Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Naše Užice (see the full version of Naše Užice)
Oreska - Užice : Dom zdravlja u Užicu po svetskim normama - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Dom zdravlja u Užicu po svetskim normama

By: Pedja
Date: 07.10.2008. 11:21:00
http://www.danas.co.rs/vesti/srbija/dom_zdravlja_u_uzicu_po_svetskim_normama.73.html?news_id=141642

Obaveza i priznanje za jednu od najvažnijih medicinskih ustanova

Dom zdravlja u Užicu po svetskim normamaDom zdravlja u Užicu jedan je od desetak ovakvih ustanova u Srbiji koji je dobio trogodišnju akreditaciju za svoje usluge i njihov kvalitet. Kako ističu u upravi ove ustanove dobijeni sertifikat vredi tri godine i on nije rezultat rada tokom jedne godine, koliko je trajala provera, većdobrog rada godinama unazad.

Dom zdravlja u Užicu bio je obuhvaćen pilot projektom Akreditacija zdravstvenih ustanova u Srbiji, koji je kreditom Svetske banke finansiralo Ministarstvo zdravlja.

Najpre su bili formirani stručni timovi koji su ocenjivali kvalitet rada u svojim službama, a tim vanjskih ocenjivača, sastavljen od predstavnika Agencije za akreditaciju, drugih domova zdravlja i resornog ministarstva su, nakon razgovora sa predstavnicima loklane zajednice, korisnika usluga i zaposlenih, upoređivali standarde i ponudili svoje ocene. Prema rečima dr Zorana Dimitrijevića, direktora Doma zdravlja, dobijena akreditacija je rezultat rada zaposlenih, ali i korisnika usluga koji su svojim sugestijama pomogli da se otklone nedostaci.

- Akreditacija je priznanje za dosadašnji rad, ali i dodatna obaveza svih zaposlenih prema korisnicima naših usluga.

Zaposleni će sigurno dati doprinos da se izborimo za akteditacionu nagradu drugog reda u narednom periodu i to će biti cilj ovog Doma zdravlja, poručio je dr Dimitrijević.

- Uz određene korekcije koje su se odnosile na potrebu osavremenjavanja pojedinih službi i načina komunikacije, sam proces rada je nasleđen i pokazatelj je da je bio dobar godinama unazad, rekao je dr Darko Marinković, direktor Zdravstvenog centra i najavio da će proces akreditacije biti nastavljen i u ostalim organizacionim celinama ovog centra koji obuhvata deset opština Zlatiborskog okruga.


N. Kovačević