Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: 1 ... 10 11 [12] 13
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: WTA i ATP turniri 2008  (Pročitano 49504 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #275 poslato: 05.10.2008. 22:36:45 »

Jelena Janković osvojila je titulu na turniru u Štutgartu i tako potvrdila da joj s pravom pripada prva pozicija na WTA listi. Ona je u finalu pobedila Ruskinju Nađu Petrovu sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3 posle 83 minuta igre.

Jelena je tako stigla do osmog trofeja u karijeri, a trećeg ove sezone, posle pobeda u Rimu i Pekingu prošle nedelje.

 claps
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #276 poslato: 06.10.2008. 15:15:24 »

http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=111632



Srpski kvartet udara u Moskvi


   

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković, koja od ponedeljka preuzima prvu poziciju na WTA listi, na predstojećem turniru u Moskvi biće postavljena za prvog nosioca.

Ana Ivanović biće četvrta "kosturašica" i, kao i njena koleginica iz reprezentacije, biće slobodna u prvom kolu.

Jankovićeva će se u drugoj rundi takmičenja sastati sa pobednicom meča između Ruskinje Vere Duševine i Čehinje Nikol Vaidišove.

Ivanovićeva će za prolazak u četvrtfinale turnira, čiji je ukupni nagradni fond 1,34 miliona dolara, igrati sa boljom iz duela Marion Bartoli (Francuska) - Dominika Cibulkova (Slovačka).

Jelena i Ana nalaze se u različitoj polovini žreba, pa njihov eventualni susret nije moguć pre finala.
Ivanovićeva bi u četvrtfinalu mogla da se sastane sa Ruskinjom Verom Zvonarevom, a eventualna protivnica u polufinalu joj je drugi nosilac Dinara Safina.

Jelena, sa druge strane za ulazak u polufinale mogla bi da ukrsti reket sa Venus Vilijams, koju je nadigrala na turniru u Štutgartu, a kasnije i sa Elenom Dementijevom, koja brani trofej osvojen prošle godine.

Istovremeno na turniru tenisera u Moskvi Srbija će takođe imati dvojicu predstavnika - Janka Tipsarevića i Viktora Troickog.

Janko, koji je osmi nosilac, u prvom kolu će igrati protiv domaćeg takmičara Aleksandra Kudravceva, dok će Viktor odmeriti snage sa Jevgenijem Donskojom.

Oba protivnika srpskih igrača dobili su specijalne pozivnice organizatora. Ukoliko sa uspehom savladaju prve prepreke, Tipsarević i Troicki će se sastati međusobno u drugoj rundi takmičenja.

Prvi nosilac na "Kupu Kremlja" je takođe domaći teniser Nikolaj Davidenko.

Nagradni fond muškog turnira je nešto veći od milion dolara.

Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #277 poslato: 07.10.2008. 14:46:42 »

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo ’Kupa Kremlja’ u konkurenciji dublova.

Ona je u paru sa Italijankom Frančeskom Skijavone u prvoj rundi bila bolja od Španjolke Ljagostere Vives Nurije i Ruskinje Elene Vesine sa 2:1, po setovima 7:6 (7:1), 6:7 ( 6 : 8 ), 10:5. Ivanović i Skjavone će u drugom kolu najverovatnije igrati protiv prvih nosilaca Kare Blek iz Zimbabvea i Amerikanke Lajzel Huber, koje se u prvom kolu sastaju sa Akgul Amanmurovom iz Uzbekistana i Darijom Kustovom iz Belorusije.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #278 poslato: 08.10.2008. 14:57:55 »

Srpski teniser Nenad Zimonjić plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Beču.

On je u paru sa Kanađaninom srpskog porekla Danijelom Nestorom u prvoj rundi bio bolji od Rika de Vesta iz Južne Afrike i Slovaka Filipa Polašeka sa 6:4, 6:4. Protivnici Zimonjića i Nestora u borbi za četvrtfinale biće Nemac Filip Pečner i Austrijanac Aleksander Peja.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #279 poslato: 09.10.2008. 14:36:16 »

Janko Tipsarević i Viktor Troicki su se plasirali u drugo kolo Kupa Kremlja u konkurenciji dublova, pošto su u sredu u Moskvi savladali slovačko - hrvatski par Mihal Martinak / Lovro Zovko sa 6:7 (5:7), 6:3, 10:8.

