Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Naše Užice (see the full version of Naše Užice)
Oreska - Užice : Sunce izazvalo požar na užičkoj deponiji - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Sunce izazvalo požar na užičkoj deponiji

By: daffy
Date: 15.08.2007. 18:04:08
khm zapazih zadnjih par dana vatrogasci sa upaljenim sirenama jure po gradu dok danas (sad) ne pogledah sa terase vidim da se nesto pusi na saricu ne u naselju nego na smetlistu prvo je bio mali oblak dima sad vec postaje sve vece i vece a preko puta smetlista je suma iza smetlista je suma ... napravice neko neki problem ... a da nepricam o zagadjenju em, leti em zimi pogotovo po ovakvoj vrucini ima svi da se pogusimo

Subject: Odg: Pozari

By: Pedja
Date: 17.08.2007. 11:41:43
http://www.glas-javnosti.co.yu/clanak/glas-javnosti-17-08-2007/srbija-ukratko

Sunce izazvalo požar na užičkoj deponiji

Vatrogasci i radnici užičkih komunalnih preduzeća i juče su gasili požar koji je u sredu popodne buknuo na deponiji Sarića osoje, nadomak grada, ali srećom nije izazvao eksploziju zemnih gasova niti veći ekološki incident.

Vatra je, kako kažu u JKP „Bioktoš„ u čijoj nadležnosti je deponija, izbila usled samozapaljenja „ najverovatnije prelamanja sunčevih zraka preko stakla koje je izazvalo paljenje, i to na dvadesetak metara ispod površinskog sloja smetlišta.

Uz pomoć vodenih topova i cisterni, te bagera kojima je nanošena zemlja na žarišta, požar je stavljen pod kontrolu tek u četvrtak oko dva sata izjutra. Iz nekih delova deponije gust dim i juče je pokazivao da požar nije potpuno lokalizovan, ali po rečima Dragoljuba Prentovića, direktora „Bioktoša“, nema opasnosti da se vatra proširi.

Z. Š. (Sina)