Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Besplatni programi (see the full version of Besplatni programi)
Oreska - Užice : Grafikoni - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Grafikoni

By: Vlada_RS
Date: 03.11.2008. 21:30:55
Treba mi program, ako neko zna, za grafikone na multimetarskom papiru.
Posto jos nisam upucen, ako moze neka mi neko uradi sledeci zadatak.

hvala smile
dload (exel)
http://rapidshare.com/files/160368468/Rezultat.xlsx.html

Subject: Odg: Grafikoni

By: Pedja
Date: 04.11.2008. 00:00:04
Jel ti to zezas? Deder uzmi milimetarski papir i nacrtaj to, nemoj da se sramotis.

Subject: Odg: Grafikoni

By: Vlada_RS
Date: 04.11.2008. 10:38:06
znam ja to na papiru, a mozel se to na racunaru nekakvim programom uraditi da samo ostampam na papir, posto citav elaborat radim na kompu...

Subject: Odg: Grafikoni

By: Pedja
Date: 04.11.2008. 12:08:20
Excell ima sve sto je potrebno za crtanje grafikona, ali na pripremljenom milimetarskom papiru, tesko da ce ijedan program moci da ti to odradi.

Subject: Odg: Grafikoni

By: GradjaniN
Date: 05.11.2008. 05:38:01
Pogledaj ovo mozhda ti bude od koristi - http://www.xuebrothers.net/pdf_lib/ . Sve shto treba da uradish je da dati milimetarski A4 PDF prvo preko akrobata sacuvash kao loseless format (najbolje Tiff) a onda u nekom programu za rastersko crtanje (mozhe i Photoshop i njegov "Line" tool) icrtash liniju, upishesh cifre, oznake i tekst i uklonis suvishne detalje.

Alternativno mozhesh u Excel-u da preko charta tipa Scater iscrtash mrezhu na grafikonu identicnu onoj na milimetarskom papiru. Ovako bi na manjem delu stranice imao "milimetarski" grafikon a ostatak bi mogao da iskoristish za tekst i ostalo. Medjutim tezhi deo je da sve to isformatujesh tako da kada se odshtampa na papir bude verno u izgledu i ramerama. Dobra stvar je da u Excelu postoje podeshavanja za svaki detalj charta, samo treba biti dokon.