U drugom kolu srpski dubl igra protiv trećih nosioca, francuskih tenisera Mihaela Lodre i Fabrisa Santora, koji su bili bolji od zemljaka Žeremija Šardija i Florana Sere sa 6:3, 6:4.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #280 poslato: 09.10.2008. 14:36:56 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2008&mm=10&dd=08&nav_id=322605


Ivanovićeva poražena od Cibulkove



Ana Ivanović poražena je u drugom kolu Kupa Kremlja u Moskvi od slovačke teniserke Dominike Cibulkove sa 6:3, 2:6, 6:7 (4:7).

Ivanovićeva je od 19-godišnje Slovakinje, koja se trenutno nalazi na 20. mestu WTA liste, izgubila posle dva ipo sata borbe. Posle Vimbldona, Ivanovićeva nije uspela da veže dve pobede i trenutno se nalazi petoj poziciji na WTA listi.

Srpska teniserka je dobro igrala u prvom setu, tri puta je oduzela servis protivnici ali je dozvolila Cibulkovoj da napravi jedan brejk. Međutim, u nastavku meča dolazi do naglog pada u igri. Ana je loše servirala i napravila dosta neiznuđenih grešaka što je Slovakinja iskoristila i dobila drugi set rezultatom 6:2.

U odlučujućem setu obe teniserke su napravile po dva brejka pa je pobednica odlučena u taj brejku. Cibulkova je bila bolja 7:4.

Slovakinja će u četvrtfinalu igrati sa pobednicom meča Danijele Hantuhove i Vere Zvonareve.

Najbolja teniserka sveta Jelena Janković bila je slobodna u prvom kolu, do će joj protivnica u drugoj rundi biti Ruskinja Vera Duševina koja je pobedila Nikol Vaidišovu u tri seta. Jankovićeva i Duševina su se do sada sastajale četiri puta, ali poslednji put 2005. godine. Srpskinja vodi 3:1.

Nagradni fond Kupa Kremlja je 1.340.000 dolara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #281 poslato: 09.10.2008. 18:36:02 »

Viktor Troicki plasirao se u treće kolo Kupa Kremlja u Moskvi.

On je u prvom međusobnom zvaničnom meču savladao drugog predstavnika Srbije na turniru Janka Tipsarevića sa 2:0, po setovima 6:3 i 6:4. Troicki je imao više as udaraca 4:1, ali i više duplih grešaka 3:1. Pet puta je spašavao svoj servis i bio uspešan tri puta. Imao je čak osam brejk šansi, iskoristio je četiri. Troicki je prvu priliku za pobedu imao pri rezultatu 5:3, ali mu je Janko oduzeo servis i smanjio na 5:4.

Međutim, već u narednom gemu Viktor je ostvario ribrejk i plasirao se u treće kolo. Meč je trajao 88 minuta.

U narednom kolu Troicki čeka boljeg iz duela Zverev – Gabašvili.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #282 poslato: 10.10.2008. 02:22:56 »

http://www.blic.co.yu/sport.php?id=60283


Jelena Janković u 3. kolu Kupa Kremlja




Jelena Janković se plasirala u 3. kolo Kupa Kremlja posle teške pobede i dva preokreta nad Verom Duševinom - 6:7 (6), 6:3, 6:2, za tačno dva i po sata igre.

Meč nije počeo dobro po najbolju teniserku sveta, jer je Ruskinja odmah napravila brejk i lako povela sa 2:0. Jelena je u svom stilu odmah napravila ribrejk i preokrenula na 4:3, posle čega je ubrzo i stigla i do prilike da servira za set uz stoprocentan učinak na brejk loptama.

