Oreska - Užice

UŽICE => Sportska perspektiva => Temu započeo: Deporte 16.06.2010. 22:45:17Naslov: Košarka: Užička Sloboda ušla u Prvu ligu
Poruka od: Deporte 16.06.2010. 22:45:17
Užice  - Nakon FK Sevojno Pointa, Užice je dobilo još jednog prvoligaša. Ovog puta to su košarkaši Slobode, koji su se takmičili u Srpskoj ligi, a od naredne sezone nastupiće u društvu najboljih. Užičani su to isposlovali zamenom ranga sa kraljevačkim KK Mašinac, koji se zadovoljio statusom srpskoligaša i novčanom nadoknadom od pet miliona dinara. Tako su Užičani ostvarili ambiciju o ulasku u košarkašku elitu, a Kraljevčani su izbegli gašenje kluba. Ugovor o zameni ranga potpisali su čelnici oba kluba, pre dva dana u Košarkaškom savezu Srbije.

- Osnov za zamenu ranga je Pravilnik KSS, tako da će se Mašinac takmičiti u Srpskoj, a Sloboda u Prvoj ligi. Samo smo zamenili mesta, a oba kluba i dalje zadržavaju svoje ime. Sloboda nema nikakvih obaveza prema njihovim igračima, a moguće dugove koje Mašinac ima prema KSS trebalo bi sam da reši. Vlasnik i uprava Mašinca su ocenili da im nije u interesu da ove godine igraju u Prvoj ligi, a nama je to bio glavni cilj, do koga smo došli ranije nego što smo očekivali, rekao je za Danas Miroslav Radošević, direktor KK Sloboda, posebno se zahvalivši gradu na podršci i upravi Mašinca na korektnoj saradnji.

- Do početka prvenstva predstoji nam jačanje kluba na svim nivoima. Pokušaćemo da napravimo stabilan klub, a ulazak u Prvu ligu treba da nam omogući da formiramo mlađe kategorije. Želimo da dovedemo što više igrača iz Užica i okoline, a šest ili sedam takvih košarkaša igraju u prvoligaškim timovima. Nadam se da ćemo postići dogovor, a ako ne uspemo, bićemo prinuđeni da dovedemo druge igrače“, objasnio je Radošević, istakavši da Miloš Obrenović ostaje trener, te da je namera uprave da angažuje i nekadašnje uspešne košarkaše iz grada.

- Naša ambicija je da ostanemo u Prvoj ligi. Ako se tokom prvenstva otvori mogućnost i za viši cilj, naravno da ćemo je iskoristiti, kaže Radošević i ističe da zamena ranga nije tako česta, ali da su to, prošle godine i po sličnim modelu, učinili Beovuk i Crvena zvezda, Vizura i Smederevo.


http://www.danas.rs/danasrs/sport/kosarka/uzicka_sloboda_usla_u_prvu_ligu.75.html?news_id=192878