Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Vera i religija (see the full version of Vera i religija)
Oreska - Užice : Stvaranje vode...kada je stvorena... - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Stvaranje vode...kada je stvorena...

By: jerihonski
Date: 14.08.2008. 20:05:20


U prvoj knjizi Postanja,Mojsije vodjen Duhom Svetim po viziji od Boga mu datoj napisa:


U početku Bog stvori nebo i zemlju.A zemlja beše bez obličja i pusta i beše tama nad bezdanom;i Duh Božiji dizaše se nad VODOM.
I reče Bog: Neka bude svetlost.
I bi svetlost.
I vide Bog svetlost da je dobra;i rastavi Bog svetlost od tame.I svetlost nazva Bog dan a tamu nazva noć.I bi veče i bi jutro,dan prvi.

Kada obratimo pažnju šta je od Boga stvoreno prvog dana postanja,uočavamo da su stvoreni nebo i zemlja a da se Duh Božiji dizaše nad VODOM.Ja ne razumem dovoljno pa pitam ODAKLE VODA na zemlji.Odakle voda nad kojom se dizaše Duh Božiji...?

U postanju ne piše da je stvorena.Nigde ne piše da je postojala pre stvaranja u danu prvom.Stavljajući u medjusoobni odnos prvi,drugi i treći dan stvaranja,ne uspevam razjasniti KADA je stvorena voda.Na tu okolnost,hajde da se družimo sa biblijom i utvrdimo odakle VODA nad kojom se izdizaše Duh Božiji.Da li je VODA stvorena u vreme kada je Bog stvarao Andjele,sunce,mesec i tome slično, znatno pre stvaranja zemlje i svega na njoj...Hajde da to zaokružimo u jednu celinu,koja će biti  prihvatljiva i meni.

Subject: Odg: Stvaranje vode...kada je stvorena...

By: Ugljesa
Date: 14.08.2008. 21:35:54
Брате, немој себе замарати са тим стварима. Хришћанин сам, али никада нисам прочитао библију, немам ни намеру у скорије време да је читам. Лето је, иди негде, зезај се drunk2 ... кога брига када је створена вода...

Subject: Odg: Stvaranje vode...kada je stvorena...

By: jerihonski
Date: 15.08.2008. 17:45:09

Brate,

Mogu da ti kažem,da sam iskreno oduševljen tvojim odgovorom.Jedini si koji je odgovorio do savrćenstva jednostavo i iskreno.Kada kažem jedini,mislim na sve one i sa nekih drugih foruma a u vezi sa istom temom.Što se tiče zezanja,zezao sam se,zezam se i naravno zezaću se.Medjutim,shodno mojim nekim godinama , samo zezanje (kojeg mi je u životu bilo u izobilju)  ponekad,onako blago, izgubi osmišljenost.Kapiraš.

A što se tiče onoga...piši čirilicom...savet je na mestu.Ali,kako imam neke da kažem tehničke problemčiće u slučajevima kada nešto moram naznačiti na engleskom ili pak latinicom ,onda bude blagi haos.A u vezi sa tim,verovatno znaš da je ova država-Srbija,jedina zemlja na svetu koja zvanično ima u upotrebi dva pisma.

U svakom slučaju budi mi pozdravljen a sa obzirom na tvoje godine,ne propuštraj nijednu mogučnoist za zezanje...