Međutim, Duševina je uzvratila u desetom gemu za izjednačenje i tako je uvela prvi set u taj-brejk. Na početku odlučujućeg gema činilo se da je Ruskinja samo za kratko produžila set. Jankovićeva je napravila mini-brejk na startu i povela je sa 3:0, ali je usledio preokret na konačnih 8:6 i 1:0 za Duševinu.

I na startu drugog seta je Ruskinja bila bolja i otvorila je taj period igre brejkom. "Džej Džej" se u reprizi početka susreta brzo vratila, ali ovog puta nije dozvolila protivnici da zadrži priključak. Jelena Janković je mnogo sigurnijom i preciznijom igrom vezala je gemove sve do potpunog preokreta na 4:2. Ni tu nije bio kraj seriji brejkova, Duševina je uspela da još jednom oduzme servis rivalki (4:3), ali je to bilo sve od nje praktično sve do kraja meča.
Jelena Janković je stigla do izjednačenja, a onda je dodala gas u trećem setu koji je rešila ekspresno, ubedljvim rezultatom 6:2 za plasman u 3. kolo Kupa Kremlja.

Naredna protivnica najbolje teniserke sveta biće Flavija Peneta, koja je u tri seta savladala Ekatarinu Makarovu u 2. kolu - 3:6, 6:4, 6:4. Inače, Italijanka je u 1. kolu eliminisala Venus Vilijams.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #283 poslato: 10.10.2008. 15:25:44 »

Srpski dubl Janko Tipsarević, Viktor Troicki ekspresno je okončao takmičenje na Kupu Kremlja u Moskvi.

Tipsarević i Troicki su u drugom kolu takmičenja poraženi od francuske kombinacije Mišel Ljodra, Fabris Santoro u dva seta – 6:0, 6:1, za ravno 30 minuta. Dva srpska tenisera su samo dva sata pre dubl meča igrali međusobni duel u singlu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #284 poslato: 10.10.2008. 15:26:55 »

http://www.blic.co.yu/sport.php?id=60291

Strašno sam ljuta na sebe




Prva polovina sezone kao u bajci, druga, veliki košmar. Ana Ivanović je za samo nekoliko meseci shvatila koliko je lako pasti sa vrha svetske teniske lestvice, ali i dalje ima veliku šansu da se digne i vrati gde joj je realno i mesto, među tri najbolje.

- Jako sam ljuta na sebe. Ne znam šta se dešava. Stvorila sam i protiv Cibulkove niz šansi, čak sam i servirala dobro i imala dve meč lopte. Jako sam razočarana što nisam uspela da ih iskoristim i dobijem meč – izjavila je Ivanovićeva.

Poznati teniski stručnjak Radmilo Armenulić smatra da se ne radi o tome, ali i da razlog nije povreda.
- Definitivno, povreda više nije u pitanju. Ana čak i ne igra loše, što pokazuje to što dolazi i do meč lopte, kao u meču sa Cibulkovom. Mislim da je kriza psihološke prirode. Ide poraz za porazom i to je plaši. To jednostavno mora sama da prevaziđe. Zato bi moj savet bio: Ana, igraj i ne razmišljaj o porazu! - kaže Armenulić.

Nekadašnji selektor Dejvis kup tima naše zemlje smatra da ovo što se dešava Ivanovićevoj nije neobično u svetu tenisa.
- Nisam zabrinut, jer mislim da je Ana popravila igru. Serije poraza dešavale su se mnogima. Jeleni Janković pre dve godine, Dženifer Kaprijati pre otprilike deset godina. I Monika Seleš nije mogla da se sastavi sa reketom posle onog ranjavanja u Nemačkoj, a setite se da je i Andre Agasi pao sa prvog na 134. mesto ATP liste, pa se vratio u vrh. Recept je igrati što više mečeva i ne misliti o tome šta će se dogoditi ako slučajno izgubite.
Kraj je sezone i Ana Ivanović ne može da računa da će na preostalih par turnira imati lagane mečeve.

