B 92


Pariz: Đoković izgubio od Santora



Najbolji srpski teniser Novak Đoković ispao je sa turnira Masters serije u Parizu pošto je izgubio od Francuza Fabrisa Santora sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2. Meč je trajao sat i devet minuta. Đoković je imao dve brejk lopte koje nije uspeo da iskoristi. Santoro je oduzeo servis srpskom teniseru jednom u prvom i dva puta u drugom setu.

Francuz je napravio čak četiri puta manje neiznuđenih grešaka nego treći igrač na ATP listi, što je presudno uticalo na ishod meča.

Ovo je bio njihov prvi susret.

Rival Santora u četvrtfinalu biće 15. teniser sveta Endi Marej koji je pobedio Jarka Nieminena sa 2:0, po setovima 7:6, 6:3.

Đoković je i prošle godine završio učešće u Parizu posle prvog meča pošto je izgubio od Francuza Metjua.

Nagradni fond turnira je 2.082.500 evra.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #52 poslato: 02.11.2007. 14:54:56 »

B 92


Nalbandijan opet koban za Federera

David Nalbandijan uspeo je da u samo deset dana po drugi put savlada najboljeg tenisera na svetu Rodžera Federera. U trećem kolu Masters turnira u Parizu Argentinac je posle sat i 41 minuta igre slavio sa 2:0, po setovima 6:4 i 7:6 (3). U prvom setu Nalbandijan je igrao mnogo bolje od Švajcarca i sa dva brejka vrlo brzo došao do 5:2 u gemovima. Federer nije dozvolio Argentincu da na svoj servis osvoji prvi set, ali nije uspeo da do kraja preokrene rezultat i taj deo igre Nalbandijan je dobio sa 6:4.

U drugom setu do devetog gema teniseri su osvajali svoje servise, a onda je Nalbandijan uzeo Federeru servis sa "nulom" i došao do 5:4. Federer je uzvratio odmah oduzevši servis protivniku, a odmah zatim bez izgubljenog poena došao do prednosti od 6:5.

Nalbandijan je imao 40:0, ali je Fedex izjednačio, a zatim dobio prvu set-loptu duplom greškom protivnika. Posle sat i 35 minuta igre ušlo se u taj brejk. Do tog trenutka Federer je igrao 39, a dobio 30 taj brejkova, dok je Nalbandijan igrao 25 a dobio samo 12.

Argentinac je mnogo bolje odigrao taj deo meča i posle sat i 40 minuta došao do četiri vezane meč lopte, 6:2. Iskoristio je drugu i slavio sa 7:3.

U četvrtfinalu protivnik Nalbandijana biće Španac David Ferer.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #53 poslato: 03.11.2007. 15:29:20 »

B 92

Zimonjić i Nestor u polufinalu

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor plasirali su se u polufinale konkurencije dublova na turniru masters serije u Parizu pošto su u četvrtfinalu pobedili Australijanca Pola Henlija i Kevina Ulijea iz Zimbabvea sa 2:0 u setovima - 7:6 (7:5), 6:3. Protivnici Zimonjića i Nestora u polufinalu biće bolji iz meča u kojem se sastaju Arno Kleman, Mihael Lodra (Francuska) - Jonas Bjorkman (Švedska), Maks Mirnji (Belorusija).

Turnir se igra za ukupan nagradni fond od 2,08 miliona evra.

Zimonjić i Nestor su prethodne nedelje na turniru u Sankt-Petersburgu došli do svoje prve zajedničke titule.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #54 poslato: 04.11.2007. 15:22:06 »

Nalbandijan i Nadal u finalu Pariza


Drugi reket sveta Rafael Nadal i Argentinac David Nalbandijan boriće se za titulu na Masters turniru Mastera u Parizu.

