Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Korisnički servis (see the full version of Korisnički servis)
Oreska - Užice : Zasto ne mogu da glasam? - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Zasto ne mogu da glasam?

By: Pedja
Date: 21.10.2008. 09:03:41
Ako ste u nekoj temi primetili pokrenuto glasanje ali ne mozete da ucestvujete u njemu, to je znak da vam forum ne dozvoljava glasanje usled neaktivnosti.

Naime, forum sam, na osnovu nekih unapred odredjenih kriterijuma, svakog dana vrsi analizu korisnika i dodeljuje im, odnosno ukida status aktivnog korisnika, zavisno od njihove aktivnosti na forumu.

U formuli za utvrdjivanje aktivnosti ucestvuju dva cinioca - broj poruka koje je korisnik napisao na forumu i vremenski period kada su poruke napisane. To znaci da status aktivnog korsinika zavisi od toga koliko je korisnik trenutno aktivan na forumu, bez obzira na njegov staz, ukupan broj poruka pa cak i funkciju na forumu (ovo se odnosi cak i na urednike).

Kao sto znate, postoje neki odforumi u kojima se poruke ne broje, sto znaci da pisanje u tim forumima ne ulazi u ukupnu aktivnost na forumu.

Kriterijumi za utvrdjivanje statusa aktivnosti nisu strogi i lako ih je ispuniti, uobicajenom aktivnoscu na forumu. Iz razumljivih razloga oni ne mogu biti objavljeni jer je cilj da forum utvrdi koji korisnici su zaista aktivni.

Savet je, da se, ako nemate status aktivnog korisnika, malo vise ukljucite u diskusije na forumu. Uostalom, to mu je i svrha.