- Činjenica je da je postala lep plen za skupljanje poena, ali trebalo bi da bude srećna što je tako i što je među najboljima na svetu. Ima igru, od relativno sporije postala je solidno brza igračica, popravila je bekhend i tu ne vidim problem. Čak i volej igra bolje iako još mora da radi na prilazu mreži. Mislim da će uz svoju ekipu trenera i stručnjaka i podršku porodice uskoro prebroditi krizu i početi da pobeđuje - poručio je Armenulić.
Sportski psiholog u Republičkom zavodu za sport mr Ljubica Bačanac kaže da se o pravim razlozima može govoriti posle rada sa pojedincem i uz njegov pristanak:
- Teško je stići do vrha, a još teže ostati na toj poziciji. Najbolji imaju veoma tešku situaciju, slabijeplasirani sportisti su im velika pretnja. Znate, stalno strepite jer su svi motivisani protiv vas, žele da vas obore. Vrebaju na vašu grešku, pa treba ostati spreman i naći samopouzdanja. U svakoj karijeri dođe do stagnacije, pada ili uspona, niko nije konstantan, a dobar primer je i Rodžer Federer. Tenis je jako surov sport, u kojem vam je život izmešten, stalno ste na putu, sve je podređeno sportu. Što ste uspešniji, od vas se više očekuje, a ja verujem da će svako, kao i Ana, naći snage da prevaziđe probleme.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #285 poslato: 10.10.2008. 23:59:50 »

http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=112220


MOSKVA: JJ za čast "ostatka sveta"


   

Jelena Janković će braniti čast "ostatka sveta" u polufinalu Kupu Kremlja. Posle pobede u četvrtfinalu nad Flavijom Penetom - 7:6 (6), 6:3, za plasman u finale boriće se sa Elenom Dementijevom.

U drugom polufinalu sastaće se dve Ruskinje, Vera Zvonareva i pobednica duela Dinara Safina - Svetlana Kuznjecova.

Kao i u drugom kolu turnira u Moskvi protiv Vere Duševine, prva teniserka sveta je i u petak imala oscilacije u igri.

Jelena je dozvolila Italijanki da na startu povede 3:0, ali je odmah uzvratila i izjednačila na 3:3. Kada je srpska teniserka napravila naredni brejk, za 6:5, činilo se da će rutinski završiti set.

Međutim, 18. igračica sa WTA liste je uspela da se izbori za taj-brejk, ali ne i da ga osvoji. JJ je bila bolja u finišu - 8:6.

Da Jankovićeva loše servira na početku svakog seta postala je praksa u Moskvi, jer samo u trećem protiv Duševine nije loše startovala.

Peneta je to iskoristila i došla do prednosti od 2:0 u drugom setu.

Iako pod "blokadama" zbog bolova u leđima, Jelena je dodala gas i od 1:3 stigla do 6:3. Meč je trajao dva sata.

U subotu (11 sati) će Jankovićeva igrati protiv "starog znanca".

Jelena ima bolji skor u dosadašnjim okršajima sa Dementijevom, trenutno četvrtom na svetu - 5:3. Ona je u poslednjih pet mečeva trijumfovala četiri puta, a ove godine rezultat je izjednačen 1:1.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #286 poslato: 11.10.2008. 14:57:11 »

Srpski teniser Viktor Troicki eliminisan je sa Kupa Kremlja u Moskvi, pošto je u četvrtfinalu poražen od Nemca Miše Zvereva, sa 2:1, po setovima 6:4, 3:6, 7:5.

Troicki je propustio veliku priliku da se plasira u sledeću rundu, pošto je u odlučujućem setu imao prednost od čak 5:1, ali nije uspeo da reši meč u svoju korist. Nemac je napravio tri vezana brejka, osvojio 6 uzastopnih gemova i došao do pobede, posle 2 sata i 27 minuta igre.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #287 poslato: 11.10.2008. 21:01:13 »

http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=112295


MOSKVA: Jelena može sve!
   

Posle dve uzastopno osvojene titule, Jelena Janković boriće se za još jednu u nizu na turniru u Moskvi.

Najbolja srpska i svetska teniserka je u polufinalnom duelu potvrdila da može sve i nadigrala Elenu Dementijevu sa 2:1, po setovima 0:6, 6:1, 6:0, a brojnim ljubiteljima tenisa priredila vrhunsku zabavu.

