Oreska - Užice

UŽICE => Sportska perspektiva => Temu započeo: Pedja 13.07.2009. 09:41:58Naslov: Borko Miladinović najbolje skočio u Višegradu
Poruka od: Pedja 13.07.2009. 09:41:58
http://www.politika.rs/rubrike/exyu/Laste-nad-Drinom-po-kishnom-danu.lt.html

„Laste” nad Drinom po kišnom danu

Dvadesetak najboljih skakača iz Srbije, Crne Gore i BiH minulog vikenda su se treću godinu zaredom okupili u Višegradu, na manifestaciji „Skokovi sa ćuprije na Drini”Višegrad – Ni hladna Drina ni kiša nisu sprečili dvadesetak najboljih skakača iz Srbije, Crne Gore i BiH da se u subotu popodne treću godinu zaredom okupe u Višegradu, na sportsko-turističkoj manifestaciji „Skokovi sa ćuprije na Drini”.

Nakon dve takmičarske serije skokova, sa visine od 12 metara, promrzli skakači iz Konjica, Zenice, Sarajeva, Kragujevca, Kolašina, Novog Sada, Višegrada i Banjaluke, čestitali su Borku Miladinoviću (27), studentu iz Užica, koji je za svoje dve izvanredne „laste“ dobio čistu desetku, najvišu zbirnu ocenu žirija, čime je potvrdio prošlogodišnju pobedu u Višegradu.

Miladinoviću je pripao pobednički pehar i 700 maraka, drugo mesto i 500 maraka osvojio je Danko Dangubić iz Konjica, dok je treći bio Rade Šćepanović iz Kolašina, kome je pripala nagrada od 300 maraka.

Učesnici ovog takmičenja su i po lošem vremenu skakali „laste“ i prelom“, skoro bez greške i „bez pucanja“, a za svoje majstorstvo nagrađeni su aplauzima brojnih posetilaca, koji su sve vreme pod kišobranima pratili ovo atraktivno nadmetanje.

Mada su bili najavljeni, među skakačkom elitom tri susedne države, u Višegradu ipak nije bilo Mostaraca, zbog čega su žalili i skakači, ali i organizatori. Nezvanično, njima ne odgovara visina višegradske ćuprije, jer su navikli da skaču sa svog, znatno višeg mosta.      

Takmičare su obezbeđivali članovi Banjalučkog „Buka”, koji su u pauzama između serija skokova izveli egzibiciono skijanje na vodi.

S. Heleta