Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Naše Užice (see the full version of Naše Užice)
Oreska - Užice : Braća policajci spasla četvoro utopljenika - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Braća policajci spasla četvoro utopljenika

By: Pedja
Date: 03.01.2008. 17:36:35
http://www.blic.co.yu/srbija.php?id=25445

Podvig Kneževića iz Užica

Braća policajci spasla četvoro utopljenika

Autor: V. L. | 03.01.2008

Braću Knežević, Zorana i Gorana, pripadnike interventne brigade užičke policije, karijera je u poslednjih godinu dana specijalizovala za izvlačenje utpljenika iz reke Đetinje! Za 365 dana Kneževići su spasili četiri života, ni u jednom slučaju u akciji nisu zajedno učestvovali, a poslednji podvig jedan od braće izveo je preksinoć kada je iz reke izvukao 34-godišnjeg mladića.

Drama koja je na kupalištu Plaža srećno okončana u ponedeljak oko 20 časova, zahvaljujući intervenciji Zorana Kneževića i njegovog kolege Milomira Arsenijevića, počela je dvadesetak minuta ranije. Iz još uvek nepoznatih razloga, u reci se obreo 34-godišnji M. T. koji je nekoliko metara daleko od ustave, u virovima reke gde je Đetinja duboka oko tri metra, očajnički dozivao pomoć. Desetak šetača koji su se našli na licu mesta bilo je nemoćno da se strme obale, visoke oko četiri metra, pomogne utopljeniku koji je ipak imao sreću da patrola policije stigne na vreme. Knežević i Arsenijević, pričaju očevici, spustili su se niz kamenu obalu, prethodno poskidavši opasače koje su dobacili davljeniku. Nekoliko trenutaka kasnije M. T. je izvučen na obalu a zatim prevezen u Hitnu pomoć.

Vatreno krštenje na Đetinji Zoran Knežević imao je dvadesetak dana ranije, 5. decembra, kada je gotovo na istom mestu sa kolegom Markom Rabasovićem spasao Užičanku D. S. čije je nepomično i promrzlo telo plutalo rekom.

Zoranov brat blizanac Goran bio je na istom zadatku prvog dana 2007. kada je sa patrolom intervente policije učestvovao u spasavanju 69-godišnje D. J. koja je pokušala da se ubije ispod hale „Veliki park“. Nije prošlo ni mesec dana, a užički policajci su ponosno pričali da je njihov kolega Zoran Knežević osujetio sredovečnog muškarca u nameri da se baci sa starog železničkog mosta na Plaži, visokog dvanaest metara, baci u Đetinju. Knežević se tada popeo na most, a zatim rečima uspeo da odvrati čoveka od samoubistva.