Španac je u prvom polufinalu nadigrao Markosa Bagdatisa rezultatom 2:1 (4-6, 6-4, 6-3), iako je Kipranin prikazao izvanrednu partiju.
Iznenađujući osvajač Mastersa u Madridu David Nalbandijan je mnogo lakše i brže završio meč protiv Rišara Gaskea 6-2, 6-4.
Rafelu Nadalu nedeljno finale biće deveto ove sezone, u kojoj je osvojio šest titula, od čega tri na turnirima Masters serije, dok je Nalbandijan pre dve nedelje u Madridu uzeo prvi trofej u 2007. godini.
Poslednji turnir Masters serije ove sezone, u pariskoj hali Bersi, igra se za ukupni nagradni fond od dva miliona dolara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #55 poslato: 05.11.2007. 14:09:31 »

Zimonjić i Nestor izgubili u finalu turnira u Parizu


Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor nisu uspeli danas da osvoje titulu u konkurenciji dublova na turniru masters serije u Parizu.

U finalu prestižnog turnira drugi nosioci izgubili su od favorita, Amerikanaca Boba i Majka Brajena, rezultatom 6:3, 7:6 (7:4). Nagradni fond turnira u Parizu je 2,08 miliona evra.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #56 poslato: 05.11.2007. 14:10:21 »

BLIC


Nalbandijan demolirao Nadala u finalu Pariza


Argentinac David Nalbandijan osvojio je Masters u Parizu demolirajući u finalu drugog igrača sveta, Rafaela Nadala sa 6:4, 6:0. Pobedivši na dva uzastopna Mastersa oba najbolje plasirana igrača na ATP listi, Nalbandijan je pod ozbiljan upitnik stavio pretpostavku da su oni i zaista najbolji igrači na svetu u ovom vremenu.

Pre nekoliko sedmica Nalbandijan je Nadalu u Madridu dozvolio samo tri gema. Iako je danas Nadal osvojio gem više nego tada, verovatno se oseća još više neprijatno posle današnjeg finala.
Španac je držao korak do rezultata 4:4 u prvom setu, odnosno do svog petog servisa u meču. Od tog trentka se na prste mogu izbrojati ne gemovi, nego lopte koje je osvojio. A nije igrao loš tenis.
Spektakularan meč je oduševio parisku publiku, a nekoliko poena su bili toliko dobri, da je i trener Nadala, njegov stric Toni, otvoreno aplaudirao obojici tenisera i to nakon što je Argentinac uspevao da nadigra njegovog rođaka i pulena.
Ovom pobedom Nalbandijan je uspeo da se plasira tek kao druga rezerva za završni turnir sezone osmorice najboljih u Šangaju. Osmorka će biti presrećna ako ne bude odustajanja i Argentinac ne bude u prilici da svoju sjajnu formu demonstrira u Kini.
Kakav je osećaj igrati trenutno protiv Nalbandijana, možda je najbolje opisao Francuz Gaske posle jučerašnjeg poraza u polufinalu Pariza.
„Gubio sam finala i polufinala od raznih igrača, gubio sam od Nadala i šest puta od Federera, ali se nikad nisam osećao toliko nemoćno, kao u ovom meču protiv Nalbandijana“, rekao je Gaske.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #57 poslato: 20.11.2007. 14:39:32 »

B  92


Orlandić:"ATP i WTA turnir u 2009."

Generalni sekretar Teniskog saveza Srbije Dušan Orlandić najavio je da će se najkasnije do jula sledeće godine znati da li će Srbija dobiti organizaciju ATP i WTA turnira. "Zbog prepunog kalendara ATP turnir možemo da dobijemo samo ako nam neko prepusti ili proda pravo. Postoje tri, četiri turnira o kojima može da se pregovara, tako da mislim da je realno da Srbija 2009. godine dobije turnir", rekao je Orlandić na konferenciji za novinare, posvećenoj planovima i programima TSS u naredne tri godine.

Prema njegovim rečima, situacija sa WTA je mnogo bolja, jer će između turnira koji je u martu u Majamiju i Vimbldona doći do izmene kalendara i ubacivanja još dva nova turnira.

"Mi smo izrazili želju da organizujemo turnire na kojima mogu da igraju naše najbolje teniserke, jer je njihovo učestvovanje ograničeno i fondom nagrada", rekao je Orlandić i dodao da su termini tih novih turnira mart i septembar.

Generalni sekretar TS Srbije naglasio je da je cilj stvaranje kontinuiteta igrača i igračica koji će se nalaziti među prvih 100 na svetu.

