Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Naše Užice (see the full version of Naše Užice)
Oreska - Užice : RRA dodelila opštinske radijske frekvencije - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: RRA dodelila opštinske radijske frekvencije

By: Pedja
Date: 10.03.2008. 15:45:12
http://www.danas.co.yu/20080310/vojvodina1.html#12

RRA dodelila opštinske radijske frekvencije

Tri dozvole za područje Užica

Radio Užice, Radio 31 i Radio San, prema odluci Radiodifuzne agencije, dobili su dozvole za emitovanje radijskog programa na području užičke opštine.

Radio Užice posluje u sastavu preduzeća Vesti, koje je do privatizacije bilo opštinsko javno preduzeće. Ova radio-stanica, najstarija u užičkom regionu, konkurisala je i za regionalnu dozvolu, ali je nije dobila.

- Do sada smo imali četiri stalne frekvencije, a od sada ćemo imati jednu lokalnu frekvenciju. Očekivali smo da ćemo dobiti regionalnu frekvenciju, ali imajući u vidu velika ulaganja neophodna za servisiranje regionalne dozvole i ovako je dobro, rekla je Danasu Novka Ilić, urednica Radio Užica, istakavši da se programska šema neće menjati, te da će ovaj radio nastaviti da informiše građane o svim važnim događajima, na način na koji to bude utvrdila redakcija.

- Biće više komercijalnog, zabavnog i muzičkog programa, a pokušaćemo da angažujemo i mlađe kadrove, dodala je Ilić.
Radio 31, prva privatna radio stanica osnovana u Užicu, ove godine obeležiće deceniju i po rada. Dobijanjem opštinske frekvencije, prema rečima Zorana Đukića, u programskoj šemi neće biti velikih izmena. Radio San, koji je osnovan 2003. i obraća se ljubiteljima narodne muzike, dobio je frekvenciju za emitovanje programa za područje Sevojna.

Lokalne frekvencije u užičkom regionu dobili su JP Radio Požega, Radio Arilje, za područje Kosjerića Radio Kosjerić i Radio 106, a za čajetinsku opštinu Radio Maks.

Ranije su regionalne frekvencije dobili Radio Luna i TV Lav, dok je TV Alfa dobila dozvolu za emitovanje programa na području Užica.

N. Kovačević