Ona je pokazala da može da padne u igri, ali da veoma brzo ustane i u potpunosti preokrene situaciju na terenu. Na startu duela protiv Dementijeve bila je pokojnik, ali na kraju i pukovnik, pred kojim su zaista svi morali da salutiraju.

Jelena je ove sezone odigrala mnogo mečeva u kojima je njena igra oscilirala, ali će duel u Moskvi sigurno ostati zapamćen po velikim preokretima i neizvesnoj borbi.

Srpska teniserka se posle meča sa Flavijom Penetom u četvrtfinalu žalila na umor i posledice napornih nedelja bile su vidljive već na startu duela.

Osvajačica zlatne medalje sa Olimpijade u Pekingu žestoko motivisana je dočekala meč protiv Džej Džej, igrala je gotovo bez greške i prvu teniserku sveta naterala je na kapitulaciju rezultatom 6:0.

Razorni, ali precizni udarci, fantastična kretnja po terenu i puna koncentracija omogućili su Ruskinji da u potpunosti dominira u prvom setu, nakon čega je Jelena izgubila set "sa nulom", prvi put ove sezone.

U nastavku je Džej Džej, međutim, pokazala da nije slučajno na čelu WTA liste. Srpska igračica kao da se "resetovala" na pauzi.

U drugom setu ona je preuzela konce igre, a od umora o kome je pričala, nije bilo ni traga. Igrala je "u petoj brzini", i stizala gotovo svaku loptu protivnice.

Shvativši da ne može da probije zid sa druge strane mreže, Ruskinja je pokušavala čestim promenama ritma da iznenadi protivnicu, ali je Jelena pronalazila rešenja i za te situacije. Ona je odmah napravila dva brejka i povela sa 4:0, što je unelo nervozu u igru Dementijeve.

Ruskinja je nakon toga dobila gem, a zatim stigla i do 40:0 na servis protivnice, ali je Jelena sa pet vezanih poena sprečila brejk, a onda osokoljena učinjenim dobila još dva gema u nizu i u velikom stilu anulirala prednost domaće takmičarke.

Atomski tenis, u kojem su gotovo svi gemovi trajali dugo, a za svaki poen se trčao mini maraton, nastavljen je i u odlučujućem trećem setu.

Dementijeva je opet počela veoma dobro, snažno i precizno je udarala, ali je u dugim poenima Jelena uvek uspevala da bude bolja u završnici. Usresređenost na apsolutno svaki poen, i za razliku od nekih prethodnih mečeva, samo na teren, omogućili su Beograđanki da dominira terenom. Ona je napravila dva brejka i ostvarila ubedljivo vođstvo posle dvadesetak minuta igre - 4:0.

Kada je dobila i naredni gem, tužno je bilo pogledati sa druge strane mreže Ruskinju, koja je menjala izraze lica, ne verujući da igra veoma dobro, a da ubedljivo gubi. Jelena ju je dotukla još jednim brejkom za konačnih 6:0 i potpuni revanš za prvi set.

Džej Džej, koja je na prethodnih 20 turnira na čak 19 stigla najmanje do četvrtfinala, potvrdila je da sa pravom zauzima čelnu poziciju liste najboljih teniserki sveta. Koliko je njena igra bila superiorna dovoljno govori podatak da je posle ubedljivo izgubljenog prvog seta, dobila čak 12 gemova, a protivnici prepustila samo jedan.

Jelena će u finalu turnira u Moskvi igrati sa pobednicom ruskog duela Vera Zvonareva - Dinara Safina.

Sa Verom Zvonarevom Jelena se sastala do sada osam puta i vodi sa 5:3. One su u 2008. odigrale četiri susreta, srpska teniserka dobila je tri, od čega poslednji prošle nedelje u četvrtfinalu turnira u Štutgartu sa 7:6, 7:6.

