Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 13
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: WTA i ATP turniri 2008  (Pročitano 49496 puta)
Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963



WWW
« Odgovor #25 poslato: 13.10.2007. 02:18:56 »

Nisam bas ocekivao da ce Tipsarevic proci Stepaneka i to ovako ubedjivo.
Sačuvana

Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #26 poslato: 13.10.2007. 15:10:23 »

B 92


Đoković u polufinalu Beča



Prvi reket Srbije Novak Đoković plasirao se u polufinale ATP turnira u Beču, pošto je u četvrtfinalu savladao Argentinca Huana Ignasija Čelu sa 2:1, po setovima 6:3, 5:7, 7:6 (2), nakon 2 sata i 54 minuta igre. Protivnik Đokovića u borbi za finale biće Italijan Andreas Sepi koji je izbacio branioca titule Hrvata Ivana Ljubičića sa 6:3, 6:3.

Novak je protiv Čele spasao dve uzastopne meč lopte, i na kraju se uz dosta muke našao među četiri najbolja tenisera.

Đoković je odlično počeo četvrtfinalni meč. Odmah je napravio brejk i ubrzo poveo sa 3:0. Tu prednost srpski teniser zadržao je i do kraja prvog seta, koji je dobio rezultatom 6:3.

Kada je sredinom drugog seta Đoković napravio novi brejk i poveo sa 4:2, činilo se da će to biti još jedan rutinski dobijen meč našeg tenisera.

Ipak, Argentinac, koji je igrao veoma dobro tokom celog meča, uspeo je da vrati brejk i izjednači na 4:4, a nešto kasnije i osvoji drugi set napravivši novi brejk pri vođstvu 6:5.

U pauzi između drugog i trećeg seta Đoković je zatražio i lekarsku pomoć zbog bolova u leđima, što se i osetilo u odlučujućem setu.

Čela je početkom trećeg seta bio vidno bolji teniser. Lako je dobijao svoje servis gemove, a na protivnikov je pravio veliki pritisak. Ipak, Đoković je uz nekoliko spašenih brejk lopti uspeo da održi egal u odlučujućem setu, pa se ušlo u neizvesnu završnicu.

Prvi vođstvu od 5:4 na servis Đokovića, Čela je imao dve vezane meč lopte. Đoković je prvu spasao odličnim servisom, a drugu sjajnim volejima, pa je meč nešto kasnije otišao u taj-brejk.

U 13. gemu nije bilo dileme. Srpski teniser brzo je došao do 4:0 (dva mini brejka), i do kraja je rutinski priveo meč kraju za novo polufinale u 2007. godini.

Nagradni fond turnira u Beču iznosi 595.000 evra, a srpski teniser je postavljen za prvog nosioca.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #27 poslato: 13.10.2007. 15:13:40 »

B 92


Tipsarević-Davidenko u polufinalu

             claps


Protivnik Janku Tipsareviću u polufinalu Kupa Kremlja biće Rus Nikolaj Davidenko. Drugi polufinalni par čine Pol-Anri Metju i Mihael Berer. Prvi nosilac na turniru, Nikolaj Davidenko bio je bolji u ’’ruskom’’ četvrtfinalu od Igora Andrejeva sa 2:0 po setovima 7:5, 7:5. U ’’francuskom’’ četrvtfinalu, Metju je pobedio Florana Seru sa 2:0 po setovima 6:2, 6:2 i to najviše zahvaljujući dobrom servisu, imao je 12 asova.

Nemac Filip Kolšrajber predao je meč Mihaelu Bereru pri rezultatu 1:0 (6:3) posle 33 minuta igre.

Nagradni fond turnira je 1.000.000 dolara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #28 poslato: 14.10.2007. 15:30:46 »

Tipsarević ispao od Davidenka

Srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u finale Kupa Kremlja. On je u polufinalu poražen od prvog nosioca Rusa Nikolaja Davidenka rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (8-6), 6:1. U finalu će Davidenko, koji brani titulu, igrati sa pobednikom meča između Francuza Pola Anrija Matjea i Nemca Mihaela Berera.

U prvom setu srpski teniser je do samog kraja bio potpuno ravnopravan, a poklekao je tek na razliku u taj-brejku, ali posle izgubljenog seta više nije imao snage da se suprotstavi Davidenku.

Tipsarević je u Moskvi ostvario veliki uspeh, osvojivši 110 bodova i 49.000 dolara, pa mu predstoji veliki napredak na ATP listi.

Kup Kremlja igra se na tvrdoj podlozi za nagradni fond od milion dolara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #29 poslato: 14.10.2007. 15:33:29 »

B 92



Đoković u finalu Beča



Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Otvorenog prvenstva Austrije, koje se igra u Beču. U polufinalu CA-BA Tenis trofeja Đoković je savladao Italijana Andreasa Sepija sa 2:0 po setovima 6:4 i 6:3 posle sat i 45 minuta igre. U finalu treći teniser sveta će igrati sa Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom koji je u drugom polufinalu bio bolji od Španca Huan Karlosa Ferera u dva seta - 7:5, 6:1.

Novak Đoković je prvi nosilac na turniru, koji se igra na tvrdoj podlozi za 642.750 evra.

To je Novakovo sedmo finale u ovoj sezoni, a skor mu je do sada 4-2.

Plasmanom u finale on je obezbedio 65.950. evra.

