Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1] 2 3 ... 13
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: WTA i ATP turniri 2008  (Pročitano 49512 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« poslato: 21.09.2007. 15:08:35 »

 Jelena Janković u Pekingu


Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale WTA turnira koji se u Pekingu igra za nagradni fond od 600.000 dolara, pošto je u drugom kolu pobedila Španjolku Virhiniju Ruano Paskal rezultatom 6:0, 6:0.

Janković je na ovom turniru drugi nosilac, a u četvrtfinalu će igrati protiv japanske teniserke Aiko Morigami. Ukoliko se plasira u polufinale, protivnica će joj naverovatnije biti nekada najbolja teniserka sveta Lindzi Davenport, od koje je prošle sedmice izgubila u četvrtfinalu turnira na Baliju.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #1 poslato: 21.09.2007. 21:29:58 »

Jankovićeva u polufinalu Pekinga


Jelena Janković plasirala se u polufinale turnira u Pekingu, gde je drugi nosilac. U četvrtfinalu bila je bolja od Akiko Morigami iz Japana sa 2:0 po setovima 6:3; 7:5. Naredna protivnica naše najbolje rangirane teniserke je povratnica u "beli karavan" Lindzi Devenport. Amerikanka je u četvrfinalu pobedila Ruskinju Jelenu Dementijevu sa 7:6 (7:1) i 6:1.

Jelena Janković je plasmnom u polufinale odbranila poene osvojene prošle godine.

To će biti drugi susret naše i američke teniserke u dve nedelje. Pre nekoliko dana Devenport je bila bolja na turniru na Baliju. U međusobnom susretu je 4:0 za Amerikanku.

Lindzi Devenport je prošle godine izgubila u četvrfinalu od Ameli Morezmo, koja je poražena u finalu od Svetlane Kuznjecove. Turnir u Pekingu igra se na čvrstoj podlozi za nagradni fond od 600 hiljada dolara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #2 poslato: 22.09.2007. 16:32:06 »

Jelena Janković u finalu

PEKING - Jelena Janković plasirala se u finale otvorenog prvenstava Kine u tenisu pobedom nad Lindsi Devenport (SAD) sa 2:0 ( 6:3, 7:5 ).

Srpska teniserka ovom pobedom se ujedno i revanširala Amerikanki za proslonedelnji poraz na turniru na Baliju.

                          claps
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #3 poslato: 24.09.2007. 15:44:57 »

B 92


Poraz Jankovićeve u finalu Pekinga

Jelena Janković nije uspela da osvoji titulu na WTA turniru u Pekingu. Ona je u finalu izgubila od Mađarice Agneš Savai sa 2:1, po setovima 7:6, 5:7, 6:2, posle 2 sata i 56 minuta igre. Jankovićeva je propustila veliku šansu u finalu, pošto je u drugom setu ispustila vođstvo od 5:1 i tri meč lopte u tom gemu. Srpsku teniserku mučila je povreda zbog čega je u jednom trenutku zatražila i lekarski tajm aut.

Savai je osvojila sledećih 6 gemova, a zatim i brzo došla do prednosti od 5:1 u trećem setu, koju Jankovićeva nije uspela da nadoknadi. To je druga titula za Savai u sezoni i karijeri.

Turnir u Pekingu igrao se na čvrstoj podlozi za nagradni fond od 600 hiljada dolara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #4 poslato: 26.09.2007. 15:31:05 »

Novak Đoković zvezda bečkog teniskog turnira


Najuspešniji srpski teniser Novak Đoković biće glavna zvezda bečkog teniskog turnira "BA-CA tenistrofi", koji se u dvorani "Štathale" održava od 7. do 14. oktobra, ocena je organizatora tradicionalnog turnira.