Protiv Safine Jelena, međutim, ima negativan skor. Ruskinja vodi sa 3:2, a pobedu više ostvarila je na Olimpijadi u Kini, kada je u četvrtfinalu bila bolja rezultatom 2:1. Safina, koja u finišu sezone igra odlično, i u drugom meču protiv Jankovićeve ove sezone bila je uspešnija - ona je na turniru u Los Anđelesu slavila sa 2:0 i tako anulirala dve pobede prve teniserke sveta u 2007. godini, ostvarene u Čarlstonu i Hertogenbošu.

Turnir u Moskvi igra se za ukupni nagradni fond od 1,34 miliona dolara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #288 poslato: 12.10.2008. 14:43:50 »

http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=112311


 Imam snage za novu titulu


"U prvom setu ja nisam bila toliko loša da bih ga izgubila sa 6:0, nego je Elena igrala previše dobro. Posle toga samo sam bila koncentrisana na to da prevaziđem loš period, da ostanem pozitivna, preuzmem inicijativu i ja diktiram igru i uspela sam", izjavila je posle pobede za pamćenje srspka teniserka.

Najbolja svetska igračica je ponovila da je veoma iscrpljena posle serije teških mečeva, ali da ima snage za nove pobede.

"Fizički osećam veliki umor, jer stalno igram, ali sam psihički veoma sveža i uvek pronalazim novu snagu. I u finalu ću pokušati ponovo da odigram najbolje i osvojim treću titulu u nizu", dodala je Jelena, koja se prethodne dve nedelje okitila trofejima u Pekingu i Štutgartu.

Elena Dementijeva, osvajačica zlata na Olimpijskim igrama u Pekingu u avgustu, priznala je da je pokušala sve na meču, ali da je Jelena bila suviše jaka.

"Jelenina defanzivna igra je neverovatna. Nije važno kakvu joj lopticu pošaljete, najbržu na svetu, ona će uvek pronaći način da vam uzvrati. Činilo se da je mogla da pokrije ne samo teniski, već fudbalski teren, jer je jednostavno sve stizala. Ona je broj jedan na svetu i igra upravo tako", izjavila je Ruskinja.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #289 poslato: 12.10.2008. 22:13:33 »

 happy15


Najbolja svetska teniserka Jelena Janković osvojila je i treću titulu u samo tri nedelje. Ona je zabeležila 12. pobedu za redom u Moskvi, savladavši Ruskinju Veru Zvonarevu sa 2:0 – po setovima 6:2, 6:4. Ovim rezultatom Jankovićeva je obezbedila prvo mesto na WTA rang listi na kraju 2008. godine.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #290 poslato: 13.10.2008. 15:03:02 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2008&mm=10&dd=12&nav_id=323217


JJ: "Srećna sam i ponosna"


Jelena Janković izjavila je posle trijumfa u Moskvi da uživa u uspesima i na prvom mestu WTA liste.


Srpska teniserka potvrdila je totalno superiornost u ženskom tenisu serijom od tri osvojena turnira i sa čak 12 vezanih pobeda, od kojih je većinu zabeležila protiv igračica smštenih među 20 najboljih na svetu. Jelena je na 19 od poslednjih turnira stizala najmanje do četvrtfinala.

"Vrlo sam dirnuta što sam pobedila ovde i osvojila svoj treći uzastopni trofej. Sjajno se osećam kao svetski 'broj jedan' i zaista uživam u tome", rekla je Jankovićeva pošto je pobedila Veru Zvonarjevu sa 2:0 i osvojila Kup Kremlja.

"Nije lako uzastopno igrati protiv najjačih teniserki sveta, ali sam se trudila da pokažem najbolji tenis. Veoma sam blizu da završim godinu kao prvi reket sveta, to je ogromno dostignuće i ponosna sam".

Jankovićevoj je to bio treći uzastopni trofej, četvrti osvojeni turnir u sezoni, i deveti u karijeri. Ove sezone ona je igrala šest finala, uključujući i završni meč US Opena.

"Bilo je teško u finalu jer se Vera nikada ne predaje. Naterala me je da igram najbolje što mogu da bih pobedila. Ova nedelja mi je bila jako zabavna i verovatno ću se vratiti sledeće godine da branim titulu", rekla je Jankovićeva Moskovljanima.