"Imali smo 90-tih godina Bobu Živojinovića i Moniku Seleš, a onda je usledila duga pauza. Zato želimo da stvorimo uslove da Srbija u kontinuitetu ima igrače. Preduslov za to je izgradnja nacionalnog teniskog centra, jer u ovom trenutku Teniski savez nema svoje terene", rekao je Orlandić.

Orlandić je dodao da bi nacionalni teniski centar trebalo da se gradi u Bloku 5, pored Hale sportova na Novom Beogradu. Završava se pravnički deo posla, a sa gradnjom moglo bi da se počne u martu 2008. godine.

"Formirali smo regionalne teniske centre u Novom Sadu, Nišu i Gornjem Milanovcu. Formirali smo i juniorski 'A' i 'B' tim Srbije koji nema ograničeni broj igrača, ali za sada oni ostaju u svojim klubovima, sa svojim trenerima, a od Saveza dobijaju stručni tim, tako da im je na raspolagaju fizioterapeut, lekar, psiholog", rekao je Orlandić.

Prema njegovim rečima, Teniski savez će za "A" tim snositi troškove 80 odsto turnira, a za "B" tim određen broj turnira, tako da će igrači moći lakše da stignu do cilja nego ranije generacije.

"Igrači ne bi morali da vrate uložena sredstva Savezu, ali bi na osnovu ugovora bili na raspolaganju reprezentaciji da igraju mečeve Dejvis i Fed kupa. Teniski savez će obezbediti nadoknadu i za sadašnje igrače, tako da mogu da budu mirni i da ništa ne gube zato što igraju za nacionalnu selekciju", rekao je Orlandić.

U planu i programu Teniskog saveza u naredne tri godine je i obuka određenog broja trenera i sudija, obezbeđivanje dovoljnog broja turnira u Srbiji, kako što više igrača ostalo u ovom sportu, kao i organizovanje državnog prvenstva na mnogo višem nivou.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #58 poslato: 17.12.2007. 15:33:43 »

BLIC



Ana Ivanović stigla u Australiju

Došla sam po grend slem

Autor: T. Dragojević



Ana Ivanović već je stigla u Australiju, gde u januaru namerava da osvoji prvi grend slem turnir u karijeri. Četvrta igračica sveta posle humanitarne akcije za Unicef u „Areni“, snimanja za američki „Vog“ i treninga u Nacionalnom teniskom centru u Londonu, došla je u Menli, rodno mesto njenog trenera Skota Birnsa.

Ana je namerno ranije stigla u goste „ozijima“, kako bi se na vreme aklimatizovala za Australijen open u Melburnu, gde ima veliku podršku srpske zajednice.
- Uvek govorim kako je Australija moja omiljena zemlja i da ovde želim da odigram najbolje što mogu. Stvarno bih volela da moj prvi grend slem osvojim baš u Melburnu, iako na taj način sama sebi stvorim pritisak - rekla je Ana Ivanović.
Srpska teniserka je imala impresivnu sezonu, u 2007. napravila je najveći napredak od igračica iz top 10.
- Još uvek učim kako da budem vrhunska igračica i kako da se nosim sa tom vrstom pritiska. Sigurna sam u sebe jer se zaista dobro pripremam, treniram naporno i zaista jedva čekam da odem u „Melburn park“, da uživam u tenisu i igram najbolje što znam.
U Melburnu će pored Ane igrati još najmanje četvoro naših tenisera, što znači da će stadioni kao i zimus biti puni srpskih navijača.
- Vrlo je prijatan osećaj kada vidite zemljake kad ste daleko od kuće. Samo se nadam da ovaj put neće biti sukoba srpskih i hrvatskih navijača, već da će sve proći na korektan način - poručila je Ana Ivanović.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #59 poslato: 20.12.2007. 15:33:15 »

BLIC



Dokićeva predala meč


Jelena Dokić nije uspela da završi kvalifikacije za dobijanje specijalne pozivnice za Australijen open. Nekada četvrta teniserka sveta stala je u četvrtfinalu pošto je zbog povrede butnog mišića predala meč Australijanki Oliviji Rogovskoj (16) pri rezultatu 3:6, 1:3.

