Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Sevojno (see the full version of Sevojno)
Oreska - Užice : Porodice čije su kuće uništene u klizištima dobile stanove - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Porodice čije su kuće uništene u klizištima dobile stanove

By: Pedja
Date: 14.11.2007. 16:24:35
http://www.danas.co.yu/20071114/vojvodina1.html#12

Porodice čije su kuće uništene u klizištima dobile stanove

Užice - Sedamanaest porodica iz Užica i okoline, čije su kuće uništene u klizištima pre dve godine, dobili su stanove u novoizgrađenoj zgradi u Sevojnu. Ključeve stanova podelio im je ministar za infrastrukturu Velimir Ilić, u prisustvu njegovih stranačkih kolega, predsednika opštine Tihomira Petkovića i sveštenika SPC.

Zgrada ima ukupno 36 stanova, pa je opštinskom fondu za solidarnu stambenu izgradnju pripalo četranest, a užičkoj opštini pet stanova. Objekat, vredan 63,2 miliona dinara, finansirali su Ministarstvo za infrastrukturu sa 27, 9 miliona, Fond za solidarnu stambenu izgradnju obezbedio je 25, 7, a užička opština 6,7 miliona dinara. Iako je bilo najavljeno da će zgrada biti završena do 31. avgusta, radovi su kasnili, kako je objašnjeno, zbog problema sa komunalnom infrastrukturom.

Ilić je obećao da će Ministarstvo pomoći saniranje novih klizišta na ovom području, kao i izgradnju kuća za pet ili šest porodica čije su kuće uništene u požarima. Takođe je obećao da će za izgradnju ulice, koja prolazi pored nove zgrade u Sevojnu, biti obezbeđeno 12 miliona dinara, ali i novac za izgradnju puta od Požege do Lunovog Sela.

- Mi verujemo da će i ovoga puta dolazak ministra Velimira Ilića vredeti za Užice bar 200.000 evra - rekao je predsednik opštine Tihomir Petković.

N. Kovačević