Đoković se u Beču vratio na teren prvi put posle Dejvis kup meča Srbija - Australija, a na putu do finala izgubio je samo jedan set. Njegov polufinalni rival sepi pobedio je u četvrtfinalu branioca trofeja Ivana Ljubičića.

Vidno umoran od teškog četvrtfinalnog meča protiv Argentinca Huana Ignacija Čele, koji je trajao skoro 3 sata, Đoković je loše započeo prvi set, dozvolivši brojnim greškama brejk Italijanu. Međutim, on je odmah ispravio taj loš start vrativši odmah brejk, nakon čega se vodila duga borba za svaki gem.

Odlučujući brejk za osvajanje prvog seta napravio je pred sam kraj, nakon 55 minuta teške borbe, osvojivši set sa 6:4.

U drugom setu Đoković je, pred oko 8.300 gledalaca (apsolutni rekord turnira), napravio odlučujući brejk kod rezultata 3:1. Sepi je nastavio da pruža žestok otpor trećem reketu sveta, posebno u petom gemu, koji je Đoković uspeo da osvoji uz mnogo muke.

Iako je delovao umorno, Đoković se borio za svaku loptu, a bilo je situacija kada je morao da da sve od sebe da bi je vratio 73. igraču sveta. Srpski teniser oduševio je bečku publiku majstorskim potezima u drugom setu, koji je osvojio sa 6:3.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #30 poslato: 15.10.2007. 15:54:30 »

B 92



Novak osvojio titulu u Beču!



Novak Đoković pobednik je Otvorenog prvenstva Austrije koje je odigrano u Beču. On je sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:0 savladao Švajcarca Stanislasa Vavrinku, posle sat i 15 minuta igre. Prvi put u istoriji finale tog turnira igrano je na dva dobijena seta. Đoković je tako osvojio petu titulu ove sezone za koju je dobio 133 hiljade evra i 250 ATP poena.

U trećem gemu Novak je oduzeo servis Vavrinki, posle velike borbe . Prvu set loptu Novak nije iskoristio zbog loše procene. Imao je čistu poziciju za smeč ali je lopta koju je pustio pala na liniju. Vavrinka je došao do prednosti osvojivši tri uzastopna poena. Novak nije dozvolio iznenađenje, vezao tri poena i iskoristio treću set loptu.

Odmah na startu drugog seta oduzeo je set Vavrinki , i onda na svoj servis lako osvojio gem. U trećem gemu naš teniser je imao trei brejk lopte i iskoristio je drugu. U četvrtom gemu nije izgubio nijedan poen, a viđeno je nekoliko atraktivnih poteza. I u petom gemu Novak je dominirao i ponovo napravio brejk za vođstvo od nedostižnih 5:0. U poslednjem setu Đoković je nastavio da "melje" protvnika i bez izgubljenog poena sovjio drugi set. Novak je od 18 izlazaka na mrežu iskoristio čak 14.

Naš teniser je osvojio sedmi turnir u karijeri, a posle 20 godina je jedan teniser osvojio set, a da nije protivniku dozvolio nijedan gem.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #31 poslato: 16.10.2007. 14:41:52 »

B 92



Novak: "Dodatni motiv za Madrid"

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Stanislasa Vavrinku rezultatom 6:4, 6:0 u finalu turnira u Beču. Treći reket sveta ocenio je da pobeda u Austriji za njega predstavlja veliki podstrek za predstojeći turnir u Madridu, a da je drugi set bio jedan od najboljih koje je odigrao do sada u karijeri. "Bilo je korisno doći ovde. Dobro sam se pripremio za ovaj turnir i mentalno i fizički. Odlično je započeti sezonu u dvorani pobedom. To je dodatni motiv pred Madrid", rekao je Đoković.

Novak smatra da je treći gem prvog seta bio presudan za ishod okršaja.

"Brejk u prvom setu bio je jedan od odlučujućih trenutaka u meču. Prelamao se rezultat iako je to bio tek početak meča. Psihološki je bilo važno dobiti taj gem i ući u duel sa viškom od jednog brejka. Zatim sam samouvereno držao tu prednost i dobio set".

Srpski teniser kaže je zadovoljan novinama koje je uneo u igru.

"Nagoveštavao sam uoči turnira da ću isprobavati mnoge stvari i izlaziti više na mrežu. Mislim da sam u dvoboju sa Vavrinkom pokazao i svoju drugu stranu, koja može da mi pomogne u budućnosti".

Đoković je objasnio pobedničku taktiku u meču sa Švajcarcem.

"Ovo je spora podloga i bio sam skeptičan na početku meča. Bio sam svestan da Vavrinka igra dobar tenis i zato sam morao da kontrolišem poene i da od početka budem agresivan. Često sam menjao ritam igre, što njemu nije odgovaralo. Nisam mu dao prostora da preuzme kontrolu".

Treći teniser sveta kaže da će se sledeće sezone takmičiti na manje turnira, a potom se zahvalio publici na podršci.

"Nisam očekivao da već ove godine napredujem tako mnogo na ATP listi i vrlo sam srećan zbog toga. Naredne sezone ću pokušati da rasteretim kalendar, da igram veće turnire i između njih ostavljam više vremena za oporavak. Osećao sam se kao kod kuće. Nadam se da sam se pobedom odužio navijačima koji su me pratili od prvog do poslednjeg meča".