- Pobeda je pobeda, drago mi je da idem dalje. Ovo mi je najveći uspeh u karijeri - rekla je Rogovska.
Direktor Australijen opena Kreg Tili bio je razočaran neuspehom Dokićeve.
- Ne znam koliko neće moći da igra, ali smo svi veoma razočarani. Gledali smo kako radi naporno proteklih meseci i kako je načinila značajan napredak, dobila je tri meča - rekao je Tili.
On je dodao da još uvek nisu izgubljene sve šanse da Jelena zaigra u Melburnu.
- Odluka o raspodeli vajld karti biće doneta kasnije i biće bazirana prema igri pojedinaca i prema politici negovanja mladih igrača - poručio je Tili.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #60 poslato: 25.12.2007. 15:10:16 »

BLIC


Jelena i Novak osvajaju Pert


Jelena Janković i Novak Đoković, sa titulama najboljih sportista u 2007. u izboru Olimpijskog komiteta Srbije, uskoro idu Pert, gde ih očekuje Hopman kup (29. decembar - 4. januar).

Na prestižnom, ali ipak revijalnom takmičenju reprezentacija, našu zemlju će predstavljati treći igrači sveta, koji su ujedno i prvi nosioci turnira. Hopman kup se igra na tvrdoj podlozi, nikad nije bio jači jer pored naših zvezda, učestvuju i Amerikanci Serena Vilijams i Mardi Fiš, Česi Lusi Safarova i Tomas Berdih, Francuzi Tatjana Golovin i Gael Monfis, Argentinci Žizela Dulko i Huan Ignasio Čela... Turnir se igra po principu svako sa svakim u grupama A i B, nakon čega po dve prvoplasirane ekipe prolaze u polufinale. Srbija premijerni meč imaju u noći između 29. i 30. decembra protiv Kineskog Tajpeha.

Hopman kup (29. 12. - 4. 1.)
GRUPA A
SRBIJA (1)
FRANCUSKA (4)
ARGENTINA (5)
KINESKI TAJPEH ( 8 )

GRUPA B
SAD (2)
ČEŠKA (3)
AUSTRALIJA (6)
INDIJA (7)
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #61 poslato: 30.12.2007. 15:13:53 »

B 92


HK: Novak i Jelena protiv K.Tajpeha


Jelena Janković i Novak Đoković nastupaju noćas za Srbiju na jubilarnom 20. Hopman kupu, koji se održava u australijskom gradu Pertu. Njihov prvi rival biće selekcija Kineskog Tajpeha (Tajvana), a taj duel na programu je od 2,30h posle ponoći, po centralnoevropskom vremenu. U istoj grupi nalaze se i reprezentacije Francuske i Argentine, a Jelena i Novak postavljeni su za prve nosioce.

Jankovićeva prva izlazi na teren, sastaće se sa 157. teniserkom na WTA listi, Su-Vej Sje, a zatim sledi duel Novaka Đokovića i 110. tenisera sveta, Jen-Sun Lua.

Francusku će predstavljati Tatjana Golovin i Arno Klemon, dok će boje Argentine braniti Žizela Dulko i Huan Ignasio Čela.

Duel Srbije i Francuske na programu je u sredu, a dan kasnije Đoković i Jankovićeva se sastaju sa selekcijom Argentine.

U grupi B nalaze se selekcije SAD-a, Češke, Australije i Indije, a već su odigrani mečevi prvog kola. Reprezentacija SAD-a je savladala Indiju sa 2:1 (Šonesi – Mirza 2:1, Fiš – Bopana 2:0, miks dubl - 2:1 za Indiju), dok je Australija pobedila Češku, takođe sa 2:1 (Molik – Safarova 2:0, Luščak – Berdih 1:2, miks dubl 2:0 za Australiju).

Takmičenje u Pertu je pozivnog karaktera, za titulu se bori osam timova koje organizator sam pozove. Ekipe su, za razliku od Davis i Fed Cup takmičenja, mešovite i podeljene su u dve grupe u kojima igra svako sa svakim. Pobednici grupa sastaće se u finalu.

Ukupan nagradni fond Hopman kupa je oko 600.000 evra.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #62 poslato: 31.12.2007. 15:48:59 »

B 92


HK: Pobede Jelene i Novaka

Jelena Janković i Novak Đoković doneli su u nedelju u jutarnjim časovima prvu pobedu Srbiji na jubilarnom 20. Hopman kupu, koji se održava u australijskom gradu Pertu. Naša ekipa pobedila je u 1. kolu ekipu Kineskog Tajpeha sa 3:0. Treće plasirana igračica sveta Jelena Janković pobedila je Sije Su-Vej sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:4.