Đoković je postavljen za prvog nosioca, a učešće na turniru čiji nagradni fond iznosi 642.750 evra potvrdili su i šesti teniser sveta Fernando Gonzales iz Čilea, kao i još šest igrača koji se nalaze među 20 najboljih u svetu. Prema rečima šefa turnira Petera Fajglua, organizatori su uspeli da dobiju Đokovićev pristanak po veoma povoljnim uslovima, odnosno obezbedili su njegovo učešće još prošle godine kada je nastupio na turniru u Beču i nije bio ni približno uspešan kao ove godine. Austrijski igrač Jirgen Melcer, koji će se, takođe, boriti za titulu pobednika "BA-CA tenistrofi", ocenio je na konferenciji za novinare da je Đoković favorit i da će Hrvat Ivan Ljubičić, koji je protekle dve godine osvojao turnir, imati težak zadatak da odbrani titulu. Organizatori turnira očekuju da će, pre svega zbog Đokovića, ali i jake konkurencije, interesovanje gledalaca za ovogodišnje, 22. izdanje bečkog turnira, biti veliko i veruju da će biti nadmašen prošlogodišnji rekord od preko 55.000 prodatih ulaznica
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #5 poslato: 26.09.2007. 15:32:57 »

Ana Ivanović u Luksemburgu

Srpska teniserka Ana Ivanović učestvuje ove nedelje na turniru u Luksemburgu. Šesta igračica sveta je u prvom kolu bila slobodna, a u narednoj rundi protivnica će joj biti Ana Kremer. Turnir u Luksemburgu je prvi na kojem Ana Ivanović učestvuje posle US Opena.

Prošlogodišnja pobednica je Ukrajinka Alona Bondarenko koja je u finalu bila bolja od Frančeske Skjavone iz Italije rezultatom 2:0 po setovima 6:3, 6:2.

Turnir se igra na tvrdoj podlozi, a nagradni fond je 600000 dolara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #6 poslato: 27.09.2007. 04:23:56 »

WTA: Ana u četvrtfinalu Luksemburga

Ana Ivanović se plasirala u četvrtfinale WTA turnira u Luksemburgu. Ona je u 2. kolu savladala domaću teniserku, trenutno 99. na WTA listi, Anu Kremer sa 2:0, po setovima 7:5, 6:4. Ivanovićeva će u sledećoj rundi igrati sa pobednicom duela 8. nosioca u Luksemburgu Tatjane Golovin iz Francuske i 25. teniserke sveta Frančeske Skijavone iz Italije.

Ivanovićeva je sa Golovinovom, 19. teniserkom sveta, odigrala šest mečeva, a izgubila je samo na jedinom ovogodišnjem - u polufinalu turnira na Amelija Ajlendu. Srpska teniserka se sa Frančeskom Skijavone sastala samo 2005. godine na Rolan Garosu, kada je i pobedila.

Turnir u Luksemburgu se igra na tvrdoj podlozi, a nagradni fond je 600.000 dolara.

                     
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #7 poslato: 29.09.2007. 15:16:47 »

B 92


Ivanović u polufinalu Luksemburga

Šesta teniserka sveta Ana Ivanović se plasirala u polufinale WTA turnira u Luksemburgu. Ana je u četvrtfinalu pobedila Francuskinju Tatjanu Golovin rezultatom 6:1, 6:2. U polufinalu naša teniserka se sastaje sa Ruskinjom Verom Zvonarjevom, koja je u dva seta savladala Viktoriju Azarenku 6:1, 7:6.

U drugom polufinalu sastaju se Danijela Hantuhova i Marion Bartoli, koja je pobedila prvog nosioca Anu Čakvetadze.

Ivanovićeva je tokom celog meča totalno dominirala i mnogo lakše nego što se očekivalo pobedila osmog nosioca.

Ana je dobila 11 od prvih 12 gemova u meču, zatim je malo popustila i dozvolila Francuskinji da osvoji dva gema i ublaži ubedljivi poraz.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #8 poslato: 30.09.2007. 15:07:28 »

B 92


Ana u finalu Luksemburga



Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u finale VTA turnira u Luksemburgu. Ana je u polufinalu lakše nego što se očekivalo savladala Ruskinju Veru Zvonarevu sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2, za sat i osam minuta igre. Protivnica Ivanovićeve u finalu biće Slovakinja Danijela Hantuhova koja je u drugom polufinalu pobedila Francuskinju Marion Bartoli sa 2:0 – 6:2, 6:2.

Ana je ovim trijumfom izjednačila skor u međusobnim duelima sa Zvonarevom na 2-2.