Đoković naredne sedmice učestvuje na turniru Masters serije u Madridu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #32 poslato: 16.10.2007. 14:44:09 »

BLIC


Cirih: Jelena protiv Vajdišove, Ana protiv Tatjane Golovin



U drugom kolu WTA turnira prve kategorije, koji se u Cirihu igra za nagradni fond od milion evra, Jelena Janković će igrati protiv Čehinje Nikol Vajdišove, dok će protivnica Ane Ivanovć biti Francuskinja Tatjana Golovin.

U mečevima prvog kola Vajdišova je danas pobedila Slovenku Katerinu Srebotnik rezultatom 6:4, 6:2, dok je Golovin, finalistkinja turnira u Štutgartu, savladala Ruskinju Mariju Kirilenko sa 6:3, 6:4.

Janković je prošle godine u Cirihu ispala u drugom kolu, a sada će protiv Vajdišove, 15. teniserke sveta, imati težak zadatak, jer Čehinja u međusobnim duelima vodi sa 4:3. Ipak, poslednja dva susreta, odigrana u Sidneju i Rolan Garosu ove godine, dobila je naša teniserka.

Ivanović takođe ima lepu priliku da napreduje na WTA listi, jer lane nije igrala na ovom turniru. Njena protivnica je trenutno 18. na WTA listi, a sudeći prema tradiciji naša teniserka ne bi trebalo da ima većih problema da prođe u treće kolo.

Golovin i Ivanović do sada su se sastale sedam puta i Francuskinja je zabeležila samo jednu pobedu. Bilo je to ove godine u Ameli Ajlendu. Preostalih šest duela Ivanović je dobila bez većih problema.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #33 poslato: 17.10.2007. 15:08:10 »

GLAS JAVNOSTI


Nole protiv cele Španije

Za razliku od velike podrške u Beču, Novak neće imati simpatije publike u Madridu jer Nadalovi navijači nisu zaboravili imitacije i šalu na račun njihovog ljubimca u NJujorku

Bez dileme, onima koji dolaze da igraju ili posmatraju mečeve na Masters turniru u Madridu sve je jasno... Samo pogled na tri veličanstvene figure, napravljene po uzoru na „armiju ratnika od terakote“ prvog kineskog cara, koji otkriva lica trojice vodećih tenisera sveta - Federera, Nadala i Đokovića - govori ko su glavni favoriti za osvajanje turnira. Ali to nije sve jer su figure stigle u glavni grad Španije iz Šangaja, koji će sredinom meseca novembra ugostiti osam najboljih tenisera sveta. Zasada mesto na završnom događaju sezone izborila su samo pomenuta trojica, dok još pet figura „ratnika od terakote“ čekaju svoje glave...

I dok su Federer i Nadal već zauzeli poze pored svojih figura proveravajući autentičnost izgleda, najbolji teniser Srbije je u isto vreme bio bitku za osvajanje bečkog turnira. Kako mu je to pošlo za rukom Novak je još jednom potvrdio da je snaga koja nezaustavljivo raste prema vrhu svetskog tenisa. To sigurno ne raduje vodećeg Federera, koji nije igrao od finala US opena.

- Iskoristio sam priliku da se odmorim. Volim da igram u Madridu, imam dobar osećaj došao sam da odbranim titulu - rekao Federer pobednik turnira 2006. godine.
Upitan da prokomentariše uspeh Novaka Đokovića, prvi reket sveta je bio više nego korektan.

- Đoković igra veoma dobro ove sezone i biće interesantno videti kako će da je završi. Da, očekujem da će ovde igrati dobro - konstatovao je prvi reket sveta.
U isto vreme, drugoplasirani na listi i domaćin turnira Španac Rafael Nadal ne može da se pohvali top formom. Kao i Federer, nije igrao od US opena u kome je u četvrtom kolu poražen od Davida Ferera, a nije tajna da u poslednje vreme ima probleme sa oba kolena.

Na turniru u Madridu, koji se igra za ukupni nagradni fond od 2.450.000 dolara, učestvovaće i Nenad Zimonjić u paru sa Kanađaninom Danijelom Nestorom. Kao drugi nosioci njih dvojica će propustiti prvo kolo, a zatim će odmeriti snage sa pobednicima duela Džefa Kucija (Južna Afrika) i Rodžera Vasena (Holandija), protiv Huan Ignasija Čela i Huana Monaka iz Argentine.

- Osećam se mnogo bolje, ali videćemo kako će sve to da izgleda na terenu - rekao je Španac pobednik 2005. godine ističući da je Masters teži od grend slema jer je na njemu mnogo veća konkurencija.
Istina od prvih 20 igrača svetske liste u Madrid nisu došla samo dvojica i to Endi Rodik (5. mesto), zbog povrede kolena, kao i Lejton Hjuit (18) koji ima problem sa člankom na nozi.

Što se tiče našeg šampiona, Novak je na startu takmičenja slobodan, dok ga u drugom kolu čeka najverovatnije Španac Fernando Verdasko. Ukoliko sa uspehom stigne do trećeg kola, protivnici bi mu mogli da budu Španci Karlos Moja ili Huan Karlos Ferero, u četvrtfinalu bi mogao da naleti na Džejmsa Blejka, dok ga u polufinalu očekuje Rafael Nadal.