Takodje treće plasirani na svetskoj rang listi, Novak Djoković, pobedio je mnogo teže nego što se očekivalo (meč trajao 158 minuta) Lu Jen-Suna sa 2:1 u setovima (7:5, 2:6, 6:3). Treći meć u miksu je potvrdio kvalitet našeg tima, ali i želju da dobiju meč maksimalnim rezultatom, iako je i pre njega sve bilo rezultatski rešeno. Naš "miks" slavio je sa 2:1, po setovima 3:6, 6:2 i 7:6 ( 10 : 8 ).

Možda veći problem od dosta provedenog vremena na terenu, može da predstavlja povreda ledja Novaka Djokovića koju je zadobio u drugom setu svog singla sa Lu Sun Jenom i zbog koje mu je ukazivana pomoć na terenu...

U istoj grupi nalaze se i reprezentacije Francuske i Argentine, a Jelena i Novak postavljeni su za prve nosioce. Srbija u narednom kolu igra protiv Francuske.

Srbija - Kineski Tajpeh 3:0
Janković Jelena - Sije Su-Vej 2:0 (6:4 i 6:4)
Novak Djoković - Lu Jen-Sun 2:1 (7:5, 2:6, 6:3)
Janković/Djoković - Lu/Vej 2:1 ( 3:6, 6:2 i 7:6 ( 10 : 8 ).

U nedelju je odigrani drugi duel u grupi u kojoj se nalazi i Srbija. Selekcija Francuske savladala je Argentinu sa 2:1. Najpre je Tatjana Golovin bila bolja od Žizele Dulko. Izjednačio je Čela, trijumfom nad Klemonom, ali je francuski dubl specijalista zatim uzvratio u duelu mešovitih parova, koji je pripao Francuskoj sa 2:0.

Francuska - Argentina 2:1
Tatjana Golovin - Žizela Dulko 2:0 (6:4 6:3)
Arno Klemon - Huan Ignasio Čela 0:2 (3:6, 1:6)
Golovin/Klemon - Dulko/Čela 2:0 (6:3, 6:2)
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #63 poslato: 31.12.2007. 15:50:55 »

B 92


Pobeda Zimonjića u Dohi

Srpski teniser Nenad Zimonjić plasirao se u treće kolo kvalifikacija za ATP turnir u Dohi, pošto je u nedelju savladao 155. igrača sveta, Čeha Lukaša Dluhija sa 2:1, po setovima 6:4, 3:6, 6:2.

Njegova poslednja prepreka na putu do glavnog žreba biće Nemac Benedikt Dorš, koji se nalazi na 215. poziciji na ATP listi.

Ipak, Zimonjićev prioritet u Dohi biće odbrana titule u konkurenciji parova, gde će igrati u tandemu sa Kanađaninom Danijelom Nestorom, a postavljen je za prvog nosioca.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #64 poslato: 02.01.2008. 16:04:10 »

B 92


Doha: Trijumf Tipsarevića

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Dohi, pošto je savladao 87. tenisera na ATP listi, Španca Santjaga Venturu sa 2:1, po setovima 3:6, 6:3, 6:4. U sledećem kolu, Tipsarević će igrati sa braniocem titule, ali ove godine tek četvrtim nosiocem Ivanom Ljubičićem, koji je u prvom kolu bio bolji od Austrijanca Kubeka sa 6:4, 6:4.

Srpski teniser je dosta nesigurno počeo protiv Venture, uz samo 38 odsto ubačenih prvih servisa u prvom setu. Španac je uz dva brejka stigao do pobede od 6:3. Ipak, Tisparević je uzvratio u drugom setu, iskoristivši jednu od ukupno pet brejk lopti (Ventura nijednu) za trijumf od 6:3.

Odlučujući set Tipsarević je otvorio brejkom. Ventura je, ipak, uspeo da izjednači, ali je srpski teniser u sedmom gemu ponovo oduzeo servis Špancu za konačnih 6:4 i 2:1 u setovima.

