Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Naše Užice (see the full version of Naše Užice)
Oreska - Užice : U tri skole tri trojke - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: U tri skole tri trojke

By: Pedja
Date: 16.10.2007. 12:52:10
http://www.politika.co.yu/detaljno.php?nid=44385

У три ужичке школе три тројке

Након што су годинама били заједно у вртићу, у три различите школе кренули су мали Милошевићи, Мисаиловићи и Николићеве, вршњаци из истог дела Ужица

Ужице – После пуних пет година заједничког одрастања и свакодневног дружења у вртићу „Зека“ у Ужицу, чувене три ужичке тројке из овдашњег насеља Теразије школа је, ево, раздвојила. Мали Милошевићи, Мисаиловићи и Николићеве, сви рођени 2000, деветоро њих од три маме из комшилука – кренули су овог септембра у први разред, и то, стицајем околности, у три различите ужичке основне школе.

Сви станују, такорећи, на пушкомет даљине, а за школским обавезама кренули су неки даље, неки ближе кварту у коме живе. Живот их, дакле, већ води својим непредвидивим путевима. Та раздвојеност и ђачке обавезе које их сусрећу постају препрека да се повремено виде и каткад, ту у близини зграда или кућа где живе, онако сви заједно, као у вртићу, поиграју, али се обавезно, при сваком сусрету на улици, срдачно загрле и изљубе.

Ужице је, зна се то, те 2000. године било једини град у коме су се родиле три тројке, и то све у насељу Теразије. Најпре су, уочи Божића, 6. јануара, породици Милошевић „роде донеле” синове Крсмана и Луку и ћерку Иву. Онда су се у породици Мисаиловић, која је тада већ имала једну ћерку, 27. марта такође родиле тројке: девојчице Марта и Исидора и дечак Огњен. Два месеца касније, 29. маја те године, супружници Николићи добили су у истом дану три ћеркице: Еву, Миу и Ину.

Чудили су се тада Ужичани, и не само они, својој атракцији званој три тројке, у истом делу града. Истовремено и радовали: камо среће да је деце још више. А онда су мали Милошевићи, Мисаиловићи и Николићеве заједно кренули у исту групу вртића „Зека“. Ту се, праћени општом пажњом и бригом, дружили и за школу припремали. И, ево, дође време да три тројке постану ђаци прваци. Крај насеља Теразије је неколико основних школа, ближе или даље, па су родитељи бирали.

Најближе вртићу „Зека“, у Основној школи „Стари град“ баш усред Теразија, први разред уче мали Мисаиловићи: Марта, Исидора и Огњен. Учитељица им је Мира Русовић, а у разреду много нових другова и другарица. Марта и Исидора изузетно личе, сви их тешко распознају, али је њихов брат, плавокоси Огњен, који код распознавања сестара не греши, увек спреман да отклони сваку недоумицу.

– Лепо је с њиховом школом кренуло, задовољни смо – каже за „Политику“ отац ових малишана Срђан Мисаиловић. – Близу им је школа, добри су, иду у продужени боравак. Лепо је имати четворо деце, али су велике и обавезе и трошкови. Радим на железници, а супруга још нема сталан посао, а сада ради преко задруге оно што јој повремено понуде.

Три девојчице Николић – Ева, Миа и Ина – кренуле су у први разред Прве основне школе „Краљ Петар Други“. То је школско здање ближе центру града, кад се од Теразија крене ка градском тргу. Уче код учитељице Миреле Лазић и већ се, онако живахне и љубопитљиве, а у вртићу добро припремљене, истичу. Свиђа им се полазак у школу, задовољне су, кажу да им је сјајно. Ту иду и у продужени боравак.

– За Прву основну школу определили смо се јер сам и ја ту учила, имам веома добра искуства, и ту су врсни педагози, а додатни разлог је то што ћемо се можда ускоро преселити у близину те школе – објашњава мајка ове три девојчице Сања Николић, задовољна школским почецима својих миљеница.

Још даље од Теразија, ка центру града, у Основну школу „Душан Јерковић“ кренули су мали Милошевићи: браћа Крсман и Лука и сестра им Ива. Најстарији од три тројке до школе сада прелазе дужи пут од куће у односу на Мисаиловиће и Николиће, али им то није сметња да лако савладавају почетно градиво. Учитељица им је Слађана Ђикановић.

Отац малих Милошевића Саша наглашава значај веома добре припреме у предшколском у „Зеки“, а код избора школе он и његова супруга сматрали су да ће се за даље школовање деца најбоље припремити баш у „Душану Јерковићу“.

– Већ су се навикли, све иде како треба, помажемо им повремено око градива. Одрастају, с њима у кући је све лакше, али су финансијски све захтевнији. Њихове потребе и издаци с годинама расту – вели Саша Милошевић.

Бранко Пејовић
[објављено: 16.10.2007.]

Subject: Odg: U tri skole tri trojke

By: rosarosa
Date: 16.10.2007. 13:04:54
Zaista je divno cuti tako divne vesti kao sto su ove, ja recimo nisam znala za silne trojke sa Terazija. Sada sam se sva raznezila!!! Samo mi nije jasno zasto su Milosevici odabrali skolu koja je toliko udaljena od njihovog kraja.... no dobro bitno je da su oni zivi, zdravi i da dobro uce!!!!