Za razliku od velike podrške u Beču, Nole najverovatnije neće imati simpatije publike u Madridu jer navijači Nadala nisu zaboravili imitacije i šalu na račun njihovog ljubimca u NJujorku. Ipak Nole je ipak siguran u sebe, bez obzira na to što neće imati podršku s tribina.
- Divno je što sam na početku dvoranske sezone pobedio, naročito zbog toga što sada sledi turnir u Madridu, gde će biti mnogo jača konkurencija - poručio je Novak, koji je sa 65 pobeda u sezoni postavio novi rekord ATP serije.
Autor:
Nenad Matejić
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #34 poslato: 17.10.2007. 15:09:52 »

GLAS JAVNOSTI

Dve najbolje teniserke Srbije na turniru u Cirihu

Jelena gostuje, Ana kod kuće

I dok treća teniserka sveta Jelena Janković ističe da se još nije dovoljno oporavila od avanture na turniru u Bangkoku, gde je nedovoljno aklimatizovana izašla na teren i umalo kolabirala, Ana Ivanović kaže da nema takvih problema. Posle poraza na turniru u Štutgartu (Jelena igrala finale), od ponedeljka četvrta teniserka sveta iskoristila je priliku da se dobro odmori za turnir koji će biti odigran u mesto njenog boravka.

- U Cirihu je moja „druga kuća“, zbog toga se radujem turniru. Žreb je bio izuzetno težak jer igraju skoro sve najbolje teniserke sveta. Uzbuđena sam zbog toga, pogotovo posle prošlogodišnjeg razočarenja, kada sam zbog povrede morala da odustanem - ispričala je Ana Ivanović, koja je, posle neuspeha Marije Šarapove, izbila na četvrtu poziciju svetske liste.
Odustajanjem Ruskinje i od turnira u Cirihu dovelo je do promene u žrebu. Ana je zauzela njeno mesto i slobodna je u prvom kolu, dok će, kao 4. nosilac, u drugom igrati protiv Tatijane Golovin ili Marije Kirilenko. Bartoli bi bila moguća protivnica u četvrtfinalu, a Svetlana Kuznjecova i Serena Vilijams su potencijalne protivnice u polufinalu.

Gornja polovina žreba je ostala nepromenjena, sa prvom teniserkom sveta Enan i trećeplasiranom na svetu Jelenom Janković kao glavnim nosiocima. J. J. će se sastati s pobednicom duela Vaidišova (Češka) - Srebotnik (Slovenija), dok će se u polufinalu nameriti na prvu igračicu sveta Žastin Enan, koju je čak osam puta bez uspeha pokušavala da pobedi...
Autor:
Nenad Matejić
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #35 poslato: 18.10.2007. 14:58:43 »

BLIC


Ana i Jelena ispale u Cirihu



Ana Ivanović i Jelena Janković se nisu plasirale u treće kolo WTA turnira u Cirihu posle poraza od Tatjane Golovin (6:3, 6:1) i Nikole Vajdišove (6:4, 6:4).

Početak meča Ane Ivanović je najavljivao drugačiji ishod jer je ona već u prvom gemu imala dve prilike da napravi brejk, ali se Tatjana Golovin odbranila, a potom i uzvratila. Srpska teniserka je ubacila samo jedan prvi servis u drugom gemu, a ni tada nije osvojila poen, što je naturalizovana Francuskinja iskoristila za vođstvo od 2:0, a zatim je sigurnim servisom stigla i do 3:0. Ana je uspela da izjednači, ali je to bilo praktično sve što je uspela da uradi na ovom meču. U drugom setu, osim brejka na početku, ništa nije polazilo za rukom Ani, Golovin je joj je uzela čak četiri servis gema i zasluženo i ubedljivo slavila sa 6:1.

Ni Jelena Janković nije pružila partiju na svom nivou. Nikol Vajdišova je na samom startu meča napravila "zalihu" od 3:1 posle čega nije dopustila Jeleni da se vrati u set. "Džej džej" je drugi deo igre otvorila mnogo bolje - brejkom, ali nije uspela da zadrži prednost, pa je 15. igračica sveta u devetom gemu preokrenula na 5:4, a onda još jednim brejkom pobedila posle 75 minuta igre.

Turnir u Cirihu igra se za nagradni fond od 1,34 miliona dolara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #36 poslato: 18.10.2007. 15:00:31 »

B 92

Đoković u trećem kolu Madrida



Najbolji teniser Srbije Novak Đoković plasirao se u treće kolo Mastersa u Madridu. Đoković je u prvom kolu bio slobodan, a u drugom je uz dosta muke savladao Španca Fernanda Verdaska sa 2:1, po setovima 6:7 (7), 6:3, 6:3, nakon nešto više od dva ipo sata igre. Naredni protivnik srpskog tenisera biće još jedan domaći teniser Huan Karlos Ferero koji je bio bolji od sunarodnika Karlosa Moje u dva seta – 7:6, 6:4.

Novak je u meču sa Verdaskom imao puno sreće. Španac je imao čak 10 brejk lopti na celom meču, ali nije iskoristio nijednu, a Đoković je od 5 iskoristio 3.

U prvom setu oba tenisera bila su sigurna na svom servisu sve do jedanaestog gema. Tada je Španac na servis Đokovića imao 0-40 i tri vezane brejk lopte koje je ispustio, pa se igrao taj-brejk. Verdasko je i u "dodatnom gemu" vršio konstantan pritisak, pa je na kraju zasluženo poveo sa 1:0.

