Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Uputstva za .IZ.RS domene (see the full version of Uputstva za .IZ.RS domene)
Oreska - Užice : [FAQ] Kako videti sajt na domenu iako domen jos nije aktivan? - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: [FAQ] Kako videti sajt na domenu iako domen jos nije aktivan?

By: Pedja
Date: 13.04.2008. 20:36:48
Ako ste podesili hosting za sajt ali jos uvek nije zavrsen proces registracije (domen jos nije aktivan), to ne znaci da sajt ne mozete d apogledate.

Na svom racunaru u direktorijumu C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\ETCc\ naci cete datoteku HOSTS (bez natavka). Otvorite je u Notepadu ili nekom drugom tekst editoru i na kraj dodajte..

99.99.99.99 nekidomen.iz.rs
99.99.99.99 www.nekidomen.iz.rs

... pri cemu je 99.99.99.99 IP adresa hosta na kome vam je domen a nekidomen.iz.rs je adresa sajta.

Snimite zimene i sada cete sa svog racunara moci da vidite sajt na navedenoj adresi. Isto vazi i za bilo koga drugog ko drugog ko na isti nacin izmeni HOSTS datoteku na svom racunaru.

Ovo koristite da biste mogli da podesite sajt dok cekate da DNS proradi, ali ne zabroavite da obrisete izmenu u HOSTS datoteci, jer i kada proradi DNS, vas racunar nece uzimati podatke od DNS-a sve dok ovo stoji u HOSTS datoteci.

Subject: Odg: [FAQ] Kako videti sajt na domenu iako domen jos nije aktivan?

By: sgoran
Date: 30.10.2010. 11:04:22
Ja sam (nažalost) uzeo hosting na byethost-u i posle upload-a sajta mogu da ga vidim iz browser-a na adresi:

http://www.tumblingdice.byethost14.com/

tumblingdice - moj nalog,
bytehost.com - njihov host kompjuter

ono nažalost je zbog toga što se sve tako sporo učitava da je to užas, a uglavnom i ne učita sve sa stranice nego dođe tajmout i browser odustane. Čak ni Reload ne pomaže u Firefox-u a u IE-u je malo bolje.