U prvom setu obe teniserke sigurno su držale svoje servise, a naša teniserka je taj deo igre odigrala kao da već deset godina igra polufinala velikih turnira. Ana jedini brejk napravila u pravom trenutku, u 10. gemu, pri vođstvu od 5:4. Zvonareva je na 15-40 duplom greškom prepustila taj deo igre našoj teniserki za 6:4.

Početkom drugog seta Ana je propustila veliku priliku da odmah napravi brejk i povede sa 2:0, kada je pri vođstvu od 1:0 na servis Zvonareve propustila tri vezane brejk lopte, pa je Ruskinja izjednačila. Ipak, ono što nije uspela u drugom, Ana je uradila u četvrtom gemu. Ponovo je naša teniserka stigla do 0-40, ali je ovoga puta i iskoristila drugu brejk loptu, i povela sa 3:1.

Zvonareva se nije predala, pa je odmah usledio i ribrejk, ali je to bilo sve od ruske teniserke pošto je Ana do kraja sa još dva brejka lako završila posao.

Turnir u Luksemburgu igra se za nagradni fond od 600 hiljada dolara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #9 poslato: 01.10.2007. 15:32:55 »

B 92




Ivanovićeva osvojila Luksemburg



Ana Ivanović osvojila je WTA turnir u Luksemburgu. Ona je u finalu savladala Slovakinju Danijelu Hantuhovu sa 2:1, po setovima 3:6, 6:4, 6:4, u meču je trajao 2 sata i 25 minuta. To je treća titula u sezoni za Ivanovićevu, koja u ponedeljak može da očekuje napredak na WTA listi, gde će zauzeti petu poziciju.

Ana je do svoje pete titule u karijeri došla na volšeban način. Gubila je 1:0 u setovima i 3:0 u drugom setu, i u tim trenucima pobeda naše teniserke izgledala je gotovo nemoguće.

Hantuhova je tokom prvog seta bila jako sigurna pri svakom udarcu, čemu svedoči i podatak da je Slovakinja tokom tog dela igre imala čak 11 vinera više od Ivanovićeve.

Ipak, Ana je sredinom drugog seta pronašla ritam, počela je da pogađa svoje razorne forhende, i ubrzo je dobila pet uzastopnih gemova, a nešto kasnije i set rezultatom 6:4.

U trećem setu srpska teniserka je imala vidnu inicijativu, iako do sedmog gema nije bilo brejkova. Tada Ana oduzima servis Slovakinje za vođstvo od 4:3, a nešto kasnije i 5:3. Hantuhova je uspela da uz dosta muke smanji na 5:4, ali to je bilo sve od nje, pošto Ivanovićeva nije dozvolila novi preokret, pa je u sledećem gemu sigurno odservirala za treću titulu u sezoni.

Turnir u Luksemburgu igrao se za nagradni fond od 600 hiljada dolara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #10 poslato: 03.10.2007. 15:25:12 »

Ana i Jelena u Štutgartu

Srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović učestvuju na turniru u Štutgartu koji se održava od 1. do 7. oktobra. Jankovićeva je postavljena za trećeg nosioca i slobodna je u prvom kolu. U osmini finala očekuje je meč sa Šahar Per iz Izraela. Moguća protivnica JJ u polufinalu je za sada nepobediva Žistin Enan. Ana Ivanović je peti nosilac i u prvom kolu sastaje se sa Švajcarkinjom Peti Šnider koja je trenutno 13. igračica na WTA listi.

Ukoliko dođe do polufinala, moguće rivalke su joj Svetlana Kuznjecova ili Serena Vilijams.

Prošlogodišnja pobednica turnira u Štutgartu je Ruskinja Nadja Petrova koja je u finalu bila bolja od Francuskinje Tatjane Golovin sa 2:0 po setovima 6:3, 7:6.

Nagradni fond turnira je 650000 dolara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #11 poslato: 04.10.2007. 15:22:36 »

Ana Ivanović ekspresno u drugo kolo



Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo turnira u Štutgartu pošto je pobedila Švajcarkinju Peti Šnider sa 2:0, po setovima 6:0, 6:2. Meč je trajao 47 minuta. Sledeća protivnica pete teniserke sveta biće Katerina Bondarenko iz Ukrajine, koja je u prvom kolu bila bolja od Italijanke Karen Knap rezultatom 2:0.