Početkom drugog seta Španac je pokušao da napravi novi brejk i tako dodatno uzdrma Đokovića, ali je uz još nekoliko propuštenih brejk lopti Đoković uspevao da zadrži svoje servise sve do osmog gema. Tada je srpski teniser pri vođstvu 4:3 iskoristio prvu brejk loptu na meču i poveo sa 5:3, a nešto kasnije je novim brejkom i dobio drugi set.

U odlučujućem setu viđena je slična slika kao i u drugom, i što je još važnije epilog je biop takođe isti. Verdasko je ponovo imao inicijativu tokom većeg dela seta, ali je Đoković napravio brejk u ključnom trenutku, i tako trasirao sebi put u narednu rundu.

Turnir u Madridu igra se za nagradni fon od 2 miliona evra, a titulu brani Rodžer Federer.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #37 poslato: 19.10.2007. 15:30:28 »



Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Masters turnira u Madridu, pošto je savladao 23. igrača sveta Španca Huana Karlosa Ferera sa 2:1 u setovima (6:3, 2:6, 6:4). Đoković, koji je trenutno treći igrač sveta, igraće u četvrtfinalu Mastersa sa hrvatskim teniserom Mariom Ančićem.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #38 poslato: 19.10.2007. 15:31:03 »

Madrid: Ispali Zimonjić i Nestor

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor porazom od Džefa Kucija iz Južne Afrike i Holandjanina Rodžera Vasena završili su takmičenje u drugom kolu turnira Masters serije, koji se održava u Madridu. Kuci i Vasen su plasman u treće kolo madirdskog turnira obezbedili pobedom od 6:4, 6:4.

Ukupan nagradni fond turnira u Madridu iznosi 2,08 miliona dolara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #39 poslato: 20.10.2007. 15:29:31 »

B 92


Đoković protiv Nalbandiana u  polufinalu Madrida!



Srpski teniser Novak Đoković pobedio je 49. igrača sveta Marija Ančića iz Hrvatske sa 2:0 (7:6, 6:2) u četvrtfinalu turnira Masters serije u Madridu. Đoković, koji je treći favorit za osvajanje turnira u Madridu, u polufinalu takmičenja igraće sa 25. teniserom sveta Davidom Nalbandijanom iz Argentine koji je savladao Španca Rafaela Nadala sa 2:0 u setovima (6:1, 6:2).

Djoković, koji je trenutno treći teniser sveta, sa Nalbandijanom se sastao samo na ovogodišnjem Mastersu u Montrealu, kada je pobedio 25. igrača na ATP listi sa ubedljivih 2:0 (6:2, 6:3).

Najbolji srpski teniser nije lako stigao do polufinala turnira u Madridu što će mu doneti 85.000 evra i 225 bodova na svetskoj ATP rang listi.

Ančić je, naime, već u prvom gemu imao tri brejk lopte, ali ih nije iskoristio. Obojica tenisera su do kraja prvog seta sigurno čuvali svoj servis, pa se ušlo u taj brejk u kome je Đoković, kao i u ostalim prelomnim trenucima meča, potpuno dominirao.

Đoković je osvojio dva uvodna poena, ubrzo poveo i sa 5:1, a do prednosti od 1:0 u setovima došao dobivši taj brejk sa 7:2.

Slično je počeo i drugi set u kome je Ančić poveo sa 1:0, a zatim ponovo imao tri brejk lopte u drugom gemu. Đoković se, ipak, ponovo spasao, a zatim iskoristivši svoju prvu brejk loptu osvojio gem na servis protivnika i poveo sa 2:1, a ubrzo i sa 3:1.

Đoković je iskoristio i sledeću brejk loptu pa je i peti gem dobio na servis protivnika za vođstvo od 4:1, ubrzo poveo sa 5:1, a drugi set rešio u svoju korist 6:2.

Najbolji teniser sveta Rodžer Federer nije imao previše problema sa Špancem Felisijanom Lopesom pobedivši ga sa 7:6, 6:4, pa će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča Fernando Gonsales - Nikolas Kifer.

Nagradni fond turnira u Madridu je 2.082.500 evra.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #40 poslato: 21.10.2007. 15:14:04 »

B 92


Nalbandijan bolji od Đokovića

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale turnira Masters serije u Madridu, pošto ga je u polufinalu savladao David Nalbandijan rezultatom 6:4, 7:6 (7-4). Ključni udarac za trijumf Argentinca bio je servis, koji ga je fantastično služio tokom čitavog meča. Nalbandijan je u Madridu doživeo renesansu i napravio ubedljivo najbolji rezultat ove sezone (prethodno mu je najveći uspeh bilo četvrtfinale u Barseloni). Đoković je plasmanom u polufinale zaradio 85 hiljada dolara i 225 ATP poena.

Naš teniser je bio vidno umoran posle iscrpljujućih dvoboja prethodnih dana, pa je pravio mnogo više propusta nego inače. Sa skoro duplo više neiznuđenih grešaka nego direktnih poena (34-18) i čak pet dvostrukih servis grešaka Đoković nije mogao ni da očekuje bolji rezultat protiv zahuktalog Argentinca.

Nalbandijan je u ranoj fazi prvog seta oduzeo servis rivalu i spasavši jednu brejk loptu došao do vođstva.

David je u drugom setu do rezultata 6:5 imao čak 90% ubačenog prvog servisa i bez problema osvajao gemove na svoj servis, ali je Novak u 12. gemu uspeo da stigne do set lopte. Nažalost, nije je iskoristio i ušlo se u taj brejk.