Duel Tipsarevića i Venture trajao je 2 sata i 20 minuta.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #65 poslato: 02.01.2008. 16:06:07 »

BLIC


Uporni, šarmantni i veseli, kao i uvek

Jelena i Novak pobedili i Francuze


Novak Đoković je uz snažnu navijačku podršku povređene Jelene Janković pobedio par Golovina – Klemon i tako je Srbija pobedila Francusku sa 2:1 u drugom kolu Hopman kupa u australijskom Pertu. Jelena se povredila u singl meču, pa je samo velikom voljom uspela da odstatira ceo dubl.

Prve su na teren izašle Jelena i Tatjana Golovin, ali je Jankovićeva predala meč već u drugom gemu prvog seta kod rezultata 1:0, 30:0 za našu igračicu. Novak je lako izjednačio na 1:1, pobedivši Arno Klemona sa 2:0 (6:3, 6:3). Na veliku radost brojnih navijača Srbije na tribinama, Jelena se pojavila na terenu za meč u mešovitom dublu. Francuzi su dobili prvi set sa 7:5, naši su uzvratili u drugom sa 6:4, a umesto trećeg seta igran je tajbrek do 10, koji je Novak uz puno Jeleninih osmeha i glasne podrške dobio sa 10:4.

Novaku nije palo teško, jer kako je sam na terenu rekao na opšte veselje publike i voditelja programa, lepo je igrati mešoviti dubl.
„Zbog svih tih poljubaca i, znate, onog stava kada se očekuje servis“, rekao je Novak.

Naši bi sutra pre podne po našem vremenu trebalo da se sastanu sa Argentinom u poslednjem meču po grupama. Ako pobede, igrali bi narednog dana finale sa pobednikom druge grupe.
Sve sada zavisi od Jelenine povrede.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #66 poslato: 03.01.2008. 15:19:05 »

b 92


Eliminisani Zimonjić i Nestor


Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor završili su u sredu uveče učešće na svom prvom turniru u 2008. godini. Zimonjića i Nestora su u četvrtfinalu turnira u Dohi savladali Šveđani Tomas Johanson i Simon Aspelin sa 2:0 (7:5, 7:5).

Turnir u Dohi, na kome su Zimonjić i Nestor bili postavljeni za prve nosioce u konkurenciji dublova, igra se za nagradni fond od 1.049.000 dolara.

Zimonjiću i Nestoru je pripalo 12.500 i 60 bodova na svetskoj rang listi.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #67 poslato: 04.01.2008. 15:05:39 »

B 92


Tipsarević predao meč zbog bolesti


Srpski teniser Janko Tipsarević završio je učešće na međunarodnom turniru u Dohi, pošto je zbog bolesti predao meč drugog kola Hrvatu Ivanu Ljubičiću. Tipsarević je posle pobede nad Špancem Santjagom Venturom u startnom meču turnira, dobio visoku temperaturu i nije bio u mogućnosti da "ukrsti reket" sa braniocem titule.

Tipsarević je prethodno eliminisan i u konkurenciji dublova pošto je u paru sa Rumunom Andrejom Pavelom poražen od nemačko-češkog dubla Kolšriber/Skoh.

Turnir u Dohi se igra na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 1.05 miliona dolara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #68 poslato: 04.01.2008. 15:06:40 »

B 92


Srbija u finalu Hopman kupa!


Teniska reprezentacija Srbija plasirala se u finale Hopman kupa u Pertu, pošto je zabeležila treću uzastopnu pobedu, ovog puta nad selekcijom Argentine, sa 2:1. Odlučujuće poene, Novak Đoković i Jelena Janković osvojili su u miks dublu, pobedom nad argentinskim tandemom Dulko – Čela sa 2:1, po setovima 6:1, 3:6, 10:4. U finalu, u petak od 10 sati, Srbija će se sastati sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država.

Srbija je tako, trećom uzastopnom pobedom, stigla do finala, iako je protiv Francuske i Argentine igrala oslabljena, zbog povrede Jelene Janković.

Jankovićeva je, kao i protiv Francuske, predala svoj singl meč, protiv Argentinke Žizele Dulko, iako je dobila prvi set sa 7:6. Izjednačio je, međutim, Novak Đoković, pobedom nad Huanom Ignasiom Čelom, sa 2:0, po setovima 6:2, 6:3, da bi srpski tandem zatim u miks dublu osigurao plasman u finale.