Ivanovićeva je dominirala tokom celog meča. Servirala je izuzetno dobro i nije dozvolila Švajcarkinji da napravi brejk. Šnider je trenutno 13. teniserka sveta.

Jelena Janković igra u četvrtak sa Šahar Per iz Izraela. Treća teniserka na WTA listi bila je slobodna u prvom kolu.

Turnir se igra za nagradni fond od 650 000 dolara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #12 poslato: 05.10.2007. 15:16:50 »

BLIC



Jelena u trećem kolu, Ana izgubila od Bondarenkove


Jelena Janković plasirala se u treće kolo turnira u Štutgartu nakon pobede protiv izraelske igračice Šahar Per rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:1, 6:3

Per, 24 igračica sveta, prvi set je dobila zahvaljujući brejk poenima, dok je drugi set Jelena lako rešila u svoju korist. U trećem setu Jelena je povela 3:0, posle čega se malo opustila pa je Per stigla do 5:3, ali nije imala snage da prelomi odlučujući set u svoju korist.

Janković je nakon meča istakla da je njena protivnica igrala "veoma agresivno", pohvalivši je da je "veliki borac". "Trebalo je uložiti dosta napora da zaslužim pobedu protiv Per. Ušla sam umorna u ovaj duel, iako sam u prvom kolu bila slobodana kao treći nosilac. Uprkos izgubljenom prvom setu, želja za pobedom je nadmašila trenutnu krizu i uspela sam da u nastavku meča zagospodarim terenom i na kraju trijumfujem", poručila je treći reket sveta.

Jelena Janković u trećem kolu igra protiv devete teniserke sveta Nađe Petrove koja je danas savladala holandsku teniserku Mikaelu Krajček sa 2:0 u setovima posle nešto više od sat vremena igre
Ana Ivanović je izgubila od Katerine Bondarenko sa 2:1 (6:2, 1:6, 6:3) u drugom kolu turnira u Štutgartu.

Srpska teniserka nije igrala na nivou partija iz Luksemburga, pa je veoma lako izgubila prvi set. Ipak, činilo se da će Ana posle 6:1 i izjednačenja na 1:1 u setovima, protiv Ukrajinke ponoviti podvig i načiniti još jedan sebi karakterističan preokret. Na kraju Bondarenko je uspela da se vrati u ritam, slavi sa 6:3 i stigne do narednog kola u kom će se sastati sa Tatjanom Golovin.
Porše turnir u Štutgartu se igra za nagradni fond od 650.000 dolara
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #13 poslato: 05.10.2007. 15:20:58 »

B 92


ATP: Novi raspored turnira za 2009.

Deset gradova biće domaćini serije ''500'', koja je trenutno jedan rang niže od turnira Masters serije, a to su: Roterdam, Dubai, Akapulko, Memfis, Barselona, Vašington, Peking, Tokio, Basel i Valensija. Još uvek je neizvesno šta će biti sa turnirom u Hamburgu jer postoji mogućnost da više ne pripada kategoriji Masters serije. Turniri serije ''500'' donosiće pobedniku 500 poena, a serije ''1000'', kako će se ubuduće zvati turniri Masters serije, 1000 poena.

Ukupan nagradni fond za turnire serije "500" iznosiće 20,7 miliona dolara (14,6 miliona evra), što predstavlja povećanje od 118 odsto u odnosu na 2008. godinu.

''Ovo su fantastične vesti za ATP tur i posebno mi je drago što je mom rodnom gradu, Bazelu, dodeljeno domaćinstvo turnira serije ''500'' za 2009. godinu'', rekao je najbolji teniser sveta Rodžer Federer.

U Londonu će se igrati završni turnir sezone četiri godine od 2009. Ovogodišnji domaćin Masters kupa, Šangaj, postaće turnir serije ''1000''.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #14 poslato: 06.10.2007. 15:04:29 »

B 92




Jelena u polufinalu Štutgarta


Treća teniserka sveta Jelena Janković plasirala se u polufinale turnira u Štutgartu pošto je Nadja Petrova predala meč zbog povrede pri rezultatu 1:0 (7:6) u setovima za Ruskinju i 5:1 za JJ u drugom setu. Meč je trajao 1 sat i 20 minuta. Srpska igračica igraće u polufinalu sa Žastin Enan koja je pobedila Elenu Dementijevu sa 2:0 po setovima 6:4, 6:4.

