Oreska - Užice

UŽICE => Sportska perspektiva => Temu započeo: Pedja 22.07.2009. 11:27:53Naslov: Borko Miladinović pobednik Užičkih skokova u vodu
Poruka od: Pedja 22.07.2009. 11:27:53
http://www.danas.rs/vesti/srbija/hronika/miladinovic_pobednik_uzickih_skokova_u_vodu.73.html?news_id=167151

Miladinović pobednik Užičkih skokova u vodu

Užice - Borko Miladinović iz Užica pobednik je 18. skokova sa 16 metara visokog starog Železničkog mosta u reci Đetinji. Drugoplasirani je Marko Pavlović iz Kragujevca, a treće mesto je pripalo je Stanku Ćosiću iz Užica.

Pobedniku je, pored pehara, pripala i novčana nagrada u iznosu od 40.000 dinara, drugoplasiranom 24.000, a trećeplasiranom 16.000 dinara.

Užički skokovi u vodu, koji su održani u nedelju, boduju se za Kup Srbije. Organizator takmičenja je ustanova Veliki park, a grad je iz budžeta izdvojio od 500.000 dinara.

Osim Radomira Antića, trenera naše fudbalske reprezentacije, i Miroslava Pecarskog, proslavljenog košarkaša, svojim prisustvom takmičare je podržalo mnoštvo Užičana.

Skakačko umeće pokazao je 31 takmičar iz Mostara, Zenice, Sarajeva, Kolašina, Novog Sada, Sombora, Crvenke, Kragujevca, Prijepolja i Užica.

Nezadovoljni ocenama sudija, takmičari su odbili da u revijalnom delu izvedu egzibicione skokove. S druge strane, Aleksandar Bulatović, takmičar iz Kolašina, prilikom skoka je izgubio ravnotežu i na leđima završio u vodi, ali veoma brzo je reagovala ekipa Službe hitne pomoći i utvrdila da nije zadobio teže povrede.


Autor: N. K.


Naslov: Odg: Borko Miladinović pobednik Užičkih skokova u vodu
Poruka od: Pedja 22.07.2009. 11:38:00
http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?id=73234§ionId=56&view=story

Užičanin najbolji skakač

Užičanin Borko Miladinović (27) pobedio je juče na osamnaestim tradicionalnim skokovima sa starog železničkog mosta u Đetinju. Drugo mesto osvojio je Marko Pavlović (32) iz Kragujevca, a treće mesto je zauzeo Stanko Ćosić (43) iz Užica

U skokovima sa 16 metara visine u četiri metra duboku Đetinju svoju odvažnost je pred nekoliko hiljada posmatrača pokazao 31 takmičar. Osim Užičana, u skokovima u Đetinju okušali su se juče i takmičari iz Prijepolja, Novog Sada, Sombora, Crvenke, Kragujevca, Kolašina, Mostara, Zenice i Sarajeva. Skokovi u Đetinju su vrlo popularni u Užicu, željno se iščekuju i svojevrstan su tekst hrabrosti i umeća. Najbolji skokovi se dugo pamte, o njima se priča, a atraktivnost skoka odlučuje o plasmanu. Mahom se poklapaju ocene sudija i posmatrača koji netremice prate letove kroz vazduh.

Prvoplasirani Borko Miladinović, pored pehara, osvojio je i 40.000 dinara, drugoplasirani Marko Pavlović 24.000 i trećeplasirani Stanko Ćosić osvojio je 16.000 dinara. Prve čestitke su im uputili trener srpske fudbalske reprezentacije Radomir Antić i proslavljeni košarkaš Miroslav Pecarski.

- Ovo su pravi sportisti i junaci - rekao je Antić, i dodao da očekuje da naša reprezentacija ostane prvi u svojoj grupi u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Miroslav Pecarski, koji je bio dobar u skokovima pod košem, kaže da nikada ne bi smeo da skoči sa ove visine u vodu, iako ga je proslavljeni skakač sa ovog užičkog mosta Branko Bogićević nagovarao na to više puta.

Pobednik Borko Miladinović kaže da mu je ova pobeda još draža što ju je osvojio pred domaćom publikom.

- Bio sam nervozan, jer skakati pred domaćom publikom nije svejedno. Zato mi je ovo prvo mesto najdraže do sada - rekao je Miladinović, koji je prvi put sa ovog mosta skočio sa 15 godina, a takmiči se od 2002. godine.
Na takmičenju se dogodio i jedan nesrećan slučaj. Aleksandar Bulatović (20) iz Kolašina prilikom skoka izgubio je ravnotežu i sa 16 metara pao na leđa. Prijatelji skakači su mu odmah priskočili u pomoć i izvadili iz vode. Ukazana mu je lekarska pomoć i na sreću Aleksandar je prošao bez težih povreda.

(Z. G.)


Naslov: Odg: Borko Miladinović pobednik Užičkih skokova u vodu
Poruka od: jelenica_ue 22.07.2009. 18:59:47
(http://img.photobucket.com/albums/v240/jelenica/uzice/borko018.jpg)

(http://img.photobucket.com/albums/v240/jelenica/borko_029.jpg)