Nalbandijan već na startu pravi mini-brejk, Đoković početničkom greškom iz bekhenda poklanja rivalu vođstvo od 3:1, a nešto kasnije duplom greškom četiri vezane meč lopte. Momak rodom iz Kordobe je sjajnim servisom okončao susret i došao do prilike da se bori za šestu titulu u karijeri.

U meču Đokovića i Nalbandijana bilo je dosta simbolike, bio je to okršaj sadašnjeg i nekadašnjeg 3. teniser sveta. Njihov jedini pređašnji duel dogodio se u Montrealu, kada je Đoković nakon trijumfa nad Nalbandijanom savladao (tada) prvu trojicu igrača na ATP listi – Rodika, Nadala i Federera.

Nalbandijan je u Madridu u prilici da ponovi taj podvig, pošto je već savladao Nadala i Đokovića, a u finalu ga čeka bolji iz susreta Federer – Kifer.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #41 poslato: 22.10.2007. 15:29:40 »

B 92


Nalbandijan šampion Madrida

Argentinac David Nalbandijan pobednik je turnira iz Masters serije u Madridu. On je u finalu uspeo da savlada prvog tenisera sveta Švajcarca Rodžera Federera sa 2:1 – po setovima 1:6, 6:3, 6:3. Argentinac je u prethodna dva dana pobedio i drugog i trećeg na svetskoj rang listi Rafaela Nadala u četvrtfinalu i Novaka Đokovića u polufinalu.

Početak meča nije naslućivao ovakav ishod. Federer je lako dobio prvi set, da bi Nalbandijan u drugom setu postao prvi igrač u Madridu koji je uzeo servis Švajcarsku.

U trećem setu, Argentinac je iskoristio prednost posle nekih nekarakterističnih grešaka Federera, da bi do pobede stigao upravo na servis Švajcarca.

Federer tako nije uspeo da odbrani titulu osvojenu prošle godine. Od početka turnira u Madridu 2002. godine, nijedan igrač nije uspeo dve godine za redom da osvaja titulu.

Madrid je imao turnir povratnika, s obzirom da se Nalbandijan dugo nalazio u krizi, a dobre rezultate ostvarili su i Nikolas Kifer i Mario Ančić.

Turnir u Madridu igrao se za 2 miliona evra, a pobedniku Nalbandijanu pripalo je 340 hiljada i 500 poena.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #42 poslato: 22.10.2007. 15:31:05 »

B 92


TURNIR U CIRIHU

Deveta titula Enanove ove sezone

Žistin Enan pokazuje zbog čega je najbolja teniserka na svetu. Prva nositelja uspela je da osvoji četvrtu titulu za redom pošto je u finalu Otvorenog teniskog prvenstva u Cirihu pobedila Tatjanu Golovin sa 6:4, 6:4.

To je njena deveta titula u sezoni i 38. u karijeri, a trenutno ima seriju od 20 mečeva bez poraza. Poslednji put je izgubila u polufinalu Vimbldona od Marion Bartoli. Bilo je to početkom jula.

„Ovo je moja najbolja sezona i osvajanje devete titule je veliko ostvarenje“, rekla je Enanova.

Belgijanka je prethodnu titulu osvojila pre dve nedelje kada je u finalu Štutgarta savladala Golovinovu u tri seta. Trijumf u Cirihu doneo joj je 182 hiljade dolara.

Tatjana Golovin u Cirihu nije bila postavljena za nositeljku, a protiv Enanove ima skor 0-4. Ona je ove sezone osvojila dve titule. 19-godišnja Francuskinja je do finala stigla posle pobede nad Italijankom Frančeskom Skjavone.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #43 poslato: 23.10.2007. 14:46:11 »

BLIC


ATP turnir u Srbiji od 2009?


Delegacija Teniskog saveza Srbije koju su činili predsednik Slobodan Živojinović i generalni direktor Dušan Orlandić obavili su u Madridu prve velike pregovore oko dobijanja i organizovanja prvog ATP turnira u Srbiji.

- Imali smo više sastanaka vezanih za dobijanje nekog ATP turnira i tim povodom razgovarali smo i sa Jonom Tirjakom i Žerarom Cobijanom, koji su organizatori muškog i ženskog Masters turnira u Madridu. Oni su i vlasnici velikog broja turnira širom sveta. Nakon iznesenih naših želja, da Srbija dobije jedan ATP turnir i prezentacije šta Srbija u ovom trenutku teniski znači i koji su joj potencijali u organizaciji velikih takmičenja, predstavivši i organizaciju nedavno održanog meča Davis cup takmičenja Srbija – Australija, došlo se do zaključka da je Srbija zemlja koja bi mogla veoma kvalitetno da organizuje jedno takvo takmičenje”, izjavio je Dušan Orlandić.

Prema njegovim rečima najveći problem  je prebukiran kalendar takmičenja. ”ATP nije spreman da proširuje kalendar takmičenja ne samo kada je u pitanju Srbija, već bilo koja zemlja. Na kraju izražena je želja da se jedan od ATP turnira u 2009. prebaci u Srbiju. Dogovoreno je da se u narednom periodu intenzivno radi na pronalaženju turnira koji bi se premestio u Srbiju i da se krene sa razgovorima sa ATP organizacijom koja treba da izda dozvolu da se to uradi. Dogovoreno je da se tokom ženskog Masters turnira u Madridu, koji počinje 6. novembra 2007. godine, razgovara sa Larijem Skotom, predsednikom WTA organizacije, oko dobijanja WTA turnira. Smatramo da su ovi turniri od izuzetnog značaja za Srbiju ne samo za tenis, već i državu u celini, pošto je to jedan od najboljih načina da se pokaže jedno bolje i lepše lice Srbije- rekao je generalni direktor TSS Dušan Orlandić.

