Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Kartografski i GPS programi (see the full version of Kartografski i GPS programi)
Oreska - Užice : Garmin NUVI trikovi i saveti - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Garmin NUVI trikovi i saveti

By: Pedja
Date: 21.05.2008. 17:54:35
Kada prikljucite Garmn nuvi na racunar on se automatski prebacuje u data rezim i ne mozete da ga koristite. Ovo je najcesce i potrebno jer ako ste ga povezali na racunar to obicno znaci da zelite da u njeg aubacite neke pdatke ili obrnuto da prebacite podatke na racunar.

Medjutim, desva se da vam je zgodno da nuvi zakacite na racuanr da bi se napunila abterija ali da zelite idalje da ga korsitite za navigaciju. To j emoguce izvesti uz mali trik:


- prikljucite nuvi na racunar i on ce se prebaciti u data rezim
- na nuviju sada zakljucajte ekran (gornej dugme prebacite u rezim lock
- sada na racunaru u systray kliknite na ikonu koja prikazuje USB uredjaje i raskinite konekciju sa nivujem
- nuvi ce se sam restartovati u navigacionom rezimu
- otkljucajte ekran da mozete da ga koristite

Ako sada pokusate da iskljucite nuvi on ce prijaviti da je na punjenju i prividno ce seiskljuciti, medjutim kada ga ponovo ukljucite odmah ce prikazati kartu u navigacionom rezimu. Ako zelite da predjete u data rezim, morate iskljuciti kabal iz nuvija (ili racunara) i ponovo ga prikljuciti.

Subject: Odg: Garmin NUVI trikovi i saveti

By: Pedja
Date: 21.05.2008. 18:26:42
Nuvi ima sistemski ekran koji prikazuje dosta podataka o samom uredjaju, konfiguraciji i trenutnom stanju. Do njega dolazite tako sto na glavnom ekranu pritisnete sliku baterijeu gornjem desnom uglu i drzite ga 10 sekundi.

Prikzace vam se sistemski ekran sa dosta podataka: verzija softvera, kolicina memorije, napon baterije i stanje njene napunjenosti (prikazuje i da li se baterija puni ako nuvi prikljucite na punjenje), nekoliko testova ekrana, zvuka i dodirnog ekrana i slicno.

Iz ovog rezima izlazite tako sto iskljucite uredjaj.

Vezano za prethodni trik, ako nuviju ukljucite ovaj sistemskiekran i nakon toga gapovezete na racunar, nuvi nece preci u data rezim. Dovoljno je da pritisnete dugme za iskljucivanje uredjaja i on se iz sistemskog ekrana vraca u navigacioni rezim bez obzira sto je prikljucen na racunar.


Vidi: http://pedja.supurovic.net/skriveni-sistemski-meni-na-garmin-nuvi-gps-navigaciji

Subject: Odg: Garmin NUVI trikovi i saveti

By: Pedja
Date: 21.05.2008. 19:42:19
Ako su vam ikonice vozila koje imate na svom niviju dosadne ili ruzne, otidjite na http://www8.garmin.com/vehicles i http://techmods.net/nuvi/vehicles/ i izaberite neke lepse iz gomile ponudjenih.

Ako zelite sami da napravite ikonicu, moze i to. Potrebno je da pripremite PNG koji sadrzi 72 ikonice vozila u raznim polozajima i onda ga konvertujete u Garmin srf vormat. To cete uraditi na sajtu http://techmods.net/nuvi/.