Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Naše Užice (see the full version of Naše Užice)
Oreska - Užice : Voda za piće na Beloj Zemlji ponovo ispravna - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Voda za piće na Beloj Zemlji ponovo ispravna

By: Pedja
Date: 14.05.2007. 22:07:43
http://www.danas.co.yu/20070515/hronika3.html#7

Rešen problem vodosnabdevanja 500 domaćinstava u okolini Užica

Voda za piće ponovo ispravna

Užice - Posle godinu dana, 500 domaćinstava mesnih zajednica Bela Zemlja i Centar, koja se snabdevaju sa užičkog lokalnog vodovoda Bošnjačko Vrelo, ponovo imaju ispravnu pijaću vodu. U okviru rekonstrukcije, čija je vrednost 3,1 milion dinara, zamenjene su dve crpne pumpe i kompletno filtersko postrojenje, tako da je sada voda iz ovog vodovoda potpuno hemijski i bakteriološki ispravna za piće.

U ovoj investiciji opština Užice je učestvovala sa 1.740.000, dok su građani prikupili 1.400.000 dinara.

Problemi građana koji se snabdevaju sa ovog vodovoda nastali su pre godinu dana kada je utvrđeno da je voda neispravna i da se može koristiti samo u tehničke svrhe. Iako je kapacitet izvorišta sasvim dovoljan, zbog neispravnih uređaja tamošnja domaćinstva bila su prinuđena da se vodom za piće snabdevaju iz cisterni koje su svakodnevno dolazile iz Užica, što je finansirala užička opština.

- Prvi rezultati pokazuju da je voda za piće potpuno ispravna, očekujemo rezultate i drugih analiza i nadam se da smo rešili problem 500 domaćinstava, saopštio je predsednik opštine Tihomir Petković, puštajući u rad rekonstruisani vododovod i ističuću da taj vodovod nije bio u sistemu koji nadgleda opštinsko JKP Vodovod, ali da će se o mogućnosti da on bude deo tog sistema uskoro razgovarati. Petković je rekao da u užičkoj opštini postoji još niz lokalnih vodovoda čija je rekonstrukcija neophodna, ali da zbog nedostatka novca to nije moguće obaviti odjedanput, već će biti rekonstruisani jedan po jedan vodovod.

N. Kovačević