Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Užička privreda (see the full version of Užička privreda)
Oreska - Užice : Sedamdeset godina užičkog Vodovoda - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Sedamdeset godina užičkog Vodovoda

By: Pedja
Date: 22.10.2008. 19:34:35
http://www.danas.rs/vesti/srbija/potrebna_zamena_azbestnih_cevi.73.html?news_id=143160

Sedamdeset godina užičkog Vodovoda

Potrebna zamena azbestnih cevi

Gradsko JKP Vodovod obeležilo je 70 godina rada, a na prijemu u Skupštini grada pedesetak penzionera tog preduzeća nagrađeno je sa po 4.000 dinara. Kako je rečeno, za razliku od mnogih gradova u Srbiji, Užice nema problema sa vodosnabdevanjem, a to je zasluga ranijih ulaganja i realizacije projekata u poslednjih nekoliko godina.

U okviru tog sistema je vodozahvat Vrutci, koji je u upotrebi od 1986. godine, Fabrika vode na Cerovića brdu, izgrađena 1980. godine, kao i više od 300 kilometara vodovodnih i 100 kilometara kanalizacionih cevi, kojim se upravlja telemetrijskim sistemom veza. Preduzeće upošljava 200 radnika i ostvaruje značajne prihode angažovanjem na drugim gradilištima, a prema rečima direktora Milomira Sredojevića, preduzeće bi teško poslovalo bez takvih poslova, jer je sadašnja cena vode 25 dinara po kubiku za domaćinstva.

- Vodovodna i kanalizaciona mreža je stara i česte su havarije. Rešenje nije lako, jer je potreban značajan novac da se ceo sistem revitalizuje. Potrebno je da se oko 50 kilometara azbestno-cementnih cevi zameni cevima od savremenih materijala, rekao je Sredojević.

Da su u pojedinim delovima grada postojeće vodovodne azbestno-cementne cevi dotrajale, Užičani su imali priliku da se uvere pre neki dan, kada je u Ulici kralja Petra I u centru grada, pukla takva cev. To je izazvalo urušavanje asfalta, nedavno postavljenog, ali su radnici Vodovoda veoma brzo reagovali i sanirali havariju.

N. Kovačević

Subject: Odg: Sedamdeset godina užičkog Vodovoda

By: Starla
Date: 03.04.2014. 12:58:11
" Da je Pera na vreme otisao u policiju..."
I zamenise li te cevi, ili su samo proslavili jubilej uz krku i prigodne poklone? Vidim da je ovo staro,ali iskreno ne shvatam ko to od Uzica zeli da napravi Sodomu i Gomoru. Posle svega i ti crvi u vodi za koje ovi iz Batuta tvrde da je sasvim ok. Dal' da im veruju ljudi posle svega?
Da li je iko od odgovornih iz Vodovoda u sudskom procesu ili slicno?