Jankovićeva je izjavila da su je protivnice iz Rusije primorale da pokaže svoju "najbolju igru". Pre Zvonarjeve ona je igrala i sa Verom Duševinom i Jelenom Dementjevom.

"One se ne mogu porediti. Uopšte, protiv Ruskinja je teško igrati i za svaki meč treba se dobro pripremiti. Sve su one dobre teniserke i svaka od njih naterala me je da pokažem svoju najbolju igru".

Srpska teniserka je dodala da je ovo njena treća uzastopna pobeda na turnirima i ocenila to kao "izvanredan rezultat".
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #291 poslato: 15.10.2008. 15:08:59 »

Madrid: Đoković igra sa Haneskuom


Kompletni rezultati mečeva odigranih u utorak:

prvo kolo:
Gael Monfis – Fabio Fonjini 6:2, 6:4
Marsel Granoljers – Pol-Anri Matje 6:4, 6:4
Jarko Nieminen – Mihail Južni 7:5, 3:6, 6:2
Filip Kolšrajber – Karlos Moja 6:2, 6:2
Robi Džinepri – Mišel Ljodra 6:4, 6:4
Robin Soderling – Floran Sera 6:3, 6:4
Viktor Hanesku – Dmitrij Tursunov 4:6, 6:2, 6:3
Rafael Nadal - Ernests Gulbis 7:5, 3:6, 6:3

drugo kolo:
Marin Čilić – Fernando Verdasko 6:2, 6:3
Žil Simon – Džejms Blejk 3:6, 6:1, 6:4
Endi Mari – Simone Boleli 6:0, 2:1, predaja
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #292 poslato: 15.10.2008. 15:09:42 »

Jelena i Ana startuju u četvrtak


Prva teniserka sveta Jelena Janković će u drugom kolu turnira u Cirihu igrati sa boljom iz dvoboja Italijanke Flavije Penete i Ruskinje Nadje Petrove.

Druga srpska predstavnica u Švajcarskoj je Ana Ivanović koja je, baš kao i Jelena, slobodna u prvoj rundi, a za plasman u četvrtfinale boriće se sa Francuskinjom Marion Bartoli. Ona je lakše od očekivanog nadigrala Agneš Savaj sa 6:4, 6:0. Jelena će na ovom turniru pokušati da osvoji četvrtu uzastopnu titulu, a Ana da konačno pronađe izlaz iz rezultatske krize.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #293 poslato: 16.10.2008. 14:48:04 »

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković plasirao se u treće kolo Mastersa u Madridu, jer mu je Rumun Viktor Hanesku predao meč u trećem setu.

U tom momentu rezultat u setovima je bio 1:1, a naš teniser je vodio sa 3:1 u gemovima u odlučujućem setu. Oba prethodna dela igre završena su posle taj brejkova. Prvi set je dobio Rumun, a drugi naš teniser. Međutim, Hanesku je u prevelikoj želji da ostvari najbolji rezultat u karijeri i da napravi atraktivan potez povredio koleno, što ga je primoralo da preda meč.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #294 poslato: 17.10.2008. 15:15:36 »

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković nije uspeo da ponovi preokret iz duela sa Viktorom Haneskuom i eliminisan je u 3. kolu mastersa u Madridu posle dva taj-brejka i poraza od Hrvata Ive Karlovića rezultatom 7:6 (4), 7:6 (5).
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #295 poslato: 17.10.2008. 15:16:09 »

Najbolja teniserka sveta Jelena Janković nije uspela da nastavi fantastičan niz pobeda i izgubila je od Flavije Penete sa 7:5, 3:6, 6:3 već na startu WTA turnira u Cirihu.

 Nešto kasnije Ana Ivanović je najavila kraj svoje crne serije ubedljivim trijumfom nad Marion Bartoli - 6:2, 6:4.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #296 poslato: 18.10.2008. 14:54:05 »

http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=112991


CIRIH: Ana stigla do Venus


   

Ana Ivanović, drugi nosilac, stigla je do polufinala turnira u Cirihu u kome će igrati protiv Venus Vilijams pošto je u četvrtfinalu savladala Čehinju, Petru Kvitovu. Za 76 minuta je stigla do pobede - 6:1, 6:4.