Tokom boravka srpske teniske delegacije u Madridu, naš tim je upoznat sa svim detaljima i elementima organizacije jednog velikog teniskog turnira, kao što je ovaj u Madridu koji je ujedno i jedan od najbolje organizovanih turnira na svetu sa budžetom od 10 miliona evra.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #44 poslato: 24.10.2007. 15:01:37 »

BLIC


Da li ćemo u Srbiji gledati ATP i WTA turnire

Teniske zvezde su još daleko od Beograda

Autor: Zoran Kecman



Delegacija Srbije koju su predvodili Slobodan Živojinović i Dušan Orlandić nedavno je u Španiji razgovarala sa predstavnicima ATP-a oko mogućnosti da naša zemlja u skorije vreme dobije organizaciju velikog teniskog takmičenja. Bez obzira na sva obećanja i lepe želje, te poslednje uspehe srpskog tenisa, to će, nažalost, biti veoma teško ostvariti.

U ovom trenutku Srbija ima vrhunske igrače, ali nema uslove, pre infrastrukturne prirode, koji su neophodni za dobijanje organizacije ATP ili WTA turnira. To je prva i osnovna prepreka, koja se može preskočiti isključivo izgradnjom velikog nacionalnog teniskog centra sa većim brojem terena. „Beogradska arena“ i hala „Pionir“, mesta gde su se održavala Dejvis kup takmičenja, ne mogu da izađu u susret svim zahtevima koji se postavljaju pred organizatora, jer nemaju pomoćne terene i prateće objekte.
Činjenica je da će ATP u 2009. godini doživeti značajne promene. Finalni Masters se iz Šangaja seli i London sa još većim nagradnim fondom, a prekomponuje se i cela struktura takmičenja. Masters turniri će postati „Serija 1000“, tako će se zvati zbog ukupnog broja poena koje dobija pobednik takmičenja, a turniri slabije kategorije biće u „Seriji 500“ i „Seriji 250“.
Ako se ima u vidu želja Srbije da u 2009. organizuje turnir u „Seriji 500“, već sada se može reći da je to nemoguća misija. Iz prostog razloga što je neophodno za godinu dana stvoriti sve uslove (tereni, hoteli za smeštaj, pomoćni tereni i objekti i drugo), prijaviti se na vreme (znatno ranije od početka turnira) i obezbediti finansijske garancije, a uz to proći i kroz gusto sito protivkandidata koji imaju daleko veća iskustva u organizaciji. Već sada se zna da na listi čekanja već postoje 22 kandidata za organizaciju turnira u „Seriji 500“, a mnogi strahuju da ne izgube tlo pod nogama. Da ne govorimo o tome što i pored svih obezbeđenih uslova i pomoći prijatelja, pre svih Jona Cirijaka (kuma Slobodana Živojinovića),
kao i Bernija i Slavice Eklston, ATP može da odbije zahtev recimo samo zbog nemogućnosti da turnir ubaci u (prebukirani) kalendar!
Da ATP želi samo najbolje od organizatora može se zaključiti i iz izjave izvršnog direktora ovog tela Etjena de Viljera:
- „ATP 2009“ je projekat u kojem će najbolji teniseri sveta igrati na najboljim stadionima u pravo vreme u sezoni. Oformili smo vrhunski niz takmičenja čiji će nagradni fond biti značajno veći i u koje će se više ulagati, a koja će istovremeno privlačiti više medijske pažnje i podrške sponzora. Stvaranjem više kombinovanih događaja (ATP i WTA takmičenja istovremeno), podigli smo ovaj sport na viši nivo - rekao je De Viljer.
Srbija, istina, ima jedan značajniji turnir u kategoriji čelindžera, to je „Gemaks open“ koji se igra u februaru, ali je to i jedino takmičenje u kojem smo se susreli sa strogim pravilima ATP-a. Isto je i u WTA turu, svuda se traže vrhunski uslovi, kojih ovde, da bi se organizovalo veliko takmičenje tipa turnira u Vašingtonu, Tokiju, ili Bazelu, još uvek nema.
Predsednik TSS Slobodan Živojinović je nedavno rekao da mu je rečeno da „postoji želja da se jedan od ATP turnira u 2009. godini prebaci u Srbiju“. Jedino je nejasno kako će se Srbija umešati u postojeću gužvu oko kalendara za 2009. koji će, kako kažu iz ATP-a, biti definitivan i objavljen na Mastersu u Šangaju koji počinje 11. novembra. Za to, jasno je, nema vremena, a ATP i WTA traže samo čvrste i vidljive garancije.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #45 poslato: 25.10.2007. 15:42:59 »

ATP Sankt Peterburg: Zimonjić i Nestor uspešni na startu

Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor plasirali su se u 2. kolo ATP turnira u Sankt Peterburgu u konkurenciji dubola pošto su u četvrtak bez većih problema savladali ruski par Tejmuraz Gabašvili – Jevgenij Koroljev sa 2:0, po setovima 6:3, 6:3

