Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Naše Užice (see the full version of Naše Užice)
Oreska - Užice : Dečak pucao ocu u glavu - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Dečak pucao ocu u glavu

By: jelenica_ue
Date: 13.03.2008. 02:27:12
: Večernje Novosti


UŽICE UŽICE - Igrajući se ručno pravljenim pištoljem koji je prethodno pronašao u starom gvožđu, dečak I. N. (11) iz Užica, u sredu je jednim hicem usmrtio svog oca Miroslava Nikolića (46). Tragedija se dogodila oko 11 časova u jednoj od soba u Vidovdanskoj ulici 60, u baraci Centra za socijalni rad, gde je nužni smeštaj našlo deset materijalno najugroženijih porodica, među kojima i ova romske nacionalnosti.
- Čuo se pucanj, a zatim i vriska. Dečak je izleteo na ulicu vičući: "Ubiše mi tatu, zovite sanitet" - rekla je Zorica Zlatić, koja živi u stanu ispod onog u kojem živi Nikolićeva sedmočlana porodica.
Prema njenim rečima, u trenutku nesreće u sobi su se nalazili Nikolićeva nevenčana supruga Stojadinka Ristić, i njihovo petoro dece. Deca su se igrala dok su supružnici pili kafu. Naizgled naivnu igru prekinuo je pucanj.
Veštačenjem će biti utvrđeno koja vrsta punjenja se nalazila u smrtonosnoj napravi. Pretpostavlja se da je reč o patroni kakvu koriste lovci. Pravo je čudo, što u tako skučenom prostoru još niko nije pogođen.
Dečak je posle tragedije, sa najstarijom sestrom napustio mesto događaja. Zajedno su se niz ulicu uputili u nepoznatom pravcu, ali ih je policija brzo pronašla.
U svojstvu sudije za maloletnike, odmah posle nesreće izašao je istražni sudija Okružnog suda u Užicu Zoran Milinković, zajedno sa Jasminkom Popović, Okružnim javnim tužiocem.
- Ručno pravljeno oružje je pronađeno, a policija će operativnim radom utvrditi sve okolnosti. Prema dosadašnjim saznanjima, dečak se igrao ovom napravom pre pucnja - rekao je Milinković.
Da dečak nije imao nameru da usmrti oca, rekla je i njegova majka Stojadinka.
Prema rečima komšija, mali I. N. ranije nije pravio probleme, ali je u školu retko kad išao.
Odmah posle pucnja, Hitna pomoć je Nikolića prebacila u Opštu bolnicu, u besvesnom, kritičnom stanju. Tim lekara na Odeljenju intenzivne nege borio se oko dva časa za njegov život, ali je Nikolić preminuo.

MEZIMAC
PREMA rečima komšija, I. N. je bio očev mezimac, u porodici koja je jedva sastavljala kraj s krajem.
- Miroslav je uvek govorio o tom dečaku sve najbolje. Voleo je tog dečaka, bili su bliski - kaže komšinica Zorica Zlatić.
     

IZVOR

Subject: Odg: Dečak pucao ocu u glavu

By: jelenica_ue
Date: 13.03.2008. 02:29:30
: Politika
Dečak pucao ocu u glavu

Igrajući se, jedanaestogodišnji dečak iz Užica, usmrtio oca Miroslava Nikolića iz pištolja nađenog na deponiji

Užice – Nevolja nevolju stiže u napaćenoj romskoj porodici Nikolić iz Vidovdanske ulice u Užicu. Ne samo što su se stalno dovijali da prežive, što se sedmoro njih tiskalo u jednoj sobici, nego ih je juče oko podneva i tragedija zadesila. Sin jedinac Igor, tek mu je jedanaesta, pucao je, verovatno u igri, svom ocu Miroslavu u glavu i usmrtio ga.
Nesreća se dogodila u njihovoj jedinoj sobici, koju im je dodelio Centar za socijalni rad, na spratu opštinske kuće sa desetak stanova u naselju Uremovački potok. Tu su živeli nevenčano Miroslav i Stojadinka sa svoje petoro male dece: četiri ćerke i sinom. Borili su se roditelji da prehrane decu tako što je otac ponešto trgovao na „buvljaku”, a ponekad su i skupljali staro gvožđe i kojekakav otpad po smetlištima i kojekuda, pa ga prodavali. Njihove prve komšije kažu da su Nikolići živeli kao i svi drugi, a da je otac sina, koji u školu nije išao, posebno voleo i pazio.
Dečak je na deponiji našao neobičan pištolj, ručne izrade. Ko zna gde su ga potom čuvali. I dok su svi juče bili u sobi, dečak je, kako su utvrdili nadležni, verovatno u želji da se poigra, uzeo taj pištolj, pa slučajno opalio i usmrtio oca. Kuknjava Stojadinke se zaorila do komšijskih kuća, a zbunjeni i uplašeni dečak zamakao je u obližnje ulice. Kasnije ga je policija našla kako tumara unaokolo.