Nekada prva teniserka sveta, a sada četvrta na WTA listi, je prvi set rešila u svoju korist iskoristivši dve od četiri brejk lopte koliko je imala.

Na drugoj strani, 57. igračica na svetu je imala dve prilike da Ani oduzme servis, ali nijednu nije iskoristila. Uz to, napravila je čak sedam duplih servis grešaka!

Zato je Ivanovićeva za 35 minuta došla do vođstva - 6:1.

Odmah na startu drugog seta, Ana je napravila brejk i učinilo se da neće imati problema da meč rutinski privede kraju. Ipak, kada je stekla osetniju prednost, opustila se, i dozvolila protivnici da izjednači na 4:4.

Međutim, Ana nije dozvolila iznenađenje. Ko je stariji, i bolji, pokazala je kada je osvojila dva uzastopna gema za 6:4 u drugom setu.

Zanimljivo je da je u drugom setu bilo čak sedam brejkova, a Ivanovićeva je, naravno, napravila jedan više.

Tako je Srpkinja ostala nerešiva enigma za 18-godišnju Čehinju, jer ju je ove godine već pobedila, u Montrealu, u tri seta.

Za finale turnira, čiji je nagradni fond 600 hiljada dolara, boriće se sa Amerikankom, koju je u pet dosadašnjih duela savladala samo jednom - u jedinom ovogodišnjem meču. Na Australijan openu, Ana je pobedila 7:6, 6:4.

Venus Vilijams (3) je trenutno deveta na WTA listi, a u petak je na pleća položila Frančesku Skjavone 6:3, 6:3.

U drugom subotnjem polufinalu sastaće se dve teniserke, koje nisu bile određene za nosioce, Flavija Peneta i Anabel Medina Garigeš.

Italijanka, koja je eliminisala Jelenu Janković, bila je bolja u četvrtfinalu od Katarine Srebotnik 7:5, 6:2, dok je Špankinji meč predala Viktorija Azarenka kod rezultata 4:6, 6:3.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #297 poslato: 19.10.2008. 14:50:55 »

Ana Ivanović je, čini se, na najboljem putu da prebrodi krizu u kojoj se nalazila prethodnih nedelja, iako nije uspela da izbori plasman u finale turnira u Cirihu. Srpska teniserka je poražena od Venus Vilijams rezultatom 2:1, po setovima 6:4, 3:6, 6:4.

Amerikanka je ovom pobedom uspela da se revanšira Ivanovićevoj za jedini poraz u karijeri pretrpljen u januaru na Australijan Openu. Prethodno je slavila četiri puta.

Ana je posle serije loših partija okončala nastup u Cirihu u polufinalu, zabeleživši bolji rezultat nego prošle godine kada je eliminisana na startu turnira, u drugom kolu, od Tatjane Golovin.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #298 poslato: 20.10.2008. 15:26:07 »

Amerikanka Venus Vilijams pobednica je turnira u Cirihu, pošto je u nedelju u finalu savladala Italijanku Flaviju Penetu rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:1), 6:2.

Zahvaljujući tom uspehu, Vilijams je gotovo sigurno obezbedila učešće na završnom turniru osam najboljih teniserki sveta, koji će biti održan u Dohi.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #299 poslato: 20.10.2008. 15:26:29 »

Škotski teniser Endi Mari pobedio je Žila Simona sa 6:4, 7:6 u finalu turnira iz Masters serije u Madridu.

On je tako došao do sedme titule u karijeri, a četvrte ove sezone (Doha, Marsej, Sinsinati). Za trijumf je nagrađen sa 360 hiljada evra i 500 ATP bodova, dok je Simonu pripala upola manja svota novca i 350 poena. Francuz će sad prvi put u karijeri bit prvi reket svoje zemlje, a ima i realnu šansu da se nađe na Mastersu, završnom turniru sezone.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 10 11 [12] 13
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 3.6 sekundi sa 36 upita.