U drugom kolu turnira u Sankt Peterburgu koji se igra za nagradni fond od miliona dolara Zimonjić i Nestor sastaće se s rusko-češkim dublom Sergej Bubka – Jan Hernih. Ruski teniser Sergej Bubka je sin slavnog svetskog rekordera u skoku s motkom Sergeja Bubke.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #46 poslato: 26.10.2007. 15:18:21 »

SP: Zimonjić i Nestor u polufinalu

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor plasirali su se u polufinale turnira u Sankt Petersburgu u konkurenciji dublova pošto su pobedili Ukrajinca Sergeja Bubku i Čeha Jana Berdiha sa 2:0 po setovima 7:5, 6:4. Sledeći protivnici biće im bolji iz duela Vizner/Dlohi – Staraće/Volandri.

Prošlogodišnji pobednici su Aspelin i Peri. Zimonjić i Nestor su prvi nosici u Sankt Petersburgu.

Nagradni fond turnira je 1.000.000 dolara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #47 poslato: 28.10.2007. 14:37:30 »

Novak slobodan u prvom kolu Pariza



Srpski teniser Novak Đoković počeće takmičenje na Masters turniru u Parizu u drugom kolu, u utorak, pošto je kao jedan od nosilaca takmičenja slobodan u prvoj rundi. Treći teniser sveta će se u drugom kolu turnira sastati sa pobednikom meča između 46. igrača sveta Fabrisa Santoroa i Alberta Montanjesa, koji trenutno zauzima 48. mesto na ATP listi.

Turnir u Parizu igra se za nagradni turnir od 2.082.500 evra, a titulu brani četvrti teniser sveta Nikolaj Davidenko.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #48 poslato: 30.10.2007. 15:38:43 »

Pariz: Tipsarević u drugom kolu

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo turnira Masters serije u Parizu, pošto je u meču prve runde savladao Vinsa Spejdiju rezultatom 7:6 (11-9), 7:6 (7-2) za 1 čas i 50 minuta igre. Jedini prethodni okršaj dvojice tenisera Amerikanac je rešio u svoju korist pre dve godine u Skotsdejlu. Naredni Tipsarevićev rival je Nemac Tomi Has.

Presudan za pobedu srpskog tenisera bio je odličan servis – napravio je čak 16 asova i osvojio 90% poena na svoj servis.

Tipsarević i Has su se do sada sastali samo jednom, bilo je to na Vimbldonu pre dve godine. Nemac je na tom meču imao veliki peh, iskrenuo je skočni zglob na zagrevanju i početkom drugog seta bio primoran da preda.

U Parizu su do sada završena još četiri meča – Fiš je dobio Tursunova sa 7:6, 6:4, Del Potro je bio bolji od Lopesa rezultatom 6:3, 6:4, Vavrinka je eliminisao Kifera, a Sepi je pobedio Kverija.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #49 poslato: 30.10.2007. 15:45:32 »

BLIC


Lobirali cele godine za Novakov dolazak

Autor: Z. Kecman

Organizatori turnira Masters serije u Parizu, koji se ove nedelje igra u dvorani „Bersi“ očekuju pun pogodak. Posle nekoliko godina konstantnog pada posećenosti zbog odustajanja najboljih igrača, Francuzi su konačno dočekali da vide svetsku tenisku elitu predvođenu kraljem, Rodžerom Federerom.

Švajcarac je godinama unazad izbegavao da se uoči Mastersa u Šangaju pojavi na, kako Francuzi kažu, „Rolan Garosu jeseni“. Prvi put posle nekoliko godina rešio je da dođe, a njegovim stopama krenuli su i ostali, pa će tako posle dužeg vremena, na 22. turniru po redu, Parižani gledati pet od šest prvoplasiranih igrača sa ATP liste.
Novak Đoković, koji je prošle godine zaustavljen na prvom koraku, ove sezone imaće u „Bersiju“ generalnu probu pred velika iskušenja koja ga očekuju na Mastersu u Šangaju. Međutim, ni on, kao i većina igrača, nije planirao da igra u prestonici Francuske na početku sezone.
- Očigledno je da pojedinim igračima iz vrha turnir u „Bersiju“ nije prioritet. Federer ovde nije igrao od 2003. godine, Nadal nije ni kročio u našu halu, a Đoković nije nameravao da se prijavi. Samo konstantnim lobiranjem tokom godine uspeli smo da ih sve dovedemo. Na njihov zahtev smo i rešili da promenimo podlogu na kojoj se igra. U maju, tokom „Rolan Garosa“, morali smo da ih dovedemo da je isprobaju i verovatno je to razlog što su sada svi došli - kaže novi direktor turnira, Žan Fransoa Kožol, koji je takođe i direktor turnira u Marseju.
Francuzi su svesni da su promene bile neophodne kako bi ponovo ispunili kapacitet hale tokom svih sedam dana. Zato su obogatili program, pa će u pauzi između mečeva svirati japanski bubnjari, a u nedelju uveče publiku je zabavljao poznati elektronski muzičar Dejvid Geta.
Kada je reč o srpskom tenisu, on će u Parizu imati dva predstavnika. Novak Đoković je na startu slobodan, a u drugom kolu igra sa pobednikom meča Santoro-Montanjes.
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 13
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.09 sekundi sa 36 upita.