Turnir u Pertu igra se za nagradni fond od 1,05 miliona dolara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #69 poslato: 05.01.2008. 15:27:38 »

B 92


Hopman kup: Trijumf SAD


Teniska reprezentacija Srbije izgubila je od SAD sa 2:1 u finalu Hopman kupa u Pertu, pošto su Jelena Janković i Novak Đoković u mešovitom dublu izgubili od Serene Vilijams i Mardija Fiša sa 2:0 (7:6, 6:2). SAD je u prvom meču dana povela sa 1:0, pošto je Jelena Janković zbog povrede butine odustala od duela sa Serenom Vilijams. Izjednačenje Srbiji donela je pobeda Novaka Đokovića nad Mardijem Fišem od 2:1 (6:2, 6:7 i 7:6).

Srpski teniseri dobro su počeli odlučujući meč u mešovitom dublu i poveli sa 4:1, ali su protivniku dopustili da izjednači, a potom nisu iskoristili četiri set lopte, pa se ušlo u taj brejk, koji su Vilijamsova i Fiš dobili sa 7:5.

Drugi set bio je neizvestan samo do rezultata 2:2, ali je američki tandem dobio naredna četiri gema i svojoj zemlji doneo petu titulu
šampiona Hopman kupa, a drugu za Vilijamsovu, sedmu teniserku sveta, koja je 2003. godine pobedila i u paru sa Džejmsom Blejkom.

Srpski par je tokom celog turnira imao problema sa povredama.

Jankovićeva je zbog povrede butine predala tri poslednja meča u singlu. Đokovića je, čini se, stigao umor, a takođe je, u pauzi između drugog i trećeg seta duela sa Fišom, tražio i pomoć lekara zbog bolova u desnom ramenu.

Đoković, treći teniser sveta, inače je lako, za 29 minuta, dobio prvi set duela sa Fišom, pošto je osvojio dva gema na servis protivnika.

Fiš je uzvratio u drugom setu, u kome je dva puta imao brejk prednosti, u 10. gemu spasao dve meč lopte Đokovića, a potom taj-brejk dobio sa 7:4.

Brejkova nije bilo u trećem setu, pa je pobednik odlučen u taj-brejku, koji je Đoković dobio sa 7:4.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #70 poslato: 06.01.2008. 17:59:32 »

BLIC


Turnir u Sidneju, generalka za Australijen open

Jelena opet protiv Golovinove

Teniski turnir u Sidneju biće generalna proba za najbolje tenisere i teniserke uoči starta prvog grend slem turnira sezone, Australijen opena. Takmičenje na „Medibank International“ turniru počinje danas i završava se u petak, 11. januara, a u konkurenciji teniserki igraće Jelena Janković i Ana Ivanović, kao treći i četvrti nosioci.

Obe teniserke su slobodne u prvoj rundi, baš kao i Žistin Enan i Svetlana Kuznjecova. Očekuje se da će Ana i Jelena na teren izaći u utorak, Ivanovićeva čeka pobednicu duela Prat - Razano, a Jelena ima priliku da se opet sastane sa Tatjanom Golovin, koja igra s teniserkom iz kvalifikacija. Jankovićeva je nedavno u Pertu na Hopman kupu bila primorana da zbog povrede preda duel francuskoj teniserki.
Inače na turniru teniserki očekuje se da će zaigrati 12 od 15 najboljih na listi. Nedostaju jedino sestre Vilijams i Marija Šarapova, koje su odabrale da ne igraju na ovom takmičenju čiji je nagradni fond 600.000 dolara.
Za Jelenu Janković je povoljno što je slobodna u prvoj rundi, jer će imati više vremena za oporavak. Međutim, njen nastup je i dalje pod upitnikom, jer je povreda gluteusa još uvek sveža. Kada je reč o Ivanovićevoj, ona bi u četvrtfinalu mogla da igra s Anom Čakvetadze, a u polufinalu s najboljom na svetu, Belgijankom Žistin Enan. Jelenu, ako sve bude u redu, put ka završnici vodi preko Danijele Hantuhove i Svetlane Kuznjecove.
U muškoj konkurenciji (nagradni fond 465.000 dolara), prvi nosilac je Francuz Rišar Gaske, a drugi Španac Tomi Robredo. Srbija bi mogla da ima predstavnika u glavnom žrebu ako Boris Pašanski prođe kvalifikacije. U prvom kolu je bio bolji od 139. igrača sveta, Slovaka Lukasa Lackog, 6:4, 6:2. Protivnik u drugoj rundi mu je bio Amerikanac Džon Ajsner.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #71 poslato: 07.01.2008. 15:01:47 »