"Nisam zadovoljna načinom na koji sam dobila ovaj meč, jer povreda protivnice nikada nije veliki povod za slavlje. Ipak, moram biti zadovoljna načinom na koji sam odigrala drugi set i naravno plasmanom u polufinale", rekla je Janković.

Petrova je prošlogodišnja pobednica turnira u Štutgartu. U finalu je bila bolja od Francuskinje Tatjane Golovin sa 2:0 po setovima 6:3, 7:6.

Žistin Enan i Jelena Janković igrale su 7 puta jedna protiv druge i Belgijanka je svih sedam puta bila bolja. Poslednji put sastale su se u Torontu i rezultat je bio 2:0.

Turnir se igra za nagradni fond od 650.000 dolara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #15 poslato: 07.10.2007. 15:03:56 »

B  92


Enan ponovo prejaka za Jelenu


Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u finale turnira u Štutgartu, pošto je u polufinalnom okršaju poražena od prvog nosioca Žistin Enan sa 7:6 (7-2), 7:5. Meč je trajao skoro dva časa, a Jankovićeva ni u osmom pokušaju nije uspela da savlada Belgijanku. Rivalka Enanovoj u borbi za pehar biće bolja Tatjana Golovin, koja je pobedila Svetlanu Kuznjecovu u dva seta - 6:2, 6:4. Enanova će se u nedelju boriti za osmu titulu ove sezone, a Jelena će morati da se zadovolji sa 28.300 dolara.

Enanova je prva došla do brejka i povela sa 3:1. Tu prednost je pre svega sjajnim servisom čuvala sve do rezultata 5:3, kada je Jelena vratila ravnotežu.

U prvom poenu gema Belgijanka je promašila ne naročito težak smeč, što je doprinelo greškama u naredna dva poena, pa je Jelena došla do tri vezane brejk lopte, a ubrzo i do gema.

Nervozno je odigrala Jelena naredni gem i bespotrebnim greškama omogućila rivalki brejk, a ujedno i set loptu. Posle duže razmene kvalitetnih udaraca, Enanova je preuzela kontrolu, lepo izgradila poen, ali je potom promašila lagan smeč i nedugo zatim izgubila gem - 5:5.

Mnogo je grešila prva igračica sveta u tim trenucima, a Jelena je dobila dodatni podstrek i fantastično se kretala. Udarci Srpkinje su postali oštriji i agresivniji, ali takvo stanje nije maksimalno iskoristila - Enanova je sjajnim servisom neutralisala brejk loptu, a Jelena je lošim izborom udaraca poklonila gem Belgijanki.

Jankovićeva je bez poteškoća izborila taj brejk, u kojem je Enan dominirala i dozvolila protivnici samo dva poena.

U drugom setu obe teniserke su puno oscilirale i osvajale gemove u serijama. Jelena je započela furiozno i povela sa 3:0, dobivši poslednja dva bez izgubljenog poena.

Pri rezultatu 4:1 za Srpkinju, Enanova je spasla tri vezane brejk lopte, iskoristila veliku krizu u igri Jankovićeve, osvojila 13 od 14 narednih poena i došla 4:4.

To se pokazalo presudnim za ishod, jer je Žistin od tog momenta zaigrala bolje, dok Jelena nije prilazila loptici sa istim žarom kao pre, a primetno je bilo i slabije kretanje.

Perfektno je funkcionisao forhend Belgijanke, posebno po dijagonali, i najviše zahvaljujući tom udarcu napravila je brejk u 11. gemu, a potom rutinski odservirala za trijumf.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #16 poslato: 08.10.2007. 15:57:30 »

B 92


Enan osvojila Štutgart


Najbolja teniserka sveta Žistin Enan pobednica je WTA turnira u Štutgartu. Belgijanka je u finalu pobedila Francuskinju Tatjanu Golovin u tri seta – 2:6, 6:2, 6:1. Turnir u Virtembergu je osmi koji je Enan osvojila u ovoj sezoni, a igrao se za bnagradni fond od 650 hiljada dolara. Uz ček Enan je kao nagradu dobila i Porše.

