Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Korisnički servis (see the full version of Korisnički servis)
Oreska - Užice : Status aktivnog korisnika - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Status aktivnog korisnika

By: Pedja
Date: 12.11.2008. 08:21:05
U forum je ugrađen poseban mehanizam koji procenjuje aktivnost korisnika. Po određenoj formuli, koja je unapred podešana i isto se primenjuje na sve korisnike foruma, forum utvrđuje da li je korisnik aktivan ili ne i na osnovu toga mu podešava određena prava.

Za sada, ne možete videti da li imate status aktivnog korisnika osim tako što ćete primetiti da imate neke privilegije kao što je, na primer, mogućnost da učestvujete u glasanjima. Napravićemo da vam ova informacija bude lako dostupna.

Sistem utvrđivanja aktivnosti korisnika je jednostavan, provera se vrši svaki dan, tako da će vaša aktivnost brzo biti primećena i nagrađena.

Bitno je da znate da kriterijum za utvrđivanje aktivnosti uopšte nije strog i više je simboličan, ali s obzirom na ogroman broj korisnika foruma, neophodno je da napravi razliku između onih koji su samo registrovani i onih koji zaista učestvuju u diskusijama. Koji je konkretno kriterijum ne može biti javno poznato, jer bi to obesmislilo ceo sistem utvrđivanja aktivnosti korisnika. Ono što treba da znate, to je da na ocenu aktivnosti značajno utiče učešće u diskusijama i broj napisanih poruka.

Ako nemate status aktivnog korisnika, potrebno je samo da se malo aktivirate u diskusijama i već sledećeg dana vam se status može promeniti. Vodite računa da to budu oni forumi gde se poruke broje. Vodite računa otome da i ako jednog dana imate status aktivnog korisnika brzo možete i da ga izgubite ako se "ulenjite" smile

Subject: Odg: Status aktivnog korisnika

By: Pedja
Date: 08.12.2008. 19:44:52
Sada možete lako proveriti svoj status aktivnosti na forumu.

U gornjem desnom uglu, odmah uz vaše ime i tekući datum i vreme stoji i informacija da li ste aktivan ili neaktivan korisnik.

Ova informacija je dostupna samo vama. Drugi korisnici foruma ne mogu znati koji je vaš status aktivnosti.

Ako ste neaktivni, znate šta vam je činiti: učestvujte u diskusijama  Grin