Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Naše Užice (see the full version of Naše Užice)
Oreska - Užice : Poginuo Milan Mungos! - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Poginuo Milan Mungos!

By: klackalica
Date: 02.08.2008. 23:41:58
Sazao sam oko 22h. Saobraćajka kod čajetinskog tunela. Užas!!!
Po prvim informacijama, bio je sam i survao se niz liticu vozeći sa Zlatibora, pred tunelom. Verovatno će do nekih zvaničnijih informacija biti milion rekla-kazala verzija, kao što to, na žalost, obično biva kad se dese slične tragedije.

Subject: Odg: Poginuo Milan Mungos!

By: Drogba
Date: 03.08.2008. 11:03:38
И ја сам чуо малопре... Уклета џада, дефинитивно....

Subject: Odg: Poginuo Milan Mungos!

By: Top
Date: 03.08.2008. 15:58:01
Da da da. Chuo sam. Vozio je H2?
Prosto da ne poverujesh.
Shteta...

Subject: Odg: Poginuo Milan Mungos!

By: Ugljesa
Date: 03.08.2008. 16:31:50
Да, возио је хамера. Зна ли неко како се то догодило?

Subject: Odg: Poginuo Milan Mungos!

By: Insomnia
Date: 03.08.2008. 19:43:05
O Boze... nek mu je laka zemlja!

Subject: Odg: Poginuo Milan Mungos!

By: Svesna
Date: 03.08.2008. 20:23:44
Ja vec cula pricu da mu je podmetnuta bomba  slap

Subject: Odg: Poginuo Milan Mungos!

By: klackalica
Date: 03.08.2008. 21:15:42
Pa to je ono što sam u startu rekao - malo li je što je čovek nastradao, najgore je kad krenu svakakve varijante. Verovatno će se nešto proverenije znati tek u ponedeljak, jer užičkim a i šire novinarima je vikend, očigledno, neradan dan.

Subject: Odg: Poginuo Milan Mungos!

By: batwoman
Date: 03.08.2008. 22:04:56
Koje je on bio godiste?
Bezveze je to komentarisati. Kazu da je gorelo katastrofa! Koliko li je isao Hamerom?  Sigurno nije 80km/h. Uzas...

Subject: Odg: Poginuo Milan Mungos!

By: batwoman
Date: 03.08.2008. 23:06:27

[Dodaj u kliping]
“Hamerom“ u ambis
N. JANKOVIĆ, 03.08.2008 17:42:00    

  [Oceni]    Komentara: 0 [Postojeći komentari]
BIZNISMEN iz Užica, vlasnik poznatog restorana „Nacionalna kuća“ na Zlatiboru, Milan Mitrović zvani Mungos (53) poginuo je u subotu oko 21 čas, u saobraćajnoj nesreći na zlatiborskoj magistrali. Iz još neutvrđenih razloga, džip „hamer“ je na samom ulasku na most, Ćaldov vijadukt, proleteo kroz zaštitnu ogradu i survao se u ponor.
O silini udara svedoče otkinuti točak i branik vozila, koji su ostali na putu, uz bankinu. Džip je leteo kroz vazduh tridesetak metara, svom silinom udario u tlo, a zatim se nekoliko puta prevrnuo rušeći rastinje u provaliji.
„Hamer“ se u jednom trenutku zapalio i potpuno izgoreo, a vatrogasna brigada je iz uništenog džipa izvukla ugljenisano Mitrovićevo telo. U neposrednoj blizini mesta udesa, čula su se dva jaka praska. Zvuk je verovatno nastao kao posledica strašnog udara u bankinu, zatim i u dno ponora, ili je zbog udara došlo do eksplozije automobila.
Istražni sudija Opštinskog suda u Čajetini Milka Knežević, izdala je nalog za obdukciju, kako bi se sa sigurnošću utvrdio identitet stradalog. Razloge zbog kojih se džip survao u ponor utvrdiće istraga.
Pre nesreće, Mitrović je viđen na proslavi, na vašaru u zlatiborskom naselju Oko, odakle se uputio u
Užice.
Ovaj biznismen u Užicu, ali i širom Srbije poznat je kao vlasnik restorana „Nacionalna kuća“ i drugih objekata. U žižu javnosti, ovaj restoran je dospeo prošle godine, kada su nadležni srušili nelegalno dograđeni deo. Njegova karijera u biznisu, odavno je predmet spekulacija užičke javnosti. Sugrađani ga znaju i po najnovijim modelima luksuznih automobila. Bio je vlasnik firme „Meteor“, koja je poslovala u Užicu i Budvi. Registrovana je za završne poslove u građevinarstvu. Upućeni tvrde da je Mitrović imao preduzeća i u Republici Srpskoj i Albaniji. Kum mu je biznismen Boško Radonjić, koji je krstio Mitrovićevog sina Vujadina.
Iza sebe je ostavio suprugu, sina, ćerku i unuke. Poznato je i njegovo kumstvo sa biznismenom Boškom Radonjićem. Radonjić je bio kum na krštenju Mitrovićevom sinu Vujadinu.


