Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Sevojno (see the full version of Sevojno)
Oreska - Užice : Uspešna saradnja nemačke organizacije Help i užičke opštine - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Uspešna saradnja nemačke organizacije Help i užičke opštine

By: Pedja
Date: 27.05.2008. 12:33:25
http://www.danas.co.yu/20080527/vojvodina1.html#12

Uspešna saradnja nemačke organizacije Help i užičke opštine

Stanovi za raseljena lica sa Kosova i Metohije

Timo Stegelman, šef međunarodne organizacije Help i predsednik užičke opštine Tihomir Petković potpisali su ugovor o saradnji, u sklopu programa pomoći interno rasljenim licima sa Kosova i Metohije.

Sporazum predstavlja konkretizaciju ranije potpisanog Memoranduma o razumevanju između te organizacije i užičke opštine, na
osnovu kojeg je, u decembru prošle godine, počela izgradnja stambene zgrade u Sevojnu.

U zgradu površine 1.013 kvadratnih metara sa devetnaest stanova, raseljena lica, koja su smeštena u kolektivnom centru Zlatibor-turist, trebalo bi da se privremeno usele u septembru ove godine.

Za izgradnju zgrade u Sevojnu, međunarodna organizacija Help izdvojila je oko 320.000 evra, a opština Užice 115.000 evra i dodatnih 680.000 dinara za završetak stana za smeštaj dece iz Doma "Petar Radovanović".

Komisija, koju će činiti predstavnici Helpa, Komesarijata za izbeglice i opštine Užice odlučiće ko će biti korisnici stanova.

Ugovor sa stanarima biće zaključen na tri godine i oni za to vreme neće plaćati zakup, već samo komunalne usluge. Posle tri godine, uslediće novi ugovori na neodređeno vreme, od kada će stanari biti dužni da plaćaju zakup. Njihov smeštaj u ovu zgradu trajaće dok se ne ostvare uslovi za njihov bezbedan povratak ili dok traje socijalna potreba budućih korisnika.

N. Kovačević

Subject: Odg: Uspešna saradnja nemačke organizacije Help i užičke opštine

By: Pedja
Date: 10.10.2008. 15:47:25
http://www.kurir-info.rs/clanak/srbija/kurir-10-10-2008/stanovi-na-poklon

Stanovi na poklon

Šef delegacije Evropske komisije u Srbiji Žozep Ljoveras i predstavnici nemačke humanitarne organizacije Help predali su juče gradonačelniku Užica Jovanu Markoviću novosagrađenu stambenu zgradu u Sevojnu, sa 19 stanova za interno raseljene sa Kosova i Metohije, kao donaciju EU gradu Užicu.

- Ova stambena zgrada je samo mali deo sveobuhvatne pomoći Srbiji, u koju je do sada za ovakve potrebe uloženo 26 miliona evra, a imamo u planu nove programe, čija je ukupna vrednost 16 miliona evra - rekao je Ljoveras. Izgradnja stambene zgrade u Sevojnu koštala je 301.000 evra.

Autor: Agencija Tanjug