Oreska - Užice

UŽICE => Sportska perspektiva => Temu započeo: Deporte 14.10.2011. 08:27:32Naslov: San se ostvario - SLOBODA
Poruka od: Deporte 14.10.2011. 08:27:32
Vreme je novi podforum  :)


Na Skupštini FK SLOBODA u Gradskoj kući i zvanično je vraćeno ime kluba i usvojen novi grb na predlog navijača!
Po izmenjenom Statutu klub se od večeras zvanično zove Fudbalski klub "SLOBODA" Užice.

Usvojen je i novi grb (na slici), koji je kao poklon Klubu dizajnirao jedan navijač, član grupe Freedom Fighters.

Pred oko 150 prisutnih, od čega 25 od 35 delegata, sednicu je vodio predsednik Skupštine Zoran Drakulić, a sa govornice su se emotivno i slobodaški obratili predsednik Upravnog odbora Dragan Subotić i sportski direktor Dragić Nešković, kao i gradonačelnik Jovan Marković i Ilija Mićević, član gradskog veća zadužen za omladinu, kulturu i sport!

Usvojen je finansijski izveštaj za 2010. po kome je neto gubitak 9.218.000, a pominju se i dugovanja po pozajmicama pravnih lica (13 miliona dinara zaključno sa 2010.), što je balast Slobodine prošlosti!
Glavni sponzor je i dalje Valjaonica bakra. Grad je počevši od naredne godine obećao 1.5 miliona dinara mesečno, što je već u rangu izdataka gradova slične veličine za svoje fudbalske klubove ...

Formiran je i novi Upravni odbor. Predsednik je i dalje Dragan Subotić, koji je raspršio nedoumice oko eventualnog povlačenja. Od 25 dosadašnjih članova UO, ostalo je 12, a pridodato je novih 13, uglavnom privrednika iz Užica i regiona! Obećano je veće angažovanje, kao i promena strategije u smeru stvaranja održivog kluba koji bi značajna sredstva ostvarivao prodajom igrača!

Takođe je najavljeno postavljanje reflektora do leta 2012. i iskazana želja predsednika da se uklone objekti sa parkinga ispred stadiona, kao i da se do kraja reši problem sa kućama na stadionu i zaokruže tribine u tom sektoru. Subotić je pozvao i na preispitivanje odluke o zakupu prostora u svetlu razlike u kvalitetu objekata pre i posle rekonstrukcije stadiona tj. realne vrednosti zakupa, pretvorene u godine korišćenja!

Oduševljenje donetim odlukama FF su izrazili bakljadom na platou ispred Gradske kuće.

http://www.fksloboda.org/vest.php?id=774