BLIC


Jelena Dokić u glavnom žrebu turnira u Hobartu

Bivša četvrta teniserka sveta Jelena Dokić plasirala se u glavni žreb WTA turnira četvrte kategorije, koji se igra u australijskom Hobartu za nagradni fond od 170.000 dolara

Dokićeva, koja je na turnir došla po pozivu organizatora, je rano jutros u poslednjem kolu kvalifikacija pobedila Ruskinju Jaroslavu Švedovu rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:3.
Ona će u prvom kolu igrati protiv Nemice Martine Miler, koja je trenutno na 54. mestu WTA liste.
Prošlogodišnja pobednica turnira je Ana Čakvetadze iz Rusije. Turnir traje do 11. januara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #72 poslato: 07.01.2008. 15:02:57 »

B 92

Južnji u finalu pregazio Nadala

Mihail Južnji pregazio je Rafaela Nadala sa 2:0, po setovima 6:0, 6:1, u finalu ATP turnira u Čenajiu, čiji je nagradni fond 436.000 dolara. Uzrok poraza Rafaela Nadala, koji je u finalni meč ušao posle iscrpljujućeg duela i pobede nad Karlosom Mojom u polufinalu (6:7, 7:6, 7:6), leži u čak 18 neiznuđenih grešaka, kao i znatno manjem broju asova u odnosu na Rusa (1:Cool. Ovom pobedom, ruski teniser prekinuo je seriju Nadala, koji je pobedio u poslednja 3 međusobna susreta, i sada je skor 6-4 u korist Španca.

Pobeda Rusa u Čenajiu, možda je najbolja potvrda da je selektor „zbornaje“ Šamil Tapiščev, napravio veliku grešku pošto je sa finalnog meča Dejvis Kupa izostavio 2. najbolje plasiranog ruskog tenisera i njegovo mesto ustupio Tursunovu, koji je izgubio oba singla, od Blejka i Rodika
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #73 poslato: 08.01.2008. 16:09:03 »

BLIC


Ana Ivanović u 3. kolu turnira u Sidneju


Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se rano jutros u 3. kolo turnira u Sidneju. Četvrta igračica sveta je u prvom meču ove godine, pošto je bila slobodna u 1. kolu, pobedila Francuskinju Viržin Razano sa 2:1 u setovima (6:1, 2:6, 7:5).

Takmičenje u Sidneju počinje i treće plasirana WTA listi Jelena Janković, koja, takođe u 2. kolu, igra sa Francuskinjom Tatjanom Golovin.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #74 poslato: 11.01.2008. 00:12:54 »

B 92


Enan opet bolja od Ivanovićeve


Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u finale WTA turnira u Sidneju. Bolja od Ivanovićeve bila je prva teniserka sveta Žistin Enan, koja je slavila u tri seta – 6:2, 2:6, 6:4. Rivalka Belgijanke u finalnom meču biće Ruskinja Svetlana Kuznjecova, koja je u dva seta pobedila Čehinju Nikol Vajdišovu -

Plasmanom u polufinale turnira u Sidneju, Ana Ivanović je pretekla Jelenu Janković na rang listi najboljih teniserki sveta i trenutno zauzima treće mesto na svetu, dok je Jankovićeva porazom u četvrtfinalu pala na četvrto mesto.

Najbolji teniseri sveta od ponedeljka će nastupati na prvom gren slemu sezone, Australian Openu.

Žreb za taj turnir biće obavljen u petak, a Srbija će imati najmanje 6 predstavnika – dva u ženskoj, tri u muškoj konkurenciji i jednog u dublu.
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 13
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  



Užice na Internetu
Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.357 sekundi sa 35 upita.