KOBNO MESTO
NA istom mestu, kod Ćaldovog vijadukta, pre deset godina u teškoj saobraćajnoj nesreći život poginule su Nena (20) i Ivana (18) Jovanović iz Užica.
Tokom proteklog vikenda se u užičkom kraju dogodila još jedna teška saobraćajna nesreća. Dve osobe su teško povređene, a pet je zadobilo lakše povrede, u udesu koji se dogodio u Gorjanima.

Subject: Odg: Poginuo Milan Mungos!

By: klackalica
Date: 04.08.2008. 09:31:44
PRESS

UŽICE,  04.08.2008


"HAMEROM" SLETEO U AMBIS


Poznati užički biznismen Milan Mitrović Mungos (53) poginuo kad je svojim kolima probio bankinu Ćaldovog mosta i upao u provaliju duboku više od 50 metara

Milan Mitrović Mungos (53) iz Užica, vlasnik „Nacionalne kuće M" na Zlatiboru, poginuo je kad je svojim „hamerom" sleteo u provaliju duboku više od 50 metara! Mitrović je probio bankinu na Ćaldovom mostu na putu ka Zlatiboru, a potom se vozilo zapalilo i sletelo u provaliju. Istražni organi još nisu potvrdili identitet nastradalog jer čekaju da se završi obdukcija. Nesreća se dogodila u subotu oko 21 sat na magistralnom putu Užice-Zlatibor.

Prema rečima istražnog sudije Opštinskog suda u Čajetini, vozač „hamera" koji se kretao iz pravca Zlatibora iz još neutvrđenih razloga probio je bankinu i sleteo u provaliju.

- Identitet osobe još nije utvrđen jer je telo izgorelo, ali se pretpostavlja da je reč o Milanu Mitroviću iz Užica. To će se utvrditi sutrašnjom obdukcijom. Vozilo je probilo zaštitnu bankinu i pretpostavlja se da se tokom pada u provaliju zapalilo i eksplodiralo. Uzroci paljenja automobila i eksplozije biće utvrđeni tokom istrage - saopštila je juče istražni sudija.

Na mestu na kojem se dogodila nesreća bankina je probijena u dužini od nekoliko metara. Pored puta nalazi se odvaljen točak sa osovinom „hamera", a manji delovi automobila rasuti su svuda naokolo.

- Vozilo je letelo sigurno 40 do 50 metara, a onda udarilo o zemlju, gde se odbilo, i pri sledećem padu nastavilo kretanje, izlomivši pri tom granje i drveće. Pravo je čudo da „hamer" nije sleteo u drugi ambis, koji se nalazi odmah ispod. Plamen na vozilu izbio je još dok je auto propadao, a u tim trenucima čule su se dve eksplozije. Jedna na samom početku mosta, a druga u dnu provalije. Osoba koja je bila unutra, a to je najverovatnije Milan Mitrović, potpuno je izgorela! Kada su ugasili vatru, vatrogasci su izvukli potpuno ugljenisano telo - kaže izvor Pressa blizak istrazi, i dodaje da postoji velika verovatnoća da je vozač bio pod dejstvom alkohola.

Uzrok eksplozije još nije poznat, pa se samo nagađa šta je do nje moglo dovesti.

- „Hamer" je mašina od čelika, pa stručnjaci kažu da u dodiru s varnicama može lako da eksplodira. Ko zna, možda je u pitanju i namerna eksplozija, jer je Mitrović imao posla s raznim ljudima - kaže naš izvor.

Na mestu nesreće juče su se okupljali prolaznici. Neki iz znatiželje da vide šta se dogodilo, a drugi s namerom da vide gde je njihov prijatelj stradao. Svi su s nevericom gledali u provaliju duboku više od 50 metara, u kojoj su ostali izgoreli ostaci „hamera".

- Mora da je išao velikom brzinom, čim je leteo ovoliko - rekao je jedan od prolaznika dok je zurio u ambis.

Na Ćaldov most juče su došle i tri radnice koje su radile u Mitrovićevoj „Nacionalnoj kući" na Zlatiboru.

- Ovde je bila prva eksplozija, a dole zatim druga - objašnjavala je jedna od radnica svojim koleginicama, pokazujući mesto na kojem je otpao točak „hamera" usled probijanja bankine.

Mesto gde je sleteo „hamer" nalazi se ispod Vrta putara Direkcije za puteve Beograd, na samom početku Ćaldovog mosta. Na potpuno istom mestu pre deset godina poginule su tri devojke, koje su takođe kolima sletele u provaliju.

- Ne znam šta treba više da se desi da bi se ovaj deo zaštitio, bar da se postavi neki betonski bedem. Ove dve devojke na spomeniku su sestre, a s njima je bila i njihova rođaka iz Beograda, koja je vozila kola. I one su sletele isto ovuda - rekao je jedan meštanin.

Ko je Mungos?
Milan Mitrović Mungos bio je vlasnik poznate „Nacionalne kuće M" na Zlatiboru i užičko-budvanske firme „YU meteor", koja se, kako je navedeno na sajtu firme, bavila završnim radovima u građevinarstvu. Dobro upućeni kažu da je Mitrović bio i u poslu oko prodaje električne struje i da je, pored firme u Budvi, imao i preduzeće u Republici Srpskoj. Užičani ga pamte po tome što je u gradu uvek prvi vozio najbolje automobile, a „hamera" u kojem je nastradao nabavio je pre oko godinu dana.

Z. GLIGORIJEVIĆ