Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Naše Užice (see the full version of Naše Užice)
Oreska - Užice : Anđelina Džoli i Božidar Đelić u reklamne svrhe „sahranjeni" na groblju u Užicu - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Anđelina Džoli i Božidar Đelić u reklamne svrhe „sahranjeni" na groblju u Užicu

By: Pedja
Date: 05.10.2007. 11:38:03
04.10.2007, Užice

Izvor: PRESS

SA'RANILI ANĐU I BOŽU

Anđelina Džoli i Božidar Đelić u reklamne svrhe „sahranjeni" na groblju u Užicu

Anđelina Džoli sahranjena je na groblju u Užicu! Slika najpopularnije svetske glumice na neobičan način je iskorišćena u reklamne svrhe i našla je mesto na nadgrobnoj ploči na novom gradskom užičkom groblju na Sarića Osoju. Kako saznaje Press, na istom groblju vispreni kamenoresci su „upokojili" i potpredsednika Vlade Božidara Đelića.Završetkom radova na Gradskom groblju na Sarića Osoju pre mesec dana uvedeni su novi propisi i aršini. Na groblje više niko, sem kamenorezaca koji postavljaju spomenike ili rade neke građevinske radove, ne može da uđe kolima, a građanima je omogućeno da na groblju direktno biraju spomenike. Ispred prodavnice sa pogrebnom opremom postavljeni su uzorci nekoliko spomenika, a najviše pažnje svakako privlači upravo fotka Anđeline Džoli koja se nalazi na jednom uzorku nadgrobne ploče.

Prema rečima Milana Ćirovića, upravnika Radne jedinice Groblje, koja pripada JKP „Bioktoš", ti spomenici i nadgrobna ploča stoje kao uzorci.

- Ne znam koja firma radi te spomenike, ali ovi izloženi spomenici su samo uzorci. Verovatno bi direktor mogao nešto više da vam kaže. Inače, u katalogu koji je donosio čovek iz Kragujevca video sam sliku i Božidara Đelića isto postavljenu na nadgrobnoj ploči. Do sada nije prodat nijedan spomenik, i ovo je samo proba da vidimo kako građani reaguju - rekao je Ćirović za Press.

Kako smo uspeli da saznamo, ove spomenike pravi jedna kamenorezačka firma iz Kragujevca, sa kojom je javno-komunalno preduzeće sklopilo posao.

Fakti

- Postoji i katalog sa raznim spomenicima različitih veličina, a najobičniji spomenik metar sa osamdeset centimetara košta 43.000 dinara, dok jedno slovo košta pola evra


Z. GLIGORIJEVIĆ