Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Naše Užice (see the full version of Naše Užice)
Oreska - Užice : Radomir Antić proglašen za Užičanina 2008. godine - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Radomir Antić proglašen za Užičanina 2008. godine

By: Pedja
Date: 04.02.2009. 11:47:08
http://www.danas.rs/vesti/srbija/hronika/radomir_antic_proglasen_za_uzicanina_godine.73.html?news_id=152434


Radomir Antić proglašen za Užičanina godine


Radomir Antić, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, u tradicionalnom izboru lokalnog nedeljnika Užička nedelja, proglašen je za Užičanina 2008. godine. U obrazloženju devetočlanog žirija navodi se da je Antićvratio ugled reperezentaciji, nesebično pomagao užički fudbal, a na nedavnom takmičenju Investirajte u Srbiju, održanom u Beogradu, svojim angažovanjem podržao je predstavnike Užica u privlačenju investitora.

Osim glavne nagrade, žiri je izabrao i najuspešnije pojedince u oblasti javnog angažovanja, privrede, kulture i sporta, a akcija je osmišljena da promoviše najuspešnije Užičane i javnosti skrene pažnju na proverene vrednosti. Pored toga, u saradnji sa Samostalnim sindikatom i drugim udruženjima, biće izabran i najbolji radnik u gradu.

Nagrada za javni angažman pripala je Momiru Petroviću, vlasniku uspešnog preduzeća Controlpoint, osnovanog 1996. godine koje ima 60 zaposlenih. Ovo preduzeće pomaže razvoj masovnog sporta, a pokrenulo je i akciju kojom nagrađuje užičke osnovce za najbolje rezultate na takmičenjima iz prirodnih nauka.

Dobrosav Andrić, direktor Fabrike Prvi partizan-namenska proizvodnja, proglašen je za najuspešnijeg privrednika. To preduzeće je među najvećim izvoznicima, nedavno je ugovorilo vredan posao sa jednom belgijskom kompanijom što će, kako se ističe, omogućiti novo zapošljavanje.

Za najuspešnijeg sportistu izabran je Željko Čeliković, trener Atletskog kluba Užice, koji je Srbiju predstavljao na Paraolimpijskim igrama u Pekingu prošle godine. Ovaj klub okuplja veliki broj mladih i ostvaruje izuzetne rezultate, a Čelikovićev pedagoški rad odvaja ga od ostalih u ovoj kategoriji.

U oblasti kulture, laskavo priznanje pripalo je Željku Markoviću, autoru izuzetne monografije o gradnji užičkog Trga partizana, pod nazivom Carigradski memento u izdanju užičkog Istorijskog arhiva. Knjiga je plod višegodišnjeg Markovićevog istraživanja i privukla je veliku pažnju stručne javnosti i van Užica.

Autor: N. K.