IZVOR

Subject: Odg: Dečak pucao ocu u glavu

By: jelenica_ue
Date: 13.03.2008. 02:37:22
: "Press"
12.03.2008 , UŽICE
Izvor: PRESS
DETE SLUČAJNO UBILO OCA!

I. N. (11) iz Užica igrao se pištoljem koji je iznenada opalio, metak pogodio njegovog oca Miroslava Nikolića (46) pravo u glavuI. N. (11) iz Užica ubio je slučajno iz pištolja oca Miroslava Nikolića (46)! Tragedija se dogodila juče kada se dečak igrao pištoljem ručne izrade koji je pronašao na otpadu. Pištolj je opalio, a metak je pogodio Miroslava, koji je u tom trenutku držao najmlađu ćerku u rukama! Nesrećni čovek preminuo je od teških povreda nekoliko sati kasnije u užičkoj bolnici.

Porodična tragedija u romskoj porodici dogodila se juče oko 11 časova, u Vidovdanskoj ulici, u zgradi Centra za socijalni rad u Užicu, u kojoj su Nikolići živeli u jednoj sobi. U trenutku kada je pištolj opalio, u sobi su bili Miroslavljeva nevenčana supruga Stojadinka Ristić i njihovo četvoro dece!

- Posle pucnjave I. N. se udaljio od kuće. Posle sat vremena policija je dečaka pronašla u centru grada. Njegov otac preminuo je u bolnici od povreda glave - kaže za Press izvor blizak istrazi.

Prema rečima istražnog sudije Zorana Milinkovića, I. N. se igrao pištoljem ručne izrade koji su on i njegova dve godine mlađa sestra našli prilikom sakupljanja starog gvožđa u naselju Pora u Užicu. Prema prvim informacijama, taj pištolj je ručne izrade i najverovatnije je bio napunjen nekom vrstom patrona.

- Istraga će utvrditi kako je dečak došao do tog pištolja - rekao je sudija Milinković.

Komšinica Zorica Zlatić koja živi u prizemlju ove zgrade kaže za Press da nije čula nikakav pucanj, ali je odjednom čula Stojadinku i decu kako kukaju.
- I. N. je uleteo u kuću i rekao mi da zovem policiju i Hitnu pomoć. Dečak je rekao da mu je oca ubio neki čovek i da je pobegao. I komšinica Vida videla je dečaka i njoj je rekao da mu je neko ubio tatu. Odmah sam zvala Hitnu pomoć, koja je ubrzo došla, a zatim je stigla i policija - priča Zorica Zlatić.
Posle pucnjave Stojadinka je otišla u bolnicu za nevenčanim suprugom.
- Stojadinka je rekla da je Miroslav držao najmlađe dete u rukama kada je dečak opalio i sa detetom pao na pod. Rekla mi je još da se dečak igrao pištoljem koji je našao na otpadu, ali da niko nije mogao da pretpostavi da je napunjen - priča Zorica ne verujući šta se desilo. Ona je dodala da je cela porodica bila na okupu, a da su Stojadinka i Miroslav pili kafu u trenutku tragedije.
Ona kaže da su Miroslav i Stojadinka radili na buvljaku, a povremeno je Miroslav sa decom sakupljao staro gvožđe na otpadu.
- Nisam čula da su se svađali. Miroslav je povremeno dolazio jer nije imao gde da spava. Žive u sobici od nekih dvadesetak kvadrata. Miroslav je čak često vodio dečaka na posao. Ne znam šta da kažem. Dečak je stvarno dobro i mirno dete. Nama u komšiluku nikada nije pravio probleme. Znam da njihovo dvoje dece povremeno idu u školu. Inače, sa ovom porodicom nikada nismo imali problema. Pošto nemaju vode, Stojadinka često dolazi na moju česmu i pere veš - dodala je Zorica.
Ovoj romskoj porodici Centar za socijalni rad je pre desetak godina dodelio u ovoj zgradi jednu sobu kao smeštaj. Inače, u toj zgradi ima još desetak takvih „stanova".

