Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Naše Užice (see the full version of Naše Užice)
Oreska - Užice : Užička bolnica dobila aparat za proveru plućnih funkcija - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Užička bolnica dobila aparat za proveru plućnih funkcija

By: Pedja
Date: 25.08.2008. 14:36:17
http://www.danas.co.yu/20080823/vojvodina1.html#13

Užička bolnica dobila aparat za proveru plućnih funkcija

Farmaceutska kuća Glaxo poklonila je Užičkoj bolnici spirometar, aparat za dijagnostiku bolesti pluća, koje su veoma česte u užičkom kraju.

- Aparat čekamo decenijama, a njegovom upotrebom značajno ćemo unaprediti dijagnostiku i terapiju. S druge strane, više nećemo morati da odvozimo bolesnike do Antituberkuloznog dispanzera - rekla je dr Gordana Kovačević.
Iako mali po dimenzijama, ovaj aparat je dragocen, jer se njime mere i kontrolišu plućne funkcije, a na osnovu dobijenih rezultata određuje se terapija. On će biti povezan sa računarom, tako da će biti sačinjena baza podataka o svim pacijentima.

Vladimir Terzić, predstavnik ove farmaceutske kuće iz Velike Britanije, istakao je da donacija predstavlja potvrdu odlične saradnje sa Užičkom bolnicom.

- Želeli smo da nagradimo posvećenost lekara Užičke bolnice svom poslu i da pomognemo i njima i pacijentima, ali i da našu saradnju podignemo na viši nivo - objasnio je Terzić.

N. K.