Meč je počeo totalnom dominacijom Tatjane Golovin, koja je lako dobila prvi set i vodila 2:1 u drugom.

Tada se prva teniserka sveta potpuno vratila u meč, osvojila 11 od preostalih 12 gemova i posle sat i 51 minut došla do pobede.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #17 poslato: 09.10.2007. 15:20:23 »

Tipsarević u drugom kolu Moskve

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo Kupa Kremlja, pošto je pobedio Argentinca Serhija Rojtmana sa 2:1 (3:6, 6:4, 6:4).

Tipsarević, trenutno 68. na ATP listi, u narednom kolu će igrati sa pobednikom meča između Rusa Jevgenija Koroljeva i Britanca Endija Mareja, koji je postavljen za trećeg nosioca turnira.

Marej je 17. na ATP listi, sa Tipsarevićem je do sada igrao dva puta i jednom izgubio.

Nagradni fond turnira koji se igra u Moskvi je milion dolara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #18 poslato: 09.10.2007. 15:22:16 »

B 92


Đoković spreman za bečki turnir

Najbolji srpski teniser Novak Djoković doputovao je u Beč na međunarodni ATP turnir i izjavio da je "ponovo potpuno spreman", odnosno da se odmorio od napornih mečeva na US Openu i u Dejvis kupu.

"Radujem se igri i nadam se da ću osvojiti bečki turnir", poručio je treći reket sveta i podsetio da ga u startnom meču turnira očekuje Amerikanac Robi Đinepri koji, prema negovom mišljenju, "nije lak protivnik".

Nagradni fond tradicionalnog bečkog turnira iznosi 595.000 evra, a prvi srpski reket je, prema oceni lokalnih medija, "najveća zvezda" tog takmičenja i najzaslužniji za rekordan broj prodatih karata.

Pored Đokovića, favoriti na turniru su branilac titule Hrvat Ivan Ljubičić i 15. sa ATP liste Španac Karlos Moja.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #19 poslato: 10.10.2007. 14:51:44 »

Novak Đoković uspešno startovao u Beču


Novak Đoković je pobedio Robija Đineprija sa 2:0 na svom prvom meču turnira u Beču.

Đoković, koji je postavljen za prvog nosioca, protiv Amerikanca je slavio sa rutinskih 6:3, 6:4, a u narednom kolu očekuje ga duel sa Tomašom Zibom. Češki teniser, koji je bio «laki luzer», savladao je Nemca Florijana Majera sa 6:1, 6:4.

Turnir u austrijskoj prestonici igra se za nagradni fond od 755.000 dolara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #20 poslato: 11.10.2007. 15:03:17 »

Marej sledeći Tipsarovićev rival

Srpski teniser Janko Tipsarević igraće sa Endijem Marejem osmini finala Kupa Kremlja u Moskvi. Britanac je bio bolji od domaćeg tenisera Evgenija Koroleva sa 2:0 po setovima 6:2, 6:4. Tipsarević je u ponedeljak savladao Argentinca Serhija Rojtmana rezultatom 2:1 po setovima 3:6. 6:4, 6:4. Marej je 17. na ATP listi, a sa srpskim igračem je do sada igrao dva puta i jednom izgubio.

Pobednik meča Tipsarević-Marej biće Radek Stepanek koji je u osmini fimala pobedio sedmog nosioca Dmitrija Tursunova rezultatom 2:1 po setovima 3:6, 6:3, 6:1.

Ostali rezultati:

Filip Kolšrajber – Marin Čilić 2:1 (7:6, 6:1, 6:4)
Pol-Anri Metju – Igor Kunjicin 2:0 (6:3, 6:4)
Mihail Južnji – Ernest Gulbis 2:0 (6:3, 6:4)
Florent Sera – Kristof Vligen 2:1 (6:7, 6:4, 6:2)
Igor Andrejev – Nikolas Mahut 2:0 (6:3, 6:4)
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #21 poslato: 11.10.2007. 15:07:16 »

MEGAFONIJA


WTA Bangkok: Janković predala meč zbog iscrpljenosti

Srpska teniserka Jelena Janković neće nastaviti takmičenje na WTA turnuru, koji se u Bangkoku igra za nagradni fond od 200.000 dolara, pošto je u sredu u prvom kolu predala meč 68. igračici sveta, Kineskinji Zi Jan, pri rezultatu 6:4, 6:7 (4:7), zbog iscrpljenosti, saopšteno je u stručnom štabu naše teniserke.