IZVOR

Subject: Odg: Dečak pucao ocu u glavu

By: jelenica_ue
Date: 13.03.2008. 02:40:05
A ovde je vec bilo price o ovoj porodici ...

http://forum.uzice.net/index.php?topic=11052.0


 smile14

Subject: Odg: Dečak pucao ocu u glavu

By: Top
Date: 13.03.2008. 11:27:33
Katastrofa! Pitam se ko je taj pametnjakovic koji je bacio napunjen pishtolj u staro gvozdje...
Zar za toliko ne ukljuchimo nekada mozak?!

Subject: Odg: Dečak pucao ocu u glavu

By: Kenny
Date: 13.03.2008. 18:13:07
e a malac se zove igor .. strashno malo isod mene ova frka

Subject: Odg: Dečak pucao ocu u glavu

By: Starla
Date: 13.03.2008. 20:41:12
Tragedija...Sve to je moglo da se spreci.Gledali su kako im se dete igra sa pistoljem,dok on nije opalio.Uzas..Uzice u zadnje vreme samo u crnoj hronici Sad

Subject: Odg: Dečak pucao ocu u glavu

By: Kenny
Date: 13.03.2008. 21:43:51
pa pashnja se samo posvecuje na tragedijama i losim stvarima, tako da i ne mozes da vidis nista lepo iako ima puno toga tose pozitivno deshava

Subject: Odg: Dečak pucao ocu u glavu

By: Ugljesa
Date: 13.03.2008. 21:54:05
Таквим родитељима треба одузети децу. Какав је то родитељ који да детету да се игра са правим пиштољем?

Subject: Odg: Dečak pucao ocu u glavu

By: Pedja
Date: 14.03.2008. 14:50:38
http://www.blic.co.yu/hronika.php?id=34004

Porodična tragedija u Užicu

Dečaku ispao pištolj na pod i sam opalio

Autor: V. L.

UŽICE - Jedanaestogodišnji I. N., koji je prekjuče slučajno ubio oca Miroslava (46) igrajući se starim pištoljem koga je pronašao na deponiji, izjavio je policiji da on nije okrenuo oružje prema ocu, već da mu je pištolj ispao iz ruke, a potom opalio udarivši o pod - nezvanično saznaje „Blic“.

Dečak koji je svoju porodicu zavio u crno, ostavivši majku Stojanku i četiri sestre bez hranitelja, kazao je tokom istrage o ovoj nesreći, koja se prekjuče oko 11 časova dogodila u barakama Centra za socijalni rad u Vidovdanskoj ulici, da je oružje koje je njegovog oca koštalo života pre izvesnog vremena pronašao na deponiji na kojoj je skupljao staro gvožđe. Navodno je taj pištolj I. N. doneo kući i pokazao ocu, koji mu je to oružje oduzeo i sakrio od njega u fioku. I. N. je, prema nezvaničnim saznanjima, prekjuče iskoristio nepažnju roditelja te je, dok su oni pili kafu, izvukao iz fioke pištolj koji je samo nekoliko sekundi kasnije smrtno ranio Miroslava u glavu. U trenutku nesreće svih sedam članova porodice bili su istoj prostoriji. U trenutku kada ga je metak pogodio u glavu, Miroslav je držao u naručju dvogodišnju ćerku, kojoj je kuršum proleteo tik iznad glave.
Oružje iz koga je Miroslav ubijen, nezvanično saznaje „Blic“, nije klasičan pištolj, već oružje ručne izrade nalik kuburi. U njegovoj cevi nalazilo se punjenje slično patronu lovačke puške, sačinjeno od olovnih dramlija.