Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Naše Užice (see the full version of Naše Užice)
Oreska - Užice : Kurs jezika znakova za čujuće u Savezu gluvih i nagluvih Zlatiborskog okruga - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Kurs jezika znakova za čujuće u Savezu gluvih i nagluvih Zlatiborskog okruga

By: Pedja
Date: 29.10.2007. 12:45:45
http://www.danas.co.yu/20071027/vojvodina1.html#9

Projekat Saveza gluvih i nagluvih Zlatiborskog okruga

Učenje znakovnog jezika

Savez gluvih i nagluvih lica u Zlatiborskom okrugu započeo je realizaciju projekta kojim bi trebalo da se poboljša komunikacija s ljudima koji nemaju takvih problema. Za čujna lica, u svom sedištu u Užicu, organizovali su Školu znakovnog jezika, specifičnog načina komunikacije među gluvim i nagluvim osobama.

U aprilu ove godine na opštinski konkurs za unapređenje položaja invalidnih lica ovaj savez je konkurisao s tim projektom, a užička opština u potpunosti ga je podržala sa 400.000 dinara.

Predstavnici saveza ističu potrebu boljeg sporazumevanja s ljudima koji nemaju tih problema, kako bi se njihovi članovi lakše integrisali u lokalnu zajednicu. Partneri u projektu su obe tehničke škole u Užicu i Osnovna škola Miodrag V. Matić. Školu koja će trajati dva i po meseca pohađa 25 polaznika, a u ovom savezu očekuju da će sve više čujućih ljudi pokazati interesovanje za učenje znakovnog jezika.

Inače, Savez gluvih i nagluvih u Zlatiborskom okrugu okuplja više od 3.500 članova koji doprinose radu ove asocijacije i učestvuju u raznim kulturnim, zabavnim i sportskim aktivnostima.

N. Kovačević

Subject: Odg: Kurs jezika znakova za čujuće u Savezu gluvih i nagluvih Zlatiborskog okruga

By: Pedja
Date: 29.10.2007. 12:55:53
Šteta što za ovo nisam saznao ranije, pošto bih se verovatno prijavio.
Oduvek mislim da svako terba da zna neki osnovni recnik znakova gluvih.