Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Naše Užice (see the full version of Naše Užice)
Oreska - Užice : Huligani ukrali, pa zapalili četiri vozila - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Huligani ukrali, pa zapalili četiri vozila

By: Pedja
Date: 27.08.2008. 13:15:54
http://www.blic.co.yu/srbija.php?id=54514

Divljanje trojice mladića u centru Užica

Huligani ukrali, pa zapalili četiri vozila

Autor: V. Lojanica

Dva zapaljena, dva oštećena i tri obijena automobila - epilog je divljanja trojice mladića iz Užica, koji su u noći između ponedeljka i utorka, pijani, počinili seriju krađa automobila, i izazvali požar koji je digao na noge centar grada.

Policija iz Užica je saopštila da je, zbog događaja pretprošle noći, juče rano ujutro uhapsila Borislava P. (19) zbog osnovane sumnje da je nevlašćeno koristio tuđe vozilo, izazvao opštu opasnost, nasilničko se ponašao i izvršio tešku krađu. I njegova dva prijatelja - Nikola P. (23) i Gvozden R. (22) takođe su uhapšeni, i terete se za nasilničko ponašanje i neovlašćeno korišćenje tuđih vozila.

Uvertira za „podvig“ trojice momaka, kakav se u Užicu ne pamti, počela je oko 23 časa. Trojka se u to vreme skupila u jednom kafiću u Solunskoj ulici, odakle se, pošto je popila veću količinu alkohola, uputila ka centru grada. Idući kroz Ratarsku ulicu spazili su otključanu „fiću“ u koju su sva trojica ušli, zatim je upalili prespajajući kablove i njom se uputili ka Ulici Nikole Pašića.

Posle nekoliko stotina metara napustili su „fiću“ i nedaleko od nje pronašli plavi „jugo“ koji takođe nije bio zaključan. Preselili su se u njega, lako ga startovali i nastavili ludu noćnu vožnju.

A onda su se dovezli do pasaža kod poslovnice „Srbijašuma“ u Ulici Nikole Pašića, gde su u mračni prolaz koji vodi prema Carinskom potoku ušli automobilom i tu se zaustavili. Ovde su, na pravom malom „zastavinom“ auto parku, na kome su stajala parkirana još tri „juga“, napravili karambol, oštetivši ukradenim vozilom još dva automobila iste marke. Onda su otvorili gepek „juga“ u kome su pronašli „šlag“ kojim će da ukrase ludu noćnu avanturu – plastičnu kantu punu benzina.

Branislav P. je, kako navodi policija, posuo gorivo po zadnjem delu plavog „juga“, a potom ga zapalio. Za tren oka bunknula je vatra koja se brzo prenela na ostala tri automobila parkirana u pasažu.

- Oko jedan sat iza ponoći čula se snažna eksplozija, a onda je prozore najednom obasjala svetlost plamena koji se dizao iz podnožja zgrade. Nakon nekoliko trenutaka stanovi u prizmenim spratovima bili su puni dima. Komšiluk se brzo skupio na stepeništu ne znajući šta se dešava - pričala je juče „Blicu“ stanarka ove zgrade.

U toj panici, shvativši da ispod višespratnice bukti požar, priča naša sagovornica, ljudi su počeli da kroz oblake dima izlaze na ulicu, a neki od njih su čak i budili decu i snene mališane unosili u svoje automobile, a onda ih evakuisali na sigurno.

Na lice mesta brzo je stigla vatrogasna jedinica i lokalizovala požar, tako da opasnosti po stanare više nije bilo. Međutim, vatra je totalno uništila onaj ukradeni i još jedan „jugo“, dok su druga dva automobila parkirana u ovom prolazu prošla sa manjim „opekotinama“.

Za to vreme trojica momaka su uspeli da pobegnu od paljevine, ali nisu prestali sa izgredima. Nikola P. i Gvozden R. su se zaputili ka Ratarskoj ulici gde su pronašli još jednu otključanu „fiću“! Ušli su u nju, upalili je i nastavili da se vozikaju naseljem Carina, ali samo kratko jer ih je kod Doma „Petar Radovanović“ čekala patrola policije.

Za to vreme Borislav P. je u drugom delu Nikole Pašića overio je još jednu „fiću“! Iako ju je obio, u nju nije ulazio, već je pešice nastavio da se kreće ka Nemanjinoj ulici gde je polomio katanac na frižideru za sladoled ispred prodavnice „Tref“. Nije znao da ga tu vreba policija u čijim rukama se i on ubrzo našao.

Zgarište

Užičanka čiji je „jugo“ najpre ukraden, a zatim zapaljen bila je juče šokirana prizorom zgarišta svog automobila.

- Izašla sam oko tri sata posle ponoći da odvezem jedno dete njegovoj kući i tada spazila da mog vozila nema. Pozvala sam policiju i prijavila nestanak, a onda sam obaveštena da mi je automobil poptuno izgoreo - kaže ova žena koja nije želela da se predstavi.

Subject: Odg: Huligani ukrali, pa zapalili četiri vozila

By: milorad
Date: 27.08.2008. 14:45:17
zasto fice i jugice , sto nisu neke BMW e ili audie ili eeeeee nemaju m..a , nego fice nekih dedica ili jugice nekih radinika koji su tehnoloski viskovi u valjaonici ili prvom partizanu ....joj sta bi im ja radio .....kreteni naduvani .....

Subject: Odg: Huligani ukrali, pa zapalili četiri vozila

By: DJ_Uro_UE
Date: 28.08.2008. 07:03:22
Klasichni debili... Batina je bog sine.

Subject: Odg: Huligani ukrali, pa zapalili četiri vozila

By: filler
Date: 28.08.2008. 08:55:42
Kakva batina, modrice i bol nekad i prođu. Lepo zacepiš po 10.000 eur po glavi i par godina zatvora, ih da vidiš kako to boli...

Subject: Odg: Huligani ukrali, pa zapalili četiri vozila

By: Drogba
Date: 29.08.2008. 14:21:14
: filler  28.08.2008. 08:55:42

Kakva batina, modrice i bol nekad i prođu. Lepo zacepiš po 10.000 eur po glavi i par godina zatvora, ih da vidiš kako to boli...


Ма брате, такви имају татице да их извуку када пожеле.