Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Besplatni programi (see the full version of Besplatni programi)
Oreska - Užice : 4 Korisna programa - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: 4 Korisna programa

By: filler
Date: 15.05.2008. 15:43:47

CPU ID


CPU-Z je mali program koji ispisuje sve podatke o vasem procesoru, koje funkcije podrzava (AM64, SSE, SSE2, SSE3 itd...), kao i dodatne podatke o magistrali, PCI uredjajima, ploci i verziji bios-a, kao i ubacenoj memoriji na ploci.

OS: Win98, WinXP (32/64bit) , WinVista (32bit)
Velicina na disku: 1.144,127 KBytes
Download: OVDE


SpeedFan


Speedfan je program koji meri temperaturu podrzanih senzora sa maticne ploce, hard diska, graficka kartice i ostalih podrzanih uredjaja. Takodje, preko njega je moguce upravljati brzinama okretanja coolera. Takodje, daje napredne podatke o maticnoj ploci i stvarima na istoj, takodje postoji opcija za overclockovanje i fino podesavanje magistrale i ostalih delova sistema. Ako ste koristili core center na windows xp, ova alatka je savrsena za windows vistu.

OS: WinXP (32/64bit) , WinVista (32bit)
Velicina na disku: 1.670,953 KBytes
Download: OVDE


MagicDisc


Magicdisc je mounter virtuelnih disk image fajlova. Podrzava .iso, .uif, .nrg, .cue ..... Ako ste koristili Nero Image alatku ovo je neprevazidjena besplatna zamena, podrzava do 15 virtuelnih drajvova. Lak za instalaciju, zauzima veoma malo prostora a nudi tako mnogo.

OS: WinXP (32bit), WinVista (32bit)
Velicina na disku: 1.285,321 KBytes
Download: OVDE


Unknown Device Identifier


Koliko ste se samo puta nasli u situaciji da ne znate sta imate u kompjuteru od stvari prikacenih za maticnu plocu, da ne mozete da nadjete drajver ili da ne znate napredne podatke vezane za vasu PCI kartu ? Ova alatka je sve u jednom, ispisace vam sve komponente od kojih je vas kompjuter sastavljen, a putem desnog klika odvesce vas na pretragu interneta za drajvere koju su vam preko potrebni.

OS: WinXP (32bit), WinVista (32bit)
Velicina na disku: 1.259,701 KBytes
Download: OVDE

Subject: Odg: 4 Korisna programa

By: umiljan
Date: 13.06.2009. 21:13:01
Odlicno, Bas sam trazio nesto ovako, mislim na ovaj Unknown Device Identifier.

Hvala