Treća igračica planete primila je nakon meča i infuziju, zbog iscrpljenosti organizma. Jankovićeva je prošle nedelje izgubila u polufinalu turnira u Štutgartu od Belgijanke Žistin Enan, da bi odmah krenula na put za Bangkok.

"Put se odužio, s obzirom da je Jelena zakasnila na let iz Frankfurta. Po dolasku na Tajland, odmah se požalila da se loše oseća zbog visoke vlažnosti vazduha i vremenske razlike", kaže se dalje u saopštenju.

Plasman naše teniserke na novoj WTA listi zavisiće od Ruskinje Marije Šarapove, koja bi mogla da je prestigne, odnosno istisne na četvrtu poziciju, samo ukoliko osvoji WTA turnir u Moskvi.

Iduće nedelje Jankovićeva će igrati na WTA turniru u Cirihu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #22 poslato: 12.10.2007. 15:36:16 »

BLIC


Đoković u četvrtfinalu turnira u Beču


Srpski teniser Novak Đoković plasirao se večeras u četvrtfinale turnira u Beču, pošto je pobedio Čeha Tomasa Žiba sa 2:0 (6:4, 6:4).

Đoković je kao treći teniser sveta postavljen za prvog nosioca turnira, a savladao je 126. igrača na ATP listi, koji je glavni žreb došao iz kvalifikacija. U narednom kolu srpski teniser sastaće se sa Argentincem Huanom Ignasiom Čelom, 16. na ATP listi, koji je eliminisao Jirgena Melcera sa 2:1.
U izjavi novinarima posle meča Đoković je rekao da je "igrao onoliko koliko je bilo potrebno za pobedu".
"Ušao sam u četvrtfinale, što je bitno, jer sam prošle godine ispao u osmini finala. Nadam se da ću u petak pobediti Argentinca Huana Ignasija Čelu, iako je on jako dobar igrač", objasnio je srpski teniser.
"Sutra moram da igram bolje, a da bi pobedio igra mora biti na višem nivou", samokritički je istakao Novak.
Đoković je dodao da se sve bolje snalazi na podlozi bečke dvorane u kojoj se igra turnir.
Nagradni fond turnira u Beču iznosi 595.000 evra.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #23 poslato: 12.10.2007. 15:37:55 »

B 92



Tipsarević pobedio Mareja

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u četvrtfinale ATP turnira koji se u Moskvi igra za nagradni fond od milion dolara, pošto je u drugom kolu pobedio Britanca Endija Mareja rezultatom 6:4, 7:5. Do pobede protiv 18. tenisera sveta Tipsarević je stigao posle odlične igre tokom čitavog meča, a zahvaljujući plasmanu medju osam najboljih zaradio je 60 poena i na narednoj listi vratiće se medju prvih 70 tenisera sveta.

Za ulazak u polufinale Tipsarević će se u petak boriti protiv Čeha Radeka Stepaneka koji na ATP listi trenutno zauzima 35. poziciju. Biće to njihov prvi međusobni duel na profesionalnim turnirima.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #24 poslato: 13.10.2007. 00:41:55 »

Tipsarević bolji i od Štepaneka!



Naš teniser Janko Tipsarević plasirao se u polufinale turnira u Moskvi. On je sa 2:1 po setovima 6:4; 3:6 i 6:3 savladao Čeha Radeka Štepaneka. To je njihov prvi susret u karijeri. Janko je 68. igrač sveta dok je Štepanek na 35. mestu. Protivnik našeg tenisera u polufinalu biće pobednik meča izmešu Nikolaja Davidenka i Igora Andrejeva.

Davidenko je na turniru u Moskvi koji se igra na tvrdoj podlozi za milion dolara, prvi nosilac.
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 ... 13
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.499 sekundi sa 36 upita.