Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Sevojno (see the full version of Sevojno)
Oreska - Užice : Sevojno: Izgradnja stanova za raseljene sa Kosova i Metohije - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Sevojno: Izgradnja stanova za raseljene sa Kosova i Metohije

By: Pedja
Date: 07.12.2007. 12:21:18
http://www.danas.co.yu/20071207/vojvodina1.html#6

POČELA IZGRADNJA STANOVA ZA RASELJENE SA KIM

U Sevojnu je počela izgradnja stambene zgrade, u koju bi do jula naredne godine trebalo da se usele intrerno raseljene porodice i lica sa Kosova i Metohije. Izgradnja objekta od devetnaest stanova, finansira se sredstvima Evropske unije, posredstvom nemačke humanitarne organizacije Help.

Svečanom početku gradnje prisustvovali su Timo Stegelman, predstavnik nemačke humanitarne organizacije Help i predsednik užičke opštine Tihomir Petković sa saradnicima. Organizacija Help, u okviru projekta pod nazivom "Pomoć interno raseljenim licima obezbeđivanjem alternativnih stambenih rešenja i dohodovnih aktivnosti", za izgradnju zgrade je izdvojila 301.310 evra, a užička opština je obezbedila komunalno opremljenu parcelu.

Inače, raseljene porodice i lica sa Kosova i Metohije godinama žive u neuslovnom prostoru u kolektivnom centru "Zlatibor-standard